Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Νέο Δ.Σ. στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης Προπονητικό δίδυμο οι Χαντούρης – Νήρας Β.



γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

    Μετά την διεξαγωγή της Γ. Σ. του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης την Τετάρτη 29 Μαΐου στον χώρο του Οικολογικού Πάρκου της Κρύας Βρύσης, εξελέγη η νέα διοίκηση του συλλόγου, με την είσοδο σε αυτήν νέων προσώπων αλλά και παλαιότερων, με την ενασχόλησή τους στα διοικητικά της ομάδας. Έτσι την Δευτέρα 3 Ιουνίου συγκροτήθηκε το νέο 9 μελές Δ.Σ. με την παρακάτω σύνθεση:

Γιαννιτσά: Συνελήφθη 27χρονος για κλοπή καλωδίων

Συνελήφθη χθες (21.06.2013) το βράδυ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 27 ετών, για κλοπή καλωδίων από επιχείρηση.
Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος αφαίρεσε ηλεκτρολογικά καλώδια αξίας είκοσι ευρώ από την επιχείρηση ενός 76χρονου στα Γιαννιτσά Πέλλας, έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και τράπηκε σε φυγή και τελικά συνελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς στο Μελίσσι Πέλλας...

Βλαβερά για την υγεία τα χάπια αδυνατίσματος



Η διαφήμιση χαπιών αδυνατίσματος μέσω διαδικτύου ωθεί πoλλούς ενδιαφερόμενους να τα αποκτήσουν χωρίς ιατρική συνταγή, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

«Χάστε πολύ βάρος σε μικρό χρονικό διάστημα». Με αυτό το σύνθημα προσελκύουν οι εταιρίες τους καταναλωτές προσφέροντας μέσω διαδικτύου χάπια αδυνατίσματος που περιέχουν την φαρμακευτική ουσία σιμπουτραμίνη (sibutramine)...

Απίστευτη τραγωδία με νεκρές πέντε γυναίκες




Τραγωδία με τέσσερα 16χρονα κορίτσια νεκρά, καθώς και τη μητέρα του ενός από αυτά, εκτυλίχθηκε στις 3.00 τα ξημερώματα στον 'Αγιο Στέφανο Αττικής.
Το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε η μητέρα του ενός κοριτσιού, 41 ετών, ξέφυγε από την πορεία του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ εκινείτο στην οδό Τραπεζούντος και προσέκρουσε διαδοχικά σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και σε ένα τοιχίο. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν η οδηγός, η κόρη της και οι τρεις 16χρονες φίλες της.

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Πέλλας



Ξεκίνησε τη Δευτέρα 17/06/2013 το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Πέλλας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος-Πρασίνου-Καθαριότητας.
Η καταπολέμηση γίνεται με τη  μέθοδο της προνυμφοκτονίας, εγκεκριμένη μέθοδο που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για την πρόληψη και την καταπολέμηση των κουνουπιών.
Τα συνεργεία του Δήμου πραγματοποιούν ψεκασμούς σε όλο τον αστικό ιστό του Δήμου Πέλλας, δίνοντας προτεραιότητα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν  το μεγαλύτερο πρόβλημα...

Απογευματινό με εδέσματα από τον Εκπολιτιστικό Όμιλο «Η Πέλλα»



Την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 8:30 διοργανώθηκε από τον εκπολιτιστικό όμιλο ¨Η Πέλλα¨ απογευματινό με πλούσια εδέσματα, καλό κρασί, ευγενική χορηγία του συλλόγου και του κ. Αραμπατζή, και πολλή μουσική. Χορευτές, μέλη αλλά και φίλοι του ομίλου στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Η βραδιά θύμισε κάτι από τα παλιά Γιαννιτσά και τις εξόδους στην Κηφισιά. Πλαισιώθηκε μουσικά με τους Παύλο Ματρακούλια (κλαρίνο), Θεόδωρο    Σιταρά (τρομπέτα), Δούμτση Λεωνίδα (νταούλι), Ζιμπίδη Δημήτρη (πλήκτρα), Τζανέτη Δημήτρη (κιθάρα), Καβάζη Στέλιο (κρουστά),

Ωδή σε μία άξια συνάδελφο που βγαίνει σε σύνταξη



Όσο κι αν αναμένεις ένα γεγονός, όταν αυτό γίνεται σιγά-σιγά πραγματικότητα αδυνατείς να το πιστέψεις.....
ΟΠΩΣ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΣΑΝΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥ, ΤΗΣ "ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ", ΟΠΩΣ ΣΥΝΙΘΙΣΑΜΕ Ν' ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ..
Το πλήρωμα του χρόνου κανείς μας δεν μπορεί ούτε να αποτρέψει ούτε να το ανατρέψει και το μόνο που μας αφήνεται να πράξουμε είναι να προστρέξουμε στις χαρμολύπες θύμησες, στους ψυχρούς απολογισμούς και λογαριασμούς. 

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα Γιαννιτσά




O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομών Κιλκίς - Πέλλας
διοργανώνει εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 στα Γιαννιτσά,  με προσκεκλημένο ομιλητή τον υποψήφιο Διδάκτωρα Α.Π.Θ. και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» κ. Κωνσταντίνος Κότιο.

Εξυγίανση; Ούτε καν με…κλειστή (την ΕΡΤ)!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΤΟΝ αέρα, απολυμένοι κι απελπισμένοι; ‘Όχι, και ετοιμάζονται για μάχη. Στον πόλεμο Κυβέρνησης-ΕΡΤ και με τους «θεατές» και πάλι διχασμένους και απογοητευμένους.
ΟΣΟ κρατούσαν το πόστο τους (στην υδροκέφαλη ΕΡΤ), «μικροί», «μεγάλοι» και «μέτριοι», διορισμένοι, φυτευτοί και  ουρανοκατέβατοι, είχαν και τα όπλα τους. Και, βέβαια, δεν εννοούμε κάποιους συμβασιούχους είτε δημοσιογράφους με ήθος που σκοτώνονταν στη δουλειά. Δεν είναι το ίδιο π.χ. Κ. Μπλιάτκας και Α. Τριανταφυλλίδης της «ευρωπαϊκής» ΕΤ3 με τα φυτευτά ενεργούμενα σε προσοδοφόρα πόστα και με αστρονομικούς μισθούς στα «Κεντρικά».

Ο Σύλλογος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Γιαννιτσών παρέδωσε στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ τα έσοδα από το τουρνουά ποδοσφαίρου



Επιταγή με το ποσό των 1.115 ευρώ παρέδωσε το πρωί της Παρασκευής στο Σύλλογο Γονέων και Φίλων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π.- μΕ.Α.) της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π, ο Σύλλογος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Γιαννιτσών «Πατριαρχείο».
Το παραπάνω ποσό ήταν το σύνολο των εσόδων από το 5ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου, που διοργάνωσε και φέτος ο Σύλλογος Φιλάθλων «ΠΑΟΚ Γιαννιτσών Πατριαρχείο», την περασμένη Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, στις 6.00 το απόγευμα, στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών.

Με αφορμή την ξαφνική πρόθεση του Δήμου για πάρκινγκ στο πάρκο του Άη Γιώργη



Το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον έχει ήδη συμπληρώσει πέντε χρόνια δραστηριοτήτων και ασχολήθηκε με πολλά τοπικά ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον στην περιοχή μας. Από τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, τη ρύπανση του Λουδία, τις κεραίες, τους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου, μέχρι την περιβαλλοντική υποβάθμιση από την εξόρυξη χρυσού, τους ΧΥΤΑ και την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού. Από την σύστασή του το 2008, έβγαλε την πρώτη ανακοίνωση εντοπίζοντας τέσσερα βασικά στοιχεία που αφορούσαν τους ελεύθερους χώρους και το πράσινο την πόλη των Γιαννιτσών.

Εκδηλώσεις εορτής «Πέτρου και Παύλου» στον Άγιο Λουκά


Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ποντίων Γιαννιτσών «ΑΚΡΙΤΕΙΑ 2013»


Σαν Σήμερα, 22 Ιουνίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:
Γεγονότα
217 π.Χ: Διεξάγεται η Μάχη της Γάζας, μεταξύ των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Πτολεμαίος Δ' της Αιγύπτου νικά τον Αντίοχο Γ' τον επονομαζόμενο και Μέγα, του Βασιλείου των Σελευκιδών.
168 π.Χ: Διεξάγεται η Μάχη της Πύδνας, που θέτει τέλος στον Γ' Μακεδονικό Πόλεμο. Οι Ρωμαίοι, με αρχηγό τον Λούκιο Αιμίλιο Παύλο, νικούν και συλλαμβάνουν αιχμάλωτο τον βασιλιά της Μακεδονίας Περσέα. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους...

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Κακόγουστη φάρσα σε δοκιμαστήριο ρούχων (βίντεο)



Σε μία από τις πιο ηλίθιες φάρσες που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς προχώρησαν σε κατάστημα ρούχων σε πόλη της Αιγύπτου όπου πελάτες την ώρα που βρισκόντουσαν μέσα στο δοκιμαστήριο δεχόντουσαν μία πολύ δυσάρεστη εισβολή η οποία τους ανάγκαζε να πετάγονται έξω μην λογαριάζοντας το γεγονός ότι ήταν σχεδόν γυμνοί.
Το ερώτημα είναι εάν  τα θύματα αμέσως μετά τις εξηγήσεις αποδέχονταν ότι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία απλή φάρσα ή εάν κάποια από αυτά προχωρούσαν σε μηνύσεις για ψυχική οδύνη...

Έρχονται τα φρούτα με… τατουάζ!


Η αρμόδιες Αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης άναψαν το πράσινο φως έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος με τον οποίο αναγράφονται τα χαρακτηριστικά και οι πληροφορίες στα φρούτα που πωλούνται στα μανάβικα και τα σουπερμάρκετ. Σήμερα χρησιμοποιούνται αυτοκόλλητες ετικέτες. Η ΕΕ αποφάσισε να επιτρέψει τη χρήση λέιζερ με τα οποία θα «τυπώνονται» πάνω στην φλούδα των φρούτων τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με αυτά.

Τα αναψυκτικά με ζάχαρη αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη


Η κατανάλωση ενός ή περισσότερων αναψυκτικών με ζάχαρη κάθε μέρα αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα. Κάθε αναψυκτικό παραπάνω που πίνει κάποιος μέσα στην ημέρα, αυξάνει ανάλογο ο σχετικός κίνδυνος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Ντόρα Ρομαγκουέρα του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό διαβητολογίας "Diabetologia", σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες περίπου 350.000 ατόμων σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες...

Πτώση μέχρι και 1.000 μόρια σε σχολές του 2ου και του 4ου πεδίου



Χαμόγελα ικανοποίησης και προβληματισμός είναι οι δύο όψεις των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που από σήμερα το μεσημέρι βλέπουν τις βαθμολογίες τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Φροντιστών, Γιάννη Βαφειαδάκη, που έχει δει εκατοντάδες βαθμολογίες, εκτιμάται πτώση έως και 1.000 μορίων στις βάσεις σχολών του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου.

Πως να δημιουργήσετε την πιο φθηνή γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο(vid)

Το Πέλλα Δώθε συγχαίρει τους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες



Το Πέλλα Δώθε συγχαίρει όλες και όλους τους μαθητές της Πέλλας οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν συμπαραστάτες σε αυτήν τους την προσπάθεια. 
Για όσα παιδιά δεν κατόρθωσαν να εισαχθούν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, τους ευχόμαστε καλή δύναμη για μία νέα προσπάθεια.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου



Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναχωρεί σε λίγες ώρες για τη Θεσσαλονίκη.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, δεν έγινε γνωστό τι συζήτησαν, αλλά θεωρείται προφανές ότι τους απασχόλησε η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και η από δω και πέρα λειτουργία της κυβέρνησης...

Στα σχολεία και στο Internet οι βαθμολογίες των υποψηφίων για ΑΕΙ-ΤΕΙ



Στα σχολεία όλης της χώρας αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι βαθμολογίες είναι προσβάσιμες και μέσω του διαδικτύου.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν να βρίσκουν την βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο με κεφαλαία...

Παραιτούνται οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ



Την εισήγηση για απόσυρση των υπουργών και των γενικών γραμματέων που είχε υποδείξει η Δημοκρατική Αριστερά, ενέκριναν σε κοινή τους συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Ηδη ο κ. Μανιτάκης ανακοίνωσε ότι υποβάλλει εντός της ημέρας την παραίτησή του, ενώ το απόγευμα αναμένεται και η παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.
Σε γραπτή του δήλωση μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε:

Διακύβευμά τους; Η Ελλάδα!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΟΜΜΑ; «Η τρέλα των πολλών για το κέρδος των ολίγων». Κι αν δεν έχουν βαθιές ρίζες τα κόμματα στην Ελλάδα, έχουν οπαδούς και αρχηγούς, πιστούς και κομματάρχες. Και κάποια…κομματόσκυλα όσο η ομάδα «πετάει», πριν το σκάσουν σαν τα ποντίκια.
ΚΑΙ, βέβαια, το κόμμα δεν πιάνει πάντα τον σφυγμό των ψηφοφόρων. Ούτε οι πολιτικοί τα μηνύματα των πολιτών. Κι έχουμε, σήμερα, έναν λαό που το ‘πιασε πού πάμε και κάνει το κουράγιο του, εξαντλεί τις κρυμμένες αρετές του και τις ανοχές...

Πρόστιμο 613.000 ευρώ στον Α. Τσοχατζόπουλο



Σε καταλογισμό προστίμου ύψους 613.000 ευρώ σε βάρος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου προχώρησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά από οικονομικό έλεγχο που διενήργησε.
Το πρόστιμο, που καταλόγισε το 5ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον κατηγορούμενο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αφορά έρευνα που διενεργήθηκε στις οικονομικές χρήσεις του πρώην υπουργού για την περίοδο 1998-2010. Σύμφωνα με την απόφαση επιβολής προστίμου (αριθμός 2173/2013) από τα στοιχεία που εξετάστηκαν προέκυψε για τον κ. Τσοχατζόπουλο "αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος".

Ο Άρης είχε ατμόσφαιρα πλούσια σε οξυγόνο πριν από 4 δις χρόνια!



Η ατμόσφαιρα του Άρη πιθανότατα ήταν πλούσια σε οξυγόνο πριν από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια, δηλαδή πολύ προτού συμβεί κάτι ανάλογο στη Γη, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις βρετανών επιστημόνων, αν και άλλοι επιστήμονες εμφανίζονται ακόμα επιφυλακτικοί να αποδεχθούν κάτι τέτοιο. Το οξυγόνο στην ατμόσφαιρα της Γης αυξήθηκε σε αξιοσημείωτο επίπεδο πριν από περίπου 2,5 δισεκατομμύρια χρόνια, δηλαδή ενάμιση δισεκατομμύριο χρόνια αργότερα...

Η Giannitsa Basketball Academy συναντιέται με την Greek Basketball Academy στο τουρνουά 3on3 που διοργάνωσε



Με κεντρικό στόχο να έρθουν τα παιδιά και οι νέοι πιο κοντά στο μπάσκετ και τον αθλητισμό πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (15/6) στην Θεσσαλονίκη από την «GBA» (Ακαδημία Μπάσκετ) των Λ. Παπαδόπουλου, Δ. Διαμαντίδη, Ν. Χατζηβρέττα και Κ. Χαραλαμπίδη, τουρνουά μπάσκετ «3 on 3» στο Ποσειδώνιο.

Στο τουρνουά αυτό συμμετείχαν αθλητές της Ακαδημίας Μπάσκετ του ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών και απόλαυσαν τη συμμετοχή τους περνώντας ένα πανέμορφο Σάββατο, παραμένοντας στα γήπεδα παρά τη μεγάλη ζέστη...

5,5 εκατομμύρια επισκέπτες ως σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης



«5.503.677 είναι ο αριθμός των επισκεπτών που έδειξε ο υπολογιστής μια μέρα πριν, ένας αριθμός που λέει πολλά γιατί από αυτόν εξαρτάται η επιβίωση του Μουσείου»,  δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δ. Παντερμαλής,  στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε  με αφορμή τα τέταρτα γενέθλια του Μουσείου.

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή αναφορικά με τις αποζημιώσεις από τις χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία



Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου σχετικά με τις αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από το χαλάζι, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος αποποιούμενος των ευθυνών του Υπουργείου «πέταξε το μπαλάκι» στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το εάν θα δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ...

Οι “γιαννιjazz” παρουσιάζουν το 3ο Open Air Party στα Γιαννιτσά



Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι ''γιαννιjazz'' παρουσιάζουν το πάρτυ του καλοκαιριού στα Γιαννιτσά, που πλέον παίρνει την μορφή ''φεστιβάλ''!
Το Σάββατο 29/06: Μουσική φανφάρα / Καραγκιόζης / ροκιές με τους ''Λουδίας''.
Την Κυριακή 30/06: Κυνήγι χαμένου θησαυρού / Δημήτρης Μπασλάμ / Los Mujeros live για τρελό ξεφάντωμα!
Και φυσικά το Jazzoπάζαρο για όλο το διήμερο!

Ασφαλτόστρωση οδών και τμημάτων στην Δ.Ε. Κρύας Βρύσης



Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 18  Ιουνίου 2013 η  αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος  στην πόλη της Κρύας Βρύσης , που συνεχίστηκε για δεύτερη χρονιά. Οι  ασφαλτοστρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την έκταση της πόλης, σε δρόμους που είχαν να συντηρηθούν για πάρα πολλά χρόνια.
Ειδικότερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες ασφαλτοστρώθηκαν  οδοί και τμήματα οδών που αποτελούσαν  μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα για την  καθημερινότητα των δημοτών...

Όλο και περισσότερα παιδιά απειλούνται από την φτώχεια στην ΕΕ

Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δραματική

Όλο και περισσότερα παιδιά μπορεί να απειληθούν από την φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της οικονομικής κρίσης, προειδοποιεί η Υπηρεσία της ΕΕ για την Προστασία των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) σε έκθεσή της, στην οποία επισημαίνει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δραματική.

«Η φτώχεια των παιδιών αποτελεί ένα όλο και πιο ανησυχητικό ζήτημα στην ΕΕ», επισημαίνει η FRA στην ετήσια έκθεσή της, η οποία επικεντρώνεται στην κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ...

Γ.Καρασμάνης: Κατάθεση τροπολογίας για εξαιρέσεις από τις συγχωνεύσεις Δημοσίων Υπηρεσιών



Τροπολογία σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που θα συζητηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας, κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης.
Με πλήρως τεκμηριωμένη ¨αιτιολογική έκθεση¨, προτείνει: Από την κυβερνητική απόφαση για τη συγχώνευση όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών και την μεταφορά τους στις Πρωτεύουσες των Νομών, να εξαιρεθούν οι ελάχιστοι Νομοί της χώρας που έχουν την ιδιαιτερότητα, άλλη να είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη τους, και άλλη να έχει οριστεί ως Πρωτεύουσα.

Σήμερα οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων



Από το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιείται ότι οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β' θα ανακοινωθούν σήμερα μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β' θα μπορούν, μετά τις 13:00 μ.μ. να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Ο καιρός του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος



 Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή: 

Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 21/6



Ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να ζει χωρίς να λέει ψέματα