Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικες νότες στην πλατεία της Νέας Τραπεζούντας Γιαννιτσών (εικόνες)



Φωτογραφίες Αντώνης Παπαδόπουλος 
(ταξί Νο11)

Τα γιορτινά της φόρεσε και η πλατεία της Νέας Τραπεζούντας Γιαννιτσών όπου η Εύξεινος Λέσχη με την συνδρομή μικρών και μεγάλων φίλων την πλημμύρησαν με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Την εμφάνισή του έκανε και εκεί φυσικά τόσο ο Άγιος Βασίλης όπου χάρισε δώρα στους μικρούς φίλους, όσο και ο Παπαδόπουλος Αντώνης ο οποίος αποθανάτισε τις όμορφες στιγμές.

Μπίρες το «μεροκάματο» αλκοολικών στην Ολλανδία!



Επειτα από μία δεκαετία που έμεινε άνεργος εξαιτίας ενός τραυματισμού στη σπονδυλική στήλη και χρόνιου αλκοολισμού, ο Φρεντ Σίπχορστ βρήκε δουλειά και είναι αποφασισμένος να την κρατήσει. Ξυπνάει στις 5.30 τα ξημερώματα, βγάζει βόλτα τον σκύλο του.Μετά φοράει την κόκκινη γραβάτα του και είναι πανέτοιμος να κάνει τους δρόμους του ανατολικού Αμστερνταμ αστραφτερούς.
  Η εργασιακή του ημέρα αρχίζει στις 9 το πρωί με την κατανάλωση δύο κουτιών μπίρας, της προκαταβολής ενός μισθού ο οποίος καταβάλλεται εν μέρει σε αλκοόλ. «Δεν είμαι περήφανος

Μπορείτε να χάσετε μισό κιλό κάθε εβδομάδα μέχρι τις γιορτές!



Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στοAmerican Journal of Clinical Nutritionβρέθηκε ότι οι γυναίκες που μείωσαν τη μερίδα του φαγητού τους κατά 25% ελάττωσαν την πρόσληψη θερμίδων κατά 250 την ημέρα, αρκετές δηλαδή για να χάσουν περίπου μισό κιλό την εβδομάδα, χωρίς να πεινάσουν.
Δοκίμασε κι εσύ τους παρακάτω τρόπους για να έχεις ανάλογα αποτελέσματα: 
Κατανάλωσε τα αγαπημένα σου φαγητά σε ποσότητα... γαρνιτούραςΦρόντισε η μπριζόλα σου να έχει το μέγεθος ενός πακέτου τραπουλόχαρτων, το ψάρι σου ενός μπλοκ επιταγών και η

Βίντεο με την στιγμή του ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στα Γιαννιτσά



Φίλος του Πέλλα Δώθε μας έστειλε βιντεάκι το οποίο τράβηξε την στιγμή του ανάματος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στα Γιαννιτσά. Αφού πρώτα ευχαριστήσουμε τον φίλο Δημήτρη, στην συνέχεια αποφασίσαμε να το μοιραστούμε μαζί σας.

Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος



Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος και αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω χρεών για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, που ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες των κοινωνικών-προνοιακών δομών, δήμων, Περιφερειών και της εκκλησίας την 1η Νοεμβρίου αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη με συμμετοχή των προέδρων των Ενώσεων Περιφερειών και Δήμων, Γ. Σγουρού και Κ. Ασκούνη καθώς και του προέδρου της

Αποτελέσματα και σκόρερ αγώνων Σαββάτου 7/12 στα γήπεδα της Πέλλας



Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων και τους σκόρερ των ομάδων του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου στα γήπεδα της Πέλλας:

Ταμήλος προκαλεί: «Οι πολίτες φταίνε που πεθαίνουν από τα μαγκάλια»



Τον απλό πολίτη που δε διαθέτει κοινή λογική, κατηγόρησε ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Ταμήλος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο κόσμος χρησιμοποιεί μαγκάλια για να ζεσταθεί επειδή δεν έχει χρήματα για να πληρώσει το ρεύμα του ή για να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio1d.gr και στην εκπομπή «Όλα στην φόρα» του Ντήν Βουλκίδη και της Βάσιας Μπάρμπα, ο κ. Ταμήλος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη.» Είναι άδικο ότι συμβαίνει στην ελληνική

Το άναμμα του Δέντρου στα Γιαννιτσά ζέστανε τις καρδιές μικρών και μεγάλων φίλων (εικόνες)





Κείμενο-φωτογραφίες Αντώνης Παπαδόπουλος 
(ταξί Νο11)



Το ((((( ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ )))))
δεν θα μπορούσε να λείπει από την ΓΙΩΡΤΗ ΑΝΝΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ γιατί παράλληλα
Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ‘’ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ’’, σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ και την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., έστησαν και το «ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»
από κουτιά με γάλα εβαπορέ που στη συνέχεια θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες με στόχο να μπορέσουν να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά ένα ποτήρι ζεστό γάλα, τις μέρες των εορτών.

Γιαννιτσά: Υπάλληλος του Δήμου σκότωσε με φτυάρι αδέσποτο



Σύμφωνα με καταγγελία της Δανάης Γ. ο κηπουρός του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, σκότωσε με φτυάρι ένα αδέσποτο (φώτο) και τραυμάτισε σοβαρά, ανοίγοντας το κεφάλι, ενός δεύτερου.

Όπως καταγγέλλει όλα συνέβησαν όταν τα είδε να ξαπλώνουν στο γρασίδι. Τότε άρχισε να τα κυνηγάει με μανία και άρχισε να τα ξυλοκοπεί με το φτυάρι.

Πρώτη η ΕΓΕΡΣΗ με ποσοστό 37,9% στις εκλογές της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στα όργανα της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας. Τα αποτελέσματα της διαδικασίας έχουν ως εξής:

Ψήφισαν:       490
Άκυρα:           14
Λευκά:            30
Έγκυρα:          446

Οι παρατάξεις έλαβαν:

30 απιστευτα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με την στάχτη από το τζάκι και την ξυλόσομπα.



Είναι πολύ ευχάριστο να ζεσταινόμαστε το χειμώνα από την φωτιά, με μια ξυλόσομπα ή τζάκι!.Από αυτή τη φυσική ζέστη φωτίζεται το σπίτι, ψήνεται το φαγητό, στεγνώνονται τα ρούχα, ζεσταίνεται το νερό, και …. φυσικά μένει στο τέλος η πολύτιμη στάχτη!
Δεν πετάμε την στάχτη, δεν είναι καθόλου άχρηστη ή… σκουπίδι. Συνεχίζουμε να την χρησιμοποιούμε, όπως έκαναν και παλιά και αυτό μας κάνει να νοιώθουμε απερίγραπτη χαρά! Η στάχτη από ξύλα είναι η σκόνη που έμεινε από την καύση τους . Ξύλα εννοούμε μόνο φυσικά, όχι με βαφές, κόλες ή επεξεργασμένα.

Ολες οι αλλαγές στο νέο φόρο ακινήτων - Πως θα υπολογίζετιαι [πίνακες]



Mικρότερος κατά 4% έως 21% σε σχέση με το «χαράτσι» που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα είναι ο ενιαίος φόρος που επιβάλλεται στα κτίσματα, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα προς ψήφιση στη Βουλή.
Ο συντελεστής του βασικού φόρου θα κυμαίνεται από 2 έως 13 ευρώ ανά τ.μ., ανάλογα με την τιμή ζώνης. Συνολικά υπάρχουν 12 φορολογικά κλιμάκια.
Οι βοηθητικοί χώροι θα φορολογούνται με το 10% του κανονικού συντελεστή βασικού

Οι…πυροβολητές



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΥΤΕ αυτό μπορούμε να το χωνέψουμε. Το πυρ ομαδόν κατά των σημερινών, και ο λόγος μας δεν είναι κομματικός. Ψάχνουμε για ενόχους της στιγμής ενώ το έγκλημα ήταν διαρκείας. Και είναι «το πιο εύκολο κυνήγι το κυνήγι του αποδιοπομπαίου τράγου».
ΜΠΗΚΑΝ μπροστά για να μας σώσουν εκείνοι που ευθύνονται κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά. Η ευθύνη διαχέεται. Και δεν είναι έντιμο να τους ρίχνεις τα βόλια επειδή βρέθηκαν μπροστά σου και οι συνένοχοι παραμένουν κρυμμένοι, μακρινοί.

Ανέβηκε να μιλήσει στη Βουλή, λες και πήγαινε σε ροκ συναυλία (φωτο)



Με μαλλί που ταιριάζει σε πανκ ροκ idol, σχεδόν ξυρισμένο από τη μια πλευρά και φουσκωμένο από την άλλη, ξεχειλωμένο ριγέ μπλουζάκι με μια νεκροκεφαλή και έξαλλα σκουλαρίκια εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για να μιλήσει επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2014 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη.Όπως φαίνεται από την εμφάνιση της βουλευτού Α” Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, το dress code που είχε επιβληθεί μετά και το σάλο που είχε ξεσπάσει μετά την περιβόητη εμφάνιση στην Ολομέλεια της Ραχήλ

Στα μαλακά πέφτουν οι ιδιοκτήτες ακριβών ακινήτων με το νέο φόρο



Μικρότερες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακριβών κατοικιών προκύπτουν με το τελικό σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων που κατατίθεται πιθανόν την Τρίτη στη Βουλή.Οι επιβαρύνσεις για τις «ακριβές» κατοικίες περιορίζονται σε σχέση τόσο με το αρχικό σχέδιο που είχε δημοσιοποιηθεί όσο και με το υφιστάμενο σύστημα φορολόγησης (Εκτακτο Ειδικό Τέλος και ΦΑΠ). Οσοι όμως έχουν στην κατοχή τους ένα οικόπεδο ή ένα αγροτεμάχιο πιθανόν να κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους το 2014.
Συγκριτικά με το ισχύον σύστημα, όσοι διαθέτουν μόνο κατοικίες θα πληρώσουν λιγότερα το

Aξιολόγηση για δάσκαλους και καθηγητές κάθε 3 χρόνια – Ποια είναι τα 5 κριτήρια.



Σε φουλ ρυθμούς βάζει την αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών το υπουργείο Παιδείας, καθώς θα αρχίσει τις κρίσεις αμέσως μετά τις διακοπές τω Χριστουγέννων.
Οπως αναφέρει το «Εθνος» οι πρώτοι που θα αξιολογηθούν θα είναι εκείοι που στις 31 Μαϊου 2014 συμπληρώνουν χρόνο προαγωγής, ενώ στη βαθμολόγησή τους θα λαμβάνονται υπόψιν το παιδαγωγικό κλίμα, η οργάνωση της τάξης, η προετοιμασία των μαθητών, τα εκπαιδευτικά μέσα και η επαγγελματική συνέπεια.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν ήδη ξεκινήσει τα σχετικά σεμινάρια για την

Υπάλληλοι ΣΔΟΕ λειτουργούσαν σαν μαφία και εκβίαζαν επιχειρηματία ζητώντας μίζες εκατομμυρίων.



Μια σοβαρή υπόθεση με εμπλοκή υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών ερευνά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελίες ιδιοκτήτριας εταιρείας για εκβιασμό της από στελέχη του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» την 38χρονη, που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας πολύτιμων μετάλλων, εκβίαζαν στελέχη του ΣΔΟΕ ζητώντας «μίζα» για να της επιστρέψουν ΦΠΑ ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Προτεραιότητα του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα το έργο των δύο παρακάμψεων Χαλκηδόνας - Γιαννιτσών



Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την ένταξη του έργου των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα ώστε να υπάρχει κοινή γραμμή σχετικά το παραπάνω θέμα, κατατέθηκε νέα πρόταση ένταξης (3 Δεκεμβρίου) του έργου σε ΣΑΕ του ΥΠΥΜΕΔΙ στο Ε.Π. «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας».

Για το έργο των Παρακάμψεων Γιαννιτσών – Χαλκηδόνας (συνολικός προϋπολογισμός 227.300.000,00€) θα πρέπει να αναφέρουμε ότι
·        Υπάρχει μελετητική ωριμότητα των έργων
·        Έχουν ειδικό αναπτυξιακό και ανταποδοτικό χαρακτήρα καθώς θα επιτρέψει τη

Θύελλα Xaver: Χάος και νεκροί στη βορειοδυτική Ευρώπη



Ο αριθμός των νεκρών και αγνοουμένων από το πέρασμα της θύελλας Xaver από τη βόρεια και ανατολική Ευρώπη -της σφοδρότερης θύελλας που έπληξε την ήπειρο εδώ και χρόνια- ανέρχεται σε επτά, την ώρα που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το φαινόμενο θα εξασθενήσει.
Στη Βρετανία, όπου οι άνεμοι έπνεαν με 225 χιλιόμετρα την ώρα, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι. Στη δυτική Δανία, σκοτώθηκε μία 72χρονη που επέβαινε σε φορτηγό. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πολωνία, όταν δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στα βόρεια της χώρας,

Αρβανιτόπουλος: Τα μαθήματα θα αναπληρωθούν αν χρειαστεί και το καλοκαίρι



Πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι οι απολύσεις, αλλά η αξιολόγηση - Το Καποδιστριακό θα επιστρέψει στην ομαλότητα τη Δευτέρα - Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έβαε «σε ομηρία 80.000 φοιτητές» 
Επιστροφή στην ομαλότητα αναφορικά με την λειτουργία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου αναμένει την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «η πολιτεία δεν θα δεχθεί καμία έκπτωση στις διδακτικές ώρες… ακόμα και αν χρειαστεί να αναπληρωθούν τα μαθήματα μέσα στο καλοκαίρι».

Tα νέα μέτρα ύψους 5,4 δις ευρώ του 2014 έρχονται!



Πριν στεγνώσει καν το μελάνι στις υπογραφές ψήφισης του προϋπολογισμού από τη Βουλή που –εκτός απροόπτου– αναμένεται σήμερα το βράδυ, θα αρχίσει ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης με την τρόικα σε Βρυξέλλες και Αθήνα, για πλειάδες ανοικτά πεδία:  το 1 δισ. ευρώ, τον φόρο ακινήτων, τους πλειστηριασμούς, τον ΦΠΑ εστίασης, τις ομαδικές απολύσεις αλλά και για τα νέα μέτρα του 2014- 2015 που ζητούν οι δανειστές.
Αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι πλέον σε πολλά πεδία, κυβέρνηση και τρόικα, είναι «κοντά». Πρώτο μέλημα είναι η τελική συμφωνία στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα πριν από  την 

Γιάννης Βρούτσης: Νωρίτερα η καταβολή συντάξεων Ιανουαρίου 2014



Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση θα πληρωθούν νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημε­ρομηνίες όλες οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2014, που καταβάλλουν τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Εργασίας ασφαλιστικά ταμεία.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε) να καταβληθούν στις 20 Δε­κεμβρίου και όλων των υπόλοιπων φορέων κοινωνικής ασφάλισης στις 23 Δεκεμβρίου.

Στις 15η Δεκεμβρίου η κηδεία του Μαντέλα



Ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος απεβίωσε χθες βράδυ σε ηλικία 95 ετών, θα κηδευτεί την 15η Δεκεμβρίου στο χωριό του, το Κούνου, στην επαρχία του Ανατολικού Ακρωτηρίου στο νότιο τμήμα της Νότιας Αφρικής, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του νοτιοαφρικανικού κράτους Τζέικομπ Ζούμα.

Στη διάρκεια της εβδομάδας εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί, πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη 10η Δεκεμβρίου μια επιμνημόσυνη δέηση σε ανοικτό χώρο,

Πνίγονται στην αιθαλομίχλη τα Γιαννιτσά.



Πυκνό νέφος αιθαλομίχλης καλύπτει από τις 6  το απόγευμα και μετά την πόλη των Γιαννιτσών τις τελευταίες ημέρες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, που σημειώνονται στην περιοχή μας σε συνδιασμό με  τους ασθενείς ανέμους, αλλά κυρίως εξαιτίας της αδυναμίας αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, έχουν σαν αποτέλεσμα στα περισσότερα σπίτια να ανάβουν όλη την ημέρα τζάκια και ξυλόσομπες, και, λόγω της αιθαλομίχλης να καθίσταται η ατμόσφαιρα στην πόλη αποπνιχτική.
Πολίτες των Γιαννιτσών που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης λένε πως αισθάνονται

Η σύγκρουση για τον προϋπολογισμό



Οι υψηλοί τόνοι αναμένεται να κυριαρχήσουν απόψε, μετά από τέσσερις ημέρες «άνευρων» συνεδριάσεων με τα άδεια καθίσματα και τους κοινοβουλευτικούς μονολόγους. Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στην βουλή για τον προϋπολογισμό.
Το θέμα των πλειστηριασμών, ο φόρος ακινήτων, οι εξελίξεις σε υγεία, παιδεία θα κυριαρχήσουν στην μετωπική σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της

To προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής Ελλάδας



Kολομβία, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στον Γ' Όμιλο του  Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως προέκυψε μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην Μπαία

Η Ελλάδα θα μπει στην μάχη Παγκοσμίου Κυπέλλου δίνοντας το πρώτο της παιχνίδι στης 14 Ιουνίου με αντίπαλο την Κολομβία του Φαλκάο, θα αντιμετωπίσει εν συνεχεία στη δεύτερη αγωνιστική την Ιαπωνία και θα κλείσει τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού των Ντρογκμπά και Τουρέ.

Σκύδρα:Τρένο παρέσυρε Ι.Χ.Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματισμένος 19χρονος.



Χθες το απόγευμα περίπου στις 6:30, αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσ/νίκη - Έδεσσα, στο Μαυροβούνι - Πέλλας, παρέσυρε αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ο 50χρονος οδηγός του οχήματος, επαγγελματίας από την Έδεσσα και να τραυματισθεί ο 19χρονος συνεπιβάτης γιος του. Για άγνωστους λόγους , το ΙΧ βρέθηκε στις ράγες του τρένου τη στιγμή που διερχόταν η αμαξοστοιχία στην γνωστή διάβαση λίγο έξω

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 7/12



Στον καθρέπτη φαίνεται η μορφή του ανθρώπου, στις συναναστροφές η μορφή της ψυχής.

Σαν Σήμερα Σαββάτο 7 Δεκεμβρίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1941: Οι Ιάπωνες με 200 αεροσκάφη καταστρέφουν την αμερικανική ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη. Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες.

1965: Με ταυτόχρονες λειτουργίες στην Κωνσταντινούπολη και στη Ρώμη από τον Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Πάπα Παύλο ΣΤ' γίνεται αμοιβαία άρση του αλληλοαφορισμού.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Γιαννιτσά: Δύο γυναίκες συνελήφθησαν για «μαϊμού» έρανο



Συνελήφθησαν χθες (05.12.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, μία ημεδαπή 42 ετών και μία υπήκοος Αλβανίας 28 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών .
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενες να συλλέγει από πολίτες χρήματα ως μέλος οργάνωσης και υπέρ αυτής χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο αδεία, δίνοντας τους βιβλία και αποδείξεις λιανικής πώλησης αντί διαφόρων χρηματικών ποσών.
Όπως διαπιστώθηκε, οι προαναφερόμενες συνέλεξαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (264,29) ευρώ και το οποίο κατασχέθηκε.

Βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη η 16χρονη Ραφαέλα-Αγάπη


Εντοπίστηκε, σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η 16χρονη Ραφαέλα- Αγάπη Τύπου από τη Βέροια, που αγνοούταν τις τελευταίες ημέρες.
Η ανήλικη εξαφανίστηκε την Τρίτη κι, έκτοτε, κινητοποιήθηκαν οι αρχές σε ολόκληρη τη χώρα για τον εντοπισμό της.
Η 16χρονη, οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου.

Η Ισλανδία διαγράφει χρέη νοικοκυριών απο στεγαστικά!



Σε όλη την Ευρώπη, εχει κάνει αίσθηση η απόφαση της κυβέρνησης της Ισλανδίας να διαγράψει τα χρέη των νοικοκυριών από στεγαστικά δάνεια, σε ποσό μεγαλύτερο των 24.000 ευρώ για κάθε σπίτι.Το κόστος του σχεδίου αποτιμάται άνω των 900 εκατ. ευρώκαι θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια.Σε όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ ήταν από τις πρώτες ειδήσεις, πλήν φυσικά των ελληνικών. Εμείς φυσικά το ανεβάζουμε, αλλά θα το διαβάσουν μερικές εκατοντάδες Έλληνες. Με τη βοήθεια σας όμως θα το διαβάσουν

Κάηκε ένα ακόμη σπίτι - Εφιαλτικά στοιχεία για οικογένειες χωρίς ρεύμα



Διαστάσεις επιδημίας παίρνουν οι φωτιές σε σπίτια που δεν έχουν ρεύμα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό σε διάστημα μίας εβδομάδας. Ένα κερί έμελλε να είναι η αιτία να χαθεί ολόκληρο το νοικοκυριό μιας οικογένειας στην Κάτω Τούμπα από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ.
Πρέβεζα: Έφυγε μόνος και αβοήθητος
.
Ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα έγιναν στάχτη μέσα 35 λεπτά (18:45 με 19:25). Μια γυναίκα 40 - 50 ετών άναψε ένα κερί για φωτισμό όπως είπε στους Πυροσβέστες με αποτέλεσμα να

Εκρηκτική η κατάσταση με τα δάνεια -Ενα στα δύο στεγαστικά σε καθεστώς ρύθμισης.



Μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η «πλημμυρίδα» των κόκκινων δανείων ζήτησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, από τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στη μεταξύ τους συνάντηση την Παρασκευή.
Χαρακτηριστικό της εκρηκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε αυτό τον τομέα είναι το γεγονός πως- σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- μόνο στη στεγαστική πίστη σχεδόν ένα στα δύο δάνεια έχει ήδη υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης. Μάλιστα εκτιμάται πως τα δάνεια αυτού του τύπου που έχουν ρυθμιστεί είναι 500.000-600.000, ενώ υπολογίζεται ότι 60.000

29 συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ συνιστούν....Γκρεμίστε τους! Αυτοί κάτι ξέρουν!



Με σκληρές φράσεις που αποτυπώνουν τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα, η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, ζητάει από τους βουλευτές της να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό.Ουσιαστικά λίγες ημέρες πριν από την ψήφισή του, τους ζητάει να ρίξουν την κυβέρνηση, καθώς για την διατήρηση του κυβερνητικού σχήματος, προαπαιτούμενο είναι η υπερψήφιση του προϋπολογισμού.Ακόμα και με αυτό το δεδομένο, η ΔΑΚΕ θεωρεί πως οι βουλευτές της Ν.Δ δεν πρέπει να πουν «ναι».

Δημοσκόπηση Pulse: 2,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ



Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 25% με αναγωγή έναντι 22,5% της ΝΔ δίνει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse που διεξήχθη για το bankingnews.gr
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την περίοδο 29 Νοεμβρίου με  3 Δεκεμβρίου του 2013 ήταν πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα σε δείγμα 1252 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου και με δειγματοληπτικό σφάλμα στο +/-2,8%
Με βάση την έρευνα στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5% και ακολουθεί η

Πέθανε ο ιστορικός ηγέτης της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.



Εφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 95 ετών ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής και ίνδαλμα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ Νέλσον Μαντέλα.
Ο Μαντέλα το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο.
Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε ο ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα: «Ο Μαντίμπα πέθανε γαλήνια στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ, περιστοιχισμένος από τα

Να παρατήσουν τα…Πειθαρχικά τους!

Του Θανάση Νικολαΐδη
 «ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ». Σε ευνομούμενη Πολιτεία θα σκορπούσε τρόμο. Ο νεοέλληνας το αγνοεί επιδειχτικά και με το δίκιο του. Αν είναι ιδιώτης, θα καθαρίσει ο συνδικαλιστής. Αν πρόκειται για δημόσιο «λειτουργό», θα τον σώσει ο στημένος μηχανισμός. Με αναβολές και καθυστερήσεις, μέχρι η αμαρτία να ξεχαστεί. Και τι απόμεινε να τον τρομάξει; Μόνο η ποινική δίωξη!
ΑΡΚΕΤΑ μας…έπαιξε ο κ. Πρύτανης. Την Πολιτεία, τους θεσμούς, τους φοιτητές, τον κόσμο. Έκλεισε το…μαγαζί «του», έκλεισε το μάτι στους «αγωνιστές»-Διοικητικούς και πάει για το Παρίσι, όπου ο νους κι η σκέψη του.

Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Πέλλας για παρουσίαση οδικού χάρτη εξαγωγών



Σκέφτεσαι  να κάνεις στροφή στις Εξαγωγές;
Θέλεις να εξετάσεις την εναλλακτική λύση της εξωστρέφειας για την επιχείρησή σου;
Ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες τις κρίσεις μέσα από τις Εξαγωγές;

Το Επιμελητήριο Πέλλας είναι δίπλα σου!!!

Ο Σαμαράς φοβάται πως δε θα περάσει ο φόρος ακινήτων.



Έντονο προβληματισμό προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι προειδοποιητικές βολές βουλευτών, κυρίως από το «στρατόπεδο» του ΠΑΣΟΚ, που αφήνουν ορθάνοικτο το ενδεχόμενο καταψήφισης του νομοσχεδίου για τα ακίνητα, παρά τις διορθώσεις που έγιναν κακήν-κακώς τις τελευταίες εβδομάδες και ήδη μετράνε τα… κουκιά και τους επίφοβους, προκειμένου να αποφευχθεί μια κυβερνητική κρίση και μάλιστα μεσούσης της πιο κρίσιμης φάσης αξιολόγησης από τη Τρόικα. Ήδη ο Νίκος Σηφουνάκης από το βήμα της Βουλής

1ος Ημιμαραθώνιος Λουτρών Πόζαρ Αλμωπίας. Δείτε τους χρόνους των αθλητών



Με αφετηρία και τερματισμό, στην πανέμορφη τοποθεσία των λουτρών Αριδαίας, έγινε ο 1ος Ημιμαραθώνιος 21.1 χιλ., την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013.
Ο αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, συγκέντρωσε πάνω από 200 αθλητές και σ’ αυτό συντέλεσε η βοήθεια από όλη την περιοχή ομάδων και συλλόγων (Γιαννιτσά, Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία).

BLOOMBERG: Οι Έλληνες κλέβουν ρεύμα για να επιβιώσουν



Πρώτο θέμα στο Bloomberg σήμερα, οι άνεργοι Έλληνες που δεν έχουν να πληρώσουν για το ηλεκτρικό ρεύμα. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει, σε εκτενές άρθρο του, κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανέργων που δεν έχουν χρήματα για τους λογαριασμούς ρεύματος και έτσι καταφεύγουν στην κλοπή του.Η απώλεια της ηλεκτρικής ενέργειας είναι μια άλλη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες άνεργοι, που τώρα ανέρχονται σε 1.370.000. Κατά τους εννέα πρώτους μήνες του έτους υπήρξαν 257.002 αποσυνδέσεις λόγω

Λεφτά υπάρχουν: Αστακούς, καβούρια, τρούφες και όστρακα γεύτηκαν Σαμαράς, Βενιζέλος και υπουργοί στις Βρυξέλλες



Ενα γεύμα υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων αλλά και χλιδής προσέφερε στον πρωθυπουργό και την κυβερνητική ομάδα που τον συνόδευε χθες στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν.Σύμφωνα με τον μικροπολιτικό των Νέων, τα θαλασσινά παρήλασαν από το τραπέζι στην καλύτερη εκδοχή τους: Το πρώτο πιάτο ήταν κανελόνια με ρικότα, αστακό και όστρακα. Το κυρίως πιάτο ήταν καλκάνι με τρούφα και ψίχα καβουριού ενώ ακολούθησε ένα εκλέρ φράουλας με σορμπέ από φρούτα του πάθους. Το γεύμα δόθηκε στο κτίριο Μπερλεμόντ

Το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 7 & 8/12 στα γήπεδα της ΕΠΣ Πέλλας.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ της 07.12.2013

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 12η αγωνιστική

ΚΕΡΑΣΙΑΣ 15.00 
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ

ΟΡΜΑΣ 15.00 
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ

Γ.Καρασμάνης: Απάντηση του Υπ. Εσωτερικών για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων της Έδεσσας



Ως γνωστό, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε καταθέσει ως αναφορά στη Βουλή στις 4-11-2013 υπόμνημα του Δήμου Έδεσσας σχετικά με τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων του και ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση επίλυση του προβλήματος με την επιχορήγηση του με το ανάλογο ποσό.  
Στην αναφορά του αυτή δόθηκε η με αριθμό 2339/29-11-2013 απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, η οποία παρατίθεται αυτούσια :

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ανέργων για 7.400 θέσεις πλήρους απασχόλησης.



Από σήμερα αρχίζει η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για 7.400 θέσεις πλήρους απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε δημόσιους φορείς (επιβλέποντες φορείς).Η τρίτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις, που αφορά στη συγκεκριμένη διαδικασία προσλήψεων δημοσιεύεται αύρο και την ίδια μέρα ξεκινά και η υποβολή των αιτήσεων από τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 13 του μηνός και η υποβολή τους θα γίνεται μόνο με

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Πέλλα Πέλλας



Συνελήφθησαν προχθές (04.12.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, δύο ημεδαποί ηλικίας 26 και 41 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην Πέλλα Πέλλας, εντοπίστηκε το Ι.Χ. Επιβατηγό του 41χρονου που οδηγούσε ο 26χρονος και διαπιστώθηκε ότι αυτός στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. Επιπλέον, σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης μεικτού βάρους 3,8 γραμμαρίων, που κατείχαν οι προαναφερόμενοι από κοινού.

Μέτρα της κυβέρνησης για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα



Τα θέματα της ενέργειας εξετάστηκαν σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, συζητήθηκαν τρόποι μείωσης του κόστους ενέργειας, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και για το πρόβλημα των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα.Μάλιστα, ανακοινώθηκε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 6/12



Δυο πράγματα δεν βοηθάνε στην λήψη της σωστής απόφασης. Η βιασύνη και η οργή.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου



Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1821: Κύπριοι της διασποράς οργανώνουν συγκέντρωση στη Ρώμη για να καταγγείλουν τις τουρκικές βιαιότητες στο νησί τους.

1915: Στην Ελλάδα διεξάγονται εκλογές, με αποχή του κόμματος των Φιλελευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι αντιβενιζελικές δυνάμεις κερδίζουν, αλλά η αποχή αγγίζει το 69%. Στην εξουσία παραμένει η κυβέρνηση Στέφανου Σκουλούδη.
1915: Συγκροτείται στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας από τους βενιζελικούς Αλέξανδρο Ζάννα, Περικλή Αργυρόπουλο και Παμίκο Ζυμβρακάκη.