Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Το... ελληνικό κοκτέιλ «Νικολάκης» που κάνει θραύση στην Ουάσιγκτον!



Για ποια προϊόντα είναι διάσημη η Ελλάδα στην Αμερική; Αν απαντήσατε γύρος, φέτα και ελαιόλαδο, ξανασκεφτείτε το. Στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η μικρή χώρα μας είναι γνωστή για... τα κοκτέιλ της!Τον τελευταίο καιρό ένα ελληνικής εμπνεύσεως κοκτέιλ κάνει θραύση: λέγεται Nicolaki («Νικολάκης»), κοστίζει 12 δολάρια (8,7 ευρώ), και είναι ένα από τα πιο περιζήτητα ποτά στην Ουάσιγκτον – σε τέτοιο βαθμό, ώστε η Washington Post, μία εκ των μεγαλυτέρων εφημερίδων στις ΗΠΑ, του αφιέρωσε ολόκληρο ρεπορτάζ.
Δημιουργός του... ελληνικού κοκτέιλ είναι ένας Αμερικανός, ο 40χρονος διάσημος μπάρμαν Τζεφ Φέιλ που εργάζεται στο εστιατόριο Iron Gate της Ουάσιγκτον, το οποίο σερβίρει μεσογειακή κουζίνα, μεταξύ άλλων και πολλά πιάτα εμπνευσμένα από την Ελλάδα.

«Είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε» γράφει η Washington Post αναφερόμενη στο κοκτέιλ Nicolaki, το οποίο φιγουράρει πρώτο στη λίστα με τα ποτά του εστιατορίου. «Είναι ο πιο προφανής τρόπος για να μπείτε στο πνεύμα του Iron Gate» συμπληρώνει.

Το κοκτέιλ παρασκευάζεται από «σπιτικό ελληνικό γιαούρτι με βότκα, μέλι, λεμόνι και δεντρολίβανο».

«Ακούγεται ως μια ατυχής παραλλαγή ενός smoothie. Ωστόσο, είναι εντυπωσιακά δροσιστικό και μετατρέπεται ταχέως στο σήμα κατατεθέν του εντυπωσιακού μπαρ του εστιατορίου» γράφει η εφημερίδα.

«Η περιέργεια κάνει τους πελάτες να το δοκιμάσουν», δήλωσε στην Washington Post ο Τζεφ Φέιλ, ένας από τους πιο διάσημους μπάρμαν της πόλης..

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι έδωσε στο κοκτέιλ το όνομα Nicolaki για χάρη της γυναίκας του, η οποία ονομάζεται Νικόλ και είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου