Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Παρουσίαση Οδικού Χάρτη Εξαγωγών Επιμελητηρίου Πέλλας



Επιχειρηματίες και σύμβουλοι Εξαγωγικών Επιχειρήσεων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου Πέλλας και παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του Οδικού Χάρτη Εξαγωγών της Global Greece που έχει εκδώσει το Επιμελητήριο Πέλλας με τη χορηγία της SingularLogic. Ένα Εργαλείο για τις επιχειρήσεις που έχουν ή στοχεύουν στον εξαγωγικό προσανατολισμό ώστε να μπορέσουν να αντλήσουν την πληροφόρηση η οποία είναι το σημείο αναφοράς του σύγχρονου επιχειρηματία για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα.
            Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Έδεσσα.

           
Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Οικονομική Επόπτης του Επιμελητηρίου Πέλλας κα Ιωάννα Διαμαντή η οποία αναφέρθηκε στην σημαντική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την υποστήριξη των επιχειρήσεων μελών του και παρουσίασε τους εισηγητές της εκδήλωσης: Τον κο Μπάμπλη Φιλανδαρλή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Global Greece και δημιουργό του χάρτη και τον κο Αστέριο Τζανή στέλεχος της SingularLogic.
            O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση και το επιχειρηματικό κλίμα και τόνισε ότι με τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου γίνεται προσπάθεια να δώσει στις επιχειρήσεις μέλη του διεξόδους για ανάπτυξη σε ένα σύγχρονο περιβάλλον μέσα από την εξωστρέφεια και τον εξαγωγικό προσανατολισμό ώστε να επεκταθούν σε νέες αγορές αλλά μέσα από την σωστή διαδρομή και τα σωστά βήματα.
           
Παράλληλα τόνισε την μεγάλη ανησυχία της Επιμελητηριακής Κοινότητας και τις προσπάθειες που γίνονται σε κεντρικό επίπεδο μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην οποία είναι Αντιπρόεδρος με συναντήσεις  με τον πρωθυπουργό, αρμόδιους Υπουργούς και Διοικητές Οργανισμών και υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων για να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των επιχειρήσεων.
            Επιχειρηματικότητα είναι να τολμάς και να ρισκάρεις στα δύσκολα και έτσι το Επιμελητήριο Πέλλας παρά την δύσκολη συγκυρία πρωτοστατεί για να δώσει διεξόδους μέσα από το άνοιγμα νέων αγορών και ευκαιριών για τους επιχειρηματίες μέλη του.

            Στην πρώτη παρουσίαση με θέμα: «Οδικός χάρτης εξαγωγών και Εξαγωγική Ανάπτυξη» ο κ. Μπάμπης Φιλανδαρλής  ανέπτυξε τα κρίσιμα σημεία που πρέπει να προσέξει ο κάθε επιχειρηματίας στο ανταγωνιστικό Διεθνές περιβάλλον καθώς και τα δυνατά σημεία των Ελληνικών επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε στην Εθνική στρατηγική που είναι ανύπαρκτη και τόνισε στην σημαντική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την έκδοση του οδικού χάρτη Εξαγωγών που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις ουσιαστικά να έχουν έγκυρη ενημέρωση και άμεση πληροφόρηση για όλους τους τομείς που τους ενδιαφέρουν στην διεθνή αγορά.
            Στην δεύτερη παρουσίαση με θέμα: Οι εφαρμογές μας «πολύτιμα Εργαλεία» για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις το στέλεχος της SingularLogic κ. Αστέριος Τζανής παρουσίασε τις καινοτόμες εφαρμογές Galaxy, myGalaxy και moRE» οι οποίες σχεδιάστηκαν με γνώμονα την καλύτερη οργάνωση και παρακολούθηση των επιχειρήσεων αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες τάσεις στην Πληροφορική, όπως το mobility και το cloud computing. Επίσης παρουσιάστηκε η ειδική παραμετροποίηση, λειτουργικότητά και οι ενσωματωμένες ροές εργασιών για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και δραστηριότητάς. Συνδυαστικά οι λύσεις τις SingularLogic δίνουν τη δυνατότητα στον επιχειρηματία και τα στελέχη της εξαγωγικής επιχείρησης, όπου και αν βρίσκονται εντός ή εκτός γραφείου,  να έχουν πρόσβαση και συνολική εικόνα για τα επιχειρηματικά δεδομένα και διαδικασίες βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την εταιρία να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο, περισσότερη ευελιξία και να αξιοποιήσει καλύτερα τις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.
Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε συζήτηση στην οποία απαντήθηκαν ερωτήσεις των παρευρισκομένων επιχειρηματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου