Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Το δηλητήριο του σκορπιού στη μάχη κατά του καρκίνου.



Θεωρείται θανατηφόρο, πλέον όμως αποτελεί βασικό συστατικό φαρμάκου που έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση του καρκίνου, από την εταιρία Medolife η οποία έχει έδρα τη Δομινικανή Δημοκρατία και με επικεφαλής τον Ρώσο επιστήμονα Αρθουρ Μικαέλιαν. Ωστόσο Αμερικανοί γιατροί εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί παρόλο που η Medolife το θεωρεί εξαιρετικά αποτελεσματικό.Το Escozine δημιουργήθηκε έχοντας ως βασικό συστατικό του το δηλητήριο του μπλε σκορπιού, παρουσιάζεται ως ένα προηγμένο, κλινικά εγκεκριμένο σκεύασμα που έχει σημειώσει υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε κλινικές δοκιμές.

Ανακατάληψη (μετά ή…άνευ);

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΝΑΙ τραγικό να χάνεις τη δουλειά σου, ξαφνικά. Ωστόσο, αν κατέλαβες λάθρα το πόστο και παραμένεις ως χαραμοφάης-κλικαδόρος και τσεπώνεις τη μέρα ό,τι ο διπλανός σου σε ένα μήνα, τότε…απολύεσαι. Χωρίς να σε «κλάψουν», όπως δεν έκλαψες όταν άρπαζες τη θέση κάποιου άλλου, ικανότερου και ταλαντούχου, που δεν πηδάει απ’ το παράθυρο. Είναι δίκαιο και επιβεβλημένο. Τώρα που το Κράτος ξύπνησε(;), ωστόσο, καμώνεται πως δεν κάποιους θύλακες της ευνοιοκρατίας σε υπουργεία, με απείραχτους και «φυτευτούς» που «δουλεύουν» και μας δουλεύουν.

Η σοκαριστική αλήθεια για τα ελληνικά πετρέλαια και τα μνημόνια



Τελικά πόσο τυχαία έγιναν όλα αυτά που ζούμε; Ένας λαός που παθιάζεται για τις ιστορίες συνομωσίας, γύρευε για πόσες δεκαετίες μετά θα αναρωτιέται-ειδικά μετά από αυτή τη συνέντευξη και το συγκεκριμένο video-πόσο τυχαία μπήκαμε στα μνημόνια.
Η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Ευρώπης έχει σημείο αναφοράς την Κρήτη. Ο φάκελος για τον εντοπισμό των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, νότια της Κρήτης δημιουργεί προσδοκίες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας με το ... σύνθημα να το δίνει ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος. "Τα κοιτάσματα της

Μάννα εξ «ουρανού» για τη Χρυσή Αυγή το αίμα των μελών της



Το καινοφανές στοιχείο της επίθεσης πριν από μία εβδομάδα στο Νέο Ηράκλειο είναι ότι δεν στράφηκε ενα­ντίον κάποιων εκπρο­σώπων της εξουσίας ή του κράτους. Έπληξε μέλη της Χρυσής Αυ­γής. Αν και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρχε προκήρυξη, κατά πάσα πιθανότητα οι δράστες θα δώσουν στην πράξη τους το νόημα της εκδίκησης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.Αυτά σε πρώτο επίπεδο, επειδή στο σκο­τεινό κόσμο της τρομοκρατίας υπάρχουν πολλά επίπεδα. Όταν το εξεγερσιακό κύμα του Δεκεμ­βρίου του 2008

Συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας του Αλεξάνδρειου Ωδείου Γιαννιτσών σε διεθνές φεστιβάλ



Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε Η  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  την προηγούμενη Κυριακή 3-11-2013 από την συμμετοχή της με άλλες χορωδίες στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ "ΝΙΚΟΣ ΑΣΤΡΙΝΙΔΗΣ"   στο  ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  στη Θεσσαλονίκη . 
Η ερμηνεία των μουσικών κομματιών του ρεπερτορίου της χορωδίας και ειδικά το «ΕΙΡΗΝΗ», από το «ΟΡΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ» σε μουσική διασκευή του Καμπάνη ΣΑΜΑΡΑ και ποίηση της Ευαγ. ΠΙΤΣΟΥΛΗ με σολίστ και αφηγητή τον κ. ΣΤΑΘΟΥΛΗ Γιώργο...

Γιώργος Ζάχαρης: O Ελληνας που κέρδισε 100 εκατ.$ με ένα tweet



«Η λέξη για σήμερα είναι ευτυχισμένος», έγραψε ο venture capitalist, όταν με το καλημέρα στη Γουόλ Στριτ η μετοχή του Twitter εκτινάχθηκε από τα 26 στα 46 δολάρια.
Με ένα tweet αντέδρασε ο Γιώργος Ζάχαρης στην εκτίναξη της μετοχής του Twitter, τις πρώτες ώρες διαπραγμάτευσής της στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης. «Η λέξη για σήμερα είναι ευτυχισμένος», έγραψε ο ελληνικής καταγωγής venture capitalist, ο οποίος ήταν από τους πρώτους επενδυτές στη μετέπειτα δημοφιλή υπηρεσία microblogging.
  Ηδη από το 2006 και προτού το Twitter βγει στον αέρα, ο Γιώργος Ζάχαρης είχε επενδύσει

Κίνητρα για μεταχειρισμένα και ηλεκτροκίνητα ΙΧ



Τροπολογίες που δίνουν κίνητρα για την αγορά εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και φιλικών προς το περιβάλλον ΙΧ(ηλεκτροκίνητα) κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών.Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, εξαιρούνται από τον φόρο πολυτελείας όσα αυτοκίνητα έχουν ταξινομηθεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, καθώς και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.Με άλλη ρύθμιση, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνεται η φορολογητέα αξία των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ώστε να επιβάλλεται το τέλος ταξινόμησης.
Αναλυτικά οι ρυθμίσεις:

Ιρλανδία: πώς κατάφερε να βγει απο το Μνημόνιο.



Η Ιρλανδία ήταν η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που χτύπησε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση το 2008. Τον Δεκέμβριο του 2010, η ιρλανδική κυβέρνηση, αφότου είχε εγγυηθεί όλα τα δάνεια που είχαν δώσει οι άπληστοι τραπεζίτες της, έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας και ζήτησε τη βοήθεια της Ευρωζώνης. Χθες, η τρόικα ολοκλήρωσε την τελευταία της επιθεώρηση και τον Δεκέμβριο, μετά από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας, η χώρα θα βγει και επίσημα από το Μνημόνιο. Ωστόσο, η συνέχεια θα είναι δύσκολη για τους Ιρλανδούς.
«Είναι σημαντική ημέρα», δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν. «Πολλοί νόμιζαν, και ορισμένοι φοβούνταν, ότι ποτέ δεν θα έφτανε. Η προσπάθεια

Χιλιάδες σπίτια έτοιμα να «καούν» στις φλόγες της τρόικας!



Χιλιάδες σπίτια θα βρεθούν στις φλόγες της τρόικας, που επιμένει να απελευθερωθούν οριζόντια οι πλειστηριασμοί σε λιγότερο από δύο μήνες. Στο θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων υπήρξε επίσης αδιέξοδο, με τους δανειστές να επιμένουν σε πλήρη απελευθέρωση, γεγονός που σημαίνει ότι χιλιάδες έμποροι απειλούνται με έξωση.
 Στη δίωρη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των δανειστών, χθες, ο Κωστής Χατζηδάκης προσπάθησε να κερδίσει χρόνο, ώστε να προλάβει πιθανές αντιδράσεις από την κοινωνία. Γι' αυτό και κύκλοι του υπουργείου

Αυτές είναι οι αποδείξεις που «μετρούν» στην Εφορία- Ποιες πρέπει να μαζέψετε [λίστα]



Αντιμέτωποι με το χαρτοβασίλειο των αποδείξεων βρίσκονται και φέτος μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις ίσης αξίας με το 25% του εισοδήματος τους, με το μέγιστο απαιτούμενο όριο να αγγίζει τα 10.500 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι θα αποδυθούν σε «αγώνα δρόμου», προκειμένου να συλλέξουν τον απαραίτητο αριθμό αποδείξεων, καθώς εάν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός απειλούνται με ποινή φόρου 22% επί της διαφοράς. Ωστόσο, δεν πρόκειται να έχουν την παραμικρή φορολογική ελάφρυνση εάν συγκεντρώσουν περισσότερες αποδείξεις από το

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 9/11



Η ζωή δεν κάνει χάρες σε κανέναν. Ο καθένας έχει πλάι του το πρόσωπο που του αξίζει.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 9 Νοεμβρίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1866: Το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου στην Κρήτη. Ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης βάζει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη και ανατινάζει την ανατολική πτέρυγα της μονής, καταπλακώνοντας Χριστιανούς και Τούρκους.

1888: Ένας από τους πιο διάσημους άγγλους δολοφόνους κατά συρροή, ο επονομαζόμενος Τζακ ο Αντεροβγάλτης, σκοτώνει τη Μέρι Τζέιν Κέλι, το τελευταίο γνωστό θύμα του.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Γιαννιτσά: Ήταν ένας Βούλγαρος, ένας Γεωργιανός και 2 Έλληνες…. αλλά τους πιάσανε



Συνελήφθησαν σήμερα (08.11.2013) το μεσημέρι στα Γιαννιτσά Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, δύο ημεδαποί 24 και 26 ετών, ένα υπήκοος Βουλγαρίας 23 ετών και ένας υπήκοος Γεωργίας 19 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αρχικά εντοπίστηκε το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος και συνεπέβαιναν οι λοιποί προαναφερόμενοι και οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης με ηχητικές και φωτεινές ενδείξεις στο προαναφερθέν όχημα προκειμένου να το ελέγξουν. Το όχημα συνέχισε να κινείται και από οι επιβαίνοντας έριξαν στο οδόστρωμα τρεις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 15 γραμμάρια κάνναβης.

Γιαννιτσά: 53χρονος είχε μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε οπλοστάσιο



Συνελήφθη σήμερα (08.11.2013) το πρωί στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 53 ετών, για παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη οπλοφορία.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής προανάκρισης, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Οι 93 κανόνες του Facebook.



Οι καλημέρες απαγορεύονται. Τα γατάκια και τα σκυλάκια επίσης. Τα like στον εαυτό σου και τα add στους γονείς. Bλέπουμε διάφορα στο timelime κάθε μέρα, οπότε είπαμε να συντάξουμε το μανιφέστο χρήσης του Facebook.Εσύ που έχεις το Facebook δήθεν μόνο για δουλειά, εννοείς ότι θα το κλείσεις αν (χτύπα ξύλο) μείνεις άνεργος;Ο αριθμός των mutual μεταξύ της καινούργιας σου γκόμενας και εσένα πρέπει να μείνει όσο πιο κοντά στο μηδέν γίνεται. Κάποτε θα χωρίσετε και δεν θα θες να μαθαίνεις τίποτα γι'

Τα υπέροχα αυτοκίνητα της αστυνομίας του Ντουμπάι!



Oι άντρες του τμήματος της Τροχαίας στη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είναι αναμφισβήτητα οι πιο τυχεροί του κόσμου. Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους αστυνομικούς, αυτοί έχουν τη δυνατότητα να οδηγούν ορισμένα από τα κορυφαία super cars.Μοντέλα της Lamborghini, της Ferrari, της Bentley, της BMW, της Mercedes, ακόμα και η Bugatti Veyron βρίσκονται στο στόλο των περιπολικών. Πρόσφατα προστέθηκε στην ομάδα και ένα Brabus B63S 700 Widestar, το οποίο παρουσιάστηκε μαζί με όλα τα άλλα στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντουμπάι.Δείτε τα....

Βρήκαν το κουράγιο και χάρισαν όργανα του 4χρονου παιδιού τους



Μόνο συγκίνηση προκαλεί η απόφαση των γονέων ενός τετράχρονου παιδιού που νοσηλευόταν με πολυοργανική ανεπάρκεια. Χάρισαν τους κερατοειδείς του σε έναν 23χρονο κι έναν 26χρονο.Έχαναν το παιδί τους. Κι όμως μέσα στον πόνο τους οι γονείς βρήκαν το κουράγιο και δώρισαν τους κερατοειδείς του σε δύο νέους ανθρώπους. Το τετράχρονο παιδί κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια ενώ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσομομείου Θεσσαλονίκης. Οπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής ..

10 μικρές αλλαγές για καλύτερη ποιότητα ζωής



Από Δευτέρα αρχίζω δίαιτα ή κόβω το κάπνισμα. Πολλές φορές το υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας αλλά σπάνια το τηρήσαμε. Κάποιες φορές ξεκινήσαμε δειλά, αλλά γρήγορα εγκαταλείψαμε την προσπάθεια στη μέση.Μπορεί να είναι δύσκολο ν’ αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο ζωή μας και τις συνήθειές μας. Μπορούμε όμως εύκολα να υιοθετήσουμε μερικές έξυπνες αλλαγές, που θα βελτιώσουν την υγεία μας, τη φυσική μας κατάσταση και θα μας βγάλουν από τη ρουτίνα. Δε θέλει ούτε πολύ κόπο, ούτε χρόνο και χρήμα, λίγη θέληση κι όλα

Πόνος στο στήθος: καρδιά ή στομάχι;



Οι περισσότεροι άνθρωποι σε κάποια φάση της ζωής τους μπορεί να εμφανίσουν κάποιο είδος πόνου στο στήθος γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία.
Ο θωρακικός πόνος μπορεί να είναι περιοδικός ή οξύς, έντονος ή ήπιος να έχει διάρκεια ή να είναι σύντομος. Το μυαλό πάει στο κακό και αρχίζουν τα σενάρια ….επιστημονικής φαντασίας.
Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πως να ερμηνεύετε τα σημάδια του θωρακικού πόνου: πότε δηλαδή  πρόκειται για έμφραγμα ή για ένα μυικό πόνο  ή για μια απλή

Ο Ολι Ρεν ανακοινώνει(!!) πότε θα αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες στην Ελλάδα.


Από το 2016 θα ισχύσουν οι νέες αναθεωρημένες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με απάντηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης και ευρωβουλευτή της Ομάδας "Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη", Θόδωρου Σκυλακάκη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Όλι Ρεν δήλωσε ότι η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές, οι οποίες προβλεπόταν με βάση το μνημόνιο ότι θα γίνουν το 2012,

Σοκάρει η φωτογραφία παιδιού στη Συρία που περπατάει μονάχο σε ένα τοπίο ανείπωτης καταστροφής [εικόνα]



Μία φωτογραφία κάνει εδώ και λίγα 24ωρα το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία κλονίζει το κοινό αίσθημα και προκαλεί τεράστια ερωτηματικά σχετικά με τα τεκταινόμενα στην σπαρασσόμενη Συρία.
Η φωτογραφία δείχνει ένα μικρό παιδί να περπατάει μονάχο σε ένα απίστευτο τοπίο καταστροφής που θυμίζει εικόνα από την αποκάλυψη:

Aπογοητευτική η πρώτη συγκέντρωση στελεχών και υποψήφιων του Δημάρχου Πέλλας.



Ο προεκλογικός αγώνας φαίνεται πως άρχισε για τα καλά στο Δήμο Πέλλας καθώς τόσο οι φερόμενοι ως υποψήφιοι όσο και ο Δήμαρχος Πέλλας κ.Στάμκος,ανεβάζουν ρυθμούς και εντείνουν τις προσπάθειες τους.Έτσι μετά την ψυχρολουσία που πήρε ο κ.Καστερίδης όταν επιχείρησε να κάνει συγκέντρωση γυναικών στο Φιλίππειο και ήρθε αντιμέτωπος με ελάχιστες παρουσίες του ωραίου φύλλου,ανάλογη κρυάδα ένιωσε και ο κ.Στάμκος πριν λίγες μέρες στο δημοτικό διαμέρισμα της Πέλλας. Εκεί ο Δήμαρχος Πέλλας συναντήθηκε με πολύ μικρότερο αριθμό ανθρώπων από εκείνο που οι συνεργάτες του τον προετοίμαζαν πως θα είχε.Όπως ανέφερε γνωστός Αντιδήμαρχος το κλίμα....

Όταν ο Αλέξης ερωτεύτηκε το ευρώ.



Εγώ ο μνημονιακός, ο μπήξε, ο δείξε, υποστήριζα από την πρώτη στιγμή ότι ο δρόμος έξω από το ευρώ ισοδυναμεί με εξοστρακισμό στο φεγγάρι, όπου ο θάνατος είναι το μόνο εξασφαλισμένο αποτέλεσμα. Κι ήρθε ο αντιμνημονιακός, ο επαναστάτης, ο αριστερός Αλέξης κι είπε το ίδιο. Αλέξη μου κλέβεις το ψωμί! Θέλω Λαφαζάνη, θέλω Στρατούλη, θέλω Λαπαβίτσα. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει χάσει μία τεράστια ευκαιρία. Με μία αντιπολίτευση που αλλάζει απόψεις πιο γρήγορα απ’ ό,τι κάποιος πουκάμισα, είναι κρίμα κι άδικο που δεν έχει κατορθώσει να περάσει ένα σοβαρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ίσως το

Το ΚΚΕ για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.



Είναι σε εξέλιξη σχέδιο αποπροσανατολισμού και παγίδευσης του λαού σε νέα διλήμματα και εκβιασμούς.
          Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη σε αντίθεση με τη λαϊκή θέληση να επιβάλει τις αξιώσεις των μονοπωλίων και της ΕΕ και να περάσει δια πυρός και σιδήρου τις αναδιαρθρώσεις, τη διάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, τη φοροληστεία, τα άλλα μέτρα που έρχονται. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έδωσε μια πρώτη απάντηση χτες στα νέα αυτά μέτρα, οργανώνει -μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, απειλών και ΜΑΤ- την πάλη του καθημερινά

Ο Γιώργος Καμπερίδης στο τιμόνι της Αναγέννησης Γιαννιτσών.


Ο Γιώργος Καμπερίδης θα είναι ο αντικαταστάτης του Νίκου Ζαλίκα  και θα κρατά το  "τιμόνι" της Αναγέννησης Γιαννιτσών, μετά την παραίτηση του τελευταίου. Η διοίκηση της ομάδας της Πέλλας τα βρήκε σε όλα το βράδυ με τον έμπειρο τεχνικό, που αναλαμβάνει από σήμερα τα καθήκοντά του, ενώ θα κάνει ντεμπούτο στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου. Ο Καμπερίδης έχει εργαστεί στο παρελθόν σε Εθνικό Κατερίνης, Πυρσό Γρεβενών, Φωκικό, Πόντιους Κατερίνης, Βατανιακό και Ρούβα.
Την Κυριακή στο παιχνίδι με το Γάζωρο θα βρεθουν στις κερκίδες του δημοτικου σταδίου οι

Οι "Ίκαροι" Γιαννιτσών καταγγέλουν την ΕΚΑΣΚΕΜ για σοβαρές παραβιάσεις στο παιδικό πρωτάθλημα.



"Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι υπεύθυνοι προπονητές των Ικάρων Γιαννιτσών Σπόντης Νίκος και Σερέτης Θεολόγος είναι υποχρεωμένοι να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους και να αποδοκιμάσουν την συμμετοχή πολύ μεγαλύτερων-ηλικιακά- αθλητών των αντιπάλων ομάδων στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ . 
Η αρνητική αυτή εξέλιξη  δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο όσον αφορά στην πρακτική εφαρμογή του ευ- αγωνίζεσθαι και της ισονομίας του πρωταθλήματος, αλλά και στην λειτουργία του συλλόγου μας λόγω της απροθυμίας των αθλητών μας να συμμετάσχουν και ν'

Αντικείμενα πιο βρόμικα από τη λεκάνη της τουαλέτας!



Στο σπίτι,καθημερινά, όλοι ασχολούμαστε με την καθαριότητα – άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Επιμένουμε σε κάποια σημεία ή αντικείμενα τα οποία θεωρούμε ότι είναι πολύ βρόμικα και φροντίζουμε να τα καθαρίζουμε με μεγαλύτερη επιμέλεια και συχνότητα. Δίνουμε σίγουρα μεγαλύτερη βαρύτητα στο μπάνιο και στην κουζίνα καθώς εκεί συγκεντρώνονται τα περισσότερα μικρόβια και πρωτίστως χρησιμοποιούμε πολλών ειδών χημικά και καθαριστικά για τη λεκάνη της τουαλέτας που θεωρούμε ότι είναι πάντα βρόμικη. 
Υπάρχουν όμως πολλά οικιακά αντικείμενα που είναι πολύ πιο βρόμικα από τη λεκάνη, χωρίς

Πώς το ξενύχτι καταστρέφει τον οργανισμό: Αποδιοργανώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.



Tις βλαβερές επιπτώσεις της αϋπνίας, παρουσιάζει πρόσφατη αμερικάνικη έρευνα, επισημαίνοντας ότι το ξενύχτι αποδιοργανώνει και σταδιακά καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας, κάνοντας τον ευάλωτο σε ασθένειες.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Southwestern του πανεπιστημίου του Τέξας, με επικεφαλής την καθηγήτρια ανοσολογίας και μικροβιολογίας Λόρα Χούπερ, που εκπόνησαν την έρευνα, το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού μας λειτουργεί για δύο 12ωρες περιόδους φωτός και σκότους. Όταν, όμως, ο ρυθμός αυτός αποδιοργανώνεται, τότε

Σάρωσε στα μετάλλια ο ΑΣ "Φίλιππος"Γιαννιτσών.Όλα τα ονόματα των νικητών.



Στις 3 Νοεμβρίου 2013 στο κλειστό γυμναστήριο Π. Μυλοτόπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 5ο φιλικό διασυλλογικό πρωτάθλημα taekwondo στις
κατηγορίες «παίδων-κορασίδων», στις ηλικίες 2006-2005-2004 2003-2002-2001-2000-1999 και 1998 ενώ οι γεννημένοι 2008 και 2007 έκαναν αγώνες επίδειξης.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε 5 τερρέν με ηλεκτρονικούς θώρακες αυτόματης βαθμολόγησης στα πρότυπα των πανελλήνιων πρωταθλημάτων, σε ένα στάδιο όμορφα στολισμένο, με βάθρο ολυμπιακών διαστάσεων και ενημέρωση με την κατάσταση των αγώνων

Πέτρωσε το χαμόγελο του Γιάννου

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ πολιτικολογούμε, μέρες (κρίσης) που είναι. Ούτε προβάλλουμε κόμματα και «ιδεολογίες». Αν το κάναμε, θα ανατρέχαμε στις αμαρτίες της δεξιάς, στις εξυπνάδες των πασόκων και στην ανεπάρκεια της εκάστοτε ηγεσίας του ΚΚΕ. Ψυχρή, λοιπόν, η θεώρησή μας και «τεχνοκρατική», όπως αρμόζει στον κ. Παπαντωνίου. Περί τη δημόσια συμπεριφορά του, τον βίο και την πολιτεία του.
«ΠΑΝΤΟΣ καιρού» ο Γιάννος και η καριέρα του στην πολιτική ξεκινάει απ’ το ’81, ως ευρωβουλευτή.

Δικογραφία κατά του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη Βουλή




Δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ και υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή, ώστε να αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας του.

Σύμφωνα με την δικογραφία, ο κ. Βαρβιτσιώτης εμπλέκεται σε κακουργηματική απιστία, κατά το διάστημα που διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας (2011-2012).

Μπλόκο στις επιχειρήσεις που χρωστάνε



Στη φραγή της δυνατότητας υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) μέσω διαδικτύου για το σύνολο των οφειλετών ενεργών επιχειρήσεων που έχουν μη ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) προχώρησε η Διοίκηση του Ιδρύματος.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 432 οφειλέτες με συνολική οφειλή 1,3 δισ. ευρώ, οι οποίοι σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να υποβάλουν την ΑΠΔ του μηνός Οκτωβρίου, στο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ανήκουν, αφού πρώτα διακανονίσουν τις οφειλές τους.

Τι προβλέπει το άρθρο 142 για την πρόταση δυσπιστίας



Αρθρo 142: Πρόταση δυσπιστίας
1. H Boυλή μπoρεί με απόφασή της να απoσύρει την εμπιστoσύνη της από την Kυβέρνηση ή από μέλoς της ύστερα από πρόταση δυσπιστίας. H πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπoγραμμένη από τo ένα έκτo (1/6) τoυλάχιστoν των Boυλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα oπoία θα διεξαχθεί η συζήτηση.
2. H πρόταση δυσπιστίας υπoβάλλεται στoν Πρόεδρo σε δημόσια συνεδρίαση της Boυλής.
3. Aν διαπιστωθεί ότι η πρόταση υπoγράφεται από τoν ελάχιστo απαιτoύμενo αριθμό Boυλευτών, η Boυλή διακόπτει τις εργασίες της για δύo ημέρες, εκτός αν η Kυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Καμένος: Οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους



Οι βουλευτές καλούνται να αναλάβουν τις προσωπικές τους ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της κυβέρνησης.
«Οι θεατρινισμοί και οι μπαλωθιές για την τιμή των όπλων τελείωσαν. Οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να απαντήσουν με την ψήφο τους εάν συναινούν στη δήμευση των σπιτιών και των χωραφιών των Ελλήνων που απαιτεί η τρόικα, καλούνται να απαντήσουν εάν συμφωνούν

Αντ. Σαμαράς: Η δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές από τα υπολείμματα του παρελθόντος



Η δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές από τα υπολείμματα του παρελθόντος επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος και αποδόθηκε στο ελληνικό λαό ένα δημόσιο κτήριο, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Απαντώντας με σκληρό τρόπο στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο σύλλογο αποφοίτων του Harvard υπεραμύνθηκε της πολιτικής του έως σήμερα και δήλωσε ότι «η δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια και δεν φοβάται τις μομφές από τα υπολείμματα του παρελθόντος. Επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος και αποδίδεται στον Ελληνικό λαό ένα δημόσιο κτήριο».

Έδεσσα: Πλήρωσε για ένα κινητό που ποτέ δεν απέκτησε



Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, περίπτωση εξαπάτησης 48χρονου μέσω διαδικτύου σχετικά με την πώληση κινητού τηλεφώνου που έλαβε χώρα την 30.10.2013 στην Έδεσσα Πέλλας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονης ημεδαπής, η οποία ταυτοποιήθηκε ως η δράστιδα της απάτης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την καταγγελία 48χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία η 23χρονη ανήρτησε στο διαδίκτυο ηλεκτρονική αναγγελία πώλησης κινητού τηλεφώνου και τον εξαπάτησε ως υποψήφιο αγοραστή, καθώς είχε προβεί σε κατάθεση χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό της 23χρονης, χωρίς ωστόσο να παραλάβει το κινητό τηλέφωνο ποτέ.

Τραγωδία: Κρατούσε όμηρο και σκότωσε την 3χρονη κόρη του!



Νεκρός είναι και ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού – Όλα ξεκίνησαν από  έναν καβγά που είχε με την πρώην σύντροφό του, την οποία πυροβόλησε στο πόδι
Ένας Ολλανδός και η τρίχρονη κόρη του, την οποία είχε κρατούσε όμηρο από το πρωί της Πέμπτης, βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα σπίτι στο χωριό Ρόιφερ, στη νοτιοανατολική Ολλανδία, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες ασφαλείας.
«Υπάρχουν δύο νεκροί», δήλωσε ο Ζακ βαν Κλέεφ, ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, σημειώνοντας ότι η κατάσταση ομηρείας έχει λάβει τέλος. Ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση

Ερώτηση ΚΚΕ για τους απλήρωτους οι εργαζομένους στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.» στα Γιαννιτσά



Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.»-(ΕΛ.ΥΦ.), της οικογενείας Ακκά, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και συγκαταλέγονταν στις τρεις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής denim στην Ευρώπη και η μοναδική του κλάδου στην Ελλάδα.
Το εργοστάσιο βρίσκεται σε λειτουργία τα τελευταία 30 χρόνια και πλέον, με εκατοντάδες εργαζόμενους. Μάλιστα, μέχρι πριν από δέκα χρόνια περίπου, στο εργοστάσιο λειτουργούσαν και οι τρεις βάρδιες σε πλήρη παραγωγή και παρουσίαζε τεράστια κέρδη.
Σήμερα, οι 182 εναπομείναντες εργάτες της «ΕΛ.ΥΦ.»  βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

«Κόκκινη γραμμή» κατά της τρόικας για τις μισθώσεις ζητά η ΕΣΕΕ



Να μη δεχτεί η κυβέρνηση τη θέση της τρόικας για πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης ανέφερε: «…Θα ήταν πάντως ενθαρρυντικό το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να επεδείκνυε την ίδια ζέση που επέδειξε με το ζήτημα των Κυριακών και στο φλέγον θέμα για όλους τους εμπόρους των εμπορικών μισθώσεων και της επαγγελματικής στέγης. Η επιλεκτική ευαισθησία φανερώνει πολιτικές προτεραιότητες που πραγματικά απογοητεύουν τον εμπορικό κόσμο της χώρας.

Νέα παρέμβαση Καρασμάνη με πρόταση προς το Υπ. Οικονομικών για ριζική λύση στο πετρέλαιο θέρμανσης



Τρία 24ωρα πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο Γιώργος Καρασμάνης με επιστολή  προς την Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών – την οποία προσυπογράφουν άλλοι 7 επτά  Βουλευτές – επισημαίνει ότι, πρέπει να δώσουμε στους δανειστές μας να καταλάβουν επιτέλους ότι το σύστημα επιδομάτων που επέβαλαν απέτυχε και πέρσι και φέτος παταγωδώς: Ελάχιστα νοικοκυριά υποβάλουν αιτήσεις, η πλειονότητα των καταναλωτών αδυνατεί να προμηθευτεί πετρέλαιο, η αγορά καυσίμων καθώς και τα δημόσια έσοδα έχουν καταβαραθρωθεί.
          Ο Βουλευτής καταθέτει και συγκεκριμένη πρόταση για εφικτή λύση για να μπορέσουν ενόψει του χειμώνα να ζεσταθούν όλα τα νοικοκυριά.

          Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:                                          

Στο 0,25% μείωσε η ΕΚΤ το βασικό επιτόκιο- Νέο ιστορικό χαμηλό



Σε νέο ιστορικό χαμηλό μείωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το βασικό της επιτόκιο, προχωρώντας σε μία κίνηση που αιφνιδίασε. Το επιτόκιο από 0,5% μειώνεται στο 0,25% και θα έχει ισχύ από τις 13 Νοεμβρίου.Η απόφαση αυτή αιφνιδίασε, καθώς επανειλημμένα η ΕΚΤ είχε διαμηνύσει πως δεν είχε πρόθεση να μειώσει τα επιτόκιά της. Μάλιστα, σε μία πρόσφατη έρευνα του Reuters, μόνο τρεις αναλυτές είχαν κάνει σχετική πρόβλεψη.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η μείωση και του δεύτερου, από τα τρία, κύριου επιτοκίου, εκείνο της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης (Marginal lending facility), στο 0,75%. Στο 0%

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 8/11



Αυτός που κάνει μεγάλα όνειρα είναι πιο δυνατός από εκείνον που δεν κάνει κανένα.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:


Γεγονότα

392: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μέγας Θεοδόσιος καταργεί με διάταγμά του την ειδωλολατρία και απαγορεύει την προσέλευση σε ειδωλολατρικούς ναούς.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Για φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ εντοπίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου



Φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ από 2000 ως 2010 προέκυψε μετά από οικονομικό και φορολογικό έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του μετά από εντολή της επίκουρης εισαγγελέα διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου.
Η εισαγγελέας μελέτησε το πόρισμα και κατέληξε ότι σε βάρος του πρώην υπουργού πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή κατ´ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος και κατά της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου σε βαθμό κακουργήματος για το ίδιο αδίκημα

Γιαννιτσά.Μπαντιλίκια ,κόντρες και επιδείξεις στο κέντρο της πόλης! ΒΙΝΤΕΟ



Εχουμε πει στο παρελθόν πως κατά την έκδοση του διπλώματος οδήγησης μηχανής προσμετράται η ικανότητα ισορροπίας και η ελάχιστη γνώση του ΚΟΚ . Δυστυχώς δεν προσμετράται ούτε η βλακεία,ούτε η αναισθησία ,ούτε η κακοήθεια ούτε ο βαθμός ανισορροπίας του οδηγού.Όλα αυτά τα επιδεικνύουν με καμάρι τέσσερις ανόητοι που αποφασίζουν να κάνουν μπαντιλίκια με υπερβολική ταχύτητα σε κεντρικούς δρόμους των Γιαννιτσών ,πάνω στις μεγάλου κυβισμού μηχανές τους.Όπως θα διαπιστώσετε οι τέσσερις αναβάτες αδιαφορούν για  πεζούς,γυναίκες και παιδάκια καθώς και για τους

Δείτε τις ειδικότητες για 103 θέσεις στους Δήμους Πέλλας,Εδεσσας,Αριδαίας και Σκύδρας



Ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες για τα νγνωστά "πεντάμηνα"  στους Δήμοους του Νομού Πέλλας.Από τις 27.948 προσλήψεις σε δήμους, ΚΕΠ, ταμεία, δικαστήρια, μουσεία, εκκλησίες της χώρας, οι 103 από αυτές θα πραγματοποιηθούν στους δήμους της περιφερειακής ενότητας Πέλλας, ως παρακάτω:

Χημειοθεραπεία ή χημειοπάθεια;



Συνεχείς έρευνες έρχονται στο φως οι οποίες μιλούν για τις  φοβερές παρενέργειες των χημειοθεραπειών.Από την άλλη πλευρά, δημοσιεύονται όλο και περισσότερες μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι θεραπεύτηκαν από τον καρκίνο με φυσικές μεθόδους όπως η διατροφή ή η αλλαγή του τρόπου ζωής τους. Δυστυχώς όμως οι τελευταίες περιπτώσεις δημοσιεύονται μόνο από κάποιες μικρές ιστοσελίδες ή άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης μικρού ή ελάχιστου βεληνεκούς. Δεκάδες γιατροί οι οποίοι έχουν υποστηρίξει και αποδείξει ότι έχουν βρει φυσικές θεραπείες κατά του καρκίνου έχουν εκδιωχθεί, καταδικαστεί, ξευτελιστεί. Όταν

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Αύριο η συζήτηση



Πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης κατέθεσε ο Πρόεδρος του Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας από το βήμα της βουλής και με αφορμή και τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Την Παρασκευή στις 12 το πρωί ξεκινάει η συζήτηση και τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναμένεται η ψηφοφορία. 
«Χαρίζετε εκατομμύρια στη διαπλοκή και φιμώνετε για χάρη της την ΕΡΤ, την πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση. Σήμερα αποφασίσατε να μπείτε νύχτα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου αύριο να μπορείτε πάλι νύχτα ήσυχοι να μπαίνετε στα σπίτια ανθρώπων που χρωστάνε να τα βγάζετε στο σφυρί στον πλειστηριασμό γιατί αυτό απαιτεί η τρόικα. Αυτή τη

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων -Τι απαιτεί η Τρόικα



Στη σύσκεψη που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με την Τρόικα, κυρίαρχο θέμα ήταν το θέμα των πλειστηριασμών. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και είπαν πως θα προχωρήσουν σε επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος των πλειστηριασμών, σε πολιτικό επίπεδο. Υπενθυμίζεται πως στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η περίοδος προστασίας της πρώτης κατοικίας, από τους πλειστηριασμούς.
Όπως αναφέρει το capital, οι δυο πλευρές αποφάσισαν να τηρήσουν... σιγή ασυρμάτου για τις αποφάσεις τις οποίες θα ανακοινώσουν, μέχρι και το τέλος του χρόνου, οπότε και λήγει η

Τέλος ο Ζαλίκας από την Αναγέννηση



Παρελθόν από το μεσημέρι της Πέμπτης αποτελεί ο τεχνικός της ομάδος κ Νίκος Ζαλίκας, ο προπονητή που έδωσε νέα πνοή στην ομάδα με 4 βαθμούς σε 3 ματς  αποχαιρέτησε τους παίκτες και έφυγε από την ομάδα.
Οι λόγοι της αποχώρησης του έχουν να κάνουν με την οικονομική και οργανωτική λειτουργία της ομάδος.
Ο κ Ζαλίκας ευχαρίστησε  τους πάντες για το σύντομο πέρασμα από την ομάδα.
Έτσι η διοίκηση καλείτε να βρει άμεσα τον αντικαταστάτη του Ζαλίκα.