Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση. Σταθερά στη 3η θέση η Χρυσή Αυγή



Οριακή πρωτιά 0,4% καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε έρευνα που διενήργησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 25,3% έναντι 24,8% της ΝΔ και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,9%, οι ΑΝΕΛ με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,7%, η ΔΗΜΑΡ με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,9% και η Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου με 1,2%.

Γιαννιτσά: Έκλεψαν προϊόντα από φαρμακείο αλλά τους έπιασαν

Συνελήφθησαν χθες (15.11.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας ημεδαπός 58 ετών και τρεις ημεδαπές 26, 42 και 59 ετών, για κλοπή σε φαρμακείο.
Αρχικά, οι προαναφερόμενες εισήλθαν σε φαρμακείο στα Γιαννιτσά Πέλλας και ζήτησαν να αγοράσουν παυσίπονα και μία κρέμα. Κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, οι τρεις γυναίκες αφαίρεσαν με την μέθοδο της απασχόλησης από την υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ...

Γιατι φιλιόμαστε;



Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, οι ερευνητές δεν έχουν μέχρι τώρα καταφέρει να εξηγήσουν επιστημονικά γιατί οι άνθρωποι φιλιούνται!
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι σχετίζεται με τις πρώιμες διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου. Ο θηλασμός αλλά και, σε μερικούς πολιτισμούς, η μεταφορά φαγητού απευθείας από το στόμα του γονέα, ίσως συμβάλλουν ώστε το βρέφος να συνδυάσει την πίεση των χειλιών με πράξεις αγάπης και στοργής.

Η Θοδώρα την .."είδε" προφήτης.Τον Μάιο πέφτει ο Σαμαράς ισχυρίζεται.Για "Αγία" την προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ...



Μετά την αίσθηση που προκάλεσε η απόφασή της να ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε και στη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ, η Θεοδώρα Τζάκρη ξαναχτυπά ασκώντας σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά.
Με άρθρο της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός θα παραδώσει το Μάιο σε μια αριστερή κυβέρνηση τα κλειδιά μιας καμένης χώρας.
Υπερασπίζεται ακόμη την απόφασή της να πει «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου
«Ο κ. Σαμαράς θα παραδώσει τον Μάιο σε μια αριστερή κυβέρνηση τα κλειδιά μιας καμένης

Εκδήλωση-ομιλία του Δημήτρη Παπαχρήστου αύριο στα Γιαννιτσά για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου



Αυτό το κυριακάτικο πρωινό του Νοέμβρη,
να είσαι εκεί...
Τότε ήταν εκφωνητής στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πολυτεχνείου και μέλος της συντονιστικής επιτροπής των εξεγερμένων φοιτητών. 
40 χρόνια μετά θα μιλήσει γι όλα αυτά σε εκδήλωση στην πόλη σου.
Με αφορμή την επέτειο που μας πονάει ιδιαίτερα.
Πως από κείνη την σπίθα ελπίδας βρεθήκαμε στον εφιάλτη που ζούμε; 

Συνέλαβαν τους διαρρήκτες που ρήμαζαν σπίτια στα Γιαννιτσά.



Όλα ξεκίνησαν από την Ασφάλεια Γιαννιτσών.Η  καταδίωξη της ομάδας διαρρηκτών πριν λίγες μέρες στα Γιαννιτσά μπορεί να μην οδήγησε άμεσα στην σύλληψή τους,στάθηκε όμως αρκετή για να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία για την ταυτοποίηση και τελικά την εξάρθρωση ίσως μιας από τις μεγαλύτερες σπείρες σ’ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα.Ετσι,στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν 6 άτομα, ανάμεσα τους και μία 45χρονη γυναίκα, που εδώ και ενάμιση μήνα είχαν συστήσει σπείρα πραγματοποιώντας διαρρήξεις σε σπίτια σε 6 νομούς της Βόρειας

(Κοινο)βουλευτικά



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΓΙΑ δεκαετίες έβλεπαν τα…τζάκια. Με τη νομενκλατούρα στην πολιτική, να «παραδίδει» ο πατέρας στο γιο, στην κόρη. Είχε τα «στεγανά» της η Βουλή, με την κοινοβουλευτική έδρα εκτός…ονείρων του φτωχού, άσημου και ασήμαντου.
ΜΕΧΡΙ που ο σοσιαλισμός των…προθέσεων άνοιξε τις πόρτες. Φτωχόπαιδα του λαού κι άλλοι της πιάτσας βρέθηκαν ξαφνικά στο ναό της δημοκρατίας και λειτούργησαν με πάθος. Στην πορεία, το πρόσεξαν πως ο διπλανός τους, ξύπνιος και ψηφοθήρας, με τις μεθόδους και την πρακτική του, θα τους φάει στη στροφή.

Συνάντηση της Διοίκησης της ΚΕΕΕ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά


Φώτο αρχείο

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας και αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά.
            Συζητήθηκαν θέματα οικονομικής πολιτικής και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Καταδίκη αρχαιοκάπηλων για το χρυσό μακεδονικό στεφάνι.



Εννέα άτομα, μεταξύ αυτών κι ένας πρώην αστυνομικός, καταδικάστηκαν από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης για συμμετοχή σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, το οποίο πέρσι τον Ιούνιο επιχείρησε να πουλήσει ένα χρυσό μακεδονικό στεφάνι του 4ου π.Χ. αιώνα, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε από ειδικούς σε 1,6 εκατ. ευρώ.
Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινές κάθειρξης από πέντε έως εννέα χρόνια κατά περίπτωση για υπεξαίρεση αρχαίων μνημείων, απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και απλή συνέργεια στην αποδοχή. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου,

Μαζική η συμμετοχή στην Ημερίδα με θέμα «Άνοια και Τρίτη Ηλικία»



«Άνοια και Τρίτη Ηλικία» ήταν το θέμα της Ημερίδας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Πέλλας και της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στις 9.30 το πρωί, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων και συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, στα Γιαννιτσά.
Την Ημερίδα συνδιοργάνωσαν οι: ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α..Π., ΚΕ.Κ.Α.Π.Α., Ελληνική Εταιρεία Νόσου ALZHEIMER και συγγενών διαταραχών, Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας – Φορέας Γιαννιτσών, Σωματείο νόσου ALZHEIMER και συναφών διαταραχών Καρυώτισσας.

Συνάντηση Δημάρχου Σκύδρας με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας



Το νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Ζώη Γιώτη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Σκύδρας  Γιώργος Χοϊδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 14/11/13 μετά την επιστολή καλωσορίσματος και πρόσκλησης επίσκεψης του Διοικητή στο Δημαρχείο Σκύδρας, με σκοπό μια πρώτη συνεργασία κι ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα στα οποία εμπλέκονται οι συγκεκριμένοι φορείς.

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων»



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί τις τοπικές αρχές, τους εκπροσώπους των αναπτυξιακών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχουν στις εργασίες Ημερίδας για την πολιτική προστασία με ειδικότερη θεματική την πρόληψη και αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται παράλληλα με τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) και κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθεί επίσης ο σχεδιασμός για τον αποχιονισμό.

Ντροπή.Στον Καιάδα πετά τους ψυχικά πάσχοντες η κυβέρνηση του μνημονίου.



Οι 40 ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές, που μέχρι σήμερα προσφέρουν νοσηλεία σε περισσότερους από 5 χιλ. ασθενείς, οδηγούνται σε αναγκαστικό λουκέτο, λόγω χρεών του δημοσίου απέναντί τους. Κάτι που συγκυριακά (;) συμπίπτει με το επικείμενο κλείσιμο των δύο μεγάλων δημόσιων ψυχιατρείων (Δαφνί και Δρομοκαϊτειο), αλλά και την συρρίκνωση των Δομών Ψυχικής Υγείας.  Ετσι - σε όχι πολύ καιρό από σήμερα - οι ασθενείς θα μείνουν εκ των πραγμάτων χωρίς υποδομή, αφού δεν θα μπορούν να «ακουμπήσουν» ούτε στον δημόσιο τομέα.
Η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τους κυβερνώντες, αφού οι άνθρωποι που

11 Ελληνες στο παγκόσμιο κύκλωμα παιδεραστίας - Στην κατοχή τους βίντεο με σκληρό πορνό με παιδιά.



Kαι στην Ελλάδα είχε πλοκάμια το παγκόσμιο κύκλωμα παιδεραστίας που εξαρθρώθηκε με τις Αρχές να συλλαμβάνουν ως εμπλεκόμενους σε αυτό τον τελευταίο χρόνο 11 Ελληνες. Πρόκειται για έξι άτομα στην Αθήνα, τέσσερα στη Θεσσαλονίκη και ένα στα Χανιά που οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για εμπορία και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.
Σύμφωνα με τις αρχές του Καναδά, ως εμπλεκόμενα στο συγκεκριμένο δίκτυο διακίνησης

Ο Παπανδρέου ψάχνει ποιος τον ανέτρεψε



«Σφυγμομέτρηση» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μοίρασε στους συνεργάτες του και πρώην υπουργούς της κυβέρνησης του ερωτηματολόγιο και τους ζητά να κάνουν έναν απολογισμό της περιόδου της διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο.
Με την κίνηση αυτή ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να συγκεντρώσει τις απόψεις των ανθρώπων που συνεργάστηκε μαζί τους επί ενάμιση χρόνο και να εξαχθούν συμπεράσματα, δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία της χώρας.

Δράσεις Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2013 του Κέντρου Πρόληψης «Όραμα»



A. Εκπαιδεύσεις Γονέων

Σε εξέλιξη οι εξής ομάδες γονέων:
Στο 1ο 9ο και 14ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών 2 Ομάδες Γονέων Νηπίων με 36 γονείς από τις 16/10 και στο Δημοτικό Σχολείο του Μεσιανού  μία Ομάδα Γονέων με 14 γονείς από τις 3/10.
Συνολικά εκπαιδεύονται 50 γονείς.

Υπόθεση για τα στημένα: Στα… μαλακά ο Ψωμιάδης!



Επί τρεις ώρες αγόρευε η Εισαγγελέας, Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία πρότεινε βαρύτατες ποινές για τους 7 από τους 11 κατηγορούμενους στην υπόθεση των στημένων, ενώ κατηγόρησε...
τον Σοφοκλή Πιλάβιο και τους άλλους μάρτυρες ότι δεν βοήθησαν καθόλου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
"Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ακροαματικής διαδικασίας ήταν η σιωπή. Κανείς μάρτυς δεν βοήθησε στη διελεύκανση της υπόθεσης", είπε χαρακτηριστικά η κ. Σακελλαροπούλου, η

Ο Όμιλος Φίλων Μοτοσυκλέτας Γιαννιτσών διοργανώνει την 1η ENDUROΒΟΛΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.



Η εκκίνηση θα γίνει την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου από την πίστα ΜΟTOCROSS Γιαννιτσών (περιοχή ταλαμπά).Η διαδρομή θα είναι 75χλμ χωμάτινων δρόμων και μονοπατιών διαφόρων τερέν, στο όρος Πάϊκο. Θα υπάρχει σήμανση και οργανωμένες ομάδες βοήθειας σε αρκετά κομμάτια της διαδρομής. Ο ανεφοδιασμός θα βρίσκετε στα μισά της διαδρομής. Επίσης, έχει σχεδιαστεί μία Extreme διαδρομή στο τέλος της βόλτας. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής, πλήρης εξοπλισμός μοτοσυκλέτας.

Θέλει η Ντόρα να ρίξει τον Σαμαρά;



«Τι θέλει η Ντόρα; Να στηρίξει ή να... ρίξει τον Σαμαρά;». Αυτό το ερώτημα διατυπώθηκε από τους περισσότερους που διάβασαν το χθεσινό «Ποντίκι» με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Μαγειρεύουν νέα κυβέρνηση».Απάντηση ευθεία και μονοσήμαντη, με ένα «ναι» ή ένα «όχι», κανένας για την ώρα δεν μπορεί να δώσει. Εκτός αν κάνει δίκη προθέσεων ή έχει έφεση στη συνωμοσιολογία. Άλλωστε η πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη, έτσι όπως διατυπώθηκε την Τετάρτη το πρωί σε συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου (Real FM), χρειάζεται πολύ προσεκτική ανάγνωση. Ας τη θυμηθούμε όπως ακριβώς την εξέφρασε η ίδια:

Τα ξένα ΜΜΕ για τη νίκη της Εθνικής



Ο Κώστας Μήτρογλου είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις αναφορές των ξένων ΜΜΕ για το 3-1 της Εθνικής επί της Ρουμανίας. Για "Μαύρη Παρασκευή" κάνουν λόγο οι Ρουμάνοι.

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014 και σημαντικό μερίδιο από τη νίκη της το βράδυ της Παρασκευής πηγαίνει στον Κώστα Μήτρογλου, που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του Φερνάντο Σάντος και επιβεβαίωσε την εκπληκτική φόρμα στην οποία βρίσκεται από το ξεκίνημα της σεζόν.

Με το άλλοθι της αδιαλλαξίας της Τρόικας,ο Σαμαράς ανοίγει τους πλειστηριασμούς Ά κατοικίας.



Αποφασισμένη να μην υιοθετήσει, επ' ουδενί, τη θέση της τρόικας για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών των ακινήτων, εμφανίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. «Αν το κάνουμε, θα πέσουμε» είναι η απάντηση που δίνουν, όταν ερωτώνται σχετικά.Οι ελεγκτές, όμως, εμφανίζονται αδιάλλακτοι, γεγονός το οποίο φέρνει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση την ελληνική πλευρά. Ηδη, οι φωνές των βουλευτών - κυρίως του ΠΑΣΟΚ - που απειλούν με αοχώρηση, σε μια τέτοια περίπτωση, πληθαίνουν, ενώ δεν αποκλείεται φυγόκεντρες δυνάμεις να αναπτυχθούν και στο «στρατόπεδο» της ΝΔ, αργά ή γρήγορα.Στο

Σουξέ στόρι: Η Ελλάδα έχει τα υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας στην Ευρώπη!!



Η δολοφονία της ελεύθερης οικονομίας συνεχίζεται από τους λενινιστές του Στουρνάρα! Ξεχάστε την “ελεύθερη διακίνηση”: Διπλασιασμός του ντήζελ, πενταπλασιασμός των διοδίων και τώρα αυτό…
Tα τέλη κυκλοφορίας στα ακόλουθα αυτοκίνητα, για το έτος 2014, στην Ελλάδα είναι:
120 ευρώ: Fiat 500 (0,9 TwinAir BlackJack 3DR) 875 cc
135 ευρώ: Fiat Punto Evo (Hatch 5DR 1.3 Multijet DPF SS 75) 1.284 cc
240 ευρώ: Audi A1 (Tronic 1.4 TFSI S Σειρά S) 1.390 cc
265 ευρώ: Ford Fiesta (2011) 1.596 cc
300 ευρώ: Ford Mondeo (2.0 TDCi Titanium X Sport) 1.997 cc

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 16/11



Στον καθρέπτη φαίνεται η μορφή του προσώπου, στις συναναστροφές η μορφή της ψυχής.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 16 Νοεμβρίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1849: Ο ρώσος συγγραφέας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι γλιτώνει την τελευταία στιγμή την εκτέλεση. Είχε καταδικαστεί για αντιτσαρική προπαγάνδα.

1914: Αρχίζει τη λειτουργία της η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve Bank.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

3-1 η Εθνική την Ρουμανία και… Βραζιλία, ερχόμαστε!

Τι και αν δεν κρατήθηκε το «μηδέν» στην άμυνα, ένας από τους βασικότερους στόχους του Φερνάντο Σάντος; Η Ελλάδα έβαλε 3 γκολ (για πρώτη φορά μετά τις 15 Αυγούστου του 2012 στο φιλικό 3-2 επί της Νορβηγίας στο Οσλο), νίκησε 3-1 την Ρουμανία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πρώτο αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στο Mundial και έκανε το αποφασιστικό βήμα για να δώσει το παρών στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.
Αρκεί στη ρεβάνς της Τρίτης (19/11) στο Βουκουρέστι να υπερασπιστεί το σημερινό αποτέλεσμα ώστε να «σφραγίσει» την παρουσία της στο τρίτο Mundial της ιστορίας της. Μια Εθνική που πέτυχε 3 γκολ, έχασε τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες και για τέταρτο μετά το 3-1 και έδειξε ότι μπορεί να πάρει το εισιτήριο, ιδίως αν βελτιώσει λίγα από τα αμυντικά προβλήματα που έδειξε να έχει στο πρώτο ημίχρονο.

«Πέντε χιλιάδες Ρουμάνοι στο Καραϊσκάκη»



Την εκτίμηση ότι περίπου πέντε χιλιάδες ρουμάνοι θα βρίσκονται σήμερα στις κερκίδες του Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κάνει ιστοσελίδα της γειτονικής χώρας.Στο σχετικό δημοσίευμα το οποίο φέρει τίτλο «Χιλιάδες Ρουμάνοι στις κερκίδες. Το γήπεδο πολύ μικρό», μπαίνει σε λεπτομέρειες για το πόσοι υποστηρικτές της εθνικής ομάδας της Ρουμανίας θα βρίσκονται σε αυτό.Συγκεκριμένα αναφέρει οι Ρουμάνοι θα είναι πολλοί περισσότεροι από τους 1700 που έχουν στα χέρια τους τα εισιτήρια που έχει εξασφαλίσει η ομοσπονδία της χώρας από την Ελληνική.

20 υπέροχα πράγματα που μας μαθαίνουν τα κατοικίδια



Σίγουρα μας προσφέρουν ατελείωτες και αμέτρητες ώρες χαράς, μας ξεκουράζουν, μας χαλαρώνουν και μας διασκεδάζουν με τα καμώματά τους. Τα κατοικίδια είναι ό,τι πρέπει για να έχουμε καλή ψυχολογία και όταν πέφτουμε λιγάκι, μας βοηθούν να ξεχαστούμε με το δικό τους τρόπο. Είναι όμως και διδακτικά, καθώς μας μαθαίνουν πολύ σημαντικά πράγματα… Ποια είναι αυτά; Ιδού…
1. Μην κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα
Όταν οι σκύλοι έχουν να κάνουν κάποια δουλειά της δίνουν την αμέριστη προσοχή τους.

Τραγωδία στη Λευκάδα.Πνίγηκαν 5 παιδάκια και 7 ενήλικες μετανάστες.



Σε υγρό τάφο μετατράπηκε η παραλία Πάλαιρος στη Λευκάδα για τους 12 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και τέσσερα παιδιά, που βρήκαν το θάνατο όταν η βάρκα που θα τους μετέφερε στην Ιταλία αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να πνιγούν. Οι διακινητές είχαν υποσχεθεί στους 27 μετανάστες ότι θα τους μετέφεραν στην Πάλαιρο, απέναντι από τη Λευκάδα, από όπου θα τους παραλάμβανε ένα άλλο καράβι για να τους μεταφέρει στην Ιταλία.Στην προσπάθειά τους, όμως,  να επιβιβαστούν στο σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία, αυτό ανατράπηκε, με αποτέλεσμα 27 αλλοδαποί να βρεθούν στα παγωμένα νερά της

10 συμβουλές για να κρατήσετε τα πόδια σας ζεστά το χειμώνα



«Κράτα τα πόδια σου ζεστά την κεφαλή σου κρύα» έλεγαν οι παλιοί. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, καθώς τα πόδια μας κρυώνουν και κατά συνέπεια όλο μας το σώμα. Τα παγωμένα πόδια, είναι αρκετά συχνό πρόβλημα, που μπορεί να μας κάνουν να αισθανόμαστε κρύο ακόμα και σε ήπιες καιρικές συνθήκες. Πώς μπορούμε να τα διατηρήσουμε όμως ζεστά; Σας παρουσιάζουμε δέκα συμβουλές για να έχετε ζεστά πόδια.
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως το σώμα κρυώνει, όταν κρυώσουν και τα πόδια. Στην

Ο Πασχαλίδης εγκωμιάζει τον Τζιτζικώστα και προκαλεί εγκεφαλικά σε ΠΑΣΟΚ και Μπόλαρη.



Σε… πόλεμο παρασκηνίου εξελίσσεται ο προεκλογικός αγώνας των υποψήφιων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Την ώρα που τα περισσότερα κόμματα αναζητούν τους καταλληλότερους προς στήριξη, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, στήνει το ψηφοδέλτιό του, έχοντας διαρκείς επαφές σε όλους τους νομούς για τη στελέχωσή του με «πρόσωπα κοινωνικά καταξιωμένα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης», ενώ ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, Μάρκος Μπόλαρης, προσπαθεί να

Θρίλερ.Αυτός είναι ο φοιτητής που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς εδώ και 5 ημέρες [εικόνες]



Ωρες αγωνίες ζουν οι γονείς του 23χρονου Χαράλαμπου Δάσου από τη Μυτιλήνη, ο οποίος σπουδάζει στο ΤΕΙ Σερερών και τα ίχνη του έχουν χαθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες.
Η μητέρα του Χαράλαμπου μίλησε μαζί του τελευταία φορά τη Δευτέρα. Ο φοιτητής της είπε ότι έχει μάθημα στις 11 το πρωί. Ομως ούτε στη σχολή του πήγε, ούτε σημείο ζωής έδωσε από τότε. Οι συμφοιτητές που δεν τον είδαν να εμφανίζεται στο εργασήριο ειδοποίησαν τους γονείς του. Στις Σέρρες μετέβη αρχικά η μητέρα του, που ήταν παρούσα όταν η αστυνομία έσπασε την πόρτα του σπιτιού του, μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα κλειδιά, οι κάρτες και το

Της…γελοιογραφίας



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΙΑ γελοιογραφία τούς ξεσήκωσε. Ήταν στα ΝΕΑ και από «αντιφρονούντα», εικόνα όσο χίλιες λέξεις. Ξεσήκωσαν τον κόσμο για το άσεμνο (δυο «καλλιτέχνιδες» να στριφογυρίζουν το κορμί της περί την κεραία) θέαμα και την…αδικία. «Παρθένοι» κατά νου και αμάθητοι σε κάτι τέτοια, πλησίστιοι για εξουσία και λογοκριτές των άλλων, «την μίαν πήραν τους μη ιδόντες».
ΚΙ εμείς που περιμέναμε αλλού τις ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ, σκεφθήκαμε και θυμηθήκαμε.
Α) Του κ. Λαζόπουλου τα «βολικά» προς τους κουλτουριάρηδες του παρελθόντος ενοποιημένους(;) σε κόμμα, που καμώθηκαν πως ενοχλούνται από σεξιστικά κ.ά. τους συρμού και της (υπερ)ευαισθησίας.

Πήγαν στις 8.284 ευρώ τον μισθό των βουλευτών!



Την ώρα που η αναλγησία της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε όριο και η χώρα μετράει δύο εκατ. ανέργους, πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις και ληστεύουν την ακίνητη περιουσία με την άγρια φορολογία, οι βουλευτές με διάφορα κόλπα -όπως τα επιδόματα για την λειτουργία του γραφείου τους εκτίναξαν τους μισθούς τους στα 8.284 ευρώ τον μήνα εκ των οποίων χρήματα το 75% είναι αφορολόγητα!
 Με θράσος χιλίων πιθήκων οι εθνοπατέρες που διατυμπανίζουν την ανάγκη για σκληρή λιτότητα περικοπές και θυσίες οι ίδιοι αμείβονται πλουσιοπάροχα ροκανίζοντας τα τελευταία

''Οργιάζουν'' οι φήμες στις ΗΠΑ! ''Συμμαχία'' Αβραμόπουλου - Ντόρας γιά αλλαγή πρωθυπουργού (χωρίς εκλογές);



 Φαίνεται ότι επιθυμούν το ''χρίσμα'' των... ΗΠΑ, γι' αυτό, γιά ασήμαντο λόγο, επισκέπτονται την Αμερική, ο Δ. Αβραμόπουλος γιά 5 ημέρες και η Ντόρα αρχές Δεκεμβρίου γιά μία εβδομάδα. Σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Ντόρας περί ανοίγματος πάλι στην ΔΗΜΑΡ, αλλά και την απροσεξία συνεργάτη του υπουργού 'Αμυνας, που τον συνοδεύει στις ΗΠΑ, που είπε ''εμπιστευτικά'' ότι ''θα έχουμε αλλαγή πρωθυπουργού σύντομα, τα συμφώνησε ο Αβραμόπουλος με την Ντόρα'', οι φήμες, ειδικά σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη ''οργιάζουν''. 
 Επικρατέστερος από το ''δίδυμο της επιτυχίας'' γιά διάδοχος του Α. Σαμαρά, όπως ''ελπίζουν'',

Κατάμεστο θα είναι απόψε το «Καραϊσκάκη» για τον αγώνα της Εθνικής.


Καρφίτσα δεν θα πέφτει σήμερα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΠΟ, εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια για τον αποψινό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Ρουμανία, στο πλαίσιο του πρώτου ματς για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.Πλέον οι διεθνείς και ο Φερνάντο Σάντος περιμένουν από όλους όσοι βρεθούν στο φαληρικό γήπεδο να δώσουν τον δικό τους καλύτερο εαυτό και να ωθήσουν την «γαλανόλευκη» σε μία ακόμα

Γιαννιτσά.Πυροβόλησε και σκότωσε το σκυλί του γείτονα.



Συνελήφθη χθες (14.11.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, ένας άνδρας 61 ετών, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας και για απλή σωματική βλάβη.
Ειδικότερα, σε χωριό της Πέλλας, ο προαναφερόμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο το σκύλο ενός 55χρονου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.  Στη συνέχεια ο 61χρονος επιβιβάστηκε σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή, ενώ ο 55χρονος στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει τραυματίστηκε ελαφρά.

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών



Οι μαθητές που κατοικούν στην Τοπική Κοινότητα Αθύρων του Δήμου Πέλλας στην Π.Ε. Πέλλας αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών καθώς η χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του σχολείου είναι τρία χιλιόμετρα παραπάνω από το προβλεπόμενο όριο για τη δωρεάν μετακίνηση τους .
Αιτία είναι η ΚΥΑ 24001/13 (ΦΕΚ 1449 Β/14-6-2013) για την «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες'», όπου ορίζει ως όριο τα 20 χιλιόμετρα απόστασης από και προς την έδρα του σχολείου, δηλαδή τα Γιαννιτσά.

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου



Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης, πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή.
 Σαράντα χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: Για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από την θηλιά των μνημονίων. Για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των αδύναμων.

Πέλλα: Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε 23χρονος χωρίς πινακίδες ήταν (και) κλεμμένη



Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας, περίπτωση κλοπής δίκυκλου 64χρονου ημεδαπού στην Άψαλο Πέλλας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού ηλικίας 23 ετών, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής.
Αρχικά, ο 23χρονος εντοπίστηκε την 24.08.2013 στα Γιαννιτσά να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσικλέτα άνευ πινακίδων κυκλοφορίας και σε αστυνομική έρευνα της μοτοσικλέτας και σε αστυνομικό έλεγχο του ίδιου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

FYROM αντί για MACEDONIA μετά από την αντίδραση του Δήμου Σκύδρας



Η άμεση και τεκμηριωμένη αντίδραση του Δήμου Σκύδρας ήταν καθοριστική, όπως φαίνεται, ώστε στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας 2013 (Ε.Ε.Τ.Δ. )του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης η FYROM να εμφανίζεται πλέον μ΄αυτήν την ονομασία κι όχι με την παραπλανητική ως MACEDONIA.

Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για Τουρνουά φιλικών παιχνιδιών η Giannitsa Basketball Academy



Μετά τη Νάουσα και την Έδεσσα, η Ακαδημία basketball του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών (Giannitsa Basketball Academy) θα επισκεφτεί την Αλεξάνδρεια Ημαθίας για να συμμετάσχει στο Τουρνουά φιλικών παιχνιδιών που διοργανώνει η Ακαδημία του Α.Σ. ΑΘΛΟΣ της Αλεξάνδρειας, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013, στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.
Η Ακαδημία των Γιαννιτσών, με την συμμετοχή συνολικά 80 αθλητών, θα δώσει πέντε φιλικά παιχνίδια με αντίστοιχες ηλικιακά ομάδες της Ακαδημίας της Αλεξάνδρειας.

«Κεφαλαιοποίηση όλων των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ» ζητά με ερώτησή του ο Γ.Καρασμάνης



Τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω της παρατεταμένης ύφεσης, της δραματικής μείωσης του τζίρου και της αύξησης των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, ιδιαίτερα στους Νομούς Κεντροδυτικής Μακεδονίας – όπως καταγγέλλουν τα τοπικά Επιμελητήρια, έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης με Ερώτησή του την οποία προσυπογράφουν εννέα (9) ακόμη βουλευτές από τους Νομούς της Κεντροδυτικής Μακεδονίας  .
Με την Ερώτηση, καλείται ο αρμόδιος Υπουργός να ικανοποιήσει το αίτημα των τοπικών συλλογικών φορέων που, σημειωτέον, υποστηρίζεται και από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας που αφορά:

Ετήσιος Χορός Φιλοζωικού Συλλόγου Αριδαίας «Ελπίδα»



O Σύλλογος Φίλων Ζώων «Η Ελπίδα» δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αλμωπίας από το 2002 και απαρτίζεται από εθελοντές της περιοχής, οι οποίοι πιστεύουν ακράδαντα ότι ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού ενός τόπου. Τα έσοδα του συλλόγου προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από συνδρομές, χορηγίες και δωρεές. Ο σύλλογος, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις του ν. 4039 / 2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό...

Αύξηση πωλήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης.



Εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζουν οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης, καθώς οι καταναλωτές έπειτα από ένα χρόνο περιπλάνησης σε κάθε λογής εναλλακτικό καύσιμο, επιστέφουν στον «σίγουρο» και «δοκιμασμένο» τρόπο θέρμανσης.
Καθοριστική στην εξέλιξη αυτή είναι η διεύρυνση του επιδόματος στα 0,35% ευρώ, η οποία σε συνδυασμό με τη συγκυρία της χαμηλής τιμής των 1,25 ευρώ το λίτρο, προσφέρει τελική τιμή στους δικαιούχους γύρω στα 95 λεπτά το λίτρο, επίπεδα που ίσχυαν πριν από την εξίσωση του ΕΦΚ.Στη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών έχουν μέχρι στιγμής υποβληθεί περί τις

1ο επιχειρηματικό partenariat μεταξύ επιχειρήσεων από την Π.Ε. Πέλλας και επιχειρηματικών-επενδυτικών ομίλων της Γερμανίας



Στο πλαίσιο του Σχεδιασμού της Περιφέρειας και, ειδικότερα, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την ενίσχυση της τοπικής πραγματικής οικονομίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί όλους τους τοπικούς αναπτυξιακούς και παραγωγικούς φορείς, αγροτικές ενώσεις και ομάδες παραγωγών, εκπροσώπους επιχειρήσεων, επιχειρηματίες και κάθε ενδιαφερόμενο στην 1η επιχειρηματική συνάντηση (partenariat) μεταξύ επιχειρήσεων της Π.Ε. Πέλλας και μεγάλων επιχειρηματικών-επενδυτικών ομίλων της Γερμανίας.

Ο Μπόμπολας θα χτίσει το τζαμί της Αθήνας.Γη ...ύδωρ και ...τζαμιά στους νταβατζήδες.



Δεκτή έγινε η προσφορά για την κατασκευή του Τεμένους στο Βοτανικό που κατέθεσε η κοινοπραξία «J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. – ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. –INTRAKAT» κατά τη δεύτερη επανάληψη της δημοπρασίας ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων.
Το κτίριο παλαιάς βάσης του Ναυτικού, στο Βοτανικό, όπου θα κατασκευαστεί το Τέμενος Το έργο «Κατασκευή Τεμένους με Μετασκευή Υφισταμένου Κτιρίου στην περιοχή Βοτανικού», προϋπολογισμού 946.000 ευρώ, προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, σε χώρο 17 στρεμμάτων στον Βοτανικό, στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού. Το τέμενος, συνολικής επιφάνειας περίπου 600

Δήλωση Δημάρχου Σκύδρας για την επέτειο του Πολυτεχνείου



Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου για το Πολυτεχνείο, ο Δήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Χοϊδης, μέσω του επετειακού του μηνύματος, δηλώνει τα εξής:
Συμπληρώνονται, ακριβώς, σαράντα χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου που συνετέλεσε στην ανατροπή της επτάχρονης τυραννίας και στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.
Η νεολαία, πρωτοπόρος στους αγώνες του έθνους, επέδειξε, και παρά το νεαρό της ηλικίας της, δίδαξε θάρρος, ήθος, μαχητικότητα.

Ιορδάνης Τζαμτζής: Οι βουλευτές ξεραίνουν το σκ...το τους... Εμείς να δεις Δάνη...



Απίστευτη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ που ισχυρίστηκε ότι παίρνει μόνο 5.450 ευρώ και ότι οι συναδελφοί του, τα «φέρνουν βόλτα» πολύ δύσκολα οικονομικά

Ξεπερνάει κάθε όριο προκλητικότητας η δήλωσή του βουλευτή της ΝΔ Ιορδάνη Τζαμτζή ότι οι βουλευτές δυσκολεύονται να τα «φέρουν βόλτα» και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε «ορισμένοι ξεραίνουν το σκ...το τους για να ζήσουν».

Ανέπαφοι οι μισθοί των βουλευτών

Μακριά από μας κι ας είναι σ' όλους τους άλλους... Αυτό φαίνεται πως εφαρμόζουν πιστά οι «εθνοπατέρες», αφού στον προϋπολογισμό της Βουλής ο «κωδικός» τους είναι σχεδόν ο μόνος που δεν καταγράφει απώλειες.
Και μπορεί το σύνολο των πολιτών να βλέπουν να συρρικνώνεται ή στη χειρότερη να εξαφανίζεται το εισόδημά τους, για τους βουλευτές όμως δεν υπάρχουν προβλεπόμενες μειώσεις για το 2014 σε σχέση με το 2013. Μπορεί δε να «θεσμοθετούν» τη μερική απασχόληση με μισθούς πείνας των 400 και 500 ευρώ, ωστόσο οι ίδιοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα 8.200 μεικτά ή 6.500 καθαρά ευρώ τον μήνα.

H Ιρλανδία βγαίνει από το μνημόνιο! Αυτοί δεν είχαν Παπανδρέου,Βενιζέλο και Σαμαρά...



Την έξοδο της Ιρλανδίας από το Μνημόνιο ανακοίνωσε την Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ.Όπως είπε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση των εργασιών του συμβουλίου, οι «17» υποστηρίζουν πλήρως την έξοδο της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα σταθερότητας, τονίζοντας πως η χώρα αυτή κατάφερε να ξεπεράσει τα εσωτερικά της προβλήματα και να επανέλθει στον διεθνή δανεισμό το 2014. Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο Όλι Ρεν τόνισε πως εφήρμοσε μια εξαιρετική