Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Σαμαράς: Δεν υπάρχει κάποιο ημερολόγιο για τις εκλογές


«Αν τα πράγματα τρέξουν νωρίτερα ή αργότερα, τότε οι εκλογές μπορούν να έλθουν λίγο νωρίτερα ή αργότερα. Δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο» τονίζει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο ξεκαθαρίζει πως θα δεχθεί «σκόπιμες καθυστερήσεις για κομματικούς λόγους που καθένας καταλαβαίνει».
Απαντώντας σε όλους όσοι τον κατηγορούν για τις θέσεις που πήρε σχετικά με την κυβέρνηση συνεργασίας ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως
«αν εγώ βιαζόμουν να κυβερνήσω, θα είχα τορπιλίσει την επιλογή Παπαδήμου από την αρχή...

Με 100 και πλέον φίλους της η Αναγέννηση στην Φυλή


Με κόσμο στο πλευρό της αλλά και σημαντικές ελλείψεις στο αγωνιστικό κομμάτι ταξίδεψε η Αναγέννηση στην Φυλή προκειμένου να αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 3μμ τον Βύζαντα Μεγάρου σε μία προσπάθεια να συνεχίσει το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα της Football League για την 6η αγωνιστική. Η διοίκηση κάνει λόγο για περισσότερους από 100 οπαδούς όπου θα βρεθούν στην Φυλή για να ενισχύσουν την ομάδα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η πιο σημαντική απουσία για τον Σπύρο Μπαξεβάνο είναι αυτή του Τόλη Μυλωνά καθώς ο 20χρονος αμυντικός υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε την διοίκηση να βρίσκετε ήδη προς αναζήτηση νέου παίχτη που θα ενισχύσει τα μετόπισθεν...

3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν...

Σαν Σήμερα, 3 Δεκεμβρίου


Γεγονότα

1621: Ο Γαλιλαίος (Γκαλιλέο Γκαλιλέι) ανακαλύπτει το τηλεσκόπιο.

1854: Εξέγερση χρυσωρύχων στην Αυστραλία, με 20 νεκρούς. Το περιστατικό, που έμεινε γνωστό ως Eureka Stockade, συνέβαλε στη σφυρηλάτηση της εθνικής συνείδησης των Αυστραλών.

1912: Η Ναυμαχία της Έλλης. Ο ναύαρχος Κουντουριώτης κατατροπώνει τον τουρκικό στόλο στη θαλάσσια περιοχή των Στενών των Δαρδανελίων...

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Τέλος ο «Αγγελιοφόρος» Θεσσαλονίκης


Φτωχότερη η ενημέρωση της Βόρειας Ελλάδας. Μετά τις καθημερινές εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, άλλη μια εφημερίδα βάζει λουκέτο στο καθημερινό της φύλλο. Ο λόγος για τον «Αγγελιοφόρο», μια από τις ιστορικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, όπου με το κλείσιμό του, κλείνει και η καθημερινή ενημέρωση της Μακεδονίας.

Πλέον θα κυκλοφορεί μόνο η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας, έπειτα από σχετική απόφαση του Δ.Σ. και σύμφωνα με τις αποφάσεις που κοινοποιήθηκαν στην Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης, η οποία συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για το ζήτημα. ..

“Κάντο όπως στο Euro 2004”!!!


Πολωνία, Τσεχία και Ρωσία είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδος για το Εuro 2012 με τα χαμόγελα σαφώς να είναι έντονα. Πρεμιέρα στην τελική φάση με το ματς Πολωνία-Ελλάδα στις 8 Ιουνίου στη Βαρσοβία (19:00).
Στον πρώτο όμιλο της τελικής φάσης του Euro 2012 κληρώθηκε η Εθνική Ελλάδος με αντιπάλους την Πολωνία, την Τσεχία και την Ρωσία.

Πρεμιέρα στο Euro 2012 με την αναμέτρηση Πολωνία-Ελλάδος στις 8 Ιουνίου. Έκδηλα τα χαμόγελα της ελληνικής αποστολής και σαφώς "γουρλής" τόσο ο Μάρκο Φαν Μπάστεν όσο και ο Ζινεντίν Ζιντάν που έβγαζαν τα μπαλάκια.
Στα περιέργα της κλήρωσης αξίζει να τονίσουμε...

Μαίνεται η αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ με αφορμή την εργασιακή εφεδρεία


Επανήλθε την Παρασκευή η Νέα Δημοκρατία στην αντιπαράθεσή της με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα για το εφαρμοζόμενο σχέδιο της εργασιακής εφεδρείας.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, απευθυνόμενος στον κ. Ρέππα, μίλησε συγκεκριμένα για εξαίρεση αναπληρωτών διευθυντών από την εφεδρεία, μεγάλο αριθμό «παράνομων προσλήψεων», ορισμένες «την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς και για «βόλεμα κομματικών φίλων και συγγενών» και διάσωσή τους από την εφεδρεία...

Άρθρο παρέμβαση του Ιωαννίδη Ευάγγελου για την ΑΟΖ


ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΤΩΡΑ

 Παρακολουθώντας την  τοποθέτηση του υφυπουργού Ενέργειας κ. Μανιάτη για το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στον Σκαϊ και στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι αναρωτήθηκα, αν δεν γνωρίζει την αξία και την νομική οριοθέτηση της έννοιας της  ΑΟΖ  ή απλώς παριστάνει πως δεν γνωρίζει και διαστρέφει έτσι την πραγματικότητα. Υποστηρίχθηκε λοιπόν απαραδέκτως στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι, ότι η ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδας δεν πρέπει, να μας απασχολεί σε σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, γιατί αυτός βρίσκεται στην υφαλοκρηπίδα και μόνο με την οριοθέτηση της θα μπορούσαμε, να προχωρήσουμε σε εξορύξεις. Επίσης τονίστηκε από τον κ Μανιάτη, ότι...

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών


Στην θεατρική Σκηνή του Θ.Ε.Γ. , Μαδύτου 10 συνεχίζεται η παρουσίαση της παράστασης ΄΄ Όνειρα και Πράσινα Άλογα΄΄ το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ώρα 9μμ . Πρόκειται για δυο μονόπρακτα το ΄΄ Αλογίσιο Όνομα΄΄ του Τσέχωφ και το΄΄ Όνειρο για δύο΄΄ του Foissy.

Σύλληψη προπονητή για παιδεραστία!


Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ρεθύμνου η σύλληψη 49χρονου εκπαιδευτικού και προπονητή παιδικών τμημάτων ομάδας μπάσκετ για παιδεραστία!
Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, ο άνδρας βρέθηκε πάνω στο κρεβάτι με δύο ανήλικα αγόρια. Οι άνδρες της Ασφάλειας παρακολουθούσαν τον άνδρα αρκετούς μήνες και ύστερα από πληροφορίες που είχαν, κατάφεραν να τον συλλάβουν μέσα στο σπίτι του το βράδυ της Πέμπτης.

Μάλιστα, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς DVD και βιντεοκασέτες, καθώς ο προπονητής φρόντιζε να καταγράφει τις αρρωστημένες πράξεις του ενώ πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλες 20 περιπτώσεις ανήλικων παιδιών, τα οποία...

Παπαδήμος: Μειώνεται το τέλος ακινήτων για τις ευπαθείς ομάδες


Νέα εγκύκλιο που προβλέπει μειωμένο τέλος ακινήτων για ειδικές ομάδες χαμηλού εισοδήματος ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι το ειδικό τέλος επιλέχθηκε με δεδομένες τις αδυναμίες συλλογής κρατικών εσόδων. Επισήμανε ωστόσο πως όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ήταν προτεραιότητά του η αναζήτηση τρόπων ώστε να μην επιβαρύνονται οι ασθενείς ομάδες. Με τη σχετική εγκύκλιο, όπως είπε, αντιμετωπίζονται πολλά από τα ζητήματα που προκύπτουν, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί το ειδικό τέλος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με τις ρυθμίσεις της εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών...

2 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας


Η 2α Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας το 1949 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Παρά τους αγώνες αιώνων, η δουλεία δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς στον κόσμο μας. Μορφές της δουλείας είναι η καταναγκαστική εργασία, η παιδική εργασία, το εμπόριο λευκής σαρκός και η διακίνηση των λαθρομεταναστών.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

Σαν Σήμερα, 2 Δεκεμβρίου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα
1822: Οι μεγάλοι της Ευρώπης (Αυστροουγγαρία, Γαλλία, Πρωσία και Ρωσία) συνεδριάζουν στη Βερόνα της Ιταλίας, για να καταδικάσουν τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα των υπόδουλων λαών.
1823: Ο αμερικανός πρόεδρος Τζέιμς Μονρόε σε ομιλία του στο Κογκρέσο απαιτεί να μειωθεί η επιρροή των Ευρωπαίων στο δυτικό ημισφαίριο. Ο λόγος του αυτός θα μείνει στην ιστορία ως Δόγμα Μονρόε. Στην ίδια ομιλία του αναγνωρίζει ότι έχει δημιουργηθεί ήδη κυρίαρχη ελληνική επικράτεια και προτείνει στο Αμερικανικό Κογκρέσο την αποστολή αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η συγγραφέας Παυλίνα Παμπούδη καλεσμένη του Συλλόγου Ζωόφιλων στα Γιαννιτσά


Δελτίο τύπου

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει  για την προώθηση της φιλοζωικής κουλτούρας στην Εκπαίδευση με τον γενικότερο τίτλο  «Ο  Αδέσποτος στο σχολείο», δρομολόγησε  την εξής δράση για την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011:
Επίσκεψη της συγγραφέα Παυλίνας Παμπούδη με την πολυποίκιλη συγγραφική παραγωγή σε διαφορετικά είδη λόγου (ποίηση, πεζό, παραμύθια για μεγάλους και μικρούς , τραγούδια, μεταφράσεις)  στο 2ο Γυμνάσιο και στο 3ο Ενιαίο Λύκειο της πόλης μας...

Με επιστολή προς τον Δήμαρχο μαθητές από την Άρνισσα ζήτησαν διαβάσεις στο σχολείο τους.


Μία επίσκεψη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Έδεσσα στάθηκε αφορμή ώστε οι 10χρονοι επισκέπτες του δημοτικού σχολείου της πόλης Aρνισσας, του νομού Πέλλας, να αποστείλουν επιστολή στο Δήμαρχο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην πόλη τους.
Στην επιστολή τους, οι μαθητές υπογράμμισαν ότι δεν υπήρχε διάβαση για να περνούν το δρόμο, ενώ δεν είχαν τοποθετηθεί και οι απαραίτητες προειδοποιητικές πινακίδες για τους οδηγούς, ώστε να πηγαίνουν στο σχολείο με μεγαλύτερη ασφάλεια και να μην υπάρχει κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.
Το αίτημα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Νίκη πρόκριση στους 32 για τον ΠΑΟΚ μέσα στο Λονδίνο επί της Τότεναμ με 1-2


Τρέλανε την Ευρώπη ο ΠΑΟΚ, με μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Νίκησε στο Λονδίνο 2-1 την Τότεναμ και τον Ολλανδό χασάπη που τον άφησε άδικα με 10 στο 38΄. Μεγάλη πρόκριση στους "32" του Europa League!
Στους ''32'' του Εuropa League βρίσκεται από την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων ο ΠΑΟΚ. Ο “Δικέφαλος του Βορρά, ήταν... Άγγλος στο ραντεβού του! Ύστερα από την συγκλονιστική εμφάνιση στο White Heart Lane, επικράτησε 2-1 της Τότεναμ και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

1 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS


Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Το AIDS έναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Γύρω στα 25.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 33.000.000 είναι φορείς του ιού HIV. Η σεξουαλική επαφή αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του HIV.
Παρά την παγκόσμια προσπάθεια ελέγχου, η επιδημία HIV/AIDS συνεχίζει να παραμένει ανεξέλεγκτη στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ιδιαίτερα της Υποσαχάρειας Αφρικής...

Σαν Σήμερα, 1 Δεκεμβρίου


Γεγονότα
1644: Η Πορτογαλία επανακτά την ανεξαρτησία της από την Ισπανία, ύστερα από κατοχή 60 ετών.
1818: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μυείται στη Φιλική Εταιρία.
1834: Ο Όθωνας και η κυβέρνηση εγκαθίστανται στην Αθήνα, τη νέα πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

1891: Ο Τζέιμς Νάισμιθ δημιουργεί ένα νέο παιχνίδι και το ονομάζει μπάσκετ-μπολ.
1944: Οι υπουργοί που ανήκουν στο ΕΑΜ αποσύρονται από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Γεωργίου Παπανδρέου...

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η ημερομηνία των εκλογών και η εφεδρεία δοκιμάζουν τη ΝΔ


Σε αγκάθια για τη ΝΔ και τη συμμετοχή της στο κυβερνητικό σχήμα εξελίσσονται ο χρόνος των εκλογών και το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας που μπαίνει σε εφαρμογή στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η συζήτηση για παράταση του εκλογικού ορίζοντα, που έχει φουντώσει και στο γαλάζιο στρατόπεδο, προκαλεί συναγερμό στη Λεωφόρο Συγγρού, που σπεύδει να διαμηνύσει ότι δεν έχει προκύψει ουσιαστικός λόγος ο οποίος να δικαιολογεί οποιαδήποτε καθυστέρηση στη διενέργεια των εκλογών πέραν της 19ης Φεβρουαρίου.
Την ίδια ώρα, επιτελικά στελέχη του κόμματος δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι...

Ο Παντελής Καψής είναι ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος


Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναλαμβάνει ο Παντελής Καψής, πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα».

Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Γκίκας Χαρδούβελης, Καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού, ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ανακοίνωση συνδυασμού Ι. Τσώτσου για τη νίκη στις εκλογές του Επιμελητηρίου Πέλλας


Φίλοι Συνάδελφοι Επιχειρηματίες,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας τιμήσατε με την ψήφο σας στις εκλογές της 27ης και 28ης Νοεμβρίου 2011, ανανεώνοντας την εντολή για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικήσουμε δυναμικότερα την επίλυση των προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου και την ανάπτυξη του Νομού Πέλλας.

Εύχομαι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προκύπτει από τις εκλογές με νέους ανθρώπους γεμάτους διάθεση για προσφορά, καλή επιτυχία στο δύσκολο αγώνα, αγώνα που θα δώσουμε όλοι μαζί, για την ανάπτυξη όλου του Νομού Πέλλας...

Xoρός εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ


 Όπως χρεωκόπησαν τη χώρα έτσι έχουν οδηγηθεί στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και τα 2 κόμματα εξουσίας.

Σοβαρά ερωτηματικά από τους ισοσκελισμένους ισολογισμούς τους , στοιχεία που θυμίζουν Greek Statistics

Με την ίδια ανευθυνότητα που χειρίστηκαν επί χρόνια την Ελληνική οικονομία τα δύο κόμματα εξουσίας χειρίστηκαν και τα δικά τους οικονομικά με αποτέλεσμα να έχουν "φεσώσει" το κράτος και να βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας...


Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ έχουν πάρει δάνεια ύψους 80. εκ. ευρώ βάζοντας ως ενέχυρο την κρατική επιχορήγηση που θα πάρουν ως το 2015...

Εισαγγελική έρευνα για τη δανειοδότηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


Στο «μικροσκόπιο» του Οικονομικού Εισαγγελέα μπαίνουν οι δανειοδοτήσεις των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, με αφορμή δημοσιεύματα για δάνεια που φέρονται να λαμβάνουν τα κόμματα από τράπεζες, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.
Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργηθεί, είναι να ελεγχθεί αν τα δάνεια είναι επισφαλή, με δεδομένο ότι δεν είναι γνωστό αν τα κόμματα θα εξακολουθούν στο μέλλον να λαμβάνουν τα ίδια ποσά, που λαμβάνουν ως τώρα ως κρατικές επιχορηγήσεις.
Την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα για το ζήτημα των δανείων των κομμάτων...

Σαν Σήμερα, 30 Νοεμβρίου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1872: Διεξάγεται ο πρώτος διεθνής αγώνας ποδοσφαίρου, ανάμεσα στην Αγγλία και τη Σκοτία. Τελικό αποτέλεσμα: 0-0.

1874: Επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία (Στηλιτικά).

1900: Οι αδελφοί Γκραφ, μηχανικοί από την Αυστρία, εφευρίσκουν την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς...

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Football League


Στην Φυλή θα ταξιδέψει η Αναγέννηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Βύζαντα Μεγάρων για την 6η αγωνιστική της Football League. Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου έχει ως εξής:..

Φάρμακα χωρίς συνταγή παίρνει το 25% των Ελλήνων


Ένας στους τέσσερις λαμβάνει συνταγογραφούμενα φάρμακα από το φαρμακοποιό του χωρίς συνταγή γιατρού. Στις μισές περιπτώσεις απ' αυτές (50%) το φάρμακο το έχει συστήσει ο φαρμακοποιός, 4 στους 10 (41%) το έχει συστήσει ο γιατρός και σε ποσοστό 8% το έχει συστήσει φίλος ή γνωστός.
Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα πανελλαδικής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.008 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών, Οκτώβριος 2011, από τη Metron Analysis και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν χθες...

Τέσσερα χρόνια φυλάκιση στον γιατρό του Μάικλ Τζάκσον


Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επέβαλε το δικαστήριο στον Κόνραντ Μάρεϊ, προσωπικό γιατρό του Μάικλ Τζάκσον, τον οποίο έκρινε ένοχο για φόνο εξ αμελείας, επειδή χορήγησε στις 25 Ιουνίου 2009 μεγάλη δόση αναισθητικού φαρμάκου, η οποία, όπως έκρινε το δικαστήριο, στάθηκε μοιραία για τον ποπ σταρ.

Το δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο πριν από τρεις εβδομάδες αλλά μόλις την Τρίτη ανακοίνωσε την ποινή κατά του Μάρεϊ.
Πάντως, λόγω της συμφόρησης στις φυλακές της Καλιφόρνιας μπορεί να εκτίσει το μισό της ποινής.
Πρόκειται για τη μέγιστη δυνατή ποινή που θα μπορούσε να του επιβληθεί...

29 Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό


Η Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1977, με σκοπό να κάνει γνωστό στο διεθνές κοινό το παλαιστινιακό πρόβλημα.
Η 29η Νοεμβρίου επιλέχθηκε ως ημερομηνία του εορτασμού, επειδή έχει σπουδαία σημασία για τον παλαιστινιακό λαό. Στις 29 Νοεμβρίου του 1947 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε την απόφαση 181, η οποία προέβλεπε την δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών στην περιοχή της Παλαιστίνης, ενός «Ιουδαϊκού»...

Σαν Σήμερα, 29 Νοεμβρίου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1812: Τελειώνει στη Ρωσία η Μάχη της Μπερεζίνα, που ξεκίνησε στις 26 του μήνα, με πανωλεθρία των γάλλων εισβολέων του Ναπολέοντα.

1826: Ο γάλλος φιλέλληνας Φαβιέρος, επικεφαλής 480 φιλελλήνων, σπάει την πολιορκία της Ακρόπολης των Αθηνών από τον Κιουταχή κι εφοδιάζει τους πολιορκημένους με πυρίτιδα.

1899: Ο ελβετός επιχειρηματίας Χανς Γκάμπερ ιδρύει την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα...

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τον Σύλλογο Ποντίων Μεσιανού Γιαννιτσών


Ο Σύλλογος Ποντίων Μεσιανού και « Το Μαγικό Χωριό » για δεύτερη συνεχή χρονιά, σας προσκαλούν να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα από τις 23.12.2011 μέχρι και την Πρωτοχρονιά!
Η αγάπη, το φιλότιμο και ο εθελοντισμός των ανθρώπων μπορεί τελικά να κινήσει τη γη ολόκληρη..
Ο Σύλλογος, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αποδεικνύει ότι μπορεί  και έχει την ικανότητα, να βρει τη δύναμη για να τραβήξει μπροστά. Και αν ακόμη οι συνθήκες δεν υπάρχουν, σίγουρα το μεράκι και η αγάπη του Συλλόγου...

Στα Γιαννιτσά 44χρονος πυροβόλησε εναντίων ΙΧ αυτοκινήτου


Σε τραγωδία παραλίγο να καταλήξει περιστατικό το οποίο διαδραματίστηκε στα Γιαννιτσά όταν σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, 44χρονος άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα εναντίων ΙΧ αυτοκινήτου στο οποίο επενέβαιναν τρία άτομα χωρίς ωστόσο να τραυματίσει κάποιον από αυτούς.

Ο δράστης συνελήφθηκε αμέσως από αστυνομικούς που έτρεξαν στον χώρο του περιστατικού και μετά από αλκοτέστ διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Να σημειώσουμε επίσης ότι...

Πρώτη μεταγραφή για την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Έκλεισε Στεργίδη από Νίκη Βόλου.

Στην πρώτη σημαντική τους μεταγραφική κίνηση ενίσχυσης προχώρησε η Αναγέννηση κλείνοντας τον 24χρονο μέσο της Νίκης Βόλου Στεργίδη Λυμπέρη ομάδα στην οποία άνηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και ο νεαρός μέσος θα ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας του Σπύρου Μπαξεβάνου από την 1η Ιανουαρίου. Αυτή αποτελεί και η πρώτη μεταγραφή των Γιαννιτσών της χειμερινής περιόδου...

Ημερίδα για την νεανική παραβατικότητα


Τα σχολεία, βιώνοντας τις κοινωνικοοικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις, καλούνται σήμερα να μορφώσουν ίσως τον πιο διαφοροποιημένο μαθητικό πληθυσμό από ποτέ άλλοτε, με επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ευέλικτων διδακτικών  και παιδαγωγικών μεθόδων.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων, το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών και η Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο και την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Γιαννιτσών, διοργανώνουν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 17:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας,  την ημερίδα: «Δρομολογώντας το ασφαλές σχολείο»...

Εκλογές παρωδία στο Επιμελητήριο Πέλλας. Απέχουν οι επαγγελματίες.


Όσοι ισχυρίζονταν πριν λίγους μήνες, πως αυτά που συμβαίνουν στο επιμελητήριο Πέλλας, με τον αιωνόβια γαντζωμένο στην καρέκλα Ιορδάνη Τσώτσο, θα οδηγούσαν σε πλήρη απαξίωση του θεσμού και της λειτουργίας του, δυστυχώς δικαιώθηκαν. Η άλλοτε αρραγής και σκληρή ομάδα με τους Γιαννιτσώτες παρατρεχάμενους και τα παπαγαλάκια του απόλυτου προέδρου, διέλυσε.
   Μαζί με αυτή διαλύεται και το επιμελητήριο που κυριολεκτικά καταντά ένα μισθοτούμενο εργαλείο για τον παντελώς ανίκανο και αποτυχημένο πρόεδρό του. Έναν πρόεδρο, που πέρα από την ακατάσχετη και χρόνια λογοδιάρροιά του και κυρίως...

Σαν Σήμερα, 28 Νοεμβρίου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1443: Ο Γεώργιος Καστριώτης, Σκεντέρμπεης για τους Αλβανούς, ανακηρύσσεται πρίγκιπας της Αλβανίας.

1910: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, καταλαμβάνοντας τις 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.

1925: Οι παιδαγωγοί Δημήτριος Γληνός και Αλέξανδρος Δελμούζος παύονται από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, καθώς η διδασκαλία τους κρίθηκε εθνικά επιβλαβής. (Μαρασλειακά)

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Αποτελέσματα και βαθμολογία 5ης αγωνιστικής της Football league


Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε ο Πλατανιάς μετά την νέα του νίκη επί του Αγροτικού Αστέρα με 0-1. Μόνη της στην δεύτερη θέση αναρριχήθηκε η Αναγέννηση Γιαννιτσών μετά την ισοπαλία της με 1-1 με τον Πανσερραϊκό εκμεταλλευόμενη ταυτόχρονα την ήττα της Βέροιας με 2-1 από τον Εθνικό Αστέρα, ήττα που την έφερε στην 3η θέση. Πιερικός και Λάρισα έμειναν στο 0-0 με την ομάδα του κάμπου να απομακρύνετε από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Αλλά ακόμα το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Στα υπόλοιπα παιχνίδια τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:..

Μπαξεβάνος: «Αφήστε τον διαιτητή»


Η Αναγέννηση Γιαννιτσών εξέφρασε έντονα παράπονα για το πέναλτι με το οποίο σκόραρε ο Πανσερραϊκός στο μεταξύ τους ματς του Σαββάτου (26/11), όμως ο τεχνικός Σπύρος Μπαξεβάνος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, ξέραμε ότι θα έχει κόσμο και δεν ξέραμε πώς θα αντιδράσουν τα νεαρά παιδιά. Ήμασταν, όμως συγκεντρωμένοι και είμαι ικανοποιημένος. Στο πρώτο μέρος δεν δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες που θέλαμε. Ας αφήσουμε τον διαιτητή, τα λάθη είναι ανθρώπινα και πρέπει εμείς να τους βοηθάμε...

27 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Αγοραστικής Αποχής


Η Ημέρα Αντικαταναλωτισμού γιορτάζεται την Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών στη Βόρεια Αμερική και το τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου στην Ευρώπη.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια από τον καναδοεσθονό Κάλε Λασν, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα μιας μέρας, όπου οι καταναλωτές θα απείχαν από την πιο βασική τους ανάγκη. Ο Λασν ξεκίνησε ως στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας για να μεταστραφεί σε κήρυκα κατά του καταναλωτισμού.
«Η κατανάλωση από μόνη της δεν είναι κακό, αλλά το τι αγοράζουμε» λέει. Και μας καλεί να αναλογισθούμε έστω και για μία μέρα...

Σαν Σήμερα, 27 Νοεμβρίου


Γεγονότα

1826: Ο άγγλος φαρμακοποιός Τζον Γουόκερ εφευρίσκει τα σπίρτα.

1895: Ο επιχειρηματίας Άλφρεντ Νόμπελ ανακοινώνει τη θεσμοθέτηση επιστημονικών βραβείων, που θα φέρουν το επώνυμό του.

1903: Ο Βίλχελμ Χάουζσιλντ γράφει ένα γράμμα προς τον εργοδότη του, την φαρμακοβιομηχανία Μπάγιερ, ζητώντας την υποστήριξη της εταιρείας στη δημιουργία ενός αθλητικού συλλόγου. Η επιστολή φέρει την υπογραφή και άλλων 107 εργαζομένων. Η Μπάγιερ θα δώσει τη συγκατάθεσή της και την 1η Ιουλίου 1904 θα ιδρυθεί η Bayer 04 Leverkusen.