Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα της Πρωτοβουλίας των 58



Παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, αλλά όχι του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο «Ακροπόλ» η παρθενική εκδήλωση της Πρωτοβουλία των 58 για τον ενιαίο πολιτικό φορέα για την Κεντροαριστερά. Το «παρών» έδωσε επίσης ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθώς και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ.

Πρόκειται για την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα με θέμα «Για την προοδευτική ανασυγκρότηση της Ελλάδας - Για τη δημοκρατική αλλαγή της Ευρώπης».
Η εκδήλωση έγινε σε ένα κατάμεστο θέατρο η χωρητικότητα του οποίου ξεπερνάει τα 700 άτομα. Πολλοί παρακολούθησαν τις ομιλίες όρθιοι ενώ πολύς κόσμος έμεινε έξω από το θέατρο καθώς η αίθουσα και ο εξώστης είχαν γεμίσει ασφυκτικά.

Προσερχόμενος στην εκδήλωση ο Βαγγέλης Βενιζέλος δήλωσε:

«Η Κεντροαριστερά, η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, έχει μία δυναμική, που κανείς δεν μπορεί να την ανακόψει. Γιατί καλύπτει έναν τεράστιο χώρο, από τη συντηρητική παράταξη μέχρι την κομμουνιστική αριστερά. Γιατί αυτός ο τεράστιος χώρος έχει μία μεγάλη παράδοση, γιατί εκφράζει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να διαμορφωθεί η στρατηγική για την επόμενη ημέρα.

Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στην υπόθεση αυτή, τη στηρίζει πάρα πολύ καιρό, ανυπόκριτα, χωρίς μιζέριες, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς κανέναν αποκλεισμό.

» Θέλουμε να συσπειρωθούν όλοι, κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα, όλοι όσοι πιστεύουμε σε αυτές τις αρχές, που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκφράζουν οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες και Σοσιαλιστές, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

»Εχουμε μπροστά μας μία εξαιρετική ευκαιρία τώρα, μία ευκαιρία διπλή: των δημοτικών εκλογών, μπορούμε να στηρίξουμε τα πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών, τα πιο προοδευτικά και δημιουργικά. Και έχουμε, φυσικά, και τις ευρωπαϊκές εκλογές. Όλοι μπορούμε να συστρατευτούμε στο μεγάλο ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του οποίου μέλος βέβαια είναι, εδώ και χρόνια, το ΠΑΣΟΚ. Άρα στηρίζουμε την "Κίνηση των 58", στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή και τους καλούμε όλους, με γενναιοδωρία, χωρίς αντιστάσεις σε σχέση με το παρελθόν, να συγκροτήσουμε αυτό το μεγάλο ρεύμα που υπάρχει, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα όλων των εκλογών. Σε όλα τα συνδικάτα, σε όλες τις ενώσεις, στο Τεχνικό Επιμελητήριο, στη ΓΣΕΒΕΕ, σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, φαίνεται καθαρά αυτή η δυναμική.Πρέπει να την εκφράσουμε».

Αίσθηση προκάλεσε ο χαιρετισμός του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρά την άρνηση του προέδρου του κόμματος να αγκαλιάσει το εγχείρημα. «Δεν πρόκειται για γάμο, δεν πρόκειται για σύμφωνο συμβίωσης, πρόκειται για μια καινούργια κατάσταση, για μια καινούργια Ελλάδα» είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός στον χαιρετισμό του από το βήμα της εκδήλωσης.  

Βιντεοσκοπημένα μηνύματα στήριξης από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα προβλήθηκαν στην αίθουσα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης,  ενώ στο πρόγραμμα ήταν παρεμβάσεις από τους Παρασκευά Αυγερινό, Γιάννη Μπέζο, Πασχ. Αγανίδη και την Χαριτίνη Καρακωστάκη.

tanea.gr

1 σχόλιο:

  1. TO ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ !!! Ο ΣΙΜΙΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ 10ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 58? ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ 58 ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή