Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Σοφία Γρύλλου: Μία γοητευτική ρέφερι.


Και μιας και αναφερθήκαμε πριν σε διαιτητές, ας πάρουμε μία εικόνα για το πως θα επιθυμούσαμε να τους βλέπουμε μέσα στο γήπεδο.
Η γοητευτική κοπέλα στην φώτο δεν είναι άλλη από την 25χρονη ρέφερι που σφυρίζει στην ΕΠΣ Ηρακλείου.
Ο Σοφία η οποία έχει σπουδάσει διαιτολόγος-διατροφολόγος, ξεκίνησε την σχέση της με το ποδόσφαιρο όταν και έπαιζε τερματοφύλακας...

Η βαθμολογία των διαιτητών ΕΠΣ Πέλλας για τη σεζόν 2010-11


Η βαθμολογία των διαιτητών της ΕΠΣ Πέλλας ποδοσφαιρικής περιόδου 2010-2011, όπως προκύπτει από τις εκθέσεις των παρατηρητών διαιτησίας που κατατέθηκαν στην διοργανώτρια, έχει ως εξής:


 

1. ΣΕΛΕΜΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 8,42
 

2. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 8,31
 

3. ΠΑΣΛΑΜΟΥΣΚΑΣ ΒΗΣΑΡΙΩΝ 8,30...

Ανάπτυξη με 10 δισ. για τις Περιφέρειες


Κονδύλια που μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 10 δισ. ευρώ και τα οποία θα κατευθυνθούν εξ ολοκλήρου στην ανάπτυξη, θα κληθούν να διαχειριστούν το προσεχές διάστημα οι Περιφέρειες της χώρας. Με την ανάπτυξη να παραμένει το μεγάλο ζητούμενο για την κυβέρνηση, ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, και συγκεκριμένα των αιρετών περιφερειαρχών που καλούνται να διαχειριστούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, κρίνεται ως καθοριστικός.

Σαν σήμερα, 2 Ιουλίου


  • Γεγονότα

963: Ο Νικηφόρος Φωκάς ανακηρύσσεται από τον στρατό αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
1839: Τίθεται ο θεμέλιος λίθος του Οθώνειου πανεπιστημίου της Αθήνας, μετέπειτα Εθνικού και Καποδιστριακού.
1916: Αρχίζει το πρώτο «Κόπα Αμέρικα», το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των χωρών της Νοτίου Αμερικής.
1956: Οι Άγγλοι απαγχονίζουν στη Λευκωσία τους νεαρούς αγωνιστές της ΕΟΚΑ Ιωάννη Πατάτσο, Ανδρέα Ζάκο και Χαρίλαο Μιχαήλ.
1966: Ο Φρανκ Σινάτρα ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «Strangers in the night».
1994: Ο αμυντικός της Εθνικής Κολομβίας, Αντρέ Εσκομπάρ, δολοφονείται από αγνώστους, που του χρέωσαν την αποτυχία της ομάδας στο Μουντιάλ των ΗΠΑ.
  • Γεννήσεις
1877: Χέρμαν Έσε, ελβετός συγγραφέας. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1946. («Ο λύκος της στέπας») [θαν. 9/8/1962]
1904: Ζαν Ρενέ Λακόστ, γάλλος τενίστας και σχεδιαστής της γνωστής φίρμας ρούχων με σήμα το κροκοδειλάκι. [θαν. 12/10/1996]
1939: Αλέκος Παναγούλης, ήρωας της αντίστασης κατά της χούντας των συνταγματαρχών. [θαν. 1/5/1976]
  • Θάνατοι
1778: Ζαν Ζακ Ρουσό, γάλλος φιλόσοφος. [γεν. 28/6/1712]
1843: Κρίστιαν Φρίντριχ Σάμουελ Χάνεμαν, γερμανός γιατρός, ιδρυτής της ομοιοπαθητικής ιατρικής. [γεν. 10/4/1755]
1978: Άρης Αλεξάνδρου, συγγραφέας και μεταφραστής. («Το κιβώτιο») [γεν. 1922]

Πηγή sansimera.gr

Βαθύτερη ύφεση το 2011 αλλά ανάπτυξη το 2012 προβλέπει ο υπουργός Οικονομικών


Βαθύτερη ύφεση έναντι της αρχικής πρόβλεψης προβλέπει για την ελληνική οικονομία ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έκανε λόγο για υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 3,9% το 2011 έναντι αρχικής εκτίμησης για ύφεση 3,5%.
Παράλληλα, όμως, ο υπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2012, καθώς όπως είπε...

Παραπομπή Ακη με 60 απόντες


Κάτω από έντονες καταγγελίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης ακόμη και για συγκάλυψη του σκανδάλου των υποβρυχίων, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε χθες την παραπομπή του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος).

Πυρά της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τις 180 ψήφους Πηγή:www.capital.gr


«Εάν η κυβέρνηση ζητήσει έγκριση της νέας σύμβασης με 180 ψήφους, το συμπέρασμα θα είναι ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να αποδράσει», δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης στον «Τύπο της Κυριακής».

Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει πως αφενός είναι αντισυνταγματική τέτοιους είδους προσέγγιση ενώ τονίζει ότι 180 ψήφοι απαιτούνται όταν εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας...

Γκίντο Βεστερβέλε: «Ούτε κατά διάνοια η Ελλάδα εκτός ευρώ και Ευρώπης»


«Αδιανόητο» είναι για τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών να βγει η Ελλάδα εκτός ευρώ και Ευρώπης. Ο Γκίντο Βεστερβέλε δηλώνει την πλήρη υποστήριξή του στη φιλοσοφία της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και παραδέχεται ότι υπήρχαν υπεροπτικές δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για την Ελλάδα.

Ποια κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν στις 2 Ιουλίου


«Στις 2 Ιουλίου ανοίγουν περισσότερα από 400 επαγγέλματα» είχε δηλώσει στο «Βήμα της Κυριακής» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτης, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις αιτιάσεις περί καθυστέρησης.

Ο νόμος ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 16 Φεβρουαρίου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αναφέρει ότι ακριβώς 4 μήνες μετά τη δημοσίευση ανοίγουν...

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Γ. Ναυρινιάδης: "Φεύγω για το καλό της ομάδας"

Η εμπλοκή του ονόματος του στο σκάνδαλο των τελευταίων ημερών σχετικά με το στήσιμο παιχνιδιών, ήταν αρκετό, για να αποχωρήσει και επισήμως από τον προεδρικό θώκο του Αετού Σκύδρας, ο Γιάννης Ναυρινιάδης. Ο –τέως πλέον- πρόεδρος της Σκύδρας αποχώρησε από τα κοινά της ομάδας για λόγους ευθυξίας, ενώ αναμένεται να τοποθετεί και δημόσια αναφορικά με το όλο ζήτημα τις προσεχείς ημέρες. Μάλιστα, στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης (29/6) αρκέστηκε να πει: «Φεύγω για το καλό της ομάδας…».

Ποινική δίωξη κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου


Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου για δύο αδικήματα που αφορούν στην υπόθεση των υποβρυχίων και την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, καθώς μετά από μυστική ψηφοφορία αποδέχθηκε αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής.
Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ντομινίκ Στρος-Καν


Η Εισαγγελία του Μανχάταν αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο τέως γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, που κατηγορείται για το βιασμό καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Το δικαστήριο ήρε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και αποφάσισε να του επιστραφεί η εγγύηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων αλλά όχι και το διαβατήριό του που είχε κατασχεθεί μετά την σύλληψη του.

Με την απόφαση του δικαστηρίου τερματίζεται ο κατ’οίκον περιορισμός του Στρος-Καν.

Στήριξη στην ΕΛ.ΑΣ. από την Ντόρα Μπακογιάννη

Στήριξη στην ΕΛ.ΑΣ. παρέσχε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον αρχηγό της Αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου(φώτο). Επανέλαβε ακόμη την πρότασή της για σύσταση διακομματικής επιτροπής για την επεξεργασία ενός νέου θεσμικού πλαισίου ασφάλειας για τη χώρα.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν υπήρξε κατάχρηση εξουσίας από κάποιους αστυνομικούς, ανέφερε ότι η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της...

Μήνυση κατά της ΕΛ.ΑΣ από Τσίπρα

Μηνυτήρια αναφορά κατά της ΕΛ.ΑΣ κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας έδωσε δύο δισκέτες με φωτογραφίες και βίντεο, όπου παρουσιάζονται σκηνές από τα «βίαια», όπως τα χαρακτήρισε, επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στην Αστυνομία και τους πολίτες...

Σαν σήμερα, 1 Ιουλίου


Γιορτάζουν: 
  • Γεγονότα

1200: Οι Κινέζοι δημιουργούν τα πρώτα γυαλιά ηλίου από κρύσταλλο, επί δυναστείας Μινγκ.
1858: Ο Κάρολος Δαρβίνος (Τσαρλς Ντάργουιν) αποκαλύπτει τη θεωρία του περί της εξέλιξης των ειδών και της φυσικής επιλογής, σε ομιλία του στη Linnean Society του Λονδίνου.
1924: Ο Άντι Ντάσλερ και ο αδελφός του Ρούντολφ ιδρύουν εταιρία κατασκευής αθλητικών παπουτσιών. Τον Απρίλιο του 1948 τα δύο αδέλφια θα χωρίσουν... Ο Άντι θα ιδρύσει την Adidas και ο Ρούντολφ την Puma...

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σύσσωμο το ΔΣ Πέλλας κατά της εισαγωγής ξένης γλώσσας στην Ε' δημοτικού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας στην συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου 2011, αφού έλαβε υπόψη την συζήτηση μεταξύ των μελών του και τις απόψεις που εξέφρασαν για το θέμα της εκμάθησης ξένων γλωσσών στην Ε΄τάξη των Δημοτικών Σχολείων αναγνωρίζοντας ότι:

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου με αριθμ. πρωτ.:Φ.12/555/66447/Γ1/10-06-2011 Υπουργική Απόφαση, από το σχολικό έτος 2011-2012 θα διδάσκεται στην Ε’ τάξη των 6/θέσιων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς...

«Ξινές» βγήκαν οι χαιρετούρες στον Σαρκοζί (video)

Επίθεση δέχτηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί όταν την στιγμή που χαιρετούσε το πλήθος άντρας αγνώστων στοιχείων τον άρπαξε από το σακάκι τραβώντας τον προς το μέρος του. Ο Σαρκοζί έχασε για μια στιγμή την ισορροπία του, ωστόσο κατάφεραν να τον συγκρατήσουν αυτοί που τον συνοδεύανε ενώ ταυτόχρονα οι άντρες της προσωπικής του ασφαλείας κατάφεραν να ακινητοποιήσουν άμεσα τον άγνωστο άντρα... 

Πρώτο θέμα και...θέαμα η Ελλάδα στον πλανήτη

Στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας εξακολουθεί να βρίσκεται η Ελλάδα, τόσο αναφορικά με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος χθες και την επικείμενη ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο, αλλά κυρίως λόγω των σοβαρών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη (BBC, CNN, Sky News, Al Jazeera, France 24, κ.α.) κάλυπταν με συνεχή ροή ειδήσεων και έκτακτα δελτία τις δραματικές εξελίξεις στην πρωτεύουσα, μεταδίδοντας απευθείας την κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή.

«Κίτρινη κάρτα» από τον πρόεδρο του ΕΛΚ στον Αντώνη Σαμαρά


 Τη βαθύτατη λύπη του για το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Βίλφριντ Μαρτένς, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση του για την έγκριση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο πακέτο μέτρων.

Ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός υπενθυμίζει ακόμη ότι κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στις 23 Ιουνίου «οι περισσότεροι ηγέτες...

Με συναίνεση στα άρθρα ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος.


Καταγγέλλοντας «φίμωση των βουλευτών» και «προβοκάτσια» εντός βουλής, αποχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος αφού προηγουμένως ψήφισε όχι σε όλα.

Ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 με μικρές διαφοροποιήσεις και από τα δυο μεγάλα κόμματα. Επί της αρχής, τον εφαρμοστικό νόμο υπερψήφισαν οι 155 βουλευτές που στήριξαν το μεσοπρόθεσμο και τον καταψήφισαν 136, ενώ υπήρξαν και πέντε «παρόντες» (της Δημοκρατικής Συμμαχίας)...

Στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών θα στέλνει τα απορρίμματά του ο Δήμος Αλεξάνδρειας


Στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών θα εναποθέτει για τους επόμενους 12 μήνες τα απορρίμματα του ο Δήμος της Αλεξάνδρειας μετά από συμφωνία που ήρθαν μεταξύ τους οι δύο δήμοι και αφού προηγουμένως είχε εγκριθεί η πρόταση του δήμου Αλεξάνδρειας από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πέλλας στις 29 Ιουνίου ημέρα Τετάρτη.
Το ιστορικό
Οι διαδικασίες είχαν κορυφωθεί τον τελευταίο μήνα με την συνάντηση των τριών δημάρχων της Ημαθίας...

Κοροσίδης Δ.: "Άβουλοι, λιγόψυχοι και ακατάλληλοι βουλευτές!"


Αυτή ήταν λοιπόν η παλικαριά κάποιον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες θέλησαν να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους, ισχυριζόμενοι πως δεν θα ψηφίσουν το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ. Έφτασε λοιπόν η ώρα της κρίσης και είδαμε πόσο πραγματικά παλικάρια είναι!!! Όσον αφορά τους βουλευτές του Νομού ΠΕΛΛΑΣ νομίζω πως απέδειξαν περίτρανα ότι ούτε δική τους γνώμη έχουν αλλά ούτε και θάρρος να εναντιωθούν στις «ορέξεις» του Γιώργου Παπανδρέου!

Και την νέα χρονιά τενχικός του Εδεσσαϊκού ο κ. Ασλανίδης


Συνεχίζει και την νέα αγωνιστική περίοδο στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας του Εδεσσαϊκού ο Βασίλης Ασλανίδης (φώτο). Η ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιαννιτσιώτη κόουτς οριστικοποιήθηκε την Δευτέρα (27/6) το βράδυ μετά από την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εδεσσαϊκού, στην οποία παρευρέθηκε και ο τεχνικός της ομάδας των καταρρακτών, ο οποίος πριν τη συνεδρίαση συναντήθηκε στα νέα γραφεία με τον πρόεδρο της ομάδας των καταρρακτών κ. Βέττα Γιάννη.

Διεγράφη η Έλσα Παπαδημητρίου


Την οριστική διαγραφή της Έλσας Παπαδημητρίου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε το Πειθαρχικό της ΝΔ. Αιτία η διαφοροποίησή της από τη γραμμή του κόμματος στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου
Ανακοινώθηκε και επίσημα το μεσημέρι της Πέμπτης η διαγραφή της βουλευτού Έλσας Παπαδημητρίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα της Ν.Δ, εξαιτίας της απόφασής της να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, σε αντίθεση με την αρνητική στάση των υπόλοιπων βουλευτών της ΝΔ.

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για τον Εφαρμοστικό


Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στη Βουλή για τον Εφαρμοστικό νόμο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τον ρόλο των κουκουλοφόρων που έπαιξαν σε αυτή και ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσει εξηγήσεις.

Σαν σήμερα, 30 Ιουνίου


Γιορτάζουν: 
Απόστολος, Αποστολία, Μελίτων
  • Γεγονoτα

1912: Ο υπολοχαγός Δημήτριος Καμπέρος με το υδροπλάνο «Δαίδαλος» πετά με μέση ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα, επιτυγχάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.
1934: Αναταραχή στο ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας, με την αμφισβήτηση του Αδόλφου Χίτλερ. Τελικά, ο Φύρερ επιβάλλεται, σκοτώνοντας 77 στελέχη του κόμματος ή κατ' άλλους 400. Το επεισόδιο αυτό θα μείνει στην ιστορία ως «Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών».

«Πρώτη» με νέους και χιλιάδες κόσμο!


Πιστοί στο ραντεβού τους! Χιλιάδες οπαδοί του Αρη έδωσαν το παρών στην πρώτη προπόνηση του συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (29/6). Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν την εμφάνισή τους λίγο πριν τις 18:30 και γνώρισαν την αποθέωση με χειροκροτήματα, καπνογόνα και συνθήματα.
Εκεί βρέθηκε και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Άρης, ενώ στις δηλώσεις του, ο Σάκης Τσιώλης υποσχέθηκε να κάνει η ομάδα ό,τι μπορεί για να δώσει χαρά στον κόσμο…

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι η παρέα της Ντόρας


«Ο κ. Κιλτίδης ενδεχομένως να νιώθει πιο άνετα σε άλλο κομματικό σχηματισμό, σε πολιτικό επίπεδο οι διαφορές μας είναι μεγάλες», δήλωσε η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με την απόφαση του Κώστα Κιλτίδη να αποχωρήσει από τη Δημοκρατική Συμμαχία.
Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alter η κ. Μπακογιάννη επισήμανε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Κιλτίδη διαπίστωσαν από κοινού ότι η θέση του στο κόμμα δεν φαίνεται να μακροημερεύει.
Σημείωσε ακόμη ότι...

Σαν σήμερα, 29 Ιουνίου


Γιορτάζουν: 
  • Γεγονoτα

1850: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνωρίζει τελικά το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είχε επιβληθεί από τη Βαυαροκρατία το 1833.
1874: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καιροί» το περίφημο άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο «Τις πταίει». Σε αυτό, ο μεσολογγίτης πολιτικός καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την πολιτική κρίση που διέρχεται ο τόπος τον βασιλιά Γεώργιο Α' και του ζητά να λαμβάνει υπόψη του κατά το σχηματισμό των κυβερνήσεων την Αρχή της Δεδηλωμένης.

Τα αποτελέσματα του ποδοσφαιρικού τουρνουά ακαδημιών "Ευ Αγωνίζεσθαι" που πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά


Από το Σάββατο 18/6 ως την Τρίτη, 21 Ιουνίου, σε έναν χώρο με ιδανικές συνθήκες για ποδόσφαιρό πρωταγωνίστησαν εκατοντάδες παίκτες οι οποίοι μαζί με τους παραβρισκόμενους, γιόρτασαν μαζί σε ένα από τα καλύτερα τουρνουά ποδοσφαίρου σε επίπεδο ακαδημιών. Τους τίτλους κατέκτησαν η Ξάνθη στους Παίδες 1996, ο ΠΑΟΚ στους Προπαίδες και Προτζούνιορ, στα Τζούνιορ η ΑΑ Γιαννιτσών.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Κυριάκος Παντελίδης

Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ οι εξελίξεις στην Ελλάδα

Με έκτακτα δελτία και συνεχή ρεπορτάζ καλύπτουν τα διεθνή ΜΜΕ τις εξελίξεις στην Αθήνα ενώ το θέμα διατηρείται πρώτο στα ειδησεογραφικά site.
«Το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το πακέτο των δραστικών μέτρων λιτότητας, στόχος του οποίου είναι να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία», επισημαίνει το BBC στην ιστοσελίδα του. «Ταυτόχρονα σε εξέλιξη είναι η 48ωρη απεργία και βίαιες συγκρούσεις συνεχίζονται στους δρόμους της πρωτεύουσας», συνεχίζει.

Παρέμβαση για απεγκλωβισμό απ' το Μετρό

Την άμεση αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, προκάλεσαν οι εκκλήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη, και του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, να εξασφαλιστεί διάδρομος διαφυγής για εκατοντάδες άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα μέσα στο Μετρό με αναπνευστικά προβλήματα από την ρίψη χημικών.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να αποχωρήσει για λίγα λεπτά από την αίθουσα της Ολομέλειας, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου προκειμένου να συνεννοηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς...

Καταστροφή γραφείων του ΠΑΣΟΚ σε Χανιά και Ηράκλειο


Ομάδα νεαρών εισέβαλε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά, καταστρέφοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο δημαρχείο της πόλης. Περίπου 50 άτομα εισήλθαν στα γραφεία της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας φθορές.

Στα Χανιά, ομάδα νεαρών κατέστρεψε το μεσημέρι της Τετάρτης τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά. Στη διάρκεια πορείας κατά του μνημονίου, ομάδα νεαρών απομακρύνθηκε από το πλήθος, παραβίασε την είσοδο των γραφείων που βρίσκονται στην οδό Κυδωνίας και κατέστρεψε ότι υπήρχε μέσα.

Προπηλάκισαν τον βουλευτή Αθανασιάδη

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην οδό Βουκουρεστίου όταν ομάδα 20 διαδηλωτών αντιλήφθηκε την παρουσία του βουλευτή γύρω στις 6.30 το απόγευμα.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνοδευόταν τη στιγμή της επίθεσης από πέντε αστυνομικούς.
Η ομάδα των διαδηλωτών εκσφενδόνισε εναντίον του μπουκάλια νερού και μια καρέκλα και τον αποδοκίμασε.
Βίντεο εικονίζουν τον κ. Αθανασιάδη να κρατά το αυτί του ύστερα από το την επίθεση ωστόσο οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες διαβεβαίωσαν ότι ο βουλευτής δεν υπέστη κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο


Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από το πρωί τα επεισόδια γύρω από το Σύνταγμα, ενώ σε μείζον ζήτημα αναδεικνύεται η διακομιδή των τραυματιών στα νοσοκομεία καθώς το κέντρο παραμένει αποκλεισμένο ακόμα και για τα ασθενοφόρα.

Εκκενώθηκε πριν από λίγο η πλατεία Συντάγματος με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών και κροτίδες κρότου λάμψης.

Εκτεταμένα επεισόδια σε Πανεπιστημίου, Κοραή, Σταδίου...

Αποχωρεί από τη Δημοκρατική Συμμαχία ο Κωνσταντίνος Κιλτίδης

Από τη Δημοκρατική Συμμαχία αποχώρησε ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κιλτίδης, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του Μεσοπρόθεσμου -στην οποία, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές της ΔΗΣΥ, είχε δηλώσει «παρών».

«Η σύσταση της ευρείας κεντροδεξιάς παράταξης που είχαμε οραματιστεί δεν φαίνεται να κατέστη δυνατή» ανέφερε ο βουλευτής.

Ψηφίστηκε με 155 «ναι» το μεσοπρόθεσμο


Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο υπερψηφίστηκε με 155 θετικές, 138 αρνητικές ψήφους και 5 "παρών". Αρνητική ψήφος από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή - που τέθηκε εκτός ΚΟ του ΠΑΟΣΚ- "ναι" τελικά από Αθανασιάδη, Ρομπόπουλο καθώς και από την Ελσα Παπαδημητρίου που δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή της από τη Νέα Δημοκρατία.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τα "Ακρίτεια 2011" 1 & 2 Ιουλίου στα Γιαννιτσά


Ο Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών διοργανώνει διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ακρίτεια 2011» στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών (παλιά αγορά) την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο πλαισιώνεται από τους παρακάτω καλλιτέχνες:

Δημοπρατήθηκε το έργο ολοκλήρωσης των εργατικών κατοικιών στο Αρχοντικό Γιαννιτσών


Από το γραφείο της βουλευτή κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι μετά την κήρυξη ως εκπτώτου του εργολάβου που είχε αναλάβει το έργο της ανέγερσης των εργατικών κατοικιών στο Αρχοντικό Γιαννιτσών, δημοπρατήθηκε σήμερα εκ νέου το έργο την ολοκλήρωσης των εν λόγω κατοικιών και ανακηρύχθηκε νέος ανάδοχος. Μετά την έγκριση του διαγωνισμού από το ΔΣ του ΟΕΚ και τον προσυμβατικό έλεγχο της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο...

Η Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ

Επικεφαλής του ΔΝΤ εξελέξη η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.


«Το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επέλεξε την Κριστίν Λαγκάρντ στη θέση του Γενικού Διευθυντή και πρόεδρο του εκτελεστικού συμβουλίου για 5ετή θητεία από τις 5 Ιουλίου του 2011», ανακοίνωσε το ΔΝΤ.

Η νίκη της διασφαλίστηκε ύστερα από τη στήριξη της Κίνας, της Ρωσίας και της Βραζιλίας.

Υπέρ της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου ο Μίμης Ανδρουλάκης


Υπέρ της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης αν και το χαρακτήρισε «κακογραμμένο μυθιστόρημα».
«Θα αποδεχτούμε ένα κακογραμμένο μυθιστόρημα, ελπίζοντας να ανατρέψουμε την πλοκή του στην πορεία ή θα επιλέξουμε ένα θρίλερ αιφνιδίου θανάτου» ρώτησε απευθυνόμενος στους συναδέλφου του βουλευτές κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους Ρομπόπουλος και Αθανασιάδης




Δεν ξεκαθαρίζουν οριστικά τη στάση που θα κρατήσουν στην ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος και Αλέκος Αθανασιάδης, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις τους.
«Θα αποφασίσω την τελευταία στιγμή, όταν ακούσω τους ομιλητές. Mε άγγιξαν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος, θα αποφασίσω στη ψηφοφορία», δήλωσε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θ. Ρομπόπουλος.