Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Αποθεώθηκε ο Παπανδρέου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ



- Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν αποστάσεις από την κυβέρνηση για να δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ
- "Νάτος... νάτος ο Πρωθυπουργός" φώναζαν κατά την είσοδο του Γιώργου Παπανδρέου στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
-  Χειροκροτήματα, συνθήματα και ταμπούρλα για τον Παπανδρέου
- Εμφύλιος πόλεμος και "καρφιά" μεταξύ Βενιζελικών και Παπανδρεϊκών
- Γεγονός η νέα εσωκομματική αντιπολίτευση
Ούτε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου δε θα περίμενε τέτοια υποδοχή στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ....

Το μαγκάλι του θανάτου - Πώς μια ξέγνοιαστη βραδιά κατέληξε σε τραγωδία



Συγκλονίζει το πανελλήνιο η ανείπωτη τραγωδία στην οποία οδήγησε η νεανική απερισκεψία πέντε σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, οι οποίοι μετέφεραν στο εσωτερικό του σπιτιού όπου έμεναν δύο από αυτούς μία αυτοσχέδια ψησταριά για να διασκεδάσουν τρώγοντας και πίνοντας.
Δύο από αυτούς τελικά κατέληξαν από τις αναθυμιάσεις, ενώ οι άλλοι τρεις δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή στα νοσοκομεία της Λάρισας.
Τη μονοκατοικία της οδού Παπαζαχαρία, στη συνοικία της Φιλιππούπολης, νοίκιαζαν...

Τι σημαίνει όταν στον ύπνο σας βλέπετε ότι κάνετε σεξ;



Η Sharon Gilchriest O' Neil, σύμβουλος γάμου και συγγραφέας του βιβλίου "Σύντομος οδηγός για έναν ευτυχισμένο γάμο", υποστηρίζει ότι όπως όλα τα όνειρα, έτσι και αυτά της "απιστίας" θέλουν να μας.. διδάξουν κάτι για την ζωή μας. Συγκεκριμένα αν ονειρεύεστε ότι κάνετε:..

Openarch: Το σπίτι του μέλλοντος, μια τεράστια οθόνη αφής (βίντεο)



Για όσους θέλουν να είναι μονίμως online, να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις και να βρίσκονται σε επαφή με τους φίλους τους στο Facebook και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, το Openarch ίσως να αποτελέσει ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.
Πρόκειται για ένα interactive διαμέρισμα, το οποίο παρουσίασε η ισπανική αρχιτεκτονική εταιρεία Think Big Factory και σε αυτό όλοι οι τοίχοι κι όλες οι επιφάνειές του είναι οθόνες αφής με μόνιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο.
Το σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες και προβολείς, οι οποίοι είναι ήδη διαθέσιμοι στην αγορά, ενώ ο χειρισμός του μπορεί να γίνει κι εξ αποστάσεως με χειρονομίες και φωνητικές εντολές.

Απαράδεχτο άρθρο κόρης πρώην υπουργού για μαθητές που σήκωσαν Ελληνική σημαία στο μουσείο του Λονδίνου


Η Ηλέκτρα Κοτσώνη

Με ένα άκρως Κομπλεξικό και απαράδεχτο άρθρο με τίτλο «Διαφημίζοντας την εθνική μας βλαχιά», η κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ θεόδωρου  Κοτσώνη Ηλέκτρα, η οποία ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος στο Λονδίνο, σχολιάζει την κίνηση μαθητών από την Κόρινθο (περιφέρεια στην οποία πολιτευόταν ο πατέρας της) κατά την επίσκεψή τους στο μουσείο του Λονδίνου να υψώσουν και να φωτογραφηθούν με την Ελληνική Σημαία μπροστά από τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Τόλμησε μάλιστα στο άρθρο έκτρωμά της να συσχετίσει μία συμβολική κίνηση μαθητών με το κόμμα της Χρυσής Αυγής...

«Έκραξαν» τον Βορίδη στην Καβάλα (βίντεο)




Με το σύνθημα «πάρε το Μνημόνιο και φύγε από εδώ... ουστ» υποδέχθηκαν εργαζόμενοι της KAVALA OIL τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη σε ξενοδοχείο της Καβάλας. Εξαγριωμένοι όρμησαν στην αίθουσα της συνέντευξη Τύπου και δεν άφησαν τίποτα όρθιο.
Πέταξαν αυγά, καρέκλες και τραπέζια. Μάλιστα λίγο πριν μπουν μέσα στον εσωτερικό χώρου του ξενοδοχείου έσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο του ξενοδοχείου και πέταξαν μπογιά.
Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης παρέμεινε αποκλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τη συνέντευξη Τύπου.

Ρεκόρ ανεργίας στην ευρωζώνη με ποσοστό 11,9%



Σε επίπεδα - ρεκόρ εκτινάχθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο, ενώ τον Φεβρουάριο υποχώρησε ο πληθωρισμός στα 17 κράτη - μέλη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat.

Σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 11,9% από 11,8% που ήταν τον Δεκέμβριο, καθώς άλλοι 201.000 άνθρωποι βρέθηκαν εκτός εργασίας. Οι άνεργοι στην ευρωζώνη ανήλθαν συνολικά σε 18,998 εκατομμύρια.

Στην Ε.Ε. το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 10,8% από 10,7% που ήταν τον προηγούμενο μήνα...

Διευκρινίσεις για το εισοδηματικό ψαλίδι στα πολυτεκνικά επιδόματα



Φως στα σκοτεινά σημεία του επιδόματος των τριτέκνων ρίχνει το υπουργείο Οικονομικών, επανακαθορίζοντας τους όρους καταβολής του.

Με το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά που κατατέθηκε στη Βουλή, το υπουργείο διευκρινίζει ότι δικαιούχοι του επιδόματος των 500 ευρώ κάθε χρόνο είναι οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα, εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 45.000 ευρώ για τις τρίτεκνες οικογένειες, τα 48.000 ευρώ για τις οικογένειες με τέσσερα παιδιά και αυξημένο κατά 4.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί από τα τέσσερα παιδιά και άνω. Το επίδομα θα χορηγείται κατόπιν αίτησης του δικαιούχου και η καταβολή του θα γίνει σε τρεις δόσεις...

Πρόταση Βενιζέλου σε Κουβέλη για κοινή κάθοδο στις εκλογές



Την πλέον καθαρή και προωθημένη θέση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, την κοινή κάθοδο στις εκλογές, διατύπωσε χθες από το βήμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δημιουργώντας νέα δεδομένα στις προοπτικές σύγκλισης του χώρου.
«Προτείνουμε τη συγκρότηση της μεγάλης πλειοψηφικής Κεντροαριστεράς, τη συμπόρευση για να πετύχουμε πολλαπλάσιο εκλογικό αποτέλεσμα - Προτείνουμε την κοινή κάθοδο στις εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που τον εμφάνιζαν αποφασισμένο να προωθήσει με τολμηρό τρόπο μια καθαρή συνεννόηση και σύμπραξη των κομμάτων και των κινήσεων που τοποθετούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με πρώτη τη ΔΗΜΑΡ...

Επεσαν οι υπογραφές στο deal Cosco-HP

Αλλαγή σελίδας στις εμπορευματικές μεταφορές της χώρας μας σηματοδοτεί η συμφωνία που υπεγράφη χθες μεταξύ της Cosco και της Hewlett-Packard παρουσία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.
Με την υπογραφή της συμφωνίας αλλάζουν τα δεδομένα με τη χώρα μας να μετατρέπεται σε παγκόσμιο διαμετακομιστικό κέντρο, αλλά και την ισχυροποίηση του ελληνικού σιδηρόδρομου ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες με διεθνείς κολοσσούς...

Συγκλονιστική επιστολή καθηγητή για τους δύο φοιτητές που «χάθηκαν»!



Ο Hλία Σαντουρίδης, καθηγητής «του δολοφονημένου Σάββα Παπαδόπουλου» όπως υπογράφει ο ίδιος, στέλνει το δικό του μήνυμα για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στη Λάρισα βυθίζοντας στο πένθος όλη την Ελλάδα.
«Χτες το απόγευμα 2 σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας βρέθηκαν νεκροί στο κέντρο της πόλης από αναθυμιάσεις από αυτοσχέδιο μαγκάλι ενώ άλλοι 3 χαροπαλεύουν. Όλοι τους από λαϊκές οικογένειες (οι 2 παιδιά μεταναστών) που θυσιάζοντας αυτά που δεν έχουν έστειλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σ' ένα ίδρυμα που χαροπαλεύει το ίδιο. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στα παιδιά τους θέρμανση αυτόν τον χειμώνα και τα έχασαν...

Λεμούσιας: Αν βρεθεί ένα στοιχείο να με εκτελέσουν»



Παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή έκανε από τις φυλακές Διαβατών ο Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης. 

Σε συναισθηματική φόρτιση ανέφερε πως δεν βρέθηκε ούτε ένας μάρτυρας που να τον είδε να μεταφέρει μαύρες σακούλες με χρήματα, όπως είχε κατηγορηθεί.

Μάλιστα με παρέμβασή του στο MEGA είπε ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες δεν άνοιξαν και δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας. Παράλληλα τόνισε πως αν βρεθεί έστω και ένα στοιχείο για την εμπλοκή του, «όχι ισόβια να μείνω, αλλά να με εκτελέσουν».

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25/2 η εκδήλωση του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών



1. Πόσιμο Νερό, έγκαιρη αντιμετώπιση κινδύνων.
2. Η διαχείριση απορριμμάτων και ο ρόλος της υγειονομικής ταφής
τους.
  Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στην 8η φετινή διπλή εκδήλωση του
Ανοικτού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών που οργάνωσε η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας την Δευτέρα 25-2-2013 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Πέλλας...

Συγκλονίζει η τραγωδία με τους πέντε φοιτητές



Ανείπωτη τραγωδία στη Λάρισα, με δύο φοιτητές να έχουν χάσει τη ζωή τους από αναθυμιάσεις μαγκαλιού και άλλους τρεις να νοσηλεύονται.
Οι νεκροί φοιτητές είναι 21 και 22 χρονών από την Εύβοια και την Κρήτη αντίστοιχα, ενώ οι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Ωστόσο, κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις, που θα γίνουν, θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών, για τουλάχιστον δύο από αυτούς...

16χρονος εφηύρε τεστ διάγνωσης καρκίνου στο πάγκρεας



Ελπίδα σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς έδωσε ένας 16χρονος, ο οποίος εφηύρε ένα τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου στο πάγκρεας με τη βοήθεια... του Διαδικτύου.
Ο Τζακ Αντράκα, που έγινε 16 ετών τον Ιανουάριο, άρχισε να ενδιαφέρεται για τον καρκίνο του παγκρέατος πριν από 3 χρόνια, με αφορμή το θάνατο ενός συγγενούς του και ανακάλυψε τότε ότι ο καρκίνος αυτός διαγιγνώσκεται πολύ αργά.
Αντλώντας πληροφορίες από το Google και το Wikipedia, έμαθε ότι στο αίμα ενός ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος μπορούν να εντοπιστούν χιλιάδες πρωτεΐνες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία από αυτές -η μεσοθηλίνη- μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη διάγνωση...

Τεράστια τρύπα κατάπιε άνδρα μέσα στο δωμάτιό του!



Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Φλόριντα των ΗΠΑ όπου ένας...

άνδρας φέρεται πως έχασε τη ζωή του όταν άνοιξε αιφνιδίως μια τεράστια τρύπα στο σημείο που βρισκόταν το υπνοδωμάτιό του και τον ρούφηξε παρασύροντάς τον στο βάθος της γης.

Το ασυνήθιστο αυτό περιστατικό, το οποίο σχολιάστηκε από πολλά αμερικανικά δίκτυα πληροφόρησης, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή στο Μπράντον, στα προάστια της Τάμπα...

Έρευνα: Τα ω-3 λιπαρά οξέα προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος




Η κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με την πρώτη κλινική δοκιμή που ερευνά την επίδραση των ιχθυελαίων στην ανοσία του δέρματος των ανθρώπων.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και εξέτασε την επίδραση της λήψης ωμέγα-3 λιπαρών σε 79 υγιείς συμμετέχοντες.
Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘The American Journal of Clinical Nutrition’, και αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση τακτικών δόσεων ιχθυελαίων αυξάνει την ανοσία στο ηλιακό φως...

Ολυμπιακοί; Λογαριασμό!



Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ  
ΠΗΡΑΜΕ τους «Ολυμπιακούς» και κάναμε χαρά μεγάλη. Εμείς πλημμυρισμένοι από Ελλάδα και τη σκέψη μας στον κότινο κι αυτοί στις μίζες τις προμήθειες. Για έργα και «έργα» που μύριζαν από μακριά, αλλά δεν οσμιστήκαμε κάτι, γιατί κρατούσαμε τη μύτη μας κλειστή. Με Καλατράβες που ρήμαξαν τα δις (δραχμές) για στέγη που σκουριάζει κι άλλα, σκεπαστά είτε ανοιχτά, με κατασκευαστές ανοιχτομάτηδες. Για ν’ αποθαυμάσουν στην Ψωροκώσταινα Ευρωπαίοι κι Αμερικάνοι «προσκυνητές»...

Όλες οι ρυθμίσεις για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους



- Μέχρι τις 31 Μαϊου οι νέες ρυθμίσεις στη Βουλή
- Το νέο νομοσχέδιο φέρνει οριστική λύση για τις μικρές αυθαιρεσίες
- Δεν νομιμοποιούνται αυθαίρετα σε παραλίες, δάση και μνημεία

Στην τελική φάση της ετοιμασίας του βρίσκεται το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και των ημιυπαίθριων χώρων που έχουν διαμορφωθεί καθ' υπέρβαση των πολεοδομικών κανόνων και που έχουν ανεγερθεί πριν από το τέλος Ιουλίου του 2011...

Καθαίρεσαν τον Τζήμερο από το κόμμα του!



«"Από εδώ και στο εξής, ο κ. Τζήμερος εκφράζει μόνο τον εαυτό του». Με αυτό το σχόλιο στο protothema.gr στέλεχος της «Δημιουργίας Ξανά» ανακοίνωσε την απόφαση κορυφαίων μελών του κόμματος να καθαιρέσουν τον μέχρι πρότινος πρόεδρο Θάνο Τζήμερο και από τη θέση του Διευθυντή επικοινωνίας που κατείχε στον πολιτικό φορέα.

Αιτία, ήταν το προκλητικό σχόλιο του κ. Τζήμερου για τα παιδιά που πέθαναν στη Λάρισα από αναθυμιάσεις, καθώς δεν είχαν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης...

Βαριές «καμπάνες» για τα ανασφάλιστα οχήματα



Αυστηρές ποινές θεσμοθετούνται με νέες διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών για όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες).
Πέραν από τις ποινικές που ήδη προβλέπουν φυλάκιση από 2 έως 12 μήνες, υπάρχει αυστηροποίηση των διοικητικών κυρώσεων που προβλέπουν:..

Χαλάει ο καιρός και στην Βόρεια Ελλάδα



Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική επιδείνωση του καιρού από το βράδυ στη Δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που τη νύχτα θα κινηθούν ανατολικότερα, περιμένουμε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.
Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ τη νύχτα ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της δυτικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 2/3



Κάθε εμπόδιο που ξεπερνάμε με εξυπνάδα και καλοσύνη γίνεται σκαλοπάτι να ξεπεράσουμε τα επόμενα...

Σαν Σήμερα, 2 Μαρτίου



Γιορτάζουν: Ευθαλία.

Γεγονότα
1865: Ο μεσσήνιος πολιτικός Αλέξανδρος Κουμουνδούρος σχηματίζει την πρώτη κυβέρνησή του.

1917: Παραιτείται ο τσάρος Νικόλαος Β'. Η προσωρινή κυβέρνηση του πρίγκηπα Γκεόργκι Λβοφ κηρύσσει γενική αμνηστία, την αυτονομία της Φιλανδίας, την ανεξαρτησία της Πολωνίας, την κατάργηση της θανατικής ποινής και το εργασιακό οκτάωρο...

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Κρέας αλόγου σε χάμπουργκερ αμερικανικής αλυσίδας fast-food



Κρέας αλόγου εντοπίστηκε σε χάμπουργκερ που αναφέρεται ότι παρασκευάζονται από βόειο κρέας σε τρία εστιατόρια της Taco Bell στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων fast-food, η οποία και απέσυρε τα προϊόντα αυτά από τα εδέσματά της.
"Η ποιότητα των τροφίμων είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, και όταν υπήρξαν αναφορές για προϊόντα βοείου κρέατος με παραπλανητική σήμανση, κάναμε τους δικούς μας ελέγχους στα χάμπουργκερ που πωλούνται στα τρία εστιατόρια μας" στο Ηνωμένο Βασίλειο, και βρίσκονται στην περιοχή του Έσεξ, στο ανατολικό τμήμα του Λονδίνου και στο Μάντσεστερ...

Σκληραίνει την στάση του ο Καρασμάνης για την υφαρπαγή των 120 εκατ. από τον νομό



Απορίες και ερωτηματικά, γιατί δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί το (από τριμήνου και πλέον) αίτημά του, για σύγκλιση σύσκεψης ώστε να αποκαλυφθούν και με τον πλέον επίσημο τρόπο, οι αθλιότητες με τις οποίες υφαρπάχτηκαν τα 120 εκατομμύρια που προορίζονταν για τον οδικό άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών – Έδεσσας, εκφράζει ο Γιώργος Καρασμάνης, με επιστολή του στους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Υπουργό κο Κωστή Χατζηδάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Σταύρο Καλογιάννη και                                                                       τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ  κο Κυριάκο Βιρβιδάκη...

Πρόβλημα ομοιογένειας στα Γιαννιτσά



Οι αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ της Αναγέννησης Γιαννιτσών τον Ιανουάριο ήταν πολλές και αυτό επηρέασε την ομοιογένεια της ομάδας με αποτέλεσμα ο ένας να μην γνωρίζει ακόμα το παιχνίδι του άλλου.
Αυτό το πρόβλημα προσπαθεί ο Σάββας Κωφίδης και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο της ομάδας να λύσουν στις τελευταίες προπονήσεις γι' αυτό και συνεχώς ο Έλληνας τεχνικός δηλώνει ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο προκειμένου να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο...

Μόνο με κάρτες οι αγορές πάνω από 1.500 ευρώ



Οι αγορές αγαθών, άνω των 1.500 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2012, υποχρεωτικά γίνονται μέσω τραπεζικών πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών και όχι με μετρητά, αποφάνθηκε το Β΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίπτοντας την αίτηση δύο καταναλωτών.
Ειδικότερα, οι δύο καταναλωτές ζητούσαν να ακυρωθεί η από 9.2.2011 απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών (εκδόθηκε κατ΄εφαρμογή του Ν. 3840/2010) με την οποία καθορίζεται ο τρόπος εξόφλησης των συναλλαγών...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών



Δεν αποκλείει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για το 2015, όπως ζητεί η ΚΕΔΕ και οι περιφερειάρχες. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη σε σχετική ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής κ. Χρ. Παππά.

Όπως δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης «το υπουργείο Εσωτερικών ουδέποτε άνοιξε το θέμα της μετάθεσης του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και δεν έχει τεθεί από κανένα κόμμα της συγκυβέρνησης», ωστόσο είπε ότι το υπουργείο θα μελετήσει το θέμα τόσο από νομικής όσο και από πολιτικής άποψης και θα ενημερώσει σχετικώς την Βουλή, που θα κληθεί να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι...

Σύλληψη επιχειρηματία από τα Γιαννιτσά για χρέος στο Δημόσιο



Στην σύλληψη ενός ακόμη ημεδαπού από τα Γιαννιτσά για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο προχώρησαν η άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών.

Πρόκειτε για άντρα ετών 66 και το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 114.155,39 ευρώ.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο»...

ΕΦΕΤ: Ακόμη δύο τρόφιμα με DNA αλόγου στην Βόρεια Ελλάδα



Σε ακόμη δύο δείγματα τροφίμων στη Βόρεια Ελλάδα εντόπισε DNA αλόγου ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Το πρώτο είναι το κατεψυγμένο «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο», με εμπορική την ονομασία ΑΡ-ΚΑΣ, σε συσκευασία του 1 κιλού. Υπεύθυνη, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, είναι η εταιρεία «Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου», και το προϊόν με DNA αλόγου βρέθηκε σε δειγματοληπτικό έλεγχο σε σούπερ μάρκετ στην Καβάλα.

Το δεύτερο προϊόν είναι σαλάμι βοδινό με εμπορική την ονομασία Destan, σε συσκευασία των 500 γραμμαρίων που παρασκευάσθηκε από την Ολλανδική εταιρεία DEMKA GmbH, το οποίο διατίθετο από το παντοπωλείο στη Ροδόπη...

Γ.Καρασμάνης: Απάντηση του Υπ. Δημοσίας Τάξης για την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αριδαίας



Με αφορμή τις φήμες ότι σχεδιάζεται η κατάργηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αριδαίας, ο Γιώργος Καρασμάνης στις 23/01/2013 κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Σε αυτήν ο Βουλευτής, επεσήμανε ότι η ενδεχόμενη κατάργηση της εν λόγω Υπηρεσίας θ’ αποτελέσει μέγα λάθος με πιθανές δραματικές συνέπειες για το περιβάλλον, για περιουσίες αστικές και αγροτικές, ενδεχομένως και για ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας των χαρακτηριστικών ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει ο Δήμος Αλμωπίας οι οποίες τον καθιστούν ευάλωτο, όπως :...

Την Τσικνοπέμπτη 7/3 η έναρξη του Καρναβαλιού της Κρύας Βρύσης



Βιβλιοπαρουσίαση στα Γιαννιτσά από τον Γιάννη Φιλιππίδη και την Μάρω Λεονάρδου



Η συγγραφέας και δημοσιογράφος Μάρω Λεονάρδου κι ο συγγραφέας και υπεύθυνος των εκδόσεων του «Ανέμου» Γιάννης Φιλιππίδης, έρχονται στα Γιαννιτσά, παρουσιάζοντας τα καινούργια τους βιβλία, «SOS, Save our Souls» (Σώστε τις ψυχές μας) και «Λούσιfair, η βασίλισσα της Κυψέλης», που κυκλοφορούν σε όλα τα βιβλιοπωλεία από την «Άνεμος εκδοτική».

Σημαντικά αποσπάσματα από τα δυο βιβλία, θα αποδώσει ο Νικόλας Τελλίδης.
Για τους συγγραφείς και τα βιβλία τους, θα μιλήσει η πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Βιβλίου και ποιήτρια του «Ανέμου», Κάκια Παυλίδου...

«Προσμένοντας, ίσως, κάποιο θάμα!»



Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ  
 «ΤΟ να μη διορθώνεις τα λάθη σου είναι μεγάλο λάθος» (Κομφούκιος).
Με μια διαβάθμισή τους, που ξεκινάει απ’ την παράλειψη και την κακή επιλογή, για να φτάσει στο έγκλημα. Οικονομικό είτε ποινικό. Κατά της πατρίδας χωρίς «εθνικοφροσύνες», κατά του κοινωνικού συνόλου, που δεν αντιδρά συνολικά είτε προσωπικά. Δεν θεωρεί προσωπική του υπόθεση που ο διπλανός του κάποιος κλέβει την εφορία δηλώνοντας για έσοδα πενταροδεκάρες, δεν του καίγεται καρφί για τα άδεια ταμεία και τους ανύπαρκτους δρόμους (που τους φτιάξαν’ οι άλλοι), σχολεία και νοσοκομεία. Κι αν κάποιος δίπλα του κομπορρημονεί για τη φοροκλοπή, του δίνει τα εύσημα της «εξυπνάδας» του...

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ΕΣΠΑ στην Έδεσσα παρουσία του Α.Τζιτζικώστα




Μέσα στην κατάμεστη από επιχειρηματίες αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην Έδεσσα πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 7.00μ.μ.  η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Πέλλας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, για την παρουσίαση του νέου προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, του  τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα...

Νέα τμήματα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γιαννιτσών «Η Πέλλα»



Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ» ανακοινώνει  ότι κατά τον μήνα Μάρτιο θα λειτουργήσουν στα γραφεία του συλλόγου:
     1) Σχολή Γονέων με την ψυχολόγο κ. Ρίντου Ευαγγελία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 25 ωρών (μια εβδομαδιαία συνάντηση 1 ώρας και 30 λεπτών) και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες, είναι δωρεάν και με την ολοκλήρωση του παρέχεται στους εκπαιδευόμενους βεβαίωση επιμόρφωσης.
Πληροφορίες στα τηλ.2382082654 και 6979667883.
Εγγραφές από 25/2 έως 8/3/2013...

Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για Παπαγεωργόπουλο



Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε την Πέμπτη μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την καταδίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε ισόβια κάθειρξη.

Η αντιπαράθεση πυροδοτήθηκε από μακροσκελή ανακοίνωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με «12+2 ερωτήσεις» για το θέμα.

Ακολούθησε απάντηση της ΝΔ, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως «υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι μιλάνε; Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες»;

Δύο σπουδαστές νεκροί και τρεις σε κώμα από αναθυμιάσεις στη Λάρισα



Τραγωδία χθες το απόγευμα στην Λάρισα, με θύματα πέντε νέους από τους οποίους οι δύο είναι νεκροί και οι τρεις νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι πέντε νεαροί σπουδαστές βρίσκονταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι, όπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες- προκειμένου να ζεσταθούν.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μία φίλη τους πήγε στο σπίτι, προκειμένου να τους επισκεφθεί αλλά αν και χτυπούσε επίμονα το κουδούνι δεν άνοιγαν. Τελικά όταν η πόρτα άνοιξε με το κλειδί της σπιτονοικοκυράς αντίκρισαν μέσα τους πέντε αναίσθητους νεαρούς, οι δύο εκ των οποίων ήταν ήδη νεκροί, όπως διαπιστώθηκε...

Τα 49 μεγάλα ονόματα που ψάχνει το ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ



Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μπήκαν 49 πρόσωπα που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ και τα οποία εμφανίζονται δικαιούχοι ή διαχειριστές σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ύψους από 3.000.000 έως 550.000.000 δολάρια.

Για το λόγο αυτό, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ, που έχει αναλάβει καi την έρευνα των προσώπων της λίστας Λαγκάρντ, έστειλε στις 27.2.2013 προσκλήσεις στα συγκεκριμένα πρόσωπα, προκειμένου «εντός 5 ημερών από την επίδοση της κλήσης αυτής να υποβάλλετε στην υπηρεσία μας έγγραφα και στοιχεία, από τα οποία να προκύπτουν τα δικαιώματά σας και οι προϋποθέσεις απόκτησης των συγκεκριμένων δικαιωμάτων επί λογαριασμών που τηρούνται στην Τράπεζα HSBC στη Γενεύη»...

Υπόμνημα στη βουλή από τον Καρασμάνη για τις πρόσφατες ζημιές στο νομό λόγο κακοκαιρίας



Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στη Βουλή υπόψη των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), το υπόμνημα του Δήμου Έδεσσας, στο οποίο περιγράφονται τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου και με το οποίο ζητείται η εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης από την Κρατική Διοίκηση...

Η Μεικτή Χορωδία του Αλεξάνδρειου Ωδείου Πέλλας σε εκδηλώσεις του Δήμου Πύδνας Κολινδρού



  Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013,  ημέρα εορτασμού της 135 Επετείου της Επανάστασης του Κολινδρού το 1878 η Μεικτή Χορωδία του Αλεξάνδρειου Ωδείου του Δήμου Πέλλας συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πύδνας Κολινδρού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα το πρωί τελέσθηκε δοξολογία στον  Ιερό  Ναό  Αγίου Γεωργίου στον Κολινδρό και ακολούθησε  ομιλία από τον κ. Βασίλειο Τραούδα, Υποστράτηγο Αστυνομίας ε.α. μέλος του Δ.Σ. της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «ο Φίλιππος» με θέμα: «Κολινδρός: Το προπύργιο της επανάστασης του 1878 στη Μακεδονία»...

Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»



Ο δήμαρχος Πέλλας κος Στάμκος Γρηγόριος δέχτηκε σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο Πέλλας τον Γενικό Διευθυντή της διοργάνωσης κο Χριστόπουλο Δρόσο , τον Τεχνικό Διευθυντή κο Χαλατση Νικόλαο και τον πρόεδρο της Ο.Μ.Γ κο Σεμερτζίδη Χαράλαμπο. Ο κος Δρόσος παρουσίασε επίσημα την 8η διοργάνωση με τις νέες καινοτομίες της ,ευχαρίστησε τον κο Δήμαρχο για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι υπηρεσίες του Δήμου στον θεσμό κι τον προσκάλεσε να παρευρεθεί στην επίσημη παρουσίαση του 8ου ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ που θα γίνει την 21 Μαρτίου στο Μουσείο Αθλητισμού , δίπλα στο Καυταντζογλειο...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου



Μια μεγάλη χαρά στην ζωή είναι να αρχίζεις κάτι καινούργιο
Kαλό μήνα!

1 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Αυτοβασανισμού



Η 1η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Αυτοβασανισμού (Self-Injury Awareness Day), γνωστή και με τα αγγλικά αρχικά SIAD. Ξεκίνησε από τις αγγλοσαξωνικές χώρες και τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται και στον υπόλοιπο κόσμο.
Ως αυτοβασανισμός εννοείται η συνειδητή ή μη συνειδητή επιβολή βασάνου στον εαυτό. Ο όρος είναι συνώνυμος με τον αυτοτραυματισμό και την αυτοτιμωρία, στο βαθμό που η τελευταία γίνεται πρόξενος σωματικών βλαβών...

Σαν Σήμερα, 1 Μαρτίου




Γεγονότα
86 π.Χ: Ο Λούκιος Κορνήλιος Σούλας, επικεφαλής των ρωμαϊκών λεγεώνων, εισέρχεται στην Αθήνα και ανατρέπει τον τύραννο Αριστίωνα, τον οποίο υποστήριζε ο βασιλιάς του Πόντου Μιθριδάτης 6ος.

1862: Ο κυβερνητικός στρατός καταστέλλει με αιματηρό τρόπο την εξέγερση που εκδηλώθηκε στο Ναύπλιο και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου κατά του Όθωνα (Ναυπλιακή Επανάσταση)...

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΙΤΕ: Καταστάσεις για πολύ γέλιο...




Δείτε απίστευτες στιγμές που θα σας κάνουν και απόψε να λιώσετε από τα γέλια…

Λαμπρή ιδέα Γιαννιτσώτη "ξελασπώνει" τη Θεσσαλονίκη.



Πριν λίγες μέρες η Περιφερειακή Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας σε συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη της κ.Γιώργου Τσαμασλή, ανακοίνωσε την δημιουργία της Alexanderland,δηλαδή την δημιουργία ενός θεματικού πάρκου αναπαραστάσεων με αποκλειστικό θέμα τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η πρόταση όπως ήταν φυσικό έκανε αίσθηση  για την καινοτομία και τη δυναμική  της και έγινε αμέσως δεκτή με εγκωμιαστικά σχόλια από τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο πανελληνίως.(http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=259989). Ως εδώ περίφημα θα λεγε κανείς και μακάρι να γίνονται τέτοια. Τελικά όμως αποδεικνύεται και μάλιστα περίτρανα,  πως αυτή η πρόταση είναι γνωστή στη πόλη και τον Νομό μας από την αρχή του 2000!Συγκεκριμένα ήταν μια ιδέα που ανήκε στο γνωστό από την  αυτοδιοίκηση, δάσκαλο στο επάγγελμα κ.Ηλία Πλιόγκα...

Το Σάββατο 2/3 ο Ετήσιος Χορός του «Φίλιππου» Γαλατάδων



Η Εταιρία Αστικού Πολιτισμού «Φίλιππος» Γαλατάδων Μ. Αλεξάνδρου Πέλλας, διοργανώνει τον ετήσιο χορό της και καλεί όλα τα μέλη και όλους τους φίλους της, να την ενισχύσουν με την παρουσία τους.
Ο χορός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2. 3. 2013. και ώρα 830 μ. μ. στο κέντρο διασκέδασης «Αμερικάνος» στους Γαλατάδες.
Κέφι και χορός με παραδοσιακό και λαϊκό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα μέχρι το πρωί, με την ορχήστρα Bukovo του Σάββα Ιωάννου.
 Στη διάρκεια της βραδιάς θα κληρωθούν ΜΕΓΑΛΑ ΔΩΡΑ!
Η τιμή της πρόσκλησης 15 € και περιλαμβάνει πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό.