Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

«Μαμάδες εν δράση» από τα Γιαννιτσά


Μαμάδες από τα Γιαννιτσά δημιούργησαν μία πολύ όμορφη ομάδα στο facebook τις

Mamades Endrasi στην οποία αναφέρουν πως, «μοναδικός σκοπός της ομάδας αυτής είναι να γνωριστούμε και να γίνουμε μία μεγάλη παρέα. Μία παρέα με καρδιά και αλληλεγγύη με αγάπη χωρίς φασαρίες και περιττά λόγια, μία παρέα που θα μπορεί να βοηθά όλους όσους το ζητήσουν, μία παρέα που ελπίζω θα κάνει καλύτερες φιλίες

Στην σύντομη παρουσία τους αριθμούν ήδη περισσότερα από 100 μέλη τα οποία τους ευχόμαστε πολύ σύντομα να φτάσουν τα 1000 και ακόμα περισσότερα.

Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας και μια εκδικητική γυναίκα στην Πέλλα του 4ου αι. π.Χ.

Όταν πέθανε ο Μάκρονας, η Φίλα βρήκε την ευκαιρία που ζητούσε. Είχε ήδη έτοιμο τον μολύβδινο κατάδεσμο, είχε γράψει εκεί αυτό που ειλικρινά επιθυμούσε, τον είχε τυλίξει προσεκτικά και σφιχτά σε ρολό. Ο Μάκρων που έφευγε πιά για τον Κάτω Κόσμο θα μετέφερε στους δαίμονες το μήνυμά της, την ικεσία της. Μόνον εκείνοι μπορούσαν πιά να την βοηθήσουν. Στην Πέλλα ήταν ήδη απομονωμένη, εγκαταλειμμένη από φίλους και γνωστούς. Περιφρονημένη από όλους και κυρίως από τον Διονυσοφώντα που ετοιμαζόταν να παντρευτεί την Θετίμα και σχεδίαζαν ήδη την τελετή του γάμου τους...

Αναγέννηση Γιαννιτσών: Αποσύρονται οι ενδιαφερόμενοι



Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του επιχειρηματία που ενδιαφέρθηκε για τα διοικητικά της ομάδας της Πέλλας, δεν θα γίνει εν τέλει η κίνηση για είσοδο στην ΠΑΕ.

Ο κ. Λάζαρος Μακρίδης, ο οποίος μαζί με τον κ. Κιοκπάσογλου, εκπροσωπούσε επιχειρηματία από την Αθήνα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ο οποίος ενδιαφέρονταν για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Αναγέννησης Γιαννιτσών.
Όπως δήλωσε ωστόσο στην ιστοσελίδα matiespellas.gr, το ενδιαφέρον αυτό αποσύρθηκε αφού όπως τόνισε δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που τέθηκαν από την πλευρά τους και έλαβαν χώρα γεγονότα που τους αναγκάζουν να αποχωρήσουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Μακρίδης:...

Φέρτε αλλοδαπούς…φοροθηρευτές!



Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΕΙΝΑΙ η αδράνεια όρος της φυσικής, είναι και της πολιτικής. Όπως την ξέρουμε στην Ελλάδα των «παραδόσεων» που κρατάμε και των παραδόσεων που ξεχνάμε. Ξέσπασε η κρίση και μας βρήκε σε πλήρη…ανάπτυξη. Με τη διαφθορά να καλπάζει, στην Ελλάδα-σκουπιδότοπο των μεγαλόσχημων και των «παρακατιανών» φοροκλεφτών. Σε Κράτος που το πολεμήσαμε βάναυσα, περιέπεσε σε κώμα και δεν λέει να ξυπνήσει.
Η πολιτική, λοιπόν, αδράνεια μας κρατάει σε…ομηρεία, σε σχέση με το παρελθόν. Με καθολική αντίδραση για την αλλαγή και με πίστη στις «παραδόσεις»...

Hπειρώτης δήμαρχος πηγαινοέρχεται στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ!



Ο δήμαρχος Άρτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Παπαλέξης πηγαινοέρχεται στην Αθήνα για υπηρεσιακές δουλειές με το ΚΤΕΛ.
Για να μη χρεώσει το δήμο του... Μάλιστα το ΚΤΕΛ Άρτας τον μετακινεί δωρεάν. Τι γλιτώνει; Τη βενζίνη, το εκτός έδρας του οδηγού τα έξοδα παραμονής του στην Αθήνα κ.λπ.
Αν τα προσθέσει κανείς όλα βγαίνει ένα σοβαρό κοστολόγιο. Θεωρούμε ότι πέρα από την οικονομική πλευρά του θέματος, υπάρχει και η ηθική.
Ο κ. Παπαλέξης δίνει το καλό παράδειγμα στους συναδέλφους του για περιορισμό της σπατάλης. Μάλιστα σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε άθλια κατάσταση...

Η Β. Ελλάδα «κρύβει» ορυκτό πλούτο αξίας 20 δισ.



ΟΡΥΚΤΟΣ πλούτος αξίας 20 δισ. ευρώ κρύβεται στο υπέδαφος της Β. Ελλάδας σύμφωνα με μελέτες που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη χθες στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά την εξόρυξη χρυσού στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, κάνοντας λόγο για «μία βιώσιμη πλουτοπαραγωγική δεξαμενή με πλέον των 20 δισ. ευρώ συνολική μεταλλική αξία»...

Νέα στοιχεία από την τραγωδία με τα 3 νεκρά αδερφάκια από φωτιά



Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 04.45, η πυροσβεστική κλήθηκε περίπου στις 5 το πρωί και κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς εντοπίστηκαν νεκρά τα τρία αγόρια.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως λόγω της μορφολογίας του χωριού που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και της παλαιότητας των σπιτιών η κατάσβεση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.
Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας κατάφεραν να βγουν από το φλεγόμενο σπίτι, ενώ εγκαύματα φέρουν οι γονείς των τριών παιδιών και το ηλικιωμένο ζευγάρι. Ολοι τους διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης...

Τραγωδία: Τρία ανήλικα αδέλφια νεκρά από φωτιά ξυλόσομπας σε χωριό της Καβάλας



Μια ασύλληπτη τραγωδία συγκλονίζει από τα ξημερώματα το χωριό Μεσορόπη του δήμου Παγγαίου Καβάλας. Τρία αδέλφια ηλικίας 5, 7 και 15 ετών έχασαν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι τους μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από μια ξυλόσομπα που είχε ανάψει η οικογένεια για να ζεσταθεί.Στο διώροφο σπίτι διέμεναν 10 άτομα. Ο πατέρας, η μητέρα τα 6 παιδιά της οικογένειας, ο παππούς και η γιαγιά. Στις 4 και μισή τα ξημερώματα οι φλόγες επεκτάθηκαν σχεδόν σε ολόκληρο το σπίτι. Πανικόβλητοι άρχισαν να βγαίνουν έξω και να καλούν σε βοήθεια. Τα δύο παιδιά όμως, ηλικίας 5 και 7 ετών εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες. Τότε ο 15χρονος γιος μπήκε και πάλι στο σπίτι για να βοηθήσει τα μικρά του αδελφάκια. Δεν τα

Στον αέρα μισθοδοσία Δεκεμβρίου στους δήμους – Επιστολή Κ. Ασκούνη στον Χ. Σταϊκούρα

Χθές, 7/12/2012 σε εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προειδοποιεί αν δε καταβληθούν τα υποσχεθέντα 308 εκατ. ευρώ, οι δήμοι θα «περιέλθουν σε δεινή θέση, αδυνατώντας να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων».
Δεν "μασάμε" η κυβέρνηση προχωρά σήμερα σε αυτήν την τεχνητή έλλειψη ρευστότητας, εκδικούμενη την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους. Αυτό γίνεται για να δημιουργηθούν οι συνθήκες απαξίωσης που δρομολογούν απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις. ..

Σαν Σήμερα, 8 Δεκεμβρίου



Γεγονότα
1797: Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη o Ρήγας Φεραίος, μαζί με τον συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.

1854: Ο Πάπας Πίος ο 9ος παρουσιάζει το δόγμα της Αμώμου Συλλήψεως, βάσει του οποίου η Παρθένος Μαρία είναι απαλλαγμένη από το προπατορικό αμάρτημα.

1868: Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημήτριο Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων, το οποίο κύκλωσαν ισχυρές δυνάμεις τουρκικού στρατού του Μεχμέτ Πασά.
1941: Οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Βρετανία κηρύσσουν τον πόλεμο στην Ιαπωνία, μία μέρα μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ...

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

7 Δεκεμβρίου, ιεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας



Η 7η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας το 1996 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να εξάρει την πρόοδο και τα επιτεύγματα της Πολιτικής Αεροπορίας.
Ο εορτασμός συμπίπτει με την ίδρυση το 1944 του ICAO, του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ που εποπτεύει την ασφάλεια των διεθνών αερομεταφορών.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

Σαν Σήμερα, 7 Δεκεμβρίου



Γιορτάζουν: Αμβρόσιος.

Γεγονότα
1941: Οι Ιάπωνες με 200 αεροσκάφη καταστρέφουν την αμερικανική ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη. Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες.

1965: Με ταυτόχρονες λειτουργίες στην Κωνσταντινούπολη και στη Ρώμη από τον Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Πάπα Παύλο ΣΤ' γίνεται αμοιβαία άρση του αλληλοαφορισμού.

1975: Ο Βασίλης Χατζηπαναγής κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα Ηρακλή - Ατρόμητου στη Βέροια. Θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 281 φορές και θα πετύχει 61 γκολ...

Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας



Τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,  κ. Κώστα  Τζαβάρα επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, την Τετάρτη 05/12/2012 στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για την αναγκαιότητα ενίσχυσης του έργου της ΙΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων η οποία προκύπτει από τις αυξημένες απαιτήσεις λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου και του νέου μουσείου Πέλλας...

Το ημερολόγιο των Μάγια και η Συντέλεια του 2012



Οι προφητείες για το τέλος του κόσμου, δεν έχουν μόνο μια πηγή. Μια από τις πιο δημοφιλείς προφητείες είναι αυτή που αναφέρεται στο Ημερολόγιο των Μάγια, η οποία επικεντρώνεται στο «βεβαρυμένο» από παρόμοιες προφητείες 2012.

Για τους περισσότερους ειδικούς επιστήμονες, οι «προφητείες» των Μάγια για το Τέλος του Κόσμου είναι σκέτη μυθολογία. Το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια, στο οποίο βασίζεται όλη η σχετική «καταστροφολογία», ναι μεν μετράει τον χρόνο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου του 2012, αλλά δεν σταματάει εκεί. Οι Μάγια είχαν κυκλική αντίληψη του χρόνου και το ημερολόγιό τους...

O mister «10» Δημήτρης Πέλκας



Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζει τις παρουσιάσεις παικτών από την πρώτη ομάδα. Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου, σειρά πήρε ο Δημήτρης Πέλκας για το δικό του Story Life.

Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, των ομαδικών σπορ...Όλοι σε μια ομάδα είναι ίσοι, αλλά πρώτος μεταξύ αυτών στις συνειδήσεις του κόσμου είναι ο κύριος "10"...Ίσως η πιο βαριά φανέλα να σηκώσει κανείς και σίγουρα ακόμη και μόνο η θέα της προκαλεί προσδοκίες. Αυτός ο κύριος έχει την ευχή και την κατάρα σε κάθε ομάδα...

Μην (πολυ)προσδοκάς «πετρελαϊκά κέρδη»



Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΚΑΠΟΤΕ θα βγει στον αέρα το φυσικό αέριο που κρύβει στα σπλάχνα της η ελληνική γη. Απλώθηκαν τα σχέδια κι η φαντασία οργίασε. Μας έθρεψε αυτή η γη…υπεργείως, καιρός για τον υπόγειο πλούτο μας(;).
ΑΥΤΑ, σε επίπεδο εθνικών σχεδιασμών και χωρίς τον…ξενοδόχο. Να θυμίσουμε πως κάθε πόλεμος οφείλεται στην ευκινησία της κάτω μασέλας; Και πώς το πετρέλαιο ανάβει πολέμους πριν ακόμα το ανάψουμε για την ενέργειά του; Και ποιος μας το εγγυάται πως η ζώνη περί τα «οικόπεδα» εξόρυξής του θα παραμείνουν στη ζώνη της κατοχής μας, ως ελλήνων (που μας βάλανε σημάδι);...

Σε ελεύθερη πτώση ΝΔ και Πασοκ.Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις.



Δυσοίωνο προβλέπουν το μέλλον τους οι Ελληνες. Σε συντριπτικά ποσοστά δεν είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον των ίδιων και της χώρας, θεωρούν ότι οδεύουμε στη λάθος κατεύθυνση, αλλά και ότι δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο χρεωκοπίας, παρά την ψήφιση του Μνηνομίου 3 που πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να γίνει, διότι απέτυχε και ζητούν την καταγγελία του. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της τελευταίας έρευνας της Metron Analysis για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ως προς το πολιτικό τοπίο, οι Ελληνες απαξιώνουν την κυβέρνηση και τους θεσμικούς παράγοντες, ενώ στην πρόθεση ψήφου δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά 2,2 μονάδες (22% έναντι 19,8% της Ν.Δ.). Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (6%), το ΠΑΣΟΚ (5%), η ΔΗΜ.ΑΡ (4,5%) και το ΚΚΕ

Ο διάβολος μπήκε μέσα μου και είπε: «Σκότωσε τη γιαγιά σου»



Στο δικό του κόσμο βρίσκεται ο 18χρονος που σκόρπισε τον τρόμο το βράδυ τηςΠέμπτης στο Μώλο Φθιώτιδας όταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι κατακρεούργησε την 89χρονη γιαγιά του, αλλά και ένα 74χρονο γείτονα, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα.Οι αστυνομικοί όταν μίλησαν με τον δράστη δεν πίστευαν αυτά που τους έλεγε. Ο νεαρός εκτός εαυτού έλεγε «Βοηθήστε με να βγάλω από μέσα μου το διάβολο. Αυτός μου είπε να την σκοτώσω».Ο 18χρονος παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Λαμίας και κατά διαστήματα μονολογεί λέγοντας ασυνάρτητες προτάσεις.Την ίδια ώρα η τοπική κοινωνία του χωριού είναι συγκλονισμένη και όλοι μιλούν για μία γυναίκα -την γιαγιά- που μεγάλωσε μέσα

«Αγνοούνται» 55.000 συνταξιούχοι: Δεν πήγαν ποτέ στην απογραφή



Μέχρι σήμερα 55.000 συνταξιούχοι αγνοούνται, αφού δεν έχουν πάει ακόμα να απογραφούν.Όπως αναφέρει και το Εθνος για κάθε 10.000 συντάξεις που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους η απώλεια για τα Ταμεία είναι 100 εκατομμύρια ευρώ. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, καθώς έχει ήδη ανασταλεί η καταβολή 12.788 συντάξεων (κύριων και επικουρικών) στο ΙΚΑ και 1.600 στον ΟΑΕΕ. Παράλληλα... αναζητούνται 40.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα προσέλθει να απογραφούν.

Εβγαλε οδηγίες η ΝΑSA για την 21η Δεκεμβρίου και το Ημερολόγιο των Μάγια



Τις οικογένειες όλου του κόσμου επιχειρεί να προειδοποιήσει αλλά και να ενημερώσει η NASA, ενόψει της 21ης Δεκεμβρίου όταν σύμφωνα με το υποτιθέμενο ημερολόγιο των Μάγια θα τελειώσει ο κόσμος.Σύμφωνα με τη ΝΑSA παιδιά και έφηβοι είναι τρομοκρατημένα με την προοπτική του τέλους που πλησιάζει και έχουν βυθιστεί στην κατάθλιψη. Πολλοί είναι οι νεαροί που σκέφτονται μέχρι και να αυτοκτονήσουν.Σύμφωνα με την Daily Mail η NASA επιχειρεί να εφιστήσει την προσοχή των γονέων προς τα παιδιά τους για να αποφύγουν τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις.Το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας φιλοξενεί δηλώσεις εργαζομένων στη NASA οι οποίοι αποκαλύπτουν πως πολλοί νεαροί δεν τρώνε, δεν

Bαρουφάκης: Η Ελλάδα πτώχευσε δύο φορές φέτος, η κυβέρνηση το κρύβει



«Το 2012 θα μείνει στην παγκόσμια οικονομική ιστορία ως η χρονιά που μια χώρα της ευρωζώνης, η Ελλάδα μας, πτώχευσε δις. Μία φορά τον Φεβρουάριο και μία τον Δεκέμβριο» γράφει ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης και εξηγεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να το συγκαλύψει.Σε ανάλυσή του στο τουίτερ ο κ. Βαρουφάκης γράφει:«Και δεν είναι μόνο το επίτευγμα της διπλής σε έναν χρόνο πτώχευσης που θα καταχωρίσει το σωτήριον 2012 με γράμματα μαύρα κι άραχνα στην ιστορία.Υπάρχουν άλλοι δύο λόγοι: πρώτον, ότι και οι δύο αυτές πτωχεύσεις συνέβησαν εν μέσω θριαμβολογιών των κυβερνώντων πως η χώρα σώθηκε από την... πτώχευση. Και, δεύτερον, ότι το δημόσιο χρέος παραμένει μη βιώσιμο παρά τις δύο,

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Μετά την υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης καθηγητών στα Ωδεία



Όπως ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης είχε διαβεβαιώσει το Γιώργο Καρασμάνη (Δελτίο Τύπου 31/10/2012), ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη των 141 συμβασιούχων καθηγητών στα Δημοτικά Ωδεία της Χώρας και μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα (υπ’ αριθμό 2/81927/23-11-2012 απάντηση στην υπ’ αριθμό 738/8-10-2012 αναφορά του Βουλευτή), δόθηκε η έγκριση της χρηματοδοτικής πίστωσης με την οποία «ανοίγει» ο δρόμος για την στελέχωση των Δημοτικών Ωδείων.