Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Στο κυνήγι του βουλευτή - "φαντομά" με το 1 εκ. ευρώ

Στη Βουλή οδεύουν τα ονόματα των πολιτικών προσώπων και συγγενών τους που έχουν εμβάσει στο εξωτερικό εντός του 2011 ποσά άνω των 100.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπ. Οικονομικών. Τα ανωτέρω πρόσωπα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και ως τότε δεν θα υπάρξει δημοσιοποίηση ονομάτων. Στο μεταξύ εντείνονται οι πιέσεις προς τον βουλευτή - "φαντομά" με το ένα εκ. ευρώ, να φανερωθεί.

Σημειώνεται ότι καθώς μεσολαβεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, δεν αναμένεται να υπάρξει σημαντική πρόοδος πριν την ερχόμενη Τρίτη...

Σαν Σήμερα, 25 Φεβρουαρίου

Γιορτάζουν: Ρηγίνος, Ρηγίνα.

Γεγονότα
1822: Η δουλεία καταργείται στην Ελλάδα, με διάταξη του Συντάγματος της Επιδαύρου.
1833: Με Βασιλικό Διάταγμα που εκδίδεται από την Αντιβασιλεία του Όθωνος, καταργείται ο Στρατός των ατάκτων και συγκροτείται Ελληνικός Τακτικός Στρατός, αποτελούμενος από Πεζικό, Ιππικό, Πυροβολικό και Μηχανικό.
1836: Ο κατασκευαστής όπλων Σάμιουελ Κολτ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα νέο είδος όπλου, το περίστροφο (revolver)...

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Γιαννιτσά: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Ξέχασε το... μάτι της κουζίνας του σπιτιού του αναμμένο και λίγο έλειψε να καεί το διαμέρισμά του.

Το συμβάν συνέβη χθες (23/02) λίγο μετά το μεσημέρι, όταν 56χρονος στα Γιαννιτσά-Πέλλας, ξέχασε αναμμένη την κουζίνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στο διαμέρισμά του και να προκαλέσει υλικές ζημίες  στο εσωτερικό του. Τη  φωτιά έσβησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης  μετά από μία ώρα περίπου, η οποία και ερευνά τις συνθήκες της πυρκαγιάς.

Πηγή  karatzova.com

Μπαξεβάνος: «Δύναμη, παλικαριά, ψυχισμός»

Μετά το 2-2 στην αναμέτρηση της Παρασκευής (24/02) ο τεχνικός της ομάδας της Πέλλας, Σπύρος Μπαξεβάνος στάθηκε στην εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και τόνισε: 

«Παίξαμε με μια πολύ καλή ομάδα που έχει στόχο την άνοδο. Δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Στο πρώτο μέρος χαθήκαμε στο γήπεδο, όπως συμβαίνει κάθε φορά. Σεβαστήκαμε περισσότερο από όσο έπρεπε τον αντίπαλο και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με δύο κρύα γκολ. Στο δεύτερο μέρος θα μείνω στην προσπάθεια που κάναμε. Παίξαμε χωρίς άγχος...

Υπό αμφισβήτηση η θεωρία για το «υπό εξαφάνιση» χρωμόσωμα Υ

Υπό αμφισβήτηση θέτει νέα αμερικανική έρευνα προηγούμενη θεωρία, σύμφωνα με την οποία το αρσενικό χρωμόσωμα Υ σιγά-σιγά «χάνεται» και έτσι τα νέα στοιχεία δείχνουν να «διασώζουν» το μέλλον του ανδρικού φύλου.

Προηγούμενες έρευνες έδειχναν ότι το εν λόγω χρωμόσωμα, που μόνο οι άνδρες διαθέτουν στο γενετικό υλικό τους, φθείρεται γενετικά με το πέρασμα του χρόνου και μάλιστα τόσο γρήγορα, που θα έχει εξαφανιστεί σε πέντε εκατομμύρια χρόνια...

Ρύθμιση για τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων

Στη μείωση κατά το ήμισυ της παρακράτησης που γίνεται στον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα όπως τα αρνητικά εκκαθαριστικά για τους εργαζομένους στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε από βήματος της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σύντομα πρόκειται να εκδοθεί υπουργική απόφαση, με την οποία μπαίνει πλαφόν στο ποσό που θα παρακρατείται, σε συνάρτηση προς τις μηνιαίες αποδοχές...

Φαρμακοποιοί: Τέλος η πίστωση για όλους τους ασφαλισμένους

Σταματούν από 1η Μαρτίου την πίστωση σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας, καθώς όπως επισημαίνουν, τα μέλη τους αδυνατούν πλέον να χορηγήσουν με πίστωση οτιδήποτε, αφού οι προμηθευτές απαιτούν εξόφληση της μετρητοίς.

«Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό» σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι τρεις Φαρμακευτικοί Σύλλογοι κάνοντας λόγο για αθέτηση των υποσχέσεων των κυβερνόντων...

Ξεκινά και επίσημα το PSI

Ανακοινώθηκε η επίσημη πρόσκληση συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων στο πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής χρέους της Ελλάδας –κατόπιν της έγκρισης των όρων της πρόσκλησης από το υπουργικό συμβούλιο- στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτό το σκοπό www.greekbonds.gr.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει ομόλογα ονομαστικής αξίας 206 δισ. ευρώ, με τους ιδιώτες να ανταλλάσουν τα υφιστάμενα για νέα ομόλογα που θα προσφέρουν με κουπόνι 2% μέχρι το 2014, 3% μεταξύ 2015 και 2020 και 4,3% στη συνέχεια...

Ημερίδα με θέμα: «Νέες τάσεις στην δενδροκομία - Συστήματα διαμόρφωσης δένδρων – Νέες ποικιλίες (μηλιάς, κερασιάς, ροδακινιάς) »

Ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του όσο αφορά την κατάρτιση και ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Νέες τάσεις στην δενδροκομία - Συστήματα διαμόρφωσης δένδρων – Νέες ποικιλίες (μηλιάς, κερασιάς, ροδακινιάς) ».

 Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 02/03/2012 ημέρα Παρασκευή και  ώρα 6:00μμ στις εγκαταστάσεις του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας (2ο χιλ. Μαυροβούνι - Έδεσσας, πρώην ΚΕΓΕ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας την Vitro Hellas Α.Ε και την Novacert ΕΠΕ...

Ημερίδα με θέμα: «Ά κύκλος ενημέρωσης για τον νέο Νόμο (4036/2012) εμπορίας και ορθολογικής χρήσης ΦΠΠ».

Ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του όσο αφορά την κατάρτιση και ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ά κύκλος ενημέρωσης για τον νέο Νόμο (4036/2012) εμπορίας και ορθολογικής χρήσης ΦΠΠ».

 Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 29/2/2012 ημέρα Τετάρτη και  ώρα 15:00μμ στις εγκαταστάσεις του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας (2ο χιλ. Μαυροβούνι - Έδεσσας, πρώην ΚΕΓΕ)...

Παλικαρίσια ισοπαλία 2-2 της Αναγέννησης με τον Πανθρακικό

Σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στα εντός έδρας παιχνίδια της, και ενώ χρειάστηκε να ανατρέψει πρώτα το 0-2 εις βάρος της σκορ του πρώτου ημιχρόνου, η Αναγέννηση Γιαννιτσών κατάφερε να πάρει έναν υπέρ πολύτιμο βαθμό στην πρεμιέρα της 16ης αγωνιστικής της Football Leaguea, απέναντι σε μία έμπειρη και με στόχο την άνοδο ομάδα όπως αυτή του Πανθρακικού.

Το παιχνίδι όπως μαρτυρά άλλωστε και το σκορ ήταν μοιρασμένο ανάμεσα στις δύο ομάδες με του φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο σε ολόκληρο το πρώτο μέρος και πετυχαίνοντας δύο γκολ, ένα με τον Βαγγελόπουλο με κεφαλιά από στημένη φάση στο 24ο λεπτό...

Εκ του πονηρού η συζήτηση περί συγκυβέρνησης δηλώνει η ΝΔ

“Όσοι μιλούν για παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης ή για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, μιλούν εκ του πονηρού” δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης απαντώντας σε δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ περί συγκυβέρνησης την επόμενη των εκλογών.

Η ΝΔ δεν θέλει να κόψει το μαχαίρι κάθε συζήτηση περί συνεργασίας ωστόσο το τάιμινγκ προκαλεί προβληματισμό καθώς ο κ. Σαμαράς έχει κηρύξει πανστρατιά για να επανέλθουν τα διαγραμμένα στελέχη και να καταστήσει τη ΝΔ πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία...

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Τέρμα η συνεργασία με το 'Ζυγό'

Μια αναπάντεχη εξέλιξη υπήρξε με τις εμφανίσεις του τραγουδιστή στη Μουσική Σκηνή "Ζυγός" στην Πλάκα, με την οποία διέκοψε ξαφνικά τη συνεργασία του.
Όπως αναφέρουν ελλαδικά δημοσιεύματα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τερμάτισε τη συνεργασία του με τη Μουσική Σκηνή, λόγω συνεχών διαφωνιών που είχε με τον ιδιοκτήτη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Yupi, η διαφωνίες προήλθαν από το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι αρχικές μεταξύ τους συμφωνίες.

Όσο για τα επόμενα του σχέδια, ο Μιχάλης φέρεται να έχει δεχτεί κάποιες άλλες επαγγελματικές προτάσεις, οι οποίες δεν είναι ανακοινώσιμες, μέχρι στιγμής.

Στη Βουλή τα στοιχεία για εμβάσματα πολιτικών άνω των 100.000 ευρώ

Στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής αναμένεται να παραδοθεί σήμερα ο κατάλογος με τα πολιτικά πρόσωπα ή τους συγγενείς τους, που έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Σε επόμενο στάδιο θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρόταση νόμου για αλλαγές στον τρόπο ελέγχου του «πόθεν έσχες» των πολιτικών κατέθεσαν 75 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, καλεί τον βουλευτή που φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ να παραιτηθεί...

Έρχεται φορο-καταιγίδα για τα ενοίκια

Πόσα χάνουν οι ιδιοκτήτες με τις νέες αλλαγές.
 
Μπορεί το γεγονός ότι τα ενοίκια εξετάζεται να φορολογηθούν αυτοτελώς με συντελεστή 20% να ελαφρύνει σημαντικά όσους έχουν και άλλες πηγές εσόδων και φορολογούνται με συντελεστή άνω του 20%, θα πλήξει όμως σημαντικά για ακόμη μια φορά όσους βρίσκονται στη βάση των εισοδημάτων της φορολογικής πυραμίδας.

Δηλαδή όσοι έχουν ένα σπίτι το οποίο νοικιάζουν σε τρίτους και αυτό είναι το μοναδικό τους εισόδημα αναμένεται να πληρώσουν πολύ υψηλότερο φόρο.

Δείτε γιατί:..

"Ανεξάρτητοι Έλληνες" το νέο κόμμα υπό τον Π. Καμμένο

Μέσω Διαδικτύου - όπως είχε διαμηνύσει - ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" ο διαγραφείς βουλευτής από τη ΝΔ, Πάνος Καμμένος, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Το σήμα του κόμματος αποτελείται από ένα γαλάζιο γλάρο, τον τίτλο "Ανεξάρτητοι Έλληνες" σε μπλε χρώμα, με υπογραμμισμένη τη λέξη "Ανεξάρτητοι" με κόκκινο χρώμα.

Στο μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Καμμένος σημειώνει: "Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε Πολλοί. Είμαστε Ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες"...

Ως τις 28/3 οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές

Αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012 πρέπει να υποβάλουν ως τις 28 Φεβρουαρίου όλοι οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η αίτηση υποβάλλεται στο λύκειο όπου φοιτούν και η προθεσμία, όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της δεν θα γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά την ίδια περίοδο, δηλαδή έως 28 Φεβρουαρίου, όλοι οι μαθητές...

Σαν Σήμερα, 24 Φεβρουαρίου

Γεγονότα
303: Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός εκδίδει το πρώτο έδικτο κατά των Χριστιανών.
391: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α' απαγορεύει την ειδωλολατρία. Στο πλαίσιο αυτό παύει και η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν ξεκινήσει το 776 π.Χ.
1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κυκλοφορεί την επαναστατική προκήρυξη «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος», με την οποία ζητά από τους Έλληνες της Μολδαβίας και της Βλαχίας να επαναστατήσουν. Η ενέργειά του αυτή σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη της Επανάστασης στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες...

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΟΚ - ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 0-3 (51ο λεπτό)

Με ένα πολύ σκληρό πέναλτι που καταλόγισε εις βάρος του ΠΑΟΚ η Ουντινέζε προηγείται από το 51ο λεπτό με 0-3 εξανεμίζοντας τις όποιες ελπίδες του δικεφάλου για πρόκριση στους «16» του Europa League. Τα δύο πρώτα γκολ σημειώθηκαν στο 6ο λεπτό από τον Ντανίλο και στο 15ο από τον Φλόρο Φλόρες.

Ένα λάθος του λυκειάρχη στέρησε από μαθήτρια τη συμμετοχή της στις πανελλήνιες

Η Σταυρούλα φοίτησε στην Α' και τη Β' τάξη στο Επαγγελματικό Λύκειο της Σιβιτανιδείου Σχολής. Στις αρχές της σχολική ς περιόδου που διανύουμε, έκανε μετεγγραφή στο 1ο Γεν.Λύκειο του Μοσχάτου όπου ξεκίνησε τη χρονιά της στην Γ' τάξη.

Σύμφωνα με το νόμο, εφόσον προέρχεται από Επαγγελματικό Λύκειο, θα έπρεπε να πάει στην Β' τάξη του γενικού λυκείου αλλά ο διευθυντής του σχολείου θεώρησε ότι η Σταυρούλα θα πρέπει να συνεχίσει στην Γ' λυκείου.

Η Σταυρούλα άρχισε να προετοιμάζεται για τις πανελλήνιες εξετάσεις κάνοντας πολλές ώρες φροντιστήριο την ημέρα μέχρι χθες που...

ΠΑΟΚ - ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 0-2 (ημίχρονο)

Με ένα γκολ του Ντανίλο στο 6ο λεπτό και ένα του Φλόρο Φλόρες στο 15ο, η Ουντινέζε προηγείται στο ημίχρονο του ΠΑΟΚ σε επαναληπτικό αγώνα που γίνετε στην Τούμπα για τους «32» του Europa League.

Λοβέρδος: Θα στηρίξουμε Σαμαρά αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ

"Ναι" στη στήριξη του Αντ. Σαμαρά από το ΠΑΣΟΚ εάν μετά τις εκλογές η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και ανάλογα με τη διαφορά λέει μέσω του Real fm 97.8 o Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι η θέση του δεν έχει αλλάξει και πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να δηλώσει πως η ΝΔ θα πρέπει να στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές ανάλογα βέβαια με το αποτέλεσμα της Κυριακής των εκλογών.
«Βεβαίως και πρέπει να στηρίξουμε τη ΝΔ εάν είναι πρώτο κόμμα και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται στο εξωτερικό» είπε ο κ. Λοβέρδος...

Ντόρα: Πρόταση νόμου για μείωση βουλευτών σε 200

Πρόταση νόμου για τη μείωση των βουλευτών σε διακόσιους κατέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, και οι βουλευτές που στηρίζουν το κόμμα της Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Κοντογιάννης και Λευτέρης Αυγενάκης.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «είναι επιβεβλημένη η μείωση του αριθμού των βουλευτών, από την επιτακτική ανάγκη εξοικονόμησης των δαπανών λειτουργίας του πολιτικού συστήματος της χώρας, με αντίστοιχη διάσωση ή περιορισμό των μειώσεων στις συντάξεις και τα στοιχειώδη επιδόματα για τους ασθενέστερους πολίτες της χώρας»...

Στην Αθήνα οι ιταλοί δήμαρχοι που έδωσαν τους μισθούς τους στη χώρα μας

Την Αθήνα θα επισκεφθούν στις 29 Φεβρουαρίου οι Ιταλοί δήμαρχοι που δημιούργησαν το κίνημα «Μεγάλη Ελλάδα» και προσέφεραν τον μισθό τους στην χώρα μας, σε μια συμβολική χειρονομία συμπαράστασης προς την Ελλάδα, εν μέσω κρίσης.
Μετά από πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), οι Ιταλοί δήμαρχοι Μάρκο Γκάλντι και Τζιοβάνι Μοσκατιέλο, δημιουργοί του κινήματος αλληλεγγύης «Μεγάλη Ελλάδα» (Magna Grecia) θα βρεθούν στην Αθήνα, στις 29 Φεβρουαρίου. Οι δυο δήμαρχοι των πόλεων Κάβα Ντε' Τιρένι και Μπαρονίσι της Κάτω Ιταλίας, συγκίνησαν με την απόφασή τους να προσφέρουν τον μισθό τους στη χώρα μας, για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την παρούσα, κρίσιμη οικονομική φάση...

Προγράμματα απασχόλησης ηλικιωμένων ΑΜΕΑ με μαθητές την Κυριακή στην Έδεσσα

Προγράμματα διαδραστικής απασχόλησης ηλικιωμένων με μαθητές Δημοτικών Σχολείων θα υλοποιήσει η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, με πρωτοβουλία της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου στον Τομέα της Κοινωνικής Μέριμνας Έφης Βασιλειάδου. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 στη Βέροια και την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 στην Έδεσσα, από τις 10:00 ως τις 13:00.

«Ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο, ευτυχισμένοι ηλικιωμένοι» είναι ο βασικός στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου...

Ξέσπασε ο Νίκος Χατζηνικολάου για τα πρόστιμα στον REAL fm

Ξέσπασε ο Χαντζηνικολάου σήμερα στη πρωινή του εκπομπή με αφορμή του πρόστιμο το οποίο εισέπραξε ο σταθμός του από τον ΕΣΡ. Και ενώ όπως έλεγε χθες το πρόστιμο ήταν 25.000 ευρώ με αφορμή τους χαρακτηρισμούς του Γιώργου Τράγκα στην εκπομπή του κατά της Άνγκελ Μέρκελ, σήμερα διαπίστωσε ότι το πρόστιμο αυξήθηκε στις 38.000 τόσο για πρόστιμο που αφορούσε την σατιρική εκπομπή της Ελληνοφρένιας για τις φάρσες που σύμφωνα με το ΕΣΡ ξεπερνούσαν τα επιτρεπτά όρια, όσο και για πρόστιμο που έχει να κάνει ακόμα και με τον ίδιο τον Νίκο και με τους χορηγούς του...

Κεντρική Μακεδονία: Σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας πέντε μηνών, 9.500 άνεργοι

ΓΙΑ πέντε μήνες θα απασχοληθούν σε οκτώ φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας 9.500 χιλιάδες άνεργοι, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που έχει προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ για την περιοχή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα και στη συνέχεια, εφόσον οι φορείς λάβουν τη σχετική έγκριση από το ΑΣΕΠ, θα προχωρήσουν στην προκήρυξη των θέσεων. Οι άνεργοι που θα επιλεγούν ανάμεσα στους δικαιούχους...

Και ιερείς από την Πέλλα υπήρξαν θύματα συμμορίας που εξαρθρώθηκε

Εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων, σε όλη την επικράτεια.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαπέντε περιπτώσεις απάτης σε Κρήτη, Κιλκίς, Άμφισσα, Κοζάνη, Φλώρινα, Βοιωτία, Ηλεία, Σέρρες, Πιερία, Νάξο, Πέλλα και Θεσσαλονίκη.
Συνελήφθησαν δύο  άνδρες, ηλικίας 32 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε απάτες κατά επάγγελμα, συνήθεια και κατά συναυτουργία...

Υπογραφή της 6ης κατά σειρά επένδυσης που εντάσσεται στο πρόγραμμα LEADER

Υπεγράφη σήμερα, 23/2, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στην Έδεσσα η σύμβαση για την ένταξη της 6ης κατά σειρά επένδυσης στην Κοινοτική Πρωτοβουλία LEADER. Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της ΑΝΠΕ κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνυπέγραψε τη σύμβαση ένταξης της επένδυσης μαζί με τη δικαιούχο του έργου κα. Τόσιου Δήμητρα. Η επένδυση αφορά την κατασκευή και λειτουργία οινοποιείου όπου θα παράγεται κρασί από σταφύλια βιολογικής παραγωγής. Το έργο θα υλοποιηθεί στην Τοπική Κοινότητα Αμπελειών του Δήμου Πέλλας...

Η ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ διασκεδάΖΕΙ στο 21ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ της ! εσείς θα λείψετε ;

Guest Star οι Βραζιλιάνες και … οι ΒραζιλιΑΝΔΡΕΣ της Κρύας Βρύσης !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

    Μπορεί η κρίση να μην φέρνει τις Βραζιλιάνες του Ρίου στο Καρναβάλι της Κρύας Βρύσης, βραζιλιάνικο χρώμα και εικόνα όμως, θα μας προσφέρουν οι Βραζιλιάνες και … οι ΒραζιλιΑΝΔΡΕΣ της Κρύας Βρύσης !
   Με την συμμετοχή  14 θεματικών ομάδων και έναν αριθμό 1.000 περίπου καρναβαλιστών, οι διοργανωτές του καρναβαλιού της Κρύας Βρύσης σας υπόσχονται μοναδικές στιγμές αξέχαστου και ξέφρενου καρναβαλιού !
Μία ενδεικτική εικόνα από τις συμμετοχές των καρναβαλικών ομάδων είναι:...

Κάλεσμα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας για την χρήση φυτοπροστατευτικών προιόντων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ανακοινώνει ότι:

Την Τετάρτη 29-2-2012 και ώρα 3μμ στα κτήρια του ΟΓ ΓΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΚΕΓΕ) 2ο χλμ Μαυροβουνίου – Έδεσσας, θα γίνει ενημέρωση-συζήτηση-κατάθεση προτάσεων για την εφαρμογή του νέου νόμου 4036/2012 για την χρήση φυτοπροστατευτικών προιόντων.
Η παρουσία όσων ασχολούνται με εμπόρια και τον έλεγχο στην χρήση είναι απαραίτητη.

Ο Διευθυντής
Τρύφων Τσαντάκης

Πρόσκληση του Δήμου Αλμωπίας στο 6ο Καρατζοβίτικο Καρναβάλι


Σαν Σήμερα, 23 Φεβρουαρίου

Γιορτάζουν: Πολύκαρπος.

Γεγονότα

532: Θεμελιώνεται ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου.


1455: Ο εφευρέτης της τυπογραφίας, Ιωάννης Γουτεμβέργιος, τυπώνει το πρώτο βιβλίο, τη Βίβλο.


1886: Οι Times του Λονδίνου δημοσιεύουν για πρώτη φορά στον κόσμο μικρή αγγελία. ..

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ρεσιτάλ του Γιάννη Ανδρόνογλου στην Κοζάνη

Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης διοργανώνει ρεσιτάλ κιθάρας του διεθνούς φήμης κιθαριστή, Γιάννη Ανδρόνογλου, ο οποίος θα ερμηνεύσει έργα των Penicaud (Α’ Πανελλήνια εκτέλεση), Rodrigo, Domeniconi καθώς και συνθέσεις του που περιλαμβάνονται στο προσωπικό του cd ‘Yiannis Andronoglou-Travelling’, το οποίο κυκλοφορεί από την Legend Classics.
Το ρεσιτάλ θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Φίλιππος» το Σάββατο 3 Μαρτίου και ώρα 8.00μ.μ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Νεοέλληνες της φόλας

Πρωί  Σαββάτου 18 Φλεβάρη 2012
Τι κούραση Θεέ μου!
Γιατί πείτε μου αν δεν είναι  κούραση να προσπαθείς να ξυπνήσεις την αγάπη, τον πολιτισμό,  το  σεβασμό της ζωής, σ’ ένα κόσμο που ρίχνει φόλες!
Δεν  φτάνουν οι λέξεις για να περιγράψω την περιφρόνηση και την οργή  γι αυτούς τους Νεοέλληνες:
 Τους Νεοέλληνες της φόλας.
 Τους σκέφτομαι να νανουρίζουν τα παιδιά τους, ν’ αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους, να λένε ερωτόλογα… κι ανατριχιάζω.
Τους σκέφτομαι ν’ αναμειγνύουν το εγκληματικό κοκτέιλ και να το αφήνουν δίπλα στους κάδους για να το βρουν  αδέσποτες ψυχές  κρυφά, μυστικά… και βράζω!..

Νέα ηλεκτρονική επίθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Νέα ηλεκτρονική επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στο μήνυμα τους οι χάκερς ζητούν την απελεύθερωση του 18χρονου και την απαλλαγή των άλλων δύο μαθητών Λυκείου που κατηγορούνται για συμμετοχή στην ομάδα GHS (Greek Hacking Scene), η οποία σύμφωνα με την αστυνομία είχε πραγματοποιήσει την προηγούμενη ηλεκτρονική επίθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 2 Φεβρουαρίου.
Στο κείμενο που ανέβασαν σήμερα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου οι Anonymous αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και στους πολίτες της Ελλάδας σημειώνοντας ότι «τους έχει αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια με την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ...

Αρχισμηνίας υπεξαίρεσε περίπου 700.000 ευρώ

Την υπεξαίρεση ποσού ύψους 689.950 ευρώ, αποκάλυψε ο έλεγχος της οικονομικής υπηρεσίας της 112 πτέρυγας μάχης στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, από τον αρχισμηνία, οικονομικό διαχειριστή.
Ο ίδιος αποδέχθηκε την πράξη του, και σε εξέλιξη βρίσκεται η ένορκη διοικητική εξέταση, ενώ ενημερώθηκε εγγράφως και ο εισαγγελέας του Αεροδικείου Αθηνών.
Ο αρχισμηνίας απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ενώ μετά το τέλος της ΕΔΕ αναμένεται να παραπεμφθεί σε πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης από την Πολεμική Αεροπορία.

Επιστροφή Καρασμάνη στην Νέα Δημοκρατία;

Σύμφωνα με τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ο ανεξάρτητος εδώ και λίγες ημέρες βουλευτής Πέλλας κ. Γιώργος Καρασμάνης, φαίνεται να δρομολογεί την επιστροφή του στο κόμμα της ΝΔ.
Σε συνδυασμό και με την κήρυξη πανστρατιάς ενόψει προσεχών εκλογών που κήρυξε ο πρόεδρος της δεξιάς παράταξης κ. Αντώνης Σαμαράς όλα δείχνουν πως η παραμονή του κ. Καρασμάνη εκτός κόμματος, λήγει κατά πάσα πιθανότητα της αμέσως επόμενες ημέρες.
Η επιστροφή αυτή βέβαια προϋποθέτει και κάποιες κινήσεις κυρίως από την πλευρά του βουλευτή. Στο τελευταίο του μήνυμα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι...

Νέο κόμμα ανακοινώνει την Παρασκευή ο Πάνος Καμμένος

Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία ενός αντιμνημονιακού κόμματος βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα ανακοινώσει στις 7 το πρωί της Παρασκευής το όνομα της νέας αυτής κίνησης μέσω Διαδικτύου (Facebook, Twitter).

«Η κίνηση θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και δεν θα είναι παραμάγαζο της ΝΔ» είπε στο «Βήμα» ο κ. Καμμένος, διευκρινίζοντας ότι στη νέα αντιμνημονιακή κίνηση θα ενταχθούν στελέχη της ΝΔ, ανένταχτοι αριστεροί και στελέχη του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος συνομιλεί καθημερινά με μία ομάδα διαγραφέντων από τη ΝΔ και με κομματικά στελέχη που τάσσονται κατά του μνημονίου...

Από την 1η Μαρτίου η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%

Διευκρινίσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά που επιβάλλονται από το νέο Μνημόνιο έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% από την 1η Μαρτίου, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, μονομερής ανατροπή των ατομικών συμβάσεων εργασίας και νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων.


Εντός της ερχόμενης εβδομάδας άλλωστε θα ψηφισθούν δύο εφαρμοστικοί νόμοι για την ενοποίησης των επικουρικών ταμείων...

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το PSI

Υπερψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο για την ανταλλαγή των ομολόγων το οποίο παίρνει το δρόμο για την Ολομέλεια.

Διαβεβαιώσεις για την εξασφάλιση των ιδιωτών επενδυτών που εμπιστεύτηκαν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.
Η ανάγκη εξασφάλισης των ιδιωτών ομολογιούχων, που εμπιστεύτηκαν το ελληνικό Δημόσιο αγοράζοντας ομόλογα απ' την πρωτογενή αγορά, υπήρξε το μόνο σημείο σύμπτωσης ανάμεσα στους εισηγητές και εκπροσώπους των κομμάτων, κατά την συζήτηση της συμφωνίας για το PSI στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής...

ΓΣΕΒΕΕ: Κίνδυνος για 180.000 λουκέτα

Δραματική διάσταση έχει πάρει πλέον η ύφεση που μαστίζει την αγορά, σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα που πραγματοποίησε και παρουσίασε σήμερα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και αφορά το 99,5% των επιχειρήσεων πανελλαδικά.
Περίπου 180.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο μέσα στο 2012, σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ. Με βάση τον συντελεστή βιωσιμότητας πάνω από 61.000 επιχειρήσεις θα κλείσουν σίγουρα, εκ των οποίων οι 12.000 εκτιμάται ότι θα βάλουν λουκέτο το αμέσως επόμενο τρίμηνο...

Πανστρατιά κήρυξε ο Σαμαράς

Πανστρατιά για να γίνει η ΝΔ πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην ελληνική κοινωνία κήρυξε σήμερα από την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματός του ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Επανέλαβε την πάγια θέση του πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα και  απηύθυνε πρόσκληση σε όλους επισημαίνοντας ότι :" Το κόμμα μας είναι η μόνη σοβαρή και σταθερή πολιτική δύναμη στη χώρα, οι εκλογές που θα γίνουν θα είναι οι πιο καθοριστικές μετά από αυτές του 74».

Για τους βουλευτές που διαγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα χαρεί να ξαναγυρίσουν στο κόμμα,  εφ' όσον έμπρακτα αποδείξουν ότι συστρατεύονται με τη ΝΔ...

Ολα έτοιμα για τον 7ο μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος»

Μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας (20/2) ο 7ος διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος».

Αγώνας που έχει αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό τη Θεσσαλονίκη, «γεννήθηκε» επίσημα το 2006 και διοργανώνεται την εαρινή περίοδο δύο εβδομάδες πριν από το Πάσχα.
Φέτος θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου.

Διοργανωτές είναι ο ΜΕΑΣ Τρίτων με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης...

Συμπλοκή αστυνομικών με έμπορο ναρκωτικών στην Πέλλα

Οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί μετά την πρόσφατη σύλληψή του, δεν εμπόδισαν ένα νεαρό Έλληνα να συνεχίσει την διακίνηση ναρκωτικών στην Πέλλα! Κι όταν οι αστυνομικοί του χτύπησαν την πόρτα για να κάνουν έρευνα, δεν δίστασε να τους επιτεθεί με γροθιές και κλωτσιές!

Με  αρκετή προσπάθεια, οι άνδρες  της Ασφαλείας Έδεσσας και του τμήματος Κρύας Βρύσης κατάφεραν να φορέσουν χειροπέδες στον 22χρονο «νταή» που, όπως αποδείχθηκε, είχε μετατρέψει το σπίτι του σε… σούπερ μάρκετ ναρκωτικών! Συνολικά κατασχέθηκαν...

22 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης είναι μια Προσκοπική και Οδηγική εκδήλωση. Γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1926 στις 22 Φεβρουαρίου, σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέϊντεν - Πάουελ (22/2/1857).
Την ημέρα αυτή οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί συλλογίζονται για τις αξίες των οργανώσεών τους, αποστέλλουν τις ευχές σε όλους όσοι ανήκουν στη μεγάλη αυτή παγκόσμια οικογένεια και πραγματοποιούν εράνους για να βοηθήσουν προσκόπους και οδηγούς σε φτωχές χώρες.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

Σαν Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου

Γιορτάζουν: Ανθούσα.

Γεγονότα


1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον Προύθο για να κηρύξει την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία.
1841: Κηρύσσεται επανάσταση στα Σφακιά της Κρήτης. Αφορμή στάθηκε η συνθήκη του Λονδίνου (17 Ιουλίου 1840), με την οποία η Κρήτη δεν αποκτούσε την ελευθερία της, αλλά επανερχόταν από την αιγυπτιακή κυριαρχία στην τουρκική.


1848: Ξεσπά η λεγόμενη Φεβρουαριανή Επανάσταση, που οδήγησε στην κατάργηση της βασιλείας και στην εγκαθίδρυση της Β' Γαλλικής Δημοκρατίας...

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Στα Γιαννιτσά η ρεβάνς του τελικού της Α1 μεταξύ Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ορμής

Διενεργήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΟΧΕ η κλήρωση της σειράς των αγώνων στους τελικούς της Α1 χάντμπολ Γυναικών.

Αμέσως μετά την κλήρωση το ζευγάρι του τελικού μεταξύ του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Ορμής Πάτρας θα δώσει διπλούς αγώνες με την πρώτη αναμέτρηση να πραγματοποιείτε στην Πάτρα στις 3 Μαρτίου και ο επαναληπτικός στις 10 Μαρτίου στα Γιαννιτσά όπου και αναμένεται να αποδειχτεί ο χώρος μικρός για να φιλοξενήσει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι...

Έλληνας βουλευτής έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό

Σε αυτή την βαρύτατη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, ο κύριος Νικολούδης δήλωσε: «Θα πρέπει, λοιπόν να σας πω, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί, ελέγχους που αφορούν ποιοί άνθρωποι, ποιές κοινωνικές τάξεις, έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά...

Στη Βουλή, εντός της ημέρας, το νομοσχέδιο για το PSI

Εντός της ημέρας θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) με στόχο να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατείπογοντος την Πέμπτη, όπως αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs), οι οποίες θα αναφέρουν ότι το 66% των ομολογιούχων μπορούν να δεσμεύουν το υπόλοιπο ποσοστό στη βάση της συμφωνίας.

Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν δηλώσει ότι η εισαγωγή CACs θα επιφέρει αξιολόγηση χρεοστασίου...