Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Φιλική νίκη της Αναγέννησης κόντρα στην Δόξα με 2-0


Φώτο αρχείο

Καλύτερη η Αναγέννηση Γιαννιτσών στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα , κέρδισε με 2-0 την Δόξα Δράμας στο φιλικό παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο του Ν. Μυλοτόπου (λόγω έργων στο δημοτικό στάδιο Γιαννιτσών) ικανοποιώντας απόλυτα τους 150 φιλάθλους της που την παρακολούθησαν.
Η ομάδα των Γιαννιτσών από πολύ νωρίς προηγήθηκε και αυτό της έδωσε αέρα σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Πέρα από τα 2 γκολ, δημιούργησε και πολλές αξιόλογες φάσεις  απέναντι σε μια Δόξα που δεν έδειξε το πρόσωπο που ενδεχόμενος θα ήθελαν να δουν οι φίλοι της.

Φάσεις και γκολ...

Φιλικό με την Δόξα Δράμας σήμερα το απόγευμα για την Αναγέννηση Γιαννιτσών



Ένα δυνατό φιλικό πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα στις 5.30 το απόγευμα η Αναγέννηση Γιαννιτσών καθώς στο γήπεδο του Νέου Μυλοτόπου την ομάδα της Δόξας Δράμας ενόψει της κλήρωσης για το πρωτάθλημα της football League η οποία έχει προγραμματιστεί για Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.
Η αναμέτρηση με την Δόξα Δράμα θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Παναγιωτίδη και Φοιρό να προβάρουν εντεκάδα πρωταθλήματος μιας και βρισκόμαστε λίγες ημέρες μόλις πριν από την έναρξή του...

Μικρό προβάδισμα για την ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση



Δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που θα δημοσιευτεί το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» δείχνει μικρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ στην τέταρτη θέση, ενώ στην τρίτη θέση αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ με 8,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%. Η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει 5,2% και το ΚΚΕ 4,6%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,3% και η Δημιουργία Ξανά στο 1,1%..

22 Σεπτεμβρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο



Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Στον εορτασμό συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά.
Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους...

Σαν Σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου



Γιορτάζουν: Φωκάς.

Γεγονότα
480 π.Χ: Ο ελληνικός στόλος υπό τον Θεμιστοκλή καταναυμαχεί τον περσικό στόλο στα στενά της Σαλαμίνας. Ο αρχηγός των Περσών, Ξέρξης, παρακολούθησε την τραγωδία του ναυτικού του από το όρος Αιγάλεω.
597: Αρχίζει η πρώτη οργανωμένη πολιορκία της Θεσσαλονίκης από τους Σλάβους, η οποία θα αποτύχει...

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

7o Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης στην Αριδαία



Στo Κέντρο Αντισφαίρισης Αριδαίας από το Σάββατο 15 έως την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου φιλοξενήθηκε το 7ο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης στις κατηγορίες Αγόρια 14 ετών και 18 ετών, με διοργανωτή τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας.

Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ελλάδα και επιδιαιτητής των αγώνων ήταν ο Σαρατζίδης Αριστοτέλης με βοηθούς επιδιαιτητή τον Πρίτσκα Πέτρο, τον Τουτουκτσή Ευτύχιο, τον Πρίτσκα Κων/νο,  τον Τσεχιλίδη Λευτέρη και τον Μητρέντση Γεώργιο και διευθυντής των αγώνων ήταν ο Πέτρος Τσαρκνιάς...

Αρνητική απάντηση από τον σύνδεσμο διαιτητών Πέλλας για θέση στην επιτροπή διαιτησίας



Αρνητικά απάντησε ο σύνδεσμος διαιτητών Πέλλας στην ξαφνική πρόταση για μια θέση στην επιτροπή ορισμού διαιτησίας της ¨ένωσης Πέλλας, η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του προεδρείου του συνδέσμου να μην εκπροσωπηθεί στην παρούσα φάση στην επιτροπή διαιτησίας, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα άλυτες διαφορές μεταξύ των 2 πλευρών, παρότι η σχέση της ένωσης με τον σύνδεσμο είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν τα τελευταία 2 χρόνια.
Έτσι η φημολογία ότι ο κ Καρακελίδης ή ο δικό του άνθρωπος Πορτακαλίδης είναι μέλος της επιτροπής δεν αληθεύει...

Ερώτηση του ΚΚΕ στην βουλή για τις μετακινήσεις των μαθητών



Από το άνοιγμα των σχολείων τη νέα χρονιά χιλιάδες μαθητές σ’ όλη τη χώρα κινδυνεύουν να μείνουν στα σπίτια τους γιατί δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί η μεταφορά τους προς και από τα σχολεία στους περισσότερους δήμους της χώρας.
Μετά τον Καλλικράτη και την εφαρμογή του αυτόνομου αποκεντρωμένου σχολείου της αγοράς, προσπαθούν να μεταφέρουν την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών στους γονείς (επιδοτώντας τους με 0,35 ευρώ/ χιλιόμετρο) καθώς πολλοί διαγωνισμοί που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άγονοι...

700 άτομα εμπλέκονται σε κύκλωμα των "τυφλών" της Ζακύνθου!



Τουλάχιστον 700 άτομα εμπλέκονται στη χορήγηση παράνομων επιδομάτων τυφλότητας στην Ζάκυνθο, όπως δήλωσε σήμερα ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Δημήτρης Κατσικόπουλος.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Κατσικόπουλος υποστήριξε ότι η υπόθεση έχει ρίζες 20ετίας. 

Χθες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά παντός υπευθύνου...

«Κεφαλικός» φόρος σε 1.500.000 φορολογούμενους. Ποιοι πληρώνουν



«Κεφαλικό» έκτακτο φόρο σε 1.500.000 φορολογούμενους που εκμισθώνουν ακίνητα και ο οποίος θα ξεκινά από τα 150 ευρώ και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος από ενοίκια και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των ελευθέρων επαγγελματιών με συντελεστή 20%-30% περιλαμβάνει το φορολογικό πακέτο ύψους 2 δις. ευρώ που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο κατ επιταγή της τρόικας.
Παράλληλα σχεδιάζεται μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 45% για τα φυσικά πρόσωπα με εφαρμογή νέας φορολογική κλίμακας με περιορισμό των κλιμακίων σε 3 με 4 από 8 που είναι σήμερα...

Στο πειθαρχικό όσοι αστυνομικοί εκτελούν «θελήματα» στο πλαίσιο της φύλαξης προσώπων

Διαταγή για αντιμετώπιση του φαινομένου να μετατρέπονται οι αστυνομικοί σε υπαλλήλους και υπηρετικό προσωπικό προσώπων, στα οποία έχουν τοποθετηθεί από την υπηρεσία τους ως συνοδοί για την προστασία τους εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Στη διαταγή επισημαίνεται ότι ο αστυνομικός δεν επιτρέπεται να εκτελεί καθήκοντα οδηγού του προστατευόμενου προσώπου ή άλλες υπηρεσίες...

Νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου



Κλήσεις σε απολογία προς πέντε νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των παράνομων εσόδων του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου αποστέλλουν από την Δευτέρα οι ανακριτές οι οποίοι θα καλέσουν σε συμπληρωματικές απολογίες και τα 15 πρόσωπα που είναι ήδη κατηγορούμενα.
Το έργο των ανακριτών βαίνει προς την ολοκλήρωση του (με πιθανή περάτωση της ανάκρισης στα μέσα Οκτωβρίου) και, με βάση τα νέα στοιχεία που προέκυψαν...

Ορίσθηκε επιτροπή για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα



Στη σύσταση ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής, που θα συντονίσει τις ενέργειες και θα σχεδιάσει στρατηγική για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρνεθώνα, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας. Στην Επιτροπή θα μετέχουν: ο δικηγόρος Χριστόφορος Αργυρόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», η αρχαιολόγος δρ Έλενα Κόρκα, προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών του ΥΠΑΙΘΠΑ, η δικηγόρος Ειρήνη Σταματούδη, διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας και ο Πάνος Καλογερόπουλος, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών...

Στο ΣτΕ αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τις βρεφικές τροφές



Στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν πέντε αλυσίδες γνωστών σούπερ μάρκετ ζητώντας να ανακληθεί η πρόσφατη απόφαση σύμφωνα με την οποία απαγορεύθηκε η πώληση βρεφικών τροφών για παιδιά μέχρι έξι μηνών από τα σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα η διάθεσή τους να εξακολουθεί να γίνεται μόνο από τα φαρμακεία.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας στις αρχές του περασμένου Ιουλίου έκαναν προσωρινά δεκτή αίτηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και φαρμακοποιών που ζητούσαν να ανασταλεί η από 30 Δεκεμβρίου 2011 υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η διάθεση των βρεφικών τροφών και εκτός φαρμακείων...

21 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ



Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας.
Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης.
Ο όρος «άνοια» αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, καταρχήν της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της προσωπικότητας...

21 Σεπτεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Ειρήνης



Η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Από το 2001 γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία, την 21η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.
Την ημέρα αυτή προγραμματίζονται διάφορες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από τον ΟΗΕ, τις Μ.Κ.Ο, από θρησκευτικές οργανώσεις και τις τοπικές κοινωνίες των πολιτών για την προώθηση των ιδανικών της ειρήνης και της μη βίας.

Πηγή  sansimera.gr

Σαν Σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου



Γιορτάζουν: Ιωνας.

Γεγονότα
480 π.Χ: Ο Στρατηγός του Ξέρξη Μαρδόνιος καταλαμβάνει την Αθήνα, την οποία βρίσκει έρημη κατοίκων και πυρπολεί την Ακρόπολη και την πόλη.

1520: Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής γίνεται σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
1943: Αρχίζουν οι σφαγές των ανδρών της ιταλικής Μεραρχίας Άκουι, που παραδόθηκαν στις Γερμανικές Αρχές της Κεφαλλονιάς μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας. Συνολικά θα χάσουν τη ζωή τους 5.000 στρατιωτικοί...

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία το 14o Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης και Πολιτισμού (εικόνες)



Με ακόμη πιο μεγάλη επιτυχία στέφθηκε φέτος το 14ο Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης και Πολιτισμού που άνοιξε τις πόρτες του την Παρασκευή 31 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου του 2012. Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και σε διάρκεια αλλά και σε πλήθος κόσμου.
Η έναρξη έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 31 Αυγούστου με τον ποδηλατικό γύρο των Γαλατάδων στον οποίο συμμετείχαν παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου που τα συνόδευαν γονείς, παππούδες, γιαγιάδες αλλά κυρίως τα συνόδευαν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας του «Φίλιππου». Η διαδρομή πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ασφάλεια και αυτό...

Απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού στον Καρασμάνη για την ομαλή πορεία συντήρησης του αρχαιολογικού Χώρου της Πέλλας




Είναι γνωστό ότι το σημαντικό έργο « Συντήρηση-Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Πέλλας Β΄Φάση », είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, υλοποιείται κανονικά από το 2002 χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, λήγει το 2014 και ανήκει ( όπως ήταν και στο Γ΄Κ.Π.Σ. ) στο ΤΔΠΕΑΕ ( Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων ). Λόγω όμως των επικείμενων καταργήσεων –συγχωνεύσεων Οργανισμών και Φορέων, το ΤΔΠΕΑΕ καταργείται και ενσωματώνεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, γεγονός που έχει προκαλέσει εύλογη ανησυχία για τη μελλοντική έκβαση της υλοποίησης  του σημαντικού αυτού έργου...

32 πολιτικούς ελέγχει το ΣΔΟΕ



Για αδικαιολόγητο πλουτισμό έχει βάλει το ΣΔΟΕ στο μικροσκόπιο 32 πολιτικά πρόσωπα, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας γραπτώς σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Γιάννης Στουρνάρας, "κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων".
Ο υπουργός αναφέρει ότι "στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ διενεργεί, μεταξύ άλλων, και ελέγχους για το 'πόθεν έσχες', οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο"...

Στα 7.000 ευρώ το αφορολόγητο



Αύξηση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 7.000 ευρώ και ενιαίο συντελεστή φορολόγησης για ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις είναι το σχέδιο του υπ. Οικονομικών που παρουσιάστηκε χθες στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου και όπως αποκάλυψε η «Κ» την περασμένη Τρίτη, ελεύθεροι επαγγελματίες, ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες επιχειρήσεις θα φορολογούνται αυτοτελώς και με συντελεστή 30% και με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης σε μια προσπάθεια να εισρεύσουν έσοδα στα δημόσια ταμεία και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Ειδικότερα, το σχέδιο προβλέπει:..

Οξύτατη κόντρα στη Βουλή μεταξύ βουλευτή της ΝΔ και Χρυσαυγιτών



Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ Δημήτρη Κυριαζίδη σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή.

Κατά την διαδικασία κύρωσης της νομοθετικής πράξης για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Κυριαζίδης κατηγόρησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι χρησιμοποιούν ιερά σύμβολα, όπως η ελληνική σημαία, σαν «σκουπόξυλα» για να προβαίνουν με αυτά σε βίαιες πράξεις...

Σύλληψη επιχειρηματία από τα Γιαννιτσά για χρέη στο Δημόσιο



Στην σύλληψη ενός 44χρονου επιχειρηματία προχώρησε χθες η αστυνομική διεύθυνση Γιαννιτσών για οφειλές προς το Δημόσιο.
Πρόκειται για επιχειρηματία όπου εδρεύει στα Γιαννιτσά και δραστηριοποιείται στο εμπόριο κρεάτων και στον οποίο μετά από έλεγχο βρέθηκε ότι δεν είχε αποδώσει ΦΠΑ αξίας 114.000 ευρώ.

Νέα αίτηση παράκαμψης Γιαννιτσών στο ΕΣΠΑ


Η υποβολή νέας αίτησης για την άμεση ένταξη του έργου της παράκαμψης των Γιαννιτσών στο ΕΣΠΑ αποφασίστηκε στη συνάντηση εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και βουλευτών από την Πέλλα, με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα προγραμματικά και χρηματοδοτικά ζητήματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του έργου της παράκαμψης των Γιαννιτσών και ιδιαίτερα τα τεχνικά ζητήματα της σύμπτυξης του χρονοδιαγράμματος μελέτης των συμπληρωματικών τεχνικών έργων του οδικού άξονα...

Συνέντευξη τύπου για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Μάχη των Γιαννιτσών


Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, η Πρόεδρος  της ΔΗΚΕΠΑΠ  Ερασμία Λούσπα και η Συντονιστική Επιτροπή για τα 100 χρόνια, σας προσκαλούν στην επίσημη συνέντευξη τύπου με θέμα τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη Μάχη των Γιαννιτσών, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου  2012 και ώρα 11:30 στη Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.