Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

H γελιογραφία της ημέρας.


Μύθος ότι οι γυναίκες κάνουν πράγματα ταυτόχρονα!



Μια σουηδική επιστημονική έρευνα κατέρριψε τον μύθο ότι οι γυναίκες είναι πιο ικανές από τους άνδρες στο να διαχειρίζονται ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά πράγματα, όπως ανέφερε σήμερα ένας από τους συγγραφείς της.Αντίθετα με όσα υποστηρίζει ο μύθος «τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν ότι οι άνδρες είναι καλύτεροι από τις γυναίκες στο να κάνουν ταυτόχρονα πολλά πράγματα», εξήγησε ο Τίμο Μάντιλα, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.Οι ερευνητές, τα συμπεράσματα των οποίων θα δημοσιευτούν στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Psychological Science, διαπίστωσαν ότι η

Αλ. Τσίπρας: Να ποιους συγκάλυπταν με την απόκρυψη της λίστας



«Την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια την κυβερνούσαν και την οδήγησε στην κρίση μια μαφία. Η μαφία της οικονομικής, επιχειρηματικής, μιντιακής ολιγαρχίας σε συνεργασία με το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Όμως τούτες τις μέρες, σπάει η ομερτά, σπάει ο νόμος της σιωπής και βγαίνουν στη δημοσιότητα οι λίστες αυτής της οικονομικής, επιχειρηματικής και μιντιακής ολιγαρχίας που προστατεύεται από τους χρεοκοπημένους πολιτικούς, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους, όταν ο ελληνικός λαός έχει γονατίσει» δήλωσε από το Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων στην Αθήνα.

Π. Καμμένος: Θέλουν το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα, χωρίς τους Έλληνες



«Στόχος εκείνων που θέλουν να ελέγξουν την πατρίδα μας, είναι να σταματήσει να υπάρχει πρωτογενής παραγωγή» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, από τον Βόλο, όπου βρίσκεται για δεύτερη μέρα, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στη Μαγνήσια, μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος , Τέρενς Κουίκ, φιλοξενούμενοι από τη βουλευτή Μαγνησίας, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Πάνος Καμμένος και Τέρενς Κουίκ, αφού το απόγευμα της Παρασκευής παρέστησαν στα εγκαίνια του γραφείου του κινήματος στον Βόλο, το πρωί του Σαββάτου είχαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Γ.Καρασμάνης: Καθημερινές οι συναντήσεις και οι διαβουλεύσεις για το μεγάλο έργο της παράκαμψης των Γιαννιτσών



Θέμα ηθικής τάξης, συνεπώς και ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας,
αποτελεί πλέον για τον Γιώργο Καρασμάνη, η υλοποίηση του έργου της παράκαμψης Γιαννιτσών. Την τελευταία βδομάδα ο βουλευτής είχε συνεχείς συναντήσεις και διαβουλεύσεις, με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Σταύρο Καλογιάννη, με υπηρεσιακούς παράγοντες του ίδιου Υπουργείου καθώς και με την Γενική Γραμματεία Επενδύσεων. Παρουσίασε για άλλη μια φορά, όλα τα τεκμηριωμένα στοιχεία που έχει
ήδη καταθέσει αρμοδίως, αλλά και νέα ντοκουμέντα που, όλα, συνηγορούν στην κοινή πλέον παραδοχή ότι:...

Αρχαία πόλη κάτω από το Τρίγωνο των Βερμούδων



Στο βυθό του ωκεανού στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων μια ομάδα Καναδών επιστημόνων εντόπισε πρόσφατα μια χαμένη πόλη. Κοντά στις ακτές της Κούβας, ένα υποβρύχιο ρομπότ κατέγραψε ερείπια κτιρίων, τέσσερις γιγάντιες πυραμίδες και κάτι που μοιάζει με άγαλμα Σφίγγας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα βυθισμένα κτίσματα ανήκουν στην προκλασική περίοδο της ιστορίας της Καραϊβικής και της Κεντρικής Αμερικής και η αρχαία πόλη θα μπορούσε να κατοικείται από εκπροσώπους πολιτισμού, παρόμοιου με τους κατοίκους της Τεοτιουακάν (εγκαταλελειμμένη πόλη, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. από

Τα «τρανταχτά» ονόματα και τα μυστήρια της κατά Βαξεβάνη λίστας Λαγκάρντ- Άρχισαν οι πρώτες διαψεύσεις



Σημαντικά ονόματα από τον επιχειρηματικό και τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και διάφορα «μυστήρια» περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ που είδε το φως της δημοσιότητας.
Στη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό HOT DOC του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη βλέπουμε επιχειρηματίες όπως τον Γιώργο και Φώτη Μπόμπολα, τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τους αδελφούς Μαρινόπουλους, τις εφοπλιστικές οικογένειες Μαρτίνου και Τσάκου, σχεδόν όλους τους γνωστούς κοσμηματοπώλες, τον Δημήτρη Κοπελούζο, καθώς και την

Στη δημοσιότητα τα 2.059 ονόματα της περίφημης λίστας Λαγκάρντ

Το περιοδικό HotDog που εκδίδει Κώστας Βαξεβάνης, προχώρησε στην δημοσίευση της περίφημης λίστας Λαγκάρντ με τα 2059 ονόματα Ελλήνων καταθετών σε συγκεκριμένη Ελβετική Τράπεζα. Στη λίστα ναι μεν υπάρχουν τα ονόματα των καταθετών με τις ιδιότητές τους ορισμένων εξ αυτών, όχι όμως και τα ποσά τα οποία έχει καταθέσει κατά καιρούς στους λογαριασμούς τους.
Ωστόσο όμως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με σιγουριά, ότι η συγκεκριμένη λίστα η οποία δημοσιεύει το περιοδικό, είναι και η αυθεντική που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές στην Ελληνική Κυβέρνηση.
Η αναφορά κάποιου στη λίστα, δεν τον καθιστά αυτομάτως και ύποπτο για φοροδιαφυγή καθώς...

Ρεκόρ συμμετοχών στους Αγώνες Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών



Με τη συμμετοχή 12 Ομίλων από Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κέρκυρα, Κατερίνη, Κοζάνη και Σέρρες και περισσοτέρων από 200 αθλητών, διεξήχθησαν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, οι ετήσιοι Διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών, με την ονομασία "Μακεδονομάχος καπ. Γκόνος Γιώτας 2012".
Οι Αγώνες συνδιοργανώθηκαν με τον Δήμο Πέλλας και με την καθοριστική συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και τους ευχαριστούμε πολύ.
Από τον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι αθλητές της αγωνιστικής του ομάδας και κατέκτησε 3 χάλκινα μετάλλια ενώ και τα πληρώματα που δεν κατέκτησαν μετάλλιο είχαν πολύ καλή παρουσία με καλά πλασαρίσματα στη γενική κατάταξη.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά:..

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Φυσικών Επιστημών στα Νηπιαγωγεία»



Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 7ου  Πανελληνίου Συνεδρίου Οι Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο με θέμα,  «Υπερβαίνοντας τα όρια της τυπικής και μη εκπαίδευσης μικρών παιδιών στις Φυσικές Επιστήμες και το Περιβάλλον» το οποίο διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Παιδαγωγικής Σχολής στη Φλώρινα, από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2012.
Η επιτυχία του συνεδρίου τεκμηριώνεται από:..

27 Οκτωβρίου, Ημέρα Τεχνών του Δρόμου & Ελεύθερης Έκφρασης σε Δημόσιο Χώρο



Η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο ξεκίνησε το 2007 στη Γαλλία, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών των Τεχνών του Δρόμου (Federation des Arts de la Rue) και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου, που συμπίπτει με την αλλαγή της ώρας σε πολλές χώρες του κόσμου. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να εκφραστεί η αναγκαιότητα της ύπαρξης της Τέχνης στο δημόσιο χώρο και η επικοινωνία των καλλιτεχνών με το κοινό, μέσα σε ένα φυσικό πλαίσιο που διαφέρει από αυτό των παραδοσιακών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων...

Σαν Σήμερα, 27 Οκτωβρίου



Γιορτάζουν: Νέστωρ.

Γεγονότα
1822: Στολίσκος των Ψαρών, αποτελούμενος από δύο πλοία και δύο πυρπολικά, επιτίθενται στον τουρκικό στόλο στο λιμάνι της Τενέδου. Ο Κωνσταντίνος Κανάρης ανατινάζει ένα δίκροτο, που είναι η υποναυαρχίδα του στόλου τους.
1829: Ο τσάρος Νικόλαος Α' αποστέλλει στην Ελλάδα 6.000 τυφέκια και 12 πυροβόλα, προς ενίσχυση του νεοσύστατου ελληνικού στρατού, κατόπιν αιτήματος του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

1922: Ο Μουσολίνι πραγματοποιεί τη Μεγάλη Πορεία προς τη Ρώμη για την κατάληψη της εξουσίας....

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Χοντραίνει η κόντρα Στάμκου-Πανίδη.Μπήκε στο "χορό" και ο Εισαγγελέας!

Με μιά φωτογραφία της κλήσης από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Γιαννιτσών που έλαβε σήμερα ο γνωστός εκδότης κ.Αβρααμ Πανίδης και τη δημοσιεύει στο ιστολόγιό του ,ανοίγει η αυλαία της νέας σύγκρουσης μεταξύ των παλαι ποτέ φίλων και συνεργατών Στάμκου και Πανίδη.Με ένα ειρωνικό σχόλιο "Μια εικόνα ...χίλιες λέξεις" ο εκδότης-φοροτεχνικός φαίνεται να δηλώνει την εκπληξή του καθώς η εγκλιση που έλαβε για να εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα ,εγινε κατώπιν "έκφρασης παραπόνων" από τον Δήμαρχο Πέλλας κ.Γρηγόρη Στάμκο.Συγκεκριμένες πηγές από το δημοτικό μέγαρο Γιαννιτσών μας αναφέρουν πως για τον Δημαρχο "το ποτήρι ξεχείλισε" προχθές μετά την

Οι έξι όροι για επιμήκυνση που θα κάνουν την Ελλάδα προτεκτοράτο



Παρά τις επίσημες διαψεύσεις Γερμανών αξιωματούχων ότι δεν υπάρχει κλεισμένη συμφωνία να δοθεί διετής επιμήκυνση -δηλαδή περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα να εφαρμόσει το Μνημόνιο- και να χρηματοδοτηθεί αυτή η επιμήκυνση εντούτοις είναι σαφές ότι η Γερμανία έχει λάβει τις αποφάσεις της.Αυτό αποδεικνύει το σημείωμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που εστάλη στον πρωθυπουργό και στον Γιάννη Στουρνάρα την περασμένη εβδομάδα. Εκεί φαίνεται ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών θεωρεί δεδομένη την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και δεδομένη την επιμήκυνση της εφαρμογής του δημοσιονομικού

Aυτά είναι τα επαγγέλματα που αντέχουν στην κρίση και προσφέρουν ακόμη θέσεις εργασίας [λίστα]



Τους επαγγελματικούς κλάδους που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, την ύφεση και την ανεργία ακόμη... αντιστέκονται και προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης καταγράφει η νέα τριμηνιαία έκθεση των Οικονομικών Εξελίξεων του ΚΕΠΕ.Οπως προκύπτει από την Εκθεση του ΚΕΠΕ προς το παρόν δείχνουν ακόμη να αντέχουν τα επαγγέλματα υψηλής κατάρτισης αλλά και οι αγροτοεργάτες, οι πλανόδιοι πωλητές και οι οικιακοί βοηθοί.
Οι κλάδοι που κατέγραψαν αύξηση της απασχόλησης και μετά το 2008 που ξεκίνησε η κρίση (στοιχεία έως το τέλος του 2010 είναι):

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέλλας






ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΡΧΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ
 


Ο  λαός δεν ξεχνά. Στις κρίσιμες καμπές της ζωής και της ιστορίας μας  αντλούμε δυνάμεις και αυτοπεποίθηση απ’ τις μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις μας.
Ανάμεσα στις παραδόσεις αυτές ξεχωρίζει το μεγαλείο του κινήματος της Αντίστασης των λαών, της πάλης για ελευθερία απέναντι στην φασιστική πανούκλα. Απέναντι στο πισωγύρισμα της ιστορίας, στα «μεσάνυχτα του αιώνα», το Ολοκαύτωμα, την εξόντωση κάθε φωνής που αντιστέκεται, την κτηνωδία. Τότε που ο ελληνικός λαός με τον ξεσηκωμό του όρθωνε το δικό του «ΟΧΙ» ενάντια στη φασιστική εισβολή και τους δοσίλογους της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου...

Σαν Σήμερα, 26 Οκτωβρίου



Γιορτάζουν: Δημήτρης, Δήμητρα.

Γεγονότα
1863: Ιδρύεται η Ένωση Ποδοσφαίρου της Αγγλίας και τίθενται οι πρώτοι κανονισμοί του αθλήματος. Έτσι, οι Άγγλοι ξεχωρίζουν το ποδόσφαιρο από το ράγκμπι, που παίζεται πλέον ως χωριστό άθλημα. Μαζί γεννιέται και ο όρος soccer, όπως ονομάζεται το ποδόσφαιρο στα αγγλικά. Η λέξη προέρχεται από τη σύντμηση δύο λέξεων: Social Ceremony (κοινωνική τελετή).

1880: Ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος ορκίζεται Πρωθυπουργός της Ελλάδας για 10η φορά (ρεκόρ στην ελληνική ιστορία)...

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας επισκέφτηκε ο Γεν. Διευθυντής του δήμου Πέλλας κ. Καστερίδης

Σήμερα, 25/10, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δέχτηκε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, τον Γενικό Διευθυντή του Δήμου Πέλλας
και πρώην Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Ευστάθιο Καστερίδη σε μία εθιμοτυπική επίσκεψη του τελευταίου.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα επικαιρότητας και προβλημάτων της καθημερινότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο επίκαιρο ζήτημα της αποχώρησης των δημοσίων υπαλλήλων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού. Συζητήθηκαν εκτενώς οι δυσλειτουργίες που πρόκειται να προκαλέσει αυτή εξέλιξη στην ομαλή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών και κατ' επέκταση, στην εξυπηρέτηση των πολιτών...

Γιαπωνέζος αγόρασε την παρθενιά 20χρονης έναντι 780.000 $



Ο Γιαπωνέζος Νάτσου ήταν ο νικητής στην online δημοπρασία της παρθενιάς της 20χρονης Βραζιλιάνας Καταρίνα Μιλιορίνι. Η τελική προσφορά ήταν 780.000 δολάρια, ξεπερνώντας αυτές των ανταγωνιστών του, ενός Ινδού και δυο Αμερικάνων.
«Σε ό,τι με αφορά δεν θεωρώ ότι αυτό που κάνω είναι πορνεία. Όταν κάποιος κάνει κάτι για μία και μοναδική φορά στη ζωή του, αυτό δεν είναι επάγγελμα. Είναι σαν να τραβήξεις μια καλή φωτογραφία. Αυτό δεν σε κάνει φωτογράφο», δήλωσε η 20χρονη...

Μήνυμα Δημάρχου Σκύδρας Γιώργου Χοΐδη για την 28η Οκτωβρίου 1940



Ο εβδομηκοστός δεύτερος επετειακός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 βρίσκει τη χώρα μας και τους πολίτες της σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, όπως και τότε.
            Ο Ελληνισμός της εποχής εκείνης, κόντρα στα προγνωστικά και στις προβλέψεις, αντιτάχθηκε με σθένος και αυτοθυσία στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των δυνάμεων του Άξονα.
            Και σήμερα, δυστυχώς, ο ελληνισμός υφίσταται τον κίνδυνο του περιορισμού της εθνικής του κυριαρχίας, της ηθικής εξόντωσης, της διάλυσης του κοινωνικού και οικονομικού του ιστού.
            Λάθος χειρισμοί, ατολμίες, ανακολουθίες και εκφυλισμοί οδήγησαν τη χώρα στην τωρινή κατάσταση της ανέχειας, της απαξίωσης και του διασυρμού...

Η αληθινή ιστορία του CD της Λαγκάρντ που ο ένας έχασε και ο άλλος ξέχασε



Μια παράλογη, ύποπτη και περιπετειώδη διαδρομή έκανε η λίστα Λαγκάρντ πριν καταλήξει στο ...πουθενά! Σε ένα σκίτσο σήμερα στα Νέα, κάθιδρος, με ένα φτυάρι, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσπαθεί να θάψει κάτω από το χώμα ένα στικάκι με τη διαβόητη λίστα. Εχει σηκώσει τα μανίκια, κοιτάζει πονηρά μπροστά του και έχει φορέσει ένα ζευγάρι μποτάκια ώστε να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά!Η λίστα που προοριζόταν να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να φορολογήσει «πονηρούς» Ελληνες που έκρυψαν τα λεφτά τους στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας κατέληξε μέσα από σκοτεινούς διαδρόμους στο συρτάρι του

Ο Παπανδρέου με τη λίστα Λαγκάρντ στα χέρια συνάντησε μυστικά τον πρόεδρο της ελβετικής τράπεζας HSBC



Νέα τροπή λαμβάνει η πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά την αποκάλυψη από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι τον Ιανουάριο του 2011 -και ενώ είχε φτάσει στη χώρα μας το CD με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην HSBC- ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου συναντήθηκαν μυστικά στην Ελβετία με τον επικεφαλής της τράπεζας αυτής.Η κυρία Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της Real επισήμανε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου που παραδέχθηκε κατά τη χθεσινή του κατάθεση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τη συνάντηση αρνήθηκε στη συνέχεια να δώσει οποιαδήποτε διευκρίνηση

25 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών



Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών.
Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης το 1995.

Σαν Σήμερα, 25 Οκτωβρίου



Γιορτάζουν: Χρυσάφης.
 Γεγονότα
1822: Αρχίζει η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου από τους Ομέρ Βρυώνη και Κιουταχή. Στο πλευρό των Οθωμανών βρίσκονται και οι έλληνες οπλαρχηγοί Βαρνακιώτης, Μπακόλας, Ίσκος, Ράγκος και Βαλτινός.
1922: Η ανακριτική επιτροπή υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο παραπέμπει με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας τον πρώην αρχιστράτηγο της Στρατιάς της Μικράς Ασίας Γεώργιο Χατζηανέστη, τους πολιτικούς Δημήτριο Γούναρη, Νικόλαο Στράτο, Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη, Νικόλαο Θεοτόκη, Γεώργιο Μπαλτατζή, τον υποστράτηγο ε.α. Ξενοφώντα Στρατηγό και τον υποναύαρχο ε.α. Μιχαήλ Γούδα...

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Βρέθηκε κρυμμένη παράνομη συλλογή αρχαίων νομισμάτων στην Σκύδρα



Μια πληροφορία που έφτασε στους αστυνομικούς του τμήματος Σκύδρα στην Πέλλα, οδήγησε στην αποκάλυψη ενός σημαντικού αρχαιολογικού θησαυρού που ήταν κρυμμένος στην περιοχή του εγκαταλελειμμένου Τελωνείου Σερρών.

Εκεί, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μεταλλικό κουτί, μέσα στο οποίο υπήρχε μια «συλλογή» από 13 αρχαία νομίσματα τα οποία προφανώς είχε κρύψει κάποιος, είτε για να μη βρεθούν στην κατοχή του ή για να τα παραλάβει κάποιος άλλος, πιθανότατα με σκοπό να τα πουλήσει.

Τα ευρήματα εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της ΙΖ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, ο οποίος διαπίστωσε ότι πρόκειται...

Άγρια συμπλοκή αστυνομικών της Ασφάλειας Γιαννιτσών με δεκάδες αθίγγανους.Ένας τραυματίας αστυνομικός.



Αρχικά συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός για μικροποσότητα κάνναβης και ακολούθως ζευγάρι ημεδαπών, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης Κατά τη σύλληψη των δύο 45χρονων, ομάδα ΡΟΜΑ περίπου εκατό ατόμων (ανήλικα και γυναίκες) επιχείρησε να αποσπάσει τους συλληφθέντες από τους αστυνομικούς και έρριψαν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά περιπολικών με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές στα οχήματα.Συνελήφθησαν σήμερα (24.10.2012) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, τρεις ημεδαποί 28, 45 και 45 (γυναίκα) ετών, για κατοχή και εμπορία

Με ήρωα τον Λαμπάκη τα Γιαννιτσά στον επόμενο γύρο του κυπέλλου



Τρία πέναλτι της Κασσιώπης απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης Γιαννιτσών παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου με 3-1.
Σε ένα ματς θρίλερ, Κασσιώπη και Αναγέννηση Γιαννιτσών πρόσφεραν υψηλό θέαμα με το τελικό 2-2 να οδηγεί την αναμέτρηση στη διαδικασία των πέναλτι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 66’ με τέρμα του Πετρογιάννη.
Στο 72΄ο Στεφανίδης έχασε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους ωστόσο η ανατροπή ήρθε για την ομάδα των Γιαννιτσών. Στο 75’ ο Φάμπιο ισοφάρισε με τον Στεφανίδη να παίρνει… ρεβάνς και ανατρέπει στο 78’...

Από την επόμενη εβδομάδα θα τρώτε και θα πίνετε δωρεάν αν δεν πάρετε απόδειξη



Σε ισχύ τείθεται από την ερχόμενη βδομάδα η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές που δεν θα λαμβάνουν την απόδειξη παροχής υπηρεσίας και εμπορεύματος, θα μπορούν να φεύγουν από το κατάστημα χωρίς να πληρώνουν το λογαριασμό.Έτσι από εδώ και πέρα τα καταστήματα θα υποχρεούνται να κόβουν απόδειξη έγκαιρα πριν δουν τους πελάτες να το βάζουν στα... πόδια χωρίς να πληρώσουν. Υπενθυμίζεται πως χωρίς την απόδειξη ότι φάτε και ότι πιείτε θεωρείται «κέρασμα» από το μαγαζί!



Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 23,2% σε δημοσκόπηση της Marc



Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 23,2% έναντι 21,3% της Νέας Δημοκρατίας, βάσει της πρόθεσης ψήφου, δίνει νέα δημοσκόπηση της Marc, ενώ τρίτο κόμμα με 9,6% αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η οποία παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 6%, ενώ με 5,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στην πέμπτη θέση. Ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά στην έκτη θέση, με 4,9%, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,8% και το άκυρο/λευκό/αποχή 8,8%. Στο 10,5% είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου...

Νίκη για την ομάδα Σκακιού των Γιαννιτσών



Στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων, η ομάδα σκάκι της πόλης μας αναμετρήθηκε με την ομάδα του Σκακιστικού Πτολεμαΐδας, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 και αναδείχτηκε νικήτρια με σκορ 4,5-1,5.
Για την ομάδα μας έπαιξαν οι σκακιστές: Βασίλης Στεργιούλας, Χαράλαμπος Ποζουκίδης,
Βαγγέλης Τοψής, Κωνσταντίνος Ανδρονικου,Αφροδίτη Βακιρτζή και Κατερίνα Ζορμπά.
Στον επόμενο γύρο η ομάδα μας θα αναμετρηθεί με της Κατερίνης  την μεθεπόμενη Κυριακή.

Η Ορειβατική Λέσχη Αριδαίας στο πρώτο αγώνα Κυπέλλου Αγωνιστική Αναρρίχησης

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 διεξήχθη στην πόλη της Κομοτηνής ο 1ος αγώνας του Κυπέλλου Ανάπτυξης Νέων,
Αγωνιστικής Αναρρίχησης.
Η Ορειβατική Λέσχη Αριδαίας (Ο.Λ.Α.) συμμετείχε με επτά αθλήτριες με τα εξής αποτέλεσματα:

Κατηγορία Κορασίδων:
1η Πεταλίδου Μυρτώ
2η Πλέσκα Νικολέτα...

Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο παγκόσμιος πρωταθλητής άλματος υψους Κυριάκος Ιωάννου



Δυνατός και έτοιμος για νέα ρεκόρ είναι ο Κύπριος παγκόσμιος πρωταθλητής άλματος ύψους Κυριάκος Ιωάννου, μετά την επιτυχή λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση στην  οποία υποβλήθηκε από το διάσημο Έλληνα χειρουργό Δρ Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, κορυφαίο στον κόσμο στην αντιμετώπιση της  Κήλης των Αθλητών.
Ο Κύπριος παγκόσμιος πρωταθλητής χειρουργήθηκε το περασμένο Σάββατο (20 Οκτωβρίου 2012 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών), για  αποκατάσταση συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών άμφω (κήλη των αθλητών) με τοποθέτηση πλέγματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αθλητής είχε υποβληθεί πριν από περίπου  10 μήνες...

24 Οκτωβρίου, Ημέρα του ΟΗΕ



Ο όρος «Ηνωμένα Έθνη» είναι αμερικανικής εμπνεύσεως και συγκεκριμένα του προέδρου Ρούζβελτ, ο οποίος αναφερόταν κατ' αρχάς στις συμμαχικές δυνάμεις κατά του Άξονα. Έπειτα από διαβουλεύσεις τριών ετών, στις 24 Οκτωβρίου του 1945, τα Ηνωμένα Έθνη μετεξελίχθηκαν σε μια «παγκόσμια ένωση κρατών ταγμένη στην προώθηση της συνεργασίας στο διεθνές δίκαιο, την ασφάλεια και την ειρήνη, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ισότητα»...