Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Με επιτυχία η συμμετοχή της Ακαδημίας Μπάσκετ «Ικάρων» σε τουρνουά στη Θεσσαλονίκη



Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η μπασκετική εξόρμηση της Ακαδημίας μπάσκετ 'Ικαροι' Γιαννιτσών, το Σάββατο που μας πέρασε,  στη Θεσσαλονίκη .  Οι "Ίκαροι" μαζί με τις Ακαδημίες της Χ.Α.Ν.Θ. πρόσφεραν θέαμα, αντάλλαξαν εμπειρίες και έφεραν το φίλαθλο κόσμο κοντά στο παιδικό  μπάσκετ.
Στα κατάμεστα λοιπόν,  από αθλητές, αθλήτριες αλλά και πολλούς γονείς, γήπεδα της Χ.Α..Ν. Θ. ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο  15 Μαρτίου , το  τουρνουά μπάσκετ τμημάτων υποδομής που συνδιοργάνωσαν οι παραπάνω ακαδημίες.
Στους 5 συνολικά αγώνες που διεξήχθησαν πήραν μέρος πάνω από 120 αθλητές και αθλήτριες γεννημένοι από το 2004 έως 1999. Όλα τα παιδιά των τμημάτων υποδομής αγωνίστηκαν με κύριο σκοπό να χαρούν το μπάσκετ, ανέδειξαν δε το πλούσιο ταλέντο τους αγωνιζόμενοι μέσα σε μια ζεστή ,φιλική  ατμόσφαιρα με αλληλοσεβασμό ,τον οποίο είχαν επιμεληθεί οι προπονητές των συλλόγων.
Στην τελετή λήξης, τα παιδιά φωτογραφήθηκαν μαζί και στην συνέχεια ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα Γιαννιτσά.
Για άλλη μια φορά λοιπόν,  οι "Ίκαροι",κατάφεραν  να δώσουν  το στίγμα τους, διοργανώνοντας ,μαζί με τους φίλους Θεσσαλονικείς,  ένα  σημαντικό τουρνουά που πρόβαλε το άθλημα, συνδυάζοντας το μεράκι  για το μπάσκετ, με την διασκέδαση αλλά και την αγάπη για την ιστορία, αφού τα τμήματα της Γιαννιτσιώτικης Ακαδημίας ξεναγήθηκαν και στο εξαιρετικό μουσείο του αθλήματοςπου έχει οργανώσει η Χ.Α.Ν.Θ. ,( το μοναδικό στην Ελλάδα) από τον θρυλικό κόουτς Γιώργη Μπουζβάρο.
Oι υπεύθυνοι προπονητές  των  "Ικάρων" Σπόντης Νίκος και Σερέτης Θεολόγος , ευχαρίστησαν  ιδιαίτερα τον  υπεύθυνο προπονητή της Χ.Α.Ν.Θ. Γιαννουζάκο Μιχάλη  για την άψογη υποδοχή,  φιλοξενία καθώς και για την επιτυχημένη διεξαγωγή  των φιλικών  αγώνων, καθώς και όλους τους αθλητές και αθλήτριες για την συμμετοχή τους στο τουρνουά.
Σπόντης Νίκος: "....  Προσφέραμε  στους μικρούς μας αθλητές και αθλήτριες,την εμπειρία αγώνων σ'ένα φιλικό κλίμα, όπου μπόρεσαν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στον ιστορικότερο σύλλογο της Θεσσαλονίκης,την Χ.ΑΝ.Θ. που πρωτόφερε το μπάσκετ στην χώρα μας!...Συγχαρητήρια σε όλους και όλες  που συμμετείχαν και  κατέκλησαν το καινούργιο γήπεδο, αλλά και τα ιστορικά παρκέ  του μεγάρου της Χ.Α.Ν.Θ.,  αλλά και σε όλους τους γονείς που θυσίασαν το Σαββατιάτικο πρωινό τους προς χάριν των παιδιών τους!....
.Ηταν πραγματικά ένα όμορφο  μπασκετικό τουρνουά,  όπου τα παιδιά και των δύο συλλόγων χάρηκαν με τη ψυχή τους, έπαιξαν σε αγωνιστικές συνθήκες το αγαπημένο τους άθλημα
.Ευχαριστούμε   τον γενικό  υπεύθυνο  Γιαννουζάκο Μιχάλη, αλλά και όλους τους προπονητές των τμημάτων που αγωνιστήκαμε,  για την τιμή που μας έκαναν  και ευελπιστούμε ν ' ανταποδώσουμε τη ζεστή φιλοξενία τους και στα Γιαννιτσά!..."
Σερέτης Θεολόγος: "............Λάβαμε μέρος σ' ένα τουρνουά,  που τα παιδιά μας χάρηκαν το παιχνίδι, γεύτηκαν αγωνιστικές συγκινήσεις και παρουσίασαν τον καλύτερο τους ευατό ... Ευχαριστούμε τους οικοδεσπότες μας για τη φιλοξενία τους , τον αιθαλή Γιαννουζάκο Μιχάλη, το Σερέτη τον Νίκο ,παίκτη της ανδρικής ομάδας και προπονητή στα τμήματα υποδομών και όλο το τεχνικό τημ , για την αγάπη που μας υποδέχτηκαν. Είμαι παρά πολύ συγκινημένος γιατί ξαναγύρισα σε παλιά μπασκετικά μονοπάτια που διάβηκα κάποτε, σαν αντίπαλος της Χ.Α.Ν.Θ.,  συνάντησα τον πρώτο μου προπονητή Καραμιχάλη Δημήτρη ,που μου έμαθε , πιτσιρικά ,όλα τα βασικά του αθλήματος και του χρωστώ τα πάντα, καθώς και  τον  κόουτς Μπουζβάρο Γιώργη, τον θρύλο του Σαλονικιώτικου μπάσκετ, που με υποχρέωσε με τα καλά του λόγια!..
Επίσης είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε το μοναδικό σε είδος του, μουσείο του μπάσκετ που κοσμεί τις καινούργιες εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. και πραγματικά συστήνω  να το επισκεφθούν όλα τα παιδιά, όχι μόνο αυτά που ασχολούνται με το μπάσκετ!...Αξίζει τον κόπο!...Περιμένουμε τους φίλους της Χ.ΑΝ.Θ. στη φιλόξενη πόλη μας για να τους υποδεχτούμε όπως αξίζει, αντάξια της ιστορίας τους!..."











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου