Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Λέξεις που "λυγίζουν" από τη μητέρα του Δ. Βογιατζή: "Η ανεργία σκότωσε το παιδί μου!"



Με τη θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της και ένα «γιατί» να τη βασανίζει η μητέρα του ηθοποιού Δημήτρη Βογιατζή
, ο οποίος αυτοκτόνησε την περασμένη εβδομάδα, μίλησε για τις τελευταίες στιγμές που...

έζησε με τον γιο της. Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Real News η κ. Βογιατζή είπε αναφερόμενη στο παιδί της:

«Είχε μελαγχολία γιατί ήταν άνεργος. Είχε πέσει σε κατάθλιψη γιατί δεν είχε δουλειά...

Tράκαρε τη νύχτα στην παραλιακή ο Νότης Σφακιανάκης



Ώρες αγωνίας πέρασε το βράδυ της Παρασκευής ο Νότης Σφακιανάκης, που τράκαρε με το αυτοκίνητό του στην παραλιακή λεωφόρο, την ώρα που κατευθυνόταν στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν γύρω στις 12:30 τα ξημερώματα κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, όταν το αυτοκίνητο του γνωστού τραγουδιστή συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα στη συμβολή των οδών Δήμητρας και Αθήνας στη Βουλιαγμένη, στο ρεύμα προς Βούλα. ..

"Λουλούδι" στον Άρη ανακάλυψε το Curiosity



Το Curiosity (αμερικανικό όχημα επιφάνειας) κατάφερε να φωτογραφίσει τοπία στην επιφάνεια του Άρη, καθώς... και ένα άγνωστο αντικείμενο, το οποίο θυμίζει ύπερο άνθους, που βγαίνει μέσα από το έδαφος.

Οι επιστήμονες ονόμασαν αυτό το αντικείμενο “Το λουλούδι του Άρη”. Ωστόσο, το “λουλούδι” είναι ανόργανο. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για ένα κομμάτι τσαλακωμένου πλαστικού που έπεσε από το ίδιο το όχημα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Εφορία θα "βάζει χέρι" στους λογαριασμούς όσων χρωστούν στο Δημόσιο



- Πώς η Εφορία θα κάνει αυτόματα ανάληψη από τους λογαριασμούς όσων έχουν ληξιπροθεσμες οφειλές;
- Φόβοι μήπως υπάρχει νέο κύμα φυγής κεφαλαίων
- Περίπου ένα δισ. ευρώ υπέρ του Δημοσίου από τη δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων του Λαυρεντιάδη, Τσοχατζόπουλου κ.α
- Που "μπλοκάρει" η δήμευση των περιουσιών όσων έκλεψαν το δημόσιο
Μία από τις απαιτήσεις της τρόικας που καταφτάνει στην Ελλάδα στις 15 Ιανουαρίου αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν ιδιώτες προς το δημόσιο...

Μαθήτρια νάρκωσε τους γονείς της για να «σερφάρει» στο διαδίκτυο



Μια δεκαπεντάχρονη μαθήτρια από την Καλιφόρνια κατηγορείται ότι νάρκωσε τους γονείς της (!) για να μπορέσει να σερφάρει ανενόχλητη στο διαδίκτυο μαζί με τον φίλο της. Σύμφωνα με την αστυνομία του Ρόκλιν η μαθήτρια φέρεται να προχώρησε σε αυτήν την πράξη καθώς οι γονείς της δεν της επέτρεπαν να συνδέεται στο διαδίκτυο μετά τις 10.00 το βράδυ. 

Στις 28 Δεκεμβρίου η μαθήτρια μαζί με τον φίλο της αγόρασαν μιλκσέικ για τους γονείς της πρώτης στα οποία είχαν ρίξει υπνωτικά χάπια. 
 «Οι γονείς ήπιαν μόνο λίγο επειδή τα μιλκσέικ είχαν περίεργη γεύση και ένιωθαν κάτι να τρίβεται στα δόντια τους» είπε ο αστυνομικός...

Απο θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς στο Χιονοδρομικό του Καιμακτσαλάν.

Ένα σοβαρότατο ατύχημα που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε δύο παιδιά σημειώθηκε χθες στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Καιμακτσταλάν,όταν μηχανάκι χιονιού (σνοουμομπιλ) βγήκε απο την πορεία του και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα σε δύο παιδάκια  που εκείνη τι στιγμή εκπαιδεύονταν στη πίστα αρχαρίων.Τα αίματα όλων πάγωσαν όταν επισκέπτης που οδηγούσε ενοικιαζόμενο μηχανοκίνητο,έχασε τον έλεγχό του και πέρασε στην παραπλήσια πίστα αρχαρίων.Αποτέλεσμα της ξέφρενης πορείας ήταν να παρασυρθούν δύο παιδάκια που εκείνη τη στιγμή έκαναν αμέριμνα το αγαπημένο τους σπορ και να τραυματιστεί σοβαρά το ένα εξ αυτών.Με σοβαρότατη καθυστέρηση αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο και γιατρός το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Έδεσσας και απο εκεί στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης..Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες το παιδί

Π. Ψωμιάδης: Με πρόδωσε η Ν.Δ.



Aιχμές εναντίον της ΝΔ και του υποψηφίου για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα άφησε ο έκπτωτος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της παράταξης του το μεσημέρι, λίγο πριν την εκλογή του νέου περιφερειάρχη.
Ο κ. Ψωμιάδης έκανε λόγο για «προδοσία» και «αχαριστία» τη ΝΔ απέναντι του λέγοντας πως στο παρασκήνιο λειτούργησε υπερ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα στον οποίο στη συνέχεια καταλόγισε «αλαζονεία» .
Ειπε ακόμη ότι...

Νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας



Οι ψήφοι του κ.Θεοδωρίδη και της κ.Ζωγράφου δεν ήταν ικανές να διασώσουν την οικογένεια Ψωμιάδη καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισαν να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στο λαικισμό και την γραφικότητα ψηφίζοντας τον κ.Τζιτζικώστα.Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας είναι λοιπόν από σήμερα ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καθώς επικράτησε του Διονύση Ψωμιάδη, αδερφού του έκπτωτου περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, με 37 ψήφους ναντι 17 που έλαβε ο αντίπαλός του. Ο κ. Τζιτζικώστας αμέσως μετά την εκλογή του είπε πως η Μακεδονία αλλάζει πλέον σελίδα.
Ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1978 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Εξωτερική Πολιτική και Διπλωματία, στο Georgetown University της Ουάσιγκτον και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά στο University College of London.
Από το 2001 έως το 2007 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον τομέα της παραγωγής,

Πλημμύρες…διαφθοράς



Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΠΕΤΑΞΕ επιδεικτικά το πακέτο και το κλώτσησε για τη σχάρα των «ομβρίων». Για να…συναντήσει κλαδιά, σκουπίδια και αποτσίγαρα. Δεν την κλέψανε ακόμα (τη σιδερένια σχάρα) κι είμαστε τυχεροί. Θα’ ρθει μπόρα με βροχές και η σχάρα θα…ανταποκριθεί. Όπως η Πολιτεία στις υποχρεώσεις της, ο…πειθαρχημένος λαός, ο (νεο)έλληνας σεβόμενος το κοινωνικό σύνολο. Μην του ‘ρθει το κακό, αλλά! Ανοίξαν’ οι ουρανοί και το νερό διάβηκε λόφους αποψιλωμένους και καμένα δάση.
ΚΑΙ γέμισαν υπόγεια και ισόγεια με λάσπη και βροχή, τα έπιπλά του «βάρκες» κι ο νοικοκύρης να τραβάει τα μαλλιά του...

Σαν Σήμερα, 5 Ιανουαρίου



Γιορτάζουν: Θεώνη.

Γεγονότα
1822: Ο Ηλίας Μαυρομιχάλης, γιος του Πετρόμπεη, επικεφαλής περίπου 600 Μανιατών, αποβιβάζεται στο Αλιβέρι και αναλαμβάνει την ηγεσία της Επανάστασης στην Εύβοια.

1825: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης παραπέμπεται σε δίκη από τους αντιπάλους του, μεσούσης της Ελληνικής Επανάστασης.
1837: Με ψήφισμά του, ο Δήμος Αθηναίων ζητά από τον βασιλιά Όθωνα την παροχή Συντάγματος. Την πρωτοβουλία πήρε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης...

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Διαβάστε τον Σαββατιάτικο Τύπο με ένα κλικ



ΑΥΓΗ: Λίστα Λαγκάρντ, "κελαηδούν" για Βενιζέλο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τι αλλάζει στα όρια ηλικίας των ασφαλισμένων σε όλα τα Ταμεία.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φόρος και στα εκτός σχεδίου ακίνητα.
ΕΘΝΟΣ: SOS για το νέφος των τζακιών
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γιατί οι υπερδυνάμεις φοβούνται (ακόμα) τον Γεώργιο Γκιόλβα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στο δίχτυ της εφορίας χωράφια και εκτός σχεδίου οικόπεδα.
ΕΣΤΙΑ: Διεθνές θέμα οι ελληνικοί φόροι...

Ξανανοίγει το Μακεδονία Παλλάς - Βρέθηκε λύση



Το Μακεδονία Παλλάς θα λειτουργήσει και πάλι.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ανάδειξη του νέου μισθωτή του ξενοδοχείου -αναμένεται μέσα στο Φεβρουάριο- θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία του ξενοδοχείου και στην επαναπρόσληψη του μεγαλύτερου αριθμού των εργαζομένων.

Το ξενοδοχείο είναι κλειστό από τις 31 Δεκεμβρίου και ο διαγωνισμός για την επιλογή μισθωτή υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του Ιανουαρίου.

Η λύση που βρέθηκε για το ξενοδοχείο είναι σύμφωνα με πληροφορίες η εξής:..

Football League: Οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής




Ανακοινώθηκαν την Πέμπτη (3/1) από την ΕΠΟ οι διαιτητές για τις αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής της Football League.

Αναλυτικά:..

Και τρίτος υποψήφιος για την θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας




Και τρίτη υποψηφιότητα για την διεκδίκηση της θέσης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εκτός των Διονύση Ψωμιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή μία ημέρα πριν την ημέρα εκλογής. Πρόκειται για τον περιφερειακό σύμβουλο Θεοχάρη Αποστολίδη.
Στη σχετική ανακοίνωση του ο κύριος Αποστολίδης αναφέρει:


 “Στις 7 Δεκεμβρίου 2012, στη διάρκεια της σύσκεψης της ομάδας “Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία” σχετικά με την εκλογή νέου Περιφερειάρχη...

Σκληραίνει η κόντρα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι οι βασικοί υποψήφιοι διάδοχοι του Παναγιώτη Ψωμιάδη στην ηγεσία της Περιφέρειας και της περιφερειακής παράταξης της διοίκησης «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία».
Υποψήφιος θα είναι, όπως δήλωσε επισήμως, και ο Θεοχάρης Αποστολίδης, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι αύριο το μεσημέρι, όταν θα συνεδριάσει η 50μελής ομάδα της «Δύναμης για την Κεντρική Μακεδονία», να ανακύψουν κι άλλες υποψηφιότητες…

Ε. Βιδάκη - Δ. Βογιατζής: Το ζευγάρι των «Αέρινων Σιωπών» με το… ίδιο τέλος



Τραγική σύμπτωση το ότι και οι δύο έπαιξαν στη πολύ επιτυχημένη  τηλεοπτική σειρά ¨Αέρινες Σιωπές”..Επίσης και οι δύο είχαν σχεδόν πάντα το ίδιο μελαγχολικό βλέμμα.
Συναντήθηκαν στο πλατό του Mega και χρειάστηκε να περάσουν μερικά χρόνια για να ξανασυναντηθούν και πάλι στη γειτονιά των αγγέλων! Πρώτη έφυγε από τη ζωή η Ελευθερία Βιδάκη. Ήταν Μάρτιος του 2004, όταν ένοικοι πολυκατοικίας στην Αγία Παρασκευή...

Δείτε το εσωτερικό του γραφείου του Καραμανλή που πωλήθηκε αντί 700.000 ευρώ (pics)



Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες απο το εσωτερικό του
γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Κολωνάκι που πωλήθηκε  αντί 700.000 ευρώ.
Στο ρετιρέ του 6ου ορόφου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου έχουν γίνει αρκετές ιστορικές συναντήσεις και στις πολυθρόνες του έχει καθήσει πλήθος πολιτικών.
Το διαμέρισμα αρχικά ανήκε στον πατέρα του Αλέκο Καραμανλή και τον χειμώνα του 1997 μετατράπηκε σε αρχηγείο από όπου ξεκίνησε η εκστρατεία του Καραμανλή για την κατάκτηση της ηγεσίας της ΝΔ.

Μείωση της τιμής του φοιτητικού εισιτηρίου στα Αστικά ΚΤΕΛ

Στην υπογραφή συμφωνίας με τα αστικά ΚΤΕΛ προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, που αφορά την μείωση των τιμών των φοιτητικών εισιτηρίων, έπειτα από παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη....


Για την ενεργοποίηση της μείωσης αναμένεται και η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ωστόσο η Ομοσπονδία των αστικών ΚΤΕΛ δια του Προέδρου της κ. Βουλγαράκη, θέτουν σε εφαρμογή την σχετική μείωση των φοιτητικών αστικών εισιτηρίων από τις αμέσως επόμενες ημέρες...

Tο νέο κανάλι “GR” από τον Ιανουάριο στις οθόνες μας!



Το νέο κανάλι “GR” έρχεται τον Ιανουάριο στις οθόνες μας, έχοντας στο δυναμικό του πολλούς και σημαντικούς ανθρώπους της τηλεόρασης. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Κώστας Χαρδαβέλλας, ο Γιώργος Καραμέρος, ο Πέτρος Κουσουλός, η Έλντα Πανοπούλου και η Κιμ Κίλιαν είναι κάποια από τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν με τη δυναμική παρουσία τους το νέο κανάλι. Δείτε τα τρέιλερ των εκπομπών
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος υπόσχεται να είναι “ο χειρότερος Τριανταφυλλόπουλος ever”, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, με τον “Κίτρινο Τύπο” και την “Ζούγκλα”.

Απίστευτο: Blogger έβγαλε 333.000 δολάρια σε… μία μέρα



Ίσως, βέβαια, να βοήθησε και το γεγονός ότι πρόκειται για τον Βρετανό Andrew Sullivan, πασίγνωστο δημοσιογράφο και blogger πλέον στην Αμερική, ο οποίος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ανεξαρτητοποιεί από το «the Daily Beast» το διάσημο πολιτικό blog του «the Dish», διαθέτοντάς το χωρίς διαφημίσεις και με ετήσια συνδρομή 19,99 δολάρια το χρόνο.
Μέσα στις επόμενες 24 ώρες, 12.000 αναγνώστες έδωσαν με ευκολία το ποσό, 2.000 μάλιστα επέλεξαν να δώσουν ένα επιπλέον ποσό 5 δολαρίων και περίπου 200 από 50 δολάρια, αναφέρει το digitallife.gr...

Έρχονται χειροπέδες για τρεις πρώην υπουργούς



Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως η ασυλία των επωνύμων έχει τελειώσει, όπως και το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών και πλέον επιχειρηματίες, αλλά και πολιτικοί που έχουν εμπλοκή σε παράνομες πράξεις δεν θα γλιτώνουν τις χειροπέδες και τη φυλακή.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Επενδυτής», αυτό που ήδη έχει ξεκινήσει και είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στον Κορυδαλλό μια ευρεία «γκάμα» ατόμων, από τον Άκη Τσοχατζόπουλο μέχρι τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τον Γιάννη Καρούζο θα έχει συνέχεια...

Απάντηση Αρβανιτίδη γύρω από τις καταγγελίες για παράνομες απολύσεις



Άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς Αρβανιτίδη στις καταγγελίες τις οποίες προχώρησε το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ:



"Τις τελευταίες ημέρες, η εταιρία μας γίνεται συστηματικά δέκτης ενός ιδιαίτερα δυσφημιστικού και συκοφαντικού για την επιχειρηματική της δραστηριότητα κλίματος - ιδίως μέσω αναληθών σχολίων και ψευδών ειδήσεων σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ιστοσελίδες, blogs κλπ, αλλά και σε φύλλα ημερήσιων εφημερίδων - σχετικά με δήθεν εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων μας στο Νομό Πιερίας και συγκεκριμένα, σε κατάστημά μας στην περιοχή της Παραλίας Κατερίνης.
Πέραν της αναζήτησης ποινικών ευθυνών και της αποκατάστασης της ζημίας που υφιστάμεθα, εξαιτίας των δυσφημιστικών ως άνω σχολίων και «ειδήσεων», προς αποκατάσταση της μίας και μόνης αλήθειας...

ΣΟΚ! Έφυγε στα 42 του ο σπουδαίος βολεϊμπολίστας Νίκος Σαμαράς



Με τον χειρότερο τρόπο μπήκε στον αθλητικό κόσμο το 2013! Μόλις 4 ημέρες από την έλευση του ένας σπουδαίος αθλητής του παρελθόντος... έφυγε! Θλίψη και οδύνη στην οικογένεια του αθλήματος προκάλεσε ο ξαφνικός χαμός του Νίκου Σαμαρά μόλις στα 42 του χρόνια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σαμαράς αισθάνθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του, ενώ παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, από τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ  μέσα στο ασθενοφόρο δεν επανήλθε ποτέ. Κατά τη διακομιδή του στο Λαϊκό Νοσοκομείο επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του...

Αριδαία:Σύλληψη 54χρονου για χρέη άνω των 400 χιλ. ευρώ



Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ένας 54χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη χθες στην Αριδαία για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 498.396,78 ευρώ.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 54χρονο αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον «Αρβανιτίδη» για παράνομες απολύσεις την τελευταία ημέρα του 2012



Τα Δ.Σ του Πανελλαδικού  Σωματείου Εργαζομένων στην Επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε» & του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας καταγγέλλουν στους εργαζόμενους, αλλά και σε κάθε αρμόδιο φορέα, τη διεύθυνση της επιχείρησης για παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, που πραγματοποίησε την τελευταία μέρα του 2012.
Η επιχείρηση Σ/Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ δεν αρκέστηκε να έχει απλήρωτους δύο και τρείς μήνες τους εργαζόμενους, αλλά παραμονές της Πρωτοχρονιάς τους « δώρισε απολύσεις», που ξεπερνούν τις 30 (στη Θεσσαλονίκη, στη Κατερίνη, στα Γιαννιτσά, στα Γιάννενα, στο Βόλο, στη Βέροια)...

Αιχμηρή απάντηση αναγνώστη σχετικά με το επίδομα ανεργίας



Έχουν καταλάβει τι σημαίνει το επίδομα ανεργίας; Έχουν καταλάβει ότι κλείνω το μαγαζί μου γιατί δεν βγαίνουν πια ούτε τα έξοδα και μέσα σ'αυτά είναι πρώτες και καλύτερες οι εισφορές στον ΟΑΕΕ! Είναι δυνατόν να κλείσω το μαγαζί που με κόπους έστησα, να βγάζω εδώ και3 χρόνια ίσα-ίσα για το ενοίκιο, το νερό και τη ΔΕΗ περιμένοντας να έρθουν καλύτερες μέρες και τρώγοντας απ' το φαγητό των γονιών μου που είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ!!! 
Κι εσείς κύριοι με τις γραβάτες να υπερηφανευόσαστε ότι θα δώσετε επίδομα ανεργίας και στους ελ. επαγγελματίες (γύρω στα 250 ευρώ!!!)αλλά....αλλά...

Δ.Ψωμιάδης και Α.Τζιτζικώστας υποψήφιοι για τη θέση του περιφερειάρχη



Δύο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην αυριανή μυστική ψηφοφορία που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην παράταξη της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου με την οποία είχε εκλεγεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος κηρύχθηκε έκπτωτος μετά την οριστική καταδίκη για παράβαση καθήκοντος.

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης και αδελφός του, Διονύσης Ψωμιάδης, και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας...

Ποια είναι τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες



Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να «κλειδώσει» η απόφαση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι αναγκάζονται να κλείσουν τα καταστήματα τους.Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει ζητήσει το θέμα να ρυθμιστεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους και από τα έως τώρα τώρα στοιχεία φαίνεται πως για να μπορέσει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας να λάβει το επίδομα θα πρέπει να πληρεί τα παρακάτω κριτήρια:
Ελάχιστος χρόνος πληρωμής εισφορών στον ΟΑΕΕ τα τρία έτη

«Εντυπωσιακός» πανικός σε παραλία της Αυστραλίας λόγω εντοπισμού καρχαρία [βίντεο]




Εντυπωσιακά μαζική έξοδος εκατοντάδων λουόμενων από το νερό καταγράφηκε σε βίντεο όταν οι αρχές ασφαλείας σε παραλία του Σίδνεϊ στην Αυστραλία σήμαναν συναγερμό λόγω εμφάνισης καρχαρία μεγάλου μεγέθους.Δείτε στο βίντεο που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Guardian πλάνα από το περιστατικό.......

Ερχεται ποινή φόρου 22% για όσους δεν μαζέψουν αποδείξεις




Με τη λογική πως θα πρέπει όλοι οι φορολογούμενοι να καταναλώσουν τουλάχιστον το 1/4 του εισοδήματος τους και να το αποδείξουν κιόλας με τη συλλογή παραστατικών, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε πως θα ισχύσει το 2013 η συλλογή αποδείξεων.Τελικά το 22% ορίστηκε να είναι η «ποινή» φόρου η οποία θα επιβάλλεται σε όσους φορολογούμενους δεν θα συγκεντρώνουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων για τα εισοδήματα που θα έχουν μέσα στο 2013. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δοθούν κίνητρα για τη συγκέντρωση αποδείξεων από τους φορολογούμενους.Ο συντελεστής αυτός θα επιβάλλεται επί της διαφοράς μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων και του ποσού των αποδείξεων που θα συγκεντρώνει ο κάθε φορολογούμενος, εφόσον φυσικά υπάρχει τέτοια διαφορά.Σε ότι αφορά τα υψηλά εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ που δεν θα έχουν έκπτωση φόρου θα

Τραγωδία! 12χρονη ξεψύχησε σε υπαίθριο παγοδρόμιο.


Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα Τρίκαλα στο «Μύλο των Ξωτικών» όταν ένα 12χρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή στο παγοδρόμιο. Το κορίτσι είχε μεταβεί στο χώρο του παγοδρομίου και την ώρα που έκανε πατινάζ ένιωσε αδιαθεσία και σωριάστηκε στο έδαφος.Αμέσως οι γονείς του κάλεσαν το ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε στο σημείο μεταφέροντας το στο νοσοκομείο. 
Όπως δήλωσε o διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων Μιχάλης Λοπατατζίδης το κοριτσάκι ήταν ήδη νεκρό και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης των γιατρών δεν κατέστη εφικτό να επανέλθει.Πρόκειται για την Ευφροσύνη Τούλα του Αντωνίου, μαθήτρια της Ε’ δημοτικού

Ερώτηση ΚΚΕ στην βουλή για τους απλήρωτους ροδακινοπαραγωγούς Πέλλας και Ημαθίας από εμποροβιομήχανους



       Για μια ακόμη χρονιά οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας-Πέλλας έκαναν απλήρωτοι γιορτές μιας και η παραγωγή συμπύρηνων ροδακίνων του καλοκαιριού του 2012 έμεινε απλήρωτη από τους κονσερβοβιομηχάνους, που την παρέλαβαν και με τιμές παραγωγού τα 20 λεπτά/κιλό δηλ. κάτω από το κόστος παραγωγής. Σε πολλά χωριά έχουν ανεξόφλητες παραγωγές συμπύρηνων ροδά-κινων και από προηγούμενες χρονιές, όπως και αρκετοί δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη ούτε για τα επιτραπέζια που παρέδωσαν το καλοκαίρι σε εμπόρους & εξαγωγείς...