Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

«Η Γερμανία χρωστά 162 δισ. ευρώ»



«Συνολικά η Γερμανία χρωστά 162 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους. Είναι υπολογισμένο με στοιχεία που μου έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας», είπε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
«Το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο μάς επέβαλε η Γερμανία να το συνάψουμε. Εκείνη το επέβαλε σ’ εμάς, δεν το προσδιορίσαμε εμείς», τόνισε ο κ. Γλέζος και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι ότι έχει ξοφλήσει τα άλλα δύο δάνεια, τα παρόμοια με την Πολωνία και την πρώην
Γιουγκοσλαβία, με την Ελλάδα όχι. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί αυτή η συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα. Το είπα καθαρά στον Γερμανό πρόεδρο και με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο».
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς θύμισε ότι «στο Παρίσι το 1946 η 19μελής συνδιασυμμαχική επιτροπή προσδιόρισε για κάθε χώρα του Άξονα τι όφειλε για κάθε κράτος που είχε κατακτήσει. Όρισε τι θα πλήρωνε η Γερμανία. Και για την Ελλάδα, τότε, προσδιόρισε 7 δισ. 100 εκατ. δολάρια με αγοραστική αξία του 1938».

«Η συγγνώμη είναι αποδεκτή. Αλλά δεν αρκεί, χρειάζεται έμπρακτη συγγνώμη» σχολίασε ο Μανώλης Γλέζος αναφερόμενος στη συγγνώμη του Γιοαχίμ Γκάουκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου