Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Καταθέτουν την άδεια οπλοφορίας Ζαρούλια, Ηλιόπουλος και Ζησιμόπουλος



Τις άδειες οπλοφορίας τους δήλωσαν ότι θα καταθέσουν σήμερα, στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης, οι βουλευτές της Χρυσής Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Πολύβιος Ζησιμόπουλος.
Σε σχετική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής αναφέρεται ότι οι εν λόγω βουλευτές θα καταθέσουν τις άδειες οπλοφορίας τους “όπως τους ζητήθηκε χωρίς καμία δικαιολογία από το υπουργείο Προ-πο, λίγο πριν την διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.”

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του ενιαίου επιδόματος τέκνων



 Σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις θεσπίστηκε το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, το οποίο αντικατέστησε τα καταβαλλόμενα μέχρι τότε οικογενειακά επιδόματα

Τις προϋποθέσεις και διαδικασία χορήγησης και καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ανακοίνωσε με εγκύκλιό του το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Μας συγκλόνισε η Μάνα



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΙΑ απ’ τις πολλές, μια μάνα μοναδική. Στην πιο δύσκολη ώρα και με τον Αλέξανδρό της στην εντατική. Εκείνη πονάει πραγματικά-για τους άλλους «ξένος πόνος ξέγδαρμα»-κι ακόμα να το χωνέψουμε πως υπάρχουν σύγχρονες ηρωίδες. Διαβάσαμε τη σκέψη της μέσα απ’ τα λόγια της, ζυγιάσαμε το κουράγιο της, δεν βρήκαμε μέτρο να μετρήσουμε τον ηρωισμό της. Κι απόμεινε το μήνυμα. Το ‘στειλε για όλους μας, πανελλήνια, παγκόσμια κι ήταν συγκλονιστικό.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής



Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί.


   Γραφείο Τύπου της Κεντρικής  Επιτροπής του ΚΚΕ

Βόμβα: Γερμανός δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι τα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται από την Τρόικα…



Mια αποκάλυψη βόμβα που θα συζητηθεί έκανε Γερμανός δημοσιογράφος σε συνομιλητές του στην Αθήνα. Σύμφωνα με αυτή τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλέον από την Τρόικα, μετά τον εντοπισμό από τους ελεγκτές της Blackrock του υπέρογκου δανεισμού τους-κοντά στο 1 δις-τον οποίο οι περισσότεροι μηντιάρχες αδυνατούν να αποπληρώσουν! Έτσι οι Έλληνες μηντιάρχες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να αναστείλουν εκδόσεις, να κλείσουν κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την γλιτώσουν στο τέλος) ή να παραδοθούν αμαχητί στους δανειστές. Αυτό σημαίνει ότι τα

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 2/11



Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για κανένα μέρος, που να αξίζει να πάει κανείς.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 2 Νοεμβρίου



Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1789: Κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης, εθνικοποιείται η περιουσία της εκκλησίας.

1917: Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ, δηλώνει ότι «ήρθε η ώρα, οι Εβραίοι να αποκτήσουν κράτος στην Παλαιστίνη». Έμεινε στην ιστορία ως Διακήρυξη Μπάλφουρ, πάνω στην οποία βασίστηκε η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Στέλλα :«Έμεινα έγκυος στα 15 και μεγαλώνω το παιδί μόνη. Είμαι σημαιοφόρος στο σχολείο»

Η Στέλλα από την Θεσσαλονίκη είναι σήμερα 17 ετών και η… κόρη της, Ελίνα, 2 ετών! Έμεινε έγκυος στην ηλικία των 15 ετών από την πρώτη της μεγάλη αγάπη.
Ο φίλος της ήταν τότε 17 ετών και μαζί αποφάσισαν να κρατήσουν το μωράκι τους. Στο πλευρό τους ήταν από την αρχή η οικογένεια της Στέλλας, αλλά και του συντρόφου της.
Λίγους μήνες μετά όμως, όταν η Στέλλα ήταν πέντε μηνών έγκυος, άλλαξε η συμπεριφορά του πατέρα του παιδιού, αλλά και των γονιών του.

5 χρόνια κοπανατζής υπάλληλος του ΕΚΑΒ στην Πέλλα πληρωνόταν κανονικά



Την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή προκάλεσαν οι ποινές χάδια που επέβαλαν τα πειθαρχικά όργανα σε επίορκους υπαλλήλους του Δημοσίου, ο οποίος κατέθεσε ενστάσεις επί των αποφάσεων προκειμένου να επανεξεταστούν οι υποθέσεις.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του υπαλλήλου του ΕΚΑΒ στην Πέλλα, ο οποίος απουσίαζε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία του από τον Δεκέμβριο του 2006 έως και τον Νοέμβριο του 2011, δηλαδή για 5 χρόνια και πληρωνόταν κανονικά, λαμβάνοντας το σύνολο των αποδοχών του δηλαδή 121.381 ευρώ.

Εν ψυχρώ εκτέλεση 2 μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο



Δύο νεαροί έπεσαν νεκροί λίγο μετά τις επτά σήμερα το βράδυ της Παρασκευής στη λεωφόρο Ηρακλείου, στο ύψος το αριθμού 240, μετά απο πυροβολισμούς που έριξαν εναντίον τους δύο άτομα, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.
Όπως έγινε γνωστό, την ώρα των πυροβολισμών στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες ένα ακόμη άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Γιαννιτσά:Με λεωφορεία έφεραν τους συλληφθέντες για το παράνομο στοίχημα.Πλημμύρισαν τα κρατητήρια.


 Ένα πρωτόγνωρο θέαμα αντικρίζουν από το απόγευμα όσοι κινούνται στο κέντρο των Γιαννιτσών. Λεωφορεία της αστυνομίας γεμάτα με κρατούμενους ,οχήματα ασφάλειας, περιπολικά, μοτοσικλετιστές ,τροχονόμοι σε διασταυρώσεις και γενικά μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση. Αυτό προκαλεί η μαζική μετακίνηση των 58 συλληφθέντων για το κύκλωμα του παράνομου στοιχήματος που είχε την έδρα του στην Πέλλα.

Συμμετοχή του Συλλόγου «Αχιλλέας Μιμιλίδης» στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στα Γιαννιτσά



      
Τα ξημερώματα της 20ης Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη νυκτερινή πορεία 15 χιλιομέτρων του Συλλόγου μας, στο δρομολόγιο Ν. Μυλότοπος – Αμπελιές – Ύψωμα ΜΠΑΙΡ – Μνημείο Ταγματάρχου Γεωργούλη – Πενταπλάτανος – Μνημείο Πεσόντων στη Μάχη των Γιαννιτσών (πλησίον παλαιού Νεκροταφείου) – Μητρόπολη, με τη συμμετοχή του συλλόγου του Ιερού Λόχου 2012 (που παρέλασε με στολές Μακεδονομάχων), του Συλλόγου Ιδιωτικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ) και πολλών εθελοντών, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Πέλλα: Προσπάθησε να περάσει λαθραία 900 πακέτα τσιγάρα

Συνελήφθη χθες (31.10.2013) πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, ένας ημεδαπός ηλικίας 52 ετών, για παράβαση του τελωνιακού κώδικα.
Ειδικότερα, στην Επαρχιακή Οδό Μαυροβουνίου – Αριδαίας, σε αστυνομική έρευνα του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο προαναφερόμενος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας.

Γιαννιτσά: Βρέθηκε ο δράστης που είχε διαρρήξει 6 γραφεία μέσα σε μία μέρα



Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, τρεις περιπτώσεις κλοπών και τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων σε γραφεία στην πόλη των Γιαννιτσών, που έλαβαν χώρα την 30 και 31.03.2013.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού ηλικίας 28 ετών, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης των κλοπών και των διαρρήξεων κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων.

Ιδιώτες της αεργίας, «Διοικητικοί» της απεργίας!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΠΗΚΕ στη ζωή μας η ηλεκτρονική, χάθηκαν θέσεις εργασίας. Όπως κάποτε η μηχανή. Και δεν έχει αισθήματα η μηχανή, ούτε η ζωή πισωγυρίσματα. Το κομπιούτερ καθυστέρησε (σκοπίμως) στη δημόσια διοίκηση και τους λόγους αναζήτησέ τους στους οργανωμένους για λοβιτούρα και κλεψιά. Πιο εύκολα κάνεις τη «δουλειά» σου με ασυντόνιστους τομείς και με «λειτουργούς» απομονωμένους σε γραφεία με εξοπλισμό το κλιματιστικό και τη…γραφομηχανή.

Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στα Γιαννιτσά



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Πολίτες της Πέλλας,
           
Ο μόνος τρόπος που το σωματείο μπορεί  ίσως να ανακουφίσει οικονομικά κάπως τα μέλη του   είναι αυτό που εδώ και τρία χρόνια πραγματοποιούμε:  το παζάρι χωρίς μεσάζοντες.
Το επόμενο παζάρι χωρίς μεσάζοντες που διοργανώνεται από το σωματείο μας για φέτος  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοέμβριο 2013 στον χώρο της λαϊκής αγοράς στα Γιαννιτσά και ώρα 8.00πμ - 13.00...

Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου σε πρυτάνεις



Ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο αν δεν ανοίξουν τα ΑΕΙ την άλλη εβδομάδα
Τελεσίγραφο στους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου να ανοίξουν τα Ιδρύματα έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Μία μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατά κλειστά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους, καταχρηστικά, είπε ο υπουργός σε συναντήσεις που είχε με τους δύο πρυτάνεις.

Σε δημόσια διαβούλευση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο



Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δόθηκε την Πέμπτη σε δημόσια διαβούλευση. «Το νομοσχέδιο, ουσιαστικά, εξευρίσκει πόρους 500 εκατ. ευρώ» και ολοκληρώνει τον κύκλο «νοικοκυρέματος» του Ασφαλιστικού, εξοπλίζοντας τα Ταμεία με θεσμικά εργαλεία που βελτιώνουν δραστικά την εισπρακτική ικανότητά τους, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

ΥΠΟΙΚ: Τη Δευτέρα η τρόικα στην Ελλάδα



Την ώρα που δημοσίευμα του Reuters, αναφέρει ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, το υπουργείο Οικονομικών, αξιωματούχοι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ διαβεβαιώνουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα η τρόικα θα ξεκινήσει κανονικά την επιθεώρηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, «αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις αρχές Νοεμβρίου επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνας». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου, αιτία της αναβολής είναι η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, το οποίο σύμφωνα με την τρόικα φτάνει τα 2 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ελληνική πλευρά δεν ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

Τατσόπουλος: «Ο Γλέζος είναι σαν το γεράκο του Αστερίξ με τη θεογκόμενα»



Πρωτοφανής απρέπεια σε βάρους του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, ο οποίος απλώς ρώτησε πού θα βρει ο Τσίπρας τα χρήματα για τις παροχές
"Ο Γλέζος μοιάζει με τον γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα...". Με το σχόλιο αυτό και χαριτολογώντας σχολίασε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος Πέτρος Τατσόπουλος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κυρίου Γλέζου και τη γενικότερη κριτική του για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως σέβεται απολύτως τις απόψεις και τις αγαθές

Ημερίδα με θέμα « Καρκίνος μαστού: Αυτός ο άγνωστος γείτονας» από τον Σύλλογο «Καππαδόκες» Ν.Μυλοτόπου



Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα  
           υγείας στην εποχή μας, προσβάλλοντας στη χώρα μας
περισσότερες από 4.000 γυναίκες  κάθε  χρόνο.
Στα πλαίσια ενημέρωσης και αφύπνισης των γυναικών
ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Μυλοτόπου « Οι Καππαδόκες»
διοργανώνει ομιλία – ενημέρωση με τον
κ. Καραπαναγιώτη Κων/νο Χειρουργό – Ειδικό Μαστολόγο με θέμα :

Ο Τζιτζικώστας αποκάλυψε πώς βλέπει η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ



του Γιώργου Δελαστίκ
Απολαυστική από πολιτική σκοπιά ήταν η δήλωση την Κυριακή το πρωί στο Μega του νεοδημοκράτη περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι «κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι και το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση γιατί καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος». Ουσιαστικά τίναξε στον αέρα το πολιτικό σκηνικό.
Ήταν ταυτόχρονα μια εξαιρετικά χρήσιμη τοποθέτηση, καθώς λειτούργησε ως καταλύτης για την αποκάλυψη πολλών πολιτικών θέσεων που μέχρι την Κυριακή αποκρύπτονταν επιμελώς.

Γ.Καρασμάνης «Αίτημα προσέλευσης Τσαυτάρη στη Βουλή»



Αίτημα να προσέλθει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του για τη λειτουργία, τα προβλήματα, αλλά και τις απαιτούμενες αλλαγές στο υφιστάμενο σύστημα ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, υπέβαλε η πλειοψηφία των βουλευτών της Ν.Δ. που συμμετέχουν στην Επιτροπή.

Προτάσεις για πλήρη αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ



Ένα πόρισμα χωρίς οσμές σκανδάλων στον ΕΟΠΥΥ, φαίνεται ότι παρέδωσε σήμερα στον υπουργό Υγείας, ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζής, όπως τουλάχιστον εκτίμησε ο ίδιος μετά τη συνάντησή του με τον Ά. Γεωργιάδη. Ο κ. Ρακιντζής, έπειτα από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι στο πόρισμα δεν γίνονται αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά και σκάνδαλα. «Τις διαδικασίες ελέγξαμε και προτείναμε λύσεις για την πλήρη αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ», περιορίστηκε να πει.
Ωστόσο, όπως ανέφερε, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το κόστος για νοσηλείες στο εξωτερικό

Δυσχέρειες στη λειτουργία του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιαννιτσών



Εδώ και λίγο καιρό, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για περιστολή των δημοσιονομικών εξόδων, το Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιαννιτσών μετεγκαταστάθηκε σε κτίριο του Νέου Μυλοτόπου που παραχώρησε ο Δήμος Πέλλας.

Προκειμένου να υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση, η υπηρεσία υποχρεωτικά τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας από τις 18/9 μέχρι και τις 11/10/13. Στο χρονικό αυτό διάστημα οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, με αυταπάρνηση και πολύ κόπο, φρόντισαν να μεταφερθούν τα αρχεία, τα γραφεία και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Εκπτώσεις απόγνωσης από σήμερα στα μαγαζιά – Το λιανεμπόριο κατέρρευσε -



Ούτε καν στις θερινές εκπτώσεις δεν μπήκαν στα καταστήματα οι Ελληνες, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Στατιστικής για τον όγκο των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο και πλέον γεννάται θέμα επιβίωσης χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που προσδοκούν στο νέο θεσμό των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, αρχής γενομένης από τη Παρασκευή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πωλήσεις σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο ήταν μειωμένες κατά 7,8%, αλλά το συγκλονιστικό είναι ότι η μεγαλύτερη «βουτιά»- της τάξης του 28,8%-

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 1/11



Δυναμώνεις κάποιον όταν τον βοηθάς λίγο, τον αποδυναμώνεις, αν βοηθάς πολύ.
Kαλό μήνα!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:


Γεγονότα

451: Ολοκληρώνεται η Δ' Οικουμενική Σύνοδος της Χαλκηδόνας. Καθόρισε το ορθόδοξο δόγμα σχετικά με τις δύο φύσεις του Χριστού και καταδίκασε τον Μονοφυσιτισμό.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

“Εκτός νόμου όσα λέει η εισαγγελέας Γιαννιτσών για 6 αδέσποτα σκυλιά” σύμφωνα με την ομάδα του adespoto.gr



Λάβαμε την επιστολή διαμαρτυρίας του adespotou.gr την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια:


"Με απίστευτη άγνοια του νόμου και θράσος η εισαγγελέας Γιαννιτσών διέταξε την κ Μαρίνα Π. να μη φροντίζει τα 6 στειρωμένα αδέσποτα σκυλιά στο χώρο της επαγγελματικής της στέγης!
Η κ. Μαρίνα Π. κλήθηκε να απολογηθεί μετά από καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών! Αντί να αγκαλιάσουν τα 6 στειρωμένα & εμβολιασμένα αδέσποτα ζώα, κατήγγειλαν την κυρία που τα ταϊζει!

Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Γιαννιτσά & Έδεσσα στις 6 Νοεμβρίου



Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Δεν πρέπει να ανεχθούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης. Καλούμε τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους μετανάστες σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης!

Κάλεσμα της ΟΓΕ σε γενικό ξεσηκωμό στις 6 Νοέμβρη Υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας



Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ καταδικάζουν την προσπάθεια κυβέρνησης, ΕΕ και εργοδοσίας να βάλουν στο χέρι την αργία της Κυριακής.
     Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ, στηρίζει την απεργία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εμπόριο και των αυτοαπασχολούμενων στις 3 Νοέμβρη, την πρώτη Κυριακή δηλαδή που τα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν, με βάση τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης.

Το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία ενάντια στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές



H ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γιαννιτσών  αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση με το Ν.4177/2013 που κήρυξε η ομοσπονδία ΟΙΥΕ.

Είναι η πρώτη φορά, μετά το 1908 που καθιερώθηκε στη χώρα μας η Κυριακή
Αργία, όπου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν την Κυριακή 3
Νοεμβρίου 2013 να λειτουργήσουν.

Στο 16% η ΝΔ σύμφωνα με τις κυλιόμενες. 10 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ.



Κρύος ιδρώτας λούζει από νωρίς το πρωί τους φίλα προσκείμενους στην ΝΔ ανθρώπους των εταιρειών που πραγματοποιούν τις λεγόμενες κυλιόμενες μετρήσεις της κοινής γνώμης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων στέλνει την ΝΔ σε ένα ιστορικά χαμηλό ποσοστό που κυμαίνεται στο 15-16% με τάσεις περαιτέρω μείωσης. Αυτό κάνει σχεδόν απαγορευτικές της ευρωεκλογές-αν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο-μια και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ συνθλίβονται στην κυριολεξία με τον Βενιζέλο να ρισκάρει πάρα πολλά

Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Δράσης «WIN –WIN» Γυναίκες σε Δίκτυο για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα



 Μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Δράσης με τίτλο «WIN – WIN: Γυναίκες σε Δίκτυο, για την Καινοτομία και την
Επιχειρηματικότητα», που υλοποίησαν το Κέντρο Εργάνη και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Πρωταρχικός στόχος
του Έργου, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2013, ήταν η βελτίωση των αναπτυξιακών
μεγεθών και δεικτών μέσα από την αύξηση των ποσοστών της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Εδεσσαίος επιχειρηματίας χρωστούσε 550.000 Ευρώ σε ΦΠΑ!!!



Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες (30.10.2013), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, ένας άνδρας  30 ετών, για μη απόδοση Φ.Π.Α. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 559.922,19 ευρώ.