Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί οι παντρεμένοι βαριούνται να…κάνουν σεξ;



Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παντρεμένων και εκείνων που έχουν μακροχρόνια σχέση, νιώθουν παρόμοια βαρεμάρα, ενώ το αντίθετο, είναι μάλλον η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Το ινστιτούτο έρευνας σεξουαλικής συμπεριφοράς Sex Health Research, διεξήγαγε μια πρωτότυπη έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα, με σκοπό να κατανοήσουν οι επιστήμονες τι οδηγεί ένα ζευγάρι στην σεξουαλική ανία. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 3.000 ζευγάρια.

Η…ωρίμανση



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ και ομοιότητες με τη δολοφονία Γρ. Λαμπράκη; Πολλές. Με τη βασική διαφορά πως οι δολοφόνοι του βουλευτή ήσαν δραστήρια μέλη του αθέατου παρακράτους. Σε συζευκτική σχέση με την Αστυνομία του Κράτους, σε μιαν εποχή ιδεολογικής αναμέτρησης των ισχυρών.
Ο σημερινός φασισμός ξεχύθηκε στους δρόμους, ορατός, χειροπιαστός και με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση «σκληρών» που κερδίζουν πόντους και χάνουν έδαφος. Σε κλίμα και ατμόσφαιρα βολική για χοντροκομμένους του «εγέρθητος» κι άλλους με το στιλέτο. 

Tα ψέματα τελειώνουν για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.



(του Σταύρου Λυγερού)
Οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν ότι το εν εξελίξει απεργιακό κύμα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει βά­θος και δυναμική. Αυτό, ωστόσο, δεν προεξο­φλεί τη γενίκευση και κλιμάκωση των λαϊκών κινητοποιήσεων. Στο Μέγαρο Μαξίμου ελπίζουν ότι και αυτή τη φορά θα καταφέ­ρουν, με την αμέριστη βοήθεια των κατε­στημένων ΜΜΕ, να τις τεμαχίσουν και να τις εξουδετερώσουν. Κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, αλλά είναι σαφές ότι η περίοδος της νηνεμίας έχει τελειώσει.
Η πολιτική της μονοδιάστατης λιτότητας που υπαγορεύει η τρόικα και εφαρμόζει η

Υποχώρηση καθηγητών -Η ΟΛΜΕ δεν συνεχίζει την 5νθημερη απεργία



Δεν συνεχίσουν οι καθηγητές της ΟΛΜΕ την 5νθημερη απεργία τους και την ερχόμενη εβδομάδα,καθώς δεν ψηφίστηκε τελικά η σχετική πρόταση κατά την πολύωρη επεισοδιακή συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ.
Η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ δεν ψήφισε με αυξημένη πλειοψηφία την πρόταση για 5νθημερη απεργία, ενώ στην συνέχεια υποβλήθηκε νέα πρόταση για τριήμερη απεργία η οποία επίσης δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

Καταγγελία Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής για την δολοφονία του 34χρονου


Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ),  καταγγέλλει την δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής, το βράδυ της Τρίτης.
       Γέννημα – θρέμμα της εξουσίας των μονοπωλίων, αποθρασυμμένη από τη στήριξη που απολαμβάνει, από τα συμφέροντα που τη χρησιμοποιούν σαν μαστίγιο ενάντια στους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα, η Χρυσή Αυγή απλώνει το δολοφονικό της χέρι ενάντια σε όσους παλεύουν.

Άρχισαν οι εγγραφές ατόμων τρίτης ηλικίας στις κατασκηνώσεις



Εγγραφής ατόμων ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ στις κατασκηνώσεις
Του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινων. Μέριμνας της Π.Ε. Πέλλας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ
Ότι για την κατασκηνωτική περίοδο έτους 2013, θα φιλοξενηθούν άτομα ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ σε κατασκηνώσεις όπως παρακάτω:

Ιαματικά Λουτρά Ν. Απολλωνίας: από 01.10.2013 έως 11.10.201               Άτομα: 50
Η επιβάρυνση είναι 8,00 € ημερησίως κατ’ άτομο.

Βρήκαν κρυμμένο θησαυρό 43.000 ευρώ παίζοντας σε χαλάσματα



Ένα κρυμμένο θησαυρό, 43.000 ευρώ, μέσα σε μία σακούλα κρυμμένη στα χαλάσματα κατοικίας, αποκάλυψε το παιχνίδι μια ομάδας πιτσιρικάδων, στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα, κοντά στο Λύκειο της Ζωσιμαίας.Τα παιδιά, βγήκαν στην γειτονιά να παίξουν και μπήκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου εντόπισαν την σακούλα με τα χρήματα. Κάτοικοι της περιοχής τα είδαν να παίζουν με τα χαρτονομίσματα, να τα σκίζουν και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Συνελήφθησαν στην Έδεσσα δύο υπήκοοι Αλβανίας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος



Συνελήφθησαν χθες (20.09.2013) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Έδεσσας και του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας 25 και 39 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στην Έδεσσα, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος στο Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που επέβαιναν οι προαναφερόμενοι κατά τον οποίο βρέθηκαν (2) λάστιχα ποτίσματος συνολικού μήκους 32 μέτρων, (1) υδραυλικό ραντάρ για τρακτέρ, (1) αντλία νερού, διάφορα εργαλεία και (5) χάλκινα κουδούνια την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Σημαντική παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη στο έκτακτο συνέδριο της ΕΝΠΕ



Στο έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ) το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα, την Παρασκευή 20/9 συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Κύριο θέμα του συνεδρίου ήταν τα οικονομικά των Περιφερειών και ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσουν για την ανάπτυξη της Χώρας.

Ψήφισμα της Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα



Ως εκπαιδευτικοί λειτουργοί Δ/θμιας Εκπαίδευσης Β' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ εκφράζουμε την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό μας για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Θεωρούμε ότι ο θάνατος του νεαρού αγωνιστή δεν είναι ούτε μεμονωμένο ούτε συμπτωματικό συμβάν αλλά η αναπόφευκτη συνέπεια ενός κύκλου αίματος που άνοιξε με την αυξανόμενη ιδεολογική και εκλογική επιρροή της Χρυσής Αυγής.

Ποιοι δρόμοι θα τεθούν στην διάθεση πεζών και ποδηλατών στη Σκύδρα αύριο Κυριακή 22/9 «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»



    Στο πλαίσιο της ΗΜΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ  - ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 που είναι ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης – Κινητικότητας , 16 - 22 Σεπτεμβρίου 2013 και στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Σκύδρας , θ΄αποκλειστούν , από την κυκλοφορία των μηχανοκίνητων τροχοφόρων και θα τεθούν στη διάθεση των πεζών και των ποδηλατών  με την προϋπόθεση πως οι τελευταίοι θα κινούνται με προσοχή , οι κάθετοι πετρόστρωτοι της πλατείας Δημοκρατίας ( απέναντι από το Δημαρχείο  Σκύδρας )από τις 15:00 έως τις 20:00 .

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 21/9



Η υπονόμευση ακόμα και των πιο μικρών προσπαθειών μας μερικές φορές γίνεται με την σκέψη μας.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 21 Σεπτεμβρίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:
Γεγονότα
480 π.Χ: Ο Στρατηγός του Ξέρξη Μαρδόνιος καταλαμβάνει την Αθήνα, την οποία βρίσκει έρημη κατοίκων και πυρπολεί την Ακρόπολη και την πόλη.
1520: Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής γίνεται σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
1943: Αρχίζουν οι σφαγές των ανδρών της ιταλικής Μεραρχίας Άκουι, που παραδόθηκαν στις Γερμανικές Αρχές της Κεφαλλονιάς μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας. Συνολικά θα χάσουν τη ζωή τους 5.000 στρατιωτικοί.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

«Διώκεται (μόνο) η παράνομος πράξις» (Γ. Παπανδρέου)



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΑΛΙΑ παρακολουθήσαν τους κομουνιστές. Με τα μέσα της εποχής. Έστηνε ο χαφιές αυτί, έδινε την αναφορά του, κατέγραφε η αστυνομία το φρόνημα του θύματος κι όλα λειτουργούσαν μια…χαρά. Είπες κακιά κουβέντα για το βασιλιά; Στα μουλάρια(!) (στο στρατό), πιστοποιητικό «κοινωνικών φρονημάτων» για εργάτης στη Γερμανία.
ΥΣΤΕΡΑ μας ήρθαν τα ηλεκτρονικά. Όσα θέλουν οι «Αρχές» τα παρακολουθούν, τα καταγράφουν. Όπως στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην ημετέρα…Ψωροκώσταινα.

Αγωνιστικές επιτυχίες της ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΟΜΓ στον Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2013 ( pella half marathon)



Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Δρόμος Θυσίας 2013 την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν πέρα από κάθε προσδοκία και σχεδόν διπλάσιος από την περυσινή διοργάνωση, αφού οι δηλώσεις ξεπέρασαν τις 900. Συγκεκριμένα μόνο από την Ιστοσελίδα της ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-Ο.Μ.Γ. (www.omgclub.gr) υποβλήθηκαν και για τις δυο δραστηριότητες 629 δηλώσεις συμμετοχής. Μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο 269 αθλητές τερμάτισαν στον pella half marathon και 520 αθλητές στο Δυναμικό Βάδισμα. Πολλοί ήταν που τερμάτισαν εκτός χρόνου.

«Κλέβουν» 200 δισ. ευρώ από ΦΠΑ σε όλη την Ευρώπη



Στα 10 δισ ευρώ προσδιορίζουν οι Βρυξέλλες το ύψος της απώλειας εσόδων από ΦΠΑ στη χώρα μας ενώ το σύνολο των απωλειών στην Ευρωπαική Ενωση ξεπερνά τα 200 δισ. ευρώ το χρόνο.
Τα στοιχεία μελέτης της Ευρωπαικής Επιτροπής είναι αποκαλυπτικά και αποδίδουν τις απώλειες του βασικού αυτού εσόδου σε δύο λόγους:
1. Στη φοροκλοπή, και
2. Στις εξαιρέσεις και απαλλαγές που υπάρχουν από το φόρο.

Ανακοίνωση ΠΑΣΥ Πέλλας: «Κοψοχρονιά» θέλουν οι έμποροι και το Καλαμπόκι από τους παραγωγούς



      Δικαιολογημένη  πέρα για πέρα η αγανάκτηση των καλαμποκοπαραγωγών της Πέλλας - όπως και όλης της χώρας - για τις εξευτελιστικές φετινές τιμές παραγωγού για το προϊόν τους από τους μεγαλεμπόρους. Αγοράζουν με τιμές γύρω στα 12 - 15 λεπτά/κιλό, πολύ πιο κάτω από το κάθε χρόνο αυξανόμενο κόστος παραγωγής ( Φυτοφάρμακα, Λιπάσματα, ΦΠΑ στο 23%, μη απόδοση της κουτσουρεμένης κατά 50% επιστροφής ΦΠΑ, αγροτικό ρεύμα , χαράτσια αδρευτικών γεωτρήσεων, κ.ά
 Και είναι γνωστές οι ανάγκες των αγροτών για άμεση πληρωμή μιας και τα χρέη «τρέχουν» και η πίστωση από τους προμηθευτές εφοδίων γίνεται μόνο «τις μετρητοίς».

Γ. Καρασμάνης :«Η φυγή της ¨BIOXAΛΚΟ¨ μαχαιριά στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας»



Μόνον ως δραματική εξέλιξη που απειλεί να δυναμιτίσει τη μεγάλη κυβερνητική προσπάθεια για επενδύσεις, ανάκαμψη και ανάπτυξη, μπορεί να χαρακτηριστεί ο διαφαινόμενος εκπατρισμός του γιγάντιου βιομηχανικού – επιχειρηματικού συγκροτήματος της ¨Βιοχάλκο¨.
Τα παραπάνω εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο Βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. κ. Γιώργος Καρασμάνης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως πρόκειται για ένα βιομηχανικό κολοσσό που, πέραν του ότι επί 8 δεκαετίες ¨έφτιαξε¨ δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, αποτέλεσε πρότυπο επιχειρηματικότητας αψεγάδιαστης και συνέβαλε καθοριστικά στην τόνωση της αγοράς, την οποία τροφοδοτούσε με άριστης ποιότητας ελληνικής παραγωγής προϊόντα και με μεγάλες εξαγωγές που έδιναν ανάσες στην ελληνική Οικονομία.

Δήλωση Υπουργού Εργασίας για την Ανεργία

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτ­σης με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τη μείωση του ποσοσ­τού ανεργίας έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:
 «Το ποσοστό ανεργίας το β’ τρίμηνο του 2013 παρουσίασε μείωση, για πρώτη φορά μετά από 48 ολόκληρους μήνες, δηλαδή από τα μέσα του 2009 μέχρι σήμερα.

Στον Αρειο Πάγο ο φάκελος με τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής



Την ένταξη, στον αντιτρομοκρατικό νόμο, όλων των ποινικών περιστατικών, στα οποία έχει ανάμειξη η Χρυσή Αυγή, ζητάει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με επιστολή που έστειλε σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας σε έκτακτη ενημέρωσή του στους δημοσιογράφους, η επιστολή προς την εισαγγελέα συνοδευόταν από τους φακέλους 13 περιστατικών στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, περιστατικά, τα οποία -κατά την άποψη της Αστυνομίας- συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 19/9



Η ενέργεια της κινητήριας δύναμής μας απελευθερώνεται από τις πεποιθήσεις και την πίστη.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου



Γιορτάζουν:

Γεγονότα
490 π.Χ: Έλληνες και Πέρσες συγκρούονται στο Μαραθώνα. Οι Πέρσες, υπό τον Δάτι και τον Αρταφέρνη, αφήνουν στο πεδίο της μάχης 6.500 νεκρούς, ενώ οι απώλειες από την ελληνική πλευρά είναι μόλις 192, ανάμεσά τους και ο Καλλίμαχος. Η ακριβής ημερομηνία αμφισβητείται από πολλούς ιστορικούς, οι οποίοι υπολογίζουν ότι η μάχη διεξήχθη στις 13 ή 14 Αυγούστου (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτική Αθηνών).

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλήψεις για χρέη προς το δημόσιο στην Αριδαία



Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν σήμερα οι άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο. Πιο συγκεκριμένα:

Συνελήφθη στην Έδεσσα 43χρονη για ναρκωτικά



Συνελήφθη χθες (18.09.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, μία ημεδαπή ηλικίας 43 ετών, για κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην Έδεσσα Πέλλας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομική έρευνα στην οικία της προαναφερόμενης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Η πανέμορφη φοιτήτρια που ζωγραφίζει αριστουργηματικά σκίτσα στα γόνατα εν ώρα μαθήματος

Όπως πολλοί φοιτητές έτσι και η αμερικανή Jody Steel σχεδιάζει στα μαθήματα. Καμία όμως σχέση δεν έχουν τα δικά της σκίτσα, με σκιτσάκια σε ένα κομμάτι χαρτί. Η νεαρή κοπέλα κάνει αριστουργηματικά σχέδια στην γάμπα της.
Ένα από τα σχέδιά της δημοσιεύτηκε στο Imgur.com και γνώρισε επιτυχία αφού πάνω από 500.000 άτομα το είδαν και το αναπαρήγαγαν πολλά site.
Μετά από αυτή την επιτυχία η νεαρή φοιτήτρια δημοσίευσε τα σχέδια στο Rebbit και στο μπλογκ που δημιούργησε. Ας σημειωθεί ότι τα σχέδια τα δημιουργεί σε λιγότερο από μία ώρα.

Τροποποιητικές Συνταξιοδοτικές Πράξεις από το Γ.Λ.Κ. για συντάξεις στρατιωτικών



Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει αρχίσει η αποστολή Τροποποιητικών Συνταξιοδοτικών Πράξεων, με τις οποίες αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις που είχαν χορηγηθεί με βάση τους Ν. 2838/2000 και 3016/2002, για όσους στρατιωτικούς (από Αντισυνταγματάρχη και άνω και αντιστοίχους), στα Διατάγματα Αποστρατείας τους δεν αναγράφεται ότι αποστρατεύονται "ως ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους".

«Εικαστική Ποδηλατάδα» για παιδιά στην Σκύδρα

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης – Κινητικότητας , 16 - 22 Σεπτεμβρίου 2013 ,στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Σκύδρας , θα πραγματοποιηθεί από το Εργαστήρι Ζωγραφικής ART HOUSE του Λεωνίδα Γκέλου << Εικαστική Ποδηλατάδα >> για παιδιά , το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 , από 10:00 έως 14:00 ,στην πλατεία Δημοκρατίας ( απέναντι από το Δημαρχείο Σκύδρας ).

Ξεκινάνε τις συγκεντρώσεις τους τα Προσκοπικά Τμήματα της Έδεσσας



Το διάστημα μετά την κατασκήνωση των Προσκόπων της Έδεσσας έγινε η προεργασία για την έναρξη της νέας χρονιάς. Οργανώθηκαν τα Επιτελεία και πλαισιώθηκαν από νέους έμπειρους βαθμοφόρους  αλλά και από νεώτερους ώστε όλοι μαζί να προσφέρουν ένα σωστά οργανωμένο Προσκοπικό παιχνίδι στα παιδιά γεμάτο φαντασία και δράση.
Οι συγκεντρώσεις των τμημάτων θα πραγματοποιούνται:

Νέο Σύστημα Δημοτικών Εκλογών: αναπαλαίωση ή πανάκεια;



Θεόδωρος Κουτρούκης *

Αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας, με το οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία προετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την κατάρτιση δύο ψηφοδελτίων: ένα για τους υποψήφιους δημάρχους κι ένα  τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους (με αλφαβητική σειρά) για τις δημοτικές εκλογές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα δήμαρχοι θα εκλέγονται όσοι συγκεντρώνουν το 42% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η εκλογική διαδικασία θα επαναλαμβάνεται τη δεύτερη Κυριακή, μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων.

Ανακοίνωση ΚΚΕ για το επικείμενο νομοσχέδιο φορολόγησης των ακινήτων



Το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολογία ακινήτων κλιμακώνει την φοροεπιδρομή στη λαϊκή οικογένεια. Φορολογεί με μόνιμα, δυσβάσταχτα χαράτσια τη λαϊκή κατοικία, αλλά και την αγροτική και κτηνοτροφική γη, ωθώντας πλατιά λαϊκά στρώματα σε απόγνωση, ενώ ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά τη φορολογική επιβάρυνση μονοπωλιακών ομίλων και μεγαλοϊδιοκτητών.

Να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α. ζητούν ο Σβόμποντα και ο Κον-Μπεντίτ



Πληθαίνουν οι φωνές στο Ευρωκοινοβούλιο που ζητούν να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εκφράζει στήριξη στην κυβέρνηση Σαμαρά και αποδοκιμάζει τις αντιδράσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούν το θάνατο του 34χρονου για εκστρατεία κατά της κυβέρνησης.
Ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χ. Σβόμποντα και ο συμπρόεδρος της Κ.Ο των Πρασίνων Ντ. Κον-Μπεντίτ στο Ευρωκοινοβούλιο κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή, καταδικάζοντας τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Εκδήλωση Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών στο Φιλίππειο με τους Χρήστο Λάσκο και Ευκλείδη Τσακαλώτο



Την Κυριακή 22/09/2013, στις 11 το πρωΐ η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ καλεί όλους τους πολίτες της περιοχής μας στο στεγασμένο χώρο του Φιλίππειου, για να συμμετέχουν σε μια ζωντανή πολιτική συζήτηση με ομιλητές τους: Χρήστο Λάσκο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και Ευκλείδη Τσακαλώτο, βουλευτή Β΄Αθήνας. Οι δύο οικονομολόγοι, συγγραφείς του αποκαλυπτικού βιβλίου "22 πράγματα που μας λένε για την ελληνική κρίση και δεν είναι έτσι" θα παρουσιάσουν το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αποδομώντας παράλληλα σημείο προς σημείο τον κυρίαρχο λόγο της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής των μνημονίων.

Ο καιρός στην Ελλάδα είναι καλός, αλλά δε θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση των Ελλήνων»



Ο καιρός στην Ελλάδα είναι καλός, αλλά δε θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση των Ελλήνων»
«Ο καιρός στην Ελλάδα είναι καλύτερος, αλλά κατά τα λοιπά δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση των Ελλήνων», τόνισε λίγα μόλις 24ωρα πριν τη διεξαγωγή των κρίσιμων γερμανικών εκλογών ο Β. Σόιμπλε σε ομιλία του στο Μπατ Κρότσινγκεν.

Στη νέα αυτή ομιλία του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε μεταξύ άλλων πως είναι… ένας θερμός Ευρωπαίος!
Σε μια ακόμη προκλητική δήλωσή του, τόνισε πως…

Ανακοίνωση Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα



Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα

 Ο Παύλος Φύσσας, αντιφασίστας, δολοφονήθηκε με μαχαιριές τα ξημερώματα στην Αμφιάλη μετά από οργανωμένη επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η ομάδα των σαράντα νεοναζί της Χρυσής Αυγής έστησε καρτέρι σε πολυμελή παρέα νέων αντιφασιστών που βρίσκονταν χθες βράδυ στη καφετέρια Κοράλλι στην Αμφιάλη. Φορούσαν μαύρα ρούχα, είχαν γάντια στα χέρια και σιδηρογροθιές και λειτουργούσαν με εντολές υπεύθυνων ως παραστρατιωτικό σώμα. Τραυματίστηκαν και άλλοι αντιφασίστες.

Εισαγγελέας για τα παράνομα χρηματικά ποσά που ζητούν ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί



Τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας διέταξε την Τετάρτη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου προκειμένου να ελεγχθούν καταγγελίες για παράνομες πρακτικές ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

Ειδικότερα, η έρευνα αφορά καταγγελίες για χρήματα που ζητούν παράτυπα κάποιοι ιδιωτικοί σταθμοί για «τροφεία» των παιδιών και βρεφών που φυλάσσουν, παρότι είναι ενταγμένοι στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της «Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης» (ΕΕΤΑΑ).

Αυτός είναι ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος!



Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις λεπτομέρειες της στυγερής δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από 45χρονο χρυσαυγίτη στην Αμφιάλη του Κερατσινίου.
Ο 45χρονος που δολοφόνησε καρφώνοντας δύο φορές ένα στιλέτο στην καρδιά του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι οδηγήθηκε λίγο πριν τις 20:30, το βράδυ της Τετάρτης, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, μαζί με τη σύζυγό του, την εξαδέλφη της γυναίκας του και τον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που παραμένει στην περιοχή.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 19/9



Ζήσε για να αγαπάς, αγάπα για να ζήσεις.

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα
1888: Διεξάγεται ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός γυναικείας ομορφιάς (καλλιστεία), στο Σπα του Βελγίου. Το πρώτο βραβείο απονέμεται στη 18χρονη Μπέρθα Σουκαρέτ από τη Γουατεμάλα.

1931: Ο χρηματιστηριακός πανικός σε Αμερική και Ευρώπη επηρεάζει και την Ελλάδα. Σημειώνεται υποτίμηση των αξιών και χρεοκοπία χρηματιστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ κλείνει το Χρηματιστήριο.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Χάρτη για τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια έφτιαξε η Google



Χάρτη για τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σήμερα έφτιαξε η Google.
Ένας google map επιστρατεύτηκε προκειμένου να σημειωθούν με ακρίβεια τα σημεία συγκέντρωσης για τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που οργανώνονται μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Με μπλε καρφίτσες απεικονίζονται τα σημεία συγκέντρωσης, ενώ με κόκκινη καρφίτσα το σημείο που έπεσε ο Παύλος Φύσσας.

Πεδίο μάχης το Κερατσίνι -23 συλλήψεις και 65 προσαγωγές στα επεισόδια



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, μετά την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οργανώσεις της αριστεράς από το σημείο που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα ο 34χρονος Παύλος Φύσσας. Κατά τα επεισόδια είχαν προσαχθεί έως αργά το βράδυ 65 άτομα και είχαν συλληφθεί 23.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα εναντίον δύο διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες βρίσκονταν εκεί για την προστασία του τμήματος.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την άγρια δολοφονία του Π.Φύσσα



Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α. στη χώρα μας. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται  η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους,  χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς. 

Τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν είναι ποιος οπλίζει  το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθούν  στην αντιμετώπισή τους η επίκληση από τα πιο επίσημα χείλη της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων  που  τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χ.Α. και χτυπά την δημοκρατία .