Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα, 12 Νοεμβρίου


Γεγονότα

333 π.Χ: Ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει τους Πέρσες στην Ισσό. (Η Μάχη της Ισσού)
1824: Εμφύλιος πόλεμος στην Αρκαδία, μεταξύ κυβερνητικών (Βάσος Μαυροβουνιώτης) και αντικυβερνητικών (Κολοκοτρωναίοι), κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων φονεύεται ο γιος του γέρου του Μοριά Πάνος Κολοκοτρώνης, σε ηλικία 26 ετών.

1923: Συλλαμβάνεται ο Αδόλφος Χίτλερ, μετά το αποτυχημένο Πραξικόπημα στην Μπυραρία του Μονάχου.

1935: Ο δρ. Εγκάς Μουνίζ πραγματοποιεί σε νοσοκομείο της Λισσαβόνας την πρώτη σύγχρονη εγχείρηση λοβοτομής. Το 1947 θα τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.
1977: Οι Sex Pistols ανεβαίνουν στο Νο1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ τους «Never Mind the Bollocks. Here's the Sex Pistols».

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ανακοινώθηκε μετά από έντονες διαβουλεύσεις η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο, ενώ θα ακολουθήσει διευρυμένη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου (υπουργός, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργός Οικονομικών) με υπηρεσιακούς παράγοντες, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές το Αθηναϊκό Πρακτορείο μετέδωσε πως...

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σεισμός 4,6 ρίχτερ στην περιοχή της Ναυπάκτου


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου, λίγο πριν από τις 19:30, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται δύο χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά της Ναυπάκτου και 19 χιλιόμετρα από την Πάτρα.

Ο σεισμός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Ναύπακτο, στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας.
Από το σεισμό έπεσαν μπάζα και τούβλα σε ακατοίκητα σπίτια και σε αγροικίες στην περιοχή μεταξύ Ρίου και Ναυπάκτου, ενώ πολλοί κάτοικοι βγήκαν σε δρόμους και πλατείες.

Στην φυλακή πρώην υφυπουργός της Γερμανίας


Στην φυλακή πρώην υφυπουργός της Γερμανίας Ο Λούντβιχ-Χόλγκερ Πφαλς, πρώην υφυπουργός Άμυνας της Γερμανίας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών για απάτη και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων από τους πιστωτές του. Ο 68χρονος Πφαλς, υφυπουργός Άμυνας από το 1987 ως το 1992, είχε διαφύγει στο εξωτερικό και στη συνέχεια εκδόθηκε στη Γερμανία όπου καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλάκισης το 2005 με την κατηγορία της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Η νέα καταδίκη του...

Εξαλλος έφυγε από το Προεδρικό ο Καρατζαφέρης


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποχώρησε ελάχιστα λεπτά μετά την προσέλευσή του στο Προεδρικό όταν διαπίστωσε -σύμφωνα τουλάχιστον με τις δηλώσεις που έκανε σε οργίλο ύφος βγαίνοντας από το Μέγαρο- ότι η διαβούλευση Παπανδρέου - Σαμαρά παρόντος του Προέδρου είχε ήδη ξεκινήσει σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που ο ίδιος του ζητήθηκε να περιμένει.

Ο κ. Καρατζαφέρης που όπως διέρρεε προσερχόταν στην Ηρώδου Αττικού αποφασισμένος να στηρίξει με θέρμη την υποψηφιότητα Παπαδήμου, αντιλήφθηκε μπαίνοντας στο Μέγαρο, ότι ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη μία ξεχωριστή, μίνι σύσκεψη, χωρίς την παρουσία του.
Κάπου εκεί εξεμάνη και αποχώρησε μαζί με τους συνεργάτες του...

9 Νοεμρίου, Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη


Η 10η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα της Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη» το 1999 από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO.
Η Ημέρα αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην επιστήμη και τη συνεισφορά της στην αειφόρο ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των προοπτικών της ειρήνης. Από την αγροτική παραγωγή ως την ιατρική, από την αειφόρο ενέργεια ως τη διαχείριση των υδάτων, οι επιστημονικές και τεχνολογικές πρόοδοι παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

Σαν Σήμερα, 10 Νοεμβρίου

Γεγονότα

1444: Η Μάχη της Βάρνας: Ο σουλτάνος Μουράτ Β' συντρίβει τις ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις Πολωνών και Ούγγρων, υπό τον βασιλέα Λαδίσλαο Γ' και τον Ιωάννη Ουνιάδη. Η ενέργεια αυτή είναι η τελευταία απόπειρα βοηθείας χριστιανικών κρατών προς την Κωνσταντινούπολη.
1836: Ο βασιλιάς των Ελλήνων Όθων νυμφεύεται την κόρη του μεγάλου δούκα του Ολδεμβούργου Μαρία, η οποία θα πάρει το όνομα Αμαλία...

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Κατέρρευσαν κτίρια από σεισμό 5,7 Ρίχτερ στην Τουρκία


Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην ανατολική Τουρκία. Από τη δόνηση κατέρρευσαν τουλάχιστον 18 κτίρια, εκ των οποίων δύο ξενοδοχεία. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες για μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 9:23 το βράδυ. Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο ανέφερε ότι είχε εστιακό βάθος 4,8 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο βρίσκεται 16 χλμ. νότια του Βαν, όπου πριν από λίγες εβδομάδες ισχυρότατος σεισμός είχε κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους.
Τα κτίρια που έπεσαν είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές..

Πώς πιάστηκε ο Μάκης Ψωμιάδης στα Σκόπια


«Αμέσως μετά την εξαφάνισή του στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 ο Μάκης Ψωμιάδης αναχώρησε για τα Σκόπια όπου φέρεται να είχε και παλαιότερα επιχειρηματική δραστηριότητα. Φαίνεται να είχε επαφές με σκοπιανό ποδοσφαιριστή αλλά και άλλους αθλητικούς παράγοντες που είχαν στο παρελθόν συνεργαστεί με τον έλληνα φυγόδικο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για ένα διάστημα, έμενε σε τοπικό ξενοδοχείο με άλλο όνομα.

»Όμως σχεδόν από τα πρώτα εικοσιτετράωρα γνωρίζαμε ότι είχε μεταβεί στη συγκεκριμένη χώρα από έγκυρη πληροφορία που μας είχε δοθεί...

Σαμαράς: «Η πλειοψηφία θα προτείνει τα πρόσωπα»


«Πολλοί φαίνεται ότι θα το ήθελαν, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος», δήλωσε έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. «Είμαστε βαθιά προσηλωμένοι στο Σύνταγμα. Την πρωτοβουλία για την πρόταση για νέο πρωθυπουργό την έχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν έχω πρόβλημα με τα πρόσωπα», συμπλήρωσε.


Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σαμαρά έχει ως εξής:..

Αυστριακή επίθεση κατά Σαμαρά και ΕΛΚ


Κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), «το οποίο δεν ασκεί επιρροή σε κόμματα και πρόσωπα που δεν προτίθενται να υποστηρίξουν ή να υλοποιήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», ασκεί σε δηλώσεις του στη Βιέννη ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), ευρωβουλευτής των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών Χάνες Σβόμποντα. 

Όπως τονίζει στις δηλώσεις του ο κ. Σβόμποντα, «είναι λυπηρό το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ομιλεί μεν πολύ για την Ευρώπη, όμως δεν ασκεί...

9 Νοεβρίου, Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και Αντισημιτισμού


Η Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και Αντισημιτισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Νοεμβρίου, σε ανάμνηση του πογκρόμ των Εβραίων που οργανώθηκε με κρατική καθοδήγηση στη ναζιστική Γερμανία του 1938.
Η «Νύχτα των Κρυστάλλων», όπως έμεινε στην ιστορία, ήταν το πρώτο βήμα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το εβραϊκό Ολοκαύτωμα. Παράλληλα, η μέρα είναι αφιερωμένη στην καταδίκη του νεοναζισμού και του ρατσισμού.
Η «Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού» γιορτάζεται...

Σαν Σήμερα, 9 Νοεμβρίου


Γιορτάζουν:


1866: Το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου στην Κρήτη. Ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης βάζει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη και ανατινάζει την ανατολική πτέρυγα της μονής, καταπλακώνοντας Χριστιανούς και Τούρκους.
1888: Ένας από τους πιο διάσημους άγγλους δολοφόνους κατά συρροή, ο επονομαζόμενος Τζακ ο Αντεροβγάλτης, σκοτώνει τη Μέρι Τζέιν Κέλι, το τελευταίο γνωστό θύμα του.

1938: Η Νύχτα των Κρυστάλλων στη Γερμανία. Το πρώτο οργανωμένο πογκρόμ εναντίον των Εβραίων από τους Ναζί...

Συνεχίζεται το θρίλερ. Φαβορί πάλι ο Παπαδήμος


Στην τελική ευθεία μπήκε η ανακοίνωαη του ονόματος του νέου πρωθυπουργού ο οποίος πλην πολύ εξαιρετικού απροόπτου της τελευταίας στιγμής θα είναι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα επιλέξει και ορισμένους υπουργούς.
Η αλλη σημαντική αλλαγή, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου. Εκεί που το απόγευμα οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν θα συμμετείχε στη νέα κυβέρνηση και ότι συνεργάτες του είχαν αρχίσει να μαζεύουν τα προσωπικά τους αντικείμενα από το γραφείο στην πλατεία Συτνάγματος...

Σαρκοζί: Λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη


Ηταν λάθος των ευρωπαίων ηγετών να συμφωνήσουν στην ένταξη της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί μιλώντας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Ο γάλλος ηγέτης επεσήμανε ακόμα ότι η Ιταλία θα πρέπει να υιοθετήσει τη συνταγή της «σκληρής λιτότητας» για να ξεπεράσει την κρίση και να «απαντήσει» στην αύξηση του κόστους δανεισμού από τις αγορές.

Η ομιλία του Σαρκοζί επικεντρώθηκε στις προοπτικές σύγκλισης των ευρωπαϊκών οικονομιών υπό το φως των τελευταίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην ευρωζώνη.
Ο γάλλος ηγέτης έδωσε το περίγραμμα μιας «Ευρώπης δύο ταχυτήτων»...

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Γιγάντιος αστεροειδής πλησιάζει τη γη


Δεν παρουσιάζει κανένα κίνδυνο για τη Γη και θα είναι αόρατος με γυμνό μάτι.
Ο αστεροειδής 2005 YU55 θα έχει την πλησιέστερη προσέγγιση, σε απόσταση 325.000 χιλιομέτρων (202.000 μίλια), στις 23.28 ώρα Γκρήνουιτς (GMT). Είναι ο πλησιέστερος αστεροειδής που έχει περάσει από τη Γη τα τελευταία 200 χρόνια. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος διαστημικός βράχος που έχει προσπεράσει τόσο κοντά τη Γη από το 1976.
Η επόμενη επίσκεψη από ένα τέτοιο μεγάλο αστεροειδή θα είναι το 2028.
Ο σε μέγεθος αεροπλανοφόρου αστεροειδής...

Επιστολή με πέντε υπογραφές απαιτoύν οι Βρυξέλλες για την 6η δόση


Επιστολή με πέντε υπογραφές αναμένει το Eurogroup για να εκταμιεύσει την έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν τις επόμενες ώρες κοινή επιστολή με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, με την οποία...

Πανό στην Ακρόπολη από τη Νεολαία ΣΥΝ


Έκκληση στον κόσμο να αντισταθεί στις κυβερνήσεις των τραπεζιτών και τα μέτρα λιτότητας απηύθυνε η Νεολαία ΣΥΝ με πανό, που ύψωσαν μέλη της στην Ακρόπολη.
"End the governments of bankers. Austerity is the problem not the answer. Αντίσταση. Resistance" ("Δώστε τέλος στις κυβερνήσεις των τραπεζιτών. Η λιτότητα είναι το πρόβλημα, όχι η απάντηση. Αντίσταση"), ανέγραφε το πανό της Νεολαίας ΣΥΝ, που σε ανακοίνωσή της τονίζει: "Οι μάσκες έπεσαν. Αντίσταση. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η κοινωνία".
Στην ανακοίνωσή της, η Νεολαία ΣΥΝ αναφέρει:..

Ρόλο μεσολαβητή διεκδικεί ο Καρατζαφέρης


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ ζήτησε να έχει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, προκειμένου να βοηθήσει στην λύση του αδιεξόδου για το σχηματισμό της νέας μεταβατικής κυβέρνησης.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ ζήτησε να έχει απόψε το βράδυ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του στη μεταβατική κυβέρνηση.
Σε δήλωσή του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επισημαίνει ότι...

Βενιζέλος: Όλα πρέπει να τελειώσουν σήμερα


«Όλα πρέπει να τελειώσουν σήμερα, προέχει η σωτηρία της χώρας, διαφορετικά θα ψάχνουμε τα χρήματα που εξασφαλίσαμε σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά την συνάντηση που είχε με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη.
 
Ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι η Ιταλία και η Ισπανία βρίσκονται σε κίνδυνο επισημαίνοντας ότι περιμένουν να γίνουν εκλογές στην Ισπανία, να σχηματιστεί κυβέρνηση και μετά να της επιτεθούν...

Σαν Σήμερα, 8 Νοεβρίου

Γιορτάζουν:
Άγγελος, Αγγελική, Γαβριήλ, Γαβριέλα, Ματίνα, Μιχαήλ, Σεραφείμ, Σταμάτης, Σταματία, Ταξιάρχης.

Γεγονότα
392: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μέγας Θεοδόσιος καταργεί με διάταγμά του την ειδωλολατρία και απαγορεύει την προσέλευση σε ειδωλολατρικούς ναούς.

1789: Ο Ελιτζάια Κρέιγκ παρασκευάζει το πρώτο ουίσκι από καλαμπόκι στο Μπέρμπον του Κεντάκι. Ο συγκεκριμένος τύπος του ουίσκι θα πάρει το όνομα Bourbon.

1901: Βίαιες συμπλοκές ξεσπούν στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη μετάφραση του Ευαγγελίου στη δημοτική από τον Αλέξανδρο Πάλλη (Ευαγγελικά). Κατά τις συγκρούσεις σκοτώνονται 8 άνθρωποι και τραυματίζονται 80. Η Δημοτική θα αναγνωριστεί ως επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους 75 χρόνια αργότερα...

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Γραπτή δέσμευση από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για μεταρρυθμίσεις ζητούν οι Βρυξέλλες


Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Γραπτή εγγύηση από τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα στην οποία θα δεσμεύονται για μεταρρυθμίσεις ζητά το Eurgroup, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Καλωσορίζουμε τη δέσμευση για κυβέρνηση συνεργασίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Ν. Διαμαντούρος πρώτο φαβορί για πρωθυπουργός


Ο νυν Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Νικηφόρος Διαμαντούρος, φέρεται ως επικρατέστερος για να καταλάβει τη θέση του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση συνεργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Η-Online».
Απομακρύνεται η περίπτωση του Λουκά Παπαδήμου.

Ποιος είναι ο Ν. Διαμαντούρος
 Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 1942, είναι Έλληνας ακαδημαϊκός που υπηρετεί...

Τα δάση στις ξυλόσομπες και τα τζάκια

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης και του ακριβού πετρελαίου θέρμανσης, η λαθροϋλοτομία στα δάση όλης της χώρας. Η παράνομη καυσοξύλευση, όπως αποκαλείται η κοπή δέντρων που χρησιμοποιούνται για καυσόξυλα, υπήρχε πάντοτε, όμως φέτος τείνει να εξελιχθεί σε... μάστιγα για τα δάση, αλλά και τις νόμιμες επιχειρήσεις εμπορίας καυσόξυλων και των εμπόρων πετρελαίου θέρμανσης που βλέπουν τη δουλειά τους να περιορίζεται.

Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου


Στη 01:30 μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αντιπροεδρία στην οδό Ζαλοκώστα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στη συνάντηση αποφασίστηκε διενέργεια εκλογών στις 19 Φεβρουάριου 2012 αφού πρώτα συζητήθηκαν αναλυτικά τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίησης της συμφωνίας της 26ης – 27ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της ΝΔ ήταν υπέρ του Δεκεμβρίου, αλλά μετά την ανάλυση των δεδομένων που απορρέουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου συμφώνησαν σε μία μικρή παράταση του βίου της νέας κυβέρνησης...

Κοπέλα λιποθύμησε μετά από πρόταση γάμου (βίντεο)


Κόπηκαν πραγματικά τα πόδια μίας κοπέλας, όταν άκουσε την πρόταση γάμου να βγαίνει από το στόμα του συντρόφου της. Η Brittany Hillards από την Αμερική λιποθύμησε την στιγμή που το αγόρι της, Cameron γονάτισε για να της ζητήσει να γίνει γυναίκα του.

Το ζευγάρι γιόρταζε ένα χρόνο σχέσης, όταν ο Cameron έδεσε τα μάτια της Brittany και την οδήγησε σε ένα δημοτικό πάρκο μερικά λεπτά μακριά από το σπίτι τους. Εκεί βρίσκονταν μετά η οικογένεια και όλοι οι φίλοι του ζευγαριού.

Οι παρευρισκόμενοι συγχαίρουν το ζευγάρι και ο νευρικός νεαρός...

Σαν σήμερα, 7 Νοεμβρίου


Γεγονότα
1185: Ο στρατηγός Αλέξιος Βρανάς κατατροπώνει τους Νορμανδούς σε μάχη κοντά στον Στρυμόνα. Οι τελευταίοι, μετά την κατάληψη του Δυρραχίου και της Θεσσαλονίκης, εκινούντο εναντίον της Κωνσταντινούπολης.

1917: Οκτωβριανή Επανάσταση. Οι Μπολσεβίκοι του Λένιν καταλαμβάνουν την εξουσία στη Ρωσία. (25 Οκτωβρίου 1917 με το παλιό ημερολόγιο)
1921: Ιδρύεται το Εθνικό Φασιστικό Κόμμα (PNF) από το Μπενίτο Μουσολίνι.
1926: Εκλογές στην Ελλάδα, οι πρώτες με απλή αναλογική και με ψηφοδέλτιο μετά την κατάργηση του σφαιριδίου. Εξαιτίας του εκλογικού νόμου, δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση...

Ζούμε στιγμές τακτικής των δύο κομμάτων, εκτιμά ο Γιώργος Καρατζαφέρης


Την εκτίμηση ότι «ζούμε στιγμές τακτικής» των δύο μεγάλων κομμάτων, δήλωσε προσερχόμενος στη Βουλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «έχουν συμφωνήσει στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και απομένουν οι λεπτομέρειες». Εξέφρασε δε την ελπίδα οι πρωταγωνιστές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ο πρωθυπουργός έχει παραιτηθεί και απομένει τυπική διαδικασία, δήλωσε επίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, προσθέτοντας ότι...

Συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για νέα κυβέρνηση


 Η συγκρότηση νέας κυβέρνησης, «με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου» αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα απόψε (Κυριακή), σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται...

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Άρθρο του κ. Ευάγγελου Ιωαννίδη για την ΔΕΗ και το θέμα της ενέργειας


Προσοχή στην ΔΕΗ και το θέμα της ενέργειας

Ενόψει εξελίξεων στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας κρίνω σκόπιμο, να κοινοποιήσω τις απόψεις μου,  για τα πολύ σημαντικά αυτά θέματα, που θα απασχολήσουν ακόμη περισσότερο, τις μέρες, που ακολουθούν, την χώρα μας, αλλά για ευνόητους λόγους και την περιοχή μας, η οποία αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι πολύ σημαντικό ζήτημα ακόμη και για την εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας...

Απίστευτο:! Site «μοιράζει» την Ελλάδα στους Ευρωπαίους


Μια απίστευτη είδηση κάνει τον κύκλο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και  προκαλεί έντονες αντιδράσεις εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.

Ένα προκλητικό site καλεί  τους Ευρωπαίους φορολογούμενος να επιλέξουν  ποιο κομμάτι της Ελλάδας επιθυμούν, αφού έχουν ήδη πληρώσει για αυτό!

''Οι Ευρωπαίοι  φορολογούμενοι έχουν πληρώσει πολλά για να βοηθήσουν την Ελλάδα'', γράφει το site. ''Αν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ξεπληρώσει το χρέος της, οι Ευρωπαίοι έχουν το δικαίωμα να την πάρουν! Μπορείς λοιπόν τώρα να επιλέξεις...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου - Σαμαρά


fwto από Real.gr
Ξεκίνησε στις 20:30 και τελείωσε περόπου στις 21:45 η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο κύριος Παπανδρέου έφτασε στο προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενους από τους κ.κ. Νίκο Αθανασάκη, Ηλία Μόσιαλο και Νίκο Ζιώγα ενώ ο κ. Σαμαράς απο τους Γιάννη Μιχελάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Η συνάντηση αυτή έγινε στην αίθουσα του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Πριν φτάσει ο κ. Παπούλιας στην αίθουσα οι δυο αρχηγοί συνομίλησαν μόνοι τους, όρθιοι επί τρία λεπτά...

Παραίτηση Παπανδρέου «βλέπουν» CNN και Sky News


Στενά παρακολουθούν τα διεθνή ΜΜΕ τις εξελίξεις στην ελληνική πολιτική σκηνή. Είναι χαρακτηριστικό ότι το CNN, αλλά και το Sky News, μεταδίδοντας τα τελευταία νέα, κάνουν λόγο για παραίτηση Παπανδρέου, μόλις οριστικοποιηθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και, ενδεχομένως, ακόμα και εντός της ημέρας.

Επικαλούμενη τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου, η Wall Street Journal επισημαίνει την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Η αμερικανική εφημερίδα σχολιάζει ότι...

Συνάντηση με Σαμαρά υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε ο Παπανδρέου


Στο πιο κρίσιμο στάδιο εισέρχονται οι διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε περιβάλλον ασφυκτικών διεθνών πιέσεων.

Ο πρωθυπουργός αρχίζοντας την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους υπουργούς του ότι σκοπεύει να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, να καλέσει τον ίδιο και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, σε κοινή συνάντηση, ει δυνατόν απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο...

Γερμανία: Αρνητική δημοσκόπηση για τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ


Όλο και περισσότεροι Γερμανοί θεωρούν ότι η Ελλάδα "δεν μπορεί να διασωθεί" σύμφωνα με την γερμανική Bild Am Sonntag.

Το 63% των Γερμανών θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί σαν μια χώρα της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Οι Γερμανοί επιθυμούν επίσης μεγαλύτερο λόγο στις αποφάσεις που θα αφορούν το ευρώ με το 71% να επιθυμεί...

Παρέμβαση... Καραμανλή θέλει ο Καρατζαφέρης


Παρέμβαση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, προτείνοντας να μεσολαβήσει ο Κώστας Καραμανλής, ώστε ο Αντώνης Σαμαράς να συναινέσει στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

«Μία παρέμβαση στον διάδοχό του θα μπορούσε να είχε καταλυτικές συνέπειες. Δεν ξέρω εάν έχει γίνει», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε δημοσιογράφους. «Εύχομαι να έχει γίνει, ή να γίνει εγκαίρως καθόσον η φωνή του ακούγεται πολύ μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.", πρόσθεσε.

Πηγή  enet.gr