Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Oι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Πέλλας(φωτογραφίες)



 Με σύνθημα "ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΚΡΟΑΣΗ" οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Δημαρχείο, πρωινές ώρες σήμερα (12/12), διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την κατάργηση τωντομών Υγείας-Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών.Το παρόν έδωσαν το σύνολο των μαθητών του σχολείου και βροντοφώναξαν το δίκαιο αίτημά τους. Διαβάστε το σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο:

Νέοι δίχως όνειρα και μέλλον
Εχθές (Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013) το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για ακόμα μία φορά αποφάσισε και διέταξε για μας, χωρίς εμάς, να καταργηθούν οι τομείς Υγείας - Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών..
Αυτή η απόφαση σήμερα (Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013) έγινε γνωστή στους μαθητές.


Πολλά μάτια δάκρυσαν,πολλές φωνές ακούστηκαν αλλά τα στόματα έμειναν κλειστά είτε γιατί ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ τα όνειρα,το μέλλον και τις ελπίδες των παιδιών για έναν καλύτερο πιο αξιοπρεπή τρόπο ζωής είτε γιατί για δεύτερη φορά τα παιδιά έμειναν χωρίς καθηγητές..

Η κυβέρνηση καλώς ή κακώς πήρε κάποιες αποφάσεις από μόνη της χωρίς να την ενδιαφέρει αν εμείς έχουμε μέλλον και προοπτική με αυτές τους τις αποφάσεις και κάτω από αυτές τις συνθήκες...

Οι νέοι δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι,αφορά το μέλλον ΜΑΣ.

Το μέλλον που κάποιοι μας καταστρέφουν...

Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας,να διεκδικήσουμε το μέλλον που ο κάθε ένας από μας σχεδίασε,ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΝΉΚΕΙ...

Αφορά όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον μας.
Τελικά πρώτα το μνημόνιο ή ο μαθητής;
Ζητάμε την στήριξη όλων σας...
Μόνοι μας δεν θα καταφέρουμε και πολλά,όλοι μαζί όμως μπορούμε να καταφέρουμε σχεδόν τα πάντα...
 Φωτογραφίες από το Αντώνη Παπαδόπουλο(ΤΑΧΙ νο 11)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου