Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αυτόνομη κάθοδος ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές


Η αυτόνομη κάθοδος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αποφασίστηκε κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματεία του κόμματος με την πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, "η πρόταση του κ. Σαμαρά, κρίθηκε προσχηματική, από τη στιγμή που παράλληλα με το διάλογο σε επίπεδο κορυφής, υπογείως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση προσεταιρισμού στελεχών του ΛΑΟΣ, έναντι προσωπικών ανταλλαγμάτων"...

Αποχώρησε από το ΛΑΟΣ και ο Κυριάκος Βελόπουλος


Εξοργισμένος ο ίδιος από τη προκλητική στάση 200 νεαρών σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. όπου είχαν σύσκεψη τα μέλη αλλά και πρώην Βουλευτές του κόμματος, δήλωσε πως δεν κατεβαίνει με τέτοιου είδους τρομοκρατία ως...

υποψήφιος με το ΛΑ.Ο.Σ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ίδιος μεταβαίνει εσπευσμένα αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη για να βρίσκεται κοντά στον πατέρα του ο οποίος έπαθε εγκεφαλικό σήμερα το πρωί...

Εξελίξεις για το ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα. Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να αποδέχεται την πρόταση για διεξαγωγή πολιτικού ντιμπέιτ πριν τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιάννη Μιχελάκη στο ΒΗΜΑ, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα τηλεοπτική αναμέτρηση την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.

Στο μεταξύ, την έκπληξή της για την τηλεοπτική αναμέτρηση που ζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα ο Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασε η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά...

Αποδοκιμασίες σε Θ. Πλεύρη για την αποχώρησή του από το κόμμα (βίντεο)


Η απόφαση του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Αθανάσιο Πλεύρη να αποχωρήσει από το κόμμα προκάλεσε τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων του κόμματος οι οποίοι βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της Καλλιρόης και κατά την αποχώρηση του αμέσως μετά την συνεδρίαση του κόμματος αποδοκιμάστηκε έντονα. 
Λίγο νωρίτερα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης είχε εκδηλώσει την αντίδρασή του στην απόφαση του Γ. Καρατζαφέρη να μην αποδεχτεί την πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για την δημιουργία ενός κεντροδεξιού μετώπου θεωρώντας ότι...

Θυροκολλήθηκε το Διάταγμα για προκήρυξη εκλογών στις 17 Ιουνίου


Θυροκολλήθηκε σήμερα στις 11:59π.μ. στη Βουλή των Ελλήνων το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο διαλύθηκε η Βουλή της ΙΔ Περιόδου που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και προκηρύσσονται εκλογές στις 17 Ιουνίου. Το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφεται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα συγκληθεί στις 11 π.μ. της Πέμπτης 28 Ιουνίου.

Αναλυτικά στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρονται τα εξής:..

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν 3 νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά από 1 έως και 4 μονάδες έναντι της ΝΔ δείχνουν 3 νέες δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και στις τρεις δημοσκοπήσεις δεν δείχνει να αλλάζει ο αριθμός αλλά και τα κόμματα στην βουλή σε σχέση με το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου ωστόσο όμως οι αλλαγές έρχονται στον συσχετισμό των κομμάτων καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έστω και οριακά δείχνει να περνά στην πρώτη θέση εξασφαλίζοντας και το μπόνους των 50 εδρών παρά την μικρή άνοδο της ΝΔ. Μόνο σε μία δημοσκόπηση οριακά δείχνει να εξασφαλίζει την είσοδό του και ένα 8ο κόμμα που είναι η Δημιουργία ξανά του Θάνου Τζίμερου.

Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των τριών ερευνών έχουν ως εξής:..

Γιαννιτσά: Σεμινάριο με θέμα «Φορολογικά Θέματα» από το Οικον. Επιμελητήριο Ελλάδας


Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, 4ο Περιφερειακό Τμήμα Κεντροδυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των συναδέλφων Φοροτεχνικών Λογιστών διοργανώνει στα Γιαννιτσά ΔΩΡΕΑΝ επιμορφωτικό σεμινάριο για όσους έχουν άδεια Λογιστή-Φοροτεχνικού με θέμα: 

Φορολογικά Θέματα

Εισηγητής: ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

Χώρος διεξαγωγής : Γιαννιτσά, Αίθουσα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ (Χατζηδημητρίου & Εθν. Αντίστασης, Γιαννιτσά)...

Σαν Σήμερα, 19 Μαΐου


Γεγονότα

1822: Αμφίρροπη ναυμαχία διεξάγεται στα ανοιχτά της Χίου, ανάμεσα σε μοίρα του τουρκικού στόλου και ελληνικά πλοία (Μιαούλης, Τσαμαδός, Σαχτούρης κ.ά.).

1919: Ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και αρχίζει τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων...

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Συζητούν μετακίνηση πανελλαδικών εξετάσεων


Σύσκεψη για τις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 21 Μαΐου κάλεσε σήμερα η νέα υπουργός Παιδείας Αγγελική – Ευφροσύνη Κιάου. Η μετακίνηση των ημερομηνιών διεξαγωγής τμήματος των εξετάσεων, λόγω των εκλογών, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης, με τους αρμόδιους παράγοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετακίνηση θα είναι περίπου τρεις ή τέσσερις μέρες.
Εάν μετακινηθούν οι εξετάσεις και οι ημερομηνίες "αγγίξουν" τον Ιούλιο, το υπουργείο θα πρέπει να καταβάλλει σεβαστό... ποσό για τις υπερωρίες των εκπαιδευτικών. Πάντως εάν μετακινηθούν οι εξετάσεις θα υπάρξει προηγουμένως συνεννόηση με τους καθηγητές, αναφέρουν πληροφορίες...

Α. Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά το λαό


Κάλεσμα στον λαό να αναδείξει ισχυρό το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, ώστε το λαϊκό κίνημα να παρέμβει εναντίον όλων των νόμων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, απηύθυνε η γγ της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Περισσό, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης.
Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις και άσκησε κριτική τόσο προς τη δεξιά και το μέτωπο της κεντροδεξιάς, όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι...

Ζευγάρι δικαστών κακοποίησε το 7χρονο παιδί του


Σοκ έχει προκαλέσει στην Θεσσαλονίκη η υπόθεση ενός ζευγαριού δικαστών, οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον επτάχρονο γιο τους και στην συνέχεια τον έδιωξαν από το σπίτι.

Οι γονείς του μικρού κάλεσαν την αστυνομία, δηλώνοντας την εξαφάνιση του παιδιού τους, το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί λίγη ώρα αργότερα.
Ο ανήλικος έφερε σημάδια κακοποίησης στο σώμα του και όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν το παιδί τι του είχε συμβεί, τους είπε, πως τον χτύπησαν οι γονείς του και στη συνέχεια ο πατέρας του τον έδιωξε από το σπίτι.
Οι δύο δικαστές συνελήφθησαν και η υπόθεση παίρνει πλέον το δρόμο της Δικαιοσύνης...

Εκπομπή με τον σύλλογο «ΦΛΟΓΑ»


Η Πέννυ Ζερβάκη φιλοξενεί στο στούντιο του FOCUS WEB TV τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική  Ασθένεια  «ΦΛΟΓΑ»  με καλεσμένη την Μαρία Τρυφωνίδη πρόεδρο του συλλόγου,  μαζί  συζητούν για το λόγο που δημιουργήθηκε η «ΦΛΟΓΑ» ,για το τι προσφέρει  στα παιδιά με καρκίνο, για το πως πρέπει να το αντιμετωπίσουν οι γονείς,  καθώς και για το πώς μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε σ αυτήν την προσπάθεια …..

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε την εκπομπή.

Συμβολική κίνηση της Πανελ. Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 Ν. Πέλλας

Η Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (Π.Ο.Α.Ε.Α.) 1941-1944 Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με έδρα την Έδεσσα, προχωρά σε μια συμβολική κίνηση ενόψει των εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Συγκεκριμένα, αντί κατάθεσης στεφάνου στις εκδηλώσεις μνήμης των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Γενοκτονίας των Νεοτούρκων του Κεμάλ προσφέρει οικονομική ενίσχυση...

Εκδηλώσεις για την εορτή της «Αναλήψεως» στο Ασβεσταριό


Επίσκεψη του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΚΙΛΚΙΣ στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδη


Τα νεοεκλεγέντα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του αθλητικού σωματείου ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΚΙΛΚΙΣ επισκέφτηκαν πριν από λίγες ημέρες τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη στο Γραφείο του. Ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Δημητριάδης και τα υπόλοιπα μέλη ενημέρωσαν τον κ. Θεοδωρίδη για την υφιστάμενη κατάσταση του κλασσικού αθλητισμού και ιδιαίτερα των ολυμπιακών αθλημάτων στις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας και Κιλκίς. Επίσης, συζήτησαν μαζί του για δράσεις υποστήριξης των αθλητικών συλλόγων...

ΟΧΙ στα χαράτσια για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ ζητάει η ΠΑ.ΣΥ.


     Να μην πληρώσουν φέτος, χαράτσι οι αγρότες για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ (αιτήσεις για την καταβολή επιδοτήσεων) και να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους πλήρωσαν πέρσι .
      
Οι ΕΑΣ , που έχουν αναλάβει τη σύνταξη των δηλώσεων , ζητάνε από τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πληρώσουν 30 ευρώ και περισσότερο ανάλογα με τα δηλωθέντα αγροτεμάχια ανά δήλωση , κάτι που αντιτίθενται στη συμφωνία που έχει κάνει η ΠΑΣΕΓΕΣ με το υπουργείο για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ...

"Εξαφανίστηκε" Ολυμπιακή δάδα αξίας 300.000 ευρώ

Φτερά έκανε Ολυμπιακή συλλεκτική δάδα αξίας 300.000 ευρώ. Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα της Ηλείας "Κόσμος", η κλοπή της δάδας συμπίπτει χρονικά με την κλοπή  που έγινε στο Μουσείο αλλά κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό.
Πρόκειται για τη δεύτερη αυθεντική δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ελσίνκι, ενώ προ ημερών εστάλη σχετικό έγγραφο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Για να γίνει κατανοητή η αξία του αντικειμένου πρέπει να επισημανθεί πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ελσίνκι ήταν...

18 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων


Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».
Στις 18 Μαίου κάθε χρόνο η είσοδος σε όλα τα μουσεία της Ελλάδας είναι ελεύθερη.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι..

Σαν Σήμερα, 18 Μαΐου


Γιορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία.

Γεγονότα
1821: Ο Νικηταράς νικάει τους Τούρκους στα Δολιανά Κυνουρίας. Από τη μάχη αυτή ο γενναίος οπλαρχηγός θα μείνει στην Ιστορία ως «Τουρκοφάγος». Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μετά τη μάχη δεν μπορούσαν να του ξεκολλήσουν το σπαθί από το χέρι!

1828: Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων Μουσταφά Πασάς, με 8.000 πεζούς και 300 ιππείς, προσβάλλει το Φραγκοκάστελλο Χανίων, το οποίο υπερασπίζουν οι Ηπειρώτες οπλαρχηγοί Χατζημιχάλης Νταλιάνης και Κυριακούλης Αργυροκαστρίτης, με 600 Κρήτες επαναστάτες...

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πρώτη η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση - Από κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ


Πρωτιά στη ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της marc για τον ALPHA που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 15 και 17 Μαίου. Στην πρόθεση ψήφου, προηγείται η ΝΔ με 23,1% και ακολουθεί με διαφορά δύο μονάδων ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 21%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 13,2%. Ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος με 7,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,1% και η Χρυσή Αυγή με 4,3%.

Πολύ χαμηλά είναι τα ποσοστά των κομμάτων που στις εκλογές της 6ης Μαίου έδιναν τη μάχη για είσοδο στη βουλή, όπως του ΛΑ.ΟΣ., της ΔΗ.ΣΥ. και των Οικολόγων Πράσινων. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8,7%...

Η έξοδος της Ελλάδας θα είχε καταστροφικές συνέπειες για το ευρώ


Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε καταστροφικές συνέπειες για το κοινό νόμισμα και την Ευρώπη, προειδοποίησαν με δηλώσεις τους δύο κορυφαίοι τραπεζίτες, ο πρόεδρος της ελβετικής τράπεζας UBS και πρώην πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank) Άξελ Βέμπερ και ο έως πρόσφατα πρόεδρος της ισπανικής τράπεζας Bankia και πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ροδρίγο ντε Ράτο...

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός για την προκήρυξη επαναληπτικών εκλογών.
Οι έξι πολιτικοί αρχηγοί  που  μετείχαν στη συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατέληξαν στον κ. Πικραμμένο, μετά από συνεδρίαση περίπου μίας ώρας.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ο κ. Παπούλιας πρότεινε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, πρόταση που έγινε δεκτή από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, πρότεινε τον κ. Γεράσιμο Αρσένη...

17 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης


Η 17η Μαΐου έχει οριστεί από την Παγκόσμια Ένωση κατά της Υπέρτασης (World Hypertension League) ως μέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της υπέρτασης, της πολύ διαδεδομένης αυτής «σιωπηλής» νόσου.
Η αρτηριακή υπέρταση, δηλαδή η αυξημένη αρτηριακή πίεση που ασκεί το αίμα στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών, είναι μία πάθηση χωρίς συμπτώματα. Για το λόγο αυτό γίνεται πιο επικίνδυνη όταν δεν ελέγχεται, καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα εμφάνισης σοβαρών και πιθανώς θανατηφόρων παθήσεων...

17 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας


Στις 17 Μαΐου κάθε χρόνο εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, σε ανάμνηση της ίδρυσης αυτή τη μέρα του 1865 της Παγκόσμιας Τηλεγραφικής Ένωσης που σήμερα ονομάζεται Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ένωση.
Όλα ξεκίνησαν στις 24 Μαΐου του 1844, όταν ο Σάμιουελ Μορς έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσω τηλεγραφικής γραμμής από την Ουάσιγκτον στη Βαλτιμόρη, εγκαινιάζοντας την τηλεπικοινωνιακή πραγματικότητα. 10 χρόνια αργότερα, ο τηλέγραφος ήταν διαθέσιμος στο κοινό και στις 17 Μαΐου 1865 ιδρύθηκε στο Παρίσι ο Παγκόσμια Τηλεγραφική Ένωση από 20 κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα...

17 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας


Γνωστή και με την κωδική ονομασία IDAHO (International Day Against Homophobia), η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας έχει σκοπό να συντονίσει τις διεθνείς προσπάθειες, που στοχεύουν στον σεβασμό της διαφορετικότητας των ομοφυλοφίλων, ανδρών και γυναικών.
Επελέγη η 17η Μαΐου, επειδή αυτή την ημέρα του 1990 η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...