Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Προς μεταβατική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς;



Αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια μεταβατική διάταξη που θα προστατεύει την κύρια κατοικία των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών για έναν ακόμη χρόνο, δηλαδή και για το 2014, εμφανίζεται η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη ξεκάθαρο αν αυτή θα είναι προϊόν συμφωνίας με την τρόικα ή αποτέλεσμα μονομερούς ενέργειας.
Σε συνέντευξή του σήμερα στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επιβεβαίωσε ότι η μεταβατική διάταξη θα έχει ετήσια διάρκεια και ότι για την προστασία του ακινήτου θα λαμβάνεται υπόψη το συνολικό περιουσιακό προφίλ του δανειολήπτη, ενώ ανέφερε ότι τα όρια είναι ακόμη υπό συζήτηση.

Ο ίδιος είπε ότι στόχος είναι "να προστατεύονται αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη" και τόνισε ότι τη μεταβατική θα διαδεχτεί μια μόνιμη ρύθμιση "κατά το ιρλανδικό μοντέλο ή τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών".
Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης τονίζουν ότι πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να εξαντλήσει κάθε περιθώριο στη διαπραγμάτευση και ετοιμάζεται για "μπρα-ντε-φερ" με την τρόικα στο πλαίσιο της αυριανής συνάντησης, με τον χρόνο όμως να μετρά πλέον αντίστροφα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου που εκπνέει η ισχύς της υφιστάμενης διάταξης.
Σήμερα, η ΕΚΠΟΙΖΩ παρέδωσε στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη 131.000 υπογραφές πολιτών που λένε "οχι" στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών, αλλά και ψήφισμα που ζητά την παράταση της προστασίας για 3 χρόνια.
megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου