Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ποια ονόματα κατεβαίνουν στις εκλογές με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»


Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων προχώρησε στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους στις επικείμενες Εθνικές εκλογές.
 Εννέα πρώην βουλευτές της ΝΔ, απόστρατοι , δημοσιογράφοι, αλλά και εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών τάξεων μετέχουν στα ψηφοδέλτια των "Ανεξάρτητων Ελλήνων "

Αναλυτικά τα ψηφοδέλτια του κόμματος έχουν ως εξής:..

Η πολιτική χωρίς ηθική, είναι η ηθική των τυράννων


Ένας φίλος αναγνώστης μας μόλις πριν λίγο μας έστειλε μία άκρως ενδιαφέρουσα ανοιχτή επιστολή του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη προς τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο η οποία δημοσιεύτηκε στο «Κουτί της Πανδώρας».

Κύριε Βενιζέλο,

Σας απευθύνομαι για τρίτη φορά. Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί το κάνω. Άλλοι θα μιλήσουν για εμμονή. Δεν σας κρύβω πως δίστασα αρκετά πριν αποφασίσω να σας γράψω μια ακόμη επιστολή που δεν θα απαντήσετε. Μέσα στις αγιογραφίες των ημερών η επιστολή μου μπορεί να φαντάζει κουραστική και χωρίς νόημα. Αλλά το νόημα στα πράγματα, το δίνει ο καθένας με τον τρόπο του.
Σε καιρούς κρίσης οι άνθρωποι είναι περισσότερο έτοιμοι να εξαπατηθούν από το να αγανακτήσουν. Παρακολουθώ με σαρκασμό ανθρώπους που με έπαιρναν τηλέφωνο μετά τις δύο επιστολές μου για να μου προσθέσουν μια ακόμη πλευρά...

Καρατζαφέρης: Αν είχα 500 χιλιάδες ευρώ οι δημοσκοπήσεις θα με έδειχναν με 7%

Σε συνέντευξη του προέδρου του ΛΑΟΣ το πρωί στο mega και στην εκπομπή  mega Σαββατοκύριακο τον ρώτησαν για τις δημοσκοπήσεις και  απάντησε.
«Αν είχα 500 χιλιάδες ευρώ διαθέσιμες θα με έδειχναν στο 7%. Βγάζουν τα αποτελέσματα όπως τους λέει το σύστημα και από όπου τα παίρνουν»

Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής


Να μην ξεχάσουμε αύριο στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής να μετακινήσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα μπροστά καθώς μπαίνει σε ισχύει η θερινή ώρα.

Παρέλαση μαθητών ..."κεκλεισμένων των θυρών" (φώτο)


Δεν γύρισαν το κεφάλι προς τους επισήμους οι περισσότεροι από τους μαθητές που παρέλασαν, τόσο στα δημοτικά σχολεία που προηγήθηκαν στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, όσο και στις μεγαλύτερες ηλικίες που ακολούθησαν.
Επιπλέον, αρκετά σχολεία παρέλασαν χωρίς διμοιρίτη, ενδεχομένως για την αποφυγή ...απροόπτων που είχαμε ζήσει στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.
Ενδεικτικό της πρωτοφανούς κατάστασης είναι και το γεγονός πως αρκετοί γονείς κατέβαλλαν τεράστια προσπάθεια να καμαρώσουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν, βρίσκοντας όμως εμπόδιο τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα αυστηρές σε οποιαδήποτε κίνηση...

Πάγκαλος: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»


Ο Θόδωρος Πάγκαλος δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, όπως ο ίδιος δήλωσε σε σημερινή, πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. «Αποσύρομαι, δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές. Είμαι 74 ετών και 32 χρόνια στο Κοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε επίσης ότι οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν στο τέλος του 2013, αλλά θα γίνουν νωρίτερα λόγω της ευαισθησίας που επιδεικνύει ο πρωθυπουργός στην τήρηση των συμφωνιών μεταξύ των κομμάτων. Επομένως, πρόσθεσε, είναι «άχαρη» κάθε συζήτηση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και η πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό....

Απολογισμός μετά την εκδήλωση με την Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου


Απόγευμα Κυριακής 18 Μαρτίου 2012

Το θέατρο κατάμεστο.  Στο φουαγιέ του εκτίθονταν αφίσες και φωτογραφίες φιλοζωικού περιεχομένου, πολλές και ωραίες  χειροτεχνίες παιδιών από τα σχολεία που συμμετείχαν στο project που κατέληξε σ' αυτήν την εκδήλωση. Πρωταγωνιστές ένα βιβλίο, το «ποιος θα γράψει για το σκύλο μας» (των εκδόσεων Πατάκη) και βέβαια τ' αδέσποτα ζώα.

Ο Κέβης τα κατάφερε! Τους ένωσε όλους. Η συγγραφέας του, Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου έδειξε το δρόμο. Όλων των ανθρώπων οι ευθύνες αρχίζουν από τα όνειρα. Πόσο μάλλον των συγγραφέων...

24 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης


Η 24η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση κατά της Φυματίωσης και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης, σε ανάμνηση της ανακάλυψης του μικροβίου που προκαλεί την αρρώστια, του βακίλου της Φυματίωσης, από τον γερμανό γιατρό Ρόμπερτ Κοχ στις 24 Μαρτίου του 1882.
Την εποχή του Κοχ η αρρώστια, που προσβάλλει κυρίως τους πνεύμονες, κυριολεκτικά θέριζε τους ανθρώπους στην Ευρώπη και την Αμερική, προκαλώντας ένα θάνατο ανά επτά ανθρώπους. Η ανακάλυψη του γερμανού γιατρού άνοιξε δρόμους στη διάγνωση, τη θεραπεία και την εν δυνάμει εξαφάνισή της...

Σαν Σήμερα, 24 Μαρτίου


Γεγονότα

1721: Ο γερμανός συνθέτης Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ εκδίδει τα περίφημα έξι Βραδεμβούργια Κοντσέρτα του.

1882: Ο γερμανός γιατρός Ρόμπερτ Κοχ ανακαλύπτει το βάκιλο της φυματίωσης. Για τη σημαντική αυτή ιατρική ανακάλυψη, που έσωσε και σώζει μυριάδες ζωές, η 24η Μαρτίου χαρακτηρίζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης.

1921: Στο Μόντε Κάρλο διοργανώνεται Ολυμπιάδα γυναικών, σε διαμαρτυρία για την εμμονή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να μην δέχεται γυναίκες αθλήτριες...

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού φέρνουν 3 νέες δημοσκοπήσεις


Την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού έρχονται να επιβεβαιώσουν 3 νέες δημοσκοπήσεις που πρόκειται να δημοσιεύσουν 3 Κυριακάτικες εφημερίδες οι οποίες εκτάκτως θα κυκλοφορήσουν αύριο Σάββατο λόγο της 25ης Μαρτίου).

Τα ποσοστά των κομμάτων και στις 3 αυτές μεγάλες έρευνες δεν δείχνουν να απέχουν και τόσο μεταξύ τους αποτελώντας ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για το που πραγματικά μπορεί να βρίσκονται οι δυνάμεις τους στην δεδομένη χρονική στιγμή.
Αυτό που παρατηρούμε ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στα αποτελέσματα και των τριών ερευνών διαπιστώνουμε ότι...

Επιστολή Δημάρχου Πέλλας στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο


  ΘΕΜΑ:   Ενοποίηση της ΙΖ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων με την 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση Υπουργείων και ΝΠΔΔ», το νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού προβλέπει την ενοποίηση της ΙΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων με την 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ορίζει ως έδρα της διευρυμένης υπηρεσίας τη Βέροια...

Διαψεύδει φήμες περί καθόδου του στις Εθνικές Εκλογές ο Ηλίας Πλιόγκας


Με δήλωση που μας έστειλε (και την οποία ταυτόχρονα ανέβασε και στην προσωπική του σελίδα στο facebook)  ο γνωστός από την αυτοδιοίκηση Ηλίας Πλιόγκας διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο την έντονη φημολογία που τον ήθελε υποψήφιο στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές.

Η δήλωση του έχει ως εξής:

Ορισμένοι εδώ στην Πέλλα είναι αδιόρθωτα ανόητοι.....και διαδίδουν ανυπόστατα σενάρια και φήμες.
Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ΔΕΝ θα δουν σε κανένα ψηφοδέλτιο όνομά μου.
Θα με δουν όμως πλάι στους φίλους, συγγενείς...

Πρόσκληση-Πρόγραμμα από την Περιφέρεια Πέλλας στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821


Ακολουθεί το Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  25 Μαρτίου 2012, στην πόλη της Έδεσσας έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρακαλούμε να παραστείτε με το προσωπικό των υπηρεσιών σας ή τα μέλη σας στις εκδηλώσεις που αναφέρονται σ’ αυτό. 


Πρόγραμμα εκδηλώσεων:..

Συγχαρητήρια για την κατάκτηση της 1ης θέσης από τον Δήμαρχο Πέλλας στην ομάδα χάντμπολ του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών


Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα χάντμπολ του 3ου ΓΕΛ  Γιαννιτσών «Αικατερίνη Βαρελά», για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων.
Τέτοιες διακρίσεις μας κάνουν όλους υπερήφανους και μας γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία.
Ένα μεγάλο μπράβο  στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.

Γρηγόρης Στάμκος
Δήμαρχος Πέλλας

Αφιέρωμα στους Βαλκανικούς Πολέμους και τη Μάχη των Γιαννιτσών


Συνεχίζεται το αφιέρωμα στο Δήμο Πέλλας στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση της 22ας Μαρτίου η Πρόεδρος του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, κα Θεοδώρα Λειψιστινού ευχαρίστησε το Δήμο Πέλλας για τη συνεργασία και τις επιτυχημένες ως προς το περιεχόμενο, τη θεματολογία και την ανταπόκριση του κοινού, δράσεις. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Σωτ. Στάμκος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο το οποίο επιτελείται στο συγκεκριμένο χώρο...

Την Κυριακή 1 Απριλίου ο 7ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"

Ο 7ος Διεθνής Μαραθώνιος ΄΄ Μέγας Αλέξανδρος΄΄ , θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου, με τη συμμετοχή Δρομέων από όλο τον κόσμο. Η εκκίνηση της κλασσικής διαδρομής των 42.195μ , θα γίνει στην Πέλλα , στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στις 8.30 π.μ., ενώ θα πραγματοποιηθούν και δρόμοι 5.000μ ( Μοναστηρίου –Θεσσαλονίκη, 10.000μ ( Αμπελόκηποι – Θεσσαλονίκη) , καθώς και δρόμος 1.000μ ( πλ. Αριστοτέλους – Θεσσαλονίκη)μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας συνεδριάζει


ΘΕΜΑ : “Πρόσκληση σε  συνεδρίαση”
                   
Σας καλούμε σε  συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας στις   28-3-2012 ημέρα Τετάρτη  και ώρα 20:00 μ. μ. για να           
συνεδριάσουμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα της  Η.Δ. σύμφωνα με τις διατάξεις του  Ν. 3852/2010.
  
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ...

Πρόσκληση της Π.Ε. Πέλλας και του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» για τη δημιουργία ενός Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Η Π.Ε. Πέλλας και το Κέντρο Πρόληψης έχουν αναλάβει μία σημαντική πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της κρίσης στην τοπική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουν την διοργάνωση Ημερίδας για την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 στο χώρο του Ξενοδοχείου «Ξενία» στην Έδεσσα και ώρα 6.00μ.μ...

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμωπίας


Σας  προσκαλούμε να έλθετε  στην τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Αλμωπίας, που θα γίνει   στο  Δημοτικό  Κατάστημα  Αριδαίας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου την  29η   του μηνός  Μαρτίου, έτους  2012, ημέρα Πέμπτη  και ώρα   19:30΄  (7:30 μ.μ.)  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :...