Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Δέσμευση για εξόφληση των δεδουλευμένων στην «Αρβανιτίδης».Με τους προμηθευτές όμως;;



Η «Κaripidis Bros», μετά τη συμφωνία με την «Carrefour Μαρινόπουλος» και, την εξαγορά της «Αρβανιτίδης ΑΕΕ», προχωράει σε ενέργειες για τη ρύθμιση των χρεών της «Αρβανιτίδης» προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο. Παράλληλα, όπως δήλωσε η νέα διοίκηση της εταιρείας προς το συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων, δεσμεύεται σε κανονική καταβολή των μισθών στους 1.539 υπαλλήλους και στη σταδιακή εξόφληση των οφειλόμενων δεδουλευμένων σε διάστημα πέντε μηνών.Πιο συγκεκριμένα ήδη καταβλήθηκε ο μισθός του Φεβρουαρίου στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση, στα σούπερ μάρκετ της
Πέλλας, ενώ σήμερα πρόκειται να καταβληθεί ο μισθός του ίδιου μήνα, στους εργαζόμενους στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση που έγινε μεταξύ Σωματείου και της νέας διοίκησης της «Αρβανιτίδης», δόθηκε η διαβεβαίωση ότι οι τρέχουσες αμοιβές θα καταβάλλονται κανονικά και, μαζί με κάθε μισθό θα δίνεται και ένας από τους πέντε οφειλόμενους, έτσι που σε πεντάμηνο θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης ζήτησε την πρόταση της διοίκησης γραπτώς, για να υπάρξει τελική συνεννόηση με τους εργαζομένους που έχουν κουραστεί από τις πολλές υπαναχωρήσεις της διοίκησης Αρβανιτίδη. Επίσης, ζήτησε να μη απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος, αν μελλοντικά υπάρξει απόφαση, να κλείσουν κάποια από τα καταστήματα της αλυσίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα διοίκηση της «Αρβανιτίδης» έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Carrefour- Μαρινόπουλος που με το σύστημα της δικαιόχρησης ( franchising), προσθέτει τα 149 super market στο δίκτυό της, προσαρμόζοντάς τα στα δικά της πρότυπα και τρόπους λειτουργίας.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, η συμφωνία που έγινε προβλέπει ότι η εταιρεία του κ. Αρβανιτίδη, «Μαρία ΑΒΕΕ» που έχει δημιουργήσει τα Best Price Markets, σήμερα πέντε τον αριθμό, ή θα τα κλείσει ή, αν τα πουλήσει, θα έχει προτιμησιακό δικαίωμα η «Carrefour- Μαρινόπουλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου