Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Δείτε τον πληθυσμό της γης σε πραγματικό χρόνο

Σύμφωνα με στοιχεία από το Τμήμα Πληθυσμού του ΟΗΕ, ο πληθυσμός της γης στο τέλος του Οκτωβρίου θα ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια. Ανεξάρτητοι δημογράφοι αμφισβητούν αυτήν την μεθαδολογία πιέζοντας τον ΟΗΕ να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ο Χάνια Λότσνικ, διευθυντής του Τμήματος Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών, παραδέχεται ότι υπάρχει ένα περιθώριο αβεβαιότητας μερικών μηνών, ή ακόμα και ενός έτους.
Ωστόσο ο ο Βόλφγκανγκ Λουτς του Ινστιτούτο Δημογραφίας της Βιέννης,  δίνει μια αρκετά διαφορετική εκτίμηση, αφού υπολογίζει ότι...

Συνελήφθησαν κατηγορούμενες για βιασμό ανδρών!


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρεις νεαρές από τη Zιμπάμπουε,
 οι οποίες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για επιθέσεις εναντίον 17 συνολικά ανδρών.

Πρόκειται για τις Rosemary Chakwizira, 26 ετών, Sophie Nhokwara, 26 ετών και Netsai Nhokwara, 24 ετών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 33 χρησιμοποιημένα προφυλακτικά.

Τα 17 θύματα αναγνώρισαν στα πρόσωπα των κοριτσιών τους δράστες των επιθέσεων σε βάρος τους, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Κατά την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι...

Φάκελος με σφαίρες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ


Φάκελος με σφαίρες και απειλητικό μήνυμα κατά στελεχών του ΠαΣοΚ στάλθηκε προ τριών ημερών στα γραφεία του κινήματος στην οδό Ιπποκράτους! Η αποστολή του φακέλου προκάλεσε αναστάτωση στην ΕΛΑΣ και κυρίως στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αλλά και στην Κρατική Ασφάλεια που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ηδη έχουν ζητηθεί να υπάρξουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας στα γραφεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο φάκελος στάλθηκε το μεσημέρι της Τρίτης . Περιείχε τρεις σφαίρες των 9 μμ και σημείωμα με αναφορά σε «άλλες σφαίρες που προορίζονται για τους "προδότες" του ΠαΣοΚ», όπως χαρακτηριστικά μνημονευόταν...

Τα γυρίζει ο βουλευτής Ρομπόπουλος. Με 153 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ;


Τροποποιεί την στάση του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Ρομπόπουλος, ο οποίος ενώ είχε δηλώσει αρχικά ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμα, άλλαξε άποψη και τώρα δηλώνει ότι μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί.

Σε επικοινωνία με το MEGA επισήμανε ότι η αλλαγή στάσης του οφείλεται στις μεγάλες πιέσεις που δέχεται από τους ψηφοφόρους του να μην παραιτηθεί αλλά να παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής. Σε μια τέτοια περίπτωση...

Με Τσολάκοβιτς στον πάγκο συνεχίζει ο Εδεσσαϊκός


Μετά την λύση της συνεργασίας με τον Βασίλη Ασλανίδη η διοίκηση του Εδεσσαϊκού
ανέθεσε το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας στον Σέρτζιο Τσολάκοβιτς. Στο Δ.Σ που
πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, η Διοίκηση του Α.Σ ενέκρινε και πρόκρινε
ως διάδοχη κατάσταση στο προπονητικό θώκο το παλαίμαχο άσσο της ιστορικής ομάδας, ο
οποίος επιστρέφει ξανά στην τεχνική ηγεσία μετά ακριβώς από ενάμιση χρόνο.

Πηγή  matiespellas.gr

Πρόταση για υπερκομματική κυβέρνηση από την Ντόρα


Πρόταση για υπερκομματική κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης με την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και με την συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών των κκ. Κ. Μητσοτάκη, Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή, έκανε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός της.

Για να δείξει την κρισιμότητα των στιγμών, κλείνοντας την ομιλία της, χρησιμοποίησε τη φράση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι «είναι η ώρα να σκεφτούμε τι θα κάνουμε εμείς για την πατρίδα και όχι τι θα κάνει η πατρίδα για μας»...

Έκλεισε Τσουκάνη, κοντά σε Μουσικάκη η Αναγέννηση


Το νέο απόκτημα Στέλιος Τσουκάνης
Στα Γιαννιτσά θα συνεχίσει την καριέρα του ο Στέλιος Τσουκάνης, με τη μορφή δανεικού από τον Άρη. Ο 21χρονος μέσος,  συμφώνησε με την Αναγέννηση που θα γίνει  ο επόμενος σταθμός της καριέρας του μετά τον ΠΑΟΝΕ και την Αναγέννηση Επανομής...

Αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2η Λαϊκή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων “Bio Bazaar”


Η Λαϊκή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων, που ήρθε για να μείνει ως θεσμός στην περιοχή μας, θα γίνεται κάθε Κυριακή στις εγκαταστάσεις του Κέντρου
Ιππικής Τέχνης
, από τις 10.00’ το πρωί έως τις 13.30’ το μεσημέρι, και πάντα θα συνοδεύεται από παράλληλες εκδηλώσεις και ήτοι ομιλίες, σεμινάρια, επιδείξεις.
                                                       
Αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου  και στις 11.30’ από στέλεχος του Πιστοποιητικού Οργανισμού «ΔΗΩ» θα γίνει ομιλία – συζήτηση, με το εξής θέμα: Διαδικασία Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων – Πόσο ασφαλή είναι τα προϊόντα που αγοράζουμε.

Σημειώνεται ότι...

Ιδιοκτήτες ταξί διαμαρτύρονται έξω από τα γραφεία της ΝΔ για τη διαγραφή Λυμπερόπουλου


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού πραγματοποίησαν περίπου 50 ιδιοκτήτες ταξί.

Αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στον 3ο όροφο του κτηρίου προκειμένου να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο που θα τους δώσει εξηγήσεις για τα αίτια της διαγραφής του προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυπερόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη διαγραφή του κ. Λυμπερόπουλου, με αφορμή τις δηλώσεις...

15 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών


Η Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών γιορτάζεται από το 2008, στις 15 Οκτωβρίου κάθε χρόνου.
Η πρωτοβουλία ανήκει στη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για το Πλύσιμο των Χεριών (PPPHW), που συσπειρώνει δημόσιους φορείς και γνωστές πολυεθνικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα (Unilever, Procter&Gamble), που κατασκευάζουν...

15 Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού


Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους...

Σαν σήμερα, 15 Οκτωβρίου


Γιορτάζουν: 

Επέτειοι: 
  • Γεγονoτα

1815: Ο Ναπολέων Βοναπάρτης εξορίζεται στο νησί της Αγίας Ελένης.
1902: Ο γερμανός αρχαιολόγος Ρούντολφ Έρντικ ανακαλύπτει το Ασκληπιείο της Κω.
1940: Κάνει πρεμιέρα στους αμερικάνικους κινηματογράφους του αριστουργήματος του Τσάρλι Τσάπλιν «Ο Δικτάτορας».
1940: Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ιταλίας αποφασίζει επίθεση εναντίον της Ελλάδας.
1954: Αρχίζει η κατασκευή υπόγειων διαβάσεων στην Ομόνοια.
1968: Ο αμερικανός δισκοβόλος Αλ Έρτερ κερδίζει το τέταρτο

Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε τον Θύμιο Λυμπερόπουλο


Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τάξεων και πρόεδρος του ΣΑΤΑ, ύστερα από δηλώσεις του κατά του διοικητή του ΙΚΑ.

Αφορμή αποτέλεσαν νέες σκληρές δηλώσεις του προέδρου του συνδικάτου των αυτοκινητιστών, αυτή τη φορά κατά του διοικητή του ΙΚΑ για το ζήτημα της καταβολής των εισφορών των οδηγών ταξί από τους ιδιοκτήτες τις ημέρες των απεργιών.

«Του είπα ότι είναι το μεγαλύτερο φασισταριό. Του είπα ότι εγώ δεν πίνω ούζα στις πλατείες και στις παραλίες. Του είπα ότι θα τον λιώσω μαζί με εσάς την επόμενη φορά που δεν θα πάρει πίσω αυτή την εγκύκλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά...

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

«Βόμβα» στην Συγγρού. Παραιτήθηκε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος από αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών


«Βόμβα» έσκασε στη Συγγρού πριν λίγη ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θύμιος Λυμπερόπουλος υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Μεταφορών ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό εάν έχει καταθέσει και την κομματική του ταυτότητα.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια είναι άγνωστοι , όμως ακούστηκε να λέει σε κάποιο παλαιό κομματικό στέλεχος ότι « η πολιτική που ασκείται σήμερα από τη Ν.Δ...

Παρελθόν αποτελεί από τον Εδεσσαϊκό ο Βασίλης Ασλανίδης


Παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις εκατέρωθεν , τελικά ο προπονητής του Εδεσσαϊκού Βασίλης Ασλανίδης  αποτελεί παρελθόν οπό  τον πάγκο των πρασίνων . Ο Ασλανίδης παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδος για λόγους ευθιξίας . Την προπόνηση του Εδεσσαϊκού μετά τον αγώνα της Τετάρτης με το Δυτικό, έγινε  με τις οδηγίες του Γιώργου Τζούρτζου, συνεργάτη έως τώρα του Βασίλη Ασλανίδη. Ο Βασίλης Ασλανίδης  βρέθηκε πριν την έναρξη της προπόνησης στα αποδυτήρια και αποχαιρέτησε τους παίκτες.
 
Η θητεία του Ασλανίδη στον Εδεσσαϊκό...

G20: Ελλάδα και κρίση χρέους στην ατζέντα της συνάντησης


Η εξεύρευση λύσεων στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, καθώς και το ελληνικό πρόβλημα, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20) που πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι.

Η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για μετάδοση της κρίσης και σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες-μέλη της ευρωζώνης, όπως η Ιταλία και η Ισπανία που σήμερα υπέστη υποβάθμιση από τον οίκο S&P.
Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι...

Ανώτατες και κατώτατες τιμές καυσίμων στο νομό Πέλλας


Κάναμε μία έρευνα για να πάρουμε μία εικόνα από πόσο μέχρι πόσο κυμαίνονται οι τιμές υγρών καυσίμων στα πρατήρια του νομού μας. Δείτε παρακάτω τις ανώτατες και κατώτατες τιμές σε Αμόλυβδη 95 και 100 οκτανίων, Super και Diesel Κίνησης. Σε πετρέλαιο θέρμανσης δεν υπήρχε καμία καταχώρηση από τα πρατήρια:..

Πλαφόν στα καύσιμα σε όλη τη χώρα από τα μεσάνυχτα


Στην επιβολή πλαφόν στις τιμές όλων των υγρών καύσιμων σε όλους τους νομούς της χώρας προχώρησε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με σκοπό να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα κερδοσκοπίας που παρουσιάστηκαν στην αγορά τις τελευταίες ημέρες.

Η ηγεσία του υπουργείου προχώρησε σε πλαφόν στις τιμές  μετά από τιμοληψίες που πραγματοποίησαν χθες, σύμφωνα με τις οποίες μέσα σε μια ημέρα και με αφορμή την  έναρξη της απεργίας των τελωνιακών υπάλληλων οι τιμές τις αμόλυβδης «τσίμπησαν» αδικαιολόγητα 3-4 λεπτά το λίτρο και χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τις διεθνείς τιμές.

Στελέχη του υπουργείου σημείωναν ότι στόχος του πλαφόν είναι να αποτραπούν...

14 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων


Κάθε χρόνο στις 14 Οκτωβρίου, τα μέλη της Διεθνούς Ηλεκτροτεχνικής Επιτροπής (IEC), του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO) και της Διεθνούς Τηλεπικοινωνιακής Ένωσης (ITU), εορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων, προς τιμήν των χιλιάδων ειδικών σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίοι συνεργάζονται για την εκπόνηση των Διεθνών Προτύπων.
Τα Διεθνή Πρότυπα χρησιμοποιούνται σε εθνικό και τοπικό επίπεδο για να καλύπτουν απαιτήσεις της κοινωνίας, της αγοράς και της νομοθεσίας...

14 Οκτωβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Όρασης


Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Επιτροπής για την Πρόληψη της Τύφλωσης, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
Στόχος των δύο οργανώσεων, να στρέψουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και τις επιπτώσεις του στον πάσχοντα και το περιβάλλον του...

Σαν σήμερα, 14 Οκτωβρίου



Επέτειοι: 
  • Γεγονoτα

1863: Ο σουηδός χημικός Άλφρεντ Νόμπελ πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης. Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.
1914: Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, κατ' εντολή της Αντάντ, εισέρχεται στη βόρειο Ήπειρο για να επιβάλει την τάξη, καθώς στην Αλβανία επικρατεί χάος...

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Καζούρα με σύνθημα κατά του Άρη από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (VIDEO)


Με τον πλέον χειρότερο τρόπο διάλεξε να αστειευτεί ο διεθνής Κυριάκος Παπαδόπουλος καθώς κατά την επιστροφή της εθνικής από την Γεωργία πάνω στο αεροπλάνο θέλοντας να κάνει «καζούρα» στον πρώην συμπαίκτη του στην ομάδα της Σάλκε Άγγελο Χαριστέα, την στιγμή που η τρομπέτα είχε πιάσει ένα πανηγυρικό ρυθμό πήγε δίπλα του και τραγουδούσε ένα παλιό σύνθημα που αναφερόταν στην ομάδα του Άρη και που κατέληγε με το «…εκεί στη Β’ Εθνική». Δεν περίμενε όμως πως αυτή του την ενέργεια...

Παραίτηση Πέτρου Πασσαλή από αρχιπροπονητής της ΕΠΣ Ν.Πέλλας


Με επιστολή την οποία απέστειλε στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Ν.Πέλλας ο βετεράνος του Ολυμπιακού και του Άρη Πέτρος Πασσαλής, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αρχιπροπονητή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων  Ν. Πέλλας. Η επιστολή του κ. Πασσαλή έχει ως εξής:..

Πιτσιρικάδες συνελήφθησαν ενώ είχαν διαρρήξει μαγαζιά στα Γιαννιτσά


Ικανότητες… επαγγελματιών διαρρηκτών είχαν τα δυο πιτσιρίκια ηλικίας μόλις 13 χρόνων, που «μπούκαραν» μέσα σε λίγες ώρες σε δυο καταστήματα στα Γιαννιτσά και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλο ένα! Όμως, έπεσαν στα χέρια ανδρών της Ασφαλείας που παραπέμπουν και τους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν μετά την αποτυχημένη απόπειρά τους να διαρρήξουν το παράθυρο μιας βιοτεχνίας, προκαλώντας αρκετές ζημιές...

Νέα στοιχεία από ΝΔ για προσλήψεις στο Δημόσιο και ίδρυση κρατικών φορέων


Αν και ο πρωθυπουργός διέψευσε χθες τα περί προσλήψεων στο Δημόσιο –και μάλιστα με αδιαφανή κριτήρια–  τα τελευταία δύο χρόνια, σε πείσμα του “παγώματος” που επέβαλλε το Μνημόνιο, η αξιωματική αντιπολίτευση επανέρχεται σήμερα με νέες καταγγελίες περί του αντιθέτου.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για “σκάνδαλο τεραστίων οικονομικών, πολιτικών και ηθικών διαστάσεων” και παρουσίασε νέα στοιχεία που –όπως είπε– τεκμηριώνουν τις καταγγελίες για δημιουργία νέων κρατικών φορέων και για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη χιλιάδες απολύσεις.

Τα νέα στοιχεία που παρουσίασε είναι τα εξής:..

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Λαϊκή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων “Bio Bazaar”


Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα της πρώτης Λαϊκής Αγοράς Βιολογικών Προϊόντων, Bio Bazaar,  που υπό την ευθύνη του Οργανισμού Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων «ΔΗΩ», διοργανώθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ιππικής Τέχνης.

Βιοκαλλιεργητές της περιοχής εξέθεσαν τα προϊόντα τους, έδωσαν πληροφορίες σε καταναλωτές, ενώ ο πρόεδρος του πιστοποιητικού Οργανισμού, κος Χαρίσης Αργυρόπουλος  βιολόγος και βιοκαλλιεργητής ο ίδιος, σε παράλληλη ομιλία του, στους συνεδριακούς χώρους του Κέντρου, ανέπτυξε το θέμα: Ο κήπος του ερασιτέχνη βιοκαλλιεργητή...

Σε ιδιωτικές εταιρείες η αποκομιδή των απορριμμάτων


Ο υφυπουργός, Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε πως «όσοι δεν εργάζονται δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν». Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο Χάρης Καστανίδης.

Μετά τη χθεσινή (Τετάρτη) αδιέξοδη συζήτηση του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, με τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, η κατάσταση με τους τόνους απορριμμάτων που έχουν συγκεντρωθεί συνεχίζει να είναι εφιαλτική.
Ο υφυπουργός, Πάρις Κουκουλόπουλος, δήλωσε ότι...

13 Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών


Η «Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών» καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 και εορτάζεται τη δεύτερη Τετάρτη κάθε Οκτωβρίου, με το σκεπτικό ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατον να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης, είναι όμως δυνατόν να μειώσει τις καταστροφικές τους συνέπειες.

Οι φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες...

Σαν σήμερα, 13 Οκτωβρίου


Γιορτάζουν: 

Επέτειοι: 
  • Γεγονότα

1884: Η ώρα Γκρίνουιτς καθιερώνεται ως βάση υπολογισμού της παγκόσμιας ώρας.
1923: Η Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας κηρύσσει την Άγκυρα πρωτεύουσα της χώρας.
1934: Αρχίζουν τα έργα εξωραϊσμού του Πεδίου του Άρεως με την κατεδάφιση των στρατώνων του Ιππικού και τη μεταφορά των προσφυγικών συνοικισμών...

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία των ταξί την Παρασκευή


Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Παρασκευή απαντούν οι ιδιοκτήτες ταξί στην έγκριση του νομοσχεδίου για την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου από το υπουργικό συμβούλιο.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους και πορεία προς τη Βουλή. Την ίδια μέρα θα συνεδριάσει και πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας τους για να αποφασίσει...

Ανέκδοτο


Είναι λοιπόν η γυναίκα ενός τύπου, ο οποίος βρίσκεται διαρκώς στο νοσοκομείο με κρίσεις.
Τη μία πέφτει σε κώμα, την άλλη γίνεται καλύτερα, κ.ο.κ…
Παρόλα αυτά, αυτή ήταν στο πλευρό του κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.

Σε μια στιγμή, και εκεί που καθόταν και τον κοίταζε που ξάπλωνε στο
κρεβάτι του νοσοκομείου, αυτός ανοίγει λίγο τα μάτια του και της ψιθυρίζει με βαρύ τόνο:..

Αποτελέσματα και βαθμολογία 8ης αγωνιστικής στην Α1 της ΕΠΣ Πέλλας


Στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Α1 το Μάνδαλο επικράτησε με 3-2 του Αλμωπού και έτσι έμεινε μόνο του στην κορυφή της βαθμολογίας με 22 βαθμούς αφήνοντας 3 βαθμούς πίσω στην δεύτερη θέση την ομάδα της Αριδαίας με 19. Στα υπόλοιπα παιχνίδια…

Με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά Φιλικών Παιχνιδιών Μπάσκετ στο Κιλκίς


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στο Κιλκίς το Τουρνουά Φιλικών παιχνιδιών Μπάσκετ, που διοργάνωσε η Ακαδημία Μπάσκετ του «ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος» Γιαννιτσών σε συνεργασία με την Ακαδημία της ομάδας «Αετός Κιλκίς».

Στο Τουρνουά υπήρξε μαζική ανταπόκριση των αθλητών της Ακαδημίας Μπάσκετ Γιαννιτσών, καθώς συμμετείχαν 140 αθλητές όλων των ηλικιών, δίνοντας μια σειρά από οκτώ (8) παιχνίδια, τα οποία να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν στα δύο κλειστά γυμναστήρια του Κιλκίς...

Νίκη για τους έφηβους του Μέγα Αλεξάνδρου Γιαννιτσών στην Αξιούπολη


Πρωτάθλημα Εφήβων

ΑΣΑ Αλέξανδρος Αξιιούπολης  –  ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος  Γιαννιτσών 41-42

Μπαίνοντας δυνατά στον αγώνα και παίζοντας με ψυχή και σωστή τακτική σε όλη τη διάρκεια του, οι νεαροί παίκτες του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών πέτυχαν μια δύσκολη και σημαντική νίκη μέσα στη δύσκολη έδρα της Αξιούπολης επί του τοπικού ΑΣΑ Αλέξανδρος με σκορ 41-42. Η ομάδα των Γιαννιτσών εκτός από τον αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο είχε  να αντιμετωπίσει και τους ένθερμους φιλάθλους της τοπικής ομάδας...

Άνετη νίκη για τους Παίδες του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών στο μπάσκετ


Πρωτάθλημα Παίδων

ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών – ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Κρύας Βρύσης 63-27

Άνετη όπως δείχνει το τελικό αποτέλεσμα νίκη, πέτυχαν οι μικροί παίκτες της ομάδας Μπάσκετ  (τμήμα παίδων) του ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, επί της συνώνυμης ομάδας της Κρύας Βρύσης. Οι φιλοξενούμενοι προέβαλλαν αντίσταση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν ολοκληρωτική σε άμυνα και επίθεση. Οι παίκτες της ομάδας των Γιαννιτσών...

Νέα δημοσκόπηση με 11 μονάδες διαφορά η ΝΔ και επτακομματική βουλή


Προβάδισμα άνω των 11 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει δημοσκόπηση της VPRC, που θα δημοσιεύσει αύριο το περιοδικό «Επίκαιρα».

Στα σημαντικότερα ευρήματα της δημοσκόπησης περιλαμβάνονται η πρόβλεψη για επτακομματική Βουλή, καθώς και η μεγάλη συρρίκνωση της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικότερα, με βάση τη δημοσκόπηση τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:..

Σύλληψη του Τζ.Μπους για τα βασανιστήρια ζητά από τον Καναδά η Διεθνής Αμνηστία


Να δικάσουν ή να εκδώσουν τον Αμερικανό τέως πρόεδρο Τζορτζ Μπους ως υαπίτιο για βασανιστήρια ζητά από τις καναδικές αρχές η Διεθνής Αμνηστία, εν όψει της επίσκεψης Μπους στον Καναδά στις 20 Οκτωβρίου.

Η Διεθνής Αμνηστία επιρρίπτει στον Τζορτζ Μπους ευθύνη για την έγκριση ανακριτικών μεθόδων που θεωρούνται βασανιστήρια, ιδιαίτερα του «εικονικού πνιγμού», αλλά και για τις «αναγκαστικές εξαφανίσεις» από τη CIA...

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από Σαμαρά...


Προχτές δήλωσε ότι είναι αντίθετος... Από τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ταξί, Θύμιο Λυμπερόπουλο φαίνεται πως τελικά δεν υπάρχει..
κόντρα, αλλά υπάρχει πολιτικό ζήτημα.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών δήλωσε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις του κ. Σαμαρά ο οποίος προφανώς απολογήθηκε στον κ. Λυμπερόπουλο, προκαλεί...

ΘΑΥΜΑ! Ο Παπανδρέου παραδέχτηκε ότι “διαπραγματευόμαστε το χρέος”!!!


Μετά από ένα μήνα διαρροών, δηλώσεων, σεναρίων και ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός πριν από λίγο επιτέλους παραδέχθηκε αυτό που γνωρίζαμε τόσο καιρό. Ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διαπραγμάτευσης του χρέους. Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, είπε ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται για την ελάφρυνση του χρέους της". Παράλληλα...

Ο Δήμαρχος Έδεσσας μετά από πρόσκληση θα παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων της Έκθεσης «Αρχαία Μακεδονία» στο μουσείο του Λούβρου

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου θα εκπροσωπήσει το Δήμο μας στα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που θα πραγματοποιηθούν στο Λούβρο του Παρισιού στις 13 Οκτωβρίου 2011. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, καθώς λίγοι φορείς έχουν εξασφαλίσει πρόσκληση για την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης που θα γίνει υπό την αιγίδα των Προέδρων της Γαλλικής και της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Nikola Sarkozy και Κάρολου Παπούλια...

Ομόφωνη έγκριση στο Υπουργικό για την απελευθέρωση των ταξί


Ομόφωνα ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο στην σημερινή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδρίαση του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, για τα ταξί και τα φορτηγά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, να διαπραγματευτεί, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, μια συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου...

Παπανδρέου: Η Ελλάδα διαπραγματεύεται ελάφρυνση του χρέους της


Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους της, δήλωσε την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη και οι χώρες του G20 θα πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις στην κρίση χρέους.

"Διαπραγματευόμαστε με κάθε τρόπο για να ελαφρύνουμε αυτό το χρέος. Και αυτό, νομίζω, είναι κατανοητό, αυτή είναι η μεγάλη διαπραγμάτευση και εκεί είναι και το μεγάλο πρόβλημα", είπε ο Γιώργος Παπανδρέου...

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. της ΑΝΠΕ για την επικύρωση της σύμβασης εκμίσθωσης του χιονοδρομικού Κέντρου «Βόρα-Καϊμάκτσαλαν»


Η ανακοίνωση της Τριμελούς Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού μετά το πέρας της δημόσιας πλειοδοτικής ανοιχτής διαδικασίας για εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Βόρα-Καϊμάκτσαλαν έχει ως εξής:..

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Λαγκάρντ για τη Σύνοδο Κορυφής


Τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε την Τρίτη το βράδυ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η συζήτηση αφορούσε την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και της Ομάδας των «20» (G20), τα μεγάλα θέματα που θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν για το μέλλον της ευρωζώνης, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), τις τράπεζες, την εμβάθυνση της οικονομικής διακυβέρνησης, καθώς...

12 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας


Η 12η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας» το 1996, από τη Διεθνή Ένωση Ρευματολογίας και Αρθρίτιδας.
Αρθρίτιδα είναι η φλεγμονή των αρθρώσεων που εκδηλώνεται με πόνο, δυσκαμψία, οίδημα, ερυθρότητα, καθώς και περιορισμό της κινητικότητας σε μια ή περισσότερες αρθρώσεις».
Στατιστικά Στοιχεία:..

Σαν σήμερα, 12 Οκτωβρίου


Γιορτάζουν: 

Επέτειοι: 
  • Γεγονότα

539 πΧ: Ο βασιλιάς της Περσίας Κύρος ο Μέγας καταλαμβάνει τη Βαβυλώνα και απελευθερώνει τους Εβραίους, που βρίσκονταν στην πόλη για 70 χρόνια εξόριστοι από την Ιουδαία.
1810: Διοργανώνεται η πρώτη «Οκτόμπερφεστ» για να εορταστούν οι γάμοι του πρίγκιπα Λουδοβίκου της Βαυαρίας με την πριγκίπισσα Τερέζα της Σαξονίας. Η γιορτή θα γίνει θεσμός αργότερα ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο...

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

1.004 ταφές στο Αρχοντικό Πέλλας


Από το 2000 μέχρι σήμερα στο Δυτικό Νεκροταφείο του Αρχοντικού Πέλλας έχουν βρεθεί συνολικά 1.004 ταφές. Ωστόσο, παρά τον μεγάλο αυτό αριθμό, έχει ανασκαφεί μόλις το 5% της συνολικής του έκτασης. Από το μέγεθος του οικισμού με τα εκτεταμένα νεκροταφεία και τον πλούτο των κτερισμάτων πιστοποιείται η σημασία της πόλης, που βρίσκεται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την Πέλλα. Οι τάφοι που εντοπίστηκαν χρονολογούνται από την ύστερη Εποχή του Σιδήρου έως τα πρώιμα Ελληνιστικά Χρόνια (περίπου 650-280 π.Χ.)...

Η εθνική στα τελικά του Euro 2012


Με έναν κεραυνό του Φωτάκι στο 79’ και με το πλασέ του Άγγελου Χαριστέα στο 85’ η Εθνική μας πήρε την νίκη με 2-1 μέσα στην Γεωργία και ταυτόχρονα σφράγισε το εισιτήριο για την συμμετοχή της στα τελικά του Euro 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας τον Ιούνιο που μας έρχεται (8 Ιουνίου-1 Ιουλίου).
Το εθνικό μας συγκρότημα μετά το γκολ που δέχτηκε σε μία ανύποπτη φάση στο 19’ του πρώτου ημιχρόνου, προσπάθησε να πιέσει...

Βενιζέλος σε βουλευτές: «Ρίξτε μας αν είμαστε αναποτελεσματικοί»


Στους βουλευτές του ΠαΣοΚ πέταξε το γάντι ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος ενόψει των διαδικασιών ψήφισης όλων των νομοσχεδίων της επόμενης περιόδου.

Στη συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και αφότου άκουσε ενστάσεις και παρατηρήσεις πολλών βουλευτών ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Αν θεωρείτε ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική ή δεν έχει το ηθικό υπόβαθρο για να νομοθετήσει όλα αυτά τα μέτρα, τότε ρίξτε την»...

Το προφητικό κείμενο του 1835 για την Ελλάδα της κρίσης


Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε το 1835 (!!) αλλά όπως θα διαπιστώσετε είναι σαν να  αναφέρεται στο σήμερα. Περιέχεται σε ένα βιβλίο με τίτλο «Ο ελληνικός λαός» και συγγραφέας του είναι ο  αντιβασιλέας του Οθωνα, Γκέοργκ Λούτβιχ Μάουρερ.

Όλοι ήξεραν αλλά μας άφησαν να πιστεύουμε ότι διαθέτουμε μόνο.... ήλιο και θάλασσα.


"Η Ελλάδα είχε απομείνει ακυβέρνητη και είχε πέσει σε άθλια οικονομική κατάσταση. Δεν υπήρχαν εξάλλου ούτε σχολεία, ούτε δικαστήρια, ούτε στρατός που...