Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Μικρά μυστικά για να μην πάρετε κιλά στις διακοπές

Επιμέλεια Κική Τσεκούρα, medlabnews.gr

Οι διακοπές δεν είναι περίοδος για δίαιτα. Άλλωστε, ένα από τα πράγματα που τις κάνουν πιο όμορφες είναι το καλό φαγητό. Για να μην επιστρέψετε όμως στο σπίτι και φοβάστε να ανεβείτε στη ζυγαριά, καλό είναι να κρατήσετε κάποιο... μέτρο! Δεν υπάρχει λόγος να μη δοκιμάσετε τα πάντα, αλλά πρέπει να το κάνετε έξυπνα. Στα καλοκαιρινά γεύματα υπάρχουν τα «ναι» και τα «όχι». Αν επιλέγετε μόνο τα «ναι», θα καταπιεστείτε, ενώ, αν τρώτε συνεχώς από τα «όχι», θα παχύνετε. Το καλύτερο θα ήταν να τα συνδυάζατε.

Σοκαριστική αφίσα του ΓΑΠ με την οποία κάτοικοι της Σάμου τον ζητούν να φύγει από το νησί τους

Ανεπιθύμητος ο Παπανδρέου στη Σάμο! Έβγαλαν αφίσα και θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να φύγει!- Η είδηση ότι ο Γ. Παπανδρέου κάνει διακοπές στη Σάμο, προκάλεσε την αντίδραση πολλών κατοίκων του νησιού
- Οργανώνουν συγκέντρωση απόψε έξω από το ξενοδοχείο που μένει
- Παρουσιάζεται ματωμένος και με μεγάλα δόντια στην αφίσα
- Τον χαρακτηρίζουν "εθνικό προδότη"

Ω, τι…γκρίνια!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ (Βιέννη, Ιούν. 1961) Κένεντι - Χρουτσόφ και ήταν η συνάντησή τους ιστορική. Ως πρώτη εκπροσώπων μεγάλων δυνάμεων, που θα άνοιγε δρόμους για την ανθρωπότητα. Αφού είχε λιώσει η Ευρώπη στο καμίνι του Β’ Παγοσμίου Πολέμου, χωρίς να εξαερώσει και την αντιπαλότητα Ανατολής και Δύσης.
ΚΑΙ μπαίνουμε (1947) στον «Ψυχρό Πόλεμο» και κατά τόπους…θερμό. Με τους «σταθμούς» του που κράτησαν την ισορροπία του τρόμου, μέχρι ο τρόμος να γίνει μονοσήμαντος και από μια πηγή. Με το ΝΑΤΟ (1947) ρωμαλέο, και τον αντίποδα ανάποδα (1955). 

Ολες οι αλλαγές σε Λύκειο και Πανελλαδικές



Τα πάνω κάτω στα σχολεία φέρνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για το Νέο Λύκειο και τις αλλαγές που θα ισχύσουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, όσα και τα επιστημονικά πεδία, ξεχωριστά αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές, καθοριστικός ο απολυτήριος βαθμός. Με απεργίες καθηγητών ανοίγει η σχολική χρονιά.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 10 Αυγούστου



Γιορτάζουν:

Γεγονότα
1788: Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ ολοκληρώνει τη Συμφωνία αρ. 41, γνωστή και ως Του Διός.

1793: Ανοίγει τις πύλες του το μουσείο του Λούβρου.

1913: Υπογράφεται η Συνθήκη του Βουκουρεστίου, που θέτει τέλος στον Β' Βαλκανικό Πόλεμο. Με τη συνθήκη καθορίζονται τα νέα σύνορα Ελλάδας και Βουλγαρίας, με βάση τη γραμμή όρος Μπέλλες - εκβολές ποταμού Νέστου. Λίγες μέρες πριν, στις 3 Αυγούστου, είχαν καθοριστεί στο Βελιγράδι τα ελληνοσερβικά σύνορα (Πρωτόκολλο Βενιζέλου - Πάσιτς), με βάση τη γραμμή Πρέσπες - Δοϊράνη.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε τροχαίο στο 6ο χιλ επαρχιακής οδού Αριδαίας-Εξαπλατάνου



Ένας νεκρός και δύο τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο 6ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αριδαίας - Εξαπλάτανου.
Όπως ανακοινώθηκε, το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 49χρονος έπεσε πάνω σε προπορευόμενο τρακτέρ, με αποτέλεσμα από τη σύγκρουση να χάσει τη ζωή του ο 61χρονος οδηγός του δεύτερου οχήματος και να τραυματιστεί σοβαρά ο 49χρονος και ελαφρά η 35χρονη συνεπιβάτιδα του.

Πρόσκληση σε εκδήλωση μνήμης του οπλαρχηγού Κώστα Γαρέφη



Συνδιοργάνωση
·    Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
·    Δήμος Αλμωπίας
Πρόγραμμα Εκδήλωσης

09:00 -10:45 - Θεία Λειτουργία
   (Εκκλησία του χωριού)

11:00 – 11:30           - Επιμνημόσυνη δέηση
   (Μνημείο Ηρώων)
- Ομιλία
   από τον Θεολόγο Μπίνο Δημήτριο
- Κατάθεση στεφανιών

“Προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!”



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΗΤΑΝ ο σκοπός…ιερός, την έκανε την αμαρτία. Με τους συμβούλους του ο κ. Πρόεδρος και με το άλλοθι του φιλάθλου, σε πόστο υψηλό. Έγινε η «συναυλία» με τα κάλπικα εισιτήρια, τσέπωσε (νόμιμα) το μερδικό του ο κ. Πλούταρχος κι όλοι ευτυχισμένοι. Εκτός του υπεύθυνου που «την πλήρωσε» και της ποδοσφαιρικής…ιδέας, που πέθανε στο γήπεδο ανάμεσα σε μπουζούκια και χειροκροτητές. Οι τελευταίοι θα (την) πληρώσουν μακροπροθέσμως, όταν θα τσιρίζουν για τα νέα μέτρα.

Κλείνουν οι στρατιωτικές μπάντες σε Έδεσσα Βέροια, και άλλες πέντε πόλεις της Μακεδονίας!



Το τελευταίο της ...σιωπητήριο θα παιανίσει σε ελάχιστες μέρες η Στρατιωτική Μπάντα  στη Έδεσσα, αφού καταργείται και αυτή, μαζί με άλλες έξι στρατιωτικές μουσικές στη Μακεδονία ( Βέροια, Καστοριά, Φλώρινα, Κοζάνη, Καβάλα, Σέρρες) και μια στην Τρίπολη.

Οι μουσικοί της ήδη  ειδοποιήθηκαν να επιλέξουν τις φρουρές που επιθυμούν να μετατεθούν και στο τέλος του Αυγούστου θα έχουν μάθει που μετατίθενται!

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 9/8



Τα λάθη μου είναι η ζωή μου...

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 9 Αυγούστου



Επέτειοι:

Γεγονότα

480 π.Χ: Η Μάχη των Θερμοπυλών. 300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς υπό τον Λεωνίδα αντιμετωπίζουν υπέρτερες περσικές δυνάμεις και πίπτουν επί του πεδίου της μάχης.

48 π.Χ: Η Μάχη των Φαρσάλων: Ο Ιούλιος Καίσαρ νικά τον Πομπήιο και καθίσταται απόλυτος κυρίαρχος των ρωμαϊκών πραγμάτων. Τέλος της Πρώτης Τριανδρίας.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών έκανε έξαλλο τον Αδωνι



Ο πρωτοσέλιδος τίτλος με τον οποίο κυκλοφορεί η εφημερίδα των Συντακτών «ο Άδωνης βλάπτει σοβαρά την Υγεία» έκανε έξαλλο τον υπουργό Υγείας, ο οποίος ανέφερε πως θα κρατήσει την εφημερίδα στο γραφείο του και θα την κάνει κάδρο. Μάλιστα και προκάλεσε τον συντάκτη του επίμαχου άρθρου αν γίνουν οι απολύσεις που αναφέρει η εφημερίδα, τότε εκείνος θα παραιτηθεί από υπουργός, αλλά αν δεν γίνουν οι απολύσεις να σταματήσει να κυκλοφορεί η εφημερίδα...

Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Με έγγραφο ανακαλούν την απόλυση της καθηγήτριας που πέθανε στην Λάρισα!



Πόση υποκρισία πια; Σύνταξαν έγγραφο σύμφωνα με το οποίο αναιρούν την απόλυση της καθηγήτριας Κλεοπάτρας Καψαχάτης από τη Λάρισα, την οποία είχαν ειδοποιήσει για το συμβάν (της απόλυσης) τηλεφωνικώς.

Υπενθυμίζεται πως η καρδιά (της) πρόδωσε  την καθηγήτρια νοσηλευτικής που τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Η Κλαίρη Καψαχάτη, που δίδασκε στο 1ο ΕΠΑΛ Τιρνάβου Λάρισας, ενημερώθηκε επίσημα ότι τίθεται σε διαθεσιμότητα την περασμένη Παρασκευή και μία μέρα αργότερα υπέστη ανακοπή καρδιάς και έχασε τη ζωή της.

Συνελήφθη 39χρονος για εμπρησμό από πρόθεση στους Προμάχους Πέλλας



Βραδινές ώρες χθες (07.08.2013), συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Πέλλας, ένας ημεδαπός 39 ετών, για εμπρησμό από πρόθεση σε δάσος.
Ειδικότερα, στους Προμάχους Πέλλας, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση, με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν περίπου (20) στρέμματα δασικής βλάστησης (πεύκα).

Νταηλίκια φοροκλεπτών



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΤΗ χώρα των αντιθέσεων, μην ελπίζεις εύκολα σε…εξισώσεις. Με το φιλότιμο άνισα κατανεμημένο, βιώνουμε την αντιφατικότητα της καθημερινότητας που μπερδεύει και αποπροσανατολίζει. Είναι ο έλληνας εκείνος που θα σου’ δινε και την ψυχή του από φιλότιμο, εκείνος που θα σου τη «σπάσει» με την ιδιοτέλεια, αδίσταχτος για το ατομικό του συμφέρον. Ως «ιδεολόγος» ενός καπιταλιστικού κακέκτυπου, είτε με τα κουσούρια του από «ιστορικά» του βιώματα.

Γ.Καρασμάνης: «Αιτήματα – προτάσεις για να μην απαξιωθούν οι επενδύσεις στα Φωτοβολταϊκά»



Τα σοβαρά προβλήματα που πλέον αντιμετωπίζουν όσοι αποφάσισαν να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά πάρκα, έθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης, με ερώτησή του στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό.
Ο Βουλευτής, αποδέκτης επιστολής – υπομνήματος παραγωγών ενέργειας από Φωτοβολταϊκά  – μεταφέρει στη Βουλή, τους έντονους προβληματισμούς των επενδυτών και ζητεί να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις τους, ως τροποποιήσεις στο υπό κατάρτιση σχετικό Νομοσχέδιο.
Υπογραμμίζει ότι, σε μια περίοδο που για την Ελλάδα το υπ’ αριθμόν Ένα ζητούμενο, είναι η ενθάρρυνση για προσέλκυση επενδύσεων, προϋπόθεση αποτελεί η απόλυτη εμπιστοσύνη παλαιών αλλά και υποψήφιων νέων επενδυτών προς το Κράτος. 

Ακολουθεί  το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Γιώργου Καρασμάνη:

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 8 Αυγούστου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:

Γεγονότα
117: Ο Αδριανός αναγορεύεται Αυτοκράτορας της Ρώμης.

1303: Ο Φάρος της Αλεξανδρείας λειτουργεί για τελευταία φορά. Ισχυρός σεισμός διαρρηγνύει τα τοιχώματά του και καταπίπτει μέρος αυτού.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ



Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πάλεψαν στο Χάρκοβο, κόντρα στη Μέταλιστ, στον επαναληπτικό αγώνα για την τρίτη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα πλέι-οφ.

Το τελικό 1-1 σε συνδιασμό με τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι (2-0), έδωσε στη Μέταλιστ την πρόκριση. Ό ΠΑΟΚ, είχε την κατοχή της μπάλας, πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ.

Aποχωρεί από την πολιτική η Μέρκελ;



Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σχεδιάζει να αποχωρήσει από το αξίωμα το 2016, ένα χρόνο πριν το τέλος της τρίτης θητείας της, αν επανεκλεγεί στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με άρθρο, που δεν εμπεριέχει πηγές, του περιοδικού «Στερν», την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σε ένα άρθρο με τίτλο «Τα τελευταία τρία χρόνια της Μέρκελ», ανώτερος συντάκτης του περιοδικού γράφει ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από την πολιτική περίπου 25 χρόνια αφότου έγινε για πρώτη φορά Υπουργός στην πρώην Κυβέρνηση του Καγκελάριου Χέλμουτ Κολ.

Έτοιμα όλα για το 2ο Μουσικό Φεστιβάλ ΄΄ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ΄΄ στην Κρύα Βρύση !



γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

    Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στην κεντρική πλατεία της Κρύας Βρύσης για το 2ο διήμερο Μουσικό Φεστιβάλ ΄΄ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ΄΄ που ξεκινάει αύριο Πέμπτη 8 και θα συνεχιστεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου κατά τις βραδινές ώρες.
    Το κλίμα που θα δημιουργηθεί στην κεντρική πλατεία πραγματικά θα είναι μοναδικό με επαγγελματικό ήχο αντάξιο της μουσικής που θα προσφέρουν τα συγκροτήματα, αλλά και με τις υπηρεσίες των cafe και των club της πόλης τα οποία μετά από κοινή τους συμφωνία θα στήσουν όλα μαζί ένα μεγάλο μπαρ στον κέντρο των εκδηλώσεων όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να εξυπηρετηθούν, προσφέροντας τους ότι ποτό, μπίρα ή αναψυκτικό επιθυμούν,

Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Πέλλας



Κύριε Πρόεδρε, πληροφορηθήκαμε ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ ουσιαστικά τέθηκε θέμα χρηματοδότησης της ΠΑΕ Αναγέννηση από τον Δήμο. Θεωρούμε θεμιτό η Διοίκηση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας  να επιζητά την χρηματοδότησή τους, επίσης δηλώνουμε ότι μας θλίβει το γεγονός ότι το ιστορικότερο ποδοσφαιρικό σωματείο της πόλης να βρίσκεται σε αυτήν την δεινή οικονομική θέση. Όμως ξέρετε ότι ένα τέτοιο αίτημα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί για νομικούς, οικονομικούς και ηθικούς λόγους...

Με αισιοδοξία για μία πετυχημένη χρονιά ξεκίνησε ο Απόλλωνας την προετοιμασία του!



γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

Ξεκίνησε την Δευτέρα το απόγευμα η προετοιμασία του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης για την νέα αγωνιστική περίοδο. Παλιοί και νέοι ποδοσφαιριστές της ομάδας, έδωσαν όλοι τους το παρόν στην πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του προπονητικού δίδυμου Χαντούρη  Στέλιου και Νήρα Βασίλη.
Η φιλοσοφία την διοίκησης για μία αμιγώς Κρυαβρυσιώτικη ομάδα σε όλα τα επίπεδα της, αρχίζει να υλοποιείται με την παραμονή όλου του περυσινού έμψυχου υλικού αλλά και με την προσθήκη κάποιων νέων μεταγραφών, έμπειρων αλλά μικρών ποδοσφαιριστών, που προωθήθηκαν από την παιδική ομάδα...

Γιαννιτσά: Συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Συνελήφθησαν χθες (07.08.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γιαννιτσών, τρεις ημεδαποί 35, 50 και 58 ετών, για παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήριο) ιδιοκτησίας 36χρονης και διαπιστώθηκε ότι στερούταν άδειας λειτουργίας καταστήματος από την αρμόδια Αρχή και διέθετε κολυμβητική δεξαμενή χωρίς τη σχετική άδεια και συνελήφθησαν διαδοχικά οι τρεις προαναφερόμενοι ως προσωρινά υπεύθυνοι...

Συλλήψεις στα Γιαννιτσά για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος



Συνελήφθησαν χθες (06.08.2013) απογευματινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, δύο ημεδαποί 24 και 43 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται να συλληφθούν επιπλέον τρεις ημεδαποί ηλικίας 20, 43 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Αρχικά, στα Γιαννιτσά, εντοπίστηκε το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος και συνεπέβαιναν ο 43χρονος και ο 47χρονος, να εισέρχεται σε μάντρα παλαιών σιδήρων ιδιοκτησίας του 24χρονου, που απουσίαζε και παρών ήταν ο πατέρας του 43 ετών.

Κι άλλα παρατηρητήρια!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ είναι ανάξιοι όλοι οι δήμαρχοι. Είναι, στο κάτω-κάτω αιρετοί και…σεβασμός στη δημοκρατία. Όπως την παραλάβαμε, ενίοτε παραμορφωμένη έως αγνώριστη.
ΔΗΜΑΡΧΟΙ, λοιπόν, χωρίς πολλούς παρατρεχάμενους, ωστόσο εξαρτημένοι απ’ το κόμμα και την παράταξη. Ακόμα κι όταν επιμένουν στο «ανεξάρτητος» που παραφορέθηκε και δεν λέει να πεταχτεί, όσο υπάρχουν κόμματα που λειτουργούν όπως λειτουργούν και «ιδεολογίες».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Τετάρτη 7/8



Ο άνθρωπος άλλα έχει κρυμμένα στο μυαλό του και άλλα λέει

Σαν Σήμερα, Τετάρτη 7 Αυγούστου



Γιορτάζουν:

Γεγονότα

626: Ο Ελληνικός Στόλος καταναυμαχεί και διασκορπίζει τον στόλο των Αβάρων και Σλάβων που πολιορκούν την Κωνσταντινούπολη. Η νίκη αποδίδεται στην «Υπέρμαχο Θεοτόκο», στην οποία αφιερώνεται ο Ακάθιστος Ύμνος.
1794: Αρχίζει η λεγόμενη Εξέγερση του Ουίσκι. Αγρότες της Πενσιλβάνιας επαναστατούν κατά της επιβολής φόρου στο αλκοόλ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ...

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το θέμα της Στρατιωτικής Μπάντας...



Επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της ΠΚΜ κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες για την κατάργηση οχτώ (8) στρατιωτικών μπαντών (οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές).

Στάχτη έγινε ο μεγαλύτερος ελαιώνας της χώρας που βρίσκεται στην Ιτέα



Εκτός ελέγχου παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ η μεγάλη φωτιά στο χωριό Σερνικάκι της Αμφισσας. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες αλλά οι ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 μποφόρ, δημιουργούσαν συνεχώς νέα πύρινα μέτωπα καταστρέφοντας τον Ελαιώνα της Αμφισσας, το μεγαλύτερο ελαιώνα της χώρας καθώς σε αυτόν υπήρχαν 1.200.000 ρίζες ελιάς.
Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Πρόταση Δήμου Σκύδρας για την απασχόληση ανέργων μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς εργασίας



Πρόταση για την απασχόληση εξήντα τριών  ( 63 ) ανέργων , διαφόρων ειδικοτήτων  , για χρονικό διάστημα πέντε μηνών , απέστειλε , πρόσφατα ,ο Δήμος Σκύδρας προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ( Κ.Ε.Δ.Ε. ) προκειμένου να τις καταθέσει στον Ο.Α.Ε.Δ. στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της υλοποίησης του  << Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την απασχόληση ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση >> .
   Οι ειδικότητες που προτάθηκαν  , οι οποίες , σημειωτέον , επιλέχθηκαν από έναν περιορισμένο πίνακα ειδικοτήτων και οι αντίστοιχες θέσεις απασχόλησης μαζί με την κατηγορία εκπαίδευσης είναι οι παρακάτω :

Μύνημα αναγνώστη: Απαράδεκτες πινακίδες Μακεδονία



Θα ήθελα να παραθέσω την δυσάρεστη εμπειρία μου στις 4 μέρες που βρέθηκα Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της διαδρομής καθώς και στις κατά τόπους στάσεις μου παρατήρησα το γεγονός ότι υπήρχαν αυτοκίνητα με πινακίδες που ανέγραφαν Macedonia. Εγώ απορώ πως επιτρέπουν στα σύνορα να μπαίνουν αυτοκίνητα στη χώρα και επιδεικτικά/προκλητικά να γράφουν στις πινακίδες Macedonia κάτι που κανένας Έλληνας δε το δέχεται. Τους αφήνουμε ανενόχλητα να επιδεικνύουν ότι απλά το αποδεχόμαστε. ΑΙΣΧΟΣ!!! Το κράτος τι κάνει;

Γιαννιτσά: Πήραν στο κυνήγι «κυνηγούς» χαλκού!



Τα καλώδια χαλκού που είχαν ξηλώσει οι δυο Έλληνες δράστες ξεχείλιζαν μέσα από τα τρία τσουβάλια στα οποία τα μετέφεραν, φορτωμένα στο μηχανάκι του ενός από αυτού.

Όχι μόνο δεν κατάφεραν να φύγουν με την πλούσια λεία τους δυο «κυνηγοί» χαλκού στα Γιαννιτσά Πέλλας, αλλά αναγκάστηκαν και να την παρατήσουν όταν άρχισαν να τους καταδιώκουν κάτοικοι της περιοχής! Μάλιστα, ο ένας από αυτούς δεν απέφυγε τη σύλληψή του...

Συμβουλές της αστυνομίας για υπερήλικες πώς να αποφύγουν εις βάρος τους απάτες αγνώστων



Με αφορμή το προηγούμενο περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας κρίνει σκόπιμο να υπενθυμίσει μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες:

Άρπαξαν από 85χρονο τσαντάκι με 700 ευρώ αλλά συνελήφθησαν

Συνελήφθησαν χθες (05.08.2013) το πρωί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Πέλλας, δύο ημεδαποί 26 και 28 ετών (άνδρας και γυναίκα αντίστοιχα), για απάτη και κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου.
Ειδικότερα, στους Προμάχους Πέλλας, την 04.08.2013 απογευματινές ώρες οι προαναφερόμενοι μετέβησαν στην οικία ενός 85χρονου ημεδαπού και η 28χρονη προφασιζόμενη ότι την απέστειλε η σύζυγός του για αγορά ειδών προικός τον έπεισε να της παραδώσει το χρηματικό ποσό των (300) Ευρώ. Ο παθών παρέδωσε στην 28χρονη ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (700) Ευρώ, το οποίο η 28χρονη αφαίρεσε και τράπηκε σε φυγή μαζί με τον 26χρονο...

Καταστολή των…νόμων(!)



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟ περιμέναμε, και θερίζουμε θύελλες. «Του Έλληνα» άλλως τε «ο τράχηλος κλπ». Δεν είναι περίεργο το μαντάτο-είναι αντιπροσωπευτικό. Θ’ ακολουθήσουν παρόμοια μέχρι να…στρώσουμε-αν στρώσουμε-και δεν ξεκινήσουμε δεύτερο κύκλο «λευτεριάς». Με καινούρια «απελευθέρωση», μιας και πέρασαν δεκαετίες απ’ την πρώτη. Με τον Α. Παπανδρέου που μοίρασε σε κάθε «νήπιο» κι από ένα…ξυράφι και είδαμε πού μας έφτασε το σύνθημα «ο λαός στην εξουσία». Να θεωρεί ο κάθε αστοιχείωτος, φαντασιόπληκτος και απείθαρχος τον εαυτό του άξιο και ικανό (τουλάχιστον) για…πρωθυπουργό.

Ενώ η Ελλάδα καίγεται, 725 επιτυχόντες δόκιμοι πυροσβέστες παραμένουν αδιόριστοι!!!



Τι και αν πετύχαμε από τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 στον αδιάβλητο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος στις 13 Δεκεμβρίου του 2011; Τι κι αν υπάρχουν οργανικά κενά στην Πυροσβεστική; Τι κι αν το 2014 λήγει η ισχύς του πίνακα επιτυχόντων; Τι κι αν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, δήλωσε από την αρχή του καλοκαιριού ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη»;

Προτάσεις αναβάθμισης των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Πέλλας




Γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου



Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας η έκτακτη γενική συνέλευση των σωματείων μελών της Ε.Π.Σ. Πέλλας με κυριότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης την υποβολή προτάσεων επί των καταστατικών διατάξεων και λήψη αποφάσεων επί αυτών, καθώς και προτάσεις για την κατάρτιση των Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ποδοσφαιρικής περιόδου 2013 – 14.

Παράταση εξόφλησης των λογαριασμών ΔΕΗ στους αγρότες ζητάει με ερώτησή του στη βουλή ο Γ.Καρασμάνης



Ο Γιώργος Καρασμάνης, κατέθεσε  στη Βουλή  υπόμνημα αγροτών του Δήμου Πέλλας  προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ζητώντας να τους δοθεί παράταση για την εξόφληση των λογαριασμών ΔΕΗ από τη χρήση αρδευτικών γεωτρήσεων.
Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Βουλευτής, πολλοί από τους συγκεκριμένους αγρότες είναι παραγωγοί μονοετών καλλιεργειών ( όπως το καλαμπόκι, το βαμβάκι, τα τεύτλα, τα κηπευτικά κλπ ) και ως εκ τούτου...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Τρίτη 6/ 8



Κανείς δεν θα ανέβει στην πλάτη σου, αν πρώτα εσύ δεν σκύψεις...

Σαν Σήμερα, Τρίτη 6 Αυγούστου



Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1806: Παραιτείται ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Α', γεγονός που σημαίνει το τέλος της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους.

1829: Ολοκληρώνεται στο Άργος η Δ' Εθνοσυνέλευση, παρουσία του Ιωάννη Καποδίστρια, που απευθύνει μήνυμα στον ελληνικό λαό...

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Άδειασαν μάντρα οικοδομικών υλικών στα Γιαννιτσά



Τα πήραν όλα κι έφυγαν, οι άγνωστοι δράστες που χτύπησαν μια μάντρα οικοδομικών υλικών στα Γιαννιτσά Πέλλας! Μάλιστα, πρέπει να είχαν μελετήσει πολύ καλά τα κατατόπια, γιατί απέφυγαν όλα τα συστήματα ασφαλείας.

Οι εισβολείς απενεργοποίησαν αρχικά το σύστημα συναγερμού της επιχείρησης που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Γιαννιτσών- Αξού και τρύπωσαν ανενόχλητοι στο κτίριο, απ’ όπου άρπαξαν δεκάδες εμπορεύματα μεγάλης αξίας. Προφανώς γνώριζαν ότι δεν χρειάζονταν μεταφορικό μέσο, γιατί θα… έβρισκαν εκεί!

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Πέλλας στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας



Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας επισκέφτηκε την Παρασκευή το πρωϊ, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη προκειμένου να τον ενημερώσει για τις θέσεις της. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται και αγωνίζονται για την μη εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου 4172/2013 με το οποίο καταργείται ένας μεγάλος αριθμός ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) της Πέλλας.

«Ο Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…» στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών



Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α Πέλλας σε συνεργασία  με την Παιδική Σκηνή «Κιβωτός» παρουσιάζουν στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. την θεατρική παράσταση «Αίσωπος ! Κάτι θέλει να μας πει...»
Φέτος αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα με τους μύθους του Αισώπου. 584 είναι οι σωζόμενοι μύθοι από τους οποίους διαλέξαμε εκείνους που πιστεύουμε ότι έχουν να πουν τα περισσότερα στα παιδιά.

Επιστολή Δημάρχου Σκύδρας στον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα «Λειτουργία Δημόσιας Διοίκησης»




  Ο Δήμαρχος Σκύδρας κ . Γιώργος Χοϊδης απέστειλε  προς τον Υπουργό των Εσωτερικών κ . Γιάννη Μιχελάκη  , με ταυτόχρονη κοινοποίηση στον Υφυπουργό κ . Λεωνίδα Γρηγοράκο , την με στοιχεία : Α.Π. 16368 / 05-8-13 συνημμένη  επιστολή με τίτλο   << Λειτουργία Δημόσιας Διοίκησης >> .

Θ Ε Μ Α : Λειτουργία Δημόσιας Διοίκησης

Κ. Υπουργέ..

Συμμετοχή στην Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών



Το Δημοτικό Συμβούλιο ΠΕΛΛΑΣ έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Ν.3769/2009 περί συμμετοχής των εκθετών στις εμποροπανηγύρεις, ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω.
1)   Η ετήσια παραδοσιακή εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών θα γίνει και το 2013 όπως κάθε χρόνο από 6 έως 13 Σεπτεμβρίου.
2)   Ως χώρος της εμποροπανήγυρης ορίζεται ο χώρος της Λαϊκής Αγοράς Γιαννιτσών σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
3)   Ο καθορισμός των χώρων, των ειδών πώλησης και οι αντίστοιχες τιμές συμμετοχής  έχουν ως εξής:

Συνελήφθη 36χρονος για κλοπή στα Γιαννιτσά

Συνελήφθη χθες (04.08.2013) το μεσημέρι στα Γιαννιτσά, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 36 ετών, για κλοπή.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, ο προαναφερόμενος με ένα ακόμα άγνωστο άτομο, το οποίο αναζητείται, μετέφεραν με δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας του 36χρονου, τρία τσουβάλια τα οποία περιείχαν καλώδια διαφόρων μηκών, έναν κόφτη και ένα μικρό τσεκούρι.

Παράδειγμα προς μίμηση από 6 μικρούς φίλους του δημοτικού



Είναι η Μαριλλένα, ο Αλέξανδρος, ο Λευτέρης, ο Γιάννος, ο Αναστάσης και ο Γιάννης.
Όλοι τους μικρά παιδιά από 8 έως 10 ετών. Γειτονόπουλα, μένουν όλα γύρω από την περιοχή του πρώτου δημοτικού στην Αριδαία Πέλλας, μια αχώριστη παρέα. Κάθε απόγευμα μαζεύονται και παίζουν, μοιράζονται την ξεγνοιασιά της ηλικίας τους.  
Κάπου ανάμεσα στο παιχνίδι τους και στην ξεγνοιασιά τους, αντιλήφθηκαν ένα σκυλάκι πληγωμένο, κοντά στο γήπεδο του Εθνικού. Χτυπημένο από αυτοκίνητο, εγκαταλελειμμένο στην αδέσποτη μοίρα του...