Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Βενιζέλος: «Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση και προοπτική για τη χώρα»



«Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση, εθνική στρατηγική, προοπτική για τη χώρα» τονίζει ο Βαγγέλης Βενιζέλος και υπογραμμίζει ότι «το κίνημα κατέβηκε με τη χώρα και χάριν της χώρας και θα ανέβει μαζί με την άνοδο της χώρας».

Σε συνέντευξή του στη Realnews αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χωρίς ο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση, εθνική στρατηγική, προοπτική για τη χώρα. Όλοι όσοι αγωνίζονται για την Κεντροαριστερά με ανιδιοτέλεια σέβονται το ΑΠΣΟΚ και τον ρόλο του, όπως το ΠΑΣΟΚ σέβεται αυτούς».


Σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Βενιζέλος τονίζει την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει μονομερώς την παράταση της απαγόρευσης της άρσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. «Προφανώς αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν έχει βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, θα παραταθεί νομοθετικά η προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού με πρωτοβουλία της κυβέρνησης».

Και συνεχίζει, λέγοντας: «Η δέσμευσή μας αφορά την πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού. Δεν αφορά πονηρούς μεγαλοοφειλέτες επιχειρηματικών δανείων που κρύβονται πίσω από την έννοια του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού. Το τρέχον οικογενειακό εισόδημα είναι επίσης σημαντικό κριτήριο για το ύψος της μηνιαίας ανεκτής δόσης όταν ρυθμίζεται ένα δάνειο».

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την επόμενη δόση. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα βρούμε με την τρόικα, γιατί έχουμε εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις για την εκταμίευση της δόσης» λέει.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου