Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Τέλος από Αναγέννηση Γιαννιτσών ο Αποστόλου


Οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία μετά τις διαπραγματεύσεις που είχαν, με αποτέλεσμα ακόμη ένας βασικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα να αποχωρεί.
Πλέον, ο παίκτης αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και οι «κυανόλευκοι» τον αντικαταστάτη του.
Στα υπόλοιπα θέματα, η διοίκηση περιμένει την απάντηση του 27χρονου μέσου, Γιάννη Σερέτη, στην πρόταση που του έχει γίνει για την ανανέωση της συνεργασίας τους, ενώ Γιώργος Φοιρός και Νίκος Παναγιωτίδης αναμένεται να αποφασίσουν για τους υπό δοκιμήν ποδοσφαιριστές.

Φωτιές σε δασικές περιοχές σε Φλώρινα και Πέλλα


Μαίνεται από το πρωί σήμερα η φωτιά σε αγροτικές περιοχές έξω από το χωριό Βαρικό του νομού Φλώρινας κατακαίοντας χορτολιβαδικές αλλά και δασικές εκτάσεις που ξεπερνούν σε σύνολο τα 1.500 στρέμματα.
Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 12 οχήματα και περί τους 50 άνδρες σε επίγεια δύναμη πυρόσβεσης ενώ αναμένονται και αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ» από το γειτονικό νομό της Πέλλας όπου βρέθηκαν για την αντιμετώπιση άλλης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση έξω από το χωριό Ζέρβη .
Η φωτιά της Πέλλας σβήστηκε έγκαιρα χάρη στην επέμβαση των αεροσκαφών που άντλησαν νερό από τη γειτονική λίμνη Βεγορίτιδα.

Συγκέντρωση Αντίστασης για την Ζάχαρη πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ


Η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ  πουλάει τη Βιομηχανία Ζάχαρης δίνοντας χαριστική βολή στους εργαζόμενους της, στους αγρότες – τευτλοκαλλιεργητές, σε μια ακόμα παραγωγική δυνατότητα της χώρας αφού ταυτόχρονα παραδίνουν και της ποσόστωση παραγωγής, μετατρέποντας την από εξαγωγέα σε εισαγωγέα ζάχαρης. 
Θυμίζουμε :  Κι’ αυτό το έγκλημα, ΔΕΝ είναι τωρινή υπόθεση, της κρίσης. Αποφασίστηκε, εδώ και καιρό, από την Ευρωπαϊκή Ένωση (με τα «χρυσά κουτάλια», όπως έλεγαν δεξιοί, κεντρώοι και «αριστερούληδες» υποστηρικτές της) και στηρίχθηκε απ’  όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις. Η ποσόστωση και η παραγωγή...

Λουκέτα βάζουν ένα στα δύο περίπτερα


Η κρίση "χτύπησε" και τα περίπτερα, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από την "επιδημία λουκέτων" που έχει πέσει σε αυτά. Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των ενοικιαστών περιπτέρων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως εκατοντάδες ακόμη περίπτερα θα αναγκαστούν να κλείσουν έως το τέλος του χρόνου. Στη Μακεδονία το ένα στα δύο περίπτερα έκλεισαν το περασμένο διάστημα.
Οι ιθύνοντες του κλάδου αποδίδουν την κατάσταση στην κρίση, καθώς ο τζίρος έχει μειωθεί επικίνδυνα...

Συντάξεις «μαϊμού» σε ηλεκτρονικό δίχτυ


Ηλεκτρονικό δίχτυ για να πιάσουν τις συντάξεις «μαϊμού» στήνουν το υπουργείο Εργασίας και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Το σκεπτικό πίσω από τη συνεργασία είναι απλό: εάν κάποιος συγγενής αποβιώσαντος συνταξιούχου δεν δήλωσε τον θάνατό του και εξακολουθεί να παίρνει τη σύνταξή του, προφανώς δεν θα υποβάλει δήλωση.

Άρα, εάν διασταυρωθούν τα στοιχεία των συντάξεων που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά Ταμεία με τις συντάξεις που δηλώνονται στην εφορία θα εντοπιστούν αυτοί που παίρνουν αλλά δεν δηλώνουν τις συντάξεις...

Μέχρι και τους 37 βαθμούς το Σαββατοκύριακο στην Πέλλα


Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη Πέλλα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε για σήμερα και αύριο Κυριακή.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως και 37 βαθμούς σε Γιαννιτσά, Αριδαία και Σκύδρα, και από 21 έως και 35  βαθμούς στην Έδεσσα.
Ωστόσο αραιή συννεφιά αναμένετε το βράδυ τις Κυριακής στη περιοχή της Έδεσσας και πιθανή ασθενή βροχή τα ξημερώματα της δευτέρας στην Αριδαία.

Krzywy Domek: Ένα από τα πιο παράξενα κτήρια στον κόσμο (φώτο)


Όχι, δεν έχετε μεθύσει, ούτε πρόκειται για φωτογραφίες που «πειράχτηκαν» στο Photoshop. Αυτό το… παραμορφωμένο κτήριο ονομάζεται Krzywy Domek (γνωστό στα αγγλικά ως Crooked House) και στεγάζει ένα εμπορικό κέντρο στο Sopot της Πολωνίας.
 Έχει σχεδιαστεί από τους Szotyńscy & Zaleski οι οποίοι εμπνεύστηκαν την εμφάνιση του από τα illustrations των παραμυθιών των Jan Marcin Szancer και Per Dahlberg. Το κτίριο έχει παρομοιαστεί με την ζωγραφιά ενός παιδιού που έχει τσαλακωθεί, καθώς και με ένα αστείο σπίτι κινουμένων σχεδίων, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που λένε ότι μοιάζει σαν να έχει λιώσει.

Κόβουν τα πάντα για να βρουν τα υπόλοιπα 3,5 δισ. που θέλει η Τρόικα


Εξι νέα μέτρα μελετά η κυβέρνηση για να κόψει τα υπόλοιπα 3,5 δισ. που απομένουν ώστε να συγκεντρωθούν τα 11,5 δισ. που πρέπει να περικοπούν έως το 2014 προκειμένου η Ελλάδα να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις που προβλέπει το δεύτερο Μνημόνιο.
Ενόψει της νέας επίσκεψης της Τρόικα την Τρίτη και της συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την Πέμπτη η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λήψη πέντε νέων μέτρων που αναμένεται να προκαλέσουν νέες αντιδράσεις.
Ομως τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την

Εισέπραττε κανονικά τις δύο συντάξεις του νεκρού πατέρα του!


Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 54χρονος άνδρας ο οποίος αποσπούσε παράνομα από το ΙΚΑ τις συντάξεις του νεκρού του πατέρα.
Η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον 54χρονο άνδρα στο Μοσχάτο το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο άνδρας εντοπίστηκε μετά από συνεργασία της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Εις βάρος του σχηματίστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας δικογραφία για απάτη κατ' εξακολούθηση.

Σαν Σήμερα, 21 Ιουλίου


Γεγονότα
356 π.Χ: Ο νεαρός Ηρόστρατος πυρπολεί τον Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου.

1825: Αποτυχημένες επιθέσεις του Κιουταχή εναντίον του Μεσολογγίου. Οι υπερασπιστές του απορρίπτουν τις προτάσεις του Κιουταχή για υπογραφή συνθήκης.

1904: Ολοκληρώνεται ο υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος, ο οποίος ξεκινάει από τη Μόσχα και φτάνει μέχρι το Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει μήκος 4.607 μίλια...

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Στο ΟΑΚΑ ή στο ΣΕΦ θα πραγματοποιήσουν οι μουσουλμάνοι το Ραμαζάνι


Τους χώρους της Αττικής οι οποίοι πρόκειται να παραχωρηθούν στους μουσουλμάνους προκειμένου να
εορτάσουν  της Λύση της Νηστείας του Ραμαζανίου, αποφάσισαν τα Υπουργείων Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων αποφασίστηκε, στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθειών και δικαιωμάτων του ανθρώπου, να παραχωρηθούν δωρεάν χώροι, για την «απρόσκοπη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους», σε όσους μουσουλμάνους της περιοχής το επιλέξουν...

Ψαλίδι έως και 10.820 ευρώ στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων


Εως 10.820 ευρώ (ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης και τα έτη υπηρεσίας) θα χάσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με τη νέα περικοπή ύψους 22,63% που θα γίνει στο εφάπαξ που καταβάλλει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Τη νέα μείωση (στο ήδη μειωμένο κατά 20%) των εφάπαξ του Δημοσίου ανακοίνωσε στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη χτεσινή τους συνάντηση. Θα ακολουθήσει η περικοπή έως και 40% και σε άλλα Ταμεία - από τον χώρο των ΔΕΚΟ και του ιδιωτικού τομέα - τα οποία χορηγούν μεγαλύτερο εφάπαξ σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί...

Σημαντικές μειώσεις στις χρεώσεις προς κινητά τηλέφωνα

Σημαντικές μειώσεις στις χρεώσεις των κλήσεων προς τα κινητά τηλέφωνα από όλα τα δίκτυα αναμένεται να φέρουν τα νέα τέλη τερματισμού των κλήσεων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που αποφάσισε χθες, 19 Ιουλίου, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Αυτή τη στιγμή, το τέλος τερματισμού ανέρχεται σε 4,95 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό κλήσης. Ωστόσο, η ΕΕΤΤ αποφάσισε τη σταδιακή μείωση του συγκεκριμένου τέλους κατά περίπου 80% έως τις αρχές του 2013, με το τελικό κόστος να διαμορφώνεται στα 1,01 ευρωλεπτά ανά λεπτό κλήσης...

Σε 60 δόσεις θα σπάσουν τα χρέη των φορολογουμένων


Σε εξήντα μίνι δόσεις ετοιμάζεται να σπάσει τις οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου από τη μία να δώσει ανάσα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και απειλούνται με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και από την άλλη να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού. Παράλληλα ετοιμάζεται εντός των ημερών να θέσει σε εφαρμογή τη ρύθμιση για την εξόφληση των φετινών φόρων εισοδήματος σε δέκα μηνιαίες δόσεις, αυξάνοντας το όριο του οικογενειακού εισοδήματος που θα ανοίγει την πόρτα της ρύθμισης στα 100.000 ευρώ...

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ με θέμα «Άρση τιμωρίας αναπληρωτών που αρνήθηκαν διορισμό»


Αυτές τις μέρες καλούνται οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για μια θέση αναπληρωτή ή ωρομίσθιου.
Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο βιώνουν την αβεβαιότητα και την αγωνία για το αν θα δουλέψουν, πού θα δουλέψουν, αν θα τα βγάλουν πέρα.Οι δυσκολίες αυτές τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα πέρυσι έγιναν ακόμα μεγαλύτερες γιατί και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είδαν το μισθό τους να κατρακυλάει από 1200 περίπου € σε 853 €! Πολλοί απ' αυτούς, κάτω από την αδυναμία να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα της διαμονής μακριά από τον τόπο κατοικίας τους (νοίκι, θέρμανση, μεταφορές κλπ…) αναγκάστηκαν να αρνηθούν το διορισμό τους ως αναπληρωτές...

Σύσκεψη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών


Σήμερα, 20/7 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος καταπολέμησης στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Προέδρου της ΑΝ.ΠΕ κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας κ. Τσαντάκη, του Αντιδημάρχου  Έδεσσας κ. Γιώγα, του Αντιδημάρχου Σκύδρας κ. Σουρουτζίδη, του Αντιδημάρχου Αλμωπίας κ. Τραπεζανίδη, της εκπροσώπου του Δήμου Πέλλας κα. Παπαδοπούλου. Επίσης, παραβρέθηκαν η εκπρόσωπος του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κόντου η κα. Σηφηκάκη, ο Γενικός Διευθυντή της ΑΝ.ΠΕ κ. Κιοσέογλου και ο συντονιστής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών κ. Τσομπάνης...

Δηλώσεις συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών


Το Δημοτικό Συμβούλιο ΠΕΛΛΑΣ έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Ν.3769/2009 περί συμμετοχής των εκθετών στις εμποροπανηγύρεις, ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω.
1)   Η ετήσια παραδοσιακή εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών θα γίνει και το 2012 όπως κάθε χρόνο από 6 έως 13 Σεπτεμβρίου.
2)   Ως χώρος της εμποροπανήγυρης ορίζεται ο χώρος της Λαϊκής Αγοράς Γιαννιτσών σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
3)   Ο καθορισμός των χώρων, των ειδών πώλησης και οι αντίστοιχες τιμές συμμετοχής  έχουν ως εξής:..

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης νέος γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας;


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Ηλίας Θεοδωρίδης είναι ο νέος ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.
Πρόκειται για στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ( παλαιότερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησε με το δεύτερο μνημόνιο) και που στις πρόσφατες εκλογές ήταν υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά στην Πέλλα όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί.
 

Από κύκλους του κ.Θεοδωρίδη επιβεβαιώνεται ότι...

Πάνω από 20.000 υποθέσεις, για «κούρεμα» χρέους δανειοληπτών τραπεζών, εκκρεμούν για εκδίκαση


Περισσότερες από 20.000 υποθέσεις δανειοληπτών τραπεζών, που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη και ζητούν «κούρεμα» και ρύθμιση των δόσεων, εκκρεμούν για εκδίκαση στα Ειρηνοδικεία της χώρας, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης.

«Μόνο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης έχουν κατατεθεί, από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι σήμερα, 2.700 αιτήσεις δανειοληπτών για «κούρεμα» και απ΄ αυτές τις υποθέσεις οι 1.900 θα παραπεμφθούν για επίλυση στη Δικαιοσύνη, αφού οι τράπεζες αρνήθηκαν να διακανονίσουν το χρέος», είπε στο ΑΜΠΕ η εκπρόσωπος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, Μαρουτσέλα Βασιλειάδου...

Σαν Σήμερα, 20 Ιουλίου



Γεγονότα
1821: Ο Ομέρ Βρυώνης εισέρχεται στην έρημη Αθήνα και λύει την πολιορκία της Ακρόπολης.
1830: Το νεοσύστατο ελληνικό κράτος απονέμει υπηκοότητα στους εβραίους κατοίκους του.

1908: Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας κατακτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το αργυρό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς με άλμα 3.235 πίσω από τον Ρέι Γιούρι (3.335) από τις ΗΠΑ...

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Αποτελέσματα Συνεδρίασης της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ


Συνεδρίασε την Δευτέρα 16 Ιουλίου στην Λάρισα η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ . Διαπίστωσε τη χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των αγροτών , που οφείλεται στην γενικότερη πολιτική της Ε.Ε και εκφράζεται με αύξηση του κόστους παραγωγής, εξευτελιστικές τιμές πώλησης των προϊόντων, οφειλές αποζημιώσεων από καταστροφές, οφειλές από προγράμματα, ενισχύσεις πχ εξισωτικές αποζημιώσεις και  στα χαράτσια ενάντια στα λαϊκά στρώματα με αφορμή την κρίση. Ειδικά για τους αγρότες τα χαράτσια και οι αυξήσεις έχουν σε πολλές περιπτώσεις διπλό κόστος (πχ ΔΕΗ).

            Επιγραμματικά τα άμεσα προβλήματα είναι :...

Δημόσια κλήρωση για την κατανομή των λαϊκών κατοικιών της Αριδαίας στους δικαιούχους


Ένα χρονίζων πρόβλημα ελπίζουμε ότι βρίσκει τη λύση του, μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Διευθυντή Οικονομικού κ. Γιάννη Σάββα και του Τοπογράφου Μηχανικού κ. Γρηγόρη Ζουλούμη του Τμήματος Δημόσιας Περιουσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, του Νομιάτρου κ. Δημήτριου Κόντου, της Νομικής Συμβούλου κας. Παρασκευής Ρέτζιου και των δικαιούχων των λαϊκών κατοικιών της Αριδαίας. Ενώ η ανάδειξη των δικαιούχων έγινε το 2010, μέχρι σήμερα οι 18 κατοικίες δεν παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες οι οποίοι πλήττονται οικονομικά λόγω της κρίσης.

Αποκολλήθηκε παγόβουνο σε μέγεθος όσο το Παρίσι


Ένα τεράστιο κομμάτι πάγου, μεγέθους δύο φορές όσο το Παρίσι ή το Μανχάταν, αποκολλήθηκε από έναν παγετώνα της Γροιλανδίας, όπως διακρίνεται σε δορυφορικές φωτογραφίες που τράβηξε η NASA και αποκαλύπτουν άλλη μια ένδειξη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη.

Οι εικόνες αυτές δείχνουν ένα τεράστιο παγόβουνο να αποκολλάται από τον παγετώνα Πέτερμαν, στη βορειοδυτική πλευρά της Γροιλανδίας. Το 2010 ένα άλλο κομμάτι πάγου, διπλάσιο σε μέγεθος, είχε αποκολληθεί από τον ίδιο παγετώνα.

Σύμφωνα με την NASA...

Κινδυνεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες;


Η απόφαση των εργατικών συνδικάτων για απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου αποτελεί το νέο, μεγάλο ''πονοκέφαλο'' των βρετανικών αρχών.
Μετά από τα προβλήματα στις μετακινήσεις και τα μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο, που εμφανίστηκαν αρκετές ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων, κινητοποιήσεις αποφάσισαν να κάνουν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα τελωνεία. Αυτό αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια κατά την είσοδο των φιλάθλων, που έχουν προγραμματίσει να παρακολουθήσουν την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.
H Ένωση των εργαζομένων στα τελωνεία ανακοίνωσε ότι τα μέλη της,

Ανακαλύφθηκε κοντινός εξωπλανήτης μικρότερος και από τη Γη

Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ένα πλανήτη έξω από το ηλιακό μας σύστημα, ο οποίος είναι σε μέγεθος περίπου τα δύο τρίτα της Γης. Ο ασυνήθιστα μικρός εξωπλανήτης, εφόσον επιβεβαιωθεί η ύπαρξή του, βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση, μόλις 33 έτη φωτός, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ο κοντινότερος πλανήτης που είναι πιο μικρός από τον δικό μας,. Όμως είναι πιο καυτός και από την Αφροδίτη, άρα δεν θεωρείται κατάλληλος για τη φιλοξενία μορφών ζωής.
Η ανακάλυψη έγινε με τη βοήθεια του υπέρυθρου διαστημικού τηλεσκοπίου "Σπίτσερ" της NASA από ερευνητές με επικεφαλής τον Κέβιν Στίβενσον του πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριδα...

Τα σημερινά αβγά «πιο υγιεινά σε σχέση με τη δεκαετία του 1980»


Έναν βελτιωμένο «θησαυρό» θρεπτικών στοιχείων αποτελούν τα σημερινά αβγά συγκριτικά με αυτά του παρελθόντος, υποστηρίζουν οι επιστήμονες του βρετανικού Ινστιτούτου για την Έρευνα Τροφίμων.

Ίδιο «περιτύλιγμα», διαφορετικό «περιεχόμενο»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα σύγχρονα αβγά μεσαίου μεγέθους περιέχουν κατά 25% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά –που συνδέονται με καρδιαγγειακά νοσήματα– σε σχέση με εκείνα που έκρυβαν τα αβγά του ’80...

Ερχονται περικοπές 10% έως 30% στα εφάπαξ 24 ασφαλιστικών ταμείων


Τον δρόμο για νέες περικοπές, ύψους 10% έως και 30%, στα εφάπαξ που χορηγούνται σε χιλιάδες ασφαλισμένους άνοιξε ο χθεσινός κύκλος επαφών που είχε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Η νέα περικοπή του εφάπαξ μοιάζει δεδομένη επιλογή και για τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως άλλωστε προκύπτει και από τις πληροφορίες από τη χθεσινή σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και οι κ. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης...

Ερχονται περικοπές 10% έως 30% στα εφάπαξ 24 ασφαλιστικών ταμείων


Τον δρόμο για νέες περικοπές, ύψους 10% έως και 30%, στα εφάπαξ που χορηγούνται σε χιλιάδες ασφαλισμένους άνοιξε ο χθεσινός κύκλος επαφών που είχε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Η νέα περικοπή του εφάπαξ μοιάζει δεδομένη επιλογή και για τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως άλλωστε προκύπτει και από τις πληροφορίες από τη χθεσινή σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και οι κ. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης...

Κραυγή απόγνωσης νεφροπαθή από Γιαννιτσά: Δεν λαμβάνει το επίδομα κίνησης


Κραυγή αγανάκτησης βγαίνει από τα χείλη της συζύγου νεφροπαθούς απόστρατου της πυροσβεστικής ο οποίος έχει από το Νοέμβριο του 2011 να πάρει το επίδομα κίνησης που δικαιούται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Χαράλαμπος Γεωργιάδης, που κατοικεί στα Γιαννιτσά αναγκάζεται μέρα παρά μέρα να μεταβαίνει στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, διανύοντας 110 χιλιόμετρα για να κάνει αιμοκάθαρση λόγω της κατάστασης της υγείας του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο των Γιαννιτσών...

Στις 24 Ιουλίου επιστρέφει η τρόικα


Την Τρίτη 24 Ιουλίου θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, επιβεβαίωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, ενώ ήδη από χθες, η ελληνική κυβέρνηση έδειξε αποφασισμένη να πείσει στους δανειστές ότι η μακρά περίοδος στασιμότητας έχει λάβει τέλος, προκειμένου να υπάρξουν σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας στη διαπραγμάτευση που θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Σε αυτό συμφώνησαν χθες ο πρωθυπουργός και οι ηγέτες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της τρίωρης σύσκεψης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα...

Καρχαρίας έκοψε στα δυο και κατασπάραξε έναν σέρφερ


Την Τρίτη, η Δυτική Αυστραλία ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να άρει την απαγόρευση κυνηγιού λευκών καρχαριών, με την αιτιολογία ότι το τελευταίο περιστατικό ήταν το πέμπτο που σημειώθηκε μέσα σε ένα χρόνο.
Ο υπουργός Αλιείας Νόρμαν Μουρ δήλωσε ότι η έξαρση των επιθέσεων έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις αρχές.
Ο λευκός καρχαρίας που επιτέθηκε στον 24χρονο σέρφερ Μπεν Λίντεν, εκτιμάται ότι είχε μήκος πάνω από 7 μέτρα και η επίθεση έγινε κοντά στο νησάκι Γουέτζ το οποίο βρίσκεται 100 μίλια βόρεια του Περθ...

89χρονος δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα


Δολοφονημένος μέσα στο διαμέρισμά του στον Αγιο Παντελεήμονα βρέθηκε μισή ώρα μετά το μεσάνυχτα ένας 89χρονος.

Το θύμα έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιακή χώρα. Το διαμέρισμα δεν ήταν παραβιασμένο, ωστόσο η αστυνομία εκτιμά ότι το κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία.

Έβαζε καύσιμα στην μοτοσικλέτα του χρεώνοντάς τα στον δήμο

Δικογραφία για υπεξαίρεση και παράβαση καθήκοντος σε βάρος του Διευθυντή Δημοτικής Αστυνομίας σε Δήμο της Αττικής σχηματίσθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ επειδή έβαζε βενζίνη σε μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του και χρέωνε τα αντίστοιχα ποσά σε ακινητοποιημένη μοτοσυκλέτα του δήμου.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2011, ο συλληφθείς ως αρμόδιος για την έγκριση και έκδοση προμήθειας καυσίμου, βεβαίωνε με πρόθεση, αναληθή στοιχεία σε σχετικά έγγραφα για την κίνηση υπηρεσιακής μοτοσικλέτας του δήμου, προκειμένου να εφοδιάζει με καύσιμα τη δική του μοτοσικλέτα.
Έτσι, χθες το μεσημέρι εφοδίασε με καύσιμα τη μοτοσυκλέτα του...

Το δίκτυο του «μαύρου χρήματος» του Ακη


Στοιχεία-φωτιά έδωσε ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου, Ν. Ζήγρας. Ενέπλεξε στις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» τον πρώην υπ. Εσωτερικών της Κύπρου Ντ. Μιχαηλίδη, τους επιχειρηματίες Καμπούρογλου και Al Sayad Fauad, ενώ κατονόμασε ως τελικούς αποδέκτες ποσών τους πρώην στενούς συνεργάτες του Ακη, Γ. Σμπώκο και Ι. Μπέλτσιο.

Το δίκτυο διακίνησης της μίζας αποκάλυψε στην 9ωρη απολογία του στον ειδικό ανακριτή Θ. Μαλλή ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά, μετά τρεις μήνες εγκλεισμού του στον Κορυδαλλό...