Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Η Ελλάδα 1-0 την Ρωσία και στους 8 της Ευρώπης


Με γκολ του Καραγκούνη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 1-0 της ομάδας της Ρωσίας και πέρασε στους 8 της Ευρώπης. Ο Έλληνας διεθνής που με το δικό του γκολ χάρισε την μεγάλη πρόκριση στην εθνική μας έδωσε την δική του απάντηση για το χαμένο πέναλτι στην πρεμιέρα του Euro με τους Πολωνούς ωστόσο θα απουσιάσει όμως από την επόμενη μεγάλη αναμέτρηση στους 8 καθώς δέχτηκε άδικη κίτρινη κάρτα σε πεντακάθαρη ανατροπή του μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να βλέπει θέατρο...

Ο 2ος θερμότερος Μάιος των τελευταίων 130 ετών


Σε ασυνήθιστα για την εποχή ύψη φαίνεται να έχει «κολλήσει» το θερμόμετρο τον τελευταίο καιρό σημειώνοντας απανωτά «ρεκόρ». Ο περασμένος μήνας αναδείχθηκε ως ο... δεύτερος θερμότερος Μάιος των τελευταίων 132 χρόνων – μετά από τον Μάιο του 2010 –.

Κάποια σημεία του πλανήτη, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, γνώρισαν εφέτος την πιο ζεστή άνοιξη στην καταγεγραμμένη «μετεωρολογική» ιστορία τους...

Ελλάδα - Ρωσία 1-0 (ημίχρονο)


Με γκολ του Καραγκούνη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου η Εθνική μας ανοίγει το σκορ απέναντι στους Ρώσους και πάει στα αποδητήρια με 1-0.

Σύσταση προς τους Έλληνες ψηφοφόρους απευθύνει και η Bild


Βερολίνο, Γερμανία

Μία ημέρα μετά την πρωτοφανή «σύσταση προς τους ψηφοφόρους» των Financial Times Deutschland και η γερμανική ταμπλόιντ Bild απευθύνει επιστολή προς τους Έλληνες.
Γραμμένη στα ελληνικά και στα γερμανικά, η επιστολή προειδοποιεί σε ιδιαίτερα οξύ τόνο ότι «εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις, παραβιάζοντας κάθε συμφωνία- θα σταματήσουμε να πληρώνουμε» και σημειώνει ότι στις αυριανές εκλογές η επιλογή είναι μόνο ανάμεσα στην «επίπονη σύνεση» και στην «ολοκληρωτική καταστροφή»...

Μέρκελ: «Οχι» επαναδιαπραγμάτευση του δανεισμού της Ελλάδας


Απέκλεισε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανεισμού της Ελλάδας (από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ), τονίζοντας ότι,«οι συμφωνίες που συνάπτονται με τους διεθνείς πιστωτές, πρέπει να τηρούνται επακριβώς».

Η Γερμανίδα καγκελάριος εκφώνησε ομιλία στην κομματική οργάνωση στο Ντάρμστατ της 'Εσσης.'Οπως δήλωσε, «αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο σπουδαίο, οι ελληνικές εκλογές να καταλήξουν σε αποτέλεσμα, με το οποίο εκείνοι που θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση να δηλώσουν: θα προσηλωθούμε σε ό,τι συμφωνήθηκε».

Σαν Σήμερα, 16 Ιουνίου


Γιορτάζουν: Τύχων.

Γεγονότα
371 π.Χ: Συνάπτεται συνθήκη ειρήνης μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών. Αμέσως μετά, οι Σπαρτιάτες υπό το βασιλιά Κλεόμβροτο εισβάλλουν στη Βοιωτία, όπου κυριαρχούν οι Θηβαίοι του Επαμεινώνδα.

1903: Ιδρύεται η PEPSICO (Pepsi Cola), η μεγάλη αντίπαλος της Coca-Cola.

1904: Ο Τζέιμς Τζόις γνωρίζει και ερωτεύεται τη Νόρα Μπάρνακλ και χρησιμοποιεί την ημερομηνία αυτή στην πλοκή του μυθιστορήματός του Οδυσσέας, που παραδοσιακά ονομάζεται Bloomsday...

Έκλεισε με επιτυχία άλλη μια χρονιά της Ακαδημίας Μπάσκετ του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών


Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το 17ο έτος της λειτουργίας της η Ακαδημία Μπάσκετ του ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, η οποία έχει αγωνιστική έδρα το κλειστό γυμναστήριο των Γιαννιτσών «Έλλη Μυστακίδου», αλλά απευθύνεται σε όλα τα χωριά του Καλλικρατικού δήμου Πέλλας.

Με αφορμή την λήξη της αγωνιστικής χρονιάς, την Κυριακή 10/6 πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο Γιαννιτσών μια υπέροχη εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά της Ακαδημίας, γονείς συγγενείς και πολλοί φίλοι του αθλήματος...

Συμμετοχή και βράβευση αθλητών του ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος σε τουρνουά μπάσκετ της GBA Θεσσαλονίκης


Με κεντρικό στόχο να έρθουν τα παιδιά και οι νέοι πιο κοντά στο μπάσκετ και τον αθλητισμό πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο (9-10/6) στην Θεσσαλονίκη από την «GBA» (Ακαδημία Μπάσκετ) των Λ. Παπαδόπουλου, Δ. Διαμαντίδη, Ν. Χατζηβρέττα και Κ. Χαραλαμπίδη, τουρνουά μπάσκετ «3 on 3» στο Ποσειδώνιο.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν αθλητές της Ακαδημίας Μπάσκετ του ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση σε διαγωνισμούς του Τουρνουά...

Επιστολή Γιώργου Καρασμάνη για χορήγηση επιδόματος παραμεθόριων περιοχών


Επιστολή προς τον Υπηρεσιακό Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε ο Γιώργος Καρασμάνης. Του επισημαίνει ότι η εγκύκλιος του με την οποία θέτει μεταξύ των όρων την απόσταση των 20 χλμ. προκειμένου οι εργαζόμενοι του Νομού μας να εισπράττουν το επίδομα των απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών είναι κατάφωρα άδικη για τον Νομό μας.
            Και τον καλεί να την αποσύρει καθώς μια τέτοια σοβαρή απόφαση μπορεί να την λάβει μόνο η υπεύθυνη Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
            Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Γιώργου Καρασμάνη :..

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο προφητικός πολιτικός στοχασμός του Μάνου Χατζηδάκι και η Χρυσή Αυγή



Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Μάνο Χατζιδάκι; Να αναφερθεί στο ογκώδες -και κλασσικό πλέον - έργο του, στον μοναδικό τρόπο που συνδύασε τη λόγια με τη λαϊκή παράδοση ή στον τρόπο που «πήρε στα χέρια του» το ρεμπέτικο τραγούδι για να του δώσει τη θέση που του αρμόζει στην ελληνική μουσική; Όλα αυτά συνθέτουν τον μεγάλο καλλιτέχνη που είχε όμως και άλλη μια ιδιότητα - αυτή του πολιτικού στοχαστή.
Ο Μάνος Χατζιδάκις έφυγε σαν σήμερα, στις 15 Ιουνίου του 1994 αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο αλλά και ένα κενό δυσαναπλήρωτο. Η μουσική του, ο στοχασμός του και ........

Σκοπιανός απειλεί με διαμελισμό της Ελλάδας και μας αποκαλεί φασίστες!



Σε απίστευτα προκλητικές δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος του λεγόμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου» και επιστήθιος φίλος του Νίκολα Γκρουέφσκι ο οποίος ονομάζει τους Έλληνες «φασίστες» και κάνει λόγο για «διάλυση της Ελλάδας»!
Μιλώντας στο επονομαζόμενο «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», ο Τοντόρ Πετρόφείπε πως αν η Αθήνα δε αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ άμεσα ως «Μακεδονία» θα ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας» και η Ελλάδα θα πρέπει να ξεχάσει τα σημερινά σύνορά της καθώς θα διαλυθεί!
Ο Πετρόφ επιμένει στις ψευδείς θέσεις της σκοπιανής ελίτ ισχυριζόμενος ότι η λέξη «Έλληνας»....

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα παίζουν όλα για όλα για την πρωτιά! – Οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι



Μόλις 48 ώρες πριν από τις εκλογές, και όλα δείχνουν ότι ζούμε το απόλυτο ντέρμπι. Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και ένας βρώμικος πόλεμος έχει ξεκινήσει από το επιτελεία των κομμάτων για να καταφέρουν να δει ο αντίπαλος πλάτη!
Είναι εμφανές ότι πολλές από τις πιέσεις που ασκούνται από το εξωτερικό είναι κατευθυνόμενες, από δηλώσεις αξιωματούχων, δημοσιεύματα μεγάλων πρακτορείων αλλά και μεγάλων εντύπων κατά τα άλλα αξιόπιστων.
Πολλοί λένε ότι η μάχη θα κριθεί και από το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα μπουν στη Βουλή και που αντίθετα με τις εκλογές του Μαϊου φαίνεται να πέφτει στο μισό.
Το 18% γίνεται 10%.....

Αλλάζουμε την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής - Καταργούμε τα "χαράτσια"


Η σοδειά καταστράφηκε – τα ζώα αρρώστησαν. Κόποι μηνών πήγαν χαμένοι. Και τώρα, πως θα τα βγάλω πέρα ; Πως θα ζήσω, πως θα ξανακαλλιεργήσω ; Εικόνα, δυστυχώς, συνηθισμένη σε κάθε αγροτική περιοχή της Χώρας, που τα προσεχή χρόνια, λόγω των κλιματικών αλλαγών, προβλέπεται να επαναλαμβάνεται τακτικά.
Μόνο ανεύθυνοι και αεροβατούντες δεν μπορούν να αντιληφθούν την άμεση και επιτακτική ανάγκη προστασίας του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου της πατρίδας μας και των αγροτών μας. Την ανάγκη για ένα πραγματικό «δίχτυ» προστασίας...

Η Carrefour εγκαταλείπει την Ελλάδα


"Τίτλοι τέλους" για την Carrefour -ως αυτόνομη παρουσία- στην Ελλάδα! Ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά ο γαλλικός κολοσσός στο λιανεμπόριο τροφίμων με μια μακροσκελή ανακοίνωσή του πριν από λίγο αποφάσισε να αποχωρήσει από τη χώρα μας, μεταβιβάζοντας ολόκληρο το ποσοστό που κατέχει στην κοινοπραξία που είχε συστήσει στην Ελλάδα στην οικογένεια Μαρινόπουλου.

Παράλληλα, αποφάσισε να αναθέσει κατ' αποκλειστικότητα το franchisee και τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος Carrefour για την Ελλάδα, την Κύπρο, Βουλγαρία...

Επιστροφή κατασχεμένων πινακίδων και αδειών οδήγησης λόγω εκλογών


Τις άδειες οδήγησης, τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας αποφάσισε να επιστρέψει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου οι πολίτες να διευκολυνθούν να κινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Η απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που αφαιρέθηκαν μέχρι και την 14/06/2012. Επίσης δεν θα εκτελεστούν εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν έως και την 14/06/2012.
Από την απόφαση του υπουργείου εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:..

Εκτός ελέγχου η ανεργία στο 22,6% το α' τρίμηνο


 ΕΚΤΟΣ ελέγχου κινείται η ανεργία, που αυξήθηκε στο 22,6% το πρώτο τρίμηνο εφέτος από 15,9% στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού που καταρτίζει η Ελληνική Στατιστική Αρχή το ποσοστό της ανεργίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2011 ήταν 20,7%.
Ο αριθμός των ανέργων στο πρώτο τρίμηνο εφέτος αυξήθηκε κατά 9,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 57,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011 και ανήλθε σε 1.120.097 άτομα...

Επιστολή Γ.Καρασμάνη για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου


Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες

Λιγότερο από μια εβδομάδα, από τις κάλπες της 17ης Ιουνίου, θεωρώ υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σε σας, στους συντοπίτες, που επί 16 και πλέον χρόνια με τιμάτε με την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας.
Γνωρίζετε καλά, ότι στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, δεν θα υπάρξουν σταυροί προσωπικής προτίμησης. Θα υπάρξει μόνον η επιλογή του Κόμματος, της Παράταξης που θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της Χώρας, σε μια περίοδο ιστορικά κρίσιμη.
Συνεπώς, αυτή η επικοινωνία μαζί σας, εκ των πραγμάτων δεν στοχεύει στην προσέλκυση ψήφων στο πρόσωπό μου. Στοχεύει αποκλειστικά...

Καλλιεργούσε κάνναβη στο…. μπαλκόνι!


Οκτώ δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους 20 ως 50 εκατοστών κατέσχεσαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στο σπίτι ενός 48χρονου στα Γιαννιτσά, όπου τα καλλιεργούσε στο… μπαλκόνι του! Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Πηγή  protothema.gr

15 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου


Κάθε χρόνο στις 15 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου για την ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τις ωφέλειες που προκύπτουν για το περιβάλλον από τη χρήση της Αιολικής ενέργειας.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (EWEA) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενεργείας (GWEC).
H χώρα μας, πλούσια σε ανέμους, βρίσκεται ακόμη πολύ πίσω στη χρήση της αιολικής ενέργειας, καθώς η παραγόμενη ενέργεια μόλις που φθάνει τα 1000 μεγαβάτ.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι..

15 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.
Παγκοσμίως, 90 εκατομμύρια ζευγάρια αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης. Το 85% από τα ζευγάρια αυτά (77 εκατομμύρια), δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από τα 13 εκατομμύρια ζευγάρια που αναζητούν ιατρική βοήθεια, ποσοστό μικρότερο από το 42%, θα αρχίσει τελικά θεραπεία. Έτσι, λοιπόν, από όλα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, μόνο το 6% έχουν την ιατρική βοήθεια που απαιτείται...

15 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων

 Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Δικτύου για την Παρεμπόδιση της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων (INPEA) και υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ και την ΠΟΥ.
Η 15η Ιουνίου κάθε χρόνου ορίσθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό, σχετικά με την κακομεταχείριση που υφίστανται οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, από τους ανθρώπους υπεύθυνους για τη φροντίδα τους (συνοδοί, σύντροφοι, σύζυγοι, μέλη της οικογενείας).
Η κακομεταχείριση εκδηλώνεται ως βία, εκμετάλλευση, παραμέληση και παράλειψη. Περιπτώσεις κακομεταχείρισης ηλικιωμένων που έχουν αναφερθεί παγκοσμίως είναι:..

Σαν Σήμερα, 15 Ιουνίου



Γεγονότα
1667: Ο γιατρός του Λουδοβίκου του 14ου, Ζαν Μπατίστ Ντενίς, πραγματοποιεί την πρώτη μετάγγιση αίματος προβάτου σ' ένα 15χρονο αγόρι. Το αγόρι θα πεθάνει και ο γιατρός θα κατηγορηθεί για φόνο. Θεωρείται, πάντως, η πρώτη καταγεγραμμένη μετάγγιση αίματος.
1878: Βρετανικά στρατεύματα αποβιβάζονται στην Κύπρο και καταλαμβάνουν το νησί, μετά τη συμφωνία με τους Οθωμανούς που την κατείχαν από το 1530.
1911: Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στην ελληνική Βουλή, με αφορμή την επαναφορά του διαδόχου στο στράτευμα...