Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«ΤΩΡΑ που ΓΥΡΙΖΕΙ» με τον Αλέκο Συσσοβίτη, τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη και την Ευτυχία Γιακουμή



Τα έργο «Τώρα που Γυρίζει» (Speed the plow) του Ντέιβιντ Μάμετ, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους αμερικάνους συγγραφείς, είναι μια σάτιρα στην αλαζονεία της εξουσίας και του χρήματος και παρουσιάζεται την Κυριακή  23 Μαρτίου, ώρα: 8.30 μ.μ.., στο Πνευματικό  Κέντρο Γιαννιτσών.
Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ στις 3 Μαΐου του 1988 με τους Τζο Μαντένια (Gould), Ρον Σίλβερ (Fox) και Μαντόνα (Karen).
Ήταν υποψήφιο για τα βραβεία ΤΟΝΥ καλύτερου έργου, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου ηθοποιού που το κέρδισε ο Ρον Σίλβερ. Από τότε έχει ανέβει αναρίθμητες φορές σε όλο τον κόσμο με τεράστια επιτυχία.  In 2008 it played at London's Old Vic Theatre, starring artistic director Kevin Spacey as Fox, Jeff Goldblum as Gould, and Laura Michelle Kelly as Karen. [ 2 ]Το 2008 ανέβηκε και στο θέατρο Old Vic του  Λονδίνου, με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Σπέισυ (Fox) και τους Τζεφ Γκόλντμπλουμ (Gould) και Λώρα-Μισέλ Κέλλυ (Karen).
 Ένας επιτυχημένος παραγωγός (Αλέκος Συσσοβίτης), μόλις έχει αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Παραγωγής σε ένα από τα μεγαλύτερα Στούντιο του Χόλυγουντ. Ο επί σειρά ετών φίλος του και στενός συνεργάτης (Αλέξανδρος Μπουρδούμης), έχει έτοιμη την πρόταση προς τον νέο Διευθυντή: Μια συμφωνία συνεργασίας, με έναν από τους πιο γνωστούς σταρ του Χόλυγουντ, για έναν εξασφαλισμένο εμπορικό θρίαμβο. Τώρα είναι η ευκαιρία και των δύο να γεμίσουν με «ωραία, γεμάτα, χορταστικά τσουβάλια λεφτά», όπως περιγράφει γλαφυρά ο ήρωας του Μάμετ.
Τα σχέδια τους και την ευφορία τους, έρχεται να ανατρέψει μια γοητευτική γραμματέας (Ευτυχία Γιακουμή). Η φρεσκάδα ο ενθουσιασμός και η γοητεία της κοπέλας αλλάζει την άποψη του Διευθυντή, υπενθυμίζοντάς του τα δικά του χρόνια της αθωότητας. Μήπως τώρα είναι η δική του ευκαιρία να προτείνει στον κόσμο ένα ποιοτικό έργο; Μια θέση ισχύος άλλωστε, δεν αποτελεί ταυτόχρονα και μια θέση ευθύνης; Σθεναρός αντίπαλος στα νέα του σχέδιά θα σταθεί ο φίλος του.
ΔΙΑΝΟΜΗ: Αλέκος Συσσοβίτης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ευτυχία Γιακουμή.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Αντώνης Πέρης, Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος,
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, Σκηνικά/Κοστούμια: Λίνα Μότσιου.
Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 12 € ΑΝΕΡΓΟΙ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ
- 15€ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Προπώληση  Εισιτηρίων στο γραφείο του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, από Τρίτη  18 Μαρτίου, ώρες: 9.30 π.μ. έως 1.30μ.μ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 23820- 84381.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου