Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ξεκινάει το πετσόκομμα στις επικουρικές



Από τους συνταξιούχους του υπουργείου Οικονομικών (εφορίες, τελωνεία κ.ά.) αρχίζει η σφαγή στις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες με τις νέες ρυθμίσεις και το νέο τρόπο υπολογισμού θα μειωθούν μέχρι και 50%.Ηδη το Δ.Σ. του Ταμείου έλαβε απόφαση για την περικοπή των ΔΙΒΕΕΤ και ΔΕΤΕ που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι του.Με βάση την απόφαση αυτή εγκρίθηκε η καταβολή της προσαύξησης λόγω ΔΙΒΕΕΤ και ΔΕΤΕ σε όλους τους διακαιούχους που έχουνβ υποβάλει αιτήσεις μέχρι 31/12-2013, με αναδρομικά καταβαλλόμενα για την περίοδο μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2014, ενώ καθιστά σαφές ότι
αδυνατεί να καταβάλει την προσαύξηση ΔΙΒΕΕΤ από την 1η Φεβρουαρίου 2014 λόγω μηδενικού υπολοίπου στο σχετικό λογαριασμό.
Επίσης, αδυνατεί να καταβάλει την προσαύξηση ΔΕΤΕ και το πέραν του 20% ποσοστό αναπλήρωσης, από την 1η Φεβρουαρίου 2014 λόγω μη καταβολής από το υπουργείο Οικονομικών από τον Νοέμβριο έτους 2011 των σχετικών πόρων στον αντίστοιχο λογαριασμό.
Από την 1η Ιουλίου 2012 συστάθηκε και λειοτουργεί το Ενιαίο Ταμε'ίο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Στο ΕΤΕΑ εντάχθηκαν και οι τομείς ΤΕΑΥΕΚ, ΤΕΑΠΟΖΟ, ΤΕΑΕΙΓΕ, ΤΕΑΥΝΤΠ και ΤΕΑΧ του τ.ΤΕΑΙΤ. Οι ασφαλισμένοι των εν λόγω τομέων υπάγονται πλέον στην ασφάλιση του ΕΤΕΑ, από το οποίο θα λάβουντην επικουρική τους σύνταξη, όταν θεμελιώσουν το αντίστοιχο δικαίωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου