Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Οι Ελληνες αλλάζουν άποψη για ΔΕΚΟ και μονιμότητα


Υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων το 74%, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue

Αλλάζει στάση η κοινή γνώμη απέναντι σε θέματα που έως πρόσφατα θεωρούνταν ταμπού. Μάλιστα, σε περιπτώσεις όπως αυτή των ιδιωτικοποιήσεων και της μονιμότητας στο Δημόσιο, η μεταστροφή που καταγράφεται είναι εντυπωσιακή. Οπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η Public Issue, για λογαριασμό της «Κ» και του «Σκάι», πλέον το 74% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της αναγκαιότητας των ιδιωτικοποιήσεων. Την ίδια ώρα, το 58% θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει μονιμότητα στο Δημόσιο, ενώ επτά στους 10 Ελληνες πιστεύουν ότι για να πετύχουμε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα πρέπει να ενισχύσουμε τον ιδιωτικό τομέα. Oι ιδιωτικοποιήσεις δείχνουν πια μονόδρομος, καθώς είναι διαδικασία που θεωρεί σχεδόν απαραίτητη για τον ΟΣΕ το 65% των ερωτηθέντων, για τα καζίνο το 64%, τον ΟΠΑΠ το 60%, τις συγκοινωνίες το 57%. Υψηλό είναι και το ποσοστό για την περίπτωση της ΔΕΗ.

Πηγή news.kathimerini.gr

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Βαρβιτσιώτης: Ολίσθημα η αποδοκιμασία της απογραφής


Ενοχλημένος για τα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ με αφορμή και την αποδοκιμασία της απογραφής στην οικονομία από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real Fm, το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, Γιάννης Βαρβιτσιώτης.
«Όλα αυτά μου προκαλούν μου προκαλούν οργή και θλίψη. Διότι όλη αυτή η επίθεση στην οποία έχουν στοιχηθεί διάφοροι νεοπαγείς Ηρακλειδείς ενός νέου πνεύματος που προσπαθεί να επικρατήσει στο κόμμα είναι τουλάχιστον ανόητοι. Διότι δεν επικρίνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε μια κακή κατάσταση επικρίνουν ότι την απεκάλυψε. Και να πω και κάτι άλλο; Εάν δεν την απεκάλυπτε, τότε θα κατηγορείτο για κουκούλωμα. Ακόμα μου προκαλεί σκέψη πως ο κ. Μιχελάκης , ο οποίος είναι ένας έμπειρος και καλός δημοσιογράφος και τον οποίο εκτιμώ υπέπεσε σε ένα ολίσθημα, στο ολίσθημα ότι δεν φταίει ο Πρωθυπουργός ο Καραμανλής αλλά φταίει μόνο ο υπουργός του ο Αλογοσκούφης».

Εν συνεχεία, εξήγησε γιατί το θεωρεί ολίσθημα. Όπως είπε, πρώτον, διότι ένα τέτοιο γεγονός δεν θα ελαμβάνετο ποτέ από μόνο τον υπουργό, θα είχε την συμπόρευση και τη συγκατάθεση οπωσδήποτε του πρωθυπουργού και δεύτερον, είχε εγκριθεί από τον πρωθυπουργό a priori. «Ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ», τόνισε.

Επίσης, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης μίλησε για νεαρούς που εμφανίζονται τώρα και «δεν έχουν διαβάσει το πρόγραμμα ΝΔ ή ακόμα χειρότερο το δεύτερο που θα πω ενώ το γνώριζαν, ήθελαν να ξεγελάσουν το λαό μη εφαρμόζοντας το πρόγραμμα μετά τις εκλογές».

Ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει ή όχι δόλος και τόνισε πως σημασία έχει το «Ζάππειο 2» και η παρουσίαση της επικαιροποιημένης πρότασης του κόμματος.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει δόλος ή δεν υπάρχει δόλος, υπάρχει άκρατη ανοησία διότι ζουν όλοι αυτοί στο δικό τους κόσμο. Ο μέσος Έλληνας πολίτης τώρα δεν ενδιαφέρεται για την απογραφή του 2004, ενδιαφέρεται να δει αν υπάρχει κάποια ελπίδα στο μέλλον, αν το "Ζάππειο 2" θα δώσει κάποια ελπίδα, αν είναι βιώσιμο, αν είναι εφικτό αυτό ενδιαφέρεται να μάθει. Δεν ξέρω τι πονηρό έχουν στο μυαλό τους, οι νεοπαγείς Ηρακλειδείς, πάντως κακό κάνουν στο κόμμα», τόνισε.

Πηγή www.ethnos.gr

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Διαφωνία Αθανασιάδη για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ


Την κάθετη αντίθεσή του με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εκφράζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αθανασιάδης διαφωνώντας με την πρόταση για περαιτέρω μετοχοποίηση που θα φέρει ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη διαφωνία που εκφράζει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 είπε πως θα δώσει όλες τις μάχες για να κρατηθεί το 51% της ΔΕΗ στον έλεγχο του κράτους και όπως είπε, συγκεντρώνει στοιχεία για να τεκμηριώσει την άποψή του.

Ο κ. Αθανασιάδης εκτίμησε ότι αν φύγει η ΔΕΗ από την Κοζάνη, η περιοχή θα υποστεί οικονομική ζημιά και το κράτος θα χάσει τεράστια κεφάλαια.

Ωστόσο, σημείωσε ότι στηρίζει και επικροτεί τις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου και στηρίζει την κυβέρνηση.

Μία από τις τρεις βασικές στρατηγικές της ΕΕ είναι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο σύμβουλος ενεργειακών αγορών Νίκος Φρυδάς, εν μέσω των αντιδράσεων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Οι Βρετανοί, σημείωσε, μπορεί να επιλέγουν προμηθευτή και πακέτα υπηρεσιών μεταξύ 11 εταιρειών, ενώ οι Σκανδιναβοί ανάμεσα από 35 εταιρειών.

Πηγή www.skai.gr

Ενταση μεταξύ Ηρακληδέων και ΠΑΟΚτσήδων


Ενταση προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Καμάρα της Θεσσαλονίκης όπου συγκεντρώθηκαν, από τη μία, οπαδοί του Ηρακλή οι οποίοι διαδήλωναν υπέρ της αδειοδότησης της ομάδας τους και, από την άλλη, οπαδοί του ΠΑΟΚ που απαιτούσαν τη ρύθμιση των χρεών του συλλόγου προς την εφορία.Στο ενδιάμεσο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες αναγκάστηκαν να κάνουν ρίψη χημικών προκειμένου να αποτραπούν συμπλοκές μεταξύ των δύο πλευρών που είχαν επιδοθεί σε ανταλλαγή υβριστικών συνθημάτων και αντικειμένων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 1.000 οπαδοί του Ηρακλή βρέθηκαν αρχικά στο χώρο της Καμάρας, σε προσυγκέντρωση για το θέμα της αδειοδότησης του συλλόγου, ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι απωθήθηκαν εν τέλει από τους αστυνομικούς, υπολογίζονταν γύρω στους 300.

Οταν η κατάσταση εκτονώθηκε, οι χιλιάδες διαδηλωτές - οπαδοί του Ηρακλή ξεκίνησαν την προγραμματισμένη πορεία τους στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Πηγή www.contra.gr

Σάλκε - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2


Ο Νόιερ έκανε ότι μπορούσε, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 2-0 την Σάλκε στην Γερμανία με γκολ των Γκιγκς και Ρούνεϊ, έτσι βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του "Γουέμπλεϊ"

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Άγγλων, αλλά ο τερματοφύλακας της εθνικής Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ, ήταν καταπληκτικός και κράτησε μόνος του το 0-0.

Εκεί που η Σάλκε κατάφερε στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου να ισορροπήσει το ματς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το "καθάρισε" μέσα σε 3 λεπτά, με τον Ράιαν Γκιγκς να ανοίγει το σκορ στο 67' και τον Γουέιν Ρούνεϊ να διαμορφώνει το τελικό 0-2 στο 69'.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν βασικός και αγωνίστηκε σε όλο το ματς ως το μοναδικό αμυντικό χαφ των γηπεδούχων, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Άγγελος Χαριστέας.

Η ρεβάνς στο "Ολντ Τράφορντ" θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου, αλλά σίγουρα πολύ δύσκολα θα καταφέρει η Σάλκε να προβληματίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πόσο μάλλον να της κλέψει την πρόκριση για τον τελικό στο "Γουέμπλεϊ" στις 28 Μαΐου.

Πηγή www.sport24.gr

Υπερασπίζεται την απογραφή ο Γ. Αλογοσκούφης


Την απογραφή των δημοσίων οικονομικών από την κυβέρνηση Καραμανλή υπερασπίστηκε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά την αλλαγή πλεύσης της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μιλά πλέον για εγκληματικό λάθος.

Με άρθρο του στην εφημερίδα "Ελεύθερος" ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι η απογραφή του 2004 ήταν "πράξη εθνικής ευθύνης" και προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, υπερασπίζεται το σύνολο της οικονομικής πολιτικής της περιόδου 2004-2007, λέγοντας ότι "με την πολιτική αυτή βγήκαμε από την επιτήρηση και κερδίσαμε και τις εκλογές του 2007". Για την περίοδο μετά το 2008, αποδίδει την επιβάρυνση στα δημόσια οικονομικά στην παγκόσμια κρίση.

Ο Γ. Αλογοσκούφης θεωρεί ότι η Ν.Δ. "αδικεί την ιστορία της" με τη στάση της. "Διευκολύνει να αμαυρωθεί ακόμη μία περίοδος διακυβέρνησής της. Αυτό θα το βρει πολιτικά μπροστά της στο μέλλον", αναφέρει.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, χαρακτήρισε "ιστορικά εγκληματικό λάθος" την απογραφή.

Πηγή www.enet.gr

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Τριάντα νεκροί κατά την έξοδο του Πάσχα


Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος και κατά τη φετινή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα, παρά τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων περίπου κατά 30%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τροχαία, από την Παρασκευή 15 Απριλίου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα έγιναν 27 δυστυχήματα, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 30 άνθρωποι. Το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχαν γίνει 39 θανατηφόρα τροχαία, στα οποία σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι.

Φέτος, έγιναν ακόμη 47 σοβαρά ατυχήματα (48 πέρυσι) και 358 ελαφρά (365 το 2010). Τραυματίστηκαν σοβαρά 53 άνθρωποι (56 πέρυσι) και ελαφρά 472 (518 πέρυσι).

Από τα θανατηφόρα δυστυχήματα, μόνο τρία έγιναν στους σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους, δύο στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και ένα στην Εγνατία Οδό. Πέντε έγιναν σε κατοικημένες περιοχές και τα υπόλοιπα στο στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα πάντως με την τροχαία, μόνο για ένα τα 27 δυστυχήματα ευθύνεται η κατάσταση του δρόμου και οι καιρικές συνθήκες.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των εκδρομέων που εγκατέλειψαν την Αθήνα μειώθηκε φέτος κατά 15%. Μειωμένος κατά 2,9% ήταν ο αριθμός των οχημάτων που έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη.

Βεγγαλικά

Εν τω μεταξύ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, τρεις τραυματίστηκαν βαριά και τρεις ελαφρά εξαιτίας της χρήσης βεγγαλικών.

Πηγή www.enet.gr

Ελλειμμα 10,5% το 2010


Η Eurostat ανακοίνωσε την Τρίτη του Πάσχα τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2010, το οποίο έφτασε το 10,5% του ΑΕΠ, από 15,4% το 2009.

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ανήλθε στο 142,8% αντίστοιχα.

Ετσι, η τελική δημοσιονομική προσαρμογή που επετεύχθη το 2010 είναι της τάξης του 4,9% του ΑΕΠ (ο στόχος ήταν να μειωθεί στο 9,4% με προσαρμογή 6%) και η αντίστοιχη προσπάθεια για φέτος ξεκινάει πάνω από 2 δισ. ευρώ παραπάνω από τις αρχικές προβλέψεις.

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει σχετικά ότι «η Ελλάδα το 2010 είχε το δεύτερο μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ε.Ε. μετά την Ιρλανδία (-32,4%) και κοντά στην Μεγάλη Βρετανία (-10,4%), ακολουθούμενη από την Ισπανία (-9,2%) και την Πορτογαλία (-9,1%). Είχε δε την μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος οποιασδήποτε χώρας της Ε.Ε. το 2010 - κατά 5 μονάδες. Η μείωση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί ποτέ στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της ευρωζώνης σε ένα έτος.

Ως προς το δημόσιο χρέος, με βάση τα στοιχεία της Eurostat για το 2010, η Ελλάδα είχε το υψηλότερο χρέος στην Ε.Ε. (142,8% του ΑΕΠ) με δεύτερη την Ιταλία (119% του ΑΕΠ) ακολουθούμενη από το Βέλγιο (96,8% του ΑΕΠ) και την Ιρλανδία (96,2%)».

Πού αποδίδει την υστέρηση το οικονομικό επιτελείο

«Είναι προφανές ότι η παραπάνω απόκλιση έρχεται κυρίως ως αποτέλεσμα της βαθύτερης, από το αναμενόμενο, ύφεσης της ελληνικής οικονομίας που επηρεάζει τα φορολογικά έσοδα, αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές. Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στους στόχους του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και προτίθεται να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη τους» τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Το ΥΠΟΙΚ αποδίδει την απόκλιση στον περιορισμό του ελλείμματος (1,1%, 10,5% αντί για 9,4% που αναφέρει η Εισηγητική του Προϋπολογισμού 2011) στους παρακάτω λόγους:

* μεγαλύτερη του αναμενόμενου επίπτωση της ύφεσης στο ΑΕΠ του 2010, με επιβάρυνση του ελλείμματος κατά 0,1%
* μειωμένα φορολογικά έσοδα, επιβάρυνση 0,6%
* επιδείνωση στο ισοζύγιο των ΟΤΑ, επιβάρυνση 0,25% του ΑΕΠ
* επιδείνωση στο οικονομικό αποτέλεσμα των ΟΚΑ, επιβάρυνση 0,5%
* επιδείνωση στο οικονομικό αποτέλεσμα στα νοσοκομεία, επιβάρυνση 0,3%
* βελτίωση στο ισοζύγιο των επαναταξινομημένων ΔΕΚΟ, όφελος 0,35%
* προσαρμογή σε εθνικολογιστική βάση των δεδουλευμένων τόκων, όφελος 0,3%

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ: 1,1%

Πηγή www.ethnos.gr

Ο καιρός στον νομό για αύριο Τετάρτη


Ασθενή βροχόπτωση αύριο σε ολόκληρο τον νομό με την θερμοκρασία να κυμαίνετε από 9 έως 11 βαθμούς για την Έδεσσα, 11 έως 13 για τα Γιαννιτσά και την Αριδαία και 12 με 14 στην Σκύδρα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειο-ανατολικοί που το βράδυ θα γίνουν Νότιο-Ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.

Αρχίζει σε λίγο ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ της Σάλκε και της Μάντσεστερ


Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της βρίσκεται η Σάλκε, η οποία θέλει να δώσει για πρώτη φορά το «παρών» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το εμπόδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, μόνο χαμηλό δεν είναι για την ομάδα του Ραλφ Ράγκνκικ.

Το συγκρότημα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, από την άλλη, θα επιδιώξει να πάρει για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια το “εισιτήριο” για τον τελικό της διοργάνωσης, έχοντας και το ψυχολογικό... ντοπάρισμα από τη διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερσιπ.

Ενα ακόμα “συν” για τους φιλοξενούμενους αποτελεί το ότι δεν έχουν δεχτεί φέτος ούτε γκολ στα πέντε ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια τους, στ' αρνητικά ότι δεν έχουν καταφέρει ποτέ να αποκλείσουν γερμανική ομάδα σε νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η Σάλκε, πάντως, μετρά μόνο νίκες στις έξι φετινές εντός έδρας αναμετρήσεις της για το Τσάμπιονς Λιγκ με συνολικό απολογισμό τερμάτων 14-3!

Για τους γηπεδούχους, δεν υπολογίζεται ο μέσος Ανάν, ενώ τραυματίες παραμένουν ο μέσος Κλούγκε και οι επιθετικοί Γκαβράνοβιτς, Χούντελααρ. Επιστρέφει ωστόσο, ο Φαρφάν, που ήταν τιμωρημένος στη ρεβάνς με την Ιντερ.

Εκτός μάχης για τους “διάβολους” βρίσκονται οι Μπερμπάτοφ, Φλέτσερ.

Πηγή www.sentragoal.gr

Σέρρες: στραγγάλισε την ερωμένη του και πέταξε το πτώμα σε κανάλι


Τραγικό τέλος είχε η τριετής ερωτική σχέση ενός 25χρονου φαντάρου και της 23χρονης φοιτήτριας φίλης του, όταν μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχαν τα ξημερώματα σε ερημική τοποθεσία λίγο έξω από την Κερκίνη Σιντικής, ο 25χρονος τη στραγγάλισε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σερρών Μηνά Γεωργιάδη, ο φερόμενος δράστης αφού επέφερε πολλαπλάχτυπήματα με τα χέρια του, στη συνέχεια την στραγγάλισε.

Αντικρίζοντας την νεκρή, προσπάθησε να την κάψει προκαλώντας στο άψυχο κορμίτης μεταθανάτια εγκαύματα στο λαιμό και στον θώρακα.

Στην συνέχεια τη μετέφερεστον επαρχιακό δρόμο Κερκίνης - Λιβαδειάς και την πέταξε μέσα σε αρδευτικόκανάλι.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών, Στέφανο Μάνδαλο, ο 25χρονοςμετά από ώρα κατήγγειλε ο ίδιος το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα Ποροΐων καικατόπιν ειδοποίησε τον πατέρα της για την αποτρόπαια πράξη του καθώς και το μέρος που την πέταξε.

Η είδηση του στυγερού εγκλήματος συγκλόνισε τη μικρή κοινωνία της Κερκίνης, ενώξύπνησε στις μνήμες τους σκηνές του στυγερού εγκλήματος που συνέβη στο χωριότους όταν τον περασμένο Ιούνιο δύο ανήλικες κοπέλες αφαίρεσαν τη ζωή ενός80χρονου συγχωριανού τους.

Ο 25χρονος φαντάρος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και αναμένεται να οδηγηθεί στον στρατιωτικό Εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Πηγή www.tanea.gr