Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Το «σύστημα» του Συστήματος (Υγείας)



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ τηλεοπτική του κ. Αυτιά και της Μάγδας (του). Με τις φωνές του αυτός κι αγριεμένος επιμελώς, με το μάτι στο μόνιτορ η κυρία. Με την ωραιοπάθεια να ξεχειλίζει απ’ τις (χίλιες εναλλασσόμενες) πόζες της. Απέναντι γιατροί και ο Υπουργός. Επιμελώς ήρεμος ο κ. Γεωργιάδης και μετρίως φωνακλάς στα «μπασίματά» του. Αλλιώς, δεν συγκρατείς τους αγριεμένους εκπροσώπους των γιατρών και το ματς (με στοιχεία κατς) τελειώνει κάποτε. Έληξε ο αγώνας, νίκησε ο…διχασμός.

Πέντε πράγματα που πολλοί δεν ξέρετε για την δικιά μας Μελίνα Ασλανίδου


Η Μελίνα Ασλανίδου είναι ήπιων τόνων και δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για εκείνη.
Η τραγουδίστρια αποκάλυψε στο Εγώ πέντε πράγματα για την ζωή της που δεν είναι γνωστά...

«Έσβησε» ο παλαιότερος τίτλος περιοδικού στην Ελλάδα



Ήταν 1η Ιουλίου του 1966, όταν ο Χρήστος Τερζόπουλος κυκλοφορούσε στην Ελλάδα το πρώτο τεύχος του Μίκυ Μάους, του ιστορικά αρχαιότερου εβδομαδιαίου περιοδικού που συνέχιζε να κυκλοφορεί αδιάλειπτα μέχρι σήμερα για 47 χρόνια… 
Χθες ο εκδότης της Νέας Ακτίνας, Χρήστος Τερζόπουλος βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την διακοπή των εκδόσεων κόμικ μέσω του λογαριασμού των περιοδικών στο Facebook:

Φάρμακα «τέλος» για όσους δεν έχουν ασφάλεια



Μέσω των ιατρείων και των φαρμακείων θα ελέγχεται πλέον η ασφαλιστική ικανότητα των ασθενών του ΕΟΠΥΥ. Όσοι έχουν απολέσει το ασφαλιστικό τους δικαίωμα, θα πρέπει να πληρώνουν για τα φάρμακά τους.

Όπως ενημέρωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), ο Οργανισμός «στην προσπάθεια που καταβάλλει για τον έλεγχο της νομιμότητας των παροχών του, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, έχει ετοιμάσει μία εφαρμογή – εργαλείο για τη διακρίβωση της Ασφαλιστικής Ικανότητας των ασθενών μας».

Ξεχωρίζει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης στα προημιτελικά του Κυπέλλου



 Ντέρμπι στα προημιτελικά του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη στις 9 Οκτωβρίου ανέδειξε η κλήρωση για τα προημιτελικά του θεσμού.

Οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα της περασμένης Α1 μπαίνουν απευθείας στα προημιτελικά.

Ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο στην Κρήτη, ενώ ο Ολυμπιακός αντίπαλο που θα… εξαρτηθεί από αποτελέσματα προηγούμενων γύρων.

Οι έλεγχοι φέρνουν νέα λουκέτα στα βενζινάδικα



Οσο συνεχίζονται οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης, τόσο μπαίνουν λουκέτα σε βενζινάδικα. Στη σχετική λίστα προστέθηκαν πέντε ακόμη την Παρασκευή, τα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών εκροών.
Από τα 22 πρατήρια καυσίμων της Αττικής και τα επτά της Θεσσαλονίκης τα οποία δέχθηκαν την επίσκεψη των κλιμακίων του υπουργείου, τα πέντε δεν είχαν συμμορφωθεί με τις νέες οδηγίες. Ετσι τα σχετικά φύλλα ελέγχου απεστάλησαν στην Αδειοδοτούσα Αρχή, προκειμένου να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, που είναι αφαίρεση της αδείας λειτουργίας.
Τα πέντε πρατήρια της Αττικής τα οποία δεν είχαν συμμορφωθεί είναι τα εξής:

48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ



 Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων θα είναι για την ΑΔΕΔΥ αυτή που ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου, καθώς το Γενικό Συμβούλιο της συνδικαλιστικής οργάνωσης αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών του ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις από το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε “παρατεταμένες, πολύμορφες, συγκρουσιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις”, που περιλαμβάνουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Διαψεύδουν τα περί 850.000 προσλήψεων στο Δημόσιο Μιχελάκης και Μητσοτάκης



Κόντρα έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λ.Γρηγοράκου, περί 850.000 προσλήψεων από το 2004 έως το 2009, τη περίοδο δηλαδή της «γαλάζιας» διακυβέρνησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης διαψεύδουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Γρηγοράκος.

Πρόταση Φ. Κουβέλη για συγκρότηση προοδευτικού πόλου



Τη συγκρότηση ενός τρίτου, προοδευτικού, πόλου, ο οποίος θα συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας και των νέων κοινωνικών κινημάτων προτείνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, στόχος είναι αυτός ο πόλος να λάβει πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης, ώστε να διασφαλίζεται η ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση πολιτικής και την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.

Εξαφανίστηκε 5χρονη στο Ίλιον


Την Παρασκευή 30 Αυγούστου εξαφανίστηκε από το Ίλιον στην Αθήνα, η 5χρονη Χουντά Γουαζάν.
Το κοριτσάκι έχει καστανά μαλλιά, καφέ μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 17 κιλά. Φορούσε ροζ φόρεμα και άσπρα πέδιλα.
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τις Εξαφανίσεις 116.000 καθώς και με όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Παράταση για την καταβολή του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ



Παρατείνεται ως την ερχόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και της πρώτης δόσης του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία και για τις δύο πληρωμές έληγε σήμερα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «η παράταση δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων».

Alpha Bank: Με κριτήρια η άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών



Η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών θα είναι σταδιακή και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει με αυστηρά κριτήρια αν και η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει καταλήξει σε τελική απόφαση για την κυβέρνηση. Αυτό ανέφερε η διοικητική ομάδα της Alpha Bank κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων αʼ εξαμήνου 2013.

Όπως σημειώθηκε, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή συνεχίζεται η διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έχει συμβουλευτικό ρόλο στη διαδικασία.

Στο νοσοκομείο με οξύ έμφραγμα ο Αλέκος Παπαδόπουλος



Ώρες αγωνίας για τον Αλέκο Παπαδόπουλο. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εισήχθη εσπευσμένα την Παρασκευή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, που υπέστη.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η κατάστασή του είναι σταθερή και υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων από τους θεράποντες γιατρούς του.

Eurostat: Στο 27,6% η ανεργία το Μάιο - στο 62,9% στους νέους



Tα στοιχεία αναλυτικά ΕΔΩ

Στο 27,6% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Eλλάδα το Μάιο, από 27% τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Ειδικότερα, το Μάιο το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,6%, στις γυναίκες 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 62,9%.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 31 Αυγούστου



Γεγονότα
1923: Οι Ιταλοί βομβαρδίζουν και καταλαμβάνουν την Κέρκυρα.

1928: Κάνει πρεμιέρα στο Βερολίνο το έργο του Μπέρτολντ Μπρεχτ Η Όπερα της Πεντάρας, για το οποίο συνεργάστηκε με τον συνθέτη Κούρτ Βάιλ. Στο έργο πρωταγωνιστεί η Λότε Λένια.

1933: Εγκαινιάζεται το Λαϊκό Νοσοκομείο στου Γουδή, δύναμης 300 κλινών, για την εξυπηρέτηση κυρίως των απόρων.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Εμπλοκή στη μεταγραφή του Τζαβέλλα στον ΠΑΟΚ

Πρόβλημα στην μεταγραφή του Τζαβέλλα στον ΠΑΟΚ έχει προκύψει μετά το πρωινό ραντεβού των δύο πλευρών.
Η προφορική συμφωνία της Πέμπτης (29/8) δεν αποτυπώθηκε σε χαρτί και ο έλληνας μπακ αποχώρησε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό στην Αθήνα.

Ο 25χρονος παίκτης μάλιστα υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, οι οποίοι έδειξαν πως ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που περιμέναμε αφού όλο αυτό το διάστημα προπονούταν κανονικά στην Μονακό.

Συνελήφθη 43χρονος για ναρκωτικά σε χωριό της Πέλλας



Συνελήφθη χθες (29.08.2013) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, ένας ημεδαπός ηλικίας 43 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε χωριό της Πέλλας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σε αστυνομική έρευνα στην οικία του ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (30) ημιαποξηραμένοι κλώνοι κάνναβης μήκους από (50) έως (100) εκατοστών τους οποίους, σύμφωνα με τον ίδιο, περισυνέλεξε από αυτοφυή δενδρύλλια κάνναβης.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Πέλλας στους επιτυχόντες μαθητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Αγαπητά παιδιά,

Θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς γιατί με την επιμονή και την υπομονή σας καταφέρατε την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η επιτυχία σας αποτελεί δικαίωση, των κόπων και των αγωνιών σας, καθώς και των καθηγητών και των οικογενειών σας .
Τώρα σας  περιμένει ένας ακόμη σημαντικός αγώνας απόκτησης επιπλέον  γνώσης και μόρφωσης, που θα είναι το σημαντικότερο εφόδιο για το μέλλον σας. Και σε αυτόν τον αγώνα, οι ευχές μου θα σας συντροφεύουν.

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στο Europa League

Εντός έδρας θα ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις του στον 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, υποδεχόμενος στην πρεμιέρα τη Σαχτέρ Καραγκάντι από το Καζακστάν, στις 19 Σεπτεμβρίου.
Τη 2η αγωνιστική (3/10) ο «Δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει την Αλκμάαρ στην Ολλανδία, ενώ την 3η (24/10) θα υποδεχθεί τη Μακάμπι Χάιφα, την οποία θα αντιμετωπίσει στις 7/11 στο Ισραήλ για την 4η αγωνιστική.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για συμμετοχή στον Δρόμο Θυσίας “PELLA HALF MARATHON 2013”


          
   Το ενδιαφέρον για την συμμετοχή στον Δρόμο Θυσίας - PELLA HALF MARATHON 2013,
 ξεπερνά κάθε δεδομένο. Ομάδες δρομέων από όλη την Ελλάδα, την Ξάνθη, την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Λάρισα, τον Βόλο, την Κατερίνη, το Κιλκίς, την Βέροια, την Έδεσσα, την Αριδαία και βέβαια από τα Γιαννιτσά, δηλώνουν συμμετοχή καθημερινά. Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και από ελιτ αθλητές  στίβου του ΣΕΓΑΣ.
Χαρακτηριστικό είναι πως φίλοι και οικογένειες δηλώνουν  συμμετοχή συνδυάζοντας  τον ημιμαραθώνιο και την διαδρομή των 6.000μ.

Δήλωση Δημάρχου Σκύδρας για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων



  Η ανακοίνωση , από το Υπουργείο Παιδείας , των εισακτέων στα Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. της χώρας μας έρχεται να συμπληρώσει και , ουσιαστικά , να ολοκληρώσει την σχολική χρονιά που ξεκίνησε πέρσι .
   Ένα καινούργιο κομβικό κεφάλαιο στη ζωή χιλιάδων νεαρών συμπολιτών μας ανοίγεται πλέον με νέα δεδομένα και προοπτικές επηρεάζοντας άμεσα τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Και βέβαια , οι προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον συνεχίζονται μέσα σ ΄ένα περιβάλλον , ομολογουμένως ,  απαιτητικό και ανταγωνιστικό .
   Για τις επιτυχούσες και τους επιτυχόντες το θετικό αποτέλεσμα των πανελλαδικών εξετάσεων αποτελεί απότοκο και επιβράβευση μιας επίπονης και διαρκούς μελέτης και εργασίας που υποστηρίχθηκε από εκπαιδευτικούς και γονείς .

Πρωταθλητής των Πανελλαδικών ο μαθητής που λιποθύμησε στις εξετάσεις


"Τρόμαξε" την Πρέβεζα, αλλά κατάφερε να περάσει στη σχολή των ονείρων του. Σε ένα από τα πιο κρίσιμα μαθήματα Κατεύθυνσης, ο Βασίλης Ζήσης έχασε τις αισθήσεις του. Ποιο τμήμα θα "στεγάσει" τις φιλοδοξίες του >>> . 

Ο Βασίλης Ζήσης είναι ο ένας εκ των δύο μαθητών που "τρόμαξαν" την Πρέβεζα κατά την διάρκεια των Πανελλήνιων Εξετάσεων, αφού λύγισαν και έχασαν τις αισθήσεις τους την ώρα που έγραφαν ένα από τα πιο κρίσιμα μαθήματα της Κατεύθυνσης τους. Ωστόσο, αυτή του η ατυχία δεν στάθηκε εμπόδιο στο να τα καταφέρει και να περάσει στην σχολή της επιθυμίας του. 

Ο Αδέσποτος δεν θα πάει στην Έκθεση …


Η είδηση από τον τοπικό τύπο : Στην Κρύα Βρύση του νομού Πέλλας, οι δρόμοι γέμισαν πτώματα αδέσποτων σκύλων, παραμονή της έναρξης της Γεωργικής Έκθεσης. Η συνήθης τακτική της ντροπής. Ένας ιδιοκτήτης  σκύλου που χάθηκε μεταξύ αυτών,  κατέθεσε μήνυση,  κάποιος άλλος προσφέρει χρήματα σ’ όποιον δώσει πληροφορίες για τη σύλληψη των δραστών*.
Οι φορείς εξουσίας όπως πάντα,  δεν έχουν ιδέα.
 Στα αστυνομικά τμήματα όλοι βαριούνται αυτές τις υποθέσεις.  

Για το όπλο «παρά πόδα»


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΨΑΧΝΟΥΜΕ για αντιπάλους των σύγχρονων…καουμπόηδων. Πέρα απ’ τους ορκισμένους αντιπάλους της Ανατολής, φανατικούς θρησκευτικά και σταυροπόδι, στο δάπεδο, περιμένοντας τη…βόμβα. Και, βέβαια, ο αμερικανός «πολεμιστής» μπορεί να πατάει κουμπιά (για να φύγει ο πύραυλος) ξεφυλλίζοντας ένα…πορνοπεριοδικό κι ο «ανατολίτης» να πιστεύει, αλλά η πίστη του είναι θρησκευτική. Δεν είναι ιδεολογική για να τρομάξει ο αντίπαλος με την υπεροπλία του.

Οι επιτυχόντες του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών


Αυτοί είναι οι επιτυχόντες του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών:

Βρείτε την προέλευση του κάθε προϊόντος που επιλέγετε από το barcode

Όλοι ξέρετε το barcode που υπάρχει στα προϊόντα που αγοράζουμε.

Αυτό που πιθανώς δεν ξέρετε είναι ότι τα πρώτα 3 ψηφία του barcode φανερώνουν την χώρα προέλευσης του προϊόντος. Ο παρακάτω πίνακας έχει τις αντιστοιχίες χωρών - τριψήφιων κωδικών barcode
Ρίχτε μια ματιά σε γνωστά σας προϊόντα που αγοράζετε και θα εκπλαγείτε όταν δείτε από που προέρχονται, ενώ εσείς πιστεύετε ότι είναι ελληνικά.

Αδεια κυκλοφορίας με απλή εκτύπωση σε κόλλα Α4 – Ξέμειναν από το ειδικό χαρτί




Μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη βρίσκονται όσοι επισκέπτονται τις περιφέρειες της χώρας, για να προμηθευτούν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους. Αντί για το γνωστό πράσινο υδατογραφημένο έντυπο, από τα μέσα του καλοκαιριού παίρνουν μία πρόχειρη εκτύπωση σε κόλλα Α4, με τα στοιχεία της άδειας και μία σφραγίδα.

Ο λόγος είναι πως υπάρχει έλλειψη του εντύπου, το οποίο πρέπει να συνοδεύει τα οχήματα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κάτι που δεν αναμένεται να διορθωθεί άμεσα, αφού καθυστερεί ο σχετικός διαγωνισμός.

Αλλάζει από φέτος το μενού στο σχολικό κυλικείο



 Επειτα από τα φρούτα φέτος πάνε… σχολείο και οι σαλάτες. Η νέα υγειονομική διάταξη επιβάλει στα κυλικεία να δώσουν «αποβολή» σε τσίχλες και σοκολάτες, ενώ το μενού κάνει μεγαλύτερη στροφή προς τη μεσογειακή διατροφή.

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας και της ώθησης των παιδιών προς τα πιο υγιεινά σνακ τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο, η διάταξη του υπουργείου Υγείας προβλέπει λιγότερα λιπαρά και αλάτι. Ετσι έπειτα από τα φρούτα, οι μαθητές θα μπορούν να προμηθεύονται από τα κυλικεία και σαλάτες, υπό την προϋπόθεση ότι τα υλικά θα είναι καλά πλυμένα και θα σερβίρονται χωρίς αλάτι, παρά μόνον με την προσθήκη ελαιόλαδου, ξυδιού ή λεμονιού.

Με κουπόνια πληρώνει η ΑΒ Βασιλόπουλος τους εργαζόμενους της και χαίρονται για την κερδοφορία της!!



Delhaize: Ρημάζουν τον Έλληνα εργαζόμενο, πανηγυρίζουν για τα (πολυεθνικά) κέρδη τους!

Αποκάλυψη βόμβα από την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ σχετικά με τις μεθόδους της ΑΒ Βασιλόπουλος, θυγατρικής της πολυεθνικής Delhaize, όσον αφορά τους εργαζομένους στα καταστήματα της.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η αλυσίδα “πληρώνει” τους εργαζομένους της στα υποκαταστήματα στην επαρχία ένα ποσό απο την μισθοδοσία τους (150 – 200 Ευρώ) με …κουπόνια!

ΣΥΡΙΖΑ: «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διασώζουν τον Μάκη Ψωμιάδη»



Δοκάρι κι έξω! Με οργή αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην απόρριψη τροπολογίας που είχε καταθέσει στη Βουλή για τα χρέη των πτωχευμένων ΠΑΕ. Τα πυρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στόχευσαν στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που καταψήφισαν την τροπολογία.

Η τροπολογία προέβλεπε να εκχωρούνται στα ασφαλιστικά ταμεία και σε ιδιώτες οι απαιτήσεις των ΠΑΕ που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης (πτώχευση) και δεν διαθέτουν ακίνητη ή άλλη ρευστοποιήσιμη περιουσία, ώστε να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δείτε τι έκρυβε η Λίμνη Καστοριάς για 7.254 χρόνια



Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκρυβε η λίμνη της Καστοριάς συγκεκριμένα το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια! Είναι μια ξύλινη επιγραφή με άγνωστο μήνυμα, χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμναίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς, γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής. 
Η ανακοίνωση της ανακάλυψης του ευρήματος έγινε από τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ, κ. Γιώργο Χουρμουζιάδη:

Όχι σε νέα προσβολή της μνήμης των θυμάτων του ναζισμού στα Γιαννιτσά



"ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Γερμανικών Στρατιωτικών Αρχών."
ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗ

Παίρνει και Νίνη ο ΠΑΟΚ!



Μετά τον Τζαβέλλα, που έδωσε τα χέρια με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος προχωρά στην απόκτηση και του Σωτήρη Νίνη, σε πρώτη φάση με τη μορφή δανεισμού από την Πάρμα.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός πίεσε τους Ιταλούς να αποδεχθούν την πρόταση του ΠΑΟΚ και έτσι θα καλύψουν το μισό και πλέον του συμβολαίου του, πράγμα που σημαίνει ότι η ΠΑΕ θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της ένα ποσό που θα αγγίζει τις 300.000 ευρώ.

Μιχελάκης: 21.400.000 ευρώ στους Δήμους



Με το ποσό των 21.400.000 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, στο παραπάνω ποσό συμπεριλαμβάνεται και η κάλυψη της δαπάνης για την υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου, για το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Σημειώνεται, επίσης, ότι για τους δήμους Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου , Αχαρνών, Λέρου και Καρύστου η χρηματοδότηση αφορά και στο διάστημα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2012.

21 δενδρύλλια κάνναβης σε ταράτσα των Χανίων



Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας, ο 35χρονος προσπάθησε να καταστρέψει τα δενδρύλλια, κλειδώθηκε μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει κατεβαίνοντας από την υδρορροή στην ταράτσα του σπιτιού, αλλά οι αστυνομικοί τον αντιλήφθηκαν και τον έπιασαν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αστυνομία είχε πληροφορίες για τη δράση του άντρα και πραγματοποίησε χθες έρευνα στο σπίτι του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Εντολή του Πρωθυπουργού για απεμπλοκή του έργου του Αναβάλου



Εντολή προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες απεμπλοκής του αναπτυξιακού έργου του Αναβάλου, που αφορά στην άρδευση του αργολικού πεδίου, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να αντιμετωπιστούν συντονισμένα τα προβλήματα, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης,

Σε ξένα χέρια οι ιδιωτικοποιήσεις: Σκάει ΒΟΜΒΑ με το ΤΑΙΠΕΔ



Δύο δημοσιεύματα-ΒΟΜΒΑ από τους Financial Times και το πρακτορείο Reuters σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ άναψαν μεγάλες φωτιές εντός και εκτός Ελλάδας…
Την αρχή έκαναν οι FT, λέγοντας οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης σκέφτονται την μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας σε μια εταιρεία του Λουξεμβούργου, η οποία θα διοικείται από ξένους μάνατζερ…

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα κρατικά λαχεία στη Βουλή



Με πλειοψηφία 56 βουλευτών, και μετά από θυελλώδεις συνεδριάσεις, εγκρίθηκε την Πέμπτη από την Βουλή η σύμβαση που παραχωρεί στον ΟΠΑΠ και σε δύο ακόμη εταιρίες την διαχείριση των κρατικών λαχείων για 12 έτη. Από τους 91 βουλευτές που συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι 35 καταψήφισαν την σύμβαση.

Με την παραχώρηση των κρατικών λαχείων η κυβέρνηση εκπληρώνει μνημονιακή της υποχρέωση όσον αφορά το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ενώ το Δημόσιο εξασφαλίζει έσοδα ύψους 770 εκατ. ευρώ.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 30/8



Οι άνθρωποι μπορεί να μην θυμούνται τι τους έκανες και τι τους είπες αλλά πάντα θα θυμούνται πως τους έκανες να αισθανθούν.

Σήμερα πληρώνει ο ΟΓΑ τα παλαιά οικογενειακά επιδόματα



 Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΓΑ, σήμερα  Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των παλαιών οικογενειακών επιδομάτων και αφορά σε 3.041 δικαιούχους, (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ και ισόβιες συντάξεις). 
Η πληρωμή αυτή αφορά σε δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί πριν την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Τ

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 30 Αυγούστου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1826: Ο Ελληνικός Στόλος, υπό τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη, προξενεί σοβαρές ζημιές και απωθεί τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στον κόλπο της Σμύρνης.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Συνελήφθη 36χρονος για απόπειρα κλοπής στα Γιαννιτσά



Συνελήφθη σήμερα (29.08.2013) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 36 ετών, για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά Πέλλας, ο προαναφερόμενος αφού παραβίασε την κεντρική πόρτα οικοδομής εισήλθε σε αυτήν, πλην όμως έγινε αντιληπτός από ενοίκους και συνελήφθη από προστρέξαντες Αστυνομικούς.
Στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και ένα κινητό τηλέφωνο.

Έδεσσα: Συνελήφθη 84χρονος για εγκατάλειψη του χώρου τροχαίου ατυχήματος



Συνελήφθη σήμερα (29.08.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Έδεσσας, ένας ημεδαπός 84 ετών, ο οποίος ως οδηγός Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου εγκατάλειψε τον χώρο του τροχαίου ατυχήματος.
Ειδικότερα, στην Έδεσσα Πέλλας, νωρίτερα την ίδια ημέρα το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο προαναφερόμενος παρέσυρε μία 64χρονη ημεδαπή πεζή, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της 64χρονης.
Ο 84χρονος αμέσως μετά το τροχαίο, εγκατέλειψε το χώρο αφήνοντας αβοήθητη την 64χρονη, ενώ εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συγχαίρει του επιτυχόντες εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση



Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένας στόχος ζωής επιτεύχθηκε, οπωσδήποτε με πολύ κόπο και επίμονη προσπάθεια. Μία προσπάθεια που θα χρειαστεί να συνεχιστεί καθώς η ζωή μας αποτελείται από πολλούς ενδιάμεσους «σταθμούς» τους οποίους είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε με ασφάλεια.

Τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Σε τακτική συνεδρίαση έχει προσκαλέσει , για την  Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 κι ώρα 19:00 , τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας ο Πρόεδρός του Στάθης Ανδρεάδης , με τα εξής κατά σειρά θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Oι βάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ



Γενική εικόνα πτώσης των βάσεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, όπως άλλωστε είχε προβλεφθεί, παρουσιάζουν τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Σε 338 τμήματα σε όλα τα Ιδρύματα έχουμε πτώση, με μεγαλύτερη στα αστικά κέντρα και στα Ιδρύματα «πρώτης γραμμής» εκείνη του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του πανεπιστημίου Πειραιά που έπεσε 1.953 μόρια ή του Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου που κατρακύλησε κατά 1.809 μόρια σε σχέση με πέρυσι.

Προκηρύσσονται δώδεκα (12) κενές θέσεις στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών



Προκηρύσσονται  δώδεκα (12) κενές θέσεις στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών για το σχολικό έτος 2013-2014 προκειμένου να υποβληθούν αιτήσεις μετεγγραφών. Aναλυτικά οι κενές θέσεις είναι: μία (1) στη Β΄ Γυμνασίου, τέσσερεις (4) στη Γ΄ Γυμνασίου και επτά (7) στην Α΄ Λυκείου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, βάσει των οποίων θα εξεταστούν από την καλλιτεχνική επιτροπή του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Απαιτείται η επάρκεια σε μουσικές γνώσεις και δεξιότητες:  

Μελλοθάνατοι



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟ μελέτησαν, το σχεδίασαν (πρόσωπα, μυστικές και φανερές υπηρεσίες) πίσω από την πλάτη του και το’ δωσαν στον κ. Ομπάμα. Για να το διαβάσει! Λες και συνδέεται με τις προθέσεις του η επίθεση στη Συρία, η βιτρίνα σχετίζεται με το παραβάν, πως ο ίδιος κουμαντάρει τον κόσμο.
ΚΙ ύστερα; Έριξαν μια φευγαλέα ματιά στον περίγυρο. Δεν χρειάζεται να μετρήσουν οι ΗΠΑ τους φίλους, συμμάχους και «συμμάχους». Όλοι δεμένοι στο άρμα τους εκόντες - άκοντες συρόμενοι και με κάποιους υπερβαλλόντως «πρόθυμους».

Μπήκαν τα πρώτα λουκέτα στα πρατήρια που δεν συμμορφώθηκαν



Από την πρώτη κιόλας ημέρα των ελέγχων άρχισαν να μπαίνουν τα λουκέτα στα βενζινάδικα. Στις επισκέψεις των κλιμακίων του υπουργείου Ανάπτυξης διαπιστώθηκε πως επτά από αυτά δεν είχαν εγκαταστήσει τα συστήματα εισροών- εκροών καυσίμων.

Η σχετική προθεσμία για τις αλλαγές στα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης είχε εκπνεύσει την Τρίτη και είχε ξεκαθαριστεί πως αμέσως θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα βενζινάδικα είχαν συμμορφωθεί με τις νέες οδηγίες.

Ψηφίστηκε, εν μέσω ενστάσεων, η τροπολογία για τα συνταξιοδοτικά των βουλευτών



Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τα συνταξιοδοτικά των βουλευτών, αν και νωρίτερα υπήρξαν φωνές που χαρακτήρισαν άδικο το περιεχόμενο της.
«Με την τροπολογία καταργείται διάταξη που ίσχυε, με την οποία είχε δοθεί η δυνατότητα σε αιρετούς, βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, κατά τη διάρκεια της θητείας τους να συνεχίζουν την ασφάλισή τους στους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας, που ήταν ενταγμένοι πριν την εκλογή τους,ή να αναγνωρίζουν χρόνια στη θητεία τους οποτεδήποτε στους συγκεκριμένους κλάδους», εξήγησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.