Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Έδεσσας από τον Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα



Τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Έδεσσας, ένα έργο που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εγκαινίασαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας και αρμόδιος στον τομέα του αναπτυξιακού προγραμματισμού για την Π.Κ.Μ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Παρόντες στα εγκαίνια ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Κ.Μ. Μαρία Καράμπελα, Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, Αλκιβιάδης Νουσηκύρου και Μιχάλης Καραμάνης, οι Δήμαρχοι Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης και Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της αστυνομίας και του στρατού.

 «Εγκαινιάσαμε σήμερα στην Έδεσσα ένα χρήσιμο έργο για την τοπική κοινωνία, το οποίο παραδώσαμε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, σε λιγότερο από δύο χρόνια από την έναρξή του, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ. Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου της Έδεσσας, προϋπολογισμού 4.700.000 ευρώ, αποτελείται από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, που θα στεγάσουν τακτικά εξωτερικά ιατρεία και διοικητικές υπηρεσίες. Το νέο τριώροφο κτίριο που προστίθεται στις υποδομές του Νοσοκομείου Έδεσσας θα επιτρέψει την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών υγείας και θα βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο περίθαλψης και ασφάλειας των νοσηλευομένων στην Έδεσσα και την ευρύτερη περιοχή του νομού Πέλλας.
Η ενίσχυση βασικών υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης αποτελούν βασική συνιστώσα της στρατηγικής ανάπτυξης που εφαρμόζουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Από την πρώτη στιγμή, έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα για τη δημόσια υγεία και την πρόνοια. Στην Πέλλα, εκτός από το Νοσοκομείο Έδεσσας, αξιοποιούμε κονδύλια ύψους 600.000 ευρώ, προκειμένου να εξοπλίσουμε με σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό τα κέντρα υγείας και τις μονάδες παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε όλο το νομό. Ταυτόχρονα, υλοποιούμε 63 έργα κτιριακής αναβάθμισης και εξοπλισμών σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επίκεντρο της πολιτικής μας για την Κεντρική Μακεδονία ήταν, είναι  και θα παραμείνει ο άνθρωπος. Για μας η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή μεταφράζονται σε έργο ουσίας, ιδιαίτερα σήμερα, στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας, όπου οι ανάγκες των συμπολιτών μας για υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη  γίνονται πιο κρίσιμες και επιτακτικές», υπογράμμισε στην τελετή των εγκαινίων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη «για την εξαιρετική συνεργασία και για τις προσπάθειες που κατέβαλε να ολοκληρωθεί το σημαντικό αυτό έργο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Επίσης, ευχαρίστησε την ανάδοχο εταιρία του έργου, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Έδεσσας, το οποίο συνεχάρη για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την επιστημονική τους κατάρτιση, με τα οποία ξεπερνούν τις δυσκολίες και συνεχίζουν απρόσκοπτα το δύσκολο έργο τους. 
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και αρμόδιος στον τομέα του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για το προσωπικό του ενδιαφέρον για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, καθώς και την προτεραιότητα που έδωσε στην ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου και τη στήριξη του τομέα της υγείας στην Π.Κ.Μ. «Η τοπική κοινωνία αποκτά σήμερα ένα σύγχρονο έργο υγείας. Ευχαριστώ όλους όσοι υποστήριξαν την υλοποίησή του, καθώς και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την πίστη του ότι μπορούμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά την ποιότητα ζωής και εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.

Η κατασκευή της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Έδεσσας πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό που ανέρχεται σε 4.700.000 ευρώ. Η νέα πτέρυγα αποτελείται από τριώροφο κτίριο, που ολοκληρώθηκε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, με σύγχρονες και υψηλές τεχνικές προδιαγραφές για να στεγάσει τα εξωτερικά ιατρεία και τους χώρους διοίκησης του συγκροτήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου