Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ανανέωση διπλώματος κάθε 15 χρόνια



Σημαντικές αλλαγές έρχονται από τις 19 Ιανουαρίου στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης ανατρέποντας όσα ισχύουν μέχρι σήμερα για τις κατηγορίες διπλωμάτων, τα ηλικιακά κριτήρια για την απόκτηση άδειας οδήγησης και τον τρόπο αλλά και το κόστος απόκτησης. Η επιβολή νέου παραβόλου, η πρόσθεση νέων κατηγοριών διπλωμάτων, η αύξηση του αριθμού των θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων και η ανανέωση κάθε 15 έτη των ερασιτεχνικών διπλωμάτων, είναι οι πιο βασικές αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας...

Στην αντεπίθεση οι καταστηματάρχες για τις αποδείξεις



Από σήμερα ο κάθε καταστηματάρχης είναι υποχρεωμένος σε εμφανές σημείο του καταστήματός του να αναρτήσει ταμπέλα στην οποία θα αναγράφεται «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» τόσο στα Ελληνικά, όσο και στα Αγγλικά.

Ωστόσο αυτό το μέτρο μπορεί να δημιουργήσει και επικίνδυνες καταστάσεις καθώς ποιος εγγυάται ότι κάποιοι πελάτες, οι λεγόμενοι «μπαταχτσήδες» δεν θα εκμεταλλευόντουσαν αυτό το νέο μέτρο προκειμένου να απομακρύνονται από το ταμείο με δόλιο τρόπο ισχυριζόμενοι ότι ζήτησαν απόδειξη και δεν έλαβαν...

Νάξος: Στο νοσοκομείο γυναίκα που έκανε σεξ με σκύλο



Στο νοσοκομείο κατέληξε η ερωτική της συνεύρεση μία νεαρής γυναίκας απο την Νάξο με έναν σκύλο αφού κατά τη διάρκεια της "συνεύρεσης" οι δυο τους κόλλησαν...Κολλημένους τους βρήκε ο πατέρας της κοπέλας που επέστρεψε στο σπίτι και που μην ξέροντας τι άλλο να κάνει τους σκέπασε με μια κουβέρτα και τους μετέφερε στο κέντρο Υγείας του νησιού.Ωστόσο οι γιατροί δήλωσαν αδυναμία να αντιμετωπίσουν το περιστατικό και το «ζευγάρι» μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Αθήνας.Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι γιατροί του νοσοκομείου της πρωτεύουσας κατάφεραν να τους

Παγίδες στις αποδείξεις για τους φορολογουμένους



«Παγίδες» κρύβει φέτος το μέτρο των αποδείξεων, που μπορεί να οδηγήσουν στην πληρωμή έξτρα φόρου 22% για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Κι αυτό γιατί στη νέα «λίστα» της Εφορίας έχουν αλλάξει τα δεδομένα για το ποιες αποδείξεις «περνάνε» και ποιες όχι.
«Αχρηστες» θα είναι φέτος οι αποδείξεις που αφορούν δαπάνες για το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο και τις υπηρεσίες κοινοχρήστων, τις οποίες δεχόταν μέχρι και το 2012 η Εφορία.
Πρόκειται για προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία... απορροφούν μεγάλο μέρος του ετήσιου οικογενειακού προϋπολογισμού...

Φέρνουν κατεπείγον νομοσχέδιο μετά από πιέσεις των δανειστών



Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που αφορούν θέματα δημοσιονομικής πολιτικής όπως η διαχείρηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και δράσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Υπουργείου Οικονομικών, είναι μεταξύ αυτών που επανέφερε αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Με προβληματισμό και καχυποψία υποδέχτηκαν το πρωί του Σαββάτου τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής  την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών ότι επανακατέθηκαν προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος οι περισσότερες ρυθμίσεις που αποτελούν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση εκταμίευση του υπολοίπου ποσού της δόσης του Ιανουαρίου...

Οι διαιτητές της Κυριακής 13/1 στα γήπεδα της Πέλλας




Οι ορισμοί διαιτητών για τα τοπικά πρωταθλήματα της Πέλλας της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2013 έχουν ως εξής:

Δεν πήγε να ψηφίσει για αντιπεριφερειάρχη ο Άλκης Νουσηκύρου



Με τον δικό του τρόπο θέλησε να εκφράσει την δυσαρέσκειά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας κ. Αλκιβιάδης Νουσηκύρου απουσιάζοντας από την ψηφοφορία εκλογής νέου αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο.
Βάση κανονισμών, δικαίωμα εκλογής για την συγκεκριμένη θέση είχαν μόνο οι περιφερειακοί σύμβουλοι όπου προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης γεγονός που δυσαρέστησε τον κ. Νουσηκύρου ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία του να διεκδικήσει την θέση.

Η εκλογή...

Νέες επιθέσεις σε γραφεία ΝΔ και ΠαΣοΚ



Νέες εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε Αργυρούπολη, Γλυφάδα και Κυψέλη.

Στην Αργυρούπολη, στις 3 τα ξημερώματα, άγνωστοι τοποθέτησαν σε γραφεία της ΝΔ τρία μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Δέκα λεπτά αργότερα στη Γλυφάδα, άγνωστοι έριξαν βόμβα μολότοφ και πάλι σε γραφεία της ΝΔ. Και σε αυτή την περίπτωση προκληθήκαν ζημιές. Το μπαράζ των εμπρησμών συνεχίστηκε, στην Κυψέλη, όπου άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στην είσοδο γραφείων του κόμματος...

Ερώτηση ΚΚΕ στην βουλή «Όχι στην αναστολή λειτουργίας των Δημόσιων ΚΤΕΟ»



Θέμα: Αναστολή λειτουργίας Δημοσίων ΚΤΕΟ
Σε συνέχεια του ν. 4070/2012 και μετά από σκόπιμες καθυστερήσεις και παλινωδίες των υπηρεσιών του υπουργείου σας, εκδώσατε την αριθμ. Οικ./274/14/ 03 – 01 – 2013 απόφαση με την οποία γνωστοποιείτε ότι τα μη πιστοποιημένα Δημόσια ΚΤΕΟ απαγορεύεται να διενεργούν Τεχνικούς Ελέγχους και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου, δηλ. επί της ουσίας παύετε την λειτουργία τους.
Προηγήθηκε σωρεία υπουργικών αποφάσεων περί διαπίστευσης αρχικά και πιστοποίησης στη συνέχεια, με άχρηστες και δυσλειτουργικές προμήθειες μηχανογραφικών συστημάτων και μηχανημάτων...

Δίπλα στην…ταμειακή(!)



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΑΣΚΙΖΟΥΝ για φοροαποφυγή και φοροκλέβουν, ωστόσο, χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται ό,τι έφτιαξε το Κράτος με τον οβολό των φορολογουμένων. Στα ίδια νοσοκομεία (όποια κι αν είναι) και στα ίδια σχολεία τα παιδιά τους. Κι αν τα «κέρδη» τα’ κανε μερσεντές ο…φοροκλέφτης, θα ρολάρει στους ίδιους δρόμους. Και, βέβαια, δεν του έφτανε η «εσωτερική» κλεψιά. Την εξήγαγε, την ασφάλισε με κωδικούς και ξανά στην Ελλάδα της δημόσιας φτώχιας και της αρπαχτής...

Πέθανε ξαφνικά ο ηγέτης των μικροομολογιούχων



Ο επικεφαλής των μικροομολογιούχων ,Γιάννης Ντόκος που πρωταγωνίστησε στα επεισόδια στήνοντας καρτέρι στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο μπροστά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του το απόγευμα της Τετάρτης.
Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Ευμένους 42 ,στο Παγκράτι ,η Αστυνομία με τη συνδρομή κλειδαρά άνοιξε την πόρτα και τον βρήκε νεκρό.
Ο Γιάννης Ντόκος δεν απαντούσε στα τηλεωνα συγγενικών του προσώπων από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ενώ η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας είχε να τον δει μέρες. Μόλις έγινε αντιληπτό ότι κάτι είχε συμβεί ειδοποιήθηκε η Αστυνομία Παγκρατίου...

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας




Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα την Πέμπτη 10/1 και που η σύνθεσή του έχει ως εξής:

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Νομάρχης Γιώργος Τάνος.

Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο πρώην Νομάρχης Πέλλας ,γιατρός χειρούργος και αγαπητό μέλος της κοινωνίας της Πέλλας κ.Γιώργος Τάνος. Ο αγαπημένος γιατρός όλων που άφησε ιστορία για την προσφορά του στους ασθενείς και στην Πέλλα,έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.Ήταν ένας μαχητικός,ιδιαίτερος και δυναμικός οραματιστής και υπηρέτησε με τόλμη το θεσμό της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης καθώς ήταν ο πρώτος εκλεγμένος Νομάρχης.Γνωστός για τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνειά του δε δίστασε να συγκρουστεί με κατεστημένα συμφέροντα στο κόμμα του και στην Πέλλα.Σε αυτόν οφείλεται και η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καιμακτσταλάν καθώς επί ημερών έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και δράσεις για την ίδρυση

Από σήμερα «δεν πληρώνω αν δεν πάρω απόδειξη»



Η αγορανομική διάταξη σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής τίθεται σε ισχύ από σήμερα.Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι το συγκεκριμένο μέτρο με τις αποδείξεις θα λειτουργήσει ως ένα μέτρο που θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή ενώ οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά .Η πινακίδα θα πρέπει να αναγράφει ότι «ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)», ενώ το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους

Τα πάνω κάτω για 8,5 εκατ. πολίτες φέρνει το νέο φορολογικό



Μεγάλες ανατροπές για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους φέρνει το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή με στόχο πρόσθετα έσοδα ύψους 2,307 δισ. ευρώ.Τα πάνω κάτω έρχονται σε κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, αφορολόγητο, φοροαπαλλαγές και αποδείξεις, ενώ οι αγρότες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την τήρηση βιβλίων και στοιχείων, σε μία από τις ελάχιστες διατάξεις του νόμου που επιχειρούν χτύπημα στη φοροδιαφυγή.Οι επιβαρύνσεις είναι σαφώς περισσότερες σε σχέση με τις όποιες ελαφρύνσεις απορρέουν από το νέο Φορολογικό ενώ μπαίνει φόρος από το πρώτο ευρώ για την φορολόγηση των ενοικίων, κατάργηση των σχεδόν όλων φοροαπαλλαγών και του αφορολόγητου για τα παιδιά.

Αποσύρεται από την παγκόσμια αγορά φάρμακο για τη χοληστερίνη



Την απόσυρση απο την αγορά του φαρμάκου για την χοληστερίνη Tredaptive,ανακοίνωσε η εταιρεία Merck & Co Inc,μετά απο χετική σύσταση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.
Το φάρμακο αυτό τελεί υπό εξέταση στην Ευρώπη μετά την πρόκληση ανησυχιών για την ασφάλεια λόγω της αποτυχίας μιας μεγάλης έρευνας.
Η Merck συνέστησε στους γιατρούς την διακοπή της συνταγογράφησης του φαρμάκου και την επανεξέταση της θεραπευτικής αγωγής για τους ασθενείς που το λαμβάνουν.

Γιαούρτι ΦΑΓΕ θα σερβιριστεί στην ορκωμοσία του Ομπάμα



Μερικοί από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους των Ηνωμένων Πολιτειών θα γευθούν σύντομα ελληνικό γιαούρτι καθώς το γιαούρτι της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων προϊόντων στο γεύμα που θα δοθεί στο Καπιτώλιο για την ορκωμοσία του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις 21 Ιανουαρίου. 
Ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, ο οποίος επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Johnstown Industrial Park, ανακοίνωσε ότι το γιαούρτι της ελληνικής εταιρείας επιλέχθηκε να σερβιριστεί στο προεδρικό γεύμα και δήλωσε ενθουσιασμένος από το προϊόν προσθέτοντας ότι ελπίζει πως παρόμοια να είναι και η αντίδραση και του Προέδρου Ομπάμα...

Επίσκεψη στις Φυλακές Διαβατών πραγματοποίησε η Ενορία Κων/νου & Ελένης Γιαννιτσών



Ηθική και υλική συμπαράσταση αλλά και πραγματική υποστήριξη προσέφερε για άλλη μια φορά στους φυλακισμένους που βρίσκονται στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης η Ενορία αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών.
Ακολουθεί το Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Ενορία.

"Εν φυλακή ήμην και ουκ ήλθατε προς με" ( Μθ. 25,43)
Η Ευαγγελική διήγηση της Κυριακής της κρίσεως μας αναφέρει, ότι η Βασιλεία του Θεού κερδίζεται με απλές καθημερινές πράξεις όπως:..

Συνελήφθη στέλεχος του Alter για χρέη προς το δημόσιο



Στη σύλληψη του διευθυντικού στελέχους του Alter, Βασίλη Κοσμόπουλου, για χρέη ύψους άνω των 1,5 εκατ. ευρώ προχώρησαν αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα ο 52χρονος συνελήφθη στα Μελίσσια από την Οικονομική Αστυνομία, για χρέη από μη απόδοση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, ύψους 1.537.627 ευρώ. Ο κ.Κοσμόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί απόψε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει και μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο»...

Σε νέα φάση η διαδικασία συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank



Προχωρούν οι διαδικασίες για τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, καθώς από σήμερα ξεκίνησε η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης για τους μετόχους της Eurobank.
Οι μέτοχοι της Eurobank έχουν περιθώριο έως τις 15 Φεβρουαρίου για να αποδεχτούν τη δημόσια πρόταση που κατέθεσε η Εθνική. Στη συνέχεια, και εντός δύο εργάσιμων ημερών από τη λήξη της περιόδου αποδοχής, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης.
Στο πληροφοριακό δελτίο αναφέρεται ότι υπάρχει επικάλυψη 80% του δικτύου των καταστημάτων της Eurobank με αυτό της Eθνικής...

Κι άλλος αστυνομικός στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών



Άλλος ένας αστυνομικός κατηγορείται για εμπλοκή στο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε πριν από λίγες μέρες, ύστερα από γιγαντιαία επιχείρηση τής ΕΛ.ΑΣ. σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο. Αυτήν την φορά πρόκειται για αξιωματικό της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ, ο συγκεκριμένος αστυνομικός φέρεται να έπαιρνε «μίζα» από μέλος του κυκλώματος. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που ασχολείται με υποθέσεις ναρκωτικών...

Σε νέα δίκη ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης



Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καλείται να απολογηθεί, για μια ακόμα υπόθεση παράβασης καθηκόντων, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και άλλοι πρώην στενοί του συνεργάτες στο δήμο.
Παράλληλα με τη δίκη για υπεξαίρεση 51,4 εκατ. από τα ταμεία του δήμου ξεκινά νέα δίκη για την τρύπα 1,1 εκατ. ευρώ στο ταμείο της Παγίας Προκαταβολής.
Στο εδώλιο παραπέμπονται επίσης, με το ίδιο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης και Θεόδωρος Αθανάσαρος, καθώς επίσης ακόμη 12 υπάλληλοι διαφόρων οικονομικών υπηρεσιών του δήμου...

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο



Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το φορολογικό νομοσχέδιο, έπειτα και από την ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων 1 (κλίμακες φορολογίας, αντικειμενικές δαπάνες, εκπτώσεις δαπανών κ.λπ.), 3 (εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και εκπτώσεις δαπανών επιχειρήσεων), 6 (παρακράτηση φόρου) και 10 (αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, τροποποίηση διατάξεων) την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. H συζήτηση πραγματοποιήθηκε, εν μέσω αντιπαραθέσεων των κομμάτων της συγκυβέρνησης και αυτών της αντιπολίτευσης. «Δημοσιονομική υποχρέωση» χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας...

Σαν Σήμερα, 12 Ιανουαρίου



Γιορτάζουν: Τατιανή.

Γεγονότα
1913: Ο ρώσος επαναστάτης Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, ένας από τους εκδότες της εφημερίδας Πράβντα, σε επιστολή του προς το περιοδικό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος υπογράφει για πρώτη φορά ως Στάλιν (ατσάλινος άνθρωπος).
1934: Συνέρχεται η 6η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η οποία καθορίζει το χαρακτήρα και τις κινητήριες δυνάμεις της επερχόμενης επανάστασης στην Ελλάδα, που προσδιορίζεται ότι ανήκει στην κατηγορία εκείνων των χωρών για τις οποίες προβλέπεται «πορεία λίγο ή πολύ γρήγορου περάσματος της αστικοδημοκρατικής επανάστασης σε επανάσταση σοσιαλιστική...»...

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

5 αλάνθαστα σημάδια ότι δεν έχει ξεπεράσει την πρώην του



Eίστε με τον άντρα των ονείρων σας, όλα είναι υπέροχα κι εσείς νιώθετε να πετάτε στα σύννεφα! Αλλά κάτι σας κρατάει κολλημένη στη γη και σας βασανίζει κάθε μέρα που περνάει. Τι είναι αυτό; Η πρώην και το φάντασμά της που βρίσκεται κυριολεκτικά παντού! Έχετε ακούσει γι' αυτήν άπειρες φορές, την γνωρίζετε, ίσως και να βγαίνετε όλοι μαζί, την έχετε καταραστεί, την έχετε βρίσει που στενοχώρησε τον καλό σας, γιατί πάντα το πρόβλημα εντοπίζεται όταν τον έχει χωρίσει η άλλη, κι εκεί που έχετε ηρεμήσει αρχίζουν τα... περίεργα! Μηνύματα, συνομωτικά τηλέφωνα, το όνομα της...

Δύο οργανώσεις ανέλαβαν ευθύνη για τα γκαζάκια στα σπίτια δημοσιογράφων



Την ευθύνη για το μπαράζ των εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια έξω από τα σπίτια πέντε δημοσιογράφων, τα ξημερώματα της Παρασκευής σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, αναλαμβάνουν δύο οργανώσεις, οι «Κύκλοι Παραβατικών/ Πυρήνας Εραστές της Ανομίας» και η «Μαχόμενη Μειοψηφία», με ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Indymedia Athens.
Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org οι οργανώσεις εκφράζουν την αλληλεγγύη τους «στις κοινότητες που έχουν μπει στο στόχαστρο της καταστολής»...

Τι ετοιμάζει το facebook;



Μια μυστήρια ανακοίνωση του Facebook έχει γεννήσει τεράστια ερωτήματα...

 Η πρόσκληση που ήρθε σε δημοσιογράφους στην Αμερική, αναγγέλει ότι κάτι μεγάλο ετοιμάζει η εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ στις 15 του μήνα. Οι περισσότεροι πάντως υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για κάποια σημαντική αλλαγή στο site αλλά για το κινητό της εταιρείας. Οι φήμες για τη συσκευή κυκλοφορούν εδώ και καιρό. Άλλοι μάλιστα υποστηρίζουν οτι η εταιρία θα μας εκπλήξει ευχάριστα με την ανακοίνωση της δημιουργίας νέας μηχανής αναζήτησης ικανή να ανταγωνιστή την google ή την δημιουργία νέας διαφημιστικής πλατφόρμας τύπου adsense..

Στη σχολή της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής χωρίς εξετάσεις!



Δυνατότητα εισαγωγής στις σχολές της αστυνομίας και της πυροσβεστικής χωρίς εξετάσεις για όσους θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους (!) δίνει ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο στη βουλή.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 25 του νόμου με το νόμο 40/58/2012, αναφέρεται το εξής απίστευτο:..

«Παιχνίδι» θανάτου για δύο Ρώσους (βίντεο)



Δραματική κατάληξη είχε η προσπάθειά δύο ανθρώπων  στην Ρωσία να κατρακυλήσουν σε μία χιονισμένη πλαγιά μέσα σε μία τεράστια μπάλα ειδικά κατασκευασμένη από πλαστικό καθώς σε κάποια στιγμή η μπάλα άλλαξε πορεία καταλήγοντας σε μία χαράδρα. Τραγικός απολογισμός να σκοτωθεί ο ένας και ο άλλος να υποστεί σοβαρά τραύματα.

Το τραγικό περιστατικό καταγράφτηκε από ερασιτεχνική κάμερα και είναι σοκαριστικό.

Άνεργος δύο φορές σε μία 4ετία; Δεν δικαιούσαι επίδομα του ΟΑΕΔ...

Μία νέα δυσμενή αλλαγή έφερε για τους ανέργους το 2013, σε σχέση με το επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με...την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις από 1-1-2013, σε κάθε περίπτωση, τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450 ευρώ...

Οργανωμένη επίθεση κατά γνωστών δημοσιογράφων



Οργανωμένο και συντονισμένο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική.

Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στα σπίτια γνωστών δημοσιογράφων σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι. 

Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί μάλιστα αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια. Οι επιθέσεις έγιναν σε διάστημα μιας ώρας, από τις 03.40 μέχρι τις 04.45 τα ξημερώματα, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κυρίως μαύρισμα τοίχων από τους καπνούς, εξωτερικά...

Τελικά η Ελλάδα θα πάει στην Eurovision



Τη συμμετοχή της ΕΡΤ στον φετινό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, το ΔΣ της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η συμμετοχή στη Eurovision αποφασίσθηκε κατ' αρχήν, δεδομένης της υψηλής τηλεθέασης της διοργάνωσης και με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία δεν θα έχει οικονομική επιβάρυνση -αντιθέτως, θα επιδιωχθεί να υπάρξει κέρδος...

Ολάντ: Η Ελλάδα έχει σωθεί

«Η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει και η σταθερότητα της ευρωζώνης είναι διασφαλισμένη», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο αφού έχει σωθεί εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η σταθερότητα έχει επανέλθει στην ευρωζώνη.
«Η Ελλάδα, η οποία βρισκόταν στο περιθώριο, έχει σωθεί, η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει και η σταθερότητα της ευρωζώνης είναι διασφαλισμένη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ.
Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν περισσότερες ενέργειες για τον

Ασφυκτικός έλεγχος στα οικονομικά των Δήμων.



Στη σύσταση Οικονομικού Παρατηρητηρίου Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, στο οποίο θα προεδρεύει σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση του Ευριπίδη Στυλιανίδη.Το Παρατηρητήριο, με βάση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου «Δημοσιονομικοί κανόνες και άλλες διατάξεις- ΦΕΚ Α’ 228», θα ελέγχει αυστηρά τα οικονομικά στοιχεία των ΟΤΑ, οι οποίοι θα πρέπει στο εφεξής να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Στην αντίθετη περίπτωση, όπου διαπιστώνονται σημαντικές αποκλίσεις θα λαμβάνονται δραστικά μέτρα.Επίσης, θα παρακολουθεί σε μηνιαία βάση την εκτέλεση του προϋπολογισμού των δήμων και των νομικών τους προσώπων, που εντάσσονται στο Μητρώο

Oι δέκα εξυπνότεροι άνθρωποι στη Γη



Η ιστοσελίδα superscolar.org κατάρτισε και έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα με τους εξυπνότερους ανθρώπους στο κόσμο.Η ιστοσελίδα θεωρείται έγκυρη και βασίζεται στο IQ που έχει επισήμως καταμετρηθεί καθώς και στα βραβεία και τις διακρίσεις που έχουν κατακτήσει οι δέκα διάνοιες.Ο Δείκτης Νοημοσύνης (Intelligence Quotient, IQ) είναι ο δείκτης ο οποίος μετρά προσεγγιστικά την ευφυΐα ενός ατόμου σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.Το IQ κάθε ατόμου μετράται με διάφορες μεθόδους, οι οποίες περιλαμβάνουν συνήθως τεστ με ερωτήσεις ή διαδικασίες με καθορισμένα αντικείμενα. Παρά τις διαφορές στον σχεδιασμό τους, αυτά τα τεστ μετρούν γενικά την ίδια μορφή ευφυΐας, κυρίως την λογική και επαγωγική σκέψη και όχι