Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου με 500 εκ. στη λίστα "Λαγκάρντ";



Η Μαργαρίτα Παπανδρέου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα μυστήριο που διαθέτει τις μεγαλύτερες καταθέσεις στη λίστα "Λαγκάρντ". Αυτό υποστηρίζουν δημοσιεύματα του Κυριακάτικου Τύπου (Πρώτο Θέμα και Βήμα).

Με την αποκάλυψη της λίστας "Λαγκάρντ", αίσθηση είχε προκαλέσει μία μυστηριώδης κυρία, η κ. Μαρία Παντελή, που φαίνεται να έχει στο όνομά της περισσότερα από 500 εκατ. σε καταθέσεις.

Ωστόσο, τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η κ. Μαρία Παντελή με τα 500 εκατ. δεν είναι άλλη από την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού...

Δείτε τον μισθό του ανθρώπου που αλλάζει τα ποτήρια με το νερό στους βουλευτές



Ο υπάλληλος της Βουλής, ο νερουλάς που αλλάζει το νερό σε κάθε βουλευτή που παίρνει το λόγο από το Βήμα της Βουλής, παίρνει τα ίδια λεφτά πλέον με τον... Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Σχεδόν 3 χιλιάρικα και μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας!!!!

 
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παίρνει σχεδόν 1300 ευρώ λιγότερα από τον παραπάνω κύριο με τα νερά μέσα στη Βουλή! 1600 ευρώ λιγότερα από τον κύριο αυτό παίρνει και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, ενώ ο γιατρός μετά από 10 χρόνια και ο οποίος έχει δαπανήσει άλλα σχεδόν 20 χρόνια για να γίνει γιατρός, παίρνει 1800 ευρώ λιγότερα από τον νερουλά της Βουλής!

Αποτελέσματα και σκόρερ αγώνων Σαββάτο στα γήπεδα της Πέλλας



ΑΛΜΩΠΟΣ - ΠΑΟΚ Γ. 2 - 0
1 - 0 Κανοτίδης (42´)
2 - 0 Τσαουσίδης (76´)

Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΣ - ΜΑΝΔΑΛΟ 3 - 1
1 - 0 Τσόρμπας με πεν. (36´)
2 - 0 Νάτσης (73´)
2 - 1 Γιαννουσίδηςμε φάουλ  (81´)
3 - 1 Ρίτε (84´)
Αποβολή του Παπαχρήστου (Μαν.) στο 35´...

Πρόστιμο 1500 ευρώ στην Αναγέννηση Γιαννιτσών για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Βόλο




Βαρύς ο «πέλεκυς» για τον πρόεδρο της Αναγέννησης

Με πρόστιμο 1500 ευρώ  τιμωρήθηκε η Αναγέννηση Γιαννιτσών για τον αγώνα κυπέλλου απέναντι στην ομάδα της Νίκης Βόλου για την συμπεριφορά του προέδρου της Απόστολος Καραογλανίδης και ο οποίος παράλληλα τιμωρήθηκε επίσης με το ποσό των 1500 ευρώ και αποκλεισμό 2 μηνών από τα γήπεδα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ σχετικά με την Αναγέννηση έχει ως εξής:..

Γιαννιτσά: Απόπειρα αυτοκτονίας 20χρονης!



Τέλος στην ζωή της, αποφάσισε να θέσει μία 20χρονη! νεαρή-ευτυχώς ανεπιτυχώς- σε τοπική κοινότητα του δήμου Πέλλας.
Συγκεκριμένα η άτυχη-τυχερή νεαρή, αργά χθες  (01/12) ξημερώματα και ενώ βρισκόταν στην κατοικία της σε τοπική κοινότητα του δήμου Πέλλας, ήπιε φάρμακο-δηλητήριο, προσπαθώντας να αυτοκτονήσει.
Η νεαρή μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, όπου οι γιατροί κατάφεραν να τη θέσουν εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με πληροφορίες...

Παζάρια και «σούπερ»



Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΜΕ τις προσφορές και τις εκπτώσεις τους τα μεγάλα σουπερμάρκετ. Άρα, είχαν περιθώρια, υπάρχει και ανταγωνισμός. Μόνο που βγήκαν στο φως και στοιχεία «συνεργασίας» μεταξύ τους. Μυστικές συμφωνίες μη ρίξουν τις τιμές, μη διαρραγεί το καρτέλ. Και, βέβαια, δεν μας εξήγησαν τις υψηλές τιμές στα ράφια, δείχνουν να μη σκιάζονται απ’ την απειλή των παζαριών.
ΚΑΙ, βέβαια, η «απάντηση» ήρθε απ’ τους παραγωγούς και τη γέννησε η ανάγκη. Προϊόντα απ’ το χωράφι στη λαϊκή...

Εξαίρεση επαγγελματιών παραμεθορίων στην καταβολή εισφορών στην ΑΕΠΙ ζητά με ερώτηση στην βουλή ο Γ.Καρασμάνης



ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και
                                            Αθλητισμού.
 

ΘΕΜΑ: « Να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εξαίρεσης των επαγγελματιών παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών από την υποχρέωση καταβολής εισφορών στην ΑΕΠΙ ».


          Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες από την  αυστηρότητα και τις άδικες διατάξεις του    νομοθετικού πλαισίου περί Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ), με αποτέλεσμα να οδηγούνται στα δικαστήρια λόγω αδυναμίας πληρωμής και να αντιμετωπίζουν αστικές, διοικητικές και ποινικές κυρώσεις...

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πέλλας για τα χρέη του Δήμου

Από εχθές έγινε γνωστός κατάλογος του υπουργείου οικονομικών για την κατάσταση χρεών των Δήμων. Ο Δήμος μας βρίσκεται στην "περίοπτη" 14η Θέση. 
Η χρηματοδότηση των οφειλών από το Γενικό Λογιστήριο θα γίνει με σκληρούς όρους.  Όσοι διοίκησαν πρέπει να απολογηθούν για αυτήν την υπερμεγένθυση των χρεών και όχι να παρουσιάζονται ως σωτήρες. Ο Σύλλογος μας από καιρό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι πρέπει να υπάρξει ιεράρχηση δαπανών και έλεγχος. Το πολιτικό σύστημα που έρχεται ως τιμητής και ελεγκτής της τοπικής αυτοδιοίκησης...

Παρουσίαση βιβλίου «Ακόμα Και οι Θεοί Συγκινούνται»



Ο Χρήστος Λαμπρούδης και οι εκδόσεις Οσελότος σας προσκαλούν,
το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ. στο « Cafe-Wine Bar Etiquette »
για την παρουσίαση του βιβλίου: “Ακόμη Και οι Θεοί Συγκινούνται”

Θα μιλήσουν:
Κάκια Παυλίδου - Ποιήτρια Εκπαιδευτικός
Σαμψωνίδου Γαβριέλα - Συγγραφέας Δημοσιογράφος Κοινωνιολόγος.

Επίσης θα παίξει κλασσική κιθάρα η Δέσποινα Θεοδωρίδου.

Σαν Σήμερα, 1 Δεκεμβρίου




Γεγονότα
1644: Η Πορτογαλία επανακτά την ανεξαρτησία της από την Ισπανία, ύστερα από κατοχή 60 ετών.

1818: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μυείται στη Φιλική Εταιρεία.
1834: Ο Όθωνας και η κυβέρνηση εγκαθίστανται στην Αθήνα, τη νέα πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους...

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

1 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS



Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Το AIDS έναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Γύρω στα 25.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 33.000.000 είναι φορείς του ιού HIV. Η σεξουαλική επαφή αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του HIV.
Παρά την παγκόσμια προσπάθεια ελέγχου, η επιδημία HIV/AIDS συνεχίζει να παραμένει ανεξέλεγκτη στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ιδιαίτερα της Υποσαχάρειας Αφρικής...

Την κατάργηση της θητείας προτείνει η τρόικα



Την πρόταση για κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας συμπεριέλαβε η επικαιροποιημένη έκθεση της τρόικας που δημοσιεύθηκε, χθες, Πέμπτη. Η έκθεση αναφέρει ότι τη δεκαετία 2000 – 2009, η Ελλάδα είχε σταθερά τις υψηλότερες δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε.
Σε μία υποθετική απόπειρα μείωσης των αμυντικών δαπανών, η έκθεση αναφέρει ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών, αλλά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών (e-procurement) και την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας»...

Γ.Καρασμάνης: «Σε αδιέξοδο όσοι πείστηκαν, χρεώθηκαν και επένδυσαν στα φωτοβολταϊκά»!



Τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες έλληνες – εκ των οποίων πάρα πολλοί αγρότες – που πείστηκαν και χρεώθηκαν για να επενδύσουν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, έθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή, στην συνεδρίαση της Επιτροπής «Απολογισμού του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού». Το θέμα αφορούσε στην ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) για ζητήματα της αρμοδιότητάς της.
          Ο βουλευτής στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε αμέσως στην αιφνιδιαστική αύξηση της εισφοράς επί του τζίρου επενδυτών – κατόχων φωτοβολταϊκών από 25% έως 30%...

Αφιέρωμα στα Γιαννιτσά με «ακρωτηριασμένες» ιστορικές αναφορές (βίντεο)



Αφιερωμένη στα μουσουλμανικά τεμένη που φιλοξενεί η πόλη των Γιαννιτσών και στο ναυταθλητικό κέντρο του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών , ήταν η γνωστή εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» που προβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη. 

Αίσθηση βέβαια –και μάλλον αρνητική- προκάλεσε η εμμονή της δημοσιογράφου να εστιάσει το ενδιαφέρον της εκπομπής αποκλειστικά και μόνο στα τεμένη της πόλης και να περιορίσει το χρόνο  της σε αυτά και μόνο. Μεταξύ των πολλών και ως ένα βαθμό ανιστόρητων που ακούστηκαν, ήταν και αυτό πως η πόλη ιδρύθηκε από τους Οθωμανούς, τη στιγμή που νεότερες έρευνες...

Εναλλακτικοί τρόποι για να ζεσταθείς χωρίς να σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι



Το κρύο έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του, όμως ο καυστήρας της πολυκατοικίας σου παραμένει άδειος και το σκέφτεσαι δύο και τρεις φορές πριν ανάψεις το κλιματιστικό. Μην ανησυχείς, υπάρχουν τρόποι να ζεσταθείς, χωρίς να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία.
Κοινωνικοποιήσου
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο διαπίστωσαν ότι όταν μένεις κοινωνικά αποκομμένος αισθάνεσαι κυριολεκτικά κρύο στον οργανισμό σου, ενώ όταν είσαι με φίλους η θερμοκρασία του σώματός σου αυξάνεται.

Γούρι ή γκαντεμιά; Αυτός ο Δεκέμβρης έχει 5 Κυριακές, 5 Σάββατα και 5 Δευτέρες!



Ο φετινός Δεκέμβριος του 2012 έχει δύο ιδιομορφίες. Η μια είναι η προφητεία των Μάγια για το τέλος του κόσμου. Η δεύτερη είναι πιο ρεαλιστική και συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 824 χρόνια.Οι Κινέζοι αποκαλούν το φαινόμενο αυτό «Τσάντα με Χρήματα». Ο φετινός Δεκέμβριος λοιπόν έχει 5 Σάββατα, 5 Κυριακές και 5 Δευτέρες!Γούρι ή γκαντεμιά, θα δείξει...


Γιαννιτσά: Κορόιδεψαν κι έκλεψαν 2.500€ από 78χρονο



Του είπαν ψέματα και τους πίστεψε. Κι έχασε τις οικονομίες του ένας ηλικιωμένος στα Γιαννιτσά.

Οι δράστες ήταν δυο. Και έπεισαν το θύμα τους ότι γνώριζαν τον γιο του. Προσποιήθηκαν τους λογιστές και είπαν στον 78χρονο ότι είχαν επαγγελματική σχέση με τον γιο του.

Κι εκείνος, τους πίστεψε. Κι όταν του ζήτησαν 2.500€, με το πρόσχημα της επαγγελματικής τους συνεργασίας με τον γιο του, εκείνος, τους τα έδωσε...

Εγκρίθηκε το ελληνικό πακέτο από την γερμανική βουλή



Εγκρίθηκε από την γερμανική βουλή το ελληνικό πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 584 βουλευτές, εκ των οποίων οι 473 ψήφισαν υπέρ, οι 100 κατά, ενώ 11 βουλευτές απείχαν. 

Νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, Βόφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε για μια διάλυση της ευρωζώνης σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας και απένειμε τα εύσημα στην Ελλάδα, που όπως τόνισε έχει πετύχει «τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στην ιστορία της ΕΕ»...

Παρατηρητές έξω απ’ το…ναρκοπέδιο



Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΔΕΝ μιλάμε πολιτικά, κρίνουμε πολιτικές συμπεριφορές. Ούτε για «ευρωπαϊκές πεθαμένες ιδεολογίες και άλλες θνησιγενείς ανά τον κόσμο, με τον καπιταλισμό να τα’ χει αρπάξει όλα. Με τις…αρχές και την πρακτική του. Και με τη συμβολή λαών που τον βρίζουν και ταυτόχρονα τον υπηρετούν με πάθος.
ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ στη δίνη μιας ευρωπαϊκής κρίσης και σε ρόλο «πρωταγωνιστή», ως Ελλάδα των δανεικών, της ρεμούλας και της ανεμελιάς. Μεγάλες οι στιγμές, η κατάρρευση «επί θύραις» και όλα εξελίχτηκαν…ελληνικά.

Καταγγελία Περιφερειακών Συμβούλων «Λαϊκής Συσπείρωσης Κ.Μακεδονίας» για την παράδοση λιστών εργαζομένων

 Οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι του ΚΚΕ με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας» καταγγέλλουμε την παράδοση των καταστάσεων των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) απ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, ως πράξη αντεργατική και αντιλαϊκή.
      Η συγκεκριμένη ενέργεια της Διοίκησης της Περιφέρειας δεν έρχεται σε αντίθεση μόνο με τα συμφέροντα των εργαζομένων της Περιφέρειας, αλλά και με το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, γιατί η εφαρμογή αυτών που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο για τους Δήμους και τις Περιφέρειες...

Σαν Σήμερα, 30 Νοεμβρίου



Γιορτάζουν: Ανδρέας, Ανδρεάνα.

Γεγονότα
1872: Διεξάγεται ο πρώτος διεθνής αγώνας ποδοσφαίρου, ανάμεσα στην Αγγλία και τη Σκοτία. Τελικό αποτέλεσμα: 0-0.

1874: Επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία (Στηλιτικά).

1900: Οι αδελφοί Γκραφ, μηχανικοί από την Αυστρία, εφευρίσκουν την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς...

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Έναρξη Παραμυθούπολης το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.30


Διοργάνωση 2 Ενημερωτικών Εργαστηρίων για Γυναίκες στην Πέλλα και στα Γιαννιτσά

Ο Δήμος Πέλλας και το Κέντρο Εργάνη στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης με τίτλο « WIN – WIN :
Γυναίκες σε Δίκτυο, για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα», που στοχεύει στην ανάπτυξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας διοργανώνουν δυο ενημερωτικά εργαστήρια.
Τα εργαστήρια αφορούν σε γυναίκες άνεργες, εργαζόμενες, επιχειρηματίες, μέλη γυναικείων συλλόγων ή συνεταιρισμών...

Με 13% η φορολογία αγροτών, υποχρέωση τα λογιστικά βιβλία



Οριζόντιο αυτοτελή φόρο 13% ο οποίος θα προσδιορίζεται μέσω λογιστικών βιβλίων "φέρνει" για τους επαγγελματίες αγρότες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως προκύπτει από το προσχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας.Από το 164 σελίδων κείμενο προκύπτει, επίσης, ότι το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή το 2014, δηλαδή για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013.Ο νέος τρόπος φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος θα τεθεί σε ισχύ από το 2014, δηλαδή για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013.Η φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος (συμπεριλαμβάνεται και το εισόδημα επαγγελματιών κτηνοτρόφων και αλιέων) θα γίνεται πλέον από το πρώτο ευρώ καθώς καταργείται το αφορολόγητο.Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 21, παράγραφος 2 του νομοσχεδίου αναφέρεται: "Το εισόδημα από

Το αντρικό χαμόγερο "ρίχνει" τις γυναίκες!


Κορίτσια, την επόμενη φορά που θα σας χαμογελάσει ένας άντρας, το νου σας: μπορεί να είστε έτοιμες να κάνετε ό,τι σας πει.Αυτό τουλάχιστον υποδηλώνει μία νέα μελέτη, που αποκαλύπτει πως το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι άντρες για να υπακούσουν οι γυναίκες είναι να έχουν αυτοπεποίθηση και να τους χαρίσουν ένα ζεστό, αληθινό χαμόγελο.Σε τρία διαφορετικά πειράματα, ισπανοί επιστήμονες εξέτασαν πως επηρέαζε το χαμόγελο ενός άνδρα αφ’ ενός την αντίληψη μιας ομάδας γυναικών γι’ αυτόν, αφ’ ετέρου την γλώσσα του σώματός τους.Όταν ο άντρας υιοθετούσε έναν κυριαρχικό ρόλο (στο πείραμα, τους έδινε οδηγίες), οι γυναίκες υπάκουαν πιο συχνά εάν τους χαμογελούσε, απ’

Θεσσαλονίκη: Άγριο σεξουαλικό έγκλημα, εξιχνιάστηκε 18 χρόνια μετά...



Μία μυστηριώδη δολοφονία με θύμα έναν 62χρονο κατάφερε να εξιχνιάσει η ασφάλεια Θεσσαλονίκης, 18 χρόνια μετά... Τα κίνητρα της δολοφονίας σύμφωνα με τα άγνωστα μέχρι τώρα στοιχεία ήταν ερωτικού περιεχομένου, καθώς πρόκειται για άγριο σεξουαλικό έγκλημα. Στις 25 Ιουλίου 1994, ένας 62χρονος βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του σπιτιού του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.Η υπόθεση παρέμενε για πολλά χρόνια ανεξιχνίαστη και απασχόλησε ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας τής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που

Δημοσκόπηση-σοκ της VPRC φέρνει τελευταίο το ΠΑΣΟΚ – Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%, ακολουθεί η ΝΔ με 26,5%

Σταθερό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά πέντε μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία, δίνει μια ακόμα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της VPRC που θα δημοσιεύσει την Πέμπτη το περιοδικό «Επίκαιρα» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, έναντι 26,5% της Νέας Δημοκρατίας.Τρίτο κόμμα για μια ακόμα φορά η Χρυσή Αυγή με 12,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,5% και τελευταίο το ΠΑΣΟΚ με 5%.Δείτε αναλυτικούς πίνακες

Σαχινίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ντεμέκ αριστερά.



Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο. Στην ομιλία του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης πραγματοποίησε κατά μέτωπο επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας που κόμμα του κ. Τσίπρα είναι είναι «ντεμέκ αριστερά».
Ο κ. Σαχινίδης υποστήριξε «Ίσως ήταν λάθος μας που δεν ζητήσαμε ευρύτερη πλειοψηφία από τη Βουλή για το πρόγραμμα εξ΄ αρχής. Η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν στάση ευθύνης. Δεν χρειάζεται να ανατρέξετε σε θεωρίες συνωμοσίας. Δεν χρειάστηκαν οι Μάρξ και Ένγκελς να προχωρήσουν σε θεωρίες συνωμοσίας για να κατανοήσουν την κρίση, αλλά επιστημονικά

Ποιός είναι ο Τρικαλινός βουλευτής της ΝΔ Μιχαήλ Ταμήλος, που «τα ξύνει στη Βουλή» και βαριέται «την ιπιστιμονικί ανάλισσ'»

Με τον Μιχάλη Ταμήλο ανακαλύψαμε την τρικαλινή διάλεκτο και τη χυδαιολογία ενός ανθρώπου που μπέρδεψε το περιστύλιο της Βουλής με τη στάνη. Είναι ο βουλευτής που δήλωσε ότι δεν θέλει να παρακολουθεί τις επιτροπές της Βουλής αν δεν πληρώνεται. Και όταν προκλήθηκε σάλος από αυτές τις δηλώσεις απάντησε χύμα-σταράτα: «Εσείς οι δημοσιογράφοι αντί να μας κατηγορήσετε εμάς τους βουλευτές που πήγαμε και ψηφίσαμε αυτά τα μέτρα, μας κατηγορείτε που ξύνουμε τα @ρχίδι@ μας»!
Σε άψογη τρικαλινή διάλεκτο τα είπε κάπως έτσι:
«Ισις ι διμουσιουγράφ' αντί να μας κατηγορίτ ιμας τσ βουλιευτές π πήγαμ κι ψηφίσαμ αυτά τα μέτρα, μας κατηγορίτ π ξύνουμ τ'@ρχίδι@ μας»

Φοροαπαλλαγή (τους), για ν’ ανοίξουν δουλειές (μας)



Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΤΟ κακό (με τους φοροφυγάδες) έγινε. Οι φοροκλέφτες πρόκοψαν σε…εύφορο έδαφος και είναι αργά για δάκρυα. Ωστόσο, κάτι «κινείται» (από ανάγκη) και η μαγική λέξη είναι «επενδύσεις». Ξυπνώντας, λοιπόν ένα πρωί, οι ξένοι επενδυτές θα μας έρθουν συνωστιζόμενοι στα σύνορα, για να στρώσουν παιχνίδι. Στην Ελλάδα με τις δομές της, των ελλήνων με τις «συνήθειες» και την πρακτική τους.
ΚΑΙ είναι τόσο…φιλέλληνες οι «κουτόφραγκοι» και οι ανά τον κόσμο διάσπαρτοι «ιδεολόγοι» καπιταλιστές, που θα μας προτιμήσουν...