Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Μέσω ΑΣΕΠ οι μετατάξεις από τις ΔΕΚΟ στο Δημόσιο


Τέλος στις «τυφλές» μετατάξεις από τις ΔΕΚΟ στον στενό δημόσιο τομέα, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ 99,5" και σημείωσε πως «αν κάποιος δεν είναι άξιος δεν μπορεί να συνεχίσει αυτόματα να επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο».

Ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε πως, για να υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία, το ρόλο της αξιολόγησης των υπό μετάταξη υπαλλήλων από ΔΕΚΟ στο στενό Δημόσιο τομέα θα αναλάβει και θα εγγυηθεί το ΑΣΕΠ. Αν υπάρχει η αξιολόγηση, τότε οι υπάλληλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή www.express.gr

Ο Δήμος Πέλλας τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων


Το έτος 1977 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council of Museums) καθιέρωσε την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Η επέτειος αποτελεί μία σημαντική αφορμή για να καταδειχθούν η σπουδαιότητα των μουσείων και ο ρόλος τους στην κοινωνική εξέλιξη. Στις 18 Μαΐου λοιπόν, 100 περίπου χώρες και 33.000 μουσεία του κόσμου θα γιορτάσουν την ημέρα με εκδηλώσεις, τρέχουσες εκθέσεις, παράταση του ωραρίου λειτουργίας, δράσεις που συνοψίζουν και το νέο ρόλο τους στη σύγχρονη εποχή.

Ο Δήμος Πέλλας τιμώντας την επέτειο ενημερώνει ότι την Τετάρτη 18 Μαΐου το Μαυσωλείο του Γαζή Εβρενός θα είναι ανοιχτό από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ.. Στο χώρο του μαυσωλείου θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις για τους επισκέπτες. Στην περίπτωση που υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον από σχολεία και εκπαιδευτικούς παρακαλούμε καλέστε στο τηλέφωνο 23820 21540.

Η είσοδος στο μαυσωλείο θα είναι ελεύθερη.


Ο Γαζή Εβρενός πέθανε στις 17 Νοεμβρίου 1417 και ετάφη στο συγκεκριμένο μαυσωλείο, το οποίο κατέστη τόπος προσκυνήματος για τους μουσουλμάνους της Βαλκανικής. Ταυτόχρονα αποτέλεσε και χώρο προσευχής, μία συνήθης ισλαμική πρακτική σε μαυσωλεία σημαντικών προσώπων. Αυτό το κατάφωτο, λαμπρό μαυσωλείο επισκέφθηκε το 1668 ο Εβλιγιά Τσελεμπή, ο οποίος μας κληροδότησε μία εξαιρετική περιγραφή τόσο του μνημείου, όσο κα της πόλης. Επρόκειτο για ένα μονόχωρο κτίριο, το οποίο έφερε παράθυρο στην κάθε πλευρά και καλυπτόταν με μολυβδοσκέπαστο θόλο κάτω από τον οποίο βρισκόταν η μαρμάρινη σαρκοφάγος του Γαζή Εβρενός. Μέσα στους αιώνες το μαυσωλείο υπέστη παρεμβάσεις και επεκτάσεις. Κατά το β' μισό του 17ου αιώνα επεκτείνεται προς το νότο και αποκτά ορθογώνια κάτοψη ενώ μετά το 19ο αιώνα μία νέα οικοδομική φάση θα διαμορφώσει τη σύγχρονη, σε σχήμα Τ, κάτοψη του. Το Μαυσωλείο του Γαζή Εβρενός αποτέλεσε για 5 αιώνες το σύμβολο της πόλης των Γιαννιτσών ενώ η πρόσφατη αναστήλωση του αποτυπώνει το σεβασμό της σύγχρονης, τοπικής κοινωνίας στην αρχιτεκτονική παράδοση της περιοχής.

Αγώνες στίβου Ειδικών Δημοτικών σχολείων την Τετάρτη στο δημοτικό στάδιο Γιαννιτσών


Ο Δήμος Πέλλας, η Δ/νση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, το 2ο Γραφείο Α/βάθμιας Εκπαίδευσης και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, διοργανώνουν αγώνες στίβου Ειδικών Δημοτικών σχολείων, στο Δημοτικό στάδιο Γιαννιτσών, την Τετάρτη 18 Μαΐου. Στους αγώνες θα συμμετέχουν Ειδικά Δημοτικά σχολεία από την Κεντρική Μακεδονία και η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 10:00.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

1. αθλητές-τριες γεννημ. το 1994, 1995 και 1996 ΔΡΟΜΟΣ 50μ.- ΔΡΟΜΟΣ 100μ.-ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ –ΡΙΨΗ (ΜΠΑΛΑΚΙ)

2. αθλητές-τριες γεννημ. το 1997, 1998 , 1999 και 2000 ΔΡΟΜΟΣ 50μ.- ΔΡΟΜΟΣ 100μ.-ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ –ΡΙΨΗ (ΜΠΑΛΑΚΙ)

3. αθλητές-τριες γεννημ. το 2001, 2002 , 2003 και 2004 ΔΡΟΜΟΣ 50μ.- ΔΡΟΜΟΣ 100μ.-ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ –ΡΙΨΗ (ΜΠΑΛΑΚΙ)

4. αθλητές-τριες σε καροτσάκι ΔΡΟΜΟΣ 60 μ

Επιβεβαίωση τηλεφωνικής επικοινωνίας Παπανδρέου -Σαμαρά


Επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τηλεφώνησε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά και ενημερώθηκε για τις προτάσεις της ΝΔ στο «Ζάππειο ΙΙ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Α. Σαμαρά να υπάρξει εθνική συνεννόηση, εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
«Η αναγκαία συναίνεση δεν κλείνει με ένα τηλεφώνημα και χρειάζονται πράξεις και ενέργειες», τόνισε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι «ο λαός δεν συγχωρεί μικροκομματικές τακτικές και πρακτικές, για κομματικά οφέλη».

Επανέλαβε δε ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα γίνει με τους κανόνες που προβλέπονται από την κοινοβουλευτική διαδικασία, αντικρούοντας τις πληροφορίες ότι η τρόικα ζητά αυξημενη πλειοψηφία 180 ψήφων.

Ο Γ. Μιχελάκης

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο κ. Πεταλωτής για την ενώ λόγω τηλεφωνική επικοινωνία, δήλωσε τα εξής: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είπε στον Πρωθυπουργό αυτά που είπε και την επομένη, στο Ζάππειο, σε ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό».

Πηγή www.ethnos.gr

1η Ανθοέκθεση στο Δήμο Πέλλας


Η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Πέλλας ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 21 Μαΐου, στο χώρο του Πολύκεντρου Γιαννιτσών (παλιό Νοσοκομείο), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να προμηθευτούν πολύχρωμα φυτά και λουλούδια, εντυπωσιακές συνθέσεις και είδη ανθοκομίας. Για πρώτη χρονιά ο Δήμος Πέλλας διοργανώνει Ανθοέκθεση σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., η οποία θα διαρκέσει από 21 μέχρι 28 Μαΐου 2011 και ώρες λειτουργίας από 10.30 μέχρι 23.30, ενώ ξεχωριστό τόνο αναμένεται να δώσουν οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.



Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/5/11, στις 19.00.

Σας περιμένουμε.

Σαμαράς από ΑΠΘ: «Δεν έχουν αντίκρισμα οι θυσίες του λαού»


«Οι θυσίες του λαού δεν έχουν αντίκρισμα, διότι προβλέπεται ότι και το 2012 το έλλειμμα θα παραμείνει στο 10%» προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του σήμερα που διοργανώθηκε από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενόψει των φοιτητικών εκλογών στις 18 Μαΐου.

Ουσιαστικά, η ομιλία του κ. Σαμαρά στο ΑΠΘ σηματοδοτεί την έναρξη της επικοινωνιακής εξόρμησης του κόμματός του για την αναθεωρημένη πρόταση του κόμματός του για την έξοδο από την κρίση, γνωστή και ως «Ζάππειο 2».

Στο ασφυκτικά γεμάτο με τύμπανα και πανό της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αμφιθέατρο, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι είναι ανίκανο να περιορίσει το έλλειμμα, τονίζοντας ότι «μπαίνουν συνεχώς λουκέτα και η Τσιμισκή γέμισε με άδεια καταστήματα». Για το «Ζ'άππειο 2», δήλωσε ότι «έχουμε απλές και ρεαλιστικές μετρημένες προτάσεις, είναι συνδυασμός ανάκαμψης και περικοπής της σπατάλης για να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα». Υποσχέθηκε δε ότι «θα βρούμε τα αναγκαία για να ζήσουν οι συνταξιούχοι με αξιοπρέπεια, την οποία τους την έκλεψε το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του». Τάχθηκε υπέρ της άρσης του ασύλου στα πανεπιστήμια και δήλωσε ότι είναι κόντρα στην εύκολη τακτοποίηση των εθνικών θεμάτων, τονίζοντας ότι «είμαστε Ελληνες, σπόρος που δεν πεθαίνει». Χαρακτήρισε ως την πιο ισχυρή σφυγμομέτρηση τις φοιτητικές εκλογές μεθαύριο και υπενθύμισε το σύνθημα «αρχίζει η νίκη από τη Θεσσαλονίκη» που έσπευσαν να φωνάξουν οι εκατοντάδες φοιτητές που βρίσκονταν στο αμφιθέατρο.

Πηγή www.agelioforos.gr

Το ΔΣ του Εδεσσαικού ευχαριστεί τον Προφήτη Ηλία για την άψογη φιλοξενία του


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ, ευχαριστεί δημόσια το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΡΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ για την άψογη συμπεριφορά που είχαν προς την αποστολή της ομάδας μας, παρά την κρισιμότητα που είχε ο αγώνας του Σαββάτου 14-5-2011, για τα play off.

Έδεσσα 15-5-2011

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΣ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΥΦΩΝ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α΄ Αντιπρόεδρος
ΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Β΄ Αντιπρόεδρος
ΚΑΚΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Ταμίας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γενικός Αρχηγός
ΠΕΤΣΙΝΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Έφορος Δημ. Σχέσεων
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ Έφορος ποδοσφαίρου
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Έφορος ποδοσφαίρου
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Αν. Γραμματέας

Στα 6 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου


Τα 6 δισ. ευρώ "άγγιξαν" οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο τέλος Μαρτίου, με τα χρέη να αυξάνονται κατά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα μήνα. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορά στα χρέη των ταμείων, τα οποία ανέρχονται στα 2,2 δισ. ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των υπουργείων ανέρχονται σε 1,1 δισ. ευρώ.

8.008 εκ. ευρώ το έλλειμμα του κράτους

Σε ποσοστό 98,09%, ανταποκρίθηκαν οι φορείς της γενικής κυβέρνησης τον Μάρτιο του 2011 στην υποχρέωσή τους να αποστείλουν μηνιαία στοιχεία που αφορούν την οικονομική τους κατάσταση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σημειώνοντας βελτίωση σε σχέση με τον Φεβρουάριο (97,04%) και τον Ιανουάριο ( 81%), όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Βάσει αυτών των στοιχείων, το συνολικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το τρίμηνο Ιανουάριος - Μάρτιος 2011 ανήλθε σε 7.328,4 εκ. ευρώ, έναντι 3.315,4 εκ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους, ενώ το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανήλθε το τρίμηνο σε 6.010,9 εκ. ευρώ έναντι 5.535,9 εκ. ευρώ το πρώτο δίμηνο.

Ταυτόχρονα, προκύπτει για το τρίμηνο ότι οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης και τα Νοσοκομεία παρουσίασαν πλεόνασμα 135 εκ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 262,2 εκ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους, ενώ πλεόνασμα 587,4 εκ. ευρώ παρουσίασε και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έναντι πλεονάσματος 542,5 εκ. ευρώ το πρώτο δίμηνο. Τα νομικά πρόσωπα παρουσίασαν το τρίμηνο έλλειμμα 33,8 εκ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 25,9 εκ. ευρώ το δίμηνο.

Το κράτος, σημείωσε έλλειμμα 8.008 εκ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 4.146 εκ. ευρώ το πρώτο δίμηνο, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά το συνολικό αποτέλεσμα του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης το τρίμηνο.

Σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, από τα 6.010 εκ. ευρώ τα 2.279,3 εκ. ευρώ αφορούν οφειλές Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, τα 1.687,1 εκ. ευρώ οφειλές νοσοκομείων και τα 1.128,9 οφειλές υπουργείων.

Πηγές: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ