Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Σαν Σήμερα, 14 Ιανουαρίου

Γεγονότα
1690: O γερμανός οργανοποιός Γιόχαν Ντένερ από το Νυρεμβέργη κατασκευάζει το πρώτο κλαρινέτο.
1761: Η τρίτη μάχη του Πανιπάλ μεταξύ Ινδών και Αφγανών. Η νίκη των Αφγανών εξασθενίζει σημαντικά την Ινδία και καθιστά δυνατή την κατάληψή της από τους Βρετανούς αργότερα.
1822: Ο Δημήτριος Υψηλάντης και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κυριεύουν την Ακροκόρινθο.
1914: Ο Χένρι Φορντ ανακοινώνει καινοτομίες στη γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων της εταιρείας του. Ένα αυτοκίνητο χρειάζεται τώρα 93 λεπτά για να κατασκευασθεί από 12 ώρες προηγουμένως.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Απειλούν με καταψήφιση της τροπολογίας για τις φυλακές ΝΔ και ΛΑΟΣ

Σε «crash test» για την κυβέρνηση Παπαδήμου ενδέχεται να εξελιχθεί η ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης περί αποσυμφόρησης των φυλακών, καθώς τα δυο εκ των τριών κομμάτων που συνεργάζονται εμφανίζονται έτοιμα να καταψηφίσουν. Η επίμαχη τροπολογία η οποία κατατέθηκε βελτιωμένη από τον κ. Μ. Παπαϊωάννου στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, τα οποία ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης να την πάρει πίσω...

Σκηνικό σύγκρουσης στο ΠαΣοΚ

Νέο σκηνικό δημιουργείται στο ΠαΣοΚ έπειτα από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου έγινε κατά πλειοψηφία αποδεκτή η βελτιωμένη πρόταση του κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος υποχώρησε από την αρχική του θέση για εκλογή νέας ηγεσίας έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ πρότεινε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πριν από τις  βουλευτικές εκλογές, με πλήρη σεβασμό στο καταστατικό και με σύγκληση συνεδρίου τον Ιούνιο. Εντός του ΄Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνδιάσκεψη. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.

Ηλίας Θεοδωρίδης: Οι τράπεζες υπονομεύουν το άνοιγμα των λογαριασμών ελεγχόμενων προσώπων

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Οι τράπεζες υπονομεύουν το άνοιγμα των λογαριασμών ελεγχόμενων προσώπων

Tο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αποτελεί τη πιο ουσιαστική διαδικασία για τον αναδρομικό έλεγχο της φοροδιαφυγής, του μαύρου χρήματος και του παράνομου πλουτισμού δεκαετιών.

Εκκρεμούν στις τράπεζες χιλιάδες αιτήσεις του ΣΔΟΕ για το άνοιγμα των λογαριασμών ελεγχόμενων προσώπων και ύποπτων μεγάλης φοροδιαφυγής. Οι τράπεζες καθυστερούν εσκεμμένα μέχρι και έξι έως οκτώ μήνες την απόδοση στοιχείων των πελατών τους, ενημερώνοντας τους ότι ελέγχονται, ώστε να έχουν το χρόνο «διευθέτησης» των καταθέσεων τους, σαμποτάροντας την ελεγκτική διαδικασία των φοροεισπρακτικών οργανισμών του κράτους.

Σαν Σήμερα, 13 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Ερμύλλος, Ερμύλλη.

Γεγονότα
1822: Η πρώτη εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου καθιερώνει τη γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο του επαναστατημένου γένους των Ελλήνων.
1895: Συνεδριάζει για πρώτη φορά η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, με πρόεδρο τον διάδοχο Κωνσταντίνο και αντιπρόεδρο τον Ιωάννη Φωκιανό. Βασικό θέμα της συνεδρίασης είναι η ανεύρεση πόρων για τη διεξαγωγή των αγώνων. Η μεγαλύτερη δωρεά έγινε από τον Γεώργιο Αβέρωφ, ο οποίος προσέφερε 920.000 χρυσές δραχμές για την αποπεράτωση και αναμαρμάρωση του Παναθηναϊκού σταδίου...

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Επίθεση αγνώστων σε σύναξη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Άδοξο τέλος είχε το δείπνο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώθηκαν σε ταβέρνα στο Παγκράτι για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο κόμμα τους.

Λίγο μετά τις 9μμ, και ενώ η προσέλευση συνεχιζόταν, ομάδα 70 ατόμων εισέβαλλε στην ταβέρνα όπου είχε δοθεί το ραντεβού στην πλατεία Προσκόπων.

Οι διαθέσεις τους ήταν άγριες καθώς κάποιοι πέταξαν πέτρες ενώ άλλοι έσπαζαν ποτήρια από τα τραπέζια που ήταν μπροστά τους. Τους βουλευτές υπερασπίστηκαν οι άνδρες της ασφάλειάς τους οι οποίοι απώθησαν τους νεαρούς...

Καμπανάκι για εξασθενές χρώμιο σε νερό

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό, είτε του δικτύου είτε από εμφιαλωμένα. Ζητούν από την πολιτεία να θεσπίσει πανελλαδικό όριο προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία από τη συγκεκριμένη ουσία, που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη και καρκινογόνα. Επίσης καλούν τον ΕΦΕΤ να αποσύρει από την αγορά όλες τις παρτίδες εμφιαλωμένων νερών που περιέχουν εξασθενές χρώμιο.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Στ.Τζουμάκας

Την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην βουλευτής του κόμματος Στέφανος Τζουμάκας, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε.

Επικρίνοντας όσους θεώρησαν το μνημόνιο ως «μονόδρομο» ο Στέφανος Τζουμάκας είπε ότι «το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται θα είναι ακόμη πιο οδυνηρό για την κοινωνία». Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι «το επαναλαμβανόμενο εμπόριο του φόβου περί χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ ούτε επαληθεύτηκε, ούτε θα επαληθευτεί».

Σαν Σήμερα, 12 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Τατιανή.

Γεγονότα


1913: Ο ρώσος επαναστάτης Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, ένας από τους εκδότες της εφημερίδας Πράβντα, σε επιστολή του προς το περιοδικό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος υπογράφει για πρώτη φορά ως Στάλιν (ατσάλινος άνθρωπος).
1913: Πραγματοποιείται η πρώτη παγκοσμίως πολεμική αποστολή ναυτικής συνεργασίας, στα Δαρδανέλια. Ο υπολοχαγός Μιχαήλ Μουτούσης και ο σημαιοφόρος Αριστείδης Μωραϊτίνης πετούν με υδροπλάνο και καταρτίζουν σχεδιάγραμμα των θέσεων του τουρκικού στόλου, εναντίον του οποίου ρίχνουν τέσσερις βόμβες...

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

1.727 αυτοκτονίες και απόπειρες Ελλήνων σε δύο χρόνια

Διαβιβάστηκαν στη Βουλή τα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την τριετία 2009-2011 πανελλαδικά.
Πρόκειται για τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που δείχνουν ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονίας ανήλθαν σε 1.727 την περίοδο από το 2009 έως 10.12.2011.
Μάλιστα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα περιστατικά αυτοκτονίας είναι αυξημένα σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας...

Παπαδήμος προς δημάρχους: κόψτε τις δαπάνες

Ο κ. Παπαδήμος με το συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε.
Να προχωρήσουν σε περαιτέρω περιστολή των δαπανών των δήμων και να επιταχύνουν τους ρυθμούς απορρόφησης χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, ζήτησε από τους δημάρχους ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος αποδέχθηκε ταυτόχρονα να διευρυνθεί η κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ο κ. Παπαδήμος που συνατήθηκε την Τετάρτη με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Επικρατείας κ. Παντελή Καψή, αναγνώρισε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως σημαντικό παράγοντα...

Αντισυνταγματική η ευθανασία των αδέσποτων

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας, προς μεγάλη χαρά των φιλόζωων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από αυτό στο Βουκουρέστι...

Περισσότεροι από εκατό βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελευθέρων της αντιπολίτευσης που αντιτίθενται στην ευθανασία των αδέσποτων είχαν προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο νόμος αυτός που ψηφίστηκε το Νοέμβριο από τη Βουλή επιτρέπει την ευθανασία των τετράποδων με τη συναίνεση των κατοίκων, μέσω δημοσκοπήσεων, τοπικών δημοψηφισμάτων ή συναντήσεων των επιτροπών των συνοικιών...

Δηλώσεις προπονητών μετά τον αγώνα Αναγέννησης και Αγροτικού Αστέρα

Κούτσης και Μπαξεβάνος  (φώτο Ματιές Πέλλας)
Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης του αγώνα της Αναγέννησης με τον Αγροτικό Αστέρα, οι τεχνικοί των δύο ομάδων προχώρησαν στις εξής δηλώσεις:..

Πρώτη εντός έδρας νίκη για την Αναγέννηση και 5η θέση

Φώτο από Ματιές Πέλλας
Την πρώτη εντός έδρας νίκη πέτυχε σήμερα η ομάδα της Αναγέννησης επικρατώντας στο εξ αναβολής από την δεύτερη αγωνιστική του Αγροτικού Αστέρα με 1-0. Το μοναδικό γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ήρθε στο 83’ από τον πάγκο με τον Καρυοφύλλη (μπήκε αλλαγή στο 65’) να αξιοποιεί την πάσα του Μπέκα και με όμορφο πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων. Αν και χρυσός σκόρερ της ομάδας του, ο παίχτης της Αναγέννησης αναγκάστηκε αμέσως μετά το τέρμα που πέτυχε να παρακολουθήσει το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο...

Το Μιντιακό μας σύστημα μέρος της παθολογίας μιας δημοκρατίας του Νότου

Όπως για κάθε τομέα της παθολογίας αυτής της χώρας, έχει ανοίξει μια συζήτηση (βεβαίως όχι αρκούντως διαλεκτική μεθοδολογικά) έτσι και σε ότι αφορά τα ΜΜΕ πρέπει να δρομολογηθεί μια συζήτηση αξιολόγησης της εικοσαετούς παρουσίας τους στη δημόσια ζωή του τόπου. 
Τα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να εξαιρεθούν από ένα εγχείρημα αξιολόγησης ιδιαίτερα όταν η επιρροή τους βαίνει διαρκώς αυξανόμενη και έχει λάβει ανυπολόγιστες διαστάσεις στη διαμόρφωση του μεταπολιτευτικού κοινωνικοπολιτικού μορφώματος της Ελλάδας.
Το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι...

«Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου» Θεατρική Παράσταση του Χάρη Ρώμα στα Γιαννιτσά

Κωμωδία - που εύκολα θα μας κάνει να γελάσουμε αλλά και να κλάψουμε μέσα από κωμικές συγκρούσεις αλλά και στιγμές ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης - αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού στην πρώτη θεατρική παράσταση της χρονιάς στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών του δήμου Πέλλας. Ο ευρηματικός πολυτάλαντος Χάρης Ρώμας μετά από την  επιτυχημένη σημαντική συγγραφική του συνεργασία στο θέατρο...

Μειωμένα δίδακτρα στις Προκαταρκτικές και κατάργηση πληρωμής εγγραφής από την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Το Σάββατο, 14/1/2012 και ώρα 17.00, θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, στην αίθουσα Θεωρητικών μαθημάτων του Ωδείου.
Επίσης, ενημερώνουμε ότι το Ωδείο υποδέχεται τη νέα χρονιά με μειωμένα δίδακτρα κατά 15% στις Προκαταρκτικες Τάξεις καθώς και κατάργηση της εγγραφής (20 ευρώ) για τους παλαιούς σπουδαστές. Το ποσό της εγγραφής των ήδη εγγεγραμμένων θα αφαιρεθεί από τα δίδακτρα.
Καλή Χρονιά!

Σαν Σήμερα, 11 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Θεοδόσιος.

Γεγονότα

532: Ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη η Στάση του Νίκα. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός θα την πνίξει στο αίμα, με 30.000 νεκρούς.


976: Ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος αναγορεύεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου σε ηλικία 18 ετών, με συναυτοκράτορα τον αδερφό του Κωνσταντίνο Η'. Ο Βασίλειος, με συναυτοκράτορα τον αδερφό του, θα παραμείνει στο θρόνο έως τις 15 Δεκεμβρίου 1025.


1801: Με εντολή του Αλή Πασά, η κυρά Φροσύνη κι άλλες 17 Γιαννιώτισσες ρίχνονται στη Λίμνη των Ιωαννίνων και πνίγονται.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Πέλλα

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο αποκατάστασης της 3ης ομάδας των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων του νομού Πέλλας, με προϋπολογισμό 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο αφορά συνολικά έξι χώρους των πρώην δήμων Βεγορίτιδας, Κρύας Βρύσης, Κύρρου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Μενηίδος και Πέλλας.
Εξάλλου, την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της 2ης ομάδας των ΧΑΔΑ, η οποία περιλαμβάνει 27 χώρους του νομού. Το έργο ξεκίνησε το 2011 με προϋπολογισμό 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας έχει υποβάλλει πρόταση και για την αποκατάσταση των εγκαταλειμμένων Χώρων Απόσυρσης Οπωροκηπευτικών...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών συμμετέχει στην τριήμερη Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων

Σύμφωνα με την από 9-1-2012 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κηρύχθηκε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 11.1.2012 ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13.1.2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου περί Δικηγορικών Εταιριών και των φορολογικών μέτρων κατά των Δικηγόρων...

Ο υπουρ. Μάκης Βορίδης για φορτηγά και λαθρομετανάστες

Ένα ζήτημα, το οποίο θεωρώ ότι κακώς είχε μπει στον νόμο και δημιούργησε μια πολύ μεγάλη παρανόηση, είναι ότι θα μπορούσε να πάρει άδεια οποιαδήποτε εταιρεία, οποιασδήποτε εθνικότητας. Δηλαδή, μια πακιστανική εταιρεία, έτσι όπως ήταν διατυπωμένος ο νόμος ή μια κινεζική εταιρεία μπορούσε να έρθει να πάρει άδεια οδικού μεταφορέα. Αυτό είναι κάτι, το οποίο το αλλάζουμε, γιατί θεωρούμε ότι είναι λάθος και δεν γίνεται και πουθενά. Επομένως, καταργούμε αυτήν την διάταξη και θα μπορούν να δραστηριοποιούνται...

«Έκλεισε» τις πύλες της η παραμυθούπολη στα Γιαννιτσά, εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Μακεδονία

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε τις πύλες της η Παραμυθούπολη του δήμου Πέλλας που διοργανώθηκε για πρώτη χρονιά στα Γιαννιτσά. Από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου εκατοντάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Μακεδονίας και κάτοικοι του δήμου Πέλλας βρέθηκαν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό και απόλαυσαν παράδοση, κέφι, εκδηλώσεις, γιορτινές εκπλήξεις και παιχνίδια.
Στην Παραμυθούπολη συμμετείχαν περισσότεροι από 20 δημιουργοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και μέσα από τα ξύλινα περίπτερα...

Ερώτηση στη Βουλή για διορισμούς «φίλων» του Μάκη Βορίδη

Στη Βουλή έφτασε η υπόθεση των διορισμών, στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τεσσάρων πολιτικών φίλων του Μάκη Βορίδη.

Με ερώτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ζητά την εξακρίβωση πληροφοριών πρόσφατων δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Βορίδης διόρισε στελέχη του «Ελληνικού Μετώπου» στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν η  κυβέρνηση Παπαδήμου, που ευαγγελίζεται την αξιοκρατία και την εθνική συνεννόηση, ήταν ενήμερη για την στελέχωση του γραφείου του κ. Βορίδη από μέλη του «Εθνικού Μετώπου»...

22χρονη δασκάλα αποπλανούσε ανηλίκους μέσω facebook

Nέα υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκων αποκαλύφθηκε στην Κρήτη. Σύμφωνα με την Αστυνομία μια 22χρονη δασκάλα σε χωριό του νομού Χανίων μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ( facebook ) προσέγγιζε ανήλικους και προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματα τους, έκανε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως έγινε γνωστό μετά από καταγγελία οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση. Από την έρευνα προέκυψε ότι η 22χρονη χρησιμοποιώντας την ιδιότητας της μέσω facebook...

Σαν Σήμερα, 10 Ιανουαρίου

Γεγονότα
403 π.Χ: Ο δημοκρατικός στρατηγός Θρασύβουλος με 70 άνδρες νικά το στρατό των Τριάκοντα Τυράννων, ανοίγοντας το δρόμο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Αθήνα.
49 π.Χ: Ο Ιούλιος Καίσαρας διαβαίνει τον ποταμό Ρουβίκωνα. Αναφωνεί «ο κύβος ερρίφθη» και κηρύσσει τον πόλεμο στη σύγκλητο και τον Πομπήιο.
1895: Ο Χαρίλαος Τρικούπης υποβάλλει την παραίτησή του στο βασιλιά Γεώργιο Α', γιατί διαφωνεί με το Στέμμα...

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθη ιδιοκτήτης καφέ στα Γιαννιτσά για «φρουτάκια»

Σε λέσχη διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιχνιδιών είχε μετατρέψει το καφενείο ιδιοκτησίας του ένας 46χρονος στα Γιαννιτσά Πέλλας.

Όπως διαπιστώθηκε σε αστυνομική έρευνα χθες το απόγευμα, ο 46χρονος είχε θέσει σε λειτουργία οκτώ ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μέσω των οποίων διεξάγονταν παράνομα παιχνίδια, τύπου «φρουτάκια».

Ο ίδιος καθώς και ο 58χρονος υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθησαν.

Υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκη θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Γιάννης Γκλαβάκης

Σε άλλη εκλογική περιφέρεια μετακομίζει όπως όλα δείχνουν ο πρώην Ευρωβουλευτής από την Πέλλα και κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Γκλαβάκης Ιωάννης καθώς το όνομά του ακούγετε όλο και περισσότερο για συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης.

Καταστροφή δέντρων στην Αραβησσό Πέλλας λόγω ανεμοθύελλας

 Την παρέμβαση του Δημάρχου Πέλλας ζητάει με επιστολή του ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στάθης Ανδρεάδης καταγγέλλοντας φαινόμενα παράνομης περισυλλογής εκριζωμένων δέντρων αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων του Σαββάτου:

Κε Δήμαρχε λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος θεωρώ χρήσιμο   να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ενημερώσω για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τον δήμο μας...

Πλαφόν για τον 13ο και 14ο μισθό

Μήνυμα προς τη ΓΣΕΕ να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για τους μισθούς έστειλε ο πρόεδρος του ΣΕB Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ώστε οι κοινωνικοί εταίροι να βρουν ένα νέο σημείο ισορροπίας στο μέσο κόστος εργασίας για να παραμείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις.

«Στις δραματικές συνθήκες που ζούμε»,  επεσήμανε ο κ. Δασκαλόπουλος,  «μπορούμε να διασώσουμε και όχι να κατεδαφίσουμε τα εργασιακά κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών. Περιμένουμε τη ΓΣΕΕ στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου για να αποδείξουμε ότι μπορούμε μόνοι μας – αντί να περιμένουμε παθητικά να μας επιβληθούν απ’εξω αποφάσεις»...

Πικάσο και Μοντριάν έκαναν «φτερά» από την Εθνική Πινακοθήκη

Όπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους δύο κλαπέντες πίνακες είναι το έργο «Γυναικείο κεφάλι», λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 56 επί 40 εκατ. που φιλοτεχνήθηκε το 1934 από τον Πάμπλο Πικάσο και τον δώρισε την δεκαετία του 1940 ένας γαλλικός σύλλογος στην Εθνική Πινακοθήκη.
Το δεύτερο έργο τέχνης ανήκει στον Ολλανδό ζωγράφο Πιέτ Μοντριάν.
Εντός της ημέρας αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα.

Σαν Σήμερα, 9 Ιανουαρίου

Γεγονότα
1349: Επτακόσιοι Εβραίοι καίγονται ζωντανοί στη Βασιλεία της Ελβετίας, επειδή θεωρούνται υπεύθυνοι για τη βουβωνική πανώλη που έπληξε την πόλη.


1438: Αρχίζει στη Φεράρα της Ιταλίας η ομώνυμη σύνοδος των Εκκλησιών της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης, με στόχο την άρση του Σχίσματος του 1054. Στη σύνοδο, η οποία αργότερα θα μεταφερθεί στη Φλωρεντία, συμμετέχει και ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιωάννης Η'. Αν και αποφασίζεται η ένωση των δύο Εκκλησιών, η ανθενωτική μερίδα της Κωνσταντινούπολης υπερισχύει και τελικά ανατρέπει την αρχική απόφαση.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά το απόγευμα της Δευτέρας

Ο πρωθυπουργός ξεκινά από τον πρόεδρο της ΝΔ τις συναντήσεις με τα κόμματα που τον στηρίζουν, με σκοπό την προετοιμασία της ελληνικής πλευράς για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα την επόμενη εβδομάδα.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έναρξη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων με τους δανειστές της, καθώς οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αναμένονται σε λίγες ημέρες στην Αθήνα. «Στο τραπέζι» βρίσκεται σειρά θεμάτων, από την πορεία της εργασιακής εφεδρείας και του PSI μέχρι την μείωση του μισθολογικού κόστους εργασίας για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας...

Αστυνομικό παρέσυρε με το αυτοκίνητο του ο πρώην υπουργός Κίμων Κουλούρης

Αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του
και τραυμάτισε ο πρώην υπουργός Κίμων Κουλούρης σε έλεγχο που του έγινε για τροχαία παράβαση, χθες στις 11.30 το βράδυ στη συμβολή των οδών Καλλιρρόης και Βουλιαγμένης.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιστατικό συνέβη ως εξής:..

Σαν Σήμερα, 8 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν:
Αγάθων, Δομίνικος, Δομινίκη, Κύρος, Παρθένα.

Γεγονότα
1297: Στο Μονακό, ο Φραντζεσίνο Γκριμάλντι, μεταμφιεσμένος σε μοναχό, τρυπώνει σ' ένα οχυρό ελεγχόμενο από τους Γενοβέζους, αφήνει μέσα τούς στρατιώτες του και ιδρύει τη δυναστεία των Γκριμάλντι, που κυβερνά ως σήμερα το Πριγκιπάτο.
1912: Ιδρύεται στη Νότιο Αφρική το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο, που έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο στην ανατροπή του απαρτχάιντ.
1935: Ο μαέστρος Δημήτρης Μητρόπουλος αποθεώνεται στη Φλωρεντία, όπου διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών...