Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Τι ισχύει για τις έδρες των κομμάτων, το μπόνους και την αυτοδυναμία


Στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου θα ισχύσει ο εκλογικός νόμος Σκανδαλίδη 3231/2004, με τις αλλαγές που επιφέρει ο νόμος Παυλόπουλου (3636/2008), κυρίως στο μπόνους εδρών του πρώτου κόμματος και τον περιορισμό στις προεκλογικές συνεργασίες κομμάτων. Η κύρια αλλαγή που επιφέρει ο νόμος 3636/2008 αφορά στην αύξηση του μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα. Το μπόνους αυξάνει από τις 40 στις 50 έδρες, για να διευκολύνει τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης (με τα δεδομένα φυσικά που υπήρχαν πριν από μερικά χρόνια και πριν τον κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού)...

5 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης


Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης γιορτάζεται κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο του Μαΐου. Ξεκίνησε το 1999 από τις ΗΠΑ και γρήγορα απέκτησε διεθνή χαρακτήρα. Εμπνευστής της, ο αμερικανός ακτιβιστής Ντάνα Μπίλ, από τους πρωτοπόρους στον αγώνα για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις ΗΠΑ, με σύνθημα «Θεραπεία και όχι Πόλεμοι για τα Ναρκωτικά».
Στόχος των οργανωτών είναι το δικαίωμα σε πιο ανθρώπινες, αντιαπαγορευτικές πολιτικές, που δεν αντιμετωπίζουν τη χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά προωθούν την απεξάρτηση του χρήστη με την ταυτόχρονη αποδυνάμωση του παράνομου εμπορίου.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

5 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μαιών


Η Διεθνής Ημέρα Μαιών καθιερώθηκε το 1991 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM). Στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη του σπουδαίου ρόλου που παίζει η μαία, η μαμμή για τους παλιότερους, στη διαδικασία γέννησης ενός παιδιού.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

Σαν Σήμερα, 5 Μαΐου


Γιορτάζουν: Ειρήνη

Γεγονότα
553: Αρχίζει τις εργασίες της στην Κωνσταντινούπολη η 5η Οικουμενική Σύνοδος, με θέμα την αίρεση του μονοφυσιτισμού.

1789: Συνέρχεται στις Βερσαλίες το Συμβούλιο των Γενικών Τάξεων, που θα οδηγήσει στη Γαλλική Επανάσταση.

1893: Κραχ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που οφείλεται στην κρίση του χρυσού. (Πανικός του 1893)...

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Μήνυμα αντίστασης & νίκης από τους υποψήφιους του ΚΚΕ στην Πέλλα


Λίγες ώρες πριν τη κάλπη της 6ης Μάη οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Πέλλα ολοκληρώνουν το επίσημο προεκλογικό τους άνοιγμα στα λαϊκά στρώματα του Νομού , όπως το ξεκίνησαν , με συσκέψεις-συζητήσεις , περιοδείες , ομιλίες & ζωντανό διάλογο σε χώρους δουλειάς – χωριά και συνοικίες των πόλεων του Νομού Πέλλας .
    Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι , ξεκαθαρίζουν την ανάγκη με τη ψήφο όλων στις 6 Μάη για να μετατραπεί ουσιαστικά η αγανάκτηση σε ισχυρό μέτωπο αντίστασης στα χειρότερα , που έρχονται μετεκλογικά τον ερχόμενο Ιούνη ...

Εθελοντική αιμοδοσία στην μνήμη των Ελλήνων του Ποντιακού Ελληνισμού


Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας σε συνεργασία με τους Ποντιακούς Συλλόγους της Π. Ε. Πέλλας, τους Δήμους, την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης-Πέλλης-Αλμωπίας, τη ΙΙα Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Την Κυριακή 6 Μαϊου 2012 ξεκινά η εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο της Έδεσσας η οποία θα διαρκέσει μέχρι την  Τετάρτη 16 Μαϊου 2012. Οι ώρες πραγματοποίησης της αιμοδοσίας είναι οι εξής:..

Σε πλήρη ετοιμότητα ο εκλογικός μηχανισμός της Π.Ε. Πέλλας


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο εκλογικός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή  6 Μαϊου 2012.

Επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο (INTERNET) μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr). Στον ίδιο σύνδεσμο υπάρχει πλήρες ενημερωτικό δελτίο και πληροφοριακό υλικό, που αφορά τόσο την διαδικασία των εκλογών, όσο και χρήσιμοι πίνακες και στατιστικά στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή. Ακόμη, λειτουργεί ήδη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1536 για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την εκλογική διαδικασία...

Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή κ. Αθανάσιου Γραμματικόπουλου στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας


Τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί (4/5), στο γραφείο του, ο υποψήφιος βουλευτής Πέλλας με το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» κ. Αθανάσιος Γραμματικόπουλος. Ο κ. Γραμματικόπουλος είναι Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας εν αποστρατεία με θητεία στην πολεμική αεροπορία επί 30 χρόνια συνολικά, αναλαμβάνοντας σημαντικά καθήκοντα και θέσεις ευθύνης σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου της Αεροπορίας και της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου...

Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής του Αλεξάνδρειου Δημ. Ωδείου Γιαννιτσών


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Κυριακή 29-04-2012, στην κατάμεστη από φιλόμουσο κόσμο αίθουσα πληροφόρησης νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, η συναυλία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής που δόθηκε από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών υπό την διεύθυνση του καθηγητή βυζαντινής μουσικής του ωδείου και Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας κ. Νικόλαο Χανουμίδη, σε συνεργασία με τους αξιόλογους και καταξιωμένους καθηγητές της παραδοσιακής μουσικής του ωδείου...

Πόπη Φουντουκίδου «Η ώρα της ευθύνης για το παρόν και το μέλλον της Πέλλας»


Αγαπημένοι μου συμπατριώτες,
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών. Καλούμαστε να αποφασίσουμε για το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Η οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται σήμερα η πατρίδα μας έχει επηρεάσει τη ζωή όλων με πολύ άσχημο τρόπο.
Καλούμαστε να αποφασίσουμε για τη λύση που πρέπει να δοθεί.
Καλούμαστε να αποφασίσουμε ανάμεσα σε μια πολυφωνία κομμάτων και προσώπων. Το δίλλημα είναι μεγάλο και οι συγκρίσεις που πρέπει να γίνουν πολλές...

Απαγόρευση αλιείας στην λίμνη Βεγορίτιδα


Εκδόθηκε η Κοινή Απόφαση (3341/19-4-2012) που συνυπογράφουν οι Περιφερειάρχες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την απαγόρευση της αλιείας στη λίμνη Βεγορίτιδα. Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

Απαγορεύεται απόλυτα η αλιεία, με οποιοδήποτε μέσο και εργαλείο για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών στη λίμνη Βεγορίτιδα κατά το χρονικό διάστημα από 30η Απριλίου 2012 και ώρα 12η Μεσημβρινή έως και 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 12η Μεσημβρινή...

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λίμνη του Άγρα με τη συμμετοχή πυροσβεστικών αεροσκαφών και επίγειων δυνάμεων


Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες (Πέμπτη 3/5) στο εσωτερικό του υγροβιοτόπου Άγρα-Βρυττών-Νησίου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε, κατά πάσα πιθανότητα, από εμπρησμό στις εσωτερικές νησίδες του υγροβιοτόπου και επεκτάθηκε επικίνδυνα στους καλαμιώνες. Ο ισχυρός άνεμος μετέδωσε την πυρκαγιά προς πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις και κινδύνεψε ακόμη και το τουριστικό περίπτερο και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στο ύψος της ασφάλτου...

Προς βίαιο μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος


Του Αντώνη Καρακούση
Οι βασικές τάσεις συμπεριφοράς του εκλογικού σώματος μοιάζουν διαμορφωμένες και κατά τα φαινόμενα δεν μπορούν να αλλάξουν δραματικά τις τελευταίες λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι ν' ανοίξουν οι κάλπες.
Σύμφωνα με τις επικρατούσες τάσεις, λοιπόν, τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανώς πια δεν κερδίζουν τις καρδιές των ψηφοφόρων, δεν δημιουργούν ρεύμα, είναι καταδικασμένα, όπως όλα δείχνουν, σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

Οι λίγοι αναποφάσιστοι που έχουν απομείνει, όσο ευνοϊκά και αν κατανεμηθούν μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας, δεν αλλάζουν καθοριστικά την εικόνα.....

Στα χέρια ιδιωτικών funds τα δάνεια του κοσμάκη!



Οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες «πουλάνε» τα δάνεια των μικρομεσαίων σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, το τοπίο του δανεισμού επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων αλλάζει δραματικά και οι επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης ενδέχεται να έχουν και δυσθεώρητο κοινωνικό κόστος!

Η συνεχιζόμενη κρίση στην Ευρωζώνη και οι πιέσεις που δέχονται τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να θωρακίσουν την κεφαλαιακή τους βάση και να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες» στους ισολογισμούς τους – με την «απειλή» μάλιστα ακόμα και της απώλειας του ελέγχου τους από τους νυν μετόχους και τα διοικητικά τους συμβούλια – επισπεύδουν, ως φαίνεται, μια διαδικασία που μέχρι πρότινος ήταν απλώς ένα σενάριο, μια από τις πολλές εναλλακτικές (;) για τον βαλλόμενο πανταχόθεν ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times....

IIF: Οι «αντιμνημονιακοί» μπορεί να πάρουν 60% στην Ελλάδα


Τα κόμματα που αντιτίθενται στο Μνημόνιο ενδέχεται να συγκεντρώσουν έως 60% των ψήφων την Κυριακή, εκτιμά το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ίδρυμα (IIF), θεωρώντας σχεόν βέβαιη τη μετεκλογική συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ.
Επικαλούμενο τις «μυστικές» δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, η έκθεση του IIF αναφέρει ότι παρατηρείται κάποια ανάκαμψη «των κομμάτων που υποστηρίζουν το πρόγραμμα της τρόικας». Υπογραμμίζει πάντως πως τα κόμματα που αντιτίθενται στο πρόγραμμα είναι πιθανό να λάβουν το 60% των ψήφων.
Κατά το IIF, η εκλογική επίδοση των πολιτικών

Γιώργος Καρασμάνης: “Η εμπιστοσύνη σας Δύναμή μου”


Φίλες και Φίλοι

        Στην αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαϊου, απομένουν λίγα μόνον 24ωρα. Ωρες που πρέπει να πρυτανεύσει η νηφαλιότητα, η καθαρή σκέψη, το συναίσθημα της Εθνικής Ευθύνης και της ευθύνης απέναντι στον τόπο μας.
        Στις κάλπες πρέπει να βρεθούμε όλοι. Με τον θυμό και την αποχή που ορισμένοι προπαγανδίζουν, δεν τιμωρούμε αυτούς που ευθύνονται για τα σημερινά δεινά. Τιμωρούμε την πατρίδα, που αυτήν ακριβώς την περίοδο, χρειάζεται την μόνη Κυβέρνηση που μπορεί να την βγάλει από το αδιέξοδο. Ισχυρή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά...

Σαν Σήμερα, 4 Μαΐου


Γεγονότα

1626: Ο ολλανδός εξερευνητής Πέτερ Μίνουιτ φτάνει στη Νέα Ολλανδία, το σημερινό Μανχάταν.

1882: Υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας Μεταλλουργεία Λαυρίου για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών - Λαυρίου με διακλάδωση προς την Κηφισιά.

1886: Οι αμερικανοί εργαζόμενοι, που διαδηλώνουν για την καθιέρωση του οκτάωρου στην Πλατεία Χεϊμάρκετ του Σικάγου, συγκρούονται με την αστυνομία. Από ρίψη χειροβομβίδας από την πλευρά των διαδηλωτών σκοτώνονται 8 αστυνομικοί και 60 τραυματίζονται. Η αστυνομία ανοίγει πυρ, σκοτώνοντας ανυπολόγιστο αριθμό διαδηλωτών.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Οι μαϊμού καλόγριες της Βέροιας συνελήφθησαν και στα Γιαννιτσά


Την Τετάρτη (2/4) συνελήφθησαν στα Γιαννιτσά η 49χρονη και η 41χρονη "μαϊμού" καλόγριες (οι οποίες είχαν συλληφθεί στην Βέροια στις 8 Απριλίου) και μαζί τους μια 55χρονη και μια 24χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και αντιποίηση.

Αρχικά προηγήθηκε καταγγελία δύο ηλικιωμένων γυναικών, ότι οι ανωτέρω ντυμένες ως μοναχές και προσποιούμενες καλόγριες της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, τις προσέγγισαν και τις έπεισαν να τους δώσουν από ένα χρυσό δαχτυλίδι αντίστοιχα για τη δήθεν ενίσχυση της Ιεράς Μονής...

Αποζημίωση 300.000 ευρώ για την υπόθεση της ζαρντινιέρας


Το ποσό των 300.000 ευρώ θα λάβει τελικά ο Κύπριος σπουδαστής, Αυγουστίνος Δημητρίου, ως αποζημίωση για την περίφημη υπόθεση της ζαρντινιέρας.

Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης ουσιαστικά επικύρωσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο επίσης είχε προσδιορίσει το ύψος της αποζημίωσης στο ίδιο χρηματικό ποσό κρίνοντας ότι πρέπει ν' αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που προκάλεσαν στο νεαρό οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2006...

Κέντρο Εκπαίδευσης & Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας


Σχετικά με την επιστολή του Προέδρου των εκπαιδευτών οδηγών κ. Γκίνη για την λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης & Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε: «Προς αποφυγή φημών, λανθασμένων εντυπώσεων και απόψεων σχετικά με το ΚΕΕΥΟ θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Πέλλας, τους εκπαιδευτές οδηγών και τους υποψηφίους οδηγούς για τα ακόλουθα:
Πρόκειται για ένα από τα έξι Κέντρα που υπάρχουν συνολικά στη χώρα και μάλιστα πρωτοπορώντας ως Π.Ε. Πέλλας σε αυτό το κομμάτι...

Άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας


Άμεση ήταν η κινητοποίηση του προσωπικού της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με αφορμή φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί, γύρω στις 11, στον υγροβιότοπο του Άγρα, σε κοντινή απόσταση από τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η. Στο σημείο κατέφθασε αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Έδεσσας για την αντιμετώπιση της φωτιάς.

Μετά από επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Θεοδωρίδη με τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Δ. Ψωμιάδη ενημερώθηκε η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας...

Συνεχίζεται αδιάλειπτα η προετοιμασία για τις βουλευτικές εκλογές 2012 στην Π.Ε. Πέλλας


Συνεχίζεται χωρίς  προβλήματα η προετοιμασία για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαϊου 2012 στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας βρίσκονται σε εγρήγορση με τον κύριο όγκο των διαδικασιών να βρίσκονται στο τέλος, ώστε, η εκλογική διαδικασία να διεκπεραιωθεί χωρίς εμπόδια.

Εξάλλου, έχουν παραδοθεί όλοι εκλογικοί σάκοι στους Δήμους  που είναι υπεύθυνοι για την παράδοσή τους στους δικαστικούς αντιπροσώπους...

Αγροτικός τομέας - Ένα ισχυρό αντίδοτο στην κρίση

Του Γιώργου Καρασμάνη (βουλευτή Ν.Δ. Πέλλας)
Είναι, ίσως, η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Ν.Δ. τονίζει με τόσο μεγάλη έμφαση την ανάγκη ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας της χώρας. 
Παρότι πάντοτε η φιλελεύθερη παράταξη υπήρξε αρωγός και συμπαραστάτης της προσπάθειας του Έλληνα αγρότη, αυτή την περίοδο – και όχι για λόγους προεκλογικών σκοπιμοτήτων – η Ν.Δ. τοποθετεί πολύ ψηλά στην «πολιτική ατζέντα» τα αγροτικά θέματα.
Γιατί, η οικονομική κρίση ανέδειξε μια ακόμα πτυχή των προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και χρόνια την πατρίδα μας : Την ανάγκη διασφάλισης της διατροφικής επάρκειας, με παράλληλη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην ύπαιθρο και ταυτόχρονη θωράκιση της εθνικής και κοινωνικής συνοχής στην περιφέρεια.
Είναι αλήθεια πως....

Να τι έρχεται τον Ιούνιο-Τα νέα μέτρα, σύμφωνα με τη λίστα Παπαδήμου


Νερό, αέριο, λιγνίτης, δρόμοι και λιμάνια σε ιδιώτες! Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πωλήσεις δημόσιων οργανισμών, μείωση μισθών και συντάξεων, επιπλέον περικοπές στις παροχές υγείας, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αύξηση αντικειμενικών αξιών και τιμολογίων της ΔΕΗ. Η λίστα των όσων πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο δεν έχει τέλος.
Το οικονομικό γραφείο του Λουκά Παπαδήμου κωδικοποίησε τις εκκρεμότητες....

Ούτε ένας Ελληνας δεν θέλει να χτίσει σπίτι!



Οι πιο απαισιόδοξοι καταναλωτές παραμένουν οι Έλληνες, οι οποίοι πιστεύουν ότι η οικονομία θα επιδεινωθεί στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ.
Από την έρευνα καταναλωτικής συμπεριφοράς προκύπτει ότι ούτε ένας Ελληνας σκέφτεται την κατασκευή κατοικίας στο προσεχές 12μηνο, ενώ μόνο το 1% όσων ρωτήθηκαν πιστεύει ότι είναι πιθανή η αγορά αυτοκινήτου.
Το 75% των Ελλήνων πιστεύουν ότι η οικονομία θα επιδεινωθεί….

Καμμένος: Θα μπλοκάρω ελικοδρόμια, αεροδρόμια και δρόμους...


Ο Πάνος Καμμένος υπόσχεται να ... φράξει το δρόμο σε όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας θα ήθελαν – όπως εικάζει- να φύγουν από τη χώρα, για να αποφύγουν την απόδοση ευθυνών.
Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη και ανεβάζοντας τους τόνους της πολεμικής εναντίον των δυο μεγάλων κομμάτων, ο αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» προειδοποίησε ότι το μετεκλογικό σκηνικό δεν θα συμπεριλαμβάνει ... διόδους διαφυγής. Είπε συγκεκριμένα:
«Θα είμαστε όλοι στις πύλες εξόδου της χώρας…..

Το Σαββάτο 5 Μαΐου το τουρνουά μίνι βόλλευ στον Πεζόδρομο στα Γιαννιτσά


Το τουρνουά μίνι βόλλευ ΄΄ Παίξε βόλλευ στον Πεζόδρομο΄΄ , που αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας, θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 5 Μαΐου, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών.
Συμμετοχές έχουν δηλώσει κορίτσια και αγόρια από όλα τα δημοτικά σχολεία των Γιαννιτσών, του Ν. Μυλοτόπου , της Πέλλας, της Κρύας Βρύσης, καθώς επίσης και 8 ομάδες από τον Αριστοτέλη Σκύδρας, 7 ομάδες από την Ακαδημία Κρύας Βρύσης ΄΄ Διγενής Ακρίτας΄΄και  4 ομάδες από τον Ίκαρο Έδεσσας...

Εισαγωγές μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων


Το Γραφείο Γεωργικών Μηχανημάτων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας (πρώην ΥΕΒ), ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι με την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης Γ3Β 296/30687/14-3-2012 η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 841/Β/20-3-2012, επιτρέπεται η εισαγωγή και η ταξινόμηση μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων από άλλη χώρα-μέλος της Ε.Ε., χωρίς κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μέχρι τις 31-12-2012.
Προϋπόθεση είναι τα μηχανήματα να είναι εγκεκριμένου τύπου και να έχουν άδεια κυκλοφορίας στη χώρα προέλευσης. 

Επίσκεψη της υποψήφιας βουλευτή κας Χρυσάνθης Αράπογλου στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας


Τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί (3/5), στο γραφείο του, η υποψήφια βουλευτής Πέλλας με το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» κα. Χρυσάνθη Αράπογλου. Η κα. Αράπογλου, με καταγωγή από την Αθήνα και τα Γιαννιτσά, είναι ελεύθερη επαγγελματίας με πλούσια εμπειρία σε θέματα marketing και επικοινωνίας.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην Πέλλα, με ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα της ανεργίας για το οποίο η κα. Αράπογλου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον...

3 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας


Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (ΠΕΕ) και από το 1993 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου, σε ανάμνηση της Διακήρυξης του Βίντχουκ, μία έκκληση ελευθεροτυπίας που υπέγραψαν αφρικανοί δημοσιογράφοι το 1991 για ελεύθερα, ανεξάρτητα και πλουραλιστικά Μ.Μ.Ε.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας μάς υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της προστασίας του θεμελιωδών δικαιωμάτων της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου, όπως κατοχυρώνονται...

Σαν Σήμερα, 3 Μαΐου


Γιορτάζουν: Ροδόπη.

Γεγονότα
1837: Εγκαινιάζεται το Οθώνειον Πανεπιστήμιον (νυν Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), που στεγάζεται προσωρινά στην Πλάκα. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ' όλη την ανατολική Μεσόγειο.

1890: Πεθαίνει στις φυλακές Χαλκίδας ο βουλευτής, πρώην αντεισαγγελέας εφετών, Ρόκκος Χοϊδάς, ο οποίος είχε αρνηθεί να υποβάλει αίτηση χάριτος μετά την καταδίκη του σε τριετή φυλάκιση για άρθρο που δημοσίευσε στην εφημερίδα Ραμπαγάς και θεωρήθηκε προσβλητικό για τη βασιλική οικογένεια. Διακήρυττε ότι η εθνική κυριαρχία και ο νόμος είναι πάνω από τον βασιλιά...

Αιμοδοσία στην μνήμη της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πέλλα


Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η διακαναλική συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φ.Κουβέλη

Ερωτήσεις και απαντήσεις από τη διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Φ. Κουβέλη...

Η Θεοδώρα Τζάκρη σε ζωντανή συνέντευξη στην ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Την Πέμπτη 3/5/2012, στις 3.20΄ το μεσημέρι, στην εκπομπή «ΕΚΛΟΓΕΣ 2012», που επιμελείται και παρουσιάζει στην ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μπουλουσάκης, προσκεκλημένη για μια ζωντανή συνέντευξη θα είναι η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη.