Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Στήριξη κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στον Παναγιώτη Ψωμιάδη


Τον Παναγιώτη Ψωμιάδη επισκέφθηκε ο Πάνος Καμμένος, εκφράζοντας τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Έκανε λόγο για "πολιτική δίωξη" και για "δήθεν αδίκημα". "Θα είμαι στο πλευρό του λαού" τόνισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που υποστήριξε ότι δεν έκανε κανένα έγκλημα.Δείτε το βίντεο της συνάντησης


Πηγή www.dailymotion.com

Πρόσληψη επιμελητή Β' Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών


Το Γ.Ν. Γιαννιτσών προκηρύσσει την πλήρωση της παρακάτω θέσης του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. επί θητεία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Μία (1) θέση Επιμελητή Β' Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας. Αίτηση - Δήλωση και όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην Γραμματεία του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών μέσα σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης δηλαδή από 20-4-2011 έως και 9-5-2011. Οι αιτήσεις - δηλώσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν και ταχυδρομικά στο Νοσοκομείο με συστημένο δέμα στην καθορισμένη ημερομηνία στη Διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Ταχυδρομική Διεύθυνση, Τέρμα Σεμερτζίδη, Τ.Κ 58100.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν από το Γραφείο Προσωπικού του Νοσοκομείου στο τηλ. 23823- 50 604 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οι αιτήσεις-δηλώσεις με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται εις τριπλούν (η μία σειρά με όλα τα δικαιολογητικά επικυρωμένα και δύο σειρές απλές φωτοτυπίες και μέσα σε ατομικούς φακέλους κάθε σειρά).

Την κατάργηση των Δημοσιεύσεων Οικονομικών καταστάσεων των Α.Ε. και ΕΠΕ σε Εφημερίδες Πανελλήνιας Κυκλοφορίας ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κατέθεσε πρόταση για την κατάργηση των Δημοσιεύσεων Οικονομικών καταστάσεων των Α.Ε. και ΕΠΕ σε Εφημερίδες Πανελλήνιας Κυκλοφορίας. Στην πρότασή του ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον Νόμο 3190 είναι υποχρεωτική η δημοσίευση των ισολογισμών των Α.Ε και Ε.Π.Ε σε μια οικονομική, μια πολιτική και μια τοπική εφημερίδα. Γνωρίζοντας το μικρό μέγεθος των Α.Ε και Ε.Π.Ε στην περιφέρεια τον χαμηλό κύκλο εργασιών και τον οικογενειακό χαρακτήρα που έχουν αυτές οι επιχειρήσεις πρότεινε να καταργηθεί για τις Α.Ε και Ε.Π.Ε της περιφέρειας, που δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, η υποχρέωση δημοσίευσης σε Εφημερίδες Πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με την έναρξη λειτουργίας του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής δημοσίευσης των Ισολογισμών των Επιχειρήσεων πρότεινε την ηλεκτρονική δημοσίευση μέσα από το Γ.Ε.ΜΗ και την υποχρέωση έντυπης δημοσίευσης μόνο σε τοπικές εφημερίδες μειώνοντας έτσι το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων μας την κρίσιμη αυτή περίοδο και στηρίζοντας τον επαρχιακό τύπο που αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα βιωσιμότητας.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας &
Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ
Ιορδάνης Τσώτσος

Πέρασε από έγκριση το καταστατικό του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Πέλλας


Γίνεται γνωστό ότι με την υπ’ αριθμ. 252/2010 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας έλαβε έγκριση το καταστατικό του Γεωπονικού Συλλόγου Νομού Πέλλας. Ο σύλλογος φιλοδοξεί να συμπεριλάβει στα μέλη του το σύνολο των πτυχιούχων γεωπόνων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (πρώην Νομός Πέλλας) συμβάλλοντας ενεργά στην αγροτική ανάπτυξη και στην ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές στο σύλλογο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Καραβίτη Σταύρο στο τηλ. 2381037264 και με τον κ. Μαρνασίδη Σίμο στο τηλ. 2381037301.

Με τιμή,
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Ν. Τσακίρης

Αποτελέσματα και Βαθμολογία Α1 κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας


Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε ο ΠΑΟΚ Γιαννιτσών μετά την νίκη του στους Προμάχους με 0-2. Σε απόσταση αναπνοής και η Πέλλα που και αυτή επικράτησε 1-2 μέσα στην Φιλώτεια. Βαθμολογική απώλεια για την ομάδα της Έδεσσας που ήρθε 2-2 στην Άψαλο και έμεινε 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής έχουν ως εξής:

Αποτελέσματα


Π.ΗΛΙΑΣ - ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ 3-1

ΚΑΛΗ – ΑΡΑΒΗΣΣΟΣ 1-0

ΜΑΝΔΑΛΟ – ΜΕΛΙΣΣΙ 5-1

ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΠΑΟΚ ΓIANNΙΤΣΩΝ 0-2

ΚΑΛΥΒΙΑ – ΑΛΜΩΠΟΣ 3-1

ΦΙΛΩΤΕΙΑ – ΠΕΛΛΑ 1-2

ΑΨΑΛΟΣ – ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ 2-2

ΜΕΣΗΜΕΡΙ - ΘΕΟΔΩΡΑΚΙ 2-2

ΞΙΦΙΑΝΗ – ΑΡΝΙΣΣΑ 1-1

ΦΛΑΜΟΥΡΙΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 1-2

ΟΡΜΑ – ΡΙΖΑΡΙ 0-3

ΠΕΤΡΙΑ – ΑΘΥΡΑ 1-4


Η Βαθμολογία

1 ΠΑΟΚ Γιαννιτσών 62
2 Μ. Αλέξ. Πέλλας 61
3 Εδεσσαϊκός 58
4 Άρης Πρ. Ηλία 57
5 Αλμωπός Αριδαίας 48
6 Δόξα Μανδάλου 42
7 Δόξα Εξαπλάτάνου 40
8 Απόλλων Καλυβίων 39
9 Όλυμπος Αψάλου 38
10 Δόξα Μελισσίου 36
11 ΠΑΟ Φιλώτειας 33
12 Νίκη Καλής 31
13 Φίλ Σταυροδρομίου 23
14 ΠΑΟΚ Αραβησσού 20
15 ΑΣ Πρόμαχοι 16
16 Άρης Λουτρακίου -3

Εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ Ν. Πέλλας

Η απάντηση του Ψωμιάδη στην εις βάρος του καταδικαστική απόφαση


«Καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το κράτος απέναντι στους πολίτες. Όμως δεν φοβόμαστε... Χάσαμε μία μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τους συκοφάντες. Οι γνωστοί άγνωστοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα γι’ αυτό με δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου που προδίκαζαν την έκβαση της δίκης. Ακόμη και σήμερα, καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ, με ύβρεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση...

...επιχειρούν να επιβάλλουν την έκπτωσή μου με μία ξεκάθαρα πολιτική δίωξη. Ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας τους καταδίκασε μόλις πριν από πέντε μήνες. Όμως αυτοί συνεχίζουν. Η επιδίωξη είναι προφανής: να ακυρώσουν τη λαϊκή ψήφο, να περιφρονήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, ποινικοποιώντας συστηματικά την διοίκηση. Σε ό,τι με αφορά, ποτέ δεν έκρυψα την υπογραφή μου, δεν χρηματίστηκα, δεν χαρίστηκα, δεν δίστασα να συγκρουστώ ανοιχτά γι’ αυτά που πιστεύω.

Μείωσα το πρόστιμο για παραβάσεις που αφορούσαν συνολικά 1.300 λίτρα νοθευμένου πετρελαίου κίνησης. Ούτε υποβρύχια που γέρνουν παρήγγειλα, ούτε μιζοφόρες συμβάσεις για τηλεπικοινωνιακό υλικό υπέγραψα, ούτε off shore εταιρίες έχω, ούτε δημόσια χρήματα καταχράστηκα, ούτε δημόσια περιουσία ξεπούλησα, ούτε πρόστιμα επωνύμων μείωσα χίλιες φορές, ούτε συμμετείχα στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ούτε το μνημόνιο υπέγραψα.

Και σ’ αυτή την περίπτωση, έπραξα ό,τι μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου. Όπως δέχτηκε το δικαστήριο, ακολούθησα τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας, δεν είχα δόλο να βλάψω κανέναν ούτε έβλαψα. Ενήργησα ανθρώπινα και στα πλαίσια του νόμου βοηθώντας έναν άγνωστο σε μένα καρκινοπαθή που χαροπάλευε και τελικά, δυστυχώς, απεβίωσε. Για ένα μαγαζί που έκλεισε υπό το βάρος της ανίατης ασθένειας.

Αν οι υπάλληλοι οφείλουν να ενεργούν κατά το γράμμα του νόμου, εμείς οι πολιτικοί –οι εκλεγμένοι από το λαό- έχουμε υποχρέωση να τηρούμε το πνεύμα του νόμου. Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Θα τιμωρούμε τους παραβάτες, αλλά δεν θα εξοντώνουμε τους συμπολίτες μας. Όσοι μας κατηγορούν επειδή μειώσαμε το πρόστιμο σ’ έναν ετοιμοθάνατο, ας το πούνε ξεκάθαρα στο λαό. Ας πουν στον κοσμάκη που του παίρνουν το σπίτι, γιατί χρωστά 1.000 ευρώ ότι “καλά του κάνουν”.

Θέλω, επίσης, να στείλω ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Θα συνεχίσω να μιλώ για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα, για την ειρήνη. Η δική μου κόκκινη γραμμή στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων καθορίστηκε από την ιστορική αλήθεια, το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την πατριωτική στάση του Ανδρέα Παπανδρέου και παραμένει σταθερή εδώ και είκοσι χρόνια: η Μακεδονία δεν πωλείται».

Παράνομες οι χρηματοδοτήσεις ΓENOΠ από ΔEH


Παράνομες κρίθηκαν οι «χορηγίες» της ΔΕΗ προς τα ταμεία της ΓΕΝΟΠ, οι οποίες ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ για την περίοδο 1999 – 2010. Όπως είχε γράψει σε ανάρτηση το star.gr το ποσό αυτό δόθηκε από την ΔΕΗ είτε με θεσμοθετημένες διαδικασίες, είτε με έκτακτες αποφάσεις.

Το γεγονός είδε το φως της δημοσιότητας πριν από περίπου δύο μήνες και μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ο Γενικός Eπιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Pακιτζής διαπιστώθηκε ότι όλες οι επιχορηγήσεις είναι παράνομες!

Το πόρισμα του κ. Pακιντζή καταρρίπτει τις δύο γνωματεύσεις της ΔEH που εμφάνιζαν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρηματοδοτήσεων ως νόμιμες, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Σε λίγες μέρες αναμένεται να φτάσει το πόρισμα στα χέρια της υπουργού Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη και το γεγονός αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, οι οποίοι τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού.

Πάντως, έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα για τους υπουργούς που υπέγραφαν τέτοιου είδους επιχορηγήσεις όλα αυτά τα χρόνια.


ΠΗΓΗ: star.gr

Απίστευτος David Beckham...


Πατήστε εδώ για να δείτε 3 πραγματικά απίστευτα σουτ του άγγλου σούπερ-σταρ.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

επιστολή των εργαζομένων του Δήμου Πέλλας για το ΧΥΤΑ Γιαννιτσών


Ζητούν τη δημοσιοποίηση των όρων δημοπράτησης της διαχείρισης του από ιδιώτη

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου θεωρεί ότι η απόφαση σας για την αναιτιολόγητη εκχώρηση της διαχείρισης του ΧΥΤΑ σε ιδιώτη θα κριθεί από τους δημότες της Πέλλας και την κοινωνία που σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο... Για εμάς το θέμα δεν τελείωσε εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε συμφέροντα εργαζομένων και πολιτών.

Για την πληρότητα και την εξειδίκευση του ιδιώτη μπορείτε είτε να επισκεφτείτε τον ΧΥΤΑ είτε να ερωτήσετε τους επιβλέποντες, τους οδηγούς απορριμματοφόρων οι οποίοι την ζουν και την θαυμάζουν καθημερινά.

Με την παρούσα θα θέλαμε να μας χορηγήσετε τις αποφάσεις και τα σχετικά έγγραφα της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας που έχουν ληφθεί από ενάρξεως λειτουργίας έως και σήμερα.

Δυστυχώς παρά του ότι καθημερινά αναζητούμε τις αποφάσεις στους πίνακες ανακοινώσεων της Δημαρχίας δεν τις βρήκαμε ποτέ.

Ποιος συντάσσει όρους δημοπράτησης της Διαχείρισης του ΧΥΤΑ και με ποια εντολή;

Η τεχνική υπηρεσία του δήμου δεν έχει τη δυνατότητα και πρέπει να παραμένει θεατής;

Δεν πιστεύουμε ότι πιέζονται υπάλληλοι να νομιμοποιήσουν τις αγνώστου προελεύσεως όρους διακήρυξης.

Πιστεύουμε ότι δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, ότι οι αποφάσεις σας και τα πρακτικά των συνεδριάσεων σας αποτελούν δημόσια έγγραφα και άμεσα χωρίς κωλυσιεργίες θα μας τα γνωστοποιήσετε."

Πακέτο διάσωσης 80 δισ. ευρώ για την Πορτογαλία


Τη διάθεση «πακέτου διάσωσης» ύψους 80 δις. ευρώ προς την Πορτογαλία, με παράλληλη εφαρμογή μέτρων σκληρής λιτότητας και προγράμματος μαζικών αποκρατικοποιήσεων στη χώρα εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει από την Πορτογαλία να πάρει μια σειρά από σκληρά μέτρα, προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 80 δις. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η βοήθεια, που δίνεται μετά την προσφυγή της Πορτογαλίας στο Μηχανισμό Στήριξης τα ξημερώματα της Πέμπτης θα έχει τριετή διάρκεια. Στόχος των διαπραγματεύσεων, μεταξύ της Πορτογαλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να εξασφαλιστεί η συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας, ανάμεσα στην υπό παραίτηση κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στις 16 Μαΐου.

Πηγή www.tanea.gr

Τον Ιούνιο οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους βαμβακοπαραγωγούς


Όπως ενημέρωσε την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κα Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Σαρρής, στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, το οποίο θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, θα οριστούν οι επιτροπές -πιθανόν μία ανά νομό- οι οποίες θα εξετάσουν τα παραστατικά για τις ζημιές στο βαμβάκι από τις βροχοπτώσεις το 2010 και στη συνέχεια θα συνταχθούν τα πορίσματα για την καταβολή των αποζημιώσεων, οι οποίες δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν εντός του Ιουνίου. Αυτοψίες θα γίνουν μόνο για όσους παραγωγούς δήλωσαν μηδενική παραγωγή.

Όσον αφορά δε τις αποζημιώσεις για τις ζημιές στο σπαράγγι του έτους 2009, όπως ανέφερε η κ. Τζάκρη, έχουν συσταθεί επιτροπές που ελέγχουν τα στοιχεία και τα παραστατικά. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες των επιτροπών θα σταλούν τα πορίσματα και αμέσως μετά θα προβεί ο ΕΛΓΑ στην καταβολή των αποζημιώσεων.

Τέλος, η κ. Τζάκρη ανέφερε ότι προγραμματίζεται για την Μεγάλη Εβδομάδα η επόμενη καταβολή από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων για ζημιές που προκλήθηκαν από διάφορες αιτίες μέχρι το τέλος του Αυγούστου του 2010 σε διάφορες καλλιέργειες του νομού μας.

Έτριξε τα δόντια” στην Ελλάδα για έλλειμμα ο Juncker


Να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού και να ελέγξει τις δημόσιες δαπάνες κάλεσε την Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ζητώντας από την Αθήνα να φανεί συνεπής στους στόχους που έχουν τεθεί για την εκταμίευση των δόσεων του πακέτου διάσωσης.

Οι προειδοποιήσεις αυτές ήρθαν κατά τη διάρκεια του έκτακτου Eurogroup που έλαβε χώρα στην Ουγγαρία σήμερα, και ήταν μία έκφραση των ανησυχιών των Ευρωπαίων για την πιθανότητα εκτροχιασμού του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. “Υπενθυμίσαμε στην Ελλάδα το πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει πιστή στους στόχους του ελλείμματος τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Juncker.

Πηγή /www.reporter.gr

Απάντηση Θεωδωρίδη στον πρώην νομάρχη Πέλλας


Αναφορικά με την ανακοίνωση του πρώην Νομάρχη και νυν Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μιχάλη Καραμάνη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα «Εδεσσαϊκή», το προηγούμενο Σάββατο 2 Απριλίου, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: «Πρόθεσή μου είναι να δημιουργήσουμε στην Πέλλα τις προϋποθέσεις για ένα υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού που ευνοεί τον εποικοδομητικό διάλογο και τη συνεισφορά σε προτάσεις και ιδέες με ορίζοντα την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. Στην κατεύθυνση αυτή, η ανακοίνωση του κ. Καραμάνη είναι χρήσιμη καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να...

...δώσουμε περισσότερη, έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση στους ενδιαφερόμενους πολίτες και στην τοπική κοινωνία.

Το ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ που προκάλεσε την ένσταση του πρώην Νομάρχη προκύπτει από τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία τα οποία συγκεντρώθηκαν από τις οικονομικές υπηρεσίες της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας και τέθηκαν στη διάθεσή μου ενόψει της κατάρτισης και ψήφισης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία συγκεντρώθηκαν συστηματικά από τις υπηρεσίες της διοίκησης, συνολικά, αφορούν σε ανειλημμένες υποχρεώσεις της σημερινής Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την πληρωμή ολοκληρωμένων έργων που εκκρεμεί η αποπληρωμή τους, έργων για τα οποία υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση για την υλοποίησή τους με βάση πολιτικές επιλογές της προηγούμενης διοίκησης και λειτουργικές δαπάνες και διάφορες άλλες υποχρεώσεις προς τρίτους από προμήθειες αγαθών ή υπηρεσιών.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία διατηρούνται στη Διεύθυνση Οικονομικών της σημερινής Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.

Η αναφορά μου στο παραπάνω ποσό ήταν αναγκαία ώστε να υπάρχει μία αφετηρία, ένα ποσό βάσης για τον οικονομικό προγραμματισμό με βάση το οποίο προχωρούμε το σχεδιασμό και την υλοποίηση του αναπτυξιακού μας προγράμματος.

Πρόθεσή μου δεν ήταν και δεν είναι να θίξω τον κ. Καραμάνη και όπως όλοι γνωρίζουμε η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, όπως και η σημερινή Περιφερειακή Ενότητα καλύπτουν μέσω του προϋπολογισμού τους λειτουργικές ανάγκες και (ανελαστικά) έξοδα πολλών Δημόσιων Φορέων που είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σημειώσω ότι υπάρχει αισιοδοξία για την ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και δεν είναι ούτε στις προθέσεις μας, ούτε στο πνεύμα της πολιτικής που ακολουθούμε να κατασκευάσουμε ένα ψευδές άλλοθι για την αδυναμία υλοποίησης έργου.

Έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες της Πέλλας να προωθήσουμε την τοπική ανάπτυξη και κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση με όλες τις δυνάμεις μας, αλλά κυρίως με οργάνωση και υπευθυνότητα.

Ήδη έχουμε εξασφαλίσει αρκετούς πόρους για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο οι οποίοι θα διατεθούν για έργα και δράσεις αναπτυξιακής υποδομής.


Θεόδωρος Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας

Επεισόδιο βουλευτή με μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω»


Ο βουλευτής Χρ. Μαγκούφης θέλησε να πληρώσει κανονικά στα διόδια της Αγ. Τριάδας, την ώρα που οι συγκεντρωμένοι είχαν σηκώσει τις μπάρες.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στα διόδια της Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας όταν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» διαπληκτίστηκαν με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης, όταν εκείνος θέλησε να πληρώσει κανονικά το αντίτιμο των διοδίων, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν την ταυτότητά του.

Στη συνέχεια, στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη και ο βουλευτής μαζί με τα υπόλοιπα άτομα που ήταν στο αυτοκίνητο παρέμειναν για μια ώρα περίπου στα γραφεία των διοδίων. Οι συγκεντρωμένοι από την πλευρά τους παρέμειναν στο σημείο και φώναζαν συνθήματα.

«Ήθελα να πληρώσω και δεν με άφηναν. Είναι δικαίωμα του καθενός αν θέλει να πληρώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ αρνήθηκε πως χειροδίκησε εναντίον μια γυναίκας -η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Πηγή www.kathimerini.gr

Στο νοσοκομείο ο Κόκε


Μπορεί αρχικά οι άνθρωποι του Άρη να μην είχαν ανησυχήσει με τις ενοχλήσεις που αισθανόταν στην κοιλιακή χώρα ο Σέρχιο Κόκε, πλην όμως αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος.

Οι ενοχλήσεις εντάθηκαν την Τετάρτη (6/4), με τον αρχηγό των «κιτρινόμαυρων» να μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου διαγνώστηκε ότι πρόκειται για κρίση σκωληκοειδίτιδας.

Σε πρώτη φάση, ο Ισπανός επιθετικός μάλλον αποφεύγει την εγχείρηση, πλην όμως η συμμετοχή του στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου είναι από εξαιρετικά αμφίβολη ως απίθανη.

Ο Κόκε θα παραμείνει κλινήρης το επόμενο 48ωρο και θα δοκιμάσει να μπει στο πρόγραμμα της προπόνησης την Παρασκευή, προκειμένου να βγουν τα συμπεράσματα για την ετοιμότητά του.

Με δεδομένη, πάντως, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, θα πρέπει να θεωρείται πιθανότερη η απουσία του και από το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Ξάνθη, παρά η παρουσία του στο παιχνίδι με τους Βολιώτες.

Το μόνο θετικό για τον Σάκη Τσιώλη είναι ότι η πορεία της αποθεραπείας του Μπομπαντίγια εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά και όλα δείχνουν ότι ο Αργεντίνος επιθετικός θα δώσει το παρών την Κυριακή.

Πηγή www.sentragoal.gr

Κοντά στην πιο σημαντική ανακάλυψη της Φυσικής


Το σωματίδιο εκείνο που ευθύνεται για τη «μεγάλη έκρηξη» και την δημιουργία του σύμπαντος, το μποζόνιο Higgs, ενδέχεται να ανακάλυψαν οι επιστήμονες, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πειραμάτων τους. Ομάδα φυσικών στον αμερικανικό επιταχυντή Fermilab (φωτό) επρόκειτο να ανακοινώσουν ότι εντόπισαν ένα «ύποπτο» στοιχείο, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει απόδειξη για την ύπαρξη ενός νέου στοιχειώδους σωματιδίου ή μιας νέας δύναμης στη φύση. Τα αποτελέσματα, αν επαληθευθούν, θα είναι το πιο εντυπωσιακό εύρημα του επιταχυντή, που μέχρι πριν από το CERN ήταν ο ισχυρότερος του κόσμου και του οποίου η λειτουργία αναμένεται να ανασταλεί το αργότερο ώς τον Σεπτέμβριο. «Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η σημαντικότερη ανακάλυψη στη φυσική επιστήμη εδώ και πενήντα χρόνια», σχολίασε ο Κρίστοφερ Χιλ, θεωρητικός στο Fermilab, ο οποίος έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι κανείς δεν ξέρει ακριβώς περί τίνος πρόκειται.

Πηγή kathimerini.gr

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Νέο χτύπημα 7,4 Ρίχτερ στη βορειοανατολική Ιαπωνία


Η «κατάρα» των σεισμών φαίνεται να μη θέλει να αφήσει σε ησυχία τους Ιάπωνες, καθώς νέος μεγάλος σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε την Πέμπτη στα ανοιχτά της επαρχίας Miyagi της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.

Οι αρχές είχαν εκδώσει αρχικά συναγερμό για τσουνάμι, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα έληξε και οι κάτοικοι επέστρεψαν πίσω στο σπίτια τους.

Ο σεισμός κράτησε για περίπου ένα λεπτό, και όπως αναφέρει υπεύθυνος του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στον αντιδραστήρα Νταϊτσί, οι εργαζόμενοι εκεί είναι ασφαλείς. Η Tepco ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν νέες ζημιές στους αντιδραστήρες.

Το βάθος εντοπίζεται στα 25 μίλια και ταρακούνησε ιδιαίτερα τις γύρω πόλεις. Το ρεύμα στην πόλη Ichinoseki κόπηκε αυτόματα, ενώ, σύμφωνα με την προειδοποίηση που προέβαλε το κρατικό κανάλι της χώρας NHK, οι πολίτες καλούνται να απομακρυνθούν από τις ακτές και να μετακινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο δίνει ως μέγεθος του σεισμού τα 7,1 Ρίχτερ.

Πηγή www.protothema.gr

Άδειες πεζοδρομοπιών στον Δήμο Πέλλας


Όσοι εκμεταλλεύονται καταστήματα (καφετερίες, καφενεία, ταβέρνες, οβελιστήρια, αναψυκτήρια, ζαχαροπλαστεία, fast food, ουζερί, bar, οπωροπαντοπωλεία, εμπορικά καταστήματα κ.λ.π.) και προτίθενται να καταλάβουν χώρο των πεζοδρομίων του Δήμου Πέλλας, οφείλουν να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου το αργότερο μέχρι 15 Μαϊου 2011 για τη λήψη της σχετικής άδειας.
Για τη Δημοτική Ενότητα Γιαννιτσών ( Δημοτικό Κατάστημα Γιαννιτσών Γραφείο Εσόδων 1ος όροφος)
Για τη Δημοτική Ενότητα Κρύας Βρύσης ( Δημοτικό Κατάστημα Κρύας Βρύσης Γραφείο 4 - 2ος όροφος.
Για τη Δημοτική Ενότητα Μ.Αλεξάνδρου ( Δημοτικό Κατάστημα Γαλατάδων Γραφείο 9- ισόγειο)
Για τη Δημοτική Ενότητα Πέλλας ( Δημοτικό Κατάστημα Πέλλας 1ος όροφος)
Για τη Δημοτική Ενότητα Κύρρου θα εκδοθεί νέο δελτίο ύστερα από εναρμόνιση των αποφάσεων.
Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω άδεια είναι απαραίτητη ακόμη κι αν ο χώρος του πεζοδρομίου που οι ενδιαφερόμενοι προτίθενται να καταλάβουν είναι ελάχιστος.

Τονίζεται ότι:

1. Για την έκδοση αδειών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων θα ληφθούν υπόψη οι προβλεπόμενες από το Νόμο Διατάξεις.
2. Για την τοποθέτηση διακοσμητικών και λειτουργικών στοιχείων (φωτιστικά, γλάστρες κ.λ.π.) στους χώρους που θα επιτραπεί η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου με τα δικαιολογητικά που κατά περίπτωση θα ζητηθούν.
3. Για τα καταστήματα που βρίσκονται στον πεζόδρομο της πόλης Γιαννιτσών (οδός Ελ. Βενιζέλου) καθώς και στις πεζοδρομημένες παρόδους αυτού, τα τραπεζοκαθίσματα δεν θα αναπτύσσονται πέρα από το όριο των φανοστατών. Στους λοιπούς πεζόδρομους της πόλης Γιαννιτσών δεν θα αναπτύσσονται πέρα από τις γραμμές – όρια που καθορίστηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
4. Στους κατόχους περιπτέρων επιτρέπεται η χρήση μόνο δύο ψυγείων ή ενός διπλού (παγωτά – αναψυκτικά). Η άδεια θα τους χορηγηθεί με την προσκόμιση της άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι κάτοχοι περισσότερων ψυγείων οφείλουν άμεσα να τα απομακρύνουν.
5. Για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων με οικοδομικά υλικά, οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται πριν την κατάληψη, να λαμβάνουν τη σχετική άδεια .
6. Για τη λήψη των προαναφερομένων αδειών, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίζουν πέραν των λοιπών δικαιολογητικών που θα τους ζητηθούν, βεβαίωση μη οφειλής στο Δήμο Πέλλας από το Ταμείο του Δήμου.
7. Σε κάθε περίπτωση κατάληψης πεζοδρομίου δεν πρέπει να παρεμποδίζεται ή να δυσχεραίνεται η κυκλοφορία των πολιτών, ομοίως και για τους πεζοδρόμους στους οποίους πρέπει να είναι δυνατή η διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
Σημείωση: Oι προαναφερόμενες διαδικασίες προβλέπονται από τον Νόμο 1080/80 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και από τις σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων περί χρήσης & τελών παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων και πεζοδρομίων.
Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να λαμβάνετε:
Για τη Δημοτική Ενότητα Γιαννιτσών στα τηλέφωνα 2382350831-50844.
Για τη Δημοτική Ενότητα Κρύας Βρύσης στο τηλέφωνο 2382351236
Για τη Δημοτική Ενότητα Μ. Αλεξάνδρου στο τηλέφωνο 2382351314
Για τη Δημοτική Ενότητα Πέλλας στο τηλέφωνο 2382351787

Ευχαριστίες Γυμνασίου Προμάχων προς τον Δήμο Αλμωπίας


Το Γυμνάσιο Προμάχων ευχαριστεί τον Δήμο Αλμωπίας που διέθεσε το λεωφορείο του, για τη μεταφορά των μαθητών του Γυμνασίου μας στην Αριδαία, ώστε να πάρουν μέρος στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γυμνασίων του Νομού.

3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών η Προσυνεδριακή Εκδήλωση του Ν. Πέλλας με αφορμή το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.

1. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας , ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρτσιώτης κ.α.



2. Στο προσυνέδριο συμμετείχαν με 46 εργασίες, 184 μαθητές από 7 σχολεία Π/θμιας και 12 σχολεία Δ/θμιας Εκπαίδευσης. Τις εργασίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 350 μαθητές.

3. Οι εργασίες παρουσιάστηκαν από τους ίδιους τους μαθητές και μεταδόθηκαν ταυτόχρονα on-line από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται στο ότι:

 Οι μαθητές είχαν κίνητρο και ασχολήθηκαν με μια εργασία υπό επιστημονική προσέγγιση.

 Απέκτησαν εμπειρίες στις διαδικασίες συμμετοχής σ' ένα συνέδριο με όλες τις τυπικές διαδικασίες.

 Ενισχύθηκε η διαθεματική και διεπιστημονική προσέγγιση στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων.

Read more: ΤΟΠΙΚΑ Πραγματοποιήθηκε το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής. - Ειδήσεις - Πέλλα http://www.example.com/ειδήσεις/τοπικα-πραγματοποιήθηκε-το-3ο-μαθητικό-συνέδριο-πληροφορικής#ixzz1IqfFRJbD

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: "Βλέπει" την ανεργία στο 20-22% το 2012

Για εκτίναξη της ανεργίας στο 20%-22% το 2012 έκανε λόγο ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, κ. Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στην Βουλή. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και του ΟΑΕΔ το 2012 ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει το 1.200.000, είπε και τόνισε ότι «με τις υφιστάμενες πολιτικές απασχόλησης δεν έχουμε απόδοση σε αυτό που επιδιώκουμε, δηλαδή την μείωση της ανεργίας.
Ειδικότερα, μιλώντας στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για την Παρακολούθηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας σε σχέση με την ανεργία και τις επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Ρομπόλης ανέφερε ότι η επίσημη ανεργία από στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και του ΟΑΕΔ έφτασε το 2010 στο 15%, που αντιστοιχεί περίπου σε 730.000 άνεργους και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί το 2012 στο 20-22%, δηλαδή θα ξεπεράσει το 1.200.000 άνεργους. «Θα περάσει το 2020 για να φτάσουμε στα επίπεδα ανεργίας του 2008», πρόσθεσε.«Με τις υφιστάμενες πολιτικές απασχόλησης δεν έχουμε απόδοση σε αυτό που επιδιώκουμε, δηλαδή την μείωση της ανεργίας», ανέφερε κ. Ρομπόλης. Όπως πρόσθεσε: «Μελέτη του Αστεροσκοπείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών για την πράσινη οικονομία δίνει ένα περιορισμένο αριθμό, νέων θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης που δεν ξεπερνά τις 97.600».

Πηγή www.reporter.gr

Στο μηχανισμό στήριξης και η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία θα γίνει τελικά η τρίτη χώρα που υπάγεται στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Η προσφυγή συνέπεσε χρονικά με την τελευταία συνεδρίαση του κοινοβουλίου της χώρας πριν τη διάλυσή

ου ενόψει των πρόωρων εκλογών


Δραματική τροπή παίρνει ο προεκλογικός αγώνας στην Πορτογαλία. Εξηγώντας τους λόγους της προσφυγής της χώρας του στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες επέρριψε τις ευθύνες στην αντιπολίτευση:

"Η απόρριψη του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης στο κοινοβούλιο χειροτέρευσε δραματικά την οικονομική κατάσταση της χώρας. Η απόρριψη του προγράμματος, το οποίο είχαν χαιρετίσει και στηρίξει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ήταν το χειρότερο μήνυμα που μπορούσε να στείλει η χώρα στις χρηματαγορές και τους διεθνείς οργανισμούς. Λάθος μήνυμα τη λάθος στιγμή".
Μόλις την περασμένη Δευτέρα ο Σόκρατες τόνιζε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου η Πορτογαλία να μην αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια: "Είμαι αποφασισμένος να προστατεύσω την Πορτογαλία από τα σενάρια εξωτερικής βοήθειας. Εάν υπαχθούμε σε ένα πρόγραμμα βοήθειας είμαστε υποχρεωμένοι να υλοποιήσουμε όλα εκείνα τα μέτρα που συνεπάγεται η βοήθεια. Θα ήταν ένα πολύ πιο ριζοσπαστικό πρόγραμμα λιτότητας από εκείνο που προτείναμε εμείς".

Πηγή www.dw-world.de

Τουρνουά μπάσκετ δημ. σχολείων Αλμωπίας 2011


Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Αλμωπίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος» σε συνεργασία με τον Δήμο Αριδαίας, τον Φιλαθλητικό Όμιλο Αριδαίας (Φ.Ο.Α.) και την υποστήριξη του Α΄ Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριδαίας διοργανώνει αγώνες μπάσκετ Δημοτικών Σχολίων Αλμωπίας για το έτος 2011, που θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Αριδαίας. Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι οι παρακάτω:

1.- 1ο Δ.Σ. Αριδαίας
2.- 2ο Δ.Σ. Αριδαίας
3.- 3ο Δ.Σ. Αριδαίας
4.- 4ο Δ.Σ. Αριδαίας
5.- Δ.Σ. Εξαπλατάνου
6.- Δ.Σ. Τσάκων - Χρύσας

Μετά από κλήρωση οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των τριών που θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου θα αγωνιστεί στον τελικό και η δεύτερη κάθε ομίλου, στον μικρό τελικό.

Για τον 1ο όμιλο κληρώθηκαν οι ομάδες:

-1ο Δ.Σ. Αριδαίας - Δ.Σ. Εξαπλατάνου - Δ.Σ. Τσάκων – Χρύσας

Για τον 2ο όμιλο οι ομάδες:

-2ο Δ.Σ. Αριδαίας -3ο Δ.Σ. Αριδαίας -4ο Δ.Σ. Αριδαίας


Σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων, το πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής:

Δευτέρα 11-4-10 – ώρα 16.30 1ο Δ.Σ. Αριδαίας- Δ.Σ. Εξαπ/νου

Δευτέρα 11-4-10 – ώρα 17.30 2ο Δ.Σ. Αριδαίας- 3ο Δ.Σ. Αριδαίας

Τρίτη 12-4-10 – ώρα 16.30 2ο Δ.Σ. Αριδαίας- 4ο Δ.Σ. Αριδαίας

Τρίτη 12-4-10 – ώρα 17.30 Δ.Σ. Εξαπ/νου - Δ.Σ. Τσάκων – Χρύσας

Τετάρτη 13-4-10 – ώρα 16.30 1ο Δ.Σ. Αριδαίας- Δ.Σ. Τσάκων – Χρύσας

Τετάρτη 13-4-10 – ώρα 17.30 3 ο Δ.Σ. Αριδαίας- 4ο Δ.Σ. Αριδαίας


Ο Τελικός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15-4-2011 και ώρα 18.00 μ.μ. και ο μικρός τελικός στις 17.00 μ.μ.

Με επιτυχία η εκδήλωση του Δικτύου Πολιτών για τον Περιβάλλον


Την Παρασκευή 1 Απρίλη 2011, στις 21:00, στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Δικτύου Πολιτών για το Περιβάλλον. Είχε προηγηθεί κάλεσμα όλων των μελών αλλά και ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες. Η συνάντηση είχε διπλό χαρακτήρα: Από τη μια να ενημερώσει τον κόσμο για τις δράσεις του Δικτύου τον τελευταίο χρόνο και από την άλλη να καλέσει τα μέλη και τους πολίτες στον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων. Αναφέρθηκαν οι δραστηριότητες του Δικτύου από...

...την περσινή οικογιορτή (6/2010), τις ενέργειες σχετικά με τον Λουδία, τη διάσωση των δένδρων του Κτηνιατρείου Γιαννιτσών (2/2001), τη συμμετοχή στην σιδηροδρομική πορεία από Έδεσσα μέχρι Θεσσαλονίκη (19/3/2011).

Επίσης έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις στα θέματα του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών, του στρατοπέδου Καψάλη, του σιδηροδρομικού δικτύου νομού Πέλλας, των πηγών Αραβησσού, των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πόλη, καθώς και για τη συμμέτοχή του Δικτύου στην νεοσυσταθείσα Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Πέλλας και τέλος τη διασύνδεση του Δικτύου με αντίστοιχες προσπάθειες πολιτών σ’ όλη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες εργασίας με αντίστοιχα θέματα: στρατόπεδο Καψάλη, ποταμός Λουδίας, πάρκα στην πόλη.

Προγραμματίστηκαν δράσεις για τις ομάδες στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Επικοινωνία:

Μαρία Κιουζέπη (ομάδα πάρκα στην πόλη) 6973333385
Γιώργος Μπαμπαλής (ομάδα ποταμός Λουδίας) 6938508564
Παναγιώτης Τζούμας (ομάδα στρατόπεδο Καψάλη) 6977581188

diktyopoliton@gmail.gr
http://envinet.blogspot.com

Οι αιτήσεις για διορισμό υδρονομέων στον Δήμο Αλμωπίας μέχρι τις 29 του μήνα


Προκειμένου ο Δήμος να καλύψει τις θέσεις υδρονομέων στα αγροκτήματα του Δήμου και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου (Δημοτικών Ενοτήτων Αριδαίας και Εξαπλατάνου), κατά την αρδευτική περίοδο 2011, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση διορισμού τους. Έντυπα αιτήσεων διατίθενται από το Δήμο και οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την 29η Απριλίου 2011.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ε.Δ
ΤΡΑΠΕΖΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Σύσκεψη για την "προοπτική" του Νοσοκομείου Γιαννιτσών


Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εσωτερικών κας Θ. Τζάκρη και σε συνεννόηση με τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Χ. Ζηλίδη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου σύσκεψη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Π. Μάρκου, με θέμα την προοπτική και την ανάπτυξη του Νοσοκομείου, τις δυνατότητες αξιοποίησης του παλαιού νοσοκομείου Γιαννιτσών και την δημιουργία Περιφερειακών Ιατρείων. Στη σύσκεψη κλήθηκε και θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρ. Στάμκος, ενώ θα παραστούν και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Σημίτης "Το Πρόγραμμα δεν βγαίνει"


Για “απορίες που ζητούν πειστική απάντηση” κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε ολοσέλιδο άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην Κυριακάτικη Καθημερινή (κυκλοφορεί εκτάκτως, λόγω της τετραήμερης απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ). Μεταξύ άλλων, ο κ. Σημίτης τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής της 25ης Μαρτίου δεν έδωσε πειστική απάντηση στην κρίση, ούτε για την Ελλάδα, ούτε και για την Ευρωζώνη.

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι οι στόχοι που καλείται να επιτύχει η χώρα μας προκειμένου να μειώσει το χρέος της (τεράστιο πρωτογενές πλεόνασμα, ετήσια μείωση του χρέους κατά 1/20) δεν είναι ρεαλιστικοί, αφού δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν. Επισημαίνει όμως ότι οι στόχοι αυτοί είναι πλέον δεσμευτικοί και η Ελλάδα έχει ήδη δώσει τη συναίνεσή της, στην πρόσφατη Σύνοδο. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Σημίτης, η αντίληψη που επικρατεί στις Βρυξέλλες σχετικά με τη δυνατότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού να αγοράζει κρατικά ομόλογα στην πρωτογενή αγορά είναι διαφορετική από την αντίληψη που έχει η Ελληνική κυβέρνηση, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται έκτακτο και επομένως περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Εξάλλου, ο στόχος της εξοικονόμησης 50 δισεκατομμυρίων από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν είναι ρεαλιστικός.

Εν ολίγοις, ο πρώην πρωθυπουργός προτείνει να δούμε λύσεις που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε “απορριπτέες”, υπονοώντας την αναδιάρθρωση, η οποία μπορεί “και να μας επιβληθεί” μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 25 Μαρτίου.

Τέλος, ο κ. Σημίτης, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση κινείται σε μία τακτική του τύπου “βλέποντας και κάνοντας”, η οποία δικαιολογείται εν μέρει από τη ρευστότητα που επικρατεί στο Ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική που πρέπει να έχει η χώρα μας.

Πηγή www.reporter.gr

Μιχάλης Λιάπης: "Αφήνω τα γουρούνια στη λάσπη τους"

Ο Μιχάλης Λιάπης μετά το όργιο φημών που τον ήθελαν να είναι ο "γαλάζιος" υπουργός που έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς 178 εκατ. ευρώ. δήλωσε οργισμένος στο "Έθνος της Κυριακής": "Αφήνω τα γουρούνια στη λάσπη τους"!

Ο ίδιος ετοιμάζεται να προσφύγει εναντίον των μέσων ενημέρωσης που ενέπλεξαν το όνομά του στην υπόθεση.

Ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Λιάπης δήλωσε στην εφημερίδα: "Οι συκοφάντες ξεσκεπάστηκαν και ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατρέπεται σε ζούγκλα για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα κάποιων".

Χωρίς ενημέρωση έως τη Δευτέρα το πρωί λόγω απεργίας στα μέσα ενημέρωσης


Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών όλης της χώρας και των άλλων συνεργαζομένων σωματείων, αποφάσισαν την κήρυξη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από 6.00 π.μ. της Πέμπτης 7 Απριλίου έως 6.00 π.μ. του Σαββάτου 9 Απριλίου και από 6.00 π.μ. του Σαββάτου 9 Απριλίου έως 6.00 π.μ. της Δευτέρας 11 Απριλίου 2011.

Η απεργία αφορά όλους τους εργαζόμενους σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικούς σταθμούς, την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα ειδησεογραφικά sites, καθώς και σε κάθε μέσο ή φορέα ενημέρωσης που απασχολεί δημοσιογράφους και τα πρακτορεία διανομής Τύπου.

Τα αιτήματα είναι: Να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίες, να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών, να σταματήσουν οι απολύσεις, να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα δημοσιεύονται ειδήσεις στο in.gr.

Πηγή www.tanea.gr

"Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους βαμβακοπαραγωγούς με τις αποζημιώσεις"


Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, αναφορικά με τις ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις αποζημιώσεις των βαμβακοπαραγωγών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Οι προσδοκίες που σκόπιμα καλλιέργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους βαμβακοκαλλιεργητές διαψεύστηκαν. Οι δεσμεύσεις και οι εξαγγελίες της κατέρρευσαν, όπως και η πολιτική της για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Οι βαμβακοπαραγωγοί δυστυχώς...

...που επί μήνες περίμεναν ένα δίκαιο πακέτο αποζημιώσεων εξαπατήθηκαν.

Η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης επαληθεύεσαι τους φόβους μας για τα όσα ειπώθηκαν το Φεβρουάριο στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επερώτησης 31 βουλευτών της Ν.Δ. πως οι εξαγγελίες για πλήρη αποζημίωση των πληγέντων βαμβακοκαλλιεργητών ήταν λόγια του αέρα καθώς:

• Συστήνει επιτροπές αξιολόγησης, δημιουργώντας επιπλέον γραφειοκρατία, παρατείνοντας την καθυστέρηση στην αποζημίωση των παραγωγών.

• Αποφασίζει την διενέργεια επιτόπιων ελέγχων, μετά από ένα χρόνο, όταν πέρσι σταμάτησε τον έλεγχο αυτό, λέγοντας ότι θα εξεταστούν συνολικά οι ζημιές από το πράσινο σκουλήκι και από τις βροχοπτώσεις. (άραγε τι έλεγχο θα κάνουν τώρα ;)

• Οδηγεί τους παραγωγούς στα ΠΣΕΑ, χωρίς να έχει γίνει καμιά προεργασία από το Υπουργείο. (διαβίβαση για έγκριση σε Ε.Ε)

• Οδηγεί πάνω από 20.000 βαμβακοπαραγωγούς εκτός αποζημιώσεων.

• Οι αποζημιώσεις αποτελούν ψίχουλα μπροστά στην ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη η σοδειά τους καθώς το πακέτο των 25 εκατ. ευρώ δε δίνει καμία λύση στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει 30000 βαμβακοπαραγωγοί.

Για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε ο εμπαιγμός και η ανακολουθία της κυβέρνησης απέναντι στον αγροτικό τομέα.

Είναι απορίας άξιο πως η κυβέρνηση με τις παλινωδίες της θα ανοικοδομήσει και θα επανασχεδιάσει το πρωτογενή τομέα όπως η ίδια ευαγγελίζεται.

Η Κυβέρνηση οφείλει να βάλει ένα τέλος στη προχειρότητα της, στην αδυναμία της να αναληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και να βρει άμεσα λύσεις ώστε να βγουν από τα δραματικά αδιέξοδα οι πληγέντες βαμβακοκαλλιεργητές μας».

«Αδελφοποίηση» ΑΝΤ1 με Μακεδονία tv


Στην μετατροπή του Μακεδονία TVσε ΑΝΤ 2 αναμένεται να προχωρήσει ο όμιλος Κυριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο το οποίο επεξεργάζονται στελέχη εδώ και μήνες βρίσκεται στο τελικό στάδιο και περιλαμβάνει, εκτός της μετονομασίας, την οριστική μετατροπή του προφίλ του σταθμού σε αμιγώς ψυχαγωγικό.

Ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να αποκτήσει ένα αδελφό κανάλι, το οποίο θα λειτουργεί ως συγκοινωνούν δοχείο, αλλά και ως εναλλακτική διέξοδος για εκπομπές και σειρές.

Για το στήσιμο του προγράμματος του ΑΝΤ2, γίνονται σκέψεις για περαιτέρω αξιοποίηση των «Ράδιο Αρβύλα» με μία ακόμα παραγωγή, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να μεταφερθεί εκεί το πρωινό μαγκαζίνο με τον Σπύρο Χαριτάτο και τον Γιώργο Καραμέρο.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αφού κατατεθεί το νομοσχέδιο Χυτήρη για τα ΜΜΕ. Παράλληλα, πληροφορίες από το Μαρούσι επιβεβαιώνουν ότι γίνονται διεργασίες για περαιτέρω επενδύσεις και συνεργασίες με άλλους σταθμούς.

Σε ό,τι αφορά τη φημολογούμενη συνεργασία- συγχώνευση του ΑΝΤ με τον Alpha, πηγές και από τις δύο πλευρές διευκρινίζουν ότι αν προχωρήσουν οι επαφές δεν θα πρόκειται για συγχώνευση, αλλά για εξαγορά.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι ποιος θα απορροφήσει ποιον.

ΠΗΓΗ: Realnews

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης


O περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος πριν από λίγη ώρα από το πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με την καταδικαστική αυτή απόφαση να σημαίνει ότι χάνει τη θέση του Περιφερειάρχη!

Ο Περιφερειάρχης είχε παραπεμφθεί σε δίκη και είχε κριθεί ένοχος πρωτοδίκως το 2009, για μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που παρανομούσε κατ’ επανάληψη.

Το Πενταμελές Εφετείου δέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα και τον έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος, επιβάλοντας ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή, κάτι που σημαίνει ότι χάνει το αξίωμα του Περιφερειάρχη!

Ψωμιάδης: «Έδρασα καθ’ όλα νόμιμα, δεν είμαι ένοχος»

«Έδρασα καθ όλα νόμιμα. Ο νομάρχης βάζει την τελική υπογραφή και αφού πρώτα το έγγραφο έχει ελεγχθεί και εξεταστεί μέχρι να φτάσει στο γραφείο μου» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης στην απολογία του.

«Δεν έχω νομικές γνώσεις. Έβγαλα μόνο το γυμνάσιο γιατί οι γονείς μου δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να με στείλουν στο πανεπιστήμιο. Έδρασα, αφού πρώτα συμβουλεύτηκα τον αρμόδιο αντινομάρχη και τον νομικό σύμβουλο της νομαρχίας» συμπλήρωσε ο κ. Ψωμιάδης αλλά δεν γλίτωσε τον «βαρύ πέλεκυ» της δικαιοσύνης!

Μετά το τέλος της δίκης, ο κ. Ψωμιάδης συνομίλησε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά χωρίς να γίνει γνωστό τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο ανδρών.

Πηγή www.skai.gr

Τι είναι η υγεία;


Η Υγεία είναι ο παράγοντας που μετράει την φυσική, ψυχολογική ή ακόμα και την πνευματική κατάσταση ενός ζώντος οργανισμού. Σύμφωνα με τον ορισμό που διατυπώθηκε στο καταστατικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (1946) η υγεία είναι «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας». Έτσι λοιπόν, η έννοια της υγείας, δεν αποδίδεται μόνο από την ιατρική, αλλά και από άλλους παράγοντες όπως είναι το περιβάλλον, η οικονομία, η εργασία κ.α.


Το πως ορίζεται βέβαια η υγεία και η ασθένεια ως κοινωνική αναπαράσταση ίσως να διαφέρει ανάλογα με τις πολιτιστικές διαφορές, τις ιδέες και πεποιθήσεις, την εκπαίδευση και την παιδεία αλλά και τις θρησκευτικές αντιλήψεις (για τη ζωή, το θάνατο, την αμαρτία, την τιμωρία, το μίασμα), καθώς και τις αντιλήψεις για το σώμα (για τα όρια του, την καθαριότητα, την εικόνα του, το φύλο του) που υπάρχουν σε κάθε κοινωνία.


Είναι γνωστό ακόμα ότι ο τεράστιος αριθμός παραγόντων που επηρεάζουν την κατάσταση της υγείας ενός πληθυσμού βρίσκονται σε άμεση συσχέτιση με την κοινωνική αναπαράσταση που έχει ο πληθυσμός για την υγεία του. Παράγοντες γενετικοί, περιβαλλοντικοί (τρόπος διαβίωσης, κατοικία, εργασία, συνθήκες εργασίας ρύπανση περιβάλλοντος) παράγοντες συνθηκών ζωής (διατροφή, κάπνισμα, άσκηση, χρήση εθιστικών ουσιών, συμπεριφορά), παράγοντες σχετιζόμενοι με το σύστημα και τις υπηρεσίες υγείας και παράγοντες εκπαίδευσης υγείας επηρεάζουν την υγεία των ανθρώπων αλλά και την κοινωνική αναπαράσταση του διπόλου υγείας-ασθένειας.

Πηγή www.bestrong.org.gr

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας


Η φετινή 7η Απριλίου είναι αφιερωμένη στο πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο. Η 7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας.

Η φετινή 7η Απριλίου είναι αφιερωμένη σε ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για τον άνθρωπο, στη μικροβιακή αντοχή και την εξάπλωσή της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι ευθύνη και υποχρέωσή μας η λεπτομερής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση γύρω από το HIV/AIDS έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν οι παρανοήσεις και να διαλυθούν οι μύθοι και οι φόβοι σχετικά με το πρόβλημα του AIDS, που εμφανίστηκε με τη μορφή καταιγίδας και έχει σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις.

Πηγή www.newsbeast.gr

Οι Έλληνες θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάρθα Καϊτανίδη, mkaitanidi@dolnet.gr

Οι πρώτες επιτυχίες του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας καταγράφονται σε πανευρωπαϊκή μελέτη, παρά τις σθεναρή αντίσταση των καπνιστών που επιμένουν να ζητούν τασάκι κάθε φορά που βγαίνουν έξω. Όμως, η χώρα μας παραμένει «αδύναμη» στην μάχη κατά της αντικαπνιστικής νόσου με τους ειδικούς να επιμένουν πως πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά...

Έτσι, και σύμφωνα με τα συμπεράσματα, η ετήσια κατανάλωση τσιγάρων μειώθηκε κατά 12%, με τους ειδικούς να επιμένουν πως στόχος τους είναι να μειωθεί το ποσοστό των καπνιστών κατά 10% έως το 2012.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ΕQUIPP (Europe Quitting Progressand Pathway), που παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, έχει επιτευχθεί μείωση του επιπολασμού του καπνίσματος στον γενικό πληθυσμό κατά 2 – 3%.

Ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αξιολογεί ο κ. Μπεχράκης και την μείωση της έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα στους χώρους εστίασης και διασκέδασης κατά 35%. Ενώ παράλληλα, φαίνεται πως οι Έλληνες αν και λάτρεις του καπνού, υποστηρίζουν τα αντικαπνιστικά μέτρα σε ποσοστό 70%.

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από τρεις περίπου δεκαετίες, η αντιμετώπιση του καπνίσματος κινείται σε θετική τροχιά», υπογράμμισε ο κ.Μπεχρεάκης, υποστηρίζοντας ωστόσο πως υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, εν συγκρίσει με τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες.

«Σημαντική είναι η καθυστέρηση στην υλοποίηση υπουργικής δέσμευσης σχετικά με την ένταξη της φαρμακευτικής αγωγής για την διακοπή του καπνίσματος στα συνταγογραφούμενα και καλυπτόμενα από τα δημόσια ταμεία απαραίτητα φάρμακα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, και παρά την εθνική μας πρωτιά σε αριθμό καπνιστών (35% των ενηλίκων), η χώρα μας εμφανίζει μεγάλα κενά στην καταπολέμηση του καπνίσματος χωρίς ειδικές κατευθυντήριες οδηγίες, χωρίς επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους φοιτητές Ιατρικής και τους γιατρούς, χωρίς επαρκή αριθμό Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος.

Πρόκειται για ένα «στοίχημα» που πρέπει να κερδηθεί επισημαίνουν οι ειδικοί, δεδομένου μάλιστα ότι ολοένα και περισσότεροι Έλληνες καπνιστές εκδηλώνουν την επιθυμία να κόψουν το κάπνισμα. «Σήμερα λειτουργούν πάνω από 50 Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος σε όλη την Ελλάδα και η προσέλευση των ενδιαφερομένων έχει αυξηθεί κατά 30%», είπε στην εκδήλωση παρουσίασης του EQUIPP ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Εξίσου σημαντικό μέτρο, όπως εξήγησε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος είναι και η αύξηση της τιμής των τσιγάρων. Ο ίδιος επικαλέστηκε το παράδειγμα της Δανίας, όπου όταν η τιμή του πακέτου αυξήθηκε κατά 10% ο αριθμός των καπνιστών έπεσε κατά 4%.


Πηγή : Web Only

Επιτόκια-χαρακίρι για νοικοκυριά και εταιρείες


Αλυσιδωτές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά φέρνει η αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πέρα από την αύξηση στο κόστος δανεισμού τουλάχιστον κατά το ίδιο ποσοστό της ανόδου του βασικού επιτοκίου, επιδεινώνεται περαιτέρω η ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση εκατομμυρίων δανειοληπτών, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθούν και τα «κόκκινα» δάνεια.

Ωστόσο, αναμένονται και άλλες αυξήσεις του ευρωεπιτοκίου μέχρι το τέλος του έτους και όπως εκτιμούν οι αναλυτές- το βασικό επιτόκιο με το οποίο δανείζει η ΕΚΤ θα έχει αυξηθεί συνολικά μέσα στο 2011 κατά 0,75 της μονάδας και θα έχει διαμορφωθεί στο 1,75%.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει πολύ βαριές επιπτώσεις στους δανειζόμενους αλλά και το Δημόσιο και θα έρθουν να προστεθούν σε αυτές που έχει δημιουργήσει η κρίση και η περιοριστική πολιτική των περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις.

«Ταραχή»
Την «ταραχή» που αναμένεται να προκαλέσει στα δημόσια οικονομικά περιέγραψε και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εκτιμά ότι θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού για την ελληνική οικονομία, «αλλά οι συνέπειες θα εξαρτηθούν από το αν θα ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις».

Πάντως, από Δευτέρα εκατομύρια νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις θα δουν τις δόσεις τους σε δάνεια και κάρτες να επιβαρύνονται σε εκατοντάδες ευρώ ετησίως και ο ασφυκτικός κλοιός των ακριβότερων επιτοκίων και υψηλότερων δόσεων φέρνει τους δανειολήπτες πιο κοντά σε χρεοκοπίες και κατασχέσεις.

Η επιβάρυνση που έχουν υποστεί οι δανειολήπτες αφορά καταρχήν άμεσα όσους έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο συνδεδεμένο με επιτόκιο ΕΚΤ ή με euribor, το οποίο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αποτελούν την πλειονότητα των δανείων που δίνονταν πριν από 3 χρόνια.

Το ύψος της επιβάρυνσής τους εξαρτάται από το ποσό που είχαν δανειστεί, τη χρονική διάρκεια δανεισμού και το επιτόκιο που είχαν δανειστεί, ενώ άμεση επιβάρυνση υπέστησαν όσοι είχαν καταναλωτικά δάνεια με κυμαινόμενα επιτόκια και στεγαστικές κάρτες, και κυρίως τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις.

Ετσι κι αλλιώς, με τα νέα δεδομένα, όπως εκτιμούν στελέχη ελληνικών τραπεζών, θα είναι παρελθόν τα επιτόκια χαμηλών επιτοκίων, ενώ στα νέα στεγαστικά δάνεια τα επιτόκια των δανείων θα φθάσουν στα επίπεδα που ήταν πριν από χρόνια, στο 7,5%-8%.

Υπάρχουν όμως και καινούργια «άσχημα» νέα για τους δανειολήπτες, που είναι η κούρσα του επιτοκίου euribor με το οποίο δανείζουν από πέρυσι οι τράπεζες, το οποίο διαμορφώνει επιτόκια στεγαστικών δανείων τουλάχιστον της τάξης του 6,5%, ενώ στα επιχειρηματικά ξεπερνά το 10%.

Πηγή www.ethnos.gr

Μπλόκο” από τον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια


Απερρίφθη από τον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Μετά την παρουσίασή του από τον υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές εξέφρασαν διαφωνίες επί όλων των διατάξεών του λέγοντάς του ότι δεν το αποδέχονται.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με πληροφορίες, απήντησε στους βουλευτές ότι το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και ότι έχει προηγηθεί διάλογος με όλους τους αρμόδιους φορείς.


Οι βουλευτές επέμειναν στην άρνησή τους ακόμη κι όταν ο υπουργός Οικονομικών τους επεσήμανε ότι “εάν μια τόσο μεγάλη ομάδα βουλευτών αρνείται ένα νομοσχέδιο που έχει εγκριθεί από 3 υπουργικά συμβούλια το θέμα με ξεπερνά και θα το δούμε σε άλλη βάση”.

Μεταξύ των βουλευτών που πήραν το λόγο κατά του νομοσχεδίου ήταν οι Βάσω Παπανδρέου, Δημήτρης Λυντζέρης, Δημήτρης Παπουτσής, Μανώλης Στρατάκης, Σούλα Μερεντίτη. Εστίασαν τις διαφωνίες τους στο ότι, όπως είπαν, δεν διασφαλίζεται ο έλεγχος των τυχερών παιχνιδιών.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή και προγραμματίζεται η επεξεργασία του από την αρμόδια επιτροπή και από την ολομέλεια. Διαδικασία που φαίνεται ωστόσο να είναι στον αέρα μετά τις αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών.

Όλη αυτή η εξέλιξη δημιουργεί ακόμη ένα πρόβλημα στην κυβέρνηση αναφορικά με την προσπάθεια ρύθμισης της αγοράς αλλά και ενίσχυσης του κρατικού προϋπολογισμού με 700 εκατ. ευρώ το 2011 από αδειοδοτήσεις, καθώς και σε επίπεδο ΕΕ η έγκριση του νομοσχεδίου από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές συναντά δυσχέρειες.


Πηγή:www.capital.gr

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Mr. αντιπρόεδρος ο Βενιζέλος!


Θέμα χρόνου θεωρείται η αντικατάσταση «βαρέων βαρών» στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό να βρίσκει τον κατάλληλο...στρατηγό στο πρόσωπο του υπουργού Άμυνας

Πριν από μερικούς μήνες, πρώτη η Voria.gr είχε επισημάνει σε ρεπορτάζ πως η αντιπροεδρία της κυβέρνησης θα περάσει στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, όποτε ο Γιώργος Παπανδρέου ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα στο κυβερνητικό σχήμα. Σήμερα, η φημολογία για την… αντικατάσταση βαρέων βαρών στο συγκεκριμένο θώκο (τον οποίο κατέχει σήμερα ο Θόδωρος Πάγκαλος) άρχισε ξανά να έρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα αυτό «έδειξε» και η σημερινή σύσκεψη στη Βουλή υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου για τις αποκρατικοποιήσεις. Και αυτό επειδή, το παρών έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ ο Θόδωρος Πάγκαλος βρισκόταν στα… ΜΜΕ!

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εν’ αντιθέσει με τον Θόδωρο Πάγκαλο, συμμετέχει σε αρκετές «κλειστές συνεδριάσεις» τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή. Αποτελεί πλέον «αναπόσπαστο» κομμάτι της κυβερνητικής «αντεπίθεσης» για την Οικονομία και τώρα αναμένεται να έχει διευρυμένο ρόλο στις αποκρατικοποιήσεις – ιδιωτικοποιήσεις, όπως φάνηκε και από την σημερινή σύσκεψη.

Εξάλλου, το σενάριο του Mr. αντιπροέδρου, παίρνει σάρκα και οστά από το γεγονός πως δεν έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του (όπως ο Θόδωρος Πάγκαλος), ούτε όμως έχει διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή, παρά το γεγονός πως είναι ασφυκτικές οι πιέσεις από μερίδα βουλευτών που είναι στην… γραμμή του και το έχουν δείξει κατά καιρούς.

Όσον αφορά τον Θόδωρο Πάγκαλο, γνωρίζει ίσως και ο ίδιος πως οι ημέρες του στην κυβέρνηση έχουν πλέον ημερομηνία λήξης, δεδομένου πως ο Γ.Παπανδρέου δεν θέλει να έχει δίπλα του πρόσωπα τα οποία δεν συντάσσονται με την κυβερνητική γραμμή, την ίδια στιγμή που έχουν ανοίξει πολλά μέτωπα.
Και όπως δήλωσε στην voria.gr υπουργός της κυβέρνησης, ο «πόλεμος» θέλει στρατιώτες και στρατηγούς που ξέρουν το… παιχνίδι.

Του Σπύρου Νάννου
Πηγή voria.gr

«Είχα εισηγηθεί πιο σκληρά μέτρα στον Καραμανλή αλλά δεν με άκουσε»


Αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τις εξελίξεις στην οικονομία αφήνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

«Εγώ ήθελα να λάβω μέτρα διότι έβλεπα την κατάσταση της οικονομίας, αλλά κανένας άλλος στην κυβέρνηση δεν ήθελε» αναφέρει και σημειώνει ότι ο τότε πρωθυπουργός του έλεγε «άστο για αργότερα», λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και των αντιδράσεων υπουργών και βουλευτών.

Αποκαλύπτει ακόμη ότι από το 2004 Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πίεζαν λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων για προσφυγή στο ΔΝΤ αλλά, όπως επισημαίνει, η πρόταση δεν έγινε δεκτή και προτιμήθηκε «η ήπια προσαρμογή».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με τον νέο Υποδιευθυντή του Αστυνομικού τμήματος Γιαννιτσών συναντήθηκε ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Θεοδωρίδης


Ο νέος Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γιαννιτσών κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου επισκέφτηκε σήμερα (6/4) τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, εθιμοτυπικά αλλά και για να δρομολογήσουν καλύτερα τη μεταξύ τους συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στον κ. Παπαπροδρόμου καλή επιτυχία στο δύσκολο και σημαντικό έργο του, δηλώνοντας ταυτόχρονα...

...την πλήρη υποστήριξη και διάθεση για συνεργασία από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες για τη δημόσια ασφάλεια, η οποία είναι εξαιρετικής σημασίας για την τοπική ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων και δράσεις συνεργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν στους τομείς της πολιτικής προστασίας και της ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης του κοινού για την οδική ασφάλεια και άλλα θέματα.

Ενέκρινε η Κομισιόν το πακέτο εγγυήσεων 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες


Τη χορήγηση επιπλέον 30 δισ. υπό μορφή κρατικών εγγυήσεων προς τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ενέκρινε χθες τυπικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε -στο πλαίσιο των κανόνων για τη βοήθεια προς τα κράτη- αύξηση του προϋπολογισμού για τις εγγυήσεις προς την Ελλάδα με επιπλέον ποσό που ανέρχεται σε 30 δισ. ευρώ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η αύξηση είχε ήδη προβλεφθεί σε Μνημόνιο αναφορικά με την τρίτη αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι οι εγγυήσεις αυτές αφορούν τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η επιπλέον βοήθεια προς το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα προβλέπεται στην τρίτη αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής (Μνημόνιο), ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η σχετική πρόβλεψη περιελήφθη σε σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Εκτός από τις εγγυήσεις ύψους 30 δισ. στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι το ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να ασκεί βέτο σε πιθανές συγχωνεύσεις ή εξαγορές τραπεζών που έχουν χρησιμοποιήσει το πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητάς τους. «Τα αναθεωρημένα μέτρα είναι περιορισμένα από άποψη χρόνου και έκτασης και απαιτείται (από τις τράπεζες) να καταβάλουν την αρμόζουσα προμήθεια (premium)» αναφέρεται στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Συνεπώς, (τα αναθεωρημένα μέτρα) μπορούν να θεωρηθούν ως ο κατάλληλος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η σοβαρή αναταραχή που προκλήθηκε στην ελληνική οικονομία από τη χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ ενθαρρύνουν τη σταδιακή απόσυρση των εξαιρετικών μέτρων (ενίσχυσης της ρευστότητας)».

Νέα πτώση του δικοματισμού σε δημοσκόπηση της MRB


Πολύ χαμηλά κινούνται τα δύο μεγάλα κόμματα σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για την Real News. Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 22,4% με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 20,6% και τη μεταξύ τους διαφορά στο 1,8. Σημαντικό είναι ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 27,2%!

Το 41% πιστεύει πως αν γίνουν αύριο εκλογές θα τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ ενώ τη Ν.Δ. βλέπει μπροστά μόλις το 17,3%. Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός κερδίζει ο «κανένας» με 42,9% ενώ ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς συγκεντρώνουν μόλις 30,3% και 25,6% αντίστοιχα.

Τέλος, μόλις το 17,9% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μπορεί να διαλευκανθεί η υπόθεση με το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Βερολίνο και Βρυξέλλες αποκλείουν ελληνικό «κούρεμα»


Αθήνα
«Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας βοηθά τη χώρα να αποπληρώσει το χρέος της και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος αναδιάρθρωσής του». Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας πάντως ότι «τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά εργαλεία δεν επιτρέπουν την αναδιάρθρωση χρέους» και ότι «το νέο μόνιμο σύστημα διάσωσης, που θα εφαρμοστεί από τα μέσα του 2013, προβλέπει την αναδιάρθρωση, βάρος της οποίας θα σηκώνουν και οι ιδιώτες πιστωτές».

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης Μέρκελ έγιναν με αφορμή δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των «Financial Times» («Financial Times Deutschland»), σύμφωνα με το οποίο γερμανική κυβερνητική πηγή (που δεν αποκαλύπτεται) ανέφερε ότι αρκετές κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν αποκλείουν πλέον την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές τον ερχόμενο χρόνο. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η αύξηση του «πακέτου» διάσωσης της Ελλάδας, η χορήγηση δηλαδή δανειακών κονδυλίων πέραν των 110 δισ. ευρώ, είναι μια πολιτικά αδύνατη υπόθεση και ως εκ τούτου πρέπει να βρεθεί ένα εναλλακτικό σχέδιο επίλυσης του αδιεξόδου.

Και στις Βρυξέλλες, πάντως, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμοδίου για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ επιτρόπου Ολι Ρεν, απέκλεισε σήμερα κάθε σκέψη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Η Ελλάδα, η οποία μειώνει τις συντάξεις και τους μισθούς και πωλεί κρατικά περιουσιακά στοιχεία για να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος της, βρίσκεται στον σωστό δρόμο και δεν θα χρειαστεί αναδιάρθρωση του χρέους της» είπε συγκεκριμένα ο Αλταφάζ απαντώντας σε ερώτηση δημιοσιογράφου που έγινε με αφορμή επίσης το δημοσίευμα των «FTD».

«Αποκλείουμε το σενάριο στο οποίο αναφέρεστε (σ.σ. της χρεοκοπίας). Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία δανεισμού της» τόνισε ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν.

Πηγή www.tovima.gr

Στοιχεία-σοκ για την αγορά εργασίας


Δραματικές είναι οι επιπτώσεις της ύφεσης στην αγορά εργασίας με την έκρηξη της ανεργίας, τις μειώσεις αποδοχών και τη διεύρυνση του καθεστώτος μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2011, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και κυρίως η εκ περιτροπής εργασία έχουν κατακλύσει την αγορά.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, στο διάστημα αυτό 10,32% λιγότερες επιχειρήσεις προχώρησαν σε προσλήψεις, και από αυτές οι πλήρους απασχόλησης είναι μειωμένες κατά 45,08% σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του 2010.

Συγκεκριμένα, οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης από 79.932 το 2010 μειώθηκαν σε 43.900 το 2011. Δηλαδή, ένας στους δύο προσλήφθηκε για εργασία μερικών ωρών ή λίγων ημερών.

Επίσης, δραματική αύξηση, της τάξεως του 21,82%, παρουσίασαν οι συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης που ανήλθαν σε 8.263, από 6.783 το 2010.

Επιπλέον, 10.000 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε μερικής ή εκ περιτροπής εργασία.

Μειωμένες κατά 11,65% είναι και οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι οποίες από 27.857 το 2010 μειώθηκαν στις 24.611 το 2011.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι από τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης, 4.556 αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν με τον εργοδότη για να μην χάσουν τη δουλειά τους και άρχισαν να δουλεύουν εκ περιτροπής ενώ σε 1.130 περιπτώσεις ο εργοδότης μετέτρεψε μονομερώς τις συμβάσεις (αύξηση 2.725% σε σχέση με πέρυσι).

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, η ανεργία στο τέλος του 2011 θα φτάσει στο 15,5% και στον ιδιωτικό τομέα το 20%. Στις αρχές του 2012, μάλιστα, είναι πιθανόν να αγγίξει το 17%.

Πολλοί εργαζόμενοι όμως δεν παίρνουν καν το επίδομα ανεργίας και μένουν απλήρωτοι ελπίζοντας να βρεθεί λύση για τη σωτηρία της επιχείρησης όπως είναι και η περίπτωση της σωληνουργίας Πετζετάκη.

Μέσα σ' αυτές τις αποπνιχτικές συνθήκες άρχισε να να λειτουργεί πιλοτικά το κέντρο εξυπηρέτησης για την απασχόληση και την ασφάλιση στο κτίριο του υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς και σε 5 άλλους δήμους της χώρας.

Πηγή www.megatv.com

Φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την ήττα της Επανομής


Η ομάδα της Καλλονής ήταν η μεγάλη κερδισμένη της 30ης αγωνιστικής του Βόρειου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας μιας και κατάφερε να επιβληθεί στην έδρα της 2-0 επί της πρωτοπόρου Αναγέννησης Επανομής πλησιάζοντάς την σε απόσταση αναπνοής. Στο άλλο σημαντικό αγώνα της αγωνιστικής, η ομάδα των Γιαννιτσών αν και προηγήθηκε στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, στην συνέχεια ισοφαρίστηκε από την Δόξα Κρανούλας για να λήξει το παιχνίδι 1-1 χάνοντας έτσι ακόμα μία ευκαιρία να πλησιάσει στους 2 βαθμούς από την κορυφή. Ήττα και για την άλλη ομάδα του Νομού, τον Αετό Σκύδρας εντός έδρας από τον Εορδαϊκό χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει άμεσα. Μεγάλη νίκη της Κοζάνης με 0-1 μέσα στην Ηράκλεια που την βάζει και πάλι μέσα στο παιχνίδι της παραμονής. Τέλος σε δύσκολη θέση πλεόν βρίσκετε ο Ναυπακτιακός μετά την ήττα του εντός έδρας από τον Οδυσσέα Αναγέννησης με 1-2, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής
Δόξα Κρανούλας Αναγέν Γιαννιτ 1-1
Νίκη Βόλου Φωκικός 0-0
Ζάκυνθος Τύρναβος 0-0
Μ.Αλέξανδρος Κοζάνη 0-1
Καλλονή Αναγέννηση Επανωμής 2-0
Ναυπακτιακός Οδυσσέας Αναγ. 1-2
Αετός Σκύδρας Εορδαϊκός 0-1
Μακεδονικός ΑΕ Ποντίων 0-1

Η βαθμολογία
1 Αναγέν Επαν. 50
2 Καλλονή 49
3 Φωκικός 46
4 Αναγέν Γιανν. 46
5 Νίκη Βόλου 44
6 Εορδαϊκός 41
7 Δόξα Κρανούλας 40
8 ΑΕ Ποντίων 40
9 Τύρναβος 39
10 Αετός Σκύδρας 37
11 Οδυσσέας Αναγ. 37
12 Εθ. Φιλιππιάδ 33
13 Ναυπακ Αστ. 32
14 Μ. Αλέξανδρος 32
15 Ζάκυνθος 32
16 Κοζάνη 31
17 Μακεδονικός 14

Δόξα Κρανούλας - Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-1 τελικό


Μετά από ένα καλό παιχνίδι η ομάδα της Αναγέννησης έχοντας στο πλευρό της έναν μεγάλο αριθμό φιλάθλων που την ακολούθησαν στο εκτός έδρας αγώνα με την Δόξα Κρανούλα, έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή καθώς έφερε ισοπαλία 1-1. Το ημίχρονο είχε λήξει 0-0. Στο δεύτερο ημίχρονο αν και η Αναγέννηση ήταν αυτή που κατάφερε να προηγηθεί από νωρίς στο σκορ με κεφαλιά του Σουλίδη στο 50’, ωστόσο ένα τέταρτο αργότερα και συγκεκριμένα στο 66ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση 1-1 για τους γηπεδούχους με σουτ του Γιάκο, αποτέλεσμα το οποίο ήταν και το τελικό. Με αυτή την ισοπαλία η ομάδα του Κιούρκα έφτασε στους 46 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 3η θέση με τον Φωκικό, ομάδα που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την επόμενη αγωνιστική.

Δύσκολη αποστολή εκτός έδρας για την Αναγέννηση


Ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι δίνει η Αναγέννηση Γιαννιτσών σήμερα στις 4 το απόγευμα στην Κρανούλα με την τοπική ομάδα της Δόξας στην προσπάθειά της για άνοδο στην κατηγορία. Η ομάδα του Κιούρκα θα έχει 3 σημαντικές απώλειες αυτή του διεθνή Αποστοσόπουλου, του έμπειρου Ιασωνίδη και του τερματοφύλακα Κελπέκη, ενώ απών θα είναι επίσης οι μόνιμοι Καρυοφίλης και Κλεισούρης.
Από την άλλη επιστρέφει μετά από μία αγωνιστική που ήταν τιμωρημένος ο μέσος Βέργος.
Οι απουσίες για την ομάδα της Κρανούλας είναι αυτές των Φραγκίεβιτς και Χήρα.
Η Αναγγένηση θα πρέπει να καταφέρει να αποδράσει με τους 3 βαθμούς της νίκης προκειμένου να μείνει κοντά τόσο στην κορυφή που οδηγεί απευθείας στην άνοδο, όσο και στις 2 επόμενες θέσεις που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου.

ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (Ανέστης Ζώης): 1. Βασιλειάδης, 12. Καραθανάσης, 24. Μπαντής, 13. Βατσής, 2. Κασσής, 3. Χήρας, 16. Κοτσίνας, 7. Δάσκαλος, 23. Κολιός, 8. Μπιλιλής, 29. Παντουλής, 21. Γκαρόζης 14. Παπαβασιλείου, 66. Ρόβας, 4. Διαμάντης, 6. Φρανκίεβιτς, 17. Κρολ, 9. Γιάκος, 5. Γκόλιας, 22. Παπαρούνας, 19. Σταμούλης, 15. Χαμπίμπης, 11. Τασιούλας, 10. Θρασκιάς, 28. Ναυρόζογλου.

Απόντες: Φραγκίεβιτς, Χήρας.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝ. (Στέργιος Κιούρκας): 25. Λαμπρόπουλος, 27. Κατρητσέας, 3. Πεχλιβανίδης, 6. Ιορδανίδης Ν., 21. Κουτρογιάννης, 88. Αραμπατζής, Σεμερτζίδης, 8. Καραμανλής, 2. Καμπούρης, 5. Χασάνογλου, 10. Ιορδανίδης Γ., Θανόπουλος, 69. Στεφανίδης, Προβατίδης, Βέργος, 17. Φωτιάδης, 13. Καρασαλίδης, Μήτσιγκας, Καρακάσογλου, 9. Γκούντα, 28. Σουλίδης, 77. Παντελίδης, Παναγιωτόπουλος, 80. Σιδηρόπουλος.

Απόντες: Ιασωνίδης, Αποστολόπουλος (τιμωρημένοι), Κελπέκης, Κλεισούρης, Καρυοφίλης (τραυματίας)

Πηγή www.matiespellas.gr