Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Καραογλανίδης "Πανάξια η άνοδος της Αναγέννησης"


Στοπ στα σενάρια που θέλουν την Αναγέννηση να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την άνοδό της στην Β’ Εθνική έβαλε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ.Απόστολος Καραογλανίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ. Το δελτίο τύπο που εξέδωσε η διοίκηση έχει ως εξής:..

Μικρότερο κράτος με λιγότερους φόρους υπόσχεται ο Αντώνης Σαμαράς


Το σχέδιο της ΝΔ για μικρότερο κράτος με λιγότερους φόρους παρουσιάζει με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι «υπερασπίζεται τον κρατισμό και τις ιδεοληψίες της».

Η γαλάζια πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία περιλαμβάνει τη μείωση του προσωπικού του Δημοσίου κατά 90.000 την πρώτη χρονιά (60.000 μόνο από την εφεδρεία και οι υπόλοιποι από συνταξιοδότηση) και κατά 230.000 σε πέντε χρόνια (100.000 από την εφεδρεία)...

Βρέθηκε κοινός τόπος με την τρόικα για την εφεδρεία


Οι υπάλληλοι άνω των 60 ετών, που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης, θα αποτελέσουν την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που θα εισέλθουν σε καθεστώς εφεδρείας το 2011.

Η συγκεκριμένη πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης έγινε τελικώς δεκτή, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από τους εκπρόσωπους της τρόικας που συναντήθηκαν νωρίτερα με τους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα...

Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου


ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΤΗΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ 1/2-10-2011...

Μεθυσμένος οδηγός σκότωσε γιαγιά και τραυμάτισε το εγγονάκι


Υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς… δίπλωμα, αφού του είχε αφαιρεθεί από την τροχαία για διάφορες παραβάσεις, ήταν ο 49χρονος οδηγός που έστειλε στον τάφο μια γιαγιά και τραυμάτισε βαρύτατα το ηλικίας τεσσάρων χρόνων εγγονάκι της στην Αγία Ελεούσα Χαλκίδας!

Η 59χρονη γυναίκα έσπρωχνε το καροτσάκι με το 4χρονο εγγόνι της στην άκρη του δρόμου, αναζητώντας τον μικρότερο γιό της ηλικίας 18 χρόνων...

Σε εξέλιξη η σύσκεψη με την τρόικα


Οι τελικές αποφάσεις για την εργασιακή εφεδρεία βρίσκονται στο επίκεντρο της πολύωρης σύσκεψης μεταξύ της τρόικας, του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα.

Στόχος είναι έως αύριο το απόγευμα, που έχει προγραμματιστεί το άτυπο υπουργικό συμβούλιο, να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις...

Άρχοντες του πεζόδρομου Γιαννιτσών, αγέλες αδέσποτων σκύλων!(Φώτο και Βίντεο)


Στον πεζόδρομο της πόλης
     «Μαμά φοβάμαι να περάσω από τον πεζόδρομο». Όχι δεν είναι τίτλος ταινίας θρίλερ αλλά η φράση που τα παιδιά λένε στους γονείς τους κάθε φορά που καλούνται να περπατήσουν στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.

Εδώ και μήνες, την διαρκώς μειωμένη κίνηση κατοίκων και επισκεπτών  , φαίνεται πως συμπληρώνουν μεγάλες ομάδες αδέσποτων σκύλων...

Τον πιάσανε με 114 κιλά χασίς!


Στο τμήμα της Ιόνιας Οδού στην 'Αρτα, αστυνομικοί έκαναν σήμα σε οδηγό αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο, αλλά αυτός δεν υπάκουσε και ακολούθησε καταδίωξή του. 

Τελικά ο οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στην Αμφιθέα 'Αρτας και τράπηκε σε φυγή, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι. 

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε μεγάλοι σάκοι που περιείχαν...

1 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας


Η Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας πρωτογιορτάστηκε στις ΗΠΑ το 1977 από την Εταιρεία Χορτοφάγων Βορείου Αμερικής και σε παγκόσμια κλίμακα ένα χρόνο αργότερα, όταν υιοθετήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Χορτοφάγων (IVU). Έκτοτε εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την IVU, θέλει να αναδείξει τη χαρά, την ευσπλαχνία και τις πιθανότητες μακροζωίας, που προσφέρει η χορτοφαγία.

Χορτοφάγος είναι αυτός που δεν διαιτάται με κρέας ζώων...

1 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων


Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. Θέμα της φετινής Ημέρας (2007) είναι: « Τρίτη Ηλικία: Μιά νέα αναπτυξιακή δύναμη ».
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τους ηλικιωμένους...

Σαν σήμερα, 1 Οκτωβρίου


Γιορτάζουν: 

Επέτειοι: 
  • Γεγονότα

331 π.Χ: Στην πεδιάδα των Γαυγαμήλων, ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει το στρατό του Πέρση Δαρείου Γ' του Κοδομανού. Με τη νίκη του αυτή, ο μέγας στρατηλάτης ολοκληρώνει την κατάκτηση της περσικής αυτοκρατορίας.
1867: Ο Καρλ Μαρξ εκδίδει το «Κεφάλαιο», που αποτελεί την κορωνίδα του έργου του.
1873: Κυκλοφορεί η πρώτη καθημερινή εφημερίδα στην Ελλάδα με τίτλο «Η Εφημερίς» και εκδότη τον Κορομηλά....

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ: Ονειρο ήταν και πάει η Ευρωλίγκα...


Η ελληνική ομάδα στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο, με τους Αμερικανούς Γκόρι, Ράιτ να σημειώνουν τους 22 από τους 32 πόντους και τους ψηλούς να κάνουν καλή δουλειά στα ριμπάουντ. Στην πορεία όμως αποδείχθηκε πως ο ΠΑΟΚ άντεχε όσο έμπαιναν τα περιφερειακά σουτ…
Η Γαλατά άρχισε να μεταφέρει το επιθετικό της παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, ο Αντριτς δεν είχε αντίπαλο και όταν μπήκαν στο «χορό» και οι Αρσλάν, Λούκας (πότε δημιουργώντας" ρήγματα με τα drive, πότε εκτελώντας από μακριά), οι Τούρκοι απέδειξαν ότι...

Αρης: Παρουσιαστήκαν οι Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ούμπιντες και Ακόστα


Τα τέσσερα νέα μεταγραφικά του αποκτήματα παρουσίασε ο Αρης. Τους Ελντίν Γιακούποβιτ, Πάπα Σανκαρέ, Χαβιέ Ουμπίντες και Νοέ Ακόστα.
Και οι τέσσερις τους έρχονται από τον Ολυμπιακό Βόλου, από τον οποίον έμειναν ελεύθεροι μετά τον υποβιβασμό του. Στους «κίτρινους» θα συναντήσουν τον πρώην προπονητή τους στους «ερυθρολεύκους» Σάκη Τσιώλη.
«Μετά από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης και μεγάλη προσπάθεια και οικονομική θυσία, καταφέραμε να εντάξουμε στο δυναμικό τους...

ΠΑΟΚ: Νοκ άουτ Κοντρέρας, Αρίας για το ντέρμπι με Ολυμπιακό


Εκτός πλάνων του Λάζλο Μπόλονι για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι οι Πάμπλο Κοντρέρας και Ντιέγκο Αρίας, καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων είχαν άσχημα νέα για τους δυο παίκτες.

Νοκ άουτ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τέθηκαν οι Πάμπλο Κοντρέρας και Ντιέγκο Αρίας. Ο Χιλιανός κι ο Κολομβιανός υποβλήθηκαν σήμερα σε εξετάσεις και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι...

Παράταση έως τις 6 Οκτωβρίου για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς


Παράταση έως τις 6 Οκτωβρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου οι φορολογούμενοι να πληρώσουν την πρώτη δόση του πολυεκκαθαριστικού σημειώματος (ειδική εισφορά αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, τέλος επιτηδεύματος). Η νέα ημερομηνία ισχύει για όσους έχουν λάβει το εκκαθαριστικό με βεβαίωση τον Αύγουστο.
Η προθεσμία έληγε σήμερα, Παρασκευή, με αποτέλεσμα από το πρωί να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές στις τράπεζες για την εξόφλησή της...

Σύλληψη τεσσάρων γυναικών που παρίσταναν τις μοναχές


Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της απάτης και της αντιποίησης στολής.
Τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 54, 23, 39 και 50 ετών, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρεβέζης με την κατηγορία της απάτης και της αντιποίησης στολής.
Συγκεκριμένα, οι τέσσερις γυναίκες φορώντας στολή μοναχών παρακινούσαν περαστικούς και θαμώνες καταστημάτων να αγοράσουν εικόνες και σύμβολα της Ορθόδοξης Εκκλησίας που κατείχαν και διέθεταν προς πώληση.
Επειδή έχουν εμφανισθεί πολλές παρόμοιες περιπτώσεις τελευταία...

Διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ για το ειδικό τέλος ακινήτων


Βάσει των διατάξεων του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων θα διεκδικήσει το Δημόσιο το ειδικό τέλος για τα ακίνητα από τους καταναλωτές που δεν θα το πληρώσουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, παρά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που θα έχει προηγηθεί.
Μάλιστα αν η εταιρεία (ΔΕΗ ή εναλλακτικός προμηθευτής) δεν κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το τέλος, τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ίσο με το ύψος του τέλους προσαυξημένο κατά 25%.
Ειδικότερα, σύμφωνα με διευκρινιστική ανακοίνωση της ΔΕΗ...

Παραδόθηκε κατηγορούμενος για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα


Εναντίον του Κ. Κάτσενου, του μοναδικού που παρέμενε ασύλληπτος, είχε εκδοθεί ένταλμα από τον Απρίλιο του 2010.

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η δίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» -στις 5 Οκτωβρίου στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, παραδόθηκε στο Τμήμα Εκτελέσεως Βουλευμάτων της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Κώστας Κάτσενος.
Ο Κ. Κάτσενος διέμενε σε διαμέρισμα...

10 βουλευτές ΠΑΣΟΚ κατά της ρύθμισης Ραγκούση για τα ταξί


Κατά της ουσίας της επικειμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας για τα ταξί στρέφονται 10 βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, με επιστολή που απέστειλαν προς τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση, την οποία κοινοποίησαν αντίστοιχα στον πρωθυπουργό, στο γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και στον εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών του κόμματος, Γ. Αμοιρίδη.
Στο τρισέλιδο κείμενο οι υπογράφοντες ζητούν από τον υπουργό οι όποιες προωθούμενες ρυθμίσεις να μην καταγραφούν σαν τετελεσμένο προσχέδιο νόμου. Απαιτούν, αντίθετα...

Στάινμπρουκ: Η Ελλάδα έχει σχεδόν πτωχεύσει


Ο Πέερ Στάινμπρουκ εκτιμά ότι η Ελλάδα θα είναι για πολλά χρόνια εξαρτημένη από τη διεθνή οικονομική βοήθεια. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης (ARD), ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών, που προαλείφεται για υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), υπογράμμισε ότι «θα πρέπει επιτέλους να πούμε ανοιχτά ότι η Αθήνα έχει σχεδόν πτωχεύσει...

Κατασχέσεις μισθών για οφειλές στην εφορία


Tους δημοσίους υπαλλήλους που χρωστούν στο Δημόσιο άρχισε να κυνηγάει το υπουργείο Oικονομικών προχωρώντας σε κατασχέσεις μισθών για να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Mε εντολή του υπουργείου Oικονομικών, οι εφορίες έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν εντατικά το μέτρο των κατασχέσεων μισθών αποσπώντας από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας σημαντικά ποσά...

Τα βασικά του νομοσχεδίου Ρέππα για τους δημοσίους υπαλλήλους


Η εισαγωγή ενός αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης, τόσο των δημόσιων υπαλλήλων όσο και των υπηρεσιακών μονάδων, που θα «κουμπώνει» με τη μισθολογική εξέλιξή τους, αλλά και η κινητικότητα των υπαλλήλων μεταξύ των υπουργείων, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου νόμου για το νέο βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, που παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.

«Το κράτος οφείλει να αξιολογεί και να αμείβει τους πλέον ικανούς, οφείλει να αξιοποιεί τους καλύτερους στις θέσεις ευθύνης», τόνισε ο κ. Ρέππας...

Επιμένει η Ν.Δ. στο δικό της σχέδιο για την εφεδρεία


Με την πρόταση της Ν.Δ., σε συνδυασμό με το «πάγωμα» των προσλήψεων για τρία χρόνια, επιτυγχάνεται τον πρώτο χρόνο «καθαρή μείωση του ελλείμματος κατά 853 εκατ. ευρώ, έναντι 614 εκατ. που προβλέπονται με την πρόταση της κυβέρνησης»

Με μαθηματικές... προβολές που περιλαμβάνουν ακόμη και το κόστος των επιδομάτων ανεργίας από τις ενδεχόμενες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της περαιτέρω μείωσης της κατανάλωσης, επιχείρησε χθες η Ν.Δ. να εμφανίσει τη δική της πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία ως αποτελεσματικότερη...

Ανδρεάδης Στάθης "Χωρίς εκπροσώπηση ο Δήμος Πέλλας στην έκθεση για τον Μ. Αλέξανδρο στο Λούβρο"

Όταν το ενδιαφέρον όλης της υφηλίου είναι συγκεντρωμένο στην έκθεση για τον Μεγάλο Στρατηλάτη στο Λούβρο, η δημοτική αρχή του δήμου Πέλλας, την γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου δηλώνει αδύναμη να εκπροσωπηθεί και να προβληθεί στον συγκεκριμένο χώρο.
  Αντίθετα αναλώνεται και είναι  υπερήφανη για τα κατορθώματά της να τοποθετεί στα δημοτικά σχολεία του δήμου τους υπαλλήλους που αυτή επιθυμεί...

Ιδρύμα Μείζονος Ελληνισμού: Συνεργασία με το Μουσείο του Λούβρου


Αεροφωτογραφία της οικίας του Διονύσου
Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) απευθύνθηκε το Μουσείο του Λούβρου για τη δημιουργία μιας ψηφιακής αναπαράστασης της «Οικίας του Διονύσου» στην Πέλλα, με σκοπό την ένταξή της στη μεγάλη έκθεση που διοργανώνει με τίτλο «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου: η αρχαία Μακεδονία».

Η έκθεση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Οκτωβρίου 2011 έως τις 16 Ιανουαρίου 2012.

Είναι η πρώτη φορά που ένα ψηφιακό έκθεμα...

Χρυσό Μετάλλιο ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών στην Πανελλήνια Συνάντηση Κωπηλασίας Ανάπτυξης στο Αργοστόλι.

Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία όπως κάθε χρόνο στην Πανελλήνια Συνάντηση Κωπηλασίας Ανάπτυξης που διεξήχθει στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς. Ο Ν.Ο.Γ.  και χάρισε άλλη μια μεγάλη διάκριση στον Δήμο Πέλλας ως ο μοναδικός εκπρόσωπος του στον Ελληνικό Ναυταθλητισμό.

Τα ¨Χρυσά κορίτσια¨ του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών μετά από μια συγκλονιστική κούρσα πήραν από την εκκίνηση το προβάδισμα και τερμάτισαν στην 1η θέση κατακτώντας το Χρυσό μετάλλιο στο 4Χ Κορασίδων αρχ...

30 Σεπτεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης


Η Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης καθιερώθηκε το 1991 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μεταφραστών (FIT) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου, με στόχο να προβάλει τα αιτήματα του κλάδου και να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες του επαγγέλματος σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μεταφραστών έχει ως μέλη της 80 οργανώσεις από 60 χώρες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 60.000 επαγγελματίες και διερμηνείς. Μέλη της FIT από την Ελλάδα είναι η Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών και Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας.

Σαν σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου


Επέτειοι: 
  • Γεγονότα

1846: Ο δρ Γουίλιαμ Μόρτον χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον αιθέρα ως αναισθητικό για την εξαγωγή δοντιού, στο Τσάρλεστον της Μασαχουσέτης.
1922: Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται τη συμφωνία της Διάσκεψης των Μουδανιών, με την οποία δίδεται στους Τούρκους και η Ανατολική Θράκη μέχρι τον Έβρο.
1941: Ολοκληρώνεται η πρώτη πράξη της ανθρωποσφαγής στο Μπάμπι Γιαρ της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά, 33.771 Εβραίοι εκτελέστηκαν...

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κληρώνει τη Δευτέρα η Football League


Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League για την αγωνιστική περίοδο 2011-12.

Αυτό έκανε γνωστό η Ένωση Football League, με επίσημη ανακοίνωση:

« Η κλήρωση του πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ, για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 03 /10/2011 και ώρα 16.00 στα γραφεία της Διοργανώτριας (Θεμιστοκλέους 42, 4ος Όροφος)».

Βουλευτής του ΛΑΟΣ δίνει πίσω το βουλευτικό αυτοκίνητο


Πρόκειται για τον Ηλία Πολατίδη, που με επιστολή του προς τον γραμματέα της Βουλής, προχωράει σε αποποίηση του δικαιώματος χρήσης βουλευτικού αυτοκινήτου αλλά επίσης ζητά το αντίτιμο που θα κατέβαλε η Βουλή για τη μίσθωση του αυτοκινήτου του (1200 ευρώ μηνιαίως), να κατατίθεται στον.....
λογαριασμό για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.

Ο κ. Πολατίδης είχε επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο και πέρυσι και σήμερα επαναβεβαιώνει την παλαιότερη απόφασή του, αποποιούμενος και τη νέα μίσθωση.

Νέος διασυρμός της ΑΕΚ με ...ρεσιτάλ Χιμένεθ


Τελειωμό δεν έχει η κατρακύλα της ΑΕΚ. Με ευθύνη πρωτίστως του προπονητή της η “Ένωση” κατάφερε κι έχασε στο Ολυμπιακό Στάδιο (1-2) από τη Στουρμ Γκρατς, μια από τις χειρότερες ομάδες που έχει φιλοξενήσει στην ευρωπαϊκή της ιστορία στην Αθήνα. 

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 50' με τον Χοσέ Κάρλος, έχασε με δεύτερη κάρτα-αποβολή στο 53' τον Δέλλα και στη συνέχεια κατέρρευσε περιμένοντας να έρθει το μοιραίο. Σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ επιπολαιότητας ο Χιμένεθ απέσυρε στο 67' τον μακράν καλύτερο παίκτη της ομάδας (Λεονάρντο) και η Στουρμ από το πουθενά ...

ΠΑΟΚάρα σε τροχιά πρόκρισης!


Ο ΠΑΟΚ, που όπως τόνισε ο Μπόλονι δίνει προτεραιότητα στο πρωτάθλημα, δεν είχε τους Γκαρσία και Σαλπιγγίδη. «Εχασε» μέσα σε 3 λεπτά (51'-54') λόγω τραυματισμού τους Αρίας και Κοντρέρας.
Είδε το προβάδισμά του να ανατρέπεται από την ασφυκτική πίεση της Ρούμπιν. Ωστόσο βρήκε τη δύναμη και «επέστρεψε»! Εμεινε όρθιος στο Καζάν, αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τους Ρώσους, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και διατηρεί ακέραιες ελπίδες πρόκρισης στους «32».
Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ...

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από καθηγητή για το πετρέλαιο της Κρήτης


Ένα ολόκληρο "θησαυρό" κρύβει η θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε σήμερα, ο ομότιμος
καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος.

    Ο κ. Φώσκολος ήταν μεταξύ των ομιλητών σε ημερίδα για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, που οργάνωσε στα Χανιά το Πολυτεχνείο.

    Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε , " Νότια της Κρήτης υπάρχουν...

Συνεχίζουν τις προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο οι Τούρκοι


Δύο εικονικές αερομαχίες προκάλεσαν και την Πέμπτη τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που εισέβαλαν στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Οι Τούρκοι πιλότοι, παρά το γεγονός ότι τα αεροσκάφη τους αναγνωρίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά που ήταν σε επιφυλακή, αφού παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο δεν άλλαξαν πορεία...

Η Vodafone διαθέτει το iPad 2 στην Ελλάδα


Η Vodafone ανακοινώνει ότι το iPad 2 με Wi-Fi και 3G θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Vodafone θα διαθέτει όλα τα μοντέλα του iPad 2 με Wi-Fi και 3G, το οποίο θα μπορεί να αποκτήσει κανείς χωρίς συμβόλαιο ή φθηνότερα με σύνδεση σε συγκεκριμένα προγράμματα Internet, με 2 χρόνια συμβόλαιο.

Το iPad 2, η νέα συσκευή 2ης γενιάς της Apple,  διαθέτει έναν εντελώς καινούριο σχεδιασμό και είναι  33% πιο λεπτό...

Δοκιμάζουν Νιγηριανό στα Γιαννιτσά!


Από το «μικροσκόπιο» του Σπύρου Μπαξεβάνου περνάει τις τελευταίες μέρες ένας Νιγηριανός φορ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής έχει δείξει καλά στοιχεία μέχρι στιγμής στο τεχνικό τιμ του «κυανόλευκου» συλλόγου και δεν αποκλείεται ο νεαρός προπονητής να το χρησιμοποιήσει και στον σημερινό φιλικό με την Αναγέννηση Επανομής.
Σε περίπτωση που ικανοποιήση ο εν λόγω παίκτης, τότε μπορεί οι άνθρωποι της Αναγέννησης Γιαννιτσών να κινηθούν για την απόκτηση του.

Ενιαίο μισθολόγιο: Στα 2.200 ευρώ ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο


Στα 2.200 ευρώ μειώνεται ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο, χωρίς το επίδομα θέσης ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας, βάσει των στοιχείων που -σύμφωνα με πληροφορίες - παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο, για το ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου 2011.


Αντίθετα, στα 780 ευρώ - από 711 που είναι σήμερα - αυξάνεται ο βασικός κατώτατος μισθός του Δημοσίου, για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, έτσι ώστε...

Στο πλευρό της ΠΓΔΜ ο Ερντογάν για το όνομα


«Ακατανόητη» χαρακτήρισε την άρνηση της Ελλάδας να αποδεχτεί τη συνταγματική ονομασία της ΠΓΔΜ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στα Σκόπια, στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψης.

Με δηλώσεις του στο αεροδρόμιο «Alexander the Great», το οποίο διαχειρίζεται εταιρεία τουρκικών συμφερόντων, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε προκλητικά:..

Κοιμόταν στα παγκάκια ενώ σπίτι τον περίμεναν 21 εκατ. δολάρια


Σε παγκάκια και καναπέδες κοιμόταν αυτό το καλοκαίρι ο 42χρονος... Craig Henshaw,από το Toronto, ο οποίος έκανε το γύρω της Ευρώπης με ένα σάκο στην πλάτη του ενώ ένα Τζακ ποτ αξίας 21.000.000 δολαρίων τον περίμενε στο σπίτι του.
 
Ο τυχερός δάσκαλος αγόρασε το λόττο τον Ιούλιο και αφού το άφησε κολλημένο στην πόρτα του ψυγείου του μαζί με άλλα χαρτιά, έφυγε για την Ευρώπη.
 
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού...

Καραογλανίδης “Δικαιωμένοι από την άνοδό μας στην Football League”


Απόλυτα δικαιωμένος εμφανίστηκε με αποκλειστικές δηλώσεις στο Onsports o Λάκης Καραογλανίδης, σχετικά με την άνοδο της Αναγέννησης Γιαννιτσών στην Football League.

Ο πρόεδρος των «κυανόλευκων», επιβεβαίωσε πως έφτασε στα γραφεία της ομάδας η πρόσκληση από την Ένωση Επαγγελματικού ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ εθνικής να παρευρεθούν την Δευτέρα (3/10) στην κλήρωση της Football League,  χωρίς να κρύψει παράλληλα τον ενθουσιασμό που επικρατεί στις τάξεις του συλλόγου...

Και τα Γιαννιτσά στην κλήρωση της Football League!

Έγγραφο στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, με το οποίο της ζητάει να παρευρεθεί στην κλήρωση της football league (03/10), έλαβε από την Ένωση της football league και football league 2 ο «κυανόλευκος» σύλλογος.

Έτσι, όλα δείχνουν, πως η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Είδηση η οποία, όπως είναι φυσικό...

Η ήττα απαγορεύεται για τον ΠΑΟΚ


Ο ευρωπαίος ΠΑΟΚ δίνει άλλη μια φορά εξετάσεις και ο Λάσλο Μπόλονι αποφάσισε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το βαθμό δυσκολίας. Οταν στο Λβιβ -στο δρόμο για τους «48» του Γιουρόπα Λιγκ- απουσίαζαν οι Σαλπιγγίδης και Γκαρσία, ο 58χρονος τεχνικός έπιανε το κεφάλι του.

Τώρα στο ματς-κλειδί στο δρόμο για τους «32» του θεσμού ο Ρουμάνος επέλεξε να τους ξεκουράσει εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Και επειδή την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες, σημασία έχει το ποιοι θα παίξουν και πώς θα ανταποκριθούν...

Ποινική δίωξη σε 29 άτομα για το σκάνδαλο των υποβρυχίων


Ποινική δίωξη για 8 κακουργήματα σε βάρος 29 ατόμων ασκήθηκε για την υπόθεση υποβρυχίων με παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Παπανδρέου.

Η δίωξη αφορά ενεργητική δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου, απλή συνέργεια στη δωροδοκία, παθητική δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου, απιστία στην υπηρεσία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, άμεση συνέργια στην απιστία, απλή συνέργια στην παθητική δωροδοκία...

Ελεύθερος άνευ όρων ο Παν. Ψωμιάδης

Ελεύθερος άνευ όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο τελών εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση των οικονομικών υπερβάσεων στις συμβάσεις για τα σχολικά δρομολόγια κατά τη νομαρχιακή του θητεία.

Ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, αρνήθηκε κάθε ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Επικαλέστηκε δε αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου...