Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ποιος και τι κρύβεται τελικά πίσω από την αγορά των καταστημάτων «Αρβανιτίδης»;



Η πώληση της αλυσίδας σουπερμάρκετς "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ" έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ αρκετές φορές, αφού ο Ν.10 των αλυσίδων s/m στην Ελλάδα, έχει..
αρκετά προβλήματα με το προσωπικό, που παραμένει απλήρωτο, εδώ και πολύ καιρό.
Σήμερα, κυκλοφόρησε η είδηση, ότι ο "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ" πουλήθηκε σε μια ...παντελώς άγνωστη εταιρεία ξυλείας με την επωνυμία KARIPIDIS BROS

Υπάρχει μάλιστα και ανακοίνωση, η οποία λέει:


“Η Karipidis Bros ανακοινώνει την εξαγορά της ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.

H Karipidis Bros, με αφετηρία τη Νάουσα και την Κεντρική Μακεδονία, διατηρεί μακροχρόνιους και ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με τον παραγωγικό ιστό της περιοχής και ιδιαίτερα με επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στον τομέα της μεταποίησης.

Σήμερα, κατέχει ηγετικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική αγορά, στην παραγωγή ξύλινων μέσων συσκευασίας με πολλαπλές εφαρμογές, στον μεταποιητικό τομέα και την παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων.

Η παρούσα εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού της Karipidis Bros. Προσβλέποντας στη μόχλευση της εκτενούς και υψηλής ποιότητας πελατειακής της βάσης, στον αγροτικό και μεταποιητικό τομέα, καθώς και της συσσωρευμένης εμπειρίας της στους τομείς του εμπορίου και logistics εισέρχεται στον κλάδο της εμπορίας τροφίμων και του λιανεμπορίου.

Στόχος της εξαγοράς του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Αρβανιτίδης Α.Ε. είναι η εξ ολοκλήρου ανάληψη της διοίκησης μιας αλυσίδας 170 καταστημάτων και 1.700 εργαζομένων και η ενδυνάμωση της, με στόχο αφενός την προσφορά στον καταναλωτή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και προϊόντων και αφετέρου στον παραγωγό μιας ιδανικής ευκαιρίας βιώσιμης και μακρόπνοης ανάπτυξης.

Η συγκεκριμένη στρατηγική εξαγορά είναι συμβατή με το μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας στην υιοθέτηση ενός παραγωγικού, εξαγωγικού και βιώσιμου οικονομικού μοντέλου και αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση των παραγωγικών θέσεων απασχόλησης στην Βόρεια Ελλάδα”.


Όμως, η Karipidis είναι πολύ μικρή, πολύ άγνωστη και πολύ ..άσχετη,  για να εξαγοράσει σουπερμάρκετς!
 Οι εργαζόμενοι του ομίλου, γνωρίζουν ότι τους αγόρασε η Carrefour Μαρινόπουλος. Η "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε." όμως διέψευσε την είδηση.
Από την άλλη, η είδηση και η ανακοίνωση της Karipidis Bros, βγήκε μόνο στο site newmoney.gr, το οποίο ανήκει στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, με το οποίο η Careffour ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ έχει "ειδικές" σχέσεις.

Εμάς πάντως μας μυρίζει ότι πίσω από την αγορά από τον ΚΑΡΥΠΙΔΗ, βρίσκεται με κάποιο τρόπο η ΚΑΡΦΟΥΡ. Το σενάριο Καρυπίδη, απλά δεν πείθει.
Όλα αυτά είναι βέβαια εικασίες. Ο χρόνος θα δείξει εαν τελικά πούλησε ο Αρβανιτίδης και σε ποιόν.

taxalia

1 σχόλιο:

  1. Γιατη δεν επαιμβενη ο εισαγγελεας για να δουμε πως εγεινε η αγοραπολησια απο εναν ξυλεμπορο επειτελους λιγο διαφανεια και αν δεν μπορουνε ας επεμβει το σδοε

    ΑπάντησηΔιαγραφή