Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Το τελευταίο ηχογραφημένο τραγούδι του Δ.Μητροπάνου (ακούστε το)


«Της μοναξιάς οι σκλάβοι» είναι ο τίλτλος του τελευταίου τραγουδιού που ηχογράφησε λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος…Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του συνθέτη Μάριου Τόκα, θα κυκλοφορήσει ένα νέο CD με ανέκδοτα τραγούδια του και ανάμεσα στους σημαντικούς ερμηνευτές που συμμετέχουν είναι και ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Τα κομμάτια του δίσκου ηχογραφήθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2012 ενώ ο μεγάλος ερμηνευτής, σύμφωνα με την Espresso, μπήκε στο στούντιο λίγες μόλις ημέρες πριν από τον θάνατό του.

Ακούστε το τραγούδι:..

Στην δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ


Επικεφαλής στο ψηφ. επικρατείας η Ντόρα Μπακογίαννη
Με την Ντόρα Μπακογιάννη στη θέση του επικεφαλής, δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Στην δεύτερη θέση περνάει ο Χαράλαμπος Αθανασίου, στην τρίτη ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και στην τέταρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης που σημαίνει ότι για να εκλεγεί θα πρέπει να αυξήσει το ποσοστό της ΝΔ. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι αυτή την φορά και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ για την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου έχει ως εξής:..

Απίστευτο! $850.000.000 σε λογαριασμό του Τζοχατζόπουλου;


Επώνυμη καταγγελία από δικηγόρο που λέει για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου σε ελβετική τράπεζα. Eγγραφο του ΣΔΟΕ κάνει λόγο για μεταφορά του αρχείου με το αυτοκίνητο συζύγου
πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με την καταγγελία στο λογαριασμό αυτό υπάρχουν 850 εκατομμύρια δολάρια και έχει ήδη υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής.
Εχει εντοπιστεί ο λογαριασμός αυτός και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι...

Σαν Σήμερα, 2 Ιουνίου



Γεγονότα
1891: Υιοθετείται από τη Διεθνή Ένωση Ποδοσφαίρου -την οποία αποτελούν οι ομοσπονδίες Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Ιρλανδίας- ο κανονισμός του πέναλτι. Υπήρξε μία ιδέα του ιρλανδού επιχειρηματία και τερματοφύλακα Γουίλιαμ Μακ Κραμ.
1896: Ο Γκουλιέλμο Μαρκόνι λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ραδιόφωνο.
1920: Δολοφονείται στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Εσάτ πασάς, από νεαρό αλβανό καθηγητή, επειδή «πούλησε την πατρίδα στους Ιταλούς»...

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Επιστολή Καρασμάνη στον υπηρεσιακό υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ. για τους πληγέντες παραγωγούς


Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στο νομό Πέλλας, ειδικότερα αυτά που αφορούν στις μεγάλες καταστροφές από τις τελευταίες θεομηνίες – βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα, χαλαζόπτωση, παγετός – έθεσε με επιστολή του στον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων  Ναπολέων Μαραβέγια, ο Γιώργος Καρασμάνης.
Του ζητά να μεριμνήσει ώστε μα αποκατασταθούν οι κραυγαλέες αδικίες του ΕΛΓΑ, με άμεσες αυτοψίες σε κτήματα περιοχών που έχουν αποκλειστεί από αποζημιώσεις του Οργανισμού καθώς επίσης...

Πρόστιμο σε Παναθηναϊκό για... δυσφήμηση!


Η Ευρωλίγκα κατηγόρησε τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του για δυσφήμηση του αθλήματος κατά τη διάρκεια του Final Four και του επέβαλε πρόστιμο ύψους €100.000! Πρόστιμο και για τον Ολυμπιακό.
Οι φωτογραφίες με αγκαλιασμένους φίλους των δύο «αιωνίων» έξω απ' το Sinan Erdem Spor (11-13/5) αποτέλεσαν την εξαίρεση στον... made in Greece κανόνα, αφού η κοινή παρουσία τους στην Κωνσταντινούπολη επεφύλασσε σειρά επεισοδίων εντός, εκτός και στην Αγιά Σοφιά. Η Ευρωλίγκα δε θα μπορούσε να κάνει τα στραβά μάτια και κατηγόρησε τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του...

"Πράσινο" για πρόσληψη 1500 πυροσβεστών


«Πράσινο φως» για την πρόσληψη 1500 εποχικών πυροσβεστών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, «άναψε» η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), γνωμοδοτώντας ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για να επιτραπούν, κατά την προεκλογική περίοδο, οι συγκεκριμένες προσλήψεις.

Παράλληλα, η επιτροπή του ΣτΕ γνωμοδότησε υπέρ της πρόσληψης πέντε ιδιωτών χειριστών ελικοπτέρων, 120 ψυχολόγων, 120 κοινωνικών λειτουργών και 60 μεταφραστών-διερμηνέων...

Αντιδράσεις κομμάτων για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ


Σφοδρές αντιδράσεις - εκκινούμενες από διαφορετικές πολιτικές οπτικές - προκάλεσε η παρουσίαση του το κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τους κινδύνους να τεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης και να μπει σε εθνικές περιπέτειες επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία:
«Ακούσαμε, σήμερα, από τον ΣΥΡΙΖΑ πώς θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ. Πώς θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες. Πώς θα καταρρεύσουν ή θα φύγουν από τη χώρα και οι τελευταίες επιχειρήσεις. Πώς θα χαθεί κάθε ελπίδα των ανέργων για δουλειά. Πώς θα φορολογηθούν ακόμη πιο βαριά η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίοι...

Η δραχμή στους πίνακες συναλλάγματος!


Όσοι κοίταζαν το ταμπλώ του Bloomberg σήμερα δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν ξαφνικά μπήκε η Ελληνική Δραχμή στον πίνακα με την ένδειξη «POST EUR», δηλαδή «μετά ευρώ».

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για απλό τεστ ή όντως το Bloomberg προετοιμάζει το έδαφος για είσοδο της δραχμής στο σύστημα συναλλάγματος.

Σύμφωνα με το businessinsider.gr, το bloomberg δεν κατάφερε να δώσει πειστική απάντηση για την ενέργεια αυτή, αναφέροντας πως επρόκειτο για ένα εσωτερικό τσεκ της εταιρείας.

Πηγή   gazzetta.gr

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ


Λέγοντας πολλές φορές την φράση "η κυβέρνηση της Αριστεράς", ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Τσίπρας, δεν παρουσίασε μόνο τα οικονομικά σχέδια αν γίνει κυβέρνηση αλλά και κοινωνικές πρωτοβουλίες.

Επιτέθηκε με σφοδρότητα σε Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, κατηγορώντας τον πρώτο ότι θέλει να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και το  δεύτερο ότι είναι άριστος νομοθέτης της διαπλοκής.

Πιο αναλυτικά:..

21 δημοσιογράφοι αποχωρούν από το Mega


Συνολικά 21 δημοσιογράφοι του mega αρνούμενοι να δεχτούν να υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις που τους πρότεινε η διοίκηση αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κανάλι.

Μεταξύ αυτών είναι οι Μαρία Καρχιλάκη, Θάνος Πασχάλης, Αθηνά Κουφοπάνου, Μαρία Παπουτσάκη, Μαίρη Λαμπαδίτη, Δημήτρης Παπαντωνίου, Μαίρη Ορφανίδη, Ανδρέας Παπαδημητρίου, Σταμάτης Γιαννίσης, Γιώργος Θαναηλάκης, Κώστας Καζακόπουλος, Σταύρος Καπάκος, η Μαργαρίτα Βεργολιά και η Μαριλένα Γεραντώνη. Από την παραγωγή ειδήσεων φεύγει η Νατάσα Κιουτσούκη...

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία

Για πέμπτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα την Παρασκευή 1 Ιουνίου η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, ένα διεθνές κίνημα που συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο.
«Για άλλη μια χρονιά το ποδήλατο, η βιώσιμη κινητικότητα και το περιβάλλον συνεχίζουν να βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Ποδηλατόδρομοι δεν κατασκευάζονται, οι ποδηλατοκλοπές αυξάνονται, η συνδυασμένη μετακίνηση στο Λεωφορείο, Ταξί, Τρένο (εκτός προαστιακού), Μετρό (μελλοντικά) δεν εφαρμόζεται, η ένταξη του ποδηλάτου σε όλα τα κατασκευαστικά έργα δεν υφίσταται, το ποδήλατο δεν ευνοείται από τον ΚΟΚ, δεν έχει μειωθεί ο Φ.Π.Α απόκτησης του...

Ανακοίνωση της Π.Α.ΣΥ. για τις ζημιές στα βαμβάκια από της βροχοπτώσεις


        Οι έντονες & παρατεταμένες βροχοπτώσεις του προηγούμενου διαστήματος έχουν δημιουργήσει μεγάλες καταστροφές με το πλημμύρισμα μεγάλων εκτάσεων κύρια με βαμβακοκαλλιέργειες στο κάμπο της Κ.Μακεδονίας στους Νομούς Ημαθίας , Πέλλας & Θεσσαλονίκης . Οι εκτάσεις που έχουν πλημμυρίσει αφορούν διάφορες καλλιέργειες , αλλά οι ζημιές εντοπίζονται κύρια στις ήδη φυτρωμένες βαμβακοκαλλιέργειες και σε μεγαλύτερη ένταση στα χωριά των Δήμων Αλεξάνδρειας Ημαθίας & Πέλλας ...

Τρίποντα Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το Δήμο Πέλλας !


            Ο Δήμος Πέλλας θα διοργανώσει  φιλικό αγώνα μεταξύ των βετεράνων καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, με καλαθοσφαιριστές όλων των συλλόγων του Δήμου Πέλλας, για φιλανθρωπικό σκοπό.
     Την ομάδα βετεράνων καλαθοσφαιριστών αποτελούν,ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος Γιώργος Σιγάλας, ο πρώην διεθνής μας φόργουορντ  Νάσος Γαλακτερός, οι πρώην διεθνείς  μας πλει μεικερ Νίκος Μπουντούρης και Άγγελος Κορωνιός, ο Χρήστος Χριστοδούλου, ο Νίκος Σιούτης, ο Βασίλης Ντάκουλας, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο Γιώργος Μπαλογιάννης, ο Γιώργος Χρυσανθόπουλος, ο Γιώργος Μασλαρινός, ο Νίκος Κούβελας, ο Κουντουράκης Χρήστος, και ο  πρώην διεθνής μας σέντερ Ευθύμης Ρετζιάς...

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Σαν Σήμερα, 1 Ιουνίου


Γεγονότα

1495: Η πρώτη καταγεγραμμένη παραγωγή σκοτσέζικου ουίσκι γίνεται από τον μοναχό Τζον Κορ.

1930: Ο Παναθηναϊκός νικά 8-2 τον Ολυμπιακό, στη μεγαλύτερης έκτασης νίκη που έχει πετύχει ποτέ επί του αιώνιου αντιπάλου του.

1962: Θεμελιώνεται το νέο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

1967: Κυκλοφορεί το αριστουργηματικό άλμπουμ των Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band...

Σπείρα είχε βάλει στο μάτι “Super-Market” σε Έδεσσα και Γιαννιτσά


Στόχος τους ήταν τα σούπερ μάρκετ της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αστυνομικοί τους σταμάτησαν για έλεγχο χθες το μεσημέρι και βρήκαν το αυτοκίνητό τους γεμάτο με προϊόντα, αξίας 250 ευρώ, τα οποία δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Όπως προέκυψε, τα είχαν κλέψει νωρίτερα από σούπερ μάρκετ της Έδεσσας και των Γιαννιτσών.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι τους δυο τελευταίους μήνες, έκλεβαν συστηματικά προϊόντα από σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και στη συνέχεια πωλούσαν τα κλεμμένα προϊόντα...

Ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βγάζει νέα δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr, η Νέα Δημοκρατία προηγείται, στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 23,9% και σε «απόσταση αναπνοής» ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%. Τρίτο κόμμα, εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 12,6% και την 7αδα των κομμάτων που εξασφαλίζουν την είσοδο τους στη Βουλή συμπληρώνουν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 4,7% και το ΚΚΕ με 4%.

Δείτε τη δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr...

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων κ. H.J. Fuchtel στην Πέλλα


Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Hans-Joachim Fuchtel, συνοδευόμενο από τον Γενικό Πρόξενο κ. Wolfgang Holscher-Obermaier, τον Αντιπεριφερειάρχη της πόλης Κόμπλεντζ κ. Frank Hemerlle και στενούς συνεργάτες τους πραγματοποιήθηκε σήμερα (30/5) στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας...

Εγκαίνια Έκθεσης Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων από την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.


Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα στην Ν.Δ και επτακομματική βουλή



Με 1, 7 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc. Η Ν.Δ συγκεντρώνει 26% στην πρόθεση ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 24, 3%.
Αναλυτικά η δημοσκόπηση όπως παρουσιάστηκε στην τηλεόραση του Alpha.
Ν.Δ 26%
ΣΥΡΙΖΑ 24,3%
ΠΑΣΟΚ 12,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,3%
ΚΚΕ  5,7%
ΔΗΜΑΡ 5,3%
Χρυσή Αυγή 4,2%

Αλλαγές στο Μνημόνιο για διατήρηση μισθών και μείωση φόρων




Τα δεκαοκτώ μέτρα μίας ρεαλιστικής επαναδιαπραγμάτευσης παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης ΣΑμαράς αντιδιαστέλλοντας το δικό του πρόγραμμα με την “μονομερή καταγγελία του Μνημονίου” για την οποία είπε ότι μοιάζει με “παιχνίδι με τα σπίρτα μέσα σε μπαρουταποθήκη”.

“Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι των τελευταίων δεκαετιών ανέφερε ο κ. Σαμράς παρουσιάζοντας τις οικονομικές του προτάσεις σε ομιλία του στο ΕΒΕΑ και πρόσθεσε: “Προτείνουμε οι έλληνες να αλλάξουμε την μοίρα μας και τα πρώτα βήματα θα παρουσιάσουμε απόψε. Τρεις είναι οι προτεραιότητες: Ανάκαμψη-ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση σε μία Ευρώπη που αλλάζει, δικαιοσύνη και ασφάλεια.........................

Καμμένος: «Καταρρίπτονται τα σενάρια για δραχμή»




Καταρρίπτονται πλήρως τα σενάρια τρομολαγνείας που θέλουν την Ελλάδα να οδηγείται εκτός ευρώ από τους ξένους, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε - επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός του - με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Όπως είπε , «καταρρίπτεται πλήρως η τρομολαγνεία των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου ότι δήθεν υπάρχει μηχανισμός που μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα στη δραχμή».

Ο κ.Καμμένος είπε ότι τον διαβεβεβαίωσε ο κ.Προβόπουλος ότι κάτι τέτοιο είναι απόλυτα ψευδές...

Τα πετρέλαιά μας είναι και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο!



«Τα πετρέλαιά μας είναι και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, το φυσικό αέριο βρίσκεται στο Αιγαίο κάτω από την Κρήτη...», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, και επανέλαβε τη θέση για άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ από την Ελλάδα.
Απαντώντας στην ερώτηση πώς θα ανακηρύξει μονομερώς η χώρα ΑΟΖ, όταν η Τουρκία δεν έχει καν αναγνωρίσει το Δίκαιο της Θάλασσας, είπε:

«Είναι δυνατόν εμείς να κάνουμε πολιτική με το τι συμφέρει την Τουρκία ή όχι;...

Ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για αρπαγές παιδιών




Ανακοίνωση αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν στις αρπαγές παιδιών και σε παιδιά που τους έχουν αφαιρέσει ζωτικά όργανα εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056» και στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» λαμβάνουμε εκατοντάδες κλήσεις από αναστατωμένους γονείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες σχετικά με τις πληροφορίες που αναδημοσιεύονται διαρκώς στο διαδίκτυο και αφορούν σε αρπαγές ανηλίκων ακόμη και σε παιδιά που τους έχουν αφαιρέσει ζωτικά όργανα καθώς πρόκειται για κύκλωμα εμπορίου οργάνων…

Στον αέρα οι βουλευτές του Ιουνίου λόγω της... μη απογραφής


   Στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου, όχι για πολιτικούς αλλά για διαδικαστικούς λόγους. Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιωάννης Αδαμόπουλος η μη δημοσίευση των αποτελεσματων της τελευταίας απογραφής με βάση την οποία, σύμφωνα με το Σύνταγμα,
θα έπρεπε να κατανεμηθούν οι 288 έδρες της επόμενης Βουλης ενδέχεται να δημιουργήσουν ανυπέρβλητα προβλήματα καθώς οι τυχόν προσφυγές στο Εκλογοδικείο θα  δημιουργήσουν…..

Τα χρήματα για τη σωτηρία της Ελλάδας πήγαν στις τράπεζες, όχι στους Έλληνες!




Τη θέση ότι τα χρήματα που δόθηκαν για τη σωτηρία της Ελλάδας έφτασαν στις τράπεζες και όχι στους Έλληνες πολίτες εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.
«Η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και, έως σήμερα, στους ίδιους τους Έλληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάνες Άντρος μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».
Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ιστορικού καγκελάριου Μπρούνο Κράισκι και κορυφαίος...

31 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.
Στατιστικά Στοιχεία
Το κάπνισμα προκαλεί:..

Σαν Σήμερα, 31 Μαΐου


Γιορτάζουν: Μάγος, Μάγια.

Γεγονότα
1678: Αρχίζουν στο Κόβεντρι της Αγγλίας οι εορτασμοί σε ανάμνηση της πορείας της θρυλικής Λαίδης Γκοντάιβα. Σύμφωνα με την παράδοση, η Λαίδη Γκοντάιβα ίππευσε γυμνή στους δρόμους του Κόβεντρι τον 11ο αιώνα, προκειμένου να πείσει τον σύζυγό της Λόρδο Λίοφρικ να καταργήσει τη δυσβάσταχτη φορολογία που είχε επιβάλλει στους υπηκόους του.

1905: Ο πρωθυπουργός Θεόδωρος Δηλιγιάννης δολοφονείται κατά την προσέλευσή του στη Βουλή, από τον χαρτοπαίκτη και λεσχειάρχη Αντώνη Κωσταγερακάρη. Αιτία, η απόφαση του Δηλιγιάννη να κλείσει τις χαρτοπαικτικές λέσχες...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

O Δήμος Έδεσσας στη μαύρη λίστα για λανθασμένα οικονομικά στοιχεία.




Να διορθώσουν, άμεσα, τα λανθασμένα στοιχεία που έχουν υποβάλει 43 δήμοι μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Έδεσσας στη βάση δεδομένων «Οικονομικά Στοιχεία Δήμων» καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών, με έγγραφό του.
Όπως αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο, εντοπίστηκαν λάθη σε ποσά και σε υποβληθέντα στοιχεία, που καταχωρούνται σε ορισμένα πεδία, με μήνα αναφοράς τον Απρίλιο 2012 και, κατά συνέπεια, το δελτίο είναι λανθασμένο.

Γι’ αυτό, το Υπουργείο Εσωτερικών ζητεί από τους συγκεκριμένους δήμους .....

Ο Τάσος Μητρόπουλος... αναποδογύρισε το γραφείο του Λυκουρέντζου!



Σκηνές ...απείρου κάλους διαδραματίστηκαν στο γραφείο του Ανδρέα Λυκουρέντζου: Ο εξοργισμένος Τάσος Μητρόπουλος όρμησε για να υπερασπιστεί τη θέση του στις λίστα της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Πειραιά, «αναχαιτίζοντας» τον Γιώργο Ανατολάκη...
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της στήλης «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «τα Νέα», που αποκαλύπτει και το περιστατικό, όλα αυτά συνέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Μαϊου.
Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό», ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κ. Μητρόπουλος μπήκε στο γραφείο του Γραμματέα του κόμματος κ. Λυκουρέντζου και διεκδίκησε τα «κεκτημένα» του, με ορμή και μαχητικότητα που δικαιώνει το παρατσούκλι «Ράμπο», το οποίο τον.............