Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Κλειστά τα φαρμακεία σήμερα και αύριο λόγω της 48ωρης Πανελλήνιας απεργίας



Με κλειστά φαρμακεία ξεκινάει η εβδομάδα λόγω της 48ωρης προειδοποιητικής  απεργίας που πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, έπειτα από το αδιέξοδο των συνομιλιών με την τρόικα, σε θέματα που αφορούν τον κλάδο τους. Πάντως έστω και την ύστατη στιγμή οι φαρμακοποιοί ζητούν για ακόμη μια φορά από τον πρωθυπουργό να στηρίξει τις θέσεις του υπουργού Υγείας και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων υποστηρίζοντας ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ που υιοθέτησε το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Τρόικα, η οποία είναι δομημένη και γραμμένη κατά παραγγελία συγκριμένων συμφερόντων.


Συγκεκριμένα υπογραμμίζουν:
•   Δεν βρίσκει φάρμακα ο καταναλωτής. ΨΕΜΑ! Η αλήθεια είναι ότι ο ασφαλισμένος μπορεί να βρει  το φάρμακο που έχει ανάγκη ακόμη και τις αργίες, τις γιορτές, ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
•   Είναι ακριβά τα φάρμακα. ΨΕΜΑ! Η αλήθεια είναι ότι το κράτος καθορίζει τις τιμές  και η χώρα μας έχει από τα φθηνότερα φάρμακα της Ευρώπης
•  Τα ΜΥΣΥΦΑ, Είναι ακίνδυνα και μπορούν να πωλούνται από Σούπερ Μάρκετ. ΨΕΜΑ! Η αλήθεια είναι ότι είναι και αυτά φάρμακα και η αλόγιστη χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή

"Αν οι κ.κ. Χατζηδάκης, Τόμσεν, θέλουν να μας κλείσουν και να καταστρέψουν τον επιστημονικό μας κλάδο, μπορούμε και μόνοι μας» δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης επισημαίνοντας ακόμη, ότι Υγεία και Ανταγωνισμός είναι έννοιες μη συμβατές.

Όσον αφορά το διήμερο των κινητοποιήσεων, για τη λιγότερη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και τη διασφάλιση της κάλυψης εκτάκτων περιστατικών, ο ΠΦΣ  έχει δώσει οδηγίες να υπάρχει επαρκής αριθμός φαρμακείων που να εξυπηρετεί τις συγκεκριμένες περιπτώσεις..
healthview

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου