Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Καμένα σώματα... άρχισε να μυρίζει






Άρθρο του Παναγιώτη Νανούδη                  

       Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια του να ζεσταθεί. Ένα ακόμη μικρό αγγελούδι μόλις 13 χρονών έφυγε στα ουράνια νωρίς. Γιατί…;
         Είναι οι συνάνθρωποι μας που χάνονται πλέον καθημερινά στον αγώνα της επιβίωσης και της ζεστασιάς. Είναι οι αθώες ψυχές που άφησαν την τελευταία τους πνοή, γιατί δεν κατάφεραν να έχουν την υπέρτατη πλέον πολυτέλεια της κατανάλωσης πετρελαίου ή της χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος για να ζεσταθούν έστω και λίγο.  
   
       Είναι οι άνθρωποι της γειτονιάς μας, της πόλης μας που στερούνται τα βασικότερα αγαθά της ζωής, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν το θράσος να δηλώνουν δημόσια ότι οι βουλευτικές τους απολαβές είναι ελάχιστες και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Ντροπή τους!
         Μόνο ντροπή και αίσχος νιώθει κανείς για μια κοινωνία που θέλει να ανήκει στον 21ο αιώνα και ένα κράτος που  θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκό. Ντροπή, σε μια Ελλάδα που γέννησε τις πανανθρώπινες αξίες της ζωής… σήμερα να την κυβερνούν αδίστακτοι ηθικοί αυτουργοί των αδικοχαμένων ψυχών, πότε μικρών και πότε μεγαλύτερων.
        Και αν θα μπορούσαν για μια στιγμή, έστω για μια… να ζήσουν την πείνα, το σκοτάδι και το κρύο μόνο τότε θα καταλάβαιναν το έγκλημα τους. Γιατί τα μέτρα τους εκεί μας οδηγούν… Το ξέρουν αλλά συνεχίζουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου