Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης



Με 28,3 λεπτά ανά λίτρο θα επιδοτήσει το υπουργείο Οικονομικών τους δικαιούχους που σε λίγες ημέρες θα διαπιστώσουν ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα κοστίζει περίπου 1,40 ευρώ ανά λίτρο όταν πέρυσι δεν ξεπερνούσε το 1,04 ευρώ ανά λίτρο. Χιλιάδες νοικοκυριά που δεν πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για να λάβουν επιδότηση ενοικίου θα χρειαστεί εφέτος το Χειμώνα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ξοδεύοντας επιπλέον έναν μισθό από την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης...

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η κόντρα Μεϊμαράκη - Χατζηνικολάου



«Περιμέναμε από τον Νίκο Χατζηνικολάου να παρουσιάσει αδιάσειστα στοιχεία, όπως μας είχε προαναγγείλει. Περιμέναμε αποκαλύψεις και βλέπουμε μόνο ερωτήματα που δεν με αφορούν και φωτογραφίες από κοινωνικές εκδηλώσεις του παρελθόντος, με στόχο την κάλυψη της ανυπαρξίας πραγματικών στοιχείων γύρω από την υπόθεση που με κατηγορεί», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
«Καμία αναφορά για 10 δις και ξέπλυμα χρήματος. Την εβδομάδα που πέρασε μετά τα δημοσιεύματά του, έκανα ότι μπορούσα για την επίσπευση της δικαστικής έρευνας και τη δημοσιοποίηση των πάντων...

Αγιασμός και προπόνηση για την Αναγέννηση πριν την μάχη του πρωταθλήματος.



Με Αγιασμό που τελέστηκε στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών και αμέσως μετά η τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα με τον Βύζαντα Μεγάρων, η Αναγέννηση Γιαννιτσών , έκλεισε τις προπονήσεις πριν το παιχνίδι της Κυριακής.
Το παρόν έδωσαν οι ποδοσφαιριστές  αλλά και μέλοι της διοίκηση της ομάδας, για να κλείσει η μέρα με δείπνο ενότητας το βράδυ της Παρασκευής.
Συγκεκριμένα, η πρώτη και η δεύτερη ομάδα των «κυανόλευκων» συνέφαγε σε ταβέρνα των Γιαννιτσών, συσφίγγοντας ακόμα περισσότερο τις σχέσεις ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Μία ώρα πριν την έναρξη στον αγωνιστικό χώρο οι διαιτητές των αναμετρήσεων



Η Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνει και κάνει γνωστό σε όλους τους εν ενεργεία διαιτητές της δύναμής της ότι , από την προσεχή αγωνιστική και μέχρι νεωτέρας , θα πρέπει να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο , όπου έχουν ορισθεί , τουλάχιστον μία ώρα πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα.
Επίσης ενημερώνει τις Διοικήσεις των γηπεδούχων σωματείων της Ε.Π.Σ. Πέλλας να φροντίσουν ώστε να βρίσκεται υπεύθυνος της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο τουλάχιστον μία ώρα πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα για να είναι στην διάθεση της διαιτησίας του αγώνα τα αποδυτήρια του γηπέδου.

Σαν Σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου

Γιορτάζουν: Κυριάκος.

Γεγονότα
522 π.Χ: Ο βασιλιάς Δαρείος Α’ σκοτώνει τον σφετεριστή του θρόνου Γκαουμάτα και διασφαλίζει την εξουσία του στην Περσική Αυτοκρατορία.

1825: Οι εκπρόσωποι των επαναστατημένων Ελλήνων, Σπανιωλάκης, Ορλάνδος και Λουριώτης, επισκέπτονται στο Φόρειν Όφις τον υπουργό Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Τζορτζ Κάνινγκ. Στη συζήτηση που ακολουθεί, ο Κάνινγκ τους τονίζει ότι μπορεί να ασκήσει την επιρροή του για ένα συμβιβασμό Πύλης και Ελλήνων, όχι όμως για την απόλυτη ανεξαρτησία της Ελλάδας...

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Τα 36 ονόματα έφτασε η λίστα πολιτικών που ελέγχει το ΣΔΟΕ



Ολόκληρη τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια δημοσιεύει το zougla.gr σύμφωνα με αποκλειστικές του πληροφορίες
Τα πολιτικά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα φτάνουν τα 36. Η λίστα βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα.

Η λίστα...

Ο Γ.Καρασμάνης συνυπέγραψε στην βουλή ερώτηση για τροποποίηση του νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας



Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), λειτουργεί ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης με βάση τις διατάξεις του Νόμου 2121/1993. Σκοπός του Οργανισμού, σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό του είναι η διαχείριση και προστασία δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, για όλα τα έργα που έχουν συνθέσει ή και συγγράψει κατά το παρελθόν και για όσα πρόκειται να συνθέσουν ή και να συγγράψουν στο μέλλον οι συμβαλλόμενοι με αυτόν δημιουργοί-δικαιούχοι μουσικών έργων...

Φωτογραφικό άλμπουμ τερματισμού αθλητών Δρόμου Θυσίας 2012

Φωτογραφικό άλμπουμ απονομών βραβείων Δρόμου Θυσίας 2012

Φωτογραφίες από Εθελοντές του «Δρόμου Θυσίας 2012»

Ευχαριστίες του Συλλόγου Π.Ε. Πέλλας προς τους φορείς για την μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου



Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Πέλλας, θέλει να ευχαριστήσει τους συναδέλφους – υπαλλήλους της Π.Ε. Πέλλας, για την πρωτοφανή συμμετοχή τους, στην απεργία της 26 Σεπτεμβρίου 2012, όπως επίσης και την συμμετοχή τους στην πορεία της Έδεσσας, μαζί με άλλους Α/βάθμιους Συλλόγους του Νομού μας.
Επίσης θέλει να ευχαριστήσει τους Συλλόγους Υπαλλήλων Δ.Ο.Υ., Δασκάλων & Καθηγητών, υπαλλήλων ΟΤΑ α΄ βαθμού.
Ο αγώνας θα συνεχισθεί με περισσότερη ορμή, θέληση και πάθος …….

Ανακοίνωση-Κάλεσμα σε συνάντηση από την Πρωτοβουλία Α/βάθμιων Συλλόγων



Η Πρωτοβουλία Α/βάθμιων Συλλόγων Δημοσίου & Ιδιωτικού Ν. Πέλλας, προσκαλεί όλα τα μέλη Δ.Σ. των Α/βάθμιων Συλλόγων - Σωματείων του Νομού μας, σε κοινή συνάντηση την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19:00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Κέντρο των Καταρρακτών.
Καλούμε όλους τους Α/βάθμιους Συλλόγους και τους εκπροσώπους τους, από οποιουδήποτε τομέα ή χώρο και αν προέρχονται ή έχουν εκλεγεί, να συμμετάσχουν στην κοινή συνάντηση για τον σχεδιασμό κοινών δράσεων και αγώνων.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2381351214 - 2381351248.

Ερώτηση του ΚΚΕ στην βουλή για την δραματική κατάσταση στην Ειδική Αγωγή



Μια ιδιαίτερα δύσκολη σχολική χρονιά  ξεκίνησε εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης. Τις συνέπειες της βιώνουν σε πολλαπλάσια ένταση  οι άνθρωποι με  αναπηρία (ΑμεΑ),  ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ)  και οι οικογένειές τους. Έτσι με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς σε όλες τις  δομές της Ειδικής Αγωγής διαπιστώνεται μια τραγική κατάσταση :..

Το Ταξίδι Ξεκίνησε… από την πλατεία της Κρύας Βρύσης



Ήταν μια υπέροχη Κυριακή, η προχθεσινή. Ξαφνικά η κεντρική πλατεία της Κρύας Βρύσης γέμισε με κόσμο. Άτομα κάθε ηλικίας, παιδιά, νέοι και λιγότερο νέοι με ωραία διάθεση, τσάπες και τσουγκράνες, έκαναν το πάρκο ‘’λαμπίκο’’.   Η εκδήλωση, που έγινε μετά το κάλεσμα της ομάδας πρωτοβουλίας για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και τον Εθελοντισμό, με σκοπό τον καθαρισμό του πάρκου, συνεχίστηκε κάτω από μια λαμπρή λιακάδα με συζήτηση για τις κατευθύνσεις του υπό σύσταση Συλλόγου...

Θεατρική παράσταση με το έργο "Οικογένεια για Κλάματα!"



Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., έχοντας ανάμεσα στους στόχους της την στήριξη και προβολή εθελοντικών προσπαθειών και κυρίως δράσεων που υλοποιούνται από νέους, φιλοξενεί την θεατρική ομάδα «Θεατρικές Πινελιές», που αποτελείται από μαθητές Λυκείου από σχολεία του δήμου Πέλλας και παρουσιάζει την θεατρική παράσταση "Οικογένεια για Κλάματα!" το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στις 8:00μ.μ, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών...

Σαν Σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου



Γεγονότα
1538: Λαμβάνει χώρα η Ναυμαχία της Πρέβεζας. Ο τουρκικός στόλος υπό τον Χαϊρεντίν Πασά, γνωστότερο ως Μπαρμπαρόσα, καταναυμαχεί το συμμαχικό στόλο με επικεφαλής τον γενοβέζο ναύαρχο Αντρέα Ντόρια.

1687: Ο βενετός Μοροζίνι κυριεύει την Αθήνα από τους Οθωμανούς, μετά τον βομβαρδισμό της Ακρόπολης.
1922: Υπογράφεται στα Μουδανιά ανακωχή ανάμεσα στους Συμμάχους και την κεμαλική Τουρκία. Η ανακωχή, αν και αφορά άμεσα στα ελληνικά συμφέροντα στην ανατολική Θράκη, υπογράφεται χωρίς την παρουσία έλληνα αντιπροσώπου. Λίγες μέρες αργότερα θα αρχίσει η εκκένωση της ανατολικής Θράκης από τα ελληνικά στρατεύματα...

Το κλείσιμο του Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Χρυσής Αυγής ζητά με ερώτησή στη βουλή το ΚΚΕ



     Όπως διαπιστώνεται από την σχετική ιστοσελίδα, η φασιστική οργάνωση  «Χρυσή Αυγή» δημιούργησε παραμάγαζο που αποκαλεί «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας  Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας».   
     Με τη χρησιμοποίηση αυτού του παραμάγαζου επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την  αγωνία των ανέργων, να αναπτύξει πελατειακές σχέσεις, να καλλιεργήσει το  ρατσισμό, το μίσος ενάντια στους μετανάστες για να διασπάσει τους εργαζόμενους  που βρίσκονται απέναντι στην ενιαία, ολομέτω-πη επίθεση της εργοδοσίας, να εμποδίσει την κοινή τους δράση...

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Γιαννιτσών για την συμμετοχή τους στην απεργία



Οι εργαζόμενοι α΄βάθμιων σωματείων συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Δημαρχείο Πέλλας όπου συμμετείχαμε σε απεργιακή συγκέντρωση σε απάντηση όσων συνεχίζουν την συρρίκνωση των εισοδημάτων και την συνεχή εξαθλίωση όλο και περισσότερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.
Στην εκδήλωση έγινε χαιρετισμός από εκπροσώπους του δικηγορικού Συλλόγου, της Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας, του συλλόγου εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ και του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΟΠΠΥ. Ακολούθησε ομιλία του Προέδρου του συλλόγου μας...

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού




Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.
Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Σαν Σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου



Γιορτάζουν: Ζήνων.

Γεγονότα
1669: Οι Οθωμανοί καταλαμβάνουν τον Χάνδακα (Ηράκλειο), έπειτα από πολιορκία 21ος ετών και ολοκληρώνουν την κατάληψη της Κρήτης.
1831: Ο κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας, δολοφονείται στο Ναύπλιο από τους Γεώργιο και Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη.
1834: Αρχίζει στο Ναύπλιο η «Δίκη των Δικαστών» Γεώργιου Τερτσέτη και Αναστάσιου Πολυζωίδη, που αρνήθηκαν να υπογράψουν την καταδίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε θάνατο. Θα καταδικαστούν σε τετράμηνη φυλάκιση για άρνηση δημόσιας υπηρεσίας...

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ σε Έδεσσα & Γιαννιτσά



Με αγωνιστικό παλμό και καλή συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών , αυτοαπασχολούμενων & νεολαίας πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ στους Μ.Καταρράκτες της Έδεσσας & στη Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στα Γιαννιτσά .
       Κεντρικό σύνθημά τους : «Απαλλαγή από τις αντεργατικές πολιτικές & τα μέτρα που τις συνοδεύουν ( μνημόνια, δανειακές συμβάσεις ) , απαλλαγή από τις δεσμεύσεις της ΕΕ» .
        Μετά  την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησαν αγωνιστικές πορείες με τις σημαίες του ΠΑΜΕ & της ΠΑΣΥ στους κεντρικούς δρόμους και των δύο πόλεων του Νομού με τα συνθήματα να δίνουν ξεχωριστό αγωνιστικό τόνο στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Πέλλας ...

Υπόμνημα για την υπολειτουργία των Δημοτικών Ωδείων κατέθεσε ο βουλευτής Γ.Καρασμάνης στους αρμόδιους Υπουργούς



Υπόμνημα διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών ΟΤΑ,  κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης προς τους  Υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που παρατηρούνται κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στη λειτουργία των Δημοτικών Ωδείων της χώρας.
Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα, οι δραστικές περικοπές πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνδυασμό με την κωλυσιεργία στην έγκριση του απαραίτητου αριθμού των συμβασιούχων καθηγητών, υπονομεύει την ομαλή...

Ανοίγει το ζήτημα μετεγγραφών στα ΑΕΙ με κοινωνικά κριτήρια



Την επαναφορά του θεσμού των μετεγγραφών με κοινωνικά κριτήρια για ορισμένες κατηγορίες φοιτητών ζητούν τέσσερις βουλευτές της ΝΔ και δύο της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι επικαλούνται τις έκτακτες οικονομικές συγκυρίες. Οι βουλευτές της ΝΔ τονίζουν ότι αναφέρονται σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ενώ οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κυρίως για τους έχοντες σοβαρά προβλήματα υγείας. Μάλιστα οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Σολδάτος, Ι.Τζαμτζής, Α. Κουτσούμπας και η Αννα Ασημακοπούλου δήλωσαν ότι...