Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Κάναμε ένα μεγάλο και τραγικό λάθος.Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη.




Χθες το απόγευμα συνεργάτιδα του Πέλλα Δώθε στηριζόμενη σε επώνυμες αναφορές σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε εσφαλμένη προσωπική πληροφόρηση προχώρησε σε ανάρτηση που καμία σχέση δεν είχε με την πραγματικότητα όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας της 20χρονης κοπέλας. Το δημοσίευμα όπως μας εξήγησε και η ίδια ήρθε κατόπιν έντονης  συναισθηματικής φόρτισης. Επισήμανε και η ίδια ότι ήταν ατυχές και προκάλεσε άδικα μεγάλη αναστάτωση σε φίλους, συγγενής αλλά και σε μεγάλη μερίδα κόσμου που αγωνιούσε και αγωνιά για την τύχη της άτυχης κοπέλας.

Διαπιστώνοντας και η ίδια πως η ανακριβή ανάρτησή της προκάλεσε μεγάλο πόνο και θλίψη...

Δικαιώνονται άλλοι 35 σχολικοί φύλακες



Μέτωπο κατά της διαθεσιμότητας έχουν δημιουργήσει οι σχολικοί φύλακες της χώρας, αφού στην πρόσφατη προσωρινή διαταγή για 15 υπαλλήλους στην Ξάνθη έρχονται να προστεθούν ακόμα δύο ομαδικές περιπτώσεις, αυτή τη φορά από το Πρωτοδικείο Αθήνας.
Πρόκειται για 35 σχολικούς φύλακες, των δήμων Αγίων Αναργύρων και Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αλλά μέσω της δικαστικής οδού κατάφεραν να επιστρέψουν προσωρινά στα καθήκοντά τους.

Άλλο ένα νέο κρούσμα λύσσας στην Πέλλα! Καραδοκεί μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία!



Νέο κρούσμα λύσσας και πάλι στην Πέλλα! Θετικό βγήκε το δείγμα που εστάλη πριν από μία εβδομάδα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Πέλλας για έλεγχο.

Το γεγονός συνέβη πριν από μια εβδομάδα στον οικισμό Μαυροβούνι του Δήμου Σκύδρας, όταν αλεπού παραβίασε την περίφραξη μάντρας από επιχείρηση υλικών οικοδομών. Το αγρίμι βρέθηκε αμέσως απέναντι από τα σκυλιά του ιδιοκτήτη, με συνέπεια να ακολουθήσει συμπλοκή και πάλη του αγριμιού και των σκυλιών. Στη συνέχεια η αλεπού δεν άντεξε και τα σκυλιά φύλακες θανάτωσαν τον ....

Τι μας…θωρεί ακίνητος;



Του Θανάση Νικολαΐδη
 «ΚΑΤΩ τα χέρια απ’ το ΠΑΣΟΚ!». Το’ χε πει κάποτε ο Α. Παπανδρέου απευθυνόμενος στους αντιπάλους του κι είχε δίκαιο, στο ποσοστό που το’ χε φτιάξει. Κι ύστερα; Το επανέλαβαν κατοπινοί ως…φάρσα. Τα χρόνια πέρασαν, η φθορά ήρθε αγκαλιά με τη διαφθορά και κάποιοι…άντρες του το’ χαν για όπλο αμυντικό. Όταν είχαν πρόβλημα προσωπικό! «Κάτω τα χέρια απ’ το ΠΑΣΟΚ» ξεστόμισε…επιβλητικά ο κ. Λαλιώτης, σε μια παλιά προσωπική του διαφορά με τον κ. Μητσοτάκη. Το επανέλαβε ο κ. Μαντέλης; Ίσως.

Ερχονται και πάλι αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης!!




Τροποποιήσεις, συμπληρώσεις και διευκρινίσεις στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος μελετά το υπουργείο Οικονομικών, πριν καλά- καλά στεγνώσει το μελάνι στις διατάξεις με τις οποίες ήρθαν τα πάνω- κάτω στο τρόπο φορολόγησης μισθωτών, συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων.
Με Απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων συγκροτείται Ειδική Επιτροπή, η οποία θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμα της στο τέλος Οκτωβρίου και η οποία ουσιαστικά καλείται να εντοπίσει όλες τις στρεβλώσεις στο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, ο οποίος κατά γενική ομολογία συντάχθηκε και ψηφίστηκε υπό τη πίεση της Τρόικα.

Έκρηξη ληστειών στις χώρες της ευρωκρίσης - ΑΥΞΗΣΗ 63% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!



Στην περιφερειακή Ευρωζώνη, δεν αυξάνονται μόνο τα κόκκινα δάνεια και η ανεργία.
Η σκληρή λιτότητα και η υψηλή ανεργία φέρνουν αύξηση των ληστειών οι οποίες έχουν εκτιναχθεί κατά 63% στην Ελλάδα και κατά 53,5% στην Ισπανία από την έναρξη της κρίσης.
 Πρόκειται για αύξηση πολύ μεγαλύτερη από το +7% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ. Εξίσου ανησυχητική τάση δείχνουν τα στοιχεία του Bloomberg και για την Κύπρο και την Πορτογαλία, όπου οι ληστείες σημειώνουν αύξηση περίπου 20%.

Παρέμβαση για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση

   Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα είχε ο Εδεσσαίος οικονομολόγος εκπαιδευτικός κ. Πέτρος Πριβαρτιτσάνης. Ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω Ένωσης, την Τετάρτη 21 Αυγούστου, με σκοπό την προώθηση αιτημάτων του κλάδου και την διαμόρφωση προτάσεων στο σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο.
   Ο κ. Πριβαρτιτσάνης παραβρέθηκε και στο Υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 22 Αυγούστου, όπου το Προεδρείο της ΟΛΜΕ είχε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης.

Συζήτηση εγκρίσεων νέων έργων για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας



Με την συζήτηση νέων έργων που έχουν σχέση με το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας θα συνεχιστούν οι εργασίες της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την προσεχή Τρίτη 27/8, με εισηγητή τον Ανιτπεριφερειάρχη Πέλλας και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγρμματισμού της ΠΚΜ  κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη η οποία αποδεικνύει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων  στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Πάει για Πιάτι ο ΠΑΟΚ



 Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κάνουν προσπάθειες να φέρουν στην Τούμπα τον 24χρονο Αργεντινό μεσοεπιθετικό, Πάμπλο Πιάτι. Μάλιστα διαπραγματεύονται την αγορά του από την Βαλένθια, ενώ το συμβόλαιό του κυμαίνεται γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ.
Ο Αργεντινός έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ από ξένο μάνατζερ και η τιμή του κυμαίνεται στα 3 εκατομμύρια ευρώμ ποσό που είναι διατεθειμένος να δώσει ο Δικέφαλος του Βορρά σε περίπτωση που καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Αν, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν περάσει στο Champions League, τότε υπάρχει και εναλλακτική λύση.

Σημαντική συμφωνία συνεργασίας Ικάρων Γιαννιτσών και ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης



Σε μια σημαντική συμφωνία προχώρησε η Ακαδημία μπάσκετ "Ικαροι Γιαννιτσών " με τον Πάοκ Θεσσαλονίκης σ' επίπεδο τμημάτων ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ.
Την Παρασκευή 23 Αυγούστου, οι υπεύθυνοι προπονητές των 'Ικάρων Γιαννιτσών " Σπόντης Νίκος και Σερέτης Θεολόγος επισκέφτηκαν το κλειστό γυμναστήριο του Πάοκ ( το γνωστό " Παλατάκι" )και από τις συζητήσεις που έγιναν με τους  προπονητές  και υπευθύνους της λαοφιλούς ομάδας της Θεσσαλονίκης, επισημοποιήθηκε  η συνεργασία των Ικάρων με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και το PAOK Junior Basketball Program .

Δρόμος Θυσίας 2013- PELLA HALF MARATHON …Συμμετέχουμε και Προσφέρουμε στον Συνάνθρωπο…



Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για τον  Δρόμο Θυσίας 2013 – PELLA HALF MARATHON, που διοργανώνεται από τον Δήμο Πέλλας, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας –Κιλκίς και την Ο.Μ.Γιαννιτσών .
Φέτος, για πρώτη φορά, οι Δρομείς και οι Εθελοντές θα προσφέρουν με την συμμετοχή τους στον Συνάνθρωπο. Συγκεκριμένα, επιχειρήσεις και ιδιώτες του Δ.Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής, θα προσφέρουν 1 ευρώ, για την συμμετοχή κάθε δρομέα  τόσο στον PELLA HALF MARATHON όσο και στον δρόμο των 6.000μ, αλλά και για την συμμετοχή κάθε Εθελοντή . Η προσφορά αυτή θα δοθεί στο γεύμα Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών .

Αριδαία: Συλλήψεις δύο Βουλγάρων σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης



Συνελήφθησαν χθες (22.08.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Πέλλας, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας 28 και 33 ετών (γυναίκα και άνδρας αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, στην Αριδαία Πέλλας, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσε από τις Αρχές της Βουλγαρίας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με το οποίο κατηγορούνται για σωματεμπορία που τελέστηκε από το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2010 έως την 30.12.2011, στην Βουλγαρία.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 24/8



Διαβάστε τι λέει η Μπέλλα Κυδωνάκη για το ζώδιό σας σήμερα.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 24 Αυγούστου





Γεγονότα
79: Εκρήγνυται ο Βεζούβιος, θάβοντας κάτω από τη λάβα τις πόλεις Πομπηία και Ηράκλεια.

410: Οι Βησιγότθοι υπό τον Αλάριχο καταλαμβάνουν τη Ρώμη, κλείνοντας το κεφάλαιο της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
1349: 6.000 Εβραίοι εκτελούνται στο Μάιντς της Γερμανίας, επειδή θεωρήθηκαν ένοχοι για την επιδημία βουβωνικής πανώλης.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αν είσαι φτωχαδάκι ΜΗΝ κάνεις ΚΛΙΚ! Πρόκειται για ξενάγηση στο σπίτι του Γουίλ Σμίθ



Το διαμέρισμα του Γουίλ Σμίθ στη Νέα Υόρκη είναι από τους χώρους που βλέπεις στα περιοδικά σπιτιού και τρελαίνεσαι!!! Το είχε νοικιάσει στην τιμή τον 55.000 δολαρίων, όταν έκανε τα γυρίσματα για τους «Άντρες με τα μαύρα 3»
Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια6,5 μπάνια και δύο τζάκια!

Εικόνες από εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πέλλας (ανανεώνεται συνεχώς)


Υποδοχή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου. Μητροπολιτικός Ναός Γιαννιτσών Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αρχιμουσικοί: Ξανθοπούλου Ολυμπία – Κετίκογλου Συμεών. Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Αποκαταστάσεις παιδικών χαρών της περιοχής των Σφαγείων Γιαννιτσών, του Ν.Μυλοτόπου και του Π.Μυλοτόπου



Στην γειτονιά των Σφαγείων Γιαννιτσών, οι φρεσκοβαμμένοι και ανανεωμένοι παιδότοποι, έδωσαν ένα διαφορετικό τόνο στο καθημερινό παιχνίδι των παιδιών.
Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πέλλας και μετά τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης, έβαψαν τις 2 παιδικές χαρές. Με μεγάλο ενθουσιασμό τα παιδιά άφησαν τους μαρκαδόρους και τα μπλοκ ζωγραφικής τους και πήραν τα πινέλα, δίνοντας ζωή μέσα από το χρώμα στις αγαπημένες κούνιες και τσουλήθρες τους.

Μόνο με «μαύρο» θ’ άλλαζε κάτι



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΑΣ βαραίνουν υποψίες, τους βαραίνουν ενοχές. Πολύ το χρήμα (επί παχιών αγελάδων), λες κι είχαμε μηχανή κοπής χαρτονομίσματος. Σαν να φτιάχτηκε για χάρη μας η Ε.Ε. για να μας δανείζει, οι Γερμανοί να χαϊδεύουν της Ψωροκώσταινας τα καλ(κ)ομαθημένα.
ΤΙ κάνεις σαν Κυβέρνηση «του λαού για το λαό» (κ.ά. τέτοια φαιδρά); Μοιράζεις πόστα σε «διψασμένους». Προηγούνται τα «δικά σου παιδιά», έπονται οι «πρασινοφρουροί» και τούμπαλιν. Με τους «άλλους» σε ρόλο μόνιμης διαμαρτυρίας που «κυβερνούσαν» χωρίς να φαίνονται. Τους διόριζαν για το άλλοθί τους οι κυβερνώντες κι όλοι τους…βολεμένοι.

Σαουδάραβας επενδυτής συνάντησε τον Αντ. Σαμαρά



Με τον επιχειρηματία και δισεκατομμυριούχο Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ συναντήθηκε πριν από μερικές ημέρες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας καθώς ο Σαουδάραβας μεγιστάνας φαίνεται πως προτίθεται να προχωρήσει σε επενδύσεις στη χώρα μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιοδικό Arabian Business τον έχει χαρακτηρίσει ως έναν από τους επιχειρηματίες με τη μεγαλύτερη επιρροή, ενώ βρίσκεται στην 26η θέση του περιοδικού Forbes.

Επιμένουν σε κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Ακαρπη απέβη η συνάντηση του προεδρείου της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο έπειτα από σχετικό αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης τόνισε ότι το προεδρείο της Ομοσπονδίας δεν πείσθηκε από τη συνομιλία που είχε με τον υπουργό και ότι θα επιμείνει στην πρόθεσή του για απεργιακή κινητοποίηση με την έναρξη του σχολικού έτους.

Σε ρωσικά χέρια οδεύει η Τράπεζα Κύπρου



Ένα βήμα από να αποκτήσουν τον έλεγχο μίας συστημικής τράπεζας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα της Τράπεζας Κύπρου φέρεται να βρίσκονται οι Ρώσοι ολιγάρχες, οι οποίοι, παρότι έχασαν πολλά από το bail-in, εξακολουθούν να βλέπουν την Κύπρο, ως ένα έπαθλο που πρέπει να αποκτήσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η αρχική πρόθεση της ΕΕ να «καθαρίσει» το κυπριακό σύστημα από τα μαύρα ρωσικά κεφάλαια έχει γυρίσει μπούμερανγκ, φέρνοντας τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα...

Το υπ. Πολιτισμού για τον "βασιλικό τάφο"



Στα δημοσιεύματα και στις ανακοινώσεις στα ΜΜΕ σχετικά με την ανασκαφή μεγάλου κτιστού περιβόλου του 4ου αι. π. Χ. στη θέση Καστά Αμφίπολης...
που συνδέεται κατά πάσα πιθανότητα με τον Λέοντα της Αμφίπολης, απαντά η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ.

«Οι ανασκαφές στη θέση Καστά Αμφίπολης είχαν ξεκινήσει στη δεκαετία του '60 από τον αείμνηστο Δ. Λαζαρίδη και συνεχίζονται τα δύο τελευταία χρόνια από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με υπεύθυνη ανασκαφέα την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Αικατερίνη Περιστέρη» αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης.

Παπακωνσταντίνου στο BBC: Στην Ελλάδα με μισούν αλλά εγώ μείωσα το έλλειμμα κατά 6%χρέος



Για το νέο κούρεμα του χρέους, για το έργο του στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μίλησε στην εκπομπή Hardtalk του BBC ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την ανάγκη νέου πακέτου στήριξης, ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι «θα μπορούσε να υπάρξει, όπως θα μπορούσε να υπάρξει και νέα ελάφρυνση χρέους» και συνέχισε:

Πνίγηκε 5χρονο κοριτσάκι στο Αμμούδι



Σε τραγωδία μετατράπηκε το παιχνίδι για ένα 5χρονο κοριτσάκι που πνίγηκε χθες το μεσημέρι στο Αμμούδι Ζακύνθου.
Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τις 14:30 στη θάλασσα κοντά στο σπίτι που φιλοξενούνταν η οικογένεια στο Αμμούδι, ενώ το Λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε λίγο πριν από τις 15:00, όποτε κατέφθασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στα χέρια του FBI «οι εγκέφαλοι» των Anonymous



Στα χέρια του FBI, βρίσκονται οι «εγκέφαλοι» των Anonymous, της διαδικτυακής κολεκτίβας που από το 2010 πλήττει ηλεκτρονικούς στόχους, υποστηρίζει ανώτατο στέλεχος.
Από τα τέλη του 2010, οι Anonymous προσέλκυσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον μέσα από μια σειρά επιθέσεων εναντίον αμερικανικών επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών (κλοπές δεδομένων, κατάρρευση ιστοσελίδων κ.ά.).
Ωστόσο, οι πρόσφατες συλλήψεις πέντε μελών της Lulz Security,

Κίνδυνος λουκέτου στα πρατήρια καυσίμων



Οι καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους τελειώνουν. Μπορεί, όμως, και να συνεχιστούν. Αυτό θα συμβεί αν μέχρι τις 27 Αυγούστου οι πρατηριούχοι δεν έχουν συμμορφωθεί με την υποχρέωση εγκατάστασης συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών υγρών καυσίμων.

Ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, προειδοποίησε την Πέμπτη ότι μετά τις 27 Αυγούστου θα αναστέλλεται η λειτουργία πρατηρίων που δεν έχουν τοποθετήσει τα συστήματα.

Αδωνις Γεωργιάδης: «Αν γίνει έστω και μία απόλυση θα παραιτηθώ»



«Αν γίνει έστω και μία απόλυση στον χώρο της Υγείας θα παραιτηθώ» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός είπε ότι εντός του 2013 θα λειτουργήσουν στην Αττική 6-7 αστικού τύπου κέντρα υγείας για τα απλά περιστατικά, τονίζοντας ότι «το νοσοκομείο είναι χώρος που πρέπει να αποφεύγουμε γιατί είναι εστία μικροβίων» και ότι «θα πρέπει να πηγαίνει κανείς όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Ο κ. Γεωργιάδης έστρεψε τα βέλη του κατά του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδος, Δημήτρη Βαρνάβα, λέγοντας ότι «υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τι γίνεται στον χώρο της Υγείας».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 23/8



Πάντα να είστε έτοιμοι για την αλλαγή γιατί η ζωή ανά πάσα στιγμή επιφυλάσσει εκπλήξεις.

22χρονος έχασε την ζωή του σε τροχαίο στον Πενταπλάτανο Γιαννιτσών


Σύγκρουση μοτοσυκλέτας με αυτοκίνητο στον Πενταπλάτανο Γιαννιτσών χθες βράδυ (Πέμπτη 22/8) είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 22χρονος οδηγός του πρώτου οχήματος και να τραυματιστεί σοβαρά γυναίκα η οποία επενέβαινε μαζί του.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τραγικού δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Γιαννιτσών.

 
Τελευταίες πληροφορίες...

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 23 Αυγούστου



Επέτειοι:


Γεγονότα

1305: Ο σκωτσέζος επαναστάτης Γουίλιαμ Γουάλας αποκεφαλίζεται από τους Άγγλους σε φυλακή του Λονδίνου, κατηγορούμενος για προδοσία.
1812: Ο Νικόλαος Κοκοβίλας αναλαμβάνει Κυβερνήτης της Ύδρας.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Μέρκελ: Αν ήμουν στο γήπεδο το Σάλκε-ΠΑΟΚ δεν θα τελείωνε 1-1



Δεν ξέρουμε αν στην Γερμανία την Μέρκελ την θεωρούν γουρλού, όμως η ίδια  στο πλαίσιο προεκλογικής εμφάνισής της στην ανατολική Γερμανία, στάθηκε στον αγώνα της Τετάρτης μεταξύ της Σάλκε και του ΠΑΟΚ για πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

«Κανονικά, θα έπρεπε να ήμουν κι εγώ στο παιχνίδι, τότε δεν θα τελείωνε 1-1», σχολίασε η κ. Μέρκελ. Προσέθεσε μάλιστα σύμφωνα με το gazzetta, πως άνοιξε τον δέκτη της τηλεόρασης της, την ώρα που μπήκε το γκολ της ελληνικής ομάδας.

Συλλήψεις για κατοχή 280 ναρκωτικών δισκίων στην Έδεσσα



Συνελήφθησαν χθες (21.08.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, δύο ημεδαποί 38 ετών (άνδρας και γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πώλησης και αγοράς ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην Έδεσσα Πέλλας, εντοπίστηκε η 38χρονη και στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (9) δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, τα οποία κατείχε με σκοπό την πώλησή τους στον 38χρονο. Ο τελευταίος εντοπίστηκε και συνελήφθη κατά την προσέλευσή του στο σημείο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (3) Ευρώ.

Η Θεατρική Παράσταση «ΕΛΕΝΗ» με τους Π.Ζούνη και Α.Καφετζόπουλο στο Αν.Θέατρο Γιαννιτσών



Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α Πέλλας σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου,   παρουσιάζουν, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την Τρίτη 27 Αυγούστου και ώρα: 9.30 μ.μ., την θεατρική παράσταση με το έργο «ΕΛΕΝΗ» του Ευρυπίδη.
Η «ΕΛΕΝΗ» είναι χαρακτηριστικό δείγμα ιλαροτραγωδίας, μιας και εδώ το καθαρά δραματικό στοιχείο υπονομεύεται από το κωμικό. Η ίδια η υπόθεση του έργου άλλωστε τοποθετεί το εμβληματικό πρόσωπο της Ωραίας Ελένης όχι στην Τροία αλλά στην Αίγυπτο. Στην Τροία, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή του Ευριπίδη, πήγε το αιθέρινο είδωλο της και η ίδια η Ελένη αμόλυντη, αθώα και άσπιλη περιμένει τον άντρα της στην Αίγυπτο, πιστή στο γάμο της. Κι έτσι ο Τρωικός Πόλεμος έγινε για ένα «πουκάμισο αδειανό»…

Φωτογραφία από τις Σκουριές που πρέπει να κάνει το γύρο του κόσμου



Έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο φωτογραφία τραβηγμένη προφανώς από ελικόπτερο η οποία δείχνει το τίμημα με το οποίο μπορεί να πληρώσει μία περιοχή την λεγόμενη «ανάπτυξη». Το μέρος της φωτογραφίας δεν είναι άλλο από τις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ερώτηση Γ.Καρασμάνη στη Βουλή για εξισωτικές αποζημιώσεις 2012 στους κτηνοτρόφους που δήλωσαν λάθος τόπο 1ης κατοικίας



Τις εξισωτικές αποζημιώσεις του 2012 που καταβλήθηκαν πρόσφατα, δεν μπορούν να εισπράξουν κάποιοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις, εκ παραδρομής δεν ανέγραψαν ως πρώτη κατοικία αυτήν που διαθέτουν στην έδρα της εργασίας τους, αλλά άλλη δευτερεύουσα κατοικία τους.
Εξ αιτίας αυτού του προφανέστατου λάθους οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, εξαντλώντας όλη την αυστηρότητα και σχολαστικότητά τους, τους έκριναν ως μη δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης, στερώντας αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους από ένα σημαντικό μέρος του ήδη ισχνού συνολικά εισοδήματός τους.  

Και στο σκαμνί…κανένας!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ στο θέμα, όσο αυτοί στις καρέκλες τους. Έσπευσαν στον τόπο της «δολοφονίας», με εργαλεία και σπουδή, αλλά χωρίς φόβο και ντροπή. Εξαφάνισαν τη στάση του δυστυχήματος «ξυρίζοντας» τα σίδερα. Σύριζα, μη μείνει ίχνος παρανομίας πάνω στο δρόμο της υπερταχείας κυκλοφορίας (κάθε μέρα τον διαβαίνω εποχούμενος), όπου σκοτώθηκε ο πολίτης και τραυματίστηκαν μάνα και παιδιά. Και ήταν τα ίδια ένοχα χέρια που την έστησαν καταμεσής του δρόμου. Για τον ΟΑΣΘ-μονοπώλιο και δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε. Οι μεγάλες εταιρίες  και οργανισμοί, στην Ευρώπη έχουν και τον «αντίποδά» τους. Αντίπαλο ανταγωνιστικό και συλλειτουργούν παρεμποδίζοντας την εκμετάλλευση του ενός.

Κινητικότητα και παιδικοί σταθμοί στο τραπέζι της συνάντησης Μιχελάκη-ΚΕΔΕ



Ο αριθμός των θέσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και ο θεσμός της κινητικότητας αποτέλεσαν τα δύο βασικά θέμα της ατζέντας στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, και το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Όσον αφορά το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών ο κ. Μιχελάκης είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να αυξηθεί το ύψος των κονδυλίων ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός των θέσεων με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, να δηλώνει ότι η Ένωση θα εξετάσει τις προτάσεις του υπουργείου με στόχο, όπως είπε, «να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια στους παιδικούς σταθμούς».

Internet για όλους ο στόχος του ιδρυτή του Facebook



Πρωτοβουλία να προσφέρει πρόσβαση στο ίντερνετ, σε πέντε δισ. ανθρώπους που δεν διαθέτουν, αναλαμβάνει ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, συνασπίστηκε μεταξύ άλλων με τις Ericsson, Media Tek, Nokia, Opera, Qualcomm και Samsung, με σκοπό να μειώσει το κόστος των κινητών υπηρεσιών δεδομένων.
Η παραπάνω ομάδα, ανέφερε ότι ήθελε να βοηθήσει τους κατοίκους των αναπτυσσόμενων χωρών να γίνουν μέλη της διαδικτυακής κοινότητας.

Γιαννιτσά: Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;


«Ενός κακού μύρια έπονται».Το σήριαλ της πλήρους αποψίλωσης από δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και κανείς δε φαίνεται να αντιδρά. Νοσοκομείο, ΔΟΥ, Στρατόπεδα, ΟΑΕΔ και προσφάτως ΟΑΕΕ(πρώην ΤΕΒΕ) φαίνεται πως σε λίγους μήνες θα αποτελούν παρελθόν για την πάλαι ποτέ δυναμική και ισχυρή πόλη του κάμπου .
Τα Γιαννιτσά βρίσκονται σε μία διαρκή τροχιά αποδυνάμωσης. Δεν είναι παχιά λόγια, είναι μια δραματική πραγματικότητα.

Βολές κατά Στουρνάρα για τους πλειστηριασμούς



Τη δυσφορία τους για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, περί ενδεχόμενης κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος εάν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία, εξέφρασαν βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνεδρίαση του Α' θερινού Τμήματος της Βουλής.

Έχοντας καταθέσει τη μία από τις δύο τροπολογίες για την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών, (οι οποίες κατ' αρχήν απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση), ο Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε πως τα περί κινδύνου κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος «δεν είναι σωστά»:

Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LEADER του 17ου Ανταμώματος Μοναστηριωτών της Ανατολικής Ρωμυλίας



Ένα ακόμη έργο της 2ης Προκήρυξης του προγράμματος Leader (Άξονας 4) υπογράφηκε σήμερα (21/8) από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και την κα. Γκόγκαλη Ελένη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Πέλλας «Η Ανατολική Ρωμυλία». Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλευρούδης Αθανάσιος και ο Γραμματέας κ. Νινιατζούδης Αργύριος.

Καταγγελία ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕΣΗΕΑ: «Όσοι εργάζονται στον μεταβατικό φορέα δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις»



Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα τους για δικαίωση και συνεχίζουν δυναμικά την προσπάθειά τους απέναντι στο καταστροφικό έργο της κυβέρνησης για τους ίδιους αλλά και τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΣΗΕΑ, προχώρησαν σε καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, σχετικά με την κινητικότητα που παρατηρείται και τις εργασίες που γίνονται στη Γενική Γραμματεία Τύπου, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, στη Μουρούζη αλλά και στη Ρηγίλλης. Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι στους συγκεκριμένους χώρους εργάζεται προσωπικό, το οποίο δεν έχει υπογράψει τις σχετικές και σύμφωνα με τον νόμο συμβάσεις εργασίας.

Πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα για το 2013



Ένας καρδιοπαθής ηλικιωμένος, κάτοικος του Πόρτο Ράφτη στην Αττική, είναι ο πρώτος για φέτος ασθενής που υποκύπτει στον ιό του Δυτικού Νείλου. Από τις αρχές του χρόνου έχουν επιβεβαιωθεί 35 κρούσματα, ωστόσο ο πραγματικός αριθμός πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερος, δεδομένου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εμφανίζονται συμπτώματα.

Ο ηλικιωμένος, 81 ετών, έπασχε από στεφανιαία νόσο και, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος είχε
επισκεφθεί την περασμένη Κυριακή ορισμένα από τα κέντρα υγείας της περιοχής, χωρίς όμως να διαγνωστεί λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.. Ο ασθενής κατέληξε την ίδια μέρα στο νοσοκομείο «Ελπίς».