Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Αποκαταστάθηκε το blogger της Google


Αποκαταστάθηκε αργά χθες το βράδυ το τεχνικό πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στην πλατφόρμα Blogger της Google, το οποίο οδήγησε στη μερική διακοπή λειτουργίας εκατομμυρίων ιστολογίων.

«Λυπούμαστε πολύ για το γεγονός ότι δεν είχατε τη δυνατότητα να κάνετε αναρτήσεις στο Blogger. (…) Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας και για άλλη μια φορά θα θέλαμε να σας ζητήσουμε συγγνώμη για το πρόβλημα που προέκυψε», αναφέρεται σε ανάρτηση που υπογράφει ο τεχνικός διευθυντής του Blogger, Έντι Κέσλερ, στο επίσημο ιστολόγιο της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Blogger, το πρόβλημα οφειλόταν σε «αλλοίωση δεδομένων» η οποία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης και οδήγησε «σε μια σειρά ανωμαλιών» στους λογαριασμούς των χρηστών. Η Google δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβη.

Από το πρωί της Πέμπτης μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι διαχειριστές των μπλογκ με την κατάληξη «blogspot.com» δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν αναρτήσεις, ενώ παράλληλα οι αναγνώστες τους δεν μπορούσαν να δημοσιεύσουν σχόλια, καθώς τα ιστολόγια ήταν διαθέσιμα μόνο για ανάγνωση.

Παράλληλα, ορισμένοι χρήστες που κατάφεραν να κάνουν αναρτήσεις, δεν τις είδαν ποτέ δημοσιευμένες, ενώ άλλοι αντιλήφθηκαν ότι οι αναρτήσεις τους είχαν «εξαφανιστεί» λίγη ώρα μετά την δημοσίευσή τους.

Το πρόβλημα επηρέασε και τα ιστολόγια του Blogger στην Ελλάδα, με δεκάδες χρήστες να διαμαρτύρονται σε αναρτήσεις που έκαναν στο Twitter και στο Facebook.

Σύμφωνα με το Blogger, οι αναρτήσεις έχουν επανέλθει πλήρως, ενώ τα σχόλια που είχαν αφαιρεθεί θα επανέλθουν «μέσα στο Σαββατοκύριακο».


Η πλατφόρμα Blogger της Google είναι η δημοφιλέστερη υπηρεσία δημιουργίας και φιλοξενίας ιστολογίων στον κόσμο, η οποία αριθμεί περισσότερους από 10 εκατ. χρήστες, σύμφωνα με τον ιστότοπο Searchenginejournal.com.

Πηγή www.tanea.gr

Σε 24ώρη πανελλαδική απεργία οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α.


Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 18 Μαΐου ανακοίνωσε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά την σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση. Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αντιδρούν στην προωθούμενη διεύρυνση του ωραρίου εργασίας τους. Στις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ προγραμματίζουν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Βουλή.

Τουρκική αμφισβήτηση ελληνικών νησιών

Θέμα ελληνικότητας του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου ανακινείται στην Τουρκία, με αφετηρία δηλώσεις του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, οι οποίες διανθίζονται, μέσω της εφημερίδας Hurriyet, με αναφορές πηγών του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για συζήτηση του θέματος στις διερευνητικές.

Ο κ. Ζεϊμπέκ, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας που εξελίσσεται στη γείτονα, τις τελευταίες ημέρες επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι τα δύο νησιά καταλήφθηκαν από τους Ελληνες το 2004. «Οι Ελληνες πήγαν στο Αγαθονήσι και έφτιαξαν εκκλησία. Δίπλα της, δε, ύψωσαν την ελληνική σημαία», ανέφερε. Επαναλαμβάνοντας τον ανιστόρητο ισχυρισμό, ο αντιπρόεδρος του ιδίου κόμματος, Μπουνγιαμίν Αλτούνελλι, κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, να προβεί σε δηλώσεις για το θέμα, προκειμένου, όπως πρόσθεσε, «ο τουρκικός λαός να αισθανθεί καλά και ασφαλής». «Επειδή η Τουρκία δεν προστατεύει όσα τής ανήκουν, το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι είναι στολισμένα σήμερα με ελληνικές σημαίες. Θα καταλαμβάνονται τα νησιά και εσείς δεν θα λέτε τίποτα. Αυτό είναι τα μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες;», πρόσθεσε. Ο κ. Νταβούτογλου δεν απάντησε για το θέμα. Ωστόσο, η εφημερίδα Hurriyet επικαλείται πηγές του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ., που αναφέρουν ότι η θέση της Τουρκίας στο Αιγαίο δεν έχει αλλάξει και ότι «τα θέματα αυτά συζητούνται στις διερευνητικές συνομιλίες, στο πλαίσιο όλων των προβλημάτων του Αιγαίου. Η φάση αυτή δεν είναι κατάλληλη για κάποια δήλωση αναφορικά με το νομικό καθεστώς των εν λόγω νήσων».

Οπως ήταν αναμενόμενο, το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε, με τον εκπρόσωπο, κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα, να χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του κ. Ζεϊμπέκ «παραλήρημα άνευ προηγουμένου». Αναφερόμενος στο δημοσίευμα για την αντίδραση του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ., ο κ. Δελαβέκουρας επανέλαβε ότι οι διερευνητικές διεξάγονται με αντικείμενο «την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας από τον Εβρο μέχρι το Καστελλόριζο και είναι αυτονόητο ότι δεν αφορούν και δεν θα μπορούσαν να αφορούν ζητήματα κυριαρχίας επί ελληνικών νησιών».

Πηγή news.kathimerini.gr

Οι βετεράνοι της Αριδαίας εύχονται καλή επιτυχία στον Αλμωπό


Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Αλμωπού Αριδαίας, εύχεται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, στην ομάδα μας, τον ΑΛΜΩΠΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, στην προσπάθεια που ξεκινά αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ, για την άνοδο στη Δ΄ΕΘΝΙΚΗ μέσα από τη διαδικασία των play off, του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Ν.Πέλλας.

Η προσωρινά Διοικούσα Επιτροπή

Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό της Eurovision στο Ντίσελντορφ


Σε λίγες ώρες από τώρα θα δείξουν το... χορό τους οι Λούκας Γιώρκας και Stereo Mike, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν το Watch my dance στον τελικό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στο κλειστό γήπεδο Fortuna Arena στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Στον τελικό συμμετέχουν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς (δέκα από κάθε έναν), ενώ απευθείας συμμετέχουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, καθώς και η Ιταλία, η οποία επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από 14 χρόνια απουσίας.

Η Κύπρος δεν θα δώσει το «παρών» στον τελικό του 56ου Διαγωνισμού της Eurovision, καθώς ο Γιώργος Μυλόρδος που ερμήνευσε το τραγούδι «Σαν άγγελος σ' αγάπησα», αν και είχε πολύ καλή σκηνική παρουσία, δεν συγκέντρωσε αρκετές ψήφους ώστε να προκριθεί.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών, κατόπιν κληρώσεων που πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά το πέρας του κάθε ημιτελικού είναι: Φινλανδία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Δανία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Σουηδία, Εσθονία, Ελλάδα, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Βρετανία, Μολδαβία, Γερμανία, Ρουμανία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Σλοβενία, Ισλανδία, Ισπανία, Ουκρανία, Σερβία, Γεωργία
Η βραδιά του τελικού θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ στις 22:00.
Καλή επιτυχία Ελλάδα!

Πηγή www.tanea.gr

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Απών ο Καραμανλής από το Ζάππειο 2


Δεν θα παραστεί ο κ. Κ. Καραμανλή την Πέμπτη στην πολυαναμενόμενη εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο για την παρουσίαση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να μην παραστεί και το γραφείο του ειδοποίησε χθες τους συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά. Επισήμως η εξήγηση που δόθηκε είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν παρέστη ούτε στο «Ζάππειο 1» ούτε σε άλλες ανάλογες εκδηλώσεις.

Η επιλογή αυτή φαίνεται ότι επιβεβαιώνει την πολιτική απόσταση που χωρίζει τον νυν από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή www.reporter.gr

Σαμαράς: Επιμένει σε σκληρή γραμμή εν όψει Ζαππείου 2


Στην «σκληρή γραμμή» μέχρι τέλους έναντι της κυβέρνησης θα επιμείνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη παρουσίασε του οικονομικού προγράμματος του κόμματος Ζάππειο 2.

Την Τρίτη ο κ. Γ. Μιχελάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη συνάντηση στο Λουξεμβούργο, ενώ η Γραμματεία πολιτικού σχεδιασμού, σε κείμενο-ανάλυση των τελευταίων δημοσκοπήσεων, τονίζει το ποσοστό της κοινής γνώμης που διαφωνεί με το μνημόνιο και εκείνων που θεωρούν ότι η σημερινή πολιτική είναι αδιέξοδη.

Ο κ. Μ. Χαρακόπουλος, σε ομιλία του χθες σε μέλη της Γραμματείας πολιτικού σχεδιασμού, απέρριψε κάθε έννοια συναίνεσης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα ψάχνουν συνενόχους στην αποτυχία τους, όταν μάλιστα δεν έχουν συναίνεση μεταξύ τους. Συνενόχους, όμως, δεν θα βρουν στη Νέα Δημοκρατία».

Ωστόσο, αποστάσεις από την σκληρή γραμμή Σαμαρά πήρε ο κ. Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος δήλωσε θετικός στη συναίνεση, αλλά εφόσον η κυβέρνηση λάβει πρωτοβουλίες για να την επιδιώξη.

Παράλληλα, ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Real FM τόνισε ότι το ενδεχόμενο εκλογών δεν είναι λύση.

"Η προσφυγή στην κάλπη σε αυτή την κρίσιμη περίοδο" -πρόσθεσε- "ως επιλογή του πρωθυπουργού μπορεί να εκληφθεί ως μια επιλογή απελπισίας."

Πηγή www.reporter.gr

Εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη συνέδρων της Δημοκρατικής Συμμαχίας


Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων του κινήματος, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15/05/2011, από τις 10:00 έως τις 15:00, σε αίθουσα του ξενοδοχείου "ΑΛΦΑ" στην Έδεσσα (Διεύθυνση: Εγνατίας 28). Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας, έχουν όλα τα μέλη του κινήματος (εγγραφή μέχρι και την Τετάρτη 11/5) και με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης υποψηφίου συνέδρου την Παρασκευή 13 Μαΐου και ώρα 20.00. Οι υποβολές υποψηφιοτήτων για το Νομό Πέλλας, θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα του κινήματος.

Οι εκλογικοί κατάλογοι μελών θα ανοίξουν ξανά την ημέρα των εκλογών (Κυριακή 15 Μαΐου) οπότε θα είναι δυνατή η εγγραφή και νέων μελών, τα οποία θα έχουν όμως μόνο το δικαίωμα του εκλέγειν.

Τα μέλη του κινήματος, θα μπορούν να ψηφίσουν το σύνεδρο της επιθυμίας τους, με αυτοπρόσωπη παρουσία, και μόνο με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητος, διαβατηρίου, διπλώματος οδήγησης, ή άλλου δημόσιου εγγράφου, από το οποίο προκύπτει η ταυτοπροσωπία.

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αύριο 12/5, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα επισκεφτεί σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας καθώς επίσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ενημέρωση και υποστήριξη της προσπάθειας των μαθητών. Σε μήνυμά του αναφέρει:

«Τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας, σε όλα τα επίπεδα, έρχονται τα παιδιά, οι νέοι άνθρωποι να μας υπενθυμίσουν ότι αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας, την ελπίδα της χώρας για ένα καλύτερο αύριο.

Η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι σίγουρα επίπονη αλλά ταυτόχρονα και εποικοδομητική. Οι μαθητές δοκιμάζουν τις πνευματικές και ψυχικές τους δυνάμεις και προετοιμάζονται για τους δύσκολους αγώνες της ζωής, καθώς οι σπουδαίες κατακτήσεις απαιτούν μέθοδο, κόπο και συνεχή προσπάθεια.

Εύχομαι δύναμη και καλή επιτυχία σ’ όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στη δοκιμασία των Πανελλαδικών και Γενικών εξετάσεων, όπως και στους γονείς και καθηγητές τους που υποστηρίζουν την προσπάθειά τους.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης προς τους μαθητές όλων των βαθμίδων και για το λόγο αυτό τα έργα κατασκευής νέων και βελτίωσης των υφισταμένων σχολικών υποδομών αποτελούν σημαντική προτεραιότητα στο αναπτυξιακό της πρόγραμμα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ελπίζω ότι θα δικαιώσουν την προσπάθεια των μαθητών, των καθηγητών και γονέων τους και θα μας δώσουν ελπίδα και δύναμη να συνεχίσουμε με νέους, υψηλότερους στόχους για τη νέα γενιά, την εκπαίδευσή της και το επαγγελματικό της μέλλον».

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ημερίδα για την ελληνική κτηνοτροφία πραγματοποιήθηκε στην Αριδαία


Με επιτυχία στέφτηκε η ημερίδα του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ευρείας Περιφέρειας Αλμωπίας- Επώνυμα Προϊόντα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, με θέμα «Η Κτηνοτροφία σήμερα και τα προϊόντα της». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Καρασμάνης Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ζωγράφου – Τσαντάκη Μαρία, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανδρίτσος Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας κ. Τραπεζανίδης Γεώργιος o Δ/ντής Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνοτροφίας κ. Τσαντάκης Τρύφων, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Γίτσας Ελευθέριος κ.α.

Στην διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από τον Κτηνίατρο του Α.Κ. Φούστανης κ. Γεμενετζή Γεώργιο, τον Πρόεδρο των Σφαγείων Αλμωπίας Α.Ε. κ. Μεγαλοβασίλη Βασίλειο και από την κ. Φουντουκίδου Αναστασία Διατροφολόγο- Διαιτολόγο.

Ο κ. Γεμενετζής αναφέρθηκε στην κατάσταση της Ελληνικής Κτηνοτροφίας σήμερα, στις σωστές συνθήκες εκτροφής και στον κυρίαρχο ρόλο της σωστής διατροφής των παραγωγικών ζώων για την μέγιστη παραγωγή τους, την βελτίωση της ποιότητας του κρέατος και την μείωση του κόστους του παραγόμενου κρέατος και γάλακτος.

Ο κ. Μεγαλοβασίλης έκανε ειδική αναφορά στην εμπορική διακίνηση του βοείου κρέατος με βάση την Ευρωπαϊκή κατάταξη SEUROP και τις προοπτικές που διαγράφονται για το προϊόν.

Τέλος η κ. Φουντουκίδου στην εισήγησή της έκανε εκτενή αναφορά στην διατροφική αξία του κρέατος και του γάλακτος.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Γίτσας αναφέρθηκε στις επόμενες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσει ο Συνεταιρισμός, βάση του νέου Νομοθετικού πλαισίου της Χώρας, προκειμένου να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα επ΄ ωφελεία των κτηνοτρόφων της Αλμωπίας.

Κατάργηση 24 τμημάτων Τ.Ε.Ι.


Κατά 10.000 λιγότεροι εφέτος οι εισακτέοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Στην ουσιαστική κατάργηση 24 τμημάτων ΤΕΙ προχωρά το υπουργείο Παιδείας, υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης και παραμονές της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων, στις 12 Μαΐου.

Τα συγκεκριμένα τμήματα φέτος δεν θα δεχθούν υποψήφιους, μιας και μέχρι τώρα δεν προσέλκυαν το ενδιαφέρον των μαθητών.

Τα 24 τμήματα των ΤΕΙ που οδηγούνται σε κλείσιμο βρίσκονται στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Αμαλιάδας, Γρεβενών, Φλώρινας, Δράμας, Κεφαλλονιάς, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Τρικάλων, Λάρισας, Καρδίτσας, Ηγουμενίτσας, Καλαμάτας και Κρήτης.

Επιπλέον και το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν θα δεχθεί υποψήφιους, μετά τη δημοσιοποίηση του... καθεστώτος οικογενειοκρατίας των διδακτικών μελών του.

Σημαντική όμως θα είναι και η μείωση του αριθμού εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, αφού εφέτος οι διαθέσιμες θέσεις είναι 74.440, από 84.690 πέρυσι.

Το υπουργείο Παιδείας ενισχύει τους εισακτέους σε περιζήτητες σχολές και τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε ποσοστό έως και 40% ενώ τα αντίστοιχα δημοφιλή τμήματα στην περιφέρεια ενισχύονται επίσης σε ποσοστό 30%.

Για πρώτη φορά εφέτος περιορίζονται δραστικά οι μετεγγραφές στις κατηγορίες τριτέκνων και πολυτέκνων, που πλέον θα έχουν δικαίωμα να κάνουν μετεγγραφή αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις και σε ποσοστό 20%.

Πηγή www.megatv.com

Χαιρετισμός Δημάρχου Αλμωπίας κ. Πασόη στην ενημερωτική εκδήλωση για το νεό νόμο του Ε.Λ.Γ.Α.


Κυρίες και κύριοι, Φίλες και φίλοι, καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Ο Δήμος Αλμωπίας ανέλαβε την πρωτοβουλία και οργάνωσε τη σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) εκδήλωση γιατί πρέπει να φροντίζει οι δημότες του, και στην περίπτωσή μας οι αγρότες – κτηνοτρόφοι, να ενημερώνονται όσο το δυνατόν καλύτερα και να μπορούν να εκφέρουν τις απόψεις τους, να κάνουν υποδείξεις, ακόμη και να διαμαρτυρηθούν όταν θίγονται τα συμφέροντά τους. Και αυτά να μπορούν να γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε η φωνή τους να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Σκοπός της σημερινής (σ.σ. χθεσινής) εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου μας για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι ο νέος νόμος που αφορά και διέπει τη λειτουργία του ΕΛΓΑ καθώς και την Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής, και να εκφραστούν ελεύθερα.

Το νέο νόμο και την απόφαση θα αναλύσει ο αντιπρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. κ. Χατζηαντωνίου Χρήστος, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Πέλλας, και είναι εδώ για να σας εξηγήσει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια, και να απαντήσει σε όλες σας τις ερωτήσεις.

Ευχαριστώ τον κ. Χατζηαντωνίου για την παρουσία του και τον καλωσορίζω στο Δήμο μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΠΑΣΟΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

EUROVISION 2011 – Άνετα στον τελικό η Ελλάδα!


Με μια άρτια εμφάνιση που μετά το δεύτερο κουπλέ… απογειώθηκε, ο Λούκας Γιώρκας (μαζί με τον Stereo Mike) και το «Watch my dance» πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 14ης Μαΐου! Η ελληνική παρουσία ήταν εξαιρετική και έκλεψε τις εντυπώσεις στον πρώτο ημιτελικό του 56ου διαγωνισμού της Eurovision στο Ντίσελντορφ, με εντυπωσιακό σκηνικό και ιδιαίτερα καλό χορευτικό.


Οι χώρες που πέρασαν στον τελικό, κατά σειρά εμφάνισης, είναι οι εξής: Σερβία, Λιθουανία, Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ελβετία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Ρωσία και Ισλανδία.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου, ενώ στον τελικό, εκτός από τις 20 χώρες των ημιτελικών, θα συμμετάσχουν απευθείας και οι «BIG 5», δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, καθώς και η Ιταλία, η οποία επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από 14 χρόνια απουσίας.

Πηγή www.sportnet.gr

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Reuters : H Ελλάδα μπορεί να μην πάρει την 5η δόση


Την ώρα που στο Reuters αξιωματούχος ανώνυμα αποκαλύπτει πως η τρόικα δεν έχει καταλήξει εάν η Ελλάδα παρουσιάζει πρόοδο, η Άνγκελα Μέρκελ αρνείται να δεσμευτεί για μία νέα βοήθεια στη χώρα..

Η αντιπροσωπεία της τρόικας που κάνει την καθιερωμένη τριμηνιαία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, δεν έχει ακόμη αποφασίσει για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, φέρεται να δηλώνει ανώνυμα στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, έλεγε πως ''είναι πολύ νωρίς για να αποφασίσουμε αν η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια για να ξεπεράσει την κρίση χρέους''.

''Πρώτα πρέπει να εξακριβώσουμε την κατάσταση. Μόνο τότε μπορούμε να αποφασίσουμε αν χρειάζεται να κάνουμε κάτι.Δεν προσφέρουμε τίποτα στην Ελλάδα βολιδοσκοπώντας τις διαθέσεις των άλλων για βοήθεια'' τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι μένει η υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κορυφής της 25ης Μαρτίου και υπενθύμισε με νόημα τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων η Γερμανίδα καγκελάριος ''πέταξε το μπαλάκι'' στην τρόικα και στην έκθεση της. ''Δεν καταρτίζω εγώ τα προγράμματα για την Ελλάδα, αλλά η Κομισιόν και το ΔΝΤ. Μετά την έκθεση θα αποφασίσουμε για τα μέτρα και εάν θα χρειαστεί να γίνει κάτι'' ήταν τα ακριβή λόγια της.

Πηγή www.sigmalive.com

Δωρεάν εξέταση για καρκίνο του δέρματος


Με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, δερματολόγοι της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας ανακοινώνουν ότι θα διεξάγουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή σε νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρεία σε ολόκληρη τη χώρα. Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να καλέσουν στο 800 11 11 2 22 ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.myskincheck.gr/ και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.
Κάθε χρόνο στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της ελληνικής εβδομάδας κατά του καρκίνου του δέρματος εξετάζονται περίπου 2.500 περιστατικά και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την άμεση ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καρκίνος του δέρματος είναι ένα από τα δέκα είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.

Δυστυχώς, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης, λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, ωστόσο το 90% μπορούν να θεραπευτούν αν διαγνωστούν έγκαιρα.

Σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών από το Α.Τ. Γιαννιτσών


Στη σύλληψη δύο επικίνδυνων κακοποιών, υπηκόων Αλβανίας 42 και 26 ετών, προέβησαν Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών την 09/5 μεσημβρινές ώρες, όταν σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην κατοικία του ενός σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρήκαν φυσίγγια, πλαστά έγγραφα οδήγησης και χρηματικό ποσό, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Στη συνέχεια στην έρευνα που έκαναν στο όχημα τους, βρήκαν ποσότητα ηρωίνης, που σκοπό είχαν να τη ρίξουν στις πιάτσες της πόλης. Ο ένας μάλιστα εξ΄αυτών, είναι παλιός γνώριμος των Αρχών με πλούσιο παρελθόν στον τομέα των ναρκωτικών. Οι δράστες συνελήφθησαν, ενώ τα ευρήματα κατασχέθηκαν.

Αστυνομική διεύθυνση Γιαννιτσών

«Βόμβες» Λοβέρδου για την οικονομική πολιτική και το Μνημόνιο


Επιφυλάξεις για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας σε δημοσιογράφους στο υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ενώ η οποία επικαιροποιημένη εκδοχή του Μνημονίου (ή ένα νέο Μνημόνιο) θα πρέπει να εγκριθεί από το σύνολο του Υπουργικού και όχι μόνο από τον αρμπιδιο υπουργό Γ.Παπακωνσταντίνου.

«Εγώ σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού» τόνισε.

Πηγή www.tanea.gr

Δήλωση Γ. Καρασμάνης: "Πλήρη απαξίωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης"


Ο Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ., βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σε πλήρη απαξίωση οδηγεί την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και της διορισμένης από αυτήν διοίκησης της ATEbank, καθώς τα 2 από τα 3 εργοστάσια της ΕΒΖ, σε Σέρρες και Ορεστιάδα, κινδυνεύουν άμεσα με λουκέτο. Η «περίεργη» εμμονή στην πολιτική των χαμηλών τιμών για τη φετινή σοδειά τεύτλων – τη στιγμή που...

...οι διεθνείς τιμές της ζάχαρης βρίσκονται στα ύψη – αποθάρρυνε μεγάλη μερίδα παραγωγών να ασχοληθεί με την τευτλοκαλλιέργεια, με συνέπεια η εγχώρια παραγωγή ζάχαρης να αναμένεται να κινηθεί στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Μια παραγωγή, που θέτει εν αμφιβόλω τη λειτουργία των δύο εκ των τριών εναπομεινάντων ζαχαρουργείων, φέροντας αντιμέτωπους με το φάσμα της ανεργίας εκατοντάδες εργαζομένους σε αυτά.

Παράλληλα, η χώρα αναγκάζεται να προβεί σε αθρόες εισαγωγές ζάχαρης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της κατανάλωσης, με ενδεχόμενο υψηλό κόστος.

Κανένας λογικός πολίτης δεν μπορεί να αντιληφθεί τί είδους «πολιτική» είναι αυτή, που πλήττει άμεσα το εισόδημα των τευτλοπαραγωγών και εργαζομένων στα ζαχαρουργεία, συρρικνώνει την εγχώρια παραγωγή και αντικαθιστά την ελληνική ζάχαρη με εισαγόμενη.

Η μόνη λογική εξήγηση είναι πως η «πολιτική» αυτή έχει ως μοναδικό στόχο την πλήρη απαξίωση της ΕΒΖ, ώστε αυτή να πωληθεί, με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης και ATEbank, κοψοχρονιά».

Ξεκινά από σήμερα η απόγραφή πληθυσμού 2011


Αγαπάμε τον τόπο μας, συμμετέχουμε όλοι

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ξεκινάει από σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου την Απογραφή Πληθυσμού 2011, η οποία θα λήξει την 24η Μαΐου. Ο αριθμός των κατοίκων του Δήμου Πέλλας που θα απογραφεί, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τους πόρους του Δήμου μας για τα επόμενα χρόνια και θα επηρεάσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σας καλώ να απογραφείτε στο Δήμο Πέλλας για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του Δήμου μας και να τον καταστήσουμε δυνατό και αυτόνομο.

Βοηθείστε τη διαδικασία απογραφής δίνοντας τις πληροφορίες που θα σας ζητούνται από τους απογραφείς, οι οποίοι θα φέρουν το ειδικό σήμα της ΕΛΣΤΑΤ καθώς και την επιστολή διορισμού τους και μη ξεχνάτε ότι η απογραφή είναι υποχρεωτική.

Γρηγόριος Στάμκος
Δήμαρχος Πέλλας

Απίστευτη τραγωδία – Τον σκότωσαν την ώρα που πήγαινε τη γυναίκα του να γεννήσει


Δεν χωράει ανθρώπινος νους την τραγωδία που γράφτηκε τα χαράματα στην καρδιά της Αθήνας στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου.Λίγο μετά τις πέντε, νύχτα ακόμη ο 44χρονος άνδρας κατέβηκε βιαστικά στο δρόμο από το διαμέρισμά του στην οδό Ηπείρου και άρχισε να κινείται προς την Ιουλιανού όπου είχε αφήσει σε ένα πάρκινγκ το αυτοκίνητό του.

Βιαζόταν καθώς η γυναίκα του είναι ετοιμόγεννη. Την είχε αφήσει στο σπίτι μαζί με τη μητέρα του. Θα επέστρεφε για να πάνε μαζί στο μαιευτήριο. Περίμεναν από ώρα σε ώρα το δεύτερο παιδί τους.

Στο πάρκινγκ όμως περίμενε ο θάνατος. Κοντά στο χώρο στάθμευσης είχαν στήσει καρτέρι τρεις ληστές που κρατούσαν μαχαίρια. Ο 44χρονος έμελλε να πέσει πάνω τους. Προσπάθησε να τους ξεφύγει, όμως δεν πρόλαβε. Τον χτύπησαν με το μαχαίρι τουλάχιστον 3 φορές στα πλευρά στα χέρια και το λαιμό.

Μάταια ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να διαφύγει. Κρατήθηκε με όλες του τις δυνάμεις και έκανε μερικά μέτρα.
Δεν τα κατάφερε. Ξεψύχησε μέσα σε μια λίμνη αίματος λίγα βήματα από την πόρτα του.Στο διαμέρισμα η ετοιμόγεννη γυναίκα του και η μάνα του περίμεναν. Η ώρα περνούσε. Οι δυο γυναίκες αποφάσισαν να κατέβουν και να τον περιμένουν στο δρόμο.

Όταν βγήκαν όμως αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα. Ο 44χρονος ήταν πεσμένος, νεκρός στο πεζοδρόμιο.
Ακολούθησαν σκηνές από αρχαία τραγωδία. Οι γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο. Η ετοιμόγεννη γυναίκα είχε πάθει σοκ. Το σημείο αποκλείστηκε από τους αστυνομικούς που αμέσως άρχισαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες ωστόσο χωρίς αποτελέσματα μέχρι αυτή την ώρα.

Το τραγικό είναι ότι ο 44χρονος πρέπει να μπήκε στο στόχαστρο τον αδίστακτων ληστών λόγω της κάμερας που κρατούσε. Την είχε μαζί του για να καταγράψει τις πρώτες στιγμές στη ζωή του παιδιού του, στιγμές ευτυχίας που δεν τον άφησαν να ζήσει.

Πηγή www.thebest.gr

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Στο 3,8% η διαφορά ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατίας και εννιακομματική βουλή


Κατά 3,8% προηγείται το κυβερνών κόμμα έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 24% , η ΝΔ 20,2%, το ΚΚΕ 7,8%, το ΛΑΟΣ 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,9%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών (Δημαράς) 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,6%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 2,4%. Άλλο κόμμα, δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2,9%, οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 7,95 ενώ το άκυρο/λευκό/αποχή φθάνουν το 16,4%.

Μετά από αναγωγή το ΠΑΣΟΚ φθάνει 31,7%, η ΝΔ 26,7%, το ΚΚΕ 10,3%, το ΛΑΟΣ 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,3%, η ΔΗΣΥ 3,8%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 3,75%, η ΔΗΜΑΡ 3,5%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 3,2%, ενώ συνολικά άλλο κόμμα λένε ότι ψηφίζουν σε ποσοστό 3,8%.

Στην έρευνα, το 68,8% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ το 50,3% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει ολόκληρη την τετραετία, σε αντίθεση με το 43,4%.

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, το 67,7% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει, το 59,7% δηλώνει υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, το 63,7% ζητά να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.