Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος



Την παραίτηση του υπέβαλε προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου την παραίτηση αποδέχθηκε ο υπουργός Νίκος Δένδιας.

Στην παραίτηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Μπονάτσος επικαλείται προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής για τη συνεργασία που είχαν και ο κ. Μπονάτσος...

Πώς να αγοράσετε πετρέλαιο θέρμανσης με 94 λεπτά το λίτρο



Με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης ολοκληρώνεται η γραφειοκρατική διαδικασία για την επιστροφή του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης,. Από τις αρχές Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσουν –τουλάχιστον αυτό υπόσχεται το υπουργείο Οικονομικών- και οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους. Πλέον έχουμε πλήρη εικόνα για το τι πρόκειται να μας συμβεί με τη θέρμανση του σπιτιού μας. Και με τρεις κινήσεις μπορούμε να ρίξουμε το κόστος του λίτρου, ακόμη και στα 94 λεπτά το λίτρο. Πως; Δείτε τα τρία βήματα αναλυτικά.

Σημείωση Πέλλα Δώθε: Ένα αρνητικό στην όλη υπόθεση και όπως θα διαβάσετε παρακάτω στα βήματα που απαιτούνται, είναι η πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας. Με μία πρώτη ματιά...

«Έσβησαν» 47 παιδιά στην άσφαλτο



Τραγικό δυστύχημα με σαράντα επτά μικρά παιδιά, ηλικίας 4 έως 6 ετών να βρίσκουν το θάνατο και  και 13 τραυματίστηκαν όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία σε μια διασταύρωση στην επαρχία Ασιούτ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε η αστυνομία εκφράζοντας φόβους ότι ο "απολογισμός των θυμάτων μπορεί ακόμη να αυξηθεί, καθώς αρκετά παιδιά είναι τραυματισμένα".Στο σχολικό λεωφορείο επέβαιναν 60 παιδιά που είχαν αναχωρήσει από τον παιδικό σταθμό για εκδρομή. Το λεωφορείο συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία καθώς διέσχισε μια σιδηροδρομική γραμμή στην τοποθεσία Μανφαλούτ, 356 χλμ. νοτίως του Καΐρου.Σύμφωνα με

Σε καραντίνα η μισή Ελλάδα για ελονοσία - Ποιες περιοχές βρίσκονται υπό επιτήρηση



 Σε καραντίνα έχει τεθεί η χώρα για τον φόβο ελονοσίας, ενώ έχει σημάνει συναγερμός στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων εξαιτίας κρουσμάτων. Γι’ αυτό το λόγο θα συνεχιστεί μέχρι τον Φεβρουάριο ο αποκλεισμός δέκα δήμων της Αττικής και αρκετών της περιφέρειας.Όπως αναφέρει η Espresso, περιοχές υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζονται επίσης οι δήμοι Ευρώτα Λακωνίας, Αβδήρων Ξάνθης, Σοφάδων Καρδίτσας, περιοχές στους νομούς Βοιωτίας και Έβρου.Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ από 01/01/2012 μέχρι και 22/10/2012 διαγνώστηκαν συνολικά στην Ελλάδα 75 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων τα 59 ήταν εισαγόμενα, δηλαδή αφορούσαν 53 μετανάστες από ενδημικές χώρες και

Εδώ Πολυτεχνείο! (Σήμερα, τι;)

Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ να δούμε το «Πολυτεχνείο» με τα σημερινά μάτια κι από ‘δω αρχίζει το λάθος. Χάνεται η μνήμη, κακοποιείται η αλήθεια και παραχαράσσεται η έννοια του αγώνα. Γιατί, αν βάλεις δίπλα τις εικόνες για συγκρίσεις και συμπεράσματα, η ματιά πέφτει στον σημερινό μπροστάρη-φοιτητή με την αλογοουρά και η μνήμη δεν ξεκολλάει απ’ τον αγώνα των φοιτητών του «Πολυτεχνείου». Αγωνίζεται κι αυτός πετώντας πλαστικά στον υπουργό είτε κόβοντας το ρεύμα μη γίνουν εκλογές, έχει συνεργούς και συνεργάτες, αλλά...

Εικόνες από την εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου 1973





Εξέγερση του Πολυτεχνείου



Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν μια μαζική διαδήλωση λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973, κλιμακώθηκε σχεδόν σε αντιχουντική επανάσταση και έληξε με αιματοχυσία το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, μετά από μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν με την είσοδο αρμάτων μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Οι αιτίες

Η Ελλάδα βρισκόταν από τις 21 Απριλίου 1967 υπό τη δικτατορική διακυβέρνηση του στρατού, ενός καθεστώτος που είχε καταργήσει τις ατομικές ελευθερίες...

17 Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Σπουδαστών

Η Διεθνής Ημέρα Σπουδαστών εορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου για περισσότερα από 60 χρόνια, σε ανάμνηση των φοιτητών που έπεσαν θύματα των Ναζί στην Τσεχοσλοβακία.
Στις 17 Νοεμβρίου του 1939 τα κατοχικά στρατεύματα εισέβαλαν στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου της Πράγας. Σκότωσαν επί τόπου 9 φοιτητές, ενώ 1200 άλλοι εστάλησαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η Διεθνής Ημέρα Σπουδαστών σχετίζεται και με τη δική μας εξέγερση του Πολυτεχνείου και συμβολίζει τον αγώνα των φοιτητών όλου του κόσμου για Δημοκρατία και δημοκρατική εκπαίδευση.

Σαν Σήμερα, 17 Νοεμβρίου



Γεγονότα
3 π.Χ: Η γέννηση του Ιησού Χριστού, σύμφωνα με τον διακεκριμένο θεολόγο του πρώιμου χριστιανισμού Κλήμη τον Αλεξανδρέα.

1902: Εθνικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, του Θεόδωρου Δηλιγιάννη και του Γεώργιου Θεοτόκη, εκλέγουν από 102 βουλευτές, γεγονός που οδηγεί σε κυβερνητική αστάθεια. Οι συνεχείς συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς των δύο κομμάτων καταλήγουν σε σοβαρά επεισόδια με πολλούς τραυματίες, που έμειναν στην ιστορία ως Σανιδικά.

1968: Ο Αλέξανδρος Παναγούλης καταδικάζεται δις εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου και μεταφέρεται στις φυλακές της Αίγινας...

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πυροβολισμοί εναντίον δασοφυλάκων και πάλι στην Αριδαία



Φαίνεται ότι οι λαθροξυλέμποροι δεν πτοούνται. Τι και αν έχουν ξανασυλληφθεί, δεν έχει καμιά σημασία», τονίζει ο Σύλλογος Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως καταγγέλλει νέο περιστατικό βίας και πάλι στην περιοχή της Αριδαίας, ο γνωστός ξυλέμπορας Ν.Γ. του Δ. ο οποίος στις 20 Αυγούστου είχε επιτεθεί στον Δασοφύλακα Π.Β. και είχε προξενήσει σημαντικές φθορές στο Υπηρεσιακό Αυτοκίνητο, αυτή την φορά κατά την διάρκεια καταδίωξης, πυροβόλησε (ευτυχώς στον αέρα) εναντίον των Δασοφυλάκων Ξ. Π. και Μ. Σ. του Δασαρχείου Αριδαίας, που τον είχαν συλλάβει να έχει υλοτομήσει παράνομα και να μεταφέρει με το φορτηγό – γερανό της επιχείρησής, του δέκα (10) τόνους δρυός»...

Μήνυμα Δημάρχου Σκύδρας Γιώργου Χοΐδη για την επέτειο του Πολυτεχνείου



Ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει και σημαντικό κομμάτι της νεότερης ελληνικής ιστορίας αποτελεί ο ηρωικός αγώνας των φοιτητών  του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.
Με την αντίσταση και την αυτοθυσία τους οι φοιτητές συνέβαλαν στην αφύπνιση και στον ξεσηκωμό του λαού απέναντι στην καταδυνάστευση και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ηθικών αξιών.
Σήμερα στον δικό τους αγώνα καθρεφτίζεται ο αγώνας της Ελλάδας που εναντιώνεται απέναντι σ΄ένα δολοπλόκο σύστημα ανελευθερίας και εξουθένωσης κάθε λαϊκής ικμάδας.Ενός συστήματος που δρα ανεξάρτητα από τη θέληση και τη βούληση του έθνους...

Προλετάριοι και…κινητά



Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΕΙΧΑΜΕ τριών ειδών φυγόστρατους. Με τρελόχαρτο, λόγω σπουδών στο εξωτερικό και με εξαγορά της θητείας. Με το τελευταίο, γέμισε η Βουλή μας ξεδιάντροπους φυγόστρατους, που νομοθετούσαν για τη στράτευση των άλλων.  Και το τέταρτο; Οι «φίρμες». Τα πλουσιόπαιδα. Οι βυσματούχοι. «Υπηρέτησαν» στο σπίτι, στη δουλειά (στούντιο, εφημερίδα), κάποιοι γίναν’ βουλευτές για να’ χουμε κοινοβούλιο αστράτευτων.
ΘΑ σταθούμε στο…βύσμα. Από καταβολής ελληνικού στρατεύματος ήταν ο ρυθμιστής. Για τη σύνθεση σε επίπεδο υψηλό, για τον φαντάρο που θα υπηρετήσει στον Έβρο. Έδινε κι έπαιρνε το μέσον, και οι κανακάρηδες γονιών με γνωριμίες δεν είχαν δει καραβάνα και καραβανάδες....

16 Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Ανεκτικότητας



Ο ΟΗΕ είχε ανακηρύξει το 1995 «Έτος Ανεκτικότητας», σε μια προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό για την ανάγκη αποδοχής του διαφορετικού στις ανθρώπινες σχέσεις.
Φυσικό επακόλουθο ήταν η καθιέρωση της Παγκόσμιας Μέρας Ανεκτικότητας την 16η Νοεμβρίου κάθε χρόνου, αρχής γενομένης από το 1996. Γιατί «η ανεκτικότητα και η εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες κοινωνίες δεν χτίζεται σε ένα βράδυ, αλλά χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια», σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

Σαν Σήμερα, 16 Νοεμβρίου




Γεγονότα
1849: Ο ρώσος συγγραφέας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι γλιτώνει την τελευταία στιγμή την εκτέλεση. Είχε καταδικαστεί για αντιτσαρική προπαγάνδα.

1914: Αρχίζει τη λειτουργία της η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve Bank.

1942: Το υποβρύχιο Τρίτων επιτίθεται κατά γερμανικής νηοπομπής στο Ακρωτήριο Καφηρέας και βυθίζει ένα πετρελαιοφόρο. Τα εχθρικά πλοία το καταδιώκουν και το βυθίζουν αύτανδρο (πλήρωμα: 5 αξιωματικοί και 28 ναύτες), έπειτα από εξάωρη καταδίωξη...

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Υποδοχή των γερμανών και των φίλων τους στην ΔΕΘ από την ΠΟΕ-ΟΤΑ



Ο Σύλλογος μας δεν θα μπορούσε να λείψει από την υποδοχή αυτών που προσβάλουν καθημερινά την αξιοπρέπεια μας.
Οι δήμαρχοι απλώναν στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ τους πάγκους του ξεπουλήματος προστατευμένοι από δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ.
Δεν θα περάσουν απολύσεις, δεν θα περάσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα μας βρουν παντού μπροστά τους.

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.

Πορείες διαμαρτυρίας από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ανήμερα του Πολυτεχνείου

39 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου η άθλια τρικομματική κυβέρνηση, με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ψήφισε τα βάρβαρα μέτρα. Απομονωμένη από τον λαό, στηριγμένη στην βία, με τις συνιστώσες του Σαμαρά ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ να καταρρέουν,  έγινε ακόμα πιο αδύναμη.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Με τους αγώνες μας των τελευταίων χρόνων  ανατρέψαμε δυο κυβερνήσεις. Δεν θα αφήσουμε να διαλύσουν τις ζωές μας για την «δόση» που θα πάει κατευθείαν στις τσέπες των τραπεζιτών φορτώνοντας σε εμάς το χρέος!..

Γ.Καρασμάνης:"Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο της οδικής σύνδεσης Βόρας – 3/5 Πηγάδια"

Στις 14 Μαρτίου 2012, ο Ερωτών, είχε καταθέσει προς τους τότε Υπουργούς, την υπ’ αριθμόν 6761 Ερώτηση, που αφορούσε στην δρομολόγηση της υλοποίησης ενός έργου τεράστιας σημασίας για τον Νομό μας, αλλά για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή. Απάντηση δεν έλαβε και, ως εκ τούτου, θεωρεί υποχρέωσή του να την επανακαταθέσει.
        Πρόκειται για την οδική σύνδεση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα (Καϊμακτσαλάν) του Νομού μας με το Χιονοδρομικό Κέντρο στα 3-5 Πηγάδια Ημαθίας, για το οποίο ο Ερωτών, το 2009, επί Κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, είχε εξασφαλίσει από το Υπουργείο Εσωτερικών, τα αναγκαία κονδύλια προς τον τότε Δήμο Βεγορίτιδας, για την επικύρωση μελετών...

Το τελευταίο οχυρό



Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΑΥΞΑΝΟΥΝ τα κρούσματα «αγοραίας» βίας, πληθαίνουν και οι αστυνομικοί-αδιάφοροι θεατές. Το ίδιο έκαναν, σε διατεταγμένη υπηρεσία, τη βραδιά της δολοφονίας του Γρ. Λαμπράκη. Και, βέβαια, τότε (λίγο…πολύ) «τα’ σκιαζε η φοβέρα» (πριν τα σκιάξει ολότελα για 7 χρόνια) και ο Λαμπράκης «έπρεπε να στραπατσαριστεί», αλλά η δόση έπεσε…μεγαλύτερη. Σήμερα είναι επίδειξη δύναμης, σε κλίμα ασυδοσίας και στο πνεύμα του νεοέλληνα που «τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει». Αστυνομικοί κατεβαίνουν στο δρόμο! Για το σοβαρό που είναι η βελτίωση των οικονομικών τους, αλλά το σοβαρότερο είναι κάτι άλλο...

Ένα άγνωστο γεγονός από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης των Βαλκανικών πολέμων 1912-13



Ερευνώντας τη συμβολή των επιχειρησιακών ενεργειών των τότε αστυνομικών δυνάμεων κατά την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων 1912-13, συναντάμε άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας, γεμάτες  πράξεις φιλοπατρίας και αυτοθυσίας, που καθόρισαν το μέλλον του έθνους μας.

  Καταρχάς το πρώτο Αστυνομικό Σώμα, στρατιωτικά οργανωμένο, που συνεστήθηκε το 1833, λίγο μετά την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τους Τούρκους, ήταν η Χωροφυλακή και αστυνόμευε την τότε ελεύθερη Ελληνική επικράτεια.κατά την προέλαση των ελληνικών δυνάμεων, μετά την κατάληψη της Ελασσόνας, όπου ιδρύεται η πρώτη Αστυνομική Υποδιεύθυνση, στη συνέχεια έγινε το ίδιο στα Σέρβια και στην Κοζάνη...

Η Δίκη των Έξι



Με την ονομασία αυτή έμεινε στην ιστορία η δίκη των πρωταίτιων της Μικρασιατικής Καταστροφής από έκτακτο στρατοδικείο, που συγκρότησαν οι βενιζελικοί αξιωματικοί της Επανάστασης του 1922. 

Στο εδώλιο κάθισαν επτά πολιτικοί και ένας στρατιωτικός, από τους οποίους οι έξι καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέσθηκαν. Η δίκη διεξήχθη από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου 1922 στην ειδικά διαρρυθμισμένη αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής (Παλαιά Βουλή). Ήταν ένα από τα πιο δραματικά επεισόδια του Εθνικού Διχασμού.
Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή κι ενώ η Ελλάδα παρουσίαζε εικόνα διάλυσης...

15 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας



Η Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2002 την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της UNESCO, που αναγνώρισε την ανάγκη για κοινό στοχασμό πάνω στα σύγχρονα προβλήματα, που απασχολούν την ανθρωπότητα.
Την ημέρα αυτή, ο οργανισμός του ΟΗΕ για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση προτρέπει τα κράτη - μέλη του να διοργανώνουν εκδηλώσεις και συζητήσεις για φιλοσοφικά θέματα.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Σαν Σήμερα, 15 Νοεμβρίου



Γεγονότα

1867: Ο βασιλιάς της Ελλάδας Γεώργιος Α' παντρεύεται την πριγκίπισσα Όλγα, ανιψιά του τσάρου Αλέξανδρου Β'.
1900: Ο φοιτητής της Νομικής Παπαδάκης από την Κρήτη αποπειράται να σκοτώσει με περίστροφο τους καθηγητές του Αγγελόπουλο και Κρασά, επειδή τον απέρριψαν στις εξετάσεις.

1904: Ο Κινγκ Ζιλέτ πατεντάρει την πρώτη ξυριστική λεπίδα που φέρει το όνομά του (Gillette)...

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Οι προκλητικές εμφανίσεις της Τζάκρη δεν έχουν σταματημό (φώτο & βίντεο)



Μετά το περιβόητο σλόγκαν «ψηφίζω με το πιστόλι στον κρόταφο τα μέτρα γιατί δεν υπάρχει σχέδιο Β», η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κυρία  Θεοδώρα Τζάκρη είπε να ακολουθήσει τις καθημερινές της συνήθειες που καθόλου δεν έχει περικόψει.

Ο φακός του briefingnews.gr συνέλαβε την ελληνίδα πρώην υπουργό σε γνωστό κατάστημα ομορφιάς του κέντρου της Αθήνας να περιμένει  καθισμένη και για αρκετή ώρα να την περιποιηθούν οι υπάλληλοι που θα γευτούν τα μέτρα που ψήφισε και η ίδια...

Μικροομολογιούχοι προπηλάκισαν και κυνήγησαν τον Βενιζέλο



Δεκάδες ιδιώτες μικροομολογιούχοι εξαπέλυσαν φραστική επίθεση και περικύκλωσαν το αυτοκίνητο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου εμποδίζοντάς τον να βγει από το αυτοκίνητό του με αποτέλεσμα να αναβληθεί το προγραμματισμένο για τις έξι ραντεβού του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο.
Οι μικροομολογιούχοι, διαμαρτύρονταν για την απώλεια χρημάτων που υπέστησαν με το «κούρεμα» των ομολόγων τους. 
Πρώτος δέχθηκε τους προπηλακισμούς των μικροομολογιούχων ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης που έφθασε νωρίτερα στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας επί της οδού Ομήρου για το ραντεβού με τον κ. Προβόπουλο...

Πρωτιά ομίλου διεκδικεί η ομάδα Σκάκι Γιαννιτσών απέναντι στην Φλώρινα

Στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων, η ομάδα σκάκι της πόλης μας αναμετρήθηκε με την ομάδα του Πτολεμαίου Πτολεμαΐδας, την Κυριακή 11 Νοέμβριου 2012 και αναδέχθηκε ισόπαλη με σκορ 3-3.
Για την ομάδα μας έπαιξαν οι σκακιστές: Βασίλης Στεργιουλας, Δημήτριος Ανδρονικου, Βαγγελης Τοψης, Κωνσταντίνος Ανδρονικου, Αφροδίτη Βακιρτζη και Κατερίνα Ζορμπά.
Στον επόμενο γύρο η ομάδα μας θα αναμετρηθεί με της Φλώρινας την επόμενη Κυριακή, όποτε θα κριθεί και η πρωτιά στον όμιλο.

Οι Ράδιο Αρβύλα λατρεύουν την Τζάκρη....(βίντεο + εικόνες)

Δεν χάνει ευκαιρία η γνωστή τρελοπαρέα του Ράδιο Αρβύλα να "στολίσει" κανονικά την δική μας Θοδώρα.Τόσο σε παλιότερες όσο και σε πρόσφατες εκπομπές η τοπική μας βουλευτής έπεσε στα σατυρικά νύχια του Κανάκη και του Σερβετά καθώς τα απίστευτα σαρδάμ αλλά και οι κατα καιρούς ακαταλαβίστικες έως και παρανοικές πολιτικές τοποθετήσεις της,αποτελούν την καλύτερη τροφή των συντακτών της εκπομπής.Άλλωστε δεν είναι η μόνοι που ασχολούνται με τις άπειρες αφορμές που τους δίνει η κ.Τζάκρη.Τελευταία και ο Λάκης Λαζόπουλος ανακάλυψε το ταλέντο της Θοδώρας και σε κάθε τρέιλερ προβάλλει (με το δικό του γνωστό τρόπο)τα κατορθώματα της πρώην υπουργού.Αφθονη βέβαια σάτιρα καταγράφηκε την περίοδο που βγήκε στο φως της επικαιρότητας το θέμα με τους διορισμούς υπαλλήλων στο αρχαιολογικό μουσείο Πέλλας.Σε όλες τις περιπτώσεις

Φούχτελ: Τη δουλειά που κάνουν στην Ελλάδα 3000 εργαζόμενοι στη Γερμανία την κάνουν 1000



«Δεν υπάρχει κανένα νεότερο για τη χορήγηση στην Ελλάδα της δόσης
των 31,5 δισ. ευρώ, πέρα από αυτά που γνωρίζετε. Η Γερμανία αξιολογεί με σεβασμό όλες τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης που φαίνεται πως φέρνουν κάποια αποτελέσματα» δήλωσε ο εντεταλμένος της γερμανίδας Καγκελαρίου, Αγκελας Μέρκελ, για την ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία και υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενσκήψει στα καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί και προσπαθεί να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο και ο ίδιος είμαι μάρτυρας του βελτιωμένου κλίματος», είπε ο κ.Φούχτελ και πρόσθεσε: «Καμία χώρα που προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις

«Η Μεταμόρφωση» του Φράντς Κάφκα



Το ζεστό χειροκρότημα και τα θερμά σχόλια των θεατών αποσπά κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή  βράδυ η  θεατρική ομάδα «Σημείο Μηδέν» στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , όπου ανεβάζει το θεατρικό έργο του Φραντς Κάφκα  «Η Μεταμόρφωση».
Το θεατρικό έργο αν και γραμμένο πριν από 100 χρόνια, το 1912, αντικατοπτρίζει  τη σημερινή πραγματικότητα, με τους νεαρούς ταλαντούχους ηθοποιούς, (που έχουν τιμηθεί στο παρελθόν με τον Έπαινο Νέων Δημιουργών από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών)  να κερδίζουν δίκαια το χειροκρότημα των θεατών...

Προσοχή! Ανάκληση επικίνδυνου για την υγεία αλλαντικού



Την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes σε έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν με βάση το κρέας διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.



Πρόκειται για σαλάμι αέρος Λευκάδος, με την εμπορική ονομασία Ντελημάρη Σαλάμι Αέρος Λευκάδος, σε ατομικές συσκευασίες των 225 γρ., με ημερομηνία λήξης 4-12-2012, το οποίο παράγεται από την εταιρεία "Αφοι Κατωπόδη ΑΕ", που εδρεύει στις Φύσσες Λευκάδας.

Οι…VOLVO



Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΔΕΝ κατανοούμε την αναγόρευση σε «ύπατο» τον εκάστοτε πρόεδρο της Βουλής και την «υπεραξία» του έργου του. Και την παραμένουσα ισχύ μετά τη θητεία του και «απόσυρση». Εκεί, στο τζάκι με τις αναμνήσεις και το…μνημειώδες έργο τους, κι ύστερα για δουλειά γραφείου στο γραφείο (εντός της Βουλής). Το δικαιούνται κι ας τους χωρίζουν δεκαετίες απ’ την ενεργό τους δράση. Με ψήφο κοινοβουλευτικών μας, που κι αυτοί/τές ονειρεύονται. Ακόμα και μιας μέρας προεδριλίκι, όσο να διορίσουν την.. κόρη τους...

14 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη



Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για την ύπουλη αυτή αρρώστια, η οποία προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 3.000.000 ανθρώπων ετησίως.
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας...

Σαν Σήμερα, 14 Νοεμβρίου




Γεγονότα

1851: Ο αμερικάνος συγγραφέας Χέλμαν Μέλβιλ εκδίδει στις ΗΠΑ το μυθιστόρημά του Μόμπι Ντικ, ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
1910: Λαμβάνει χώρα η πρώτη απονήωση στην ιστορία της αεροπορίας. Ο Γιουτζίν Ιλάι σηκώνει ένα αεροπλάνο από το κατάστρωμα του καταδρομικού Μπέρμιγχαμ.
1912: Ο ελληνικός στρατός εισέρχεται στην Κορυτσά και το πολεμικό ναυτικό απελευθερώνει τις Οινούσσες, κατά τη διάρκεια του Α' Βαλκανικού Πολέμου...

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αντ. Σαμαράς: Η δόση αναμένεται να εκταμιευθεί κανονικά



Η δόση του δανείου αναμένεται να εκταμιευτεί κανονικά, αφού λυθεί η διαφορά προσέγγισης μεταξύ Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο θέμα βιωσιμότητας του χρέους, τόνισε ο Αντ. Σαμαράς, σε δηλώσεις του αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών που είχε με ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.
Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι παλεύει, όχι μόνο για να πάρει η χώρα στο ακέραιο τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά και «για το παραπάνω», όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι επιστρέφει στην Ελλάδα «ακόμα πιο αισιόδοξος για την επόμενη μέρα»...

Στάση εργασίας και συγκέντρωση από τους εργαζόμενους του Δήμου Πέλλας



Σήμερα Τρίτη 13/11/2012 υλοποιώντας στάση εργασίας οι εργαζόμενοι του Δήμου Πέλλας συγκεντρωθήκαμε στο κεντρικό Δημαρχείο του δήμου μας. Διαμαρτυρόμαστε και αντιδρούμε στην πολιτική που μας εξαθλιώνει οικονομικά και μας εισάγει εργασιακά στην βαρβαρότητα. Καταργείτε η μόνιμη και σταθερή εργασία με προώθηση του μέτρου της «διαθεσιμότητας» καταργείτε το τεκμήριο της αθωότητας για τον υπάλληλο. Ρίχνονται στην μνημονιακή πυρά όχι πια μόνον εργασιακά αλλά και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα...

H φροντίδα των χειλιών.



Τα χείλη αποτελούν μια πολύ ευαίσθητη περιοχή που χρειάζεται να ενυδατώνουμε συνέχεια, κάθε εποχή.Παράλληλα με την απαιτούμενη ενυδάτωση, πολλά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά προσφέρουν και καλή αντιγηραντική δράση καθώς είναι εμπλουτισμένα με συστατικά που χαρίζουν λείανση στις μικρές ρυτίδες ή λεπτές γραμμές που εμφανίζονται στο περίγραμμα των χειλιών.Από την άλλη, μπορούμε εύκολα να βρούμε ειδικά balm που φέρονται πολύ ευγενικά στα χείλη και χαρίζουν και ευχάριστο άρωμα.
Μία στις τόσες, χρησιμοποιούμε και μια ειδική μάσκα για τα χείλη για να τονώσουμε την

Εκτός Δημοσίου από το πρωί 2.000 υπάλληλοι




 Την άμεση μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα και την διαθεσιμότητα 2000 εξ αυτών προβλέπει η εγκύκλιος που εξέδωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης.Σύμφωνα με την συγκεκριμένη εγκύκλιο υπάλληλοι που δεν μπήκαν στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ ή άλλης διαγωνιστικής διαδικασίας πρόκειται να καλύψουν κενά που έχουν εμφανιστεί σε άλλες υπηρεσίες συναφείς με τις υπηρεσίες που βρίσκονται σήμερα. Ο αριθμός από κάθε υπουργείο δε έχει διευκρινιστεί ακόμα, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η αξιολόγηση των δομών σε όλο το κράτος.